- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Yettel topik
- Magisk
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
dezz
nagyúr
A szögek alapján az olcsóbbak közül az NEC ASLCD24WMCX-BK lehetne más, de a user manual-ban már csak 160/160 szerepel, szóval nem tudom...
-
dezz
nagyúr
A múlt hónapban én is megnéztem a Green-t, sőt az Oázisból át is hoztak egy 2209WA-t összehasonlításul. Teljesen egyértelmű volt, hogy a Greenben eIPS panel van (mint már párszor leírtam, ez a H-IPS-en alapul, csak valamilyen filtert lehagynak róla), mint a 2209WA-ban, mivel ugyanolyan volt a fekete, tekintve annak mélységét és szögfüggőségét.
Én is idéznék az egyik linkről:
"Mindent összevetve az IPS ma talán a legjobb paneltípus, ennek ellenére mégis inkább a profik körében terjedt el, ami elsősorban árának köszönhető. Ezen a helyzeten változtathat az LG és az IPS Alpha eIPS (Enhanced IPS) panelje, amelynél az apertúra méretének csökkentésével sikerült mindkét gyártónak a fényáteresztő-képességet növelni. Habár a panel előállítása ezzel nem lesz olcsóbb, a háttérvilágítás esetében kevesebb lámpatestre van szükség, így mégis lehet költséget megtakarítani. A jobb fényáteresztő képesség értelemszerűen több szivárgó fényt eredményez, így az eIPS kontrasztarányra picit gyengébb. Emellett az eIPS panelek színreprodukciós képessége is elmarad az S-IPS-étől (de a TN/VA megoldásokhoz képest továbbra is jobb)."Szóval, az eIPS feketéje nem is olyan mély, mint pl. a "fullos" H-IPS-é, és a felfénylés is erősebben jelentkezik a fekete részeken, amihez nem kell "oldalról nézni", mivel a nem pont veled szemben elhelyezkedő pixeleket ugyebár máris más szögben látod... Ez persze függ a monitortól való távolságtól is, de 0.5-0.6 méterről nézve észlelhető. A 2209WA még éppen a határon van, mert éppen ott érjük el a monitor (távolabb eső) szélét, ahol az effekt kezdene eléggé zavaróvá válni (a rálátási szög növekedésével). A Green viszont nagyobb, tehát tovább fokozódik a dolog. Más szóval, a 24"-es eIPS már egy kissé kompromisszumos dolog.
Megjegyzem, volt még más problémája is a monitornak (és most már talán nem vádol meg mzsombor elfogultsággal, hiszem maga is láthatta), szóval aki azt képzeli, hogy egy U2410 szintű monitort kap féláron, az bizony téved... Amúgy javasoltam is, hogy hozzanak át pl. egy U2410-est is, de erre sajnos végül nem került sor, pedig tanulságos lett volna. (Azért persze a hibáival együtt is jobb választás összességében, mint egy TN paneles.)
-
Nyugdíjas
nagyúr
Én csak arról beszéltem, hogy az IPS-nek szemből, meg sehonnan és sose lesz olyan feketéje, mint egy PVA-nak. POnt és kész. Leszarom mit ir ki, meg hol. Ezeregy monitort láttunk már, és igy van, egyébként az általad idézett helyeken kivül eddig azt tapasztaltam ezt mindenki igy is tudja
75-ért pedig lófax nincsen 24"-ban, tehát nem kérdés, hogy mit vegyél, mivel semi nincsen ilyen árban, ezt nem is kérdőjeleztem meg (mármint a választásod).
A másik meg, hogy lttad te is, nem? Akkor mi a kérdés? Csak a saját szemednek hiszel tán'...
-
madgie
titán
Nézd meg azt a Green-t meg a Dell 2209wa-t és döntsd el, jó-e. Igazából nem lesz rossz (sőt), csak valahogy többet többet vártam az IPS-től. Jelenleg az csípi a szemem a lilulás mellett, hogy például a Win gomb a bal alsó sarokban teljesen más, ha normálisan középről nézem, mintha odahajolnék hozzá. Rendben van, az LCD már csak ilyen, de kövezzetek meg érte, ebben alig jobb az öcsém 40 ezres TN BenQ-jától (igaz, ott a színek jobban elmásznak)
Aktív témák
Hirdetés
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Fóliás LG 27" 27ML60SP-W IPS LED Monitor!
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged