- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Yettel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Netfone
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
borisz_B #5292 üzenetére
Ja, és itt van még ez is:
Itt ugyanúgy kb. 0.2/0.7-nél van a felső csúcs, mint a te grafikonodon a HP-nál... (Ez Adobe RGB módnál készült, Standard módnál még nagyobb is a terület.)
Az sRGB móddal kapcsolatban ezt találtam a HP User Guide-jában:
"sRGB Support
The monitor is designed to support sRGB for color management, which adapts to the color standards used in the image technology industry. To take advantage of the sRGB support, you will need to change the monitor’s color temperature to sRGB and install the sRGB color profile (ICM) file.
NOTE: The sRGB color temperature preset will improve the color accuracy of sRGB images on the computer monitor, but some color variation may still occur."
Összehasonlításul sRGB-re a Dell 100%-ot ad meg.
-
dezz
nagyúr
válasz
borisz_B #5292 üzenetére
Ültem már előtte, de az alaposabb vizsgálat alatt ennél többre gondoltam. A hátulját viszont tényleg nem néztem meg.
"bár a Dellnél még mindig lehetne javítani, de többszöri kalibrálás után sem tudtuk elérni a HPnak megfelelő színélményt, és a fekete mélységét sem! Dell-nél 0,23, a HPnél 0,14 lett a fekete mélysége!"
Izé, bocs, de ebből a mondatból némileg az jön le, hogy nem vagytok tökéletesen tisztában a kalibráció megfelelő menetével. 0.23 cd/m2 csak akkor jöhet ki, ha értelmetlenül magason van a fényerő! Igen, az lehet, hogy a Dellen alapbeállításon magasabban van a háttérvilágítás, na de azt a kalibráció előtt megfelelően be kell állítani! Nálam 0.1 cd/m2 jött ki 120 cd/m2 fehérszint mellett, és 160-ason sem sokkal több.
Figyelmedbe ajánlanám az 1200:1-es kontrasztarány is... Nem hiszem, hogy a HP-n ennél több lenne...
(A tesztben egy korábbi programverziót használtam, ami némileg helytelen feketeszintet írt ki a resultsban, de ott is 0.14 és 0.16 között volt.) Az általad említett beszűrődés is a túl magas háttérvilágítás számlájára írható.
"Az AdobeRGB lefedettségről csak annyit, hogy a HP bőven lefedi, míg a Dell csak súrolja ezt a színteret: lsd. kép"
Ez meglepő annak fényében, hogy a HP "92%-os reprodukálható színtartomány"-ról ír (bár nem írják, milyen színtartomány 92%-a), miközben a Dell 96% Adobe RGB és a standardhoz képest 110%-ról. (Nem lehet ez is kalibrációs hiba?) Mindenesetre ha sRGB-ben is dolgozik az ember (vagy egyszerűen hétköznapi, sRGB-s képeket és videókat is néz), akkor igen fontos az sRGB megfelelő visszaadása is. A Dell ezt nagyon jól tudja, de a HP-nál nem emlékszem, hogy sikerült volna ezt akár csak megközelíteni is.
A nálam járt Dellen igen jó volt a homogenitás, csak a jobb felső saroknál volt enyhébben zöldes, szürkés háttér mellett.
"Kalibrálás után a fehéregyensúlyt jobban megtartotta a HP"
Ezt nem egészen értem. A fehéregyensúly nem egy fix dolog, hanem különböző tényezőktől függ. Ha megfelelően történik a kalibráció, akkor az olyan lesz, amilyen ki van tűzve.
"a HP gyorsabbnak bizonyult, ezt pl.az akció jeleneteknél volt észrevehető, és amire a Dellel lőni próbáltunk, addigra a HPval már majdnem célba is értünk! Próbáltuk a game módban, azzal valamivel gyorsabbnak bizonyult, de hogy ilyen különbség volt, még bennünket is meglepett!"
A Game és a leglassabb sRGB mód között én max. 11ms-et mértem, ami kevesebb, mint egy képkocka 60 fps mellett, ami messze nem jelent ilyen látványos különbséget, annak akkor valami más oka lehetett...
Tényleg nincs egetverő különbség a 10 és 12 bit között, pusztán annyi, amennyit írtam.
Nincs kizárva, hogy a HP is tud fogadni 3x10 bitet HDMI-n és DP-n, de megerősítés sincs róla.
-
dezz
nagyúr
válasz
borisz_B #5245 üzenetére
Na, akkor hasonlítsuk össze őket (Dell U2410 vs. HP LP2475W) -- röviden, mert eddig nem volt lehetőségem tüzetesebben megvizsgálni az utóbbit.
A kettőben lényegében ugyanaz a panel van, kontrasztarányuk és feketéjük kvázi egyforma, csak az U2410-ben szélesebb gamutos CCFL-lel, így tudja majdnem a teljes Adobe RGB-t, ugyanakkor teljesen jól "szimulálja" az sRGB-t is. Ha jól emlékszem (utánanézve sem derült ki egyértelműen) a HP gamutja is szélesebb a szokásosnál, de azt hiszem, az Adobe RGB-hez kevés, az sRGB-hez meg sok, és nincs is benne külön ilyen szimuláció. Emiatt egy sRGB-s kép színesebbnek hat, de ezek ugye "hamis" színek. De ha ez kell, az U2410-et is át lehet kapcsolni Adobe RGB módba (vagy Custom-ba, ahol gyárilag is fel van tolva a színtelítettség [ami egyébként itt 6-komponensre állítható])...
Egymás mellé téve őket a full fehér szebbnek tűnhet a HP-n, de inkább csak kalibrálatlan állapotban, az eltérő gyári fehéregyensúly okán. (Bár a gamut is befolyásolja a dolgokat, talán jobban meglátszódik a kalibrálatlanság, stb.) Ezen kívül a Dell gammája alacsonyabb Standard módban, mint a szokásos 2.2 (tehát felfelé domborúbb a gamma-görbe), emiatt kontraszttalanabbnak (és mégis világosabbnak) tűnik rajta a kép, de ezt is helyre lehet tenni egy megfelelő színprofillal.
Válaszidőben és lagban is egyformák, szerintem.
A Dell 3x10 bites megjelenítéssel rendelkezik és 3x12 bites feldolgozással, így bármit állítunk a monitoron (kiv. fényerő), igen szépen megmaradnak a világossági fokozataink. A HP-t ebből a szempontból szintén nem nagyon néztem, de úgy emlékszem, 10 bitesnek tűnt a feldolgozás (így ott is megmaradnak a fokozatok, de icipicit azért változnak az egymáshoz képesti különbségeik -- persze sehol sincs a dolog a 3x8 bitesek sávosodásától hasonló esetben).
A csatikat illetően a Dellen eggyel több DVI van, viszont nincs S-Video. A többiben egyeznek. Viszont nem lehet tudni, hogy a HP is tud-e fogadni 3x10 bites képet HDMI-n és DisplayPorton, mint a Dell.
Amúgy most nézem, hogy itt már csak br. 138k az U2410, ami igen jó ár érte!
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
borisz_B #5245 üzenetére
"szubjektiv" - tessen olvasgatni
-
blash
tag
válasz
borisz_B #4801 üzenetére
Ugyan ez a tuneres valtozat mennyi lehet? Green GL-TG240HD
Ez is lakkozott kavaju lenne?
-
jambiyya
őstag
válasz
borisz_B #3754 üzenetére
Sziasztok!
A 22''-os topikban kezdtem, de 50k-ért már 2333SW-t is lehet kapni, ezért idetaláltam.
Tovább nézelődtem, és ezt az acert (v243hqbd) találtam, ugyancsak 50k-ért. Ez már 1900*1200-at tud.
Illetve ott van még a fusi3230 is, aminek az ára nagyon baráti.
Adott tehát 3 monitor 50k-ig.
Aki ismeri őket, kérem írjon 1-2 támpontot.
Köszi. -
Zsozsooooo
tag
válasz
borisz_B #3276 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítségeteket, valóban nagyon dicsérik ezt az LG-t nem is gondoltam, hogy ennyire jók monitorgyártás terén ! Bennem valahogy mindig is az volt, hogy az LG nem gyárt valami minőségi monitorokat ! Bár most, hogy így mondjátok, amikor vetem a T260HD-t akkor pedig néztem is az LG-t csak azt hittem az már be van kalibrálva vagy nem tom ! Lehet csak a neve miatt megmaradt bennem, hogy azt ne, így maradt a T260HD vagy az ACER G24 (sárga-fekete) ami rendkívül megfogott, erőteljes színei miatt, viszont az hogy láttam magam a monitor felületén kicsit elvette a kedvem a megvételétől !
Jelenleg amúgy melyik panel képviseli az abszolút csúcsminőséget ? : S-IPS,S-PVA,H-IPS ,STB....
-
SalvadorLynx
aktív tag
válasz
borisz_B #2670 üzenetére
Hát egy böszme kerete van, előre hátra dönthető, nekem elég. Színei tényleg jók bár nem sok tft láttam eddig egy 17" es crt-m volt, annál nekem szebbek a színei. Nem teszteltettem rajta semmit kihozták. 3 nap pixel garanciát adtak. Egyelőre nem találtam hibát. Megéri az árát, bár elsőre meglepő volt a hatalmas mérete és netezni meg játszani nekem nagy (bár most, hogy segítettél és sikerült leredukálnom a képméretet negyon jó) Cad hez viszont pöpec lesz a nagy méret. Letöltöttem egy Hd video sample-t igaz csak 720p-s de fantasztikus látvány volt szóval ez egy kitünő mozivászon.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Autós topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Kutya topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Építő/felújító topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest