Aktív témák
-
Pgraph
aktív tag
Joczek: Hasznos dolog teszteket, véleményeket olvasni, de szerintem mindenképpen személyesen nézd meg a kiszemelt darabokat. Én is néztem pl. HP 2475-t, meg Dell U2410-t, de végül NEC 2490WUXi2 lett, és azt gondolom, hogy nem véletlen a magasabb ár a többihez viszonyítva. Rendkívül szép, homogén képe van az NEC-nek. A wide gamut-os monitorok színei valahogy túl mesterkéltek, természetellenesek. De ismétlem, nagyon fontos a személyes valódi teszt, a Te személyes benyomásaid.
-
Pgraph
aktív tag
válasz
old_artist #4507 üzenetére
Üdv.!
Köszönöm a lehetőséget, hamarosan aktuális lesz, úgyhogy jelentkezem.
-
Pgraph
aktív tag
dezz!
Így a Dell U2410-tesztje után mit mondol, grafikus felhasználásra mennyire oké az új portéka? Az Eizo S2433W, Eizo SX2462, Eizo CG222W vonalában hová lőnéd be? Magyarul, nyújthatnak-e az Eizo-k az ártöbbletükkel arányosan jobb, szemmel láthatóan jobb minőséget. Tudom, nekem kéne látnom, de Eizo-kat csekkolni nem egyszerű. -
Pgraph
aktív tag
válasz
old_artist #4385 üzenetére
Üdv.!
Azt írod: nem rossz - nem rossz, én azt mondom: biztató - biztató...Akkor várjuk dezz vallatóját.
-
Pgraph
aktív tag
old_artist: Volt már időd a Dell U2410-et grafikus szemmel megszakérteni? Ha igen, ne tartsd magadban a véleményed.
-
Pgraph
aktív tag
válasz
bluobluo #4300 üzenetére
Sajnos, semmi sem tökéletes, de azért azt vedd figyelembe, hogy pl. egy 1920x1200-as natív felbontású kijelzőn 2.304.000 pixel van (+ r, g, b alpixelek). Azért, ha ebből 1-2 rossz, az gyártástechnológiailag azért nem olyan rossz... Az más kérdés, hogy az usernek rendkívül zavaró...
-
Pgraph
aktív tag
Üdv.!
Printexpo-n lesznek grafikus monitorok? Esetleg valakinek info-ja erről? -
Pgraph
aktív tag
válasz
old_artist #4177 üzenetére
öreg_művész, szóval azt mondod, hogy most kivételesen érdemes várni
egy jó és olcsó grafikus monitorra? Október közepéig mindenképpen meg akarom ejteni a vásárlást, addig is a mostani jelöltjeimről/ajánlásaitokról meginterjúvolom élőben az oázist. Várjuk az eredményeidet, véleményedet az új portékákról!
-
Pgraph
aktív tag
válasz
old_artist #4153 üzenetére
old_artist, köszönöm válaszod!
Tovább forszíroznék dolgokat:
Nézegettem árak után az általad ajánlott Eizo CG232W-vel kapcsolatban: azt hittem, rosszul látok, de nem... 3 millió Ft felett "kínálják".
Egyébként úgy látom (ettől féltem is), hogy mégiscsak az Eizo CG sorozat felé "terelődöm". Igazából 200-250e nettót "szeretnék" max. rászánni, igaz, hosszabb távra szól a dolog, de más fejlesztések is esedékesek...
Kicsit lejjebb lépve 24 collról, az Eizo CG222W-t látom még esélyesnek. A CE240W-vel összevetve, érdemesebb esetleg ebben gondolkodni? A CE kicsit öregebb fejlesztésnek is tűnik, és a -2 collal kibékülnék, ha jobb képet kapok.
Az Eizo S2232W-t és az S2431 (S2432)-t egyáltalán nem hoztad képbe, ezekkel nem érdemes érdemben foglalkozni?
Homogenitás tekintetében az Eizo, Lacie S-PVA paneljei vagy a NEC és a Dell H-IPS-ei erősebbek? (A 2410FWP mondjuk még nagyon új, a PH, remélem bedob róla hamarosan egy tesztet...)
Más: A két gép - egy monitor felállásnál az átkapcsolás hotkey-el, vagy a monitoron valami gombbal történik, esetleg érdemes DVI-s KVM-switch-et nézni (mondjuk, ezek elég drágák)?
Csak kérdezek, kérdezek... -
Pgraph
aktív tag
Üdv.!
19"-os CRT-ről váltanék LCD-re. Az új monitort csak DTP-re használnám, csak a kiváló megjelenítés érdekel, ezen kívül semmi más. Nem szeretnék túl nagy összeget beinvesztálni (Eizo CG-sorozat), de nem akarok a "szódával még elmegy..."-kategóriába sem esni.
Szóval, amiket nézegettem:
- Eizo S2232W (bár ez nem 24"-os, de költséghatékonynak tűnik, jó panellal...)
- Eizo S2431W (S2432W?)
- Eizo CE240W
- Lacie 324 (Lacie 320 4:3?)
- Dell 2410FWP
- NEC MULTISYNC 2490WUXi²
- ...meg a még meg nem jelent típusok, amikre nem biztos, hogy érdemes várni...Kalibrálás után melyikük mennyire hosszú ideig marad színhű?
A 10 és 12 bites LUT-tal dolgozó monitorok között mennyire egetverő a különbség (nyilván látni kéne...)?
Az az igazság, nem nagyon van tapasztalatom LCD-fronton, az utánhúzás mennyire zavaró CRT után?
A mostani szemlélési távolságom kb. 70 cm, egy 24-es LCD-t milyen messzire "érdemes" rakni, hogy jellegében hasonló hatása legyen?
Két gépről használnám a monitort (a mostani CRT-m analóg KVM-switch-el dolgozik). Az egyikben most X1650-es Ati van, a másikban még egy ősrégi Ati Radeon 7500. Azt hiszem, ezeket sem ártana upgrade-elni, kalibrálás szempontjából, gondolom, egyformákra. Esetleg milyen jó minőségű (de semmi extra), silent kártyát ajánlotok?Na, bekérdeztem itt rendesen...
Ha véleményt, tapasztalatot mondtok, iránymutatást adtok, megköszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- iPhone topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Gamerek, tartalomgyártók FIGYELEM! DELL Alienware LCD monitor
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest