- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
bobbyperu
csendes tag
-
Dzsano
tag
válasz
bluobluo #5137 üzenetére
van olyan helyzet, amikor jó, ha egy készülékben van a monitor és a TV tuner. Akik ilyet vesznek (sokan) nem a TV-t helyettesíteni veszik, hanem második készüléknek.
egy TN filmes monitor és egy TN filmes TV tuneres monitor között nincs képminőség különbség, főképp nem a sima monitor javára. (általában a Tv tuneres készülékek a "zászlóshajók" a drágább, jobban összerakott darabok)
Jó, ha a számítógép bekapcsolása nélkül is tudsz TV-t nézni, ez a spóroláson kívül (áramszámla) a számítógép zaja sem zavarhat.
Egy TV tuneres monitoron sokféle be és kimenet van, jók a konzolhoz is.Azt megnézem, ha ki tudsz hozni annyiból monitort és TV tunert, amennyiért én megvettem a magamét. (Samsung P2470HD+DVI kábel+szállítás=81.200 Ft)
Egy bugyli USB kulcs alakú TV tuner nem ellenfele egy jó TV tuneres monitornak, sok csak MPEG2-es.
A külső dobozos meg még drágább. Létezik egyáltalán külső, FULL HD MPEG4-es TVtuner?A távirányítójuk is nagyobb, normális távirányító. Dolgoztam számtech boltban, rengeteget szívtunk a különféle PCI tunerek és az alaplapok összeférhetetlenségével.
Ezt meg csak bedugtam, és van egy jó monitorom és analog/digital FULL HD TV-m.
Az internetes áruházakat csak dicsérni tudom, ebben a hónapban 4 helyről rendeltem valamit (könyvek, kések, monitor) és tökéletes szolgáltatásban volt részem, az árakat nem is tekintve.
-
Dany007
veterán
-
dezz
nagyúr
válasz
bluobluo #4561 üzenetére
Milyen válaszadást? Milyen kérdésre? Miről beszélsz?
"Nem minden ember tudja megfizetni a drágább paneles monitorokat!"
Esetleg olvasd el a hsz-emet, mert én is éppen ezt írtam...
Hogy a TN-nél az ár a döntő, nem az, hogy hú de kafa...
"csak annyira lehordani a TN-t kicsit dúrva!!"
Én aztán nem hordtam le "annyira", csak leírtam néhány tényt, ezzel alátámasztva a véleményemet -- egy másik véleménnyel szemben, amivel nem értettem egyet.
Ha old_artisttal van valami gondod, akkor írd meg neki személyesen!
(#4563): "Kinek mennyire van pénze, meg ugye mennyit keres!"
Igen, lásd magyar fizetések... (#4558) (De azért a 24" az kell...)
(ps. nem "-nák", hanem "-nék", ha magadról beszélsz. Bocs, de ez nagyon szemetszúró.)
-
adm
őstag
válasz
bluobluo #4563 üzenetére
ha nem tudsz (jelzem nem probléma) vagy akarsz 70k-nál többet költeni egy monitorra attól jobb lesz neked ha kinézel egy eisa díjas, dupla áron árult tvt és kijelented, hogy az aki többet tud/akar költeni egy érezhetően jobb monitorra, az irreálisan drága tvt már úgysem tudja megvenni?
azt hogy mennyit keresel és mik a valós igényeid azt csak te tudod. az viszont előfordul, hogy a méret és az elképzelt minőség nem jön ki a ráfordítható összegből. olyankor kell elgondolkodni 20" és 22"-es monitorok megvételén, vagy elfogadni a kompromisszumokat.
ha a tn megfelel és neked semmilyen hátrányt nem jelent egyik gyengesége sem, akkor vedd meg a legolcsóbbat. 45-50k körül már kapsz az ismertebb márkákból. használod amíg használod, amint lesz pénzed vagy megunod a gyengeségeket vehetsz másikat kis veszteséggel.ha valóban a pénzedért elérhető legjobb megoldást keresed és hajlandó vagy elviselni, hogy nem te bontod ki a dobozt először, akkor szétnézel a használt/bazáros újak között, szétnézel külföldön, esetleg megnézed a gyári outleteket / refurbished modelleket.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
bluobluo #4561 üzenetére
Jogos a felvetés. Haverom is FullHD-t akar, de nem akar rá költeni sok pénzt...
Azért legyünk tisztában azzal, hogy aki FullHD-ban akar játszani, az nem 15K-s VGA-val rendelkezik. És míg a VGA-t cserélgetet orrba-szájba, dx8-9-10-11-19-54, addig a monitor ott marad. Egyszer kell megvenni. Használod, ha netezel, ha dvd-zel, ha játszol, vagy csak bambulod az asztalt. Relatív jó befektetés, mert ritkán cseréled, és a többi alkatrészhez képest jól tartja az árát.
Ugyanakkor persze érthető, hogy egy TN-es soksor 100K-val olcsóbb...és mit is kapunk ezért a pénzért?
Úgy gondolom kinek mi kell. Én imádom a moncsim, de nem hiszem, sokkal "hátrébb" lennék, ha egy TN-est veszek. Ugyanakkor ma sem vennék mást. Miért? Mert nem akarom x idő múlva lecserélni, mert TN-es, és már zavar.
-
dezz
nagyúr
válasz
bluobluo #4493 üzenetére
Persze, én is azért váltottam, mert már kifolyt a szemem a CRT-től (pedig nem gagyi volt). Évek óta egy S-IPS-t bámulok egész nap, na attól nem fárad el a szemem hajnalra sem. De ezek a nagy kontrasztú, vakító TN-ek... Hát nem tudom. Bizonyos szempontból jobbak, más szempontból rosszabbak. Azért talán több a jó, mint a rossz.
-
dezz
nagyúr
válasz
bluobluo #4486 üzenetére
Csak a legeslegjobb TFT-LCD-k képe kezd olyan lenni, mintha egy papírlapot néznél...
De persze nem olyan képletapogatós-kihúnyós elvű, mint a CRT-k, így nem villog. (Csak adott esetben pixel szinten vibrál, illetve a háttérvilágítás szabályzása nem analóg, hanem villogtatásos alapú [digitális moduláció], de az legrosszabb esetben is többszáz Hz-en megy.)
Bagira01: Na ja, mert az egy nagy kontrasztra törekvő olcsó TN, ami kb. úgy engedi át a fényt, mintha simán a fénycsövet bámulnád...
-
Bagira01
veterán
válasz
bluobluo #4481 üzenetére
Samsungról csak annyit, h 2 és fél hete van náluk a monitorom, panelcserén, alkatrészük az nincs, másik monitor van, de nem adnak
Ja és pont egy 2333sw, ami a megvételtől kezdve zúgott, aztán kb 2 hónap múlva hangosodott, és most nincs, vagyis van, de mégis crt előtt ülök, mert a kedves szervíz szarik az arcomba
-
-
Pgraph
aktív tag
válasz
bluobluo #4300 üzenetére
Sajnos, semmi sem tökéletes, de azért azt vedd figyelembe, hogy pl. egy 1920x1200-as natív felbontású kijelzőn 2.304.000 pixel van (+ r, g, b alpixelek). Azért, ha ebből 1-2 rossz, az gyártástechnológiailag azért nem olyan rossz... Az más kérdés, hogy az usernek rendkívül zavaró...
-
bozont
veterán
válasz
bluobluo #4300 üzenetére
Ugye azért tisztában vagy valamennyire a két típus közötti gyártástechnológiai különbségekkel? Ciki vagy nem, de ez van, azt senki sem mondta hogy a TFT valami fényévekkel jobb dolog mint a CRT. Van amiben jobb, előrébb jár, de van olyan tulajdonság amiben meg gyengébb. Igazából az a legjobb, ha olyan helyen vásárolsz monitort, ahol ki lehet próbálni vagy lehet kérni tesztelést. Na meg az is megeshet, hogy csak be van ragadva az adott pixel, azon meg könnyen lehet segíteni. Nekem is volt, de azóta szerencsére nem történt olyan.
-
old_artist
addikt
válasz
bluobluo #4282 üzenetére
Üdv!
... ja, egyébként a 2333SW valamivel jobb aránnyal büszkélkedhet, mint a 2233BW, ahogy a visszajelzésekből és privátjaimból emlékszem (ha pontoznánk, akkor 10/4-5 és 10/7), de mivel az ipon adott el szvsz a legtöbbet ebből a típusból is, jó lenne, ha egyszer felállítanának egy pixel/sub-pixel hiba rangsort, de ez szvsz már azért sem fog létrejönni, mivel ez nagyon rosszul "esne" a samunak, és esetleg a renoméjának is!
-
old_artist
addikt
válasz
bluobluo #4275 üzenetére
Üdv!
Igen, az új monitoroknál általában a kezdő áruk mérsékelt, de ha beindul az eladásuk, akkor feljebb is viszik őket, s ha már befutott termék, akkor "kedveznek" a leendő vásárlóknak, s ha már alig van a kereskedőknél, és nagyon keresett atermék, akkor visszaviszik a kezdő ár közelébe!
Igen, mindig is a leendő monitor tulajok véleményére mindig is lehet számolni és számítani, mivel néha extrém körülmények között is véleményezhetik a terméket, és sokszor "ott buknak ki" a legjobb ismérvei is egy monitornak!Hidd el, hogy manapság egy IPS monitornak sokkalta jobb az Input-lag és utánhúzása, mint a többségű TN paneleseknek, bármennyire is nagyobb szám szerepel a válaszidejénél, sőt pl. a samu és LG TN paneles monitoroknak sokkalta nagyobb a Response (rise+fall) fekete/fehér/fekete reakcióidejük, néha a 25-35ms-ot is elérik, amíg egy IPS és *VA panelesnél manapság csak 10-16ms-ot láthatnál! A Response (gray-to-gray) g2g idő csak a szürkéből szürkébe való váltásokat közlik általában, ami nem tükrözi a valós értékeket - ezzel sokszor trükköznek is!
Igen, az ár néha határokat szab egy monitor megvásárlásakor, de szvsz sokszor megéri gyűjtögetni, mivel nem mindig váltogatja évente vagy 2 évente monitorját a "szegény" user!
Már én is várom ezeket az "őszi" monitorokat, csak bele ne őszüljünk, amire ide érnek kishazánkba!
- de lassan már csak 2 hét, és megjönnek az S-IPS-sek!
-
old_artist
addikt
válasz
bluobluo #4272 üzenetére
Üdv!
Igen, az elképzelhető, hogy lefelé mozognak az árak, de mivel nemsokára jönnek ki majd az újabb és újabb típusok, lehet, hogy addigra nem is lesz ebből a monitorból, már nagyon sok kereskedő levette a listájáról is, de a Brekknél (mint fent olvashatod) kapható lesz!
Sok-sok jó monitor jön majd év végéig, többek között 24"-os FullHS-s S-IPS panelesek is, amik 80-90e-es árkategóriában lesznek kaphatóak, s amik lényegesen jobbak lesznek a TN paneles monitoroknál (köztudottan) - esetleg ebben is gondolkodhatsz!A kalibrálással kapcsolatban, az a felhasználói adataim "aláírására" vonatkozik, nem a válaszom része, de ha érdekel, akkor ne az iponos tesztet vedd alapul, inkább ezeket a beállításokat, és kalibrációs eredményeket, de mivel ez nem a Te monitorodon készült, ezért csak alternatív megoldásnak használhatod, mivel ahány elektronika, annyi féle a monitor kalibrálás, és lehet, hogy Nálad ezek az eredmények nem lennének jók!
-
old_artist
addikt
válasz
bluobluo #4267 üzenetére
Üdv!
Esetleg vélemények a samu 2333SW-ről, hátha még közelebb kerülsz a választottadhoz:
- [link 1]
- [link 2]
- [link 3]Egyébként eléggé jól sikeredett TN paneles monitor!
A pixel hiba miatt ne problémázz, mert gyárilag van rá 3 napos garancia, s ha a három nap alatt észreveszel bármilyen sub-pixel hibát is, azonnal, kötelesek kicserélni, a vásárlás helyén! Ha futárral rendeled, akkor kérj garancia futárt (egy kis + anyagiak persze), mert ha bármi gond lenne a monitorral, akkor térítés mentesen futárral addig küldözöd vissza, amig hiba menteset nem kapsz! -
Naras
őstag
válasz
bluobluo #4263 üzenetére
Én nem tudom, hogy ezen a Samsungon milyen lenne, de az enyémen kicsit távolabbról nézve (közelről egy "alacsony" felbontású avi nyilván nem a legjobb) nagyon jó...
DVD, HD illetve Full HD filmekkel még ki sem próbáltam (utóbbiakat nem is vinné a gépem), szal el sem tudom képzelni, hogy azokkal milyen gyönyörű képe lesz...
Én nem hiszem, hogy a Samsung rosszabb lenne ennél, szal ...
-
Alex1978
csendes tag
válasz
bluobluo #4263 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe eme cikk 4. oldalát!
Illetve amit itt ir a tulajdonos!
"Az első próba az volt, hogy megnéztem milyen rajta egy sorozatepizód. Mert sokmindent nézek, és fontos hogy normális legyen. A gagyin kódolt filmek sajnos ekkora felbontáson konkrétan szarul néznek ki. De a normál dvdripek már tűrhetőek. Ugyan a kockásodás jobban látszik, de szerintem elhanyagolható. Viszont a HDTV, és HD filmek csodásak. Élvezet rajta nézni ilyen tartalmat. A filmek alapból más élmények ekkora képernyőn."
Ahogy én látom, a nagyfelbontású monitorokon nagyfelbontású (DVD, HD, Blu-ray) filmeket érdemes nézni. Leginkább.
De jó pár monitor esetében az egyik kisebb felbontásban nincs vagy alig van homályosodás (sajnos a 2333SW épp kivétel), talán ilyen felbontásban a régi DivX-es filmek is nézhetőek. Persze, saját tapasztalatom még nincs, tehát senki ne vegye kézpénznek az infót! -
Naras
őstag
válasz
bluobluo #4253 üzenetére
Nos, moncsin is múlik... rendeltem már ezt-azt netről, eddig nem volt panasz... igen, benne van, hogy esetleg lesz valéami gebasz, de nem, lehet kapásból erre alapozni, ha mindig így állna hozzá az ember, az milyen lenne már? sztem megéri...
HA meg valami gebasz van, akkor visszaküldés, stb, de ez benn van a pakliban.
Mondjuk én áruházban vettem a enyém, de uccsó darab volt, nem volt választásom...
...ééés jóóó... kopp kopp kopp ...)
-
mzsombor
tag
válasz
bluobluo #4246 üzenetére
Mind a 2333SW, mind a 2494HS nagyon jó választás ebben a kategóriában, talán ez a két legtöbbet ajánlott TN-es nagy monitor. Árak tekintetében meg érdemes körülnézni, most 55e Ft a legolcsóbb helyen a 2494 HS itt látszik
2333SW pedig 50e Ft: [L:http://www.argep.hu/product_923882.htmlitt[/L]
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AliExpress tapasztalatok
- The First Berserker: Khazan
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest