Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Microsoft Rewards
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- iPhone topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
peppe79
senior tag
válasz
aginor
üzenetére
"Portréra" (is) nekem jobban bejön a Minolta 75-150mm f/4. Igaz ugyan, hogy nem egy fényerős objektív, viszont ez már teljesen nyitva is kellően éles. Azonos rekeszérték mellett (f/4), könnyebb vele fókuszálni, mint a Sigma 105mm-rel. Nagyon szeretem ezt a könnyű zoom obit, a képminősége vetekszik a korabeli fix Minoltákkal.
Persze, azért még nem tettem le róla, hogy legyen egy fix 85mm-esem is, de egyelőre még nem találtam meg az ideálisat. Eddig a Samyangokkal szemezgettem. Az f/1.4-es változat nyitva nagyon lágy, a súlya meg közel 600 gramm, úgyhogy azt rögtön el is vetettem. Amúgy sincs szükségem ennyire fényerős objektívre, mert nekem már rég nem alap elvárásom, hogy a portréalany szabályosan "kirobbanjon" a háttérből. Az f/1.8-as változat sokkal könnyebb (~350g), de ott meg, mintha "rövidebb" lenne a fókuszgyűrű két végállása. Kár, hogy nem tudom kipróbálni, vakon meg nem szeretnék vásárolni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Crimson Desert
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- AliExpress tapasztalatok
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5520 FHD notebook - i7 7820HQ 16GB DDR4 256GB SSD M1200 4GB WIN11
- HP ProBook x360 435 G8 Ryzen 5 5600U Refurbished - Garancia
- Sok Extra! Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest