Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
Ha pár napot eltöltenél egy jobb panelos előtt, utána valószínűleg te sem annyira szívesen ülnél már vissza a TN elé.
Ültem. Nem hatott meg.
Ez kb. olyan, mint a ~10k-s PC-s speakerek és egy normálisabb hifi cucc viszonya.
Több olyan ember is van, aki nem ismerné fel a különbséget, vagy ha fel is ismerné, nem érdekelné. Ugyanez van a monitorokkal, a telefonokkal, az autókkal, ésatöbbi. Ha valaki bemegy a Milyen autót vegyek topikba és keres egy olcsó kisautót, akkor nem ajánlanak neki 30milliós bmw-t, hiába jobb, mint a 10 éves suzuki.
-
Khelben
nagyúr
Nem sértésnek szántam a vájtszemet, és eszembe se jutott, hogy sznob lenne, aki drága monitort vesz. Van a családban fotós, aki nem 50ezer forintos monitorral dolgozik, elfogadom, hogy neki drága kell. Egyszerűen nekem az internethez és a havi 1 óra játékhoz nem kell százezres monitor. Ráadásul notebookon dolgozok, annak meg még rosszabb a kijelzője, mint egy asztali monitornak, mégis tökéletesen megfelel nekem.
Ugyanakkor elfogadom, hogy valakinek nem elégíti ki az igényszintjét a TN panel és az 50ezres monitor. Nyilván ha keresnénk, találnánk olyan dolgot, amiben meg az én igényszintem magasabb. Ettől még nem lesz senki igénytelen vagy sznob.De a kérdésemre még mindig nem kaptam választ, mely szerint milyen 23-24 colos TFT-t vegyek, ami max 56 centi széles.
-
Khelben
nagyúr
Van javaslatod is, vagy csak a fikázás?
Mert nem látom, hogy olyat írtál volna, hogy "ne vegyél ilyet mert," meg hogy "vedd helyette eztésezt".
Hiába tehetném meg, hogy 300ezerért veszek monitort, az én szememben nincs különbség egy 300k-s és egy 50k-s monitor között (erre vonatkozott a vájtszemű, nem tudom, miért volt provokáló), ezért nem fogok rá pénzt kidobni (mert számomra ez pénzkidobás, olyanért fizetnék, amit nem használok ki). Van más is, amire elkölthetem a különbözetet. -
Gerisz
addikt
Nyissatok inkább totyikot a megtehetem monitoroknak is!
Mert például nem tehetem meg, hogy 100+-t adjak ki egy monitorért.
Azért jó lenne ha nem egész nap csak erről szólna, hogy a TN mekkora szar.
Igen az és? Ha csak ezt a kategóriát képes valaki megfizetni?
Ebben nem tudtok segíteni, hogy a szar közül ne a legnagyobb szart vegye meg?
Nem te vagy az egyedüli aki ezt csinálja itt. Ennek így semmi értelme nincs!
Mióta elkezdtem olvasni ezt a totyikot csak ez megy. Valaki felveti a TN-t vagy le mer írni olyan monitort akkor az csak ezt kapja! -
Dracula
őstag
Hi dezz!
Kösz a választ. Csak most gondolkodom, hogy kell-e Full HD. Még a BR filmek vagy Full HD videók is szépek az 1600 as felbontáson 22"-on. A dpi mennyire számít? Kicsit jobban olvashatók a betűk, ha nagyobb? 22"-esek viszont 16:9-esek?
Jobb lenne 16:10, nem annyira wide akkor...
Van a Dell U2410-hez hasonló monitor 22"-ben is a Dell nél?Továbbra is várom azért az LG új IPS-es monitorjait, és csak úgyis decemberben kell döntenem...
Üdv!
-
Dracula
őstag
Akkor a te véleményed volt? Szerintem árban best, mivel 75 ért nem kapsz semmiféle IPS-like montiort, még ha eIPS is. Én tisztában vagyok ezzel, lehet hogy tökéletes lenne nekem, de az ember 5 évre vesz (én annyi ideje vagyok tulaja a mostaninak) egy ilyet, és a legjobbat akarom, annyiért amennyit rászánok, és talán 110-et is az LG-re, de a 13x e res Dell már kérdéses, a 15x e res HP nem fér sajnos bele.
De a végén lehet, hogy LED BenQ vs Green választás lesz majd... -
Dracula
őstag
Igen, arra gondoltam, Olyan hír volt, hogy csak a 22" jelenik meg, és talán old_artist írta, hogy vsz. eIPS lesz, nem pedig H-IPS. De most láttam egy iPon hírben, hogy jön a 22", viszont a 24"-ről nem írtak!
De akkor tényleg lesz? Nagyon örülnék neki!
Szívem szerint a HP-t venném, de nem tudok kiadni most rá 160e-ret. Az US-ból rendelve kb. 100e alatt kijönne, csak más a tápkábel meg ki tudja még mi, hogy a gariról ne is beszélünk meg a szállítási költségről...
Nem, TN-es LED-re gondoltam, pl. a BenQ 2410 ECO-ra, ami fekete. Az LG LED 24" ről elég rosszakat olvastam a geeks.hu-n, elment tőle a kedvem.
A Green ről meg volt itt egy nem túl jó vélemény... az LG-ben reménykedem tehát, hogy idén még kijön, jó áron és minél hamarabb...
Üdv!
-
csaszi64
csendes tag
-
rup1u5
nagyúr
Sajnos newegg-en nincs feltüntetve a panel.
Meglesnéd nekem, hogy ezek között van-e olyan ami nem tn paneles? Hátha akad olcsón kb 380-ig bezárólag valami jobb.
Tudom. Ne is álmodjak róla.... -
borisz_B
tag
Nos, akkor nézzük meg az én (és még 4 társam, akivel tesztelgettük a HP2475W és a DellU2410 monitorokat), a mi szemszögünkből:
Úgy vettem ki a szavaidból, hogy még nem ültél HP előtt, ez bizonyítja, hogy a HPn is két DVI található a csatlakozók között! Érdemes lenne ezt a HPt is szemügyre venned!
Kalibrálási állapot előtt, a HPnak jobb volt a feketéje, a Dellnél szinte szürkés árnyalatba fordult a feketéje, ami egyből szemet szúrt min a 4ünknek, kalibrálás után még jobban kiütközött ez a probléma!
Kalibrálás nélkül mindkét monitornál igen csak igényli a jobb színhűséget, de kalibráltan igen jó eredményeket lehet prezentálni, bár a Dellnél még mindig lehetne javítani, de többszöri kalibrálás után sem tudtuk elérni a HPnak megfelelő színélményt, és a fekete mélységét sem! Dell-nél 0,23, a HPnél 0,14 lett a fekete mélysége! A kontrasztot még kalibrálva is jobbnak tartottuk a HPnél, a Dellnél valahogy veszített a kontrasztjából!
Kalibrálás után a fehéregyensúlyt jobban megtartotta a HP, ezt szabad szemmel is észrevehető volt!!
A panel homogenitását (ha jól írtam) tekintve a fehér képernyőnél mind kettőnél észrevehető volt a jobb oldal melegebb, és a bal oldalt hidegebb hatása, érzete!
A bevilágításokat tekintve a Dellnél jobban látszódott fekete háttérnél, különösen a kijelző felső részein a háttérvilágítás beszűrődése (majd teljes egészében), a HP ebből a szempontból is jobbnak mutatkozott, nem azt mondom, hogy nem volt észlelhető a beszűrődés, de ezt csak minimálisan és csak a jobb felső részénél vettük észre, mondom, minimálisan!
Az AdobeRGB lefedettségről csak annyit, hogy a HP bőven lefedi, míg a Dell csak súrolja ezt a színteret: lsd. képKipróbáltuk játék közben is, és bizony (a VGAn bármely DVIre kötöttük is), a HP gyorsabbnak bizonyult, ezt pl.az akció jeleneteknél volt észrevehető, és amire a Dellel lőni próbáltunk, addigra a HPval már majdnem célba is értünk! Próbáltuk a game módban, azzal valamivel gyorsabbnak bizonyult, de hogy ilyen különbség volt, még bennünket is meglepett!
Filmeknél nem vettünk észre egetverő különbségeket, persze a dinamikus kontraszt nélkül használva!
Kipróbáltuk egy másik gépen a display porton való üzemeltetést is, és azzal, szebbnek találtuk mind két monitort, kár, hogy csak egy display port volt a kártyán, szívesebben hasonlítottuk volna össze klón módban! Mindkettőnél az Eizo tesztben a különböző színátmeneteknél nem nagyon vettünk észre kirívó különbségeket, hogy a Dell 12 bites feldolgozása annyira szemet szúrt volna, vagy egyértelműen és határozottabban feltűnt volna a "precízebb feldolgozása"!Mindent összevetve, mind a 4en egyértelműen a HP 2475W monitort találtuk jobbnak, ez nem is volt kétséges közöttünk, még ha inkább szemmel tesztelve végeztük is el a vizsgálódásunkat, amire ráment egy éjszakánk! Már megbánta az egyik haverom, hogy megvette a Dellt, de mondta, ha megválik tőle (esetleg becseréli), akkor csak Hpt vesz majd!
-
madgie
titán
Majd megszokom, ennyi. Egyébként mindenféle beállítás volt már rajta, be is lesz kalibrálva a közeljövőben egy i1 display 2-vel (ha minden igaz), csak nem egyszerű most hardverileg az életem (kölcsönadtam a HD4870-et egy videovágó cimborának, nekem most a beépített HD3200 megy, de szeretnék a közeljövőben egy DisplayPort-os videókarit, ha már tudja az NEC), így nem kalibráltatnám még be
Szerk: egyébként "lemaradtam" (bátortalansági okból) az ebay-en egy nagyon kedvező árú Huey Pro-ról. Jól tettem?
-
dezz
nagyúr
A napokban néztem egy CG243W-s Eizo-t (készül is róla a cikk
), és bizony ez sem volt mentes a dologtól (felfénylés), és bár jobb volt a feketéje, mint pl. az NEC 2490WUXi2-nek, az S-PVA-s S2433W-t nem érte utól. A CG243W -- ami így is a grafikus monitorok egyik ásza -- mégis 2-3x annyiba kerül, mint az -- amúgy hétköznapi(bb) monitornak szánt -- S2433W...
Az, hogy a CG243W-hez hasonló (persze annál azért valamivel gyengébb) panel és elektronika ellenére az NEC 2490WUXi2 mégis inkább az S2433W-vel van egy árszinten, részben az Eizo márka nagyobb presztizs-értékének tudható be, és részben annak, hogy -- bár hw-esen tudná -- nem kalibrálható hw-esen (ahhoz a SpectraView változatot kell beszerezni, ami lényegében ugyanaz, csak engedélyezve van a feature, és adják is hozzá a programot, meg talán a kolorimétert is).
Ha ennyire fontos a fekete, akkor az első generációs WUXi-k ajánlhatók, amiken a minnél jobb feketét egy bizonyos A-TW réteg biztosítja (nevével ellentétben, ti. TW = True White, de mindegy). Vagy szintén ezek SpectraView változata (bár azt hiszem, itt az alapmodellnél is megoldható a hw-es kalibráció).
-
madgie
titán
Egyszerűen annyi volt ,hogy megjegyeztem, hogy ebben rosszabb az NEC, mint az általam használt Eizo-k. Amúgy tényleg nagyon durva moiré jön időnként elő belőle, ennél konkrétan lehasaltam. Amúgy semmi baj nincs ezzel, mint lentebb is megírtam, valamin spórolni kellett, máskülönben mi indokolná az árkülönbséget az LCD2490wuxi2-höz képest?
-
madgie
titán
666 féle távolságból 666 gyutávval csináltam fotót róluk, és mint mondtam, a legrosszabb NEC példát vettem elő (az Eizo-ból érdekes módon 18mm-es nagylátószögnél sem tudtam hasonlót előhozni).
Roppantmód örülnék, ha nem kérdőjeleznéd meg a hozzáértésemet az ilyen egyszerű fotózási dolgokhoz, de ha mégis, hát kisnyúl. Nem fogom ezért még egyszer kibányászni a dobozból a már elcsomagolt S1931-et, gondolom te is tudod, nem öt perc ezeket igényesen összecsomagolni, ha egyszer már meg lett bontva. -
Dracula
őstag
Kösz, ez a leírás nagyon tanulságos volt. Igazából vártam nagyon a végül piacra nem dobott 24" LG H-IPS-es monitorát. A Green-ről meg csak itt olvastam aztán...
Sajnos a LED-es monitorok se fenékig tejfel, az LG 24"-es nem lett annyira jó, az Acer még rosszabb lett a geeks.hu szerint.
Nem tudom így, mit vegyek, szűk 1 hónapom van már csak, hogy eldöntsem...
Az ára miatt a HP L2475W kiesett, eredetileg azt akartam volna, de nagyon drága itthon. Kint 500 $ körül van.
Még esetleg a BenQ V2410ECO-ban bízom, hátha...
Üdv!
-
TrollBalint
addikt
-
Dzsano
tag
Ezt ezerszer lerágtuk.
Ha lesz ugyanabban az árban megbízható jobb paneles monitor, mondjuk a Samsungtól vagy az LG-től (Tv tunerrel, mert nekem az kellett) akkor azt veszünk.Amíg csak ismeretlen márkájú, nem pixelgaris monitor jelenik meg olcsón, vagy 150 ezer felett márkás, addig maradok a TN filmesnél. Nekem megfelel, látom a hibáit, de nem zavar. És csóró köztisztviselő vagyok, nincs pénzem drágára.
A monitoromat szemből, székből nézem, sohasem nézem felülről, vagy alulról.
Ez szerintem a hozzászólók 99 %-ra igaz. -
TrollBalint
addikt
Egyébként most olvastam egy pár éves tesztet itt a PH-n, ahol azt írták, hogy a TN is még elfogadható filmezésre, de végülis nem ez a lényeg, hanem, hogy döntöttem. Kaptam egy tippet ezért egy Dell U2410 lesz, különben biztos az LG lett volna.
Esetleg annak az S-IPS változata, most hirdetnek egy subpixel hibásat a másik topikban
-
TrollBalint
addikt
kicsit szkeptikus vagyok ezzel a "felülről-nézem-a-TN-t" mikor van olyan eset, hogy az ember felülről nézi a monitort?
Én nem vagyok egy profi felhasználó, csak hobby szinten kellene egy új monitor, valami szép nagy
Az Lg w2600 legnagyobb előnye nekem, hogy azt megtudom venni itt a városba is, és pixel vagy bármilyen hiba esetén nem kell felküldenem Pestre.Te milyen 24-s nem TN paneles monitort ajánlanál? (kizárólag pixel garanciával)
-
Balázs_a_laz
aktív tag
-
dezz
nagyúr
Upsz, hibás a link, ez lenne az:
NEC 2490WUXi2 és 2690WUXi2 teszt -
old_artist
addikt
Üdv, Szia!
Igen, azért is írtuk, hogy ha majd megjön, akkor szembesülhetünk a "jóárasított" monitorok teljesítőképességével, hogy ne érjen olyan csalódás, amit a Samsung ezzel a cPVA paneles "csodájával" szembesülhettünk!
Kérdéseidre a vászok:
- Valahol a két Dell közé helyezném a "fekete felfénylését (rézsútos szögből)"
- A panel előtétje nem csak "sötétben", hanem nappal sem "zavaró", de ha a szobában az ablakkal szembe álítjuk, akkor már - mint minden monitor - élvezhetetlen! Bizoyos szempontból, engem pl. zavart eleinte, de hamar megszoktam, bár néha, mivel pont egy fehér fal van mögöttem, reggel, mikor besüt a nap, a reflexiók miatt, pl. nagyon sötét jeleneteknél, vagy fekete háttérnél van némi "tükröződése"!
- a fényerejével kapcsolatban, meglepett kalibrálás közben, hogy bizony nem elég neki a 120cd/m2-re állítani, hanem mindkét monitornál 130-133cd/m2-nél lehetett elérni a fényerő ideális beálítását, és így is 2-8%-os fényerő mellet lehetett kiváló eredményt elérni, amit láthattál a linkelésemben! Viszont meglepett a "papír fehérsége", a HP LP2475W mellé téve, sokkata fehérebb kijelzőt mutatott, mint a HP "melegebb" fehérje!
- igen, jobban örültem volna egy 10bit-es elektonika jelenlétére ebben a Green monitorban, de hát ezeket az elektronikákat bizony csak nívósabb gyártók engedhetik meg maguknak - mint említetteden kívül pl. még az Apple vagy a kivételes LG monitorok!
Mivel több órai (már vagy 30 órai) használata után egyre jobb a fekete mélysége, ezt nem tudom miért lehet - vagyis sejtem, de most, hogy újra a HP-m mellé tettem, egyre jobban eltünnek a fekete mélység aggodalmaim, természetesen még vannak különbözőségek!
Mivel ezek az LG.Display LM240WU4 panelek, még az első szériás H-IPS-ek voltak (ahogy megtudtam), ezért gondolom, hogy a Green kipucolta az LG raktárárát, és ezt szereli be a monitorjaiba, ami csak 16.7m (8-bit) Colour Depth-et tartalmaznak!
Egy 6bit+2FRC-s TN panelestől azért mérföldkövekkel jobb, nem beszélve a panel adottságaiból kiindulva!Ha visszakérdezhetek, akkor erre tudnál példát hozni: "Csak legyen elég jó a feketéje -- tekintettel az IPS-nél szokásos felfénylés mértékére is --, mert ugye az újabb TN-ek már elég jók ebben.)
mod: holnap majd szembesülhetsz a Green-nel
-
Hexaa
aktív tag
A C-PVA-s Samut szerintem keresztbe lenyeli ...
Old_artist biztos precízen megválaszolja a kérdéseid ,de ha
gondolod személyesen is szemügyre veheted .
Amúgy azt elhiszem ,hogy a magad részéről semmire sem használnád ,gondolom lehetőséged nyílik
jóval komolyabb monitorok használatára (énse cserélném le rá az SX Eizo-mat).
Szóval látom a lényeg még neked sem tiszta ; ennyi pénzért nem kapsz jobbat
és nekem elhiheted ,hogy rengetegen vannak akiknek ez az ár a felső határ.Amúgy gratula az U2410 tesztért . Gondolom a EA231WMi is hasonlóan precízre sikerül.
Szerencsére jövőhéttől nálunk is kapható lesz ez a típus ... -
old_artist
addikt
Üdv!
Mivel itt van előttem, és látom a gyári adatait a monitornak, csak azt tudom leírni én is ...,
... tehát LM240WU4(IPS) panel van megadva, s mivel utánjárásom eredménye alapján ez alap 24"-os H-IPS panel, vagyis ezt a Philips 240PW9EB/00 és Philips 240PW9EB/75 monitorokba építik bele, s ennek az LM240WU4 panelnek eddig 3 féle változata létezik, amit H-IPS panelként tartanak számon, nem pedig S-IPS-nek vagy eIPS-nek:
- 5ms g2g, 24,1"WS LG.Display H-IPS (LM240WU4), amit a leendő "jóárasítottak"-ba is beszerelnek, de mivel mint minden gyártó (lsd. HP) S-IPS-ként tüntetnek fel, ezért határozottabban állítható, hogy H-IPS panellal lesz dolgunk, ami örvendetes tény lehet (de mikor megérkeznek a monitorok, ízekre szedve megállapítható majd, amit természetesen közölni fogok)
továbbá a még két féle változat
- 6ms g2g, 24,1"WS LG.Display H-IPS (LM240WU4-SLA1) - amit pl. a HP LP2475W-be szereltek
- 6ms g2g, 24,1"WS LG.Display H-IPS (LM240WU4-SLB1) - amit pl. a Dell U2410-be szereltek be. -
mzsombor
tag
Persze, meg nyilván nem is azt várjuk el tőlük, hogy olyanok legyenek, mint a 200e+ monitorok, inkább a TN-től fog vásárlókat szerezni, mintsem a profi monitoroktól. Én mikor elkezdtem nézelődni, még TN-ek voltak képben, de mivel nem sürgős a vásárlás, kivárom, milyenek ezek az IPS-ek. Notebooknál pl utálom, hogy hajtogatni kell a képernyőt filmnézésnél, és még így is sötétebb/világosabb a teteje...
-
Cyberpunk
félisten
Személy szerint én sem vennék már TN panelos monitort, pláne 24"-tól. Na ezt mondom úgy hogy jelenleg is egy ilyen előtt gubbasztok
Nemrég Plazma TV-n néztem meg néhány Disney mesét amit az előtt a TN-es csodámon.
Persze tudom a plazma az teljesen más technológia jóval magasabb kontraszt stb..
És megdöbbenve láttam hogy teljesen mások a színek. Na ekkor még erősebb lett bennem a tudat hogy én többet TN panelos monitort nem veszek. Még ha fél évig zsíros kenyéren is kell tengődnömahhoz hogy össze gürizzem rá a pénzt.
Bár én sokat is játszok ezért fontos számomra hogy ne szelem képesedjen vagy hogy lehetőleg a nulla felé tartson az input lag. De a képminőség érdekében hajlandó vagyok némi kompromisszumra. No meg ugye a valós válaszidő az nem egy esetben még jobb is itt mint egy TN-esen ahol csak a g2g-t szeretik kihangsúlyozni.Nekem is nagyon tetszik ez a Dell U2410 a listámra fel is került. Én max 200k-ban húztam meg a határt, ebbe még belefér.
old_artist: Na mikorra várhatunk egy beszámolót a jó árusított S-IPS-ekről
Bocs hogy zaklatlak, de már tényleg türelmetlen vagyok. Legalább annyit árulj el hogy milyen típusok lesznek ezek
-
borisz_B
tag
Hy, dezz!
Akkor jól sejtettem, hogy ezzel a típussal is "előrukkolsz" egy teszt erejéig!
Igen, ezt az "Uniformity funkciót" ismerem, viszont ez részben csökkenti a kontrasztot, bár ezt szerintem az Eizosok valahogy jobban megoldották, mivel volt összehasonlítási alapom egy barátom Eizóján!
Az viszont kár, hogy csak az sRGB-t tudja! Kár, hogy az A-TW polarizátort is elhagyták!
A mostani Lenovóm is S-PVA paneles, bár elég jó a feketéje (sőt kalibrált is), de nekem is az IPS panelesek jönnek be jobban, nem beszélve szvsz, amit észrevettem az S-PVAsokon, hogy egy picit oldalra bólintok, és már meg is változik a megjelenítendő képnél a színek, ezt pl. egy H-IPS panelesnél nem vettem észre (Apple Cinema Display, HP 2475)!
Érdeklődéssel várom a tesztet! -
Sareth
senior tag
Hát kösz mindenesetre. Kezd az az érzésem lenni hogy rossz fórumba írtam. Elsősorban a véleményedre lettem volna kíváncsi, aztán a hozzáértésedet feltételezve 4 kattintás után a javaslatodra, vagy estleg bárkiére akinek van 5 perce. Ezek szerint kis pont vagyok ahhoz hogy bárki is méltasson egy sornyi válaszra.
-
Dany007
veterán
-
Dany007
veterán
Lehet egy zé, már rég nem láttam ott ezt a nevet. De gondolom nem véletlenül maradt meg a fejemben, ahogy kvp sem.
Na ezt mondom én is. Van aki észre se veszi a kül.-t.
Nekem volt egy jónak mondott crt-m egészen most augusztusig. Persze csak papíron volt jó. Én szerintem e miatt nem hiszek már a professzionálisnak mondott cuccokban.
Ugyanis ez a Samu 21-es crt 105 ezer volt jó 3 évvel ezelőtt. Grafikai munkára ajánlották stb. Hát megvettem. És ahhoz képest katasztrófa volt. A kör a bal felsőbe ellipszis volt, a jobb alsóba meg valami hasonló forma, de semmiképen se kör. A 100% fekete szín barnás árnyalatban világított, amit mondjuk főként este lehetett észrevenni de engem zavart. Éles világos-sötét vonalaknál egy kis 'glow' effekt húzodott a világosról a sötétre... Így graf munkánál a PS képkeret miatt nagyon fos volt használni, sokszor már azt hittem én tettem bele ilyen effektet, mire odébb húztam és kiderült, hogy mégse. Persze vittem is vissza graival, fel is küldték Pestre, vissza is hozták, hozzá se nyúltak...
Szal azóta egy kicsit kétkedve állok a dolgokhoz : )
Na, én abbahagytam az offot sry. -
borisz_B
tag
Hy, dezz!
Olvastam, hogy "Pl. most egy 24"-es H-IPS-es NEC előtt ülök", gondolom a a NEC MultiSync LCD2490WUXi² előtt!
Kérdésem lenne, hogy szerinted igy "első látásra" (gondolva a Dell U2410es tesztedre), mik a benyomásaid a Necről, mert nagyon gondolkodok egy ilyen monitor megvásárlásában, és ahogy a teszteket itt elolvasva és az ára miatt, megéri az az árkülönbség a Dell U2410el szemben?
Teszem hozzá, régebben csak Nec monitorjaim voltak és IPS panelesek, és most látva ezt az eH-IPS monitort (egyébként olvastan a neten, hogy eH-IPS, erről bővebben tudnál valamit mondani), visszatérnék a Nec monitort használók táborába!
Grafikára és DTPs munkára használnám a monitort, és a jelenlegi 22"os Lenovómat lecserélném egy 24"osra, de még nem tudom, hogy melyik lenne a megfelelőbb! -
Dany007
veterán
Hát, én az elmúlt pár évben láttam jópárszor egy 'dezz'-t igen komoly szöveget lenyomni, amire általában senki se tudott mondani semmit : )
Ez esetben nekem se kéne vitába szállnom veled, főleg szakmai téren.
Az ismertető a 8-10bites rendszerről tanulságos volt! Thx.Az igazság az, hogy minden pontoddal egyet tudok érteni. A nagyrészét már én is tapasztaltam, amit meg nem, azt meg elhiszem.
Pár hónapja még nekem is crt-m volt. A különbség ugyan látható, de korántsem olyan vészes. Az árért cserébe el kell fogadni. Azon kívül lehet, hogy aki még nem próbálta az IPS panelt, az voltaképp azt se tudja mit veszít.
-
bluobluo
aktív tag
Azt is oda írtam mi miatt
Na jó, nem vitatkozni akarok, csak láttam, hogy elegen vannak akik feszt emlegetik épp ezt a típust, meg ez is szimpatikus.
Azért újjat, mert nem bízom a használt cuccokban (nem tudni ki, hogyan használta előzőleg)
Szerintem nem vagy hülye, csak érdekes dolgokat írtál -
bluobluo
aktív tag
-
bluobluo
aktív tag
Te kikerülöd a válaszadást
Nem minden ember tudja megfizetni a drágább paneles monitorokat!
Volt itt jó pár olyan ember az elmult néhány hét alatt, aki a 140-160 ezer forintos monitorokat isteníti, ezzel nem is volna épp gond, csak annyira lehordani a TN-t kicsit dúrva!!
Én bevallom őszintén, amit old_artist mond a jóárasított monitorokat sem nevezném igazán jó áraknak, holott nem is láttam még azokat!
ergo: akármilyen legyen a tudása a monitornak, 70től többet nem adok érte! -
penene
őstag
Srácok, köszönöm szépen a kimerítő válaszokat és felvilágosítást.
Még egy IPS technológiájú monitort sem láttam, ezért tényleg nagyon kiváncsi vagyok rájuk.
Nem titkolt célom, hogy a CRT-ről történő váltáskor ne érezzek olyan óriási input-lagot és utánhúzást, se egy gyorsabb jelenetnél filmeknél, vagy játékokban...(jó persze tudom, CRT minőséget ilyen szempontból ne várjak)... Gyakorlatilag erre nagyon érzékeny vagyok.Egyébként most egy elég régi IBM P260-as moncsim van, még annó használtan vettem (mikor a PVA paneles (de lehet MVA, már nem emlékszem, annó az volt rámondva, hogy a TN film gyorsaságát és a másik típus szépségét és látószögét ötvözi.. JAH, frászt
) új 19es TFTmmel nagyon nem voltam megelégedve és túladtam rajta 1 hónapon belül) és tökéletesen szolgál azóta is, azért nem is nagyon gondolkodtam a váltáson, csak mostanában.
Aktív témák
Hirdetés
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- Dell 1707FP 17" LCD monitor eladó
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest