- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
csaszi64 #5524 üzenetére
Köszi, mind mindezt leírtad! Két okból is. Az egyik, hogy már éppen kezdett elegem lenni az egész cikkírósdiból, így egy picit visszahoztad a kedvemet. A másik, hogy ebből talán megértik valamennyire a TN hős védelmezői, miről is van szó, és hogy talán nem csak a méret a lényeg (legalábbis monitorban
).
ps. ne vedd rossz néven, hogy nem sziázok vissza, de ez itt nem nagyon szokás.
-
dezz
nagyúr
válasz
csaszi64 #5519 üzenetére
Örülök neki! Még néhány jótanács:
A fényerőt tekerd 0-ra, illetve fényviszonyoktól függően nem sokkal magasabbra (a fehér így is éppen elég világos lesz nem túl világos szobában -- filmezéshez persze feljebb lehet venni), a kontrasztot hagyd 50-en (ez a digitális 100%). A Standard mód a legszélesebb gamutos! A mozifilmeket általában az Adobe RGB módban néztem (így színesebb a szokásosnál, de éppen ezért "mozisabb" -- a moziban sem éppen a szokásos sRGB-ben mennek a filmek), viszont ahol fontos a bőrszín élethűsége, oda sRGB kell!
Azt hogy értetted, hogy átállítottad a gammát?
A legjobb eredményekhez megfelelő kalibráció kell. -
dezz
nagyúr
válasz
csaszi64 #5489 üzenetére
"Ja a dell u2410 még nincs kalibrálva,de ez talán nem is annyira számit ebből a szempontból,vagy igen,?"
Hát már hogy a fenébe ne számítana? Nem olvastál elég figyelmesen, pedig ott van az idézett rész elején: "A fenti kis szabályok (fényviszonyoknak megfelelő) alkalmazása, a kalibráció(k) elvégzése és az aktuálisan szükséges színmód kiválasztása után".
Egyátalán, melyik módban nézed, milyen beállítások mellett?
Az általad említett Apple Cinema Displayekben is többnyire hasonló panel van, csak azok gyárilag kalibrált és jól belőtt monitorok.
Talán jobb lenne előbb kérdezni, és utána lőni, nem gondolod?
-
csaszi64
csendes tag
válasz
csaszi64 #5491 üzenetére
Az eredmény, szubjektíven
A fenti kis szabályok (fényviszonyoknak megfelelő) alkalmazása, a kalibráció(k) elvégzése és az aktuálisan szükséges színmód kiválasztása után a grafikusoktól, fotósoktól (és saját magamtól) származó teszt-fotóim igazán csodásan festettek, szinte le akartak mászni a képernyőről. Semmi jelentős hibát nem tudtam felfedezni. Az elég mély fekete ellenére a sötét képrészletek is teljesen jól kivehetők. Lényegében mintha nem is egy LCD monitort néznék, hanem hátulról megvilágított nagy, jó nagy fényképeket. (De ez igazából nem olyan nagy csoda egy újgenerációs IPS-től... Már az előző 1-2 generáció is igen jól teljesített.)
A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!
Ezt írta dezz,a dell u2410-ről és én ezt a Pólus MM-ben láttam az Apple Cinema 24"-án,esküszöm nem hittem a szememnek,de szó szerint olyan az effektus amit dezz leírt,
pedig hatalmas neonfény van,meg üveglapos az Apple(jól tükröződik benne minden)és mégis,ezért várnám ezt el a delltől,ha már valaki ezt látta rajta... -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
csaszi64 #5489 üzenetére
Hát próbáld meg ugyanazokat a képeket a Dell-en, azért az lenne a jó összehasonlitás...
Jah, és az iPhotonak nincsenek ilyen képei. Minden bizonnyal a gyári (Snow)Leopard-os hátterekre gondolsz. Ezeket nagyon könnyen felleled a neten, rövid guglizás után.
p.s.: Ezt az átvilágított fénykép dolgot én nem látom a tezstben...
-
dezz
nagyúr
válasz
csaszi64 #5313 üzenetére
Nos, én már többekkel beszéltem, akik teljes megelégedéssel használják a Dellt. Sőt, ismerek olyan tagot is, aki hasonlóan vehemensen a Dellre teszi a voksát... De szerintem normálisan beállítva és bekalibrálva viszonylag közel áll a kettő egymáshoz. Szóval, ilyen különbségeket akkor lehet kihozni, ha a "normálisan" helyett "rosszul" vagy "sehogy" szerepel a mondatban...
De ha továbbra is azt hiszed, az egyik ennyivel jobb, mint a másik, a legjobb lenne, ha a saját szemeddel győződnél meg róla: talán lesznek olyan szívesek Hexxáék, hogy megmutatják őket neked egymás mellett, mindkettőt bekalibrálva! (Az Oázisban szerintem megteszik, de akkor nyilván illő lenne ott is rendelni meg.)
ps. az avatart hagyd meg nyugodtan, hiszen sokan mások is ezt használják... (Az egy másik dolog, hogy az alapján engem kapásból felismernek élőben is, legalábbis ha nem frissen borotválkoztam, amit bőröm miatt nem tudok naponta megtenni.
)
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AliExpress tapasztalatok
- The First Berserker: Khazan
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Fúziós energiát vásárol a Google
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- Gamerek, tartalomgyártók FIGYELEM! DELL Alienware LCD monitor
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! MacBook PRO 15" M15 - i7 I 16GB I 500SSD I 15,4" Retina I Radeon R9 M370x I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest