Hirdetés
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
aginor
üzenetére
A "Tedd próbára" keretén belül volt már nálam egy E-M1 25mm-es obival. Nagyon jó képek lettek. Párom be is nevezett egyet egy versenyre. Igazából itt szerettem bele a MILC-be. A "Tryandbuy"-ról nem hallottam. Köszönöm az infót. Ki fogom próbálni a G9-et. Sajna a GX80 nincs a kínálatban.
-
MrChris
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Akkor ez elég fixnek tűnik. Lupéval nézegetted?
Nekem a GH2-n voltak apró porszem méretű valamik (mintha az előző tulaj tüsszentése odakövült volna) amik csak erős vakarással jöttek le, utána hibátlan működött. Persze ha semmi más nem látszik csak a képen a folt az szívás. -
iscsu
tag
Urak!
E-M1-hez vásárolnék garikiterjesztést, kicsit kapkodva, mert a 2 évem kedden lejár (a kiterjesztett nem, de nem egyértelmű számomra a szövegből, hogy meddig kell regisztrálni). Aki vett már ilyet (esetleg ha a Mintabolt itt van köztünk
) az meg tudná mondani, hogy webshopból véve ilyenkor elektronikus formában vagy kaparós sorsjegyként kapja az ember a kódot? Mert ha utóbbi, akkor kérdéses, hogy megjön-e keddig....
-
t72killer
titán
válasz
jaanoo89
üzenetére
Ezzel borzoltam már itt a kedélyeket, nem folytatom
. Black Friday-ig agyalgatok mit változtassak a rendszeren, de nemrégiben előjött egy fura szenzorhiba, ami miatt sztem meg kell válnom a váztól: a kép felső részén bármilyen lencsét (v lencse nélkül) lőve a képmagasság kb 1/20-a méretű isteni kinyilatkoztatás található - kb egy éve vettem észre:
(ennél halványabb, csak irfanview-ben kicsit megtoltam, h ne kelljen keresgetni a problémát).Csinálhatok vele bármit, mostam a szenzort izopropanollal, lefuttattam a gépi szenzorrázót, megnézegettem nem sz.rta-e le egy arra járó szarvasbogár, de nem tűnik, hogy bármi látható külsérelmi nyom lenne az érzékelőn.
Szerencsére a videós-panorámás területbe nem lóg be, de azért böki a csőröm - plusz így eladni se lesz könnyű.
-
jaanoo89
aktív tag
-
aginor
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Nézd, az M5mk3-tól nem kell csodákat várni. A fókuszrendszere tippre az M1mk2-vel lesz pariban, Ha olyat használtál már és megfelelt, akkor minden ok, ha nem, akkor ezen a rendszeren rövid/közép távon nem lesz csoda számodra (meg mondjuk másnak sem).
A rendszerváltás nálam is előkerül egy évben egyszer, általában Sony FF váz formájában. Akkor végigveszem az előnyöket, hátrányokat, és rájövök, hogy ilyen képminőséget ennyiért és/vagy ilyen méretben/súllyal nem kapok sehol máshol, ettől aztán szépen megnyugszom, és elégedetten simogatom továbbra is a már felhalmozott motyóimat.
Most annyi változás van, hogy a Z50 formára és úgy általában nagyon megtetszett, de nincs benne képstab, se normális natív objektívpark, így egyelőre esélytelen, hogy cseréljek rá. Szerencsére.
-
1eske
tag
Panasonic LX-100 tulajokhoz fordulnek.
Tapasztaltatok olyat, hogy a navigalo gyuru nem mukodik megfeleloen, ugral osszevissza, mar erintesre is?
Mit lehet ezzel kezdeni? -
atis78
tag
-
MrChris
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Most már tényleg megkérdezem, mert szinte utálod ezt a rendszert, hogy miért nem váltasz? Főképp, hogy a gyors AF a prioritásod, másodsorban a szenzor nagyobb mérete, vagyis a két fő megalkuvás a m4/3-ban. 2-4000euróból meglenne a rendszered hosszú évekre, ami az elvárásodnak megfelel, XT3 kit, vagy A7III kit. EM5mk3 biztosan gyengébb lesz fókuszban mint a többi pdaf váz és videóban is gyengébb mint a Pana, vagy a többi épp megjelent 'haladó' váza.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
t72killer
üzenetére
Több, mint egyéves videó. Azóta volt több firmware frissítés is GH5-re, ami az autofókuszt is érintette. Nyilván olyan sosem lesz, mint egy jó PDAF, vagy egy hibrid megoldás, de állítólag sokat javult. Ebben a videóban pl. látszik, hogy egész szépen húz át, és elég jól le is követi az elmozdulást (azt hiszem vagy Lumix 12-35, vagy Leica 12-60 van rajta).
-
t72killer
titán
válasz
trlala
üzenetére
Kérdés még a pdaf megléte, ill a bitráta/kodek 4k UHD-n.
Ez a tesztvideó azért erősen a rendszerváltás irányába terelget, főleg a 3:25-nél kezdődő fókuszteszt.
-
trlala
aktív tag
E-M5 Mark 3 specifikáció:
[link] -
t72killer
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Cukorfalat
Na, neked se fogom eladni a 12-40est

-
peppe79
senior tag
Referenciának rendeltem egy OPTECH m4/3-os dupla objektívsapkát, pont sikerült még elcsípnem az utolsó darabot.
Nem mondom, szépen megkérték az árát ennek a kis műanyagnak, de sajnos a gyári sapka sem lett volna olcsóbb. Tetszik, hogy egy gumi O gyűrűt rögzítettek az elejébe. Így egyrészt nem jut be a por, és erősebben is tartja az objektívet (nem kell attól tartani, hogy objektív cseréjekor, a másik oldali lencsét véletlenül elengedi a sapka, és leesik a földre).
Nézek majd utángyártott sapit, hátha le tudom másolni ezt az O gyűrűvel tömített megoldást. -
peppe79
senior tag
Szuper, köszönöm! Akkor vagy egy ilyet veszek, vagy a slim változatot, gyorstöltőre nincs szükségem.
@szpetri: Neked is köszi! Ugyanilyen Patona platinum akkumulátort vettem én is.
Egy 1800mAh-s Wpower akkuval szemezgettem még, de eléggé elbizonytalanodtam, mert ebből a márkából vettem egyszer egyet a telefonomhoz, és az felpúposodott. Utánakerestem, és a fényképezőgép akkumulátorra ugyanez volt a panasz. Állítólag könnyen bele is tud szorulni a gépbe. -
t72killer
titán
-
peppe79
senior tag
Az olcsóbb változatú Patona töltője van valakinek? Sehol nem találok róla infót. Nekem nem szükséges 800-1000mA-es kiemenet, elég az 500-600mA-es is, és nincs szükségem LCD kijelzőre sem.
-
t72killer
titán
válasz
aginor
üzenetére
Nagy állatok ezek mindenképp, de sajna a 40-150+1.4x tc sokszor rövid nekem :(. Még kacsa méretű madarakra se az igazi 15-20 méterről. Kb 1000eur-ért tudnám szerezni garisan, ahogy nézem a korábbi modell áralakulását a használtpiacon, 3-4év alatt bukja az értékének bő harmadát - nem egy gyűjtői darab.
+ kell még egy jó, támogatott adapter, a metabones sajna elég drága, de az tűnik etalonnak.
-
aginor
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Volt egy kollégám régebben, neki volt egy Sigma 150-500 (vagy 50-500 nem emlékszem pontosan) Nikon véggel, még a gumibevonatos korszakból. Azt egyszer-kétszer feladaptereztem az E-M10-re és meglepően jól muzsikált. Szebb rajzolata volt mint a sima 40-150-nek. Viszont böszme nagy és nehéz. Jó fényviszonyok között simán lehet vele éles képet lőni, de ha fogy a fény, akkor adódhatnak problémák, arról már nem is beszélve, hogy kitartani sem egyszerű.
Ugyanakkor valóban meggondolandó, pláne ha visz magával az ember egy monopodot, vagy le tudja állványozni, mert használtan szerintem olyan 250-ből megúszható, szemben az Oly 150-400-al. A kettő között ott van még mondjuk kompromisszumnak olcsón a Pana 100-300 vagy kevésbé olcsón a 100-400. Bár egyik sem nagy fényerejű, de a Sigma/Tamron superzoomok fényerejével tartják a lépést, viszont sokkal kisebbek és könnyebbek (a 100-400 ráadásul telekonverterezhető, bár akkor már tényleg egy sötét kályhacső lesz). Mondjuk emennyit telézek a klasszikus értelemben, azza elég a 40-150 + mc14 kombó egyelőre. Úgyis 90%-ban "makrózásra" használom. 
-
t72killer
titán
válasz
aginor
üzenetére
A 4.5-ös fix fényerő mindenesetre jó jel. Ami esetleg meggondolandó a hozzánk hasonló halandónak, hogy a 600as végű Sigma-Tamron zoomszörnyek 400-450mm környékén egyáltalán nem szerepelnek rosszul., pl tamron, 600mm-en (nem tudom, számít-e alatta a váz, nekem nagyon szép tisztának tűnik - hiába a krumpli méretű pixelek, pl az ex gagyigma 70-300asomat ez a váz se tudta volna megmenteni):

-
t72killer
titán
válasz
jaanoo89
üzenetére
Nekem se világos
. Az ábráról nagyon érdekel a 150-400, ezt a tartományt pár szuperdrága obin kívül (pl canon 200-400) nemigazán sikerült még senkinek jól elkapni. Itt a 4/300-as Oly ugye az egyértelmű ellenfél: ha annál gyengébb, akkor a picit hosszabb fókusztáv nem fogja kisegíteni a zoomot. -
peppe79
senior tag
válasz
Mirman
üzenetére
Ohhh...épp csak, hogy ki nem szúrta a szememet!
Én is rajta vagyok egy 42.5mm-es Lumixon...az Oly 50-200-assal nem túl kényelmes a falu másik végében lévő játszótérre átgyalogolni.
-
topikk
senior tag
válasz
topikk
üzenetére
"While some full-format snobs may frown upon the shallow depth-of-field capabilities, the reality is that for the vast majority of use cases, it's "good enough" really. And if you need something like a 85mm f/1.2 or f/1.4 on a mirrorless full-format camera - with an admittedly superior DoF potential - you also talking about system costs (and size/weight) two or three times as high. Thus it's a very different discussion then anyway."
Ez valóban így van, többnyire én is rekeszelek valamennyit rajta, és nem azért hogy élesebb legyen. -
topikk
senior tag
válasz
jaanoo89
üzenetére
Hát ez évek múlva jöhet ha nincs rajta a páréves menetrenden. Igény lenne rá szerintem.
Más: https://opticallimits.com/m43/1071-olympus45f12
All in all the Olympus M.Zuiko 45mm f/1.2 PRO is one of the best lenses that we reviewed - ever. As such - highly recommended!
Optical Quality: ★★★★★
Mechanical Quality: ★★★★★
Price/Performance: ★★★★★ -
jaanoo89
aktív tag
PRO macro obi érkezőben? Miért kell a képstabilizátor, ha nagyrészt úgyis állványon lesz?
-
DasH_001
tag
Szép jó napot mindenkinek!
Vettem használtan egy Olympus 14-42 II R obit, Panasonic GF3 vázon használom két napja.
A fókuszgyűrű egyik irányban reszelő, surrogó hangot ad, kikapcsolt állapotban is, érdekes módon csak az egyik irányba tekerve csinálja.
Elképzelhető, hogy ez egy későbbi, rondább hibának lehet az előszele?
Ti tapasztaltatok ilyesmit?Segítségeteket nagyon köszönöm!

-
t72killer
titán
A sony piacra borít egy vödör stacked BSI szenzort, ráadásul global shutterrel(!). Sajna 4/3 méret (átmérő: 21.6mm) nincs köztük, de nem járnak messze.
Ránézésre spéci 4k-orientált kamerákba szánják őket (a 8k felbontás ugye alaphangon 33MP lenne plusz ugye a képarányból származó különbség).
-
t72killer
titán
válasz
kovsol
üzenetére
A deep sky stackerre gondolt a kolléga, az a szoftveres rész. Az pakolja össze a rövidebb expós képeket. Ahelyett, hogy egy csúcsszuper pár ívmásodperc pontossággal pólusra állított equatoriális mechanikával*, arra bóklászó utasszállítókat stinger rakétával elzavarva egyben lőjön az ember egy félórás expót.
*az ioptron cucc nem ennyire profi, 5-10 perces expókat lehet vele kistelével kihozni.
#92536: állókamerásan max nagylátóval érdemes próbálkozni:R
-
topikk
senior tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Azt viszont nem értem, hogy miért nem a legtágabb blendén fókuszál. Teléknél, tág rekesznél sokszor le kell nyomnom a DOF Preview gomboz, hogy lássam a ténylegeset, mert nagyobb mélységélességet mutat a sima view.
-
kovsol
titán
iOptron Skytracker Pro
Az egy hardver ami leköveti a csillagok mozgását, nem egy program.Annyira magas ISO kellene, hogy 20 kép helyett 1 képből összehozd, hogy semmi nem látszódna már rajta a zajtól.
Ilyen galaxis képeket sok órás expónyi anyagból szokták összerakni néha, és közben mozog a föld ugye. Ezért is kell az eszköz ami mozgatja a kamerát a csillagokkal ritmusban. Ha nincs ilyen cuccod ami követ akkor nagyon be vagy határolva, hogy mekkora záridőt használhatsz mielőtt csíkot húznak a csillagok a képen.
[link] ezt a képet egy volt kollégám csinálta és 17 órányi expó idő!
[link] ez 18 órányi, és van hogy hónapokig készül egy képhez a nyersanyag, nem egy éjjel alatt készül el egy ilyen kép. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
topikk
üzenetére
Igen, egyes DSLR-eken is így lehet kivédeni ezt a hibát, hogy a DOF szimuláció közben kell fókuszálni, ha szerencséd van nem lehetetlen helyen vannak a gombok ehhez (de ugye ez mind csak rizsa, a lényeg csak az, hogy azon a rekeszen fókuszálj, amivel exponálni is fogsz, hogy aztán mi a "workaround" az adott vázon azt meg kell találni).
-
válasz
t72killer
üzenetére
Á, a linket nem figyeltem csak a linkelt képet. Miért van szükség az említett szoftverre (ami még most is létezik amúgy)? Illetve miért kell 20 db képet, miért nem elég 1 db 1 perces?
(#92530) peppe79
G80-on Fn4-es gombbal elő lehet hozni A módban is a constant preview-t. Igaz ha megnyomom félig az expo gombot akkor már vissza is áll. Asszem menüben be lehet kapcsolni, hogy a kijelzőn is mindig a constant preview látszódjon folyamatosan, így nem csak az Fn4 gombbal hozható elő. -
topikk
senior tag
válasz
peppe79
üzenetére
Ezt nem értem, éppen most írta le Stauffenberg, hogy miként lehet valódoi élőképre váltani. Az Oly-n gombot tudsz dedikálni a "DEPTH OF FIELD PREVIEW" -nak. Lenyomod és amíg lenyomva tartod látod a tényleges DOF-ot.
-
t72killer
titán
Ehhez a konkrét képhez a beállítások a linken. 20db 1perces expó, ISO800, f2.
Én még D5100al próbálkoztam, jellemzően 1perces expók 1600as ISO-nál (sok szaki ISO800-ra esküszik), majd deepskystacker-ben összedolgozva. Azóta (kb 8év...) a szoftvert tuti másképp hívják

Rekeszérték: amennyire csak lehet nyitva... -
t72killer
titán
válasz
aginor
üzenetére
Megköszönném, ha leszállnál a személyeskedésről.
A témához: sajnos nem az enyém, de nem semmi amire képes a samyang 135, 20percnyi expógyűjtéssel

-
válasz
aginor
üzenetére
Az a durva, hogy sokan még is mit ki tudnak hozni ezekből az MFT rendszerekből videó és képek (Speedfire) terén is. Tényleg az egyéni preferencia és az esetleges igény egy jobbra lehet most amit lehet olvasni már sok hozzászólás óta. Ahogy valaki már írta, az igény és a kisördög már ott van és nem lesz nyugi addig, míg meg nem veszi az FF vázat.
Engem is zavar a zaj és lehetne sokszor jobb a videó/kép minősége, de máskor meg ledöbbenek, hogy egyesek milyen eredményeket érnek el MFT vonalon.
Stauffenberg
Köszi a tesztet. Ahogy vond is írta, A módba is bekapcsolható a Constant preview, a végeredményt még nem figyeltem eddig én se, de remélem erre fog hozni tesztet. -
aginor
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Megtaláltam a megoldást a problémádra.
Ha ennyire szar ez a rendszer, de még a lelke is hulladék, akkor vegyél valami mást, amivel boldog tudsz lenni. Javaslok egy Sony 6500 vagy 6600-at az olcsó és kiváló objektívparkjával, vagy ha tényleg annyira fontos a jól jel/zaj arány, akkor valami full-frame vázat, elég nagy kínálat van már manapság belőlük. Nincs értelme hobbira -aminek örömet kellene okozni- fenntartani egy olyan rendszert, amin állandóan csak bosszankodsz. Helyette válts egy olyanra, ami megfelel az igényeidnek, és biztosítja a gondtalan fényképezés önömét.Stauffenberg #92509: ezt vajon más objektívekkel is van értelme kipróbálni?
-
MrChris
nagyúr
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Korábban a fő baj az volt a 25/1,7-el hogy sokszor előfordult itt a fórumozók közt erősen decenteres darab.
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Kösz.
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ezt hogy csinálja?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Igen, ez lesz az.
Szóval akkor be lehet állítani, de normálisan működni csak M módban fog. A napokban letesztelem én is.A második képed alapján eléggé szégyellheti magát sok, többszörösébe kerülő objektív. Brutális az az élesség egy 50-60 (használtpiacon 30-40) ezres lencsétől. Az AF meg tényleg nagyon gyors.

-
Stauffenberg
nagyúr
Egyik gépem sincs magyarra állítva, nem tudom hogyan lett lefordítva, de gondolom ez az. Próbálgattam rekeszprioritás alatt is, de ott nem volt meg a várt hatás, meg több helyen is olvastam, hogy csak manuális módra érvényes a Constant Preview.
A lényeg az, hogy nem kevés, hanem nagyon sok extra élességet ki lehet sajtolni ebből az objektívből ha nem beugró blendével használod és ennek a funkciónak pont ez a lényege. Sokan bántják, de alig drágább a Kínából rendelhető manuális Meike meg 7artisans objektíveknél, azoknál sokkal jobban karcol és van AF (nem is akármilyen, piszok gyors, 20mm f1.7 tulajok befosnának a gyönyörtől ha kijönne a harmadik kiadás ezzel az AF-el).
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Köszi!
Tényleg elég durva a különbség. De ennek a beállításnak nem "Állandó előnézet" a magyar megfelelője? Mert azt én - úgy rémlik - ON-ra tudom állítani más módokban is, nem csak full manuálban. Vagy csak beállítom, de nem működik pl. A, vagy S módban? -
Stauffenberg
nagyúr
Panasonic 25mm f/1.7 szférikus aberráció (focus shift) teszt:
ISO 200, f/4, 1/3200 (itt éppen e-shutter)
Constant Preview OFF:
Constant Preview ON:
Klikk a nagyításhoz.
Váz: Panasonic G80. Mindkét fotó képközépről kimetszve, kézből lőttem, ezért kis dőlés benne lehet, direkt nem korrigáltam, csak LR-ba behúztam mindkét RAW-t összelőttem a WB-t és ugyanazzal a színprofillal export. Remélem a fórum motor nem ront túl sokat.
Eléggé magáért beszél, ha hagyod a gépet a beállított rekeszen fókuszálni (Constant Preview ON), akkor nem kicsit, hanem nagyon más objektívet kapsz, legalábbis ha szeretsz belemenni a finom részletekbe. Egyetlen árnyoldala van a dolognak, hogy csak manuális (M) módban megy a Constant Preview, én viszont rendszerint rekeszprioritással (A) fotózok utcán.
Összességében ha valaki webre fotózna az objektívvel és úgyis leméretezve használod fel (FHD vagy 4K), akkor igazából nincs értelme szórakozni vele, nem lesz annyival életlenebb. Ha már szeretsz finom részleteket 100% nagyításban nézegetni, tájképelsz, épületfotózol, akkor már érdemes bekapcsolni. Nem tudom Olympus vázon van-e erre lehetőség.
-
t72killer
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Elengedve.
. Az e-m5 III-at mindenesetre "megvárom" (nem mintha más formátumokon tolonganának az alternatívák) bámiféle váltás előtt.#92507: a német használtpiac szuper
. Én mondjuk eleve itt vagyok őshonos úgy 15éve, a magyart filmes géppel ismertem csak. Most nézem, a GX80at 3éve vettem 400EUR-ért, még garisan. Újonnan is sztem jó itt a hanyatló nyugaton a helyzet, itt ugye 8%-al olcsóbb a fa, amit egy nagyobb dög esetén észrevesz az ember...A fizuk aránya nagyon egyéni, ismerek padlóburkolót, aki hazament Mo.-ra magasabb fizuért - de igaz, nem ez jellemző.
-
MrChris
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Segítek kicsit
egy kis hipotetikus számolgatást csinámltam, németben kb 4-szeres a hazaihoz képest a kereset, meg ott állítólag kevesebbet adóznak, lehet az itteni 5szöröse is. Egy havi fizut rá tudunk szánni erre a hobbira, ha nem akkor ott baj van és a megélhetéssel kell foglalkozni, nem hobbival. Ez kb itthon nettó 200e. keretet jelent, ami német megfelelője kb 800e, a nem sarcos itthoni adózás miatt lehet, hogy 900e. Abból már egy rendes alapcucc kijön. Meg azt is szoktam hallani, nyugaton olcsóbb. Németből a hazai keresetekkel a GX80 úgy látszik, mintha itthon újonnan 40e. lenne.
Egy EM1mk2 12-40kit 150e! Ezen nem sok gondolkodni valóm lenne. Ugyan ez az ötödölés elvileg érvényes bármelyik tetszőleges vázra, obira.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Ismerem a D90-et, használtam is sokat, meg aztán a D7xxx szériát is, nem lepkefingból rakták össze azokat sem, de elég nagy különbség van egy sarkköri jéghegyszafaris hajótúra meg aközött, hogy egy gép folyamatosan szélsőséges elemeknek van kitéve, az egyik melóban 2 hét kemény fagy, utána 2 hét esőerdő, 2 hét sivatag finom porral, aztán 2 hét sós lé bálnavadászokat kergetve, kapja az edzést magashegyi körülmények között, megjársz aztán vele pár fesztivált, ahol leöntik sörrel meg hurkazsírral, kiviszed az F1-et fotózni, ahol betonon 50+ fok van és bármikor jöhet egy nyári zivatar rá és hacsak nincs global shutteres elektronikus zárad, nem fogsz gyorsan mozgó témát azzal fotózni, pörgeted a mechanikába az expókat is rendesen. Egy D90 zárja ha jól emlékszem 150 ezer expóra volt tesztelve, az E-M1X meg 400 ezerre.
Hatalmas a különbség alkalmi kínzás és folyamatos gyötrés között és utóbbi hosszú távon sokkal jobban megdolgoztatja a szigetelést, a váz merevítéseit és a mozgó mechanikai elemeket, mint alkalomszerűen kitenni bántásnak.
Nézd, nem győzködlek tovább. Nem te vagy a célközönsége ezeknek az igáslovaknak, engedd el akkor.
-
Lassú Víz
addikt
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
MrChris
üzenetére
Meghalt a telefonom és most az egyszer nem a középkategória mellett döntöttem, beruháztam egy Alma 11-re. A kameráján csak ámulok, pedig abban aztán igazán pici szenzor van. Egyre inkább nem fog különbséget jelenteni a szenzor mérete, maximum háttérelmosásban, ott meg döntse el mindenki maga, mire van szüksége, én sokszor itt is rekeszelek, ezen a pici szenzoron.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
MrChris
üzenetére
"Látom neked nagyon bekattant ez az EM1X, pedig nyáron volt hír, hogy nem számítottak akkora eladásra mint amit produkál. "
Amikor megjelent, tele voltak a fórumok, hogy ebből semmit nem fognak eladni, hülyeség, szembe megy az mft "elveivel" mert óriási, holott az igazság az, hogy ez a gép a kategóriájában pont hogy pici, tehát hozza az MFT "elveit" és ezek szerint akkor a tervezetthez képest jól is muzsikál a piacon.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Cyberpunk 2077
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Milyen autót vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Robotporszívók
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Futás, futópályák
- ASUS routerek
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- OnePlus 12 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
. Izopropanolos fülpucoló pálcikával párx átmentem már rajta.
) az meg tudná mondani, hogy webshopból véve ilyenkor elektronikus formában vagy kaparós sorsjegyként kapja az ember a kódot? Mert ha utóbbi, akkor kérdéses, hogy megjön-e keddig....
. Black Friday-ig agyalgatok mit változtassak a rendszeren, de nemrégiben előjött egy fura szenzorhiba, ami miatt sztem meg kell válnom a váztól: a kép felső részén bármilyen lencsét (v lencse nélkül) lőve a képmagasság kb 1/20-a méretű isteni kinyilatkoztatás található - kb egy éve vettem észre:
(Szenzor amúgy is Sony gyártmány)
Most annyi változás van, hogy a Z50 formára és úgy általában nagyon megtetszett, de nincs benne képstab, se normális natív objektívpark, így egyelőre esélytelen, hogy cseréljek rá. Szerencsére.

)