- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Netfone
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Milyen GPS-t vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
Aktív témák
-
-
Khaal
őstag
válasz
Khelben #5468 üzenetére
HD4830 már most se mindig elég 1920x1200-hoz (persze attól is függ milyen játékokkal játszol), szóval én inkább egy 1680x1050-es 22"-est vennék, annak a pixelmérete is kb megegyezik a mostani monitorodéval, szóval a szemednek se kell átszokni a kisebb karakterekre.
Szerintem internetezéshez, szövegszerkesztéshez és hasonlókhoz nem éri meg szélesvásznúra váltani, persze ez is attól függ mennyire intenzíven használod az oldalsávot, szoktál-e széles táblázatokkal dolgozni excelben....stb.
Filmezéskor viszont egyértelműen jobb, hiszen már egy sima 16:9-es film is sokkal nagyobba jelenik meg egy ugyanolyan képátlójú szélesvásznú kijelzőn, mint egy 5:4-es monitoron.
Egy 22"-es 1680x1050-es monitorral lényegében kapnál mindkét oldalt pluszba 5-5 centinyi képet (200-200 pixellel) a mostanihoz képest.Egyébként itt egy 24"-es ami elvileg pont belefér 56centibe: [link]
gcsaba70: Másik géppel / vgaval próbáltad már? Nem biztos, hogy a monitornak van baja.
-
madgie
titán
válasz
Khelben #5468 üzenetére
Ezt csak te tudhatod. Igazából tényleg kell az erősebb hardver is a nagyobb felbontású monitorhoz, amennyiben játszani is akarsz vele. Én pár hete cseréltem le az 1280*1024-et, a fotófeldolgozásnál jól jön a wide (a kép középen van, két oldalt pedig a csúszkák). Ha nem vagy háklis a színekre, tehát például nem fontos, hogy a Firefox-ban a Gmail Notifier kékje ugyanolyan kék legyen a képernyő közepén, mint a széleken, akkor vegyél valami egyszerűbb TN-es cuccot. Az öcsém BenQ G2200-ja is vakított elsőre, mint a nyű, aztán megmondtam neki, hogy vegye vissza a brigthness-t meg a contrast-ot ,így már elég korrekt lett (nem olyan, mint egy PVA/IPS, de igaz: az ára sem annyi volt).
Az a "baj", hogy lassan nem lehet kapni csak 1920*1080-as monitort, miközben nem mindenkinek előny a nagyobb felbontás (ültesd csak a gép elé a nagyszülőket/idősebb szülőket, hogy tolerálják az ezzel járó apró betűket és ikonokat)
-
madgie
titán
válasz
Khelben #5465 üzenetére
Normális monitor, még több mint két év garival. Ja, hogy nem tud fullhádét? Ezzel csak az a baj, hogy az olyan felbontású monitor megvételével tisztában van azzal az egyszeri júzer, hogy a játékok azon is csak natív felbontásban lesznek szépek. És akkor vegyen olyan procit, ramot és videokártyát, ami elég ahhoz hogy egyik mai játéknál se kössön kemény kompromisszumokat... érdekes, arra senki nem sajnálja a 20-50 ezret komponensenként. Pedig nem is azt nézi a végén napi 10 órában, hanem a monitort.
Ha valaki nem játszik, nemszótam. De általában azt a réteget fogta meg a marketinghenger ezekkel a 22"-os Full HD-s "csodákkal". És tejelnek szorgalmasan minden egyéb (!) perifériáért
-
dezz
nagyúr
válasz
Khelben #5458 üzenetére
Azért írtam, hogy valószínűleg, mert minden alól vannak kivételek (kivéve, ami alól nincsenek
). Én meg már nagyon sok emberrel beszéltem, akik semmi pénzért nem ülnének vissza TN elé. Egyébként, milyen típus volt, ha még emlékszel?
Persze, vannak félsüketek, de azért egy átlagember nagyon is észreveszi a különbséget egy párkás speaker és akár csak egy pártízkás minihifi között, nem beszélve a >100k-sakról. Már megint nem tudom, minek hozod fel a 30-milliós bmw-t.
Itt inkább valami 1 milkó körüli kisautó vs. 2-3 milliós, kényelmes, átlagos autó esetéről van szó.
-
dezz
nagyúr
válasz
Khelben #5455 üzenetére
Ha pár napot eltöltenél egy jobb panelos előtt, utána valószínűleg te sem annyira szívesen ülnél már vissza a TN elé. (Persze az is egy "megoldás", hogy inkább sosem nézünk meg egy jobbat, nehogy...
) Akármennyire is olcsó (mert hát egy 24"-esért 50k az nagyon is olcsó, csak esetleg a magyar minimálbérhez képest nem).
Ez kb. olyan, mint a ~10k-s PC-s speakerek és egy normálisabb hifi cucc viszonya. És nem pedig az audio hidh-endé, ami az utóbbit illeti, amit egyesek gondolnak. (Annak a legdrágább, CG-s Eizo-k felelhetnek meg.)
Nem azt írtad, hogy már talátál ilyet? Én tudok néhányat, 23" és 24" méretben is, de ezek ugyebár nem érdekelnek téged (>100k).
-
dezz
nagyúr
válasz
Khelben #5445 üzenetére
Nem szóltam volna hozzád, ha te nem provokálsz... Nem érted, miért provokáció? Azért, mert ahhoz nem kell vájtszem, hogy lássa az ember a különbséget a TN és a jobb panelok között. Inkább csak arról van szó, hogy szerinted nem éri meg, legalábbis te sajnálnád rá a pénzt. (Bár szerintem nem is láttál még igazán jót, de mindegy.) Szóval, tulajdonképpen az a "vájtszem" itt a sznob színonímájaként szerepelt... Na hát ez az, ami kissé sértő volt, mert szerintem egyátalán nem kell ahhoz sznobnak lenni, hogy valaki ne akarja elviselni a TN hibáit...
(Mellesleg inkább a méret erőltetését minden áron [mindegy milyen, csak nagy legyen] lehet egyfajta sznobságnak tekinteni!)
Egyébként nem tudom, milyen 300k-ról beszélsz... Egy Dell U2410 138k, ami ennyi pénzért ajándék! A 23"-es EA231WMi is nagyon jó, alig 100k fölött. Nos, én ezeket ajánlom... És bőven megérik az árukat, vájtszem nélkül is. Bár nem ennyire jó, de említhetném még a Green-t is (24"), azt is inkább venném, mint egy nem sokkal olcsóbb TN-t. Ha meg nem a méret a lényeg, akkor 22"-en ott van a 2209WA 75k-ért.
Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Dell 1707FP 17" LCD monitor eladó
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged