- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
McSzaby #154165 üzenetére
6 éve lakatolták a favoritom, egy deka rozsda nincs alul. Meg lehet csinálni rendesen de ha az időt nem a pénzt fogod rá sajnálni... A favi lakatolása és festése.. khm.. 1600 euróba volt. Én vennék egyet, megcsináltatnám rendesre és használnám. Eladni onnantól nem éri meg, soha nem fogják megfizetni azt a lakatolást.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
McSzaby #154158 üzenetére
MX-5 jó lehet, de megvétel után lakatolni kell... mindegyiket, amelyket nem, az nem eladó.
Elől a karosszéria nyúlványok a hajtómű mindkét oldalán rohadni szoktak, az meg teherviselő elem, szóval nem érdemes vele játszani. Egyébként olyan élményt ad, mint kevés másik autó, de meg lesz az ára.
-
roberto211
őstag
válasz
McSzaby #143360 üzenetére
"Tudtok esetleg leírást a külföldi vásárláshoz, ami leírja mire kell figyelni és mire van szükségem a papírozáshoz, illetve a fizikai behozatalhoz (P rendszám,stb..)?"
A behozatalhoz 2 féle módszer van azaz 3 de a harmadik rizikós.
1: Ha tüvös a kocsi akkor bebírod hozni piros szélű export rendszámmal, ezért megse állítanak, nem is ellenőriznek nagyon mivel ezt csak olyan autókra adnak amin van tüv(hivatalosan
)..
2: Van a sárga szélű rendszám. Ezt általában olyanokra szokták megadni ami nagyjából üzemképes, körbenézik autót , és kis idő után adnak egy sárgaszélű rendszámot amit felgyorskötözőzől , tankolsz és jöhetsz haza. Olcsóbb, de rövidebb ideig is érvényes.. 5-10 nap.
3: P rendszám.. Még az import korszak elején nem is, de most már nagyon sok rizikóval jár. Mind Németben , Mind Osztrákban és magyarban vadásznak rá.. Na most ha nem tudod kimagyarázni magad osztrákba leveszik rendszámot, hazatralerezni autót nem egy fillér..
1-es(nem annyira rizikós)
2-es(közepesen rizikós
3-as(eléggé)Mi kell forgalombahelyezéshez? 2 nyelvű adásvételi értelemszerűen olyan nyelv legyen a második amilyen nyelv az anyanyelvük az országban. Tipuskönyv, és a kinti forgalmi.. Ha magánszemélytől veszed elég a forgalmi, ha kereskedőtől néha néha kérhetnek számlát is.
Osztrák matricát mindenképpen vegyél, mert ha csak úgy feel goodban mész a pályán hamar a nyomodban lesz 1-2 policáj.
Rendszámok kint nem olcsóak, de ..... mindig van kiskapu viszont ha nagyértékű autót hozol be akkor pár tízesen nem érdemes spórolni.. most 100-200-500 euros kocsikon nyilván használja az ember a kiskaput de 1000-től felfele már nem oszt nem szoroz.. Neppert ne bízz meg, inkább ezt a pénzt tedd félre és a Magyarországi forgalombahelyezésre szánd majd ezt viszont tényleg neppernél.
-
-
-v-
addikt
válasz
McSzaby #143369 üzenetére
Ezt akartam is linkelni az előbb
rövid ideig volt ez a sport felszereltség, elvileg valami lightosabb sportfutóművet raktak alá, feszesebb picit, mint az alap.
(#143368) Qru: háát.. néztem most én is ezeket, másfélért a budik vannak a bugeye wrx-ből... meg a váltó ezekről lehullik, gazdagon kell nyitogatni a pénztárcát én úgy olvastam
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Akkor is orrnehéz marad a gép és mire elfogadhatóra (valóban sportosra) hozod fel a futóművet elköltöd kb a kocsi vételárát mégegyszer. Mert ok, megy bele rugó meg gátló meg sport szilent de ha kanyarodni is szeretnél kell még bele egy sperr is ami megint nem olcsó...
Az a baj, hogy az eleve családi autónak tervezett verdából nem lesz jó sport(os) autó. Ahhoz kell motor, fék, futómű, váltó és merev karosszéria is. Na most a TS-ben ezekből csak a jó motor van meg.
mod:
Pedig az a 2.5T Volvo motor, nincs azokkal baj. Széthajtani meg bármit szét lehet.
-
Richard!
addikt
válasz
Pedig a 2.5T nem elromlós fajta...
Totalcar Rulettkerék: Olcsó autót, külföldről, Autóért külföldre? Hogyan?
-
Richard!
addikt
-
BigBlackDog
veterán
válasz
McSzaby #143351 üzenetére
Jogos, végül is csak a japán szót ignoráltam az írásodból.
Mondjuk akkor futómű szempontjából sem feltétlen a legjobb választás lenne az Astra szerintem.
Subaruból szerintem kapnál megfelelőt, csak ott a fenntartás miatt aggódnék. Esetleg egy jó kis Corolla TS-t vadásznék.
-
-v-
addikt
válasz
McSzaby #130541 üzenetére
Egyiket se..
foscsi motor az N46 meg N43 is. Bmw topicban tudsz utánaolvasni, asszem láncot meg feszítőt meg anyámkínját mindenképp cserélni kell rajta, nem tudom utána mennyire szopó, elfelejtettem már pedig múltkor utána néztem a 170 lovasnak, csak a konklúzióra emlékszem, hogy az N52-es 6 hengeres az egyetlen normális motor az egyesben ..
-
w333
félisten
válasz
McSzaby #130499 üzenetére
Egy jó 1.8T Leon elég drága ... 1.5M körül vannak már jobbak !
BMW -nél a sor négyes pl. 318i valvetronic problémás, amire a gatyádat is ráköltöd, szóval a sorhat a legmegbízhatóbb !
Fiesta gyenge ... ilyen erős autónál fontos a biztonság !
-
w333
félisten
válasz
McSzaby #130497 üzenetére
Az vételár lemaradt róla ... Golf 4 drága és puha (nem rossz kis autó), Leon sportos és keményebb, az Octavia családias, motorok közül az 1.6 16V a legigénytelenebb és a világból is kivisz, az 1.8 20V sokat eszik (persze ez relatív) az 1.8T pedig jó eséllyel már széthajtott, Bömbiből minimum 320i sorhat nagyon tartós és jól megy, de ha versenyezni akarsz akkor inkább a 325i
ST Focus helyett inkább egy ST Mondeo vagy legalább egy 2.5 V6 de ez nem eszik keveset és azért a fenntartásuk is jóval drágább mint a VW családnak !
-
bmwsan
senior tag
válasz
McSzaby #126439 üzenetére
Egy idoben én is E46-os szerettem volna, 320 alatt nem igazán jók.
A normálisabbak fl elott 1-2-1,3-tól kezdodnek + 150 az elsoszervíz, fl után 1,5 fölött.
A legjobb választás vagy az 1.8T vagy az 1.9 TDI (AFN). Az AFN-ek jól bírják a tuningot is, alkatzrész van hozzá olcsón. Illetve ilyen idos autókban a 300 Ezer fölött van a km biztosan. Talán a dízel ilyen szempontból jobb.
De Qru 1.8T-je is jól bírta. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
McSzaby #126422 üzenetére
Nekem volt, a Subaru után a második kedvenc autóm volt. Imádtam, hogy 3000-től olyat tol hogy csak pöslogsz és közben a turbó ahogy fütyül... Az első autóm aminél nem azért kapcsoltam ki a rádót mert irritált a Boros, hanem mert hallani akartam a gép hangját.
Ezeket mondják tipikus hibának az 1,8T-nél: karbon képződés az olajkádban, olajpumpa szívókosarában, tud repedni a turbó, rángat a gyújtótrafó hibája miatt, kényes a hűtésre.
A miénkben 372k km volt mikor eladásra került, a kopókon kívül csak egy turbócsere volt meg egyszer eldurrant a vákuumcső ezen kívül csak a szokásos kopók.
mod:
Dare2Live: Márkaszerviznél ez nem olyan magas ár.
-
bmwsan
senior tag
-
stickermajom
addikt
válasz
McSzaby #126401 üzenetére
Nekünk van egy kevesett futott 2005-ös 1,7 CDTI, nincs vele gond. Illetve haveréknak 2 1,4-es benzines is van. Az egyikben most kellett kormányművet cserélni, mert elment a szervó. Valahol csöpögött az olaj, nem tudták máshogy megoldani.
Ezen kívül én különösebb gondot nem hallottam róluk. Az 1,7-tel haladni is lehet, az 1,4-et én lomhának éreztem.Sokat keresgéltem tavaly nyáron a dízel kombikat belőle, elég vegyes volt a felhozatal, én végül nem is találtam magamnak megfelelőt.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
McSzaby #126372 üzenetére
Golf 4, Bora + Passat esetleg ha belefér
A3, A4 + A6 ha belefér (jó állapotú régi sem fog rozsdásodni, de az újabb sem)
Leon, Cordoba
Octavia 1Minden esetben a törés nem gond, ha gyári és sérülésmentes elemmel pótolták - mögé kell nézni
Küszöb eleje, csomagtérajtó, első index mellett alakulhat ki rozsda, de ezek közül is inkább a legelső lehet jellemző - ki kell venni a dobbetét 3-4 csavarját, és megnézni (plusz ha már ott vagy, az x éves dzsuvát kivakarni
illetve ha megveszed, ezt megismételni évente, és örök lesz, mint a szegénység). Nameg adott keretből a felsoroltakat inkább kifogni lehet, nem feltétlenül mind szokott lenni jó állapotban ennyiért.
-
adatfalo
senior tag
válasz
McSzaby #126389 üzenetére
Én is gondolkozom Mazda3-on, de én már kitoltam a keretet 1,5-2M-ig. 1,5-ből már vannak értelmes Mazda3-ak, szép állapotú 7gen Civic-ek. Ezen kívül én szemezek még ebben az összeghatárban a Fiat Bravo 1.4 T-jet-el , Kia Cee'd 1.6 EX - el is. Most a "tél" alkalmával elsíeltem/snowboardoztam az összeg egy kisebb részét, nem mondom, hogy nem érte meg
. De én nagyjából ezen autókat nézegetem a piacon.
-
Kickass
őstag
-
rbalint88
addikt
válasz
McSzaby #126374 üzenetére
egy garázsban tartott 10+ éves egyszerűbb bármi. mondjuk g astra, ha mazo vagy. az örök, mint a nyomorúság, az ülése meg maga a nyomorúság. egy mihálynál azzal kell vigyázni, hogy ne olyat vegyél, aminek drága hibái tudnak lenni.
ugye itt simán rá lehet költeni az autó vételárát egy év alatt, ha beszopódsz.
-
-
w333
félisten
válasz
McSzaby #125358 üzenetére
Mondeo -k nekem is bejönnek de ilyen áron zsákbamacska (széthajtott, lepusztultak vannak), nem olcsó a fenntartásuk, ráadásul az 1.6 kicsi hozzá, az 1.8 és 2.0i pedig már elég sokat is fogyaszt ... de majd biztosan a többiek is írnak róla valamit !
Mazda 323 nagyon megbízható, csak az a baj hogy nagyon rohadnak !
Seat Cordoba nagyon csúnya és 1.4 benzin szerintem kevés neki !
Szerk.
Ilyen árkategóriában pl még ott az Opel G Astra, B Vectra, Seat Leon, Peugeot 406, Renault Megane, Skoda Octavia, Honda Accord, Toyota Corolla
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nyaralás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest