Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 17 - alap
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
trlala
aktív tag
10-25 first image:
[link] -
aginor
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ezt viszont jó tudni, mert akkor van egy jó forrás, amúgy is mostanában akarok gyorsabb kártyára váltani stacking miatt. Köszönöm mindkettőtöknek a megerősítést!

-
vond
MODERÁTOR
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Csak megerősíteni tudom.
Jó sok éve - ahogy a fél PH - én is innen rendelem a memóriakártyákat és pendrive-okat. Soha semmi gond nem volt velük. Ja, van saját oldaluk is, elvileg itt még olcsóbbak is egy kicsit a cuccok. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
aginor
üzenetére
Eredeti. A fél világ tőle rendel (más neveken is fut ez az eladó), csak ezen az accounton van negyedmillió értékelése és 99,6% pozitív.
Évek óta tőle vásárolok mindenféle memóriakártyákat és egyéb flash meghajtókat (kivéve SSD-t, mert abban nem annyival olcsóbb, mint a hazai, hogy megérje). Az itteni topikokban (memóriakártya, pendrive, stb) is az ajánlott beszerzési helyek között van számon tartva még akár az összefoglalókban is.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
csurgoi
üzenetére
Nekem ennek a sima Extreme verziója van a Pana G80-ban, csak az írási sebességben tér el kicsit, de továbbra is teljesít minden szabványt, ami rá van logózva az Extreme Pro változatra is (UHS-I, V30, C10, U3). A gép kézikönyve szerint ezeket a szabványokat teljesítő kártya már minden írás/olvasás feladatra elég, de mivel a kártya maga ezeket bőven túl is teljesíti, így azt kell mondani, hogy a gép (legalábbis a G80) biztosan nem használja ki.
Na de vettem volna lassabbat csak emiatt, hogy spóroljak 900 forintot? Jól jön ez a sebesség fájl másoláskor. Teljesen jó lesz ez a kártya és az eladó is korrekt.
-
trlala
aktív tag
Az is érdekes lehet, hogy a növényfotózást botanikusként szeretnéd - ekkor a minél hitelesebb reprodukálás a fontos (méretek, arányok stb), vagy művészkedni szeretnél. Előbbi esetben valamelyik makro jöhet szóba, talán a 30-asok jobbak növényre mint a hatvanas, bár az is kitűnő. Művészkedni nagyon jól lehet a (extrém ) nagylátókkal, egész különleges perspektívát lehet velük lőni és a mélységélesség is nagyobb.
-
AMn3t
tag
válasz
pitagi
üzenetére
szia
gondoltam inkabb prezentalom, szoval lottem neked ket kepet (igy pottyantak ki a gepbol, nincs szerkeztve, vagva)

1.: lumix 20 1.7, legnagyobb nagyitasan, minimalisan belerekeszelve
2.: m.zuiko 60, ugyanonnan, szoval ennel az m.zuiko tud nagyobb nagyitast is, szinten belerekeszelve minimalisan
mindketto kepen a porzo eles, viszont ha jobban belerekeszelsz akkor a makro obi meg mindig szepen mossa a hatteret, az alap obik viszont szerintem nem
az en meglatasaim:
ha tenyleg a virag fotozas a lenyeg, es nem egy egyedi/erdekes kompozicio krealasa akkor az ekv 50 koruli sima objektivek kevesek lesznek
viszont ah latod a hatteret el lehet vele mosni
en biztos az m.zuikot vennem magamnak ha viragokat akarok fotozni, viszont bevallom oszinten megtetszett a lumix mert tetszik a nagyobb latoszog is, csak kicsit jatszani kell vele h jo legyen mert jobban kell figyelni h mi van a tema mogott h szep legyen a bokeh
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
pitagi
üzenetére
"Igazából azt nem tudom felmérni, hogy a fényerő - gyújtótávolság - közelpont (objektív/ tárgy/ háttér egymáshoz viszonyított elhelyezkedése) értékek közül melyiknek a megváltoztatásával érek el jobb eredményt."
Röviden: a fényerővel.
Nem vagyok egy nagy virágfotós, de amikor a 60-as macro-val mentem a nagyobb virágokhoz picit hátrébb kellett álljak. Nyitva, f/2.8-al jól elkente a hátteret, de van, amikor nem tudsz hátrébb lépni. Szóval én emiatt ennél feljebb nem mennék gyújtótávolságban, továbbá azért sem, mert ha nem állványról fotózol (ja, virághoz szerezz be egyet
) akkor nem mindegy, hogy milyen záridővel tudsz dolgozni.És itt jön képbe a jobb fényerő. Jobb fényerővel jobb záridővel tudsz dolgozni, nem kell az ISO-t az egekbe emelni és kisebb virág mozgást (légmozgás?) is kibírsz.
A közelpont is fontos, hiába van egy jó 35-100/2.8-as üveged, ha a legkisebb tárgytávolság 0,85mm. Ugyanakkor az is igaz, amit Studi írt, hogy nem feltétlenül ad mindegyik objektív a közelpontjánál jó eredményt. A tesztekben általában le szokták mérni ezt is, vagy legalább egy képet feltesznek, de szerencsére a pana és az olympus is nyújt tedd próbára lehetőséget, ahol bármit ki tudsz hozni, érdemes élni ezzel.
Én a Pana 42,5/1.7-t javasolnám, az portréra is jó, ha pedig később a macrozás is szóba jöhet, akkor valamelyik 30-as macro-t, esetleg a 60/2.8-t.
Ha a pénz nem számít, akkor a Pana-Leica 45 macro-t is megnézném.
Bár nem virágot szoktam vele fotózni, de ha a pénz nem számít, a Leica 12-60 egy igazi mindenes. Engem annyira meglepett a teljesítménye és hogy bár nem kicsi darab, de kényelmesen használható egy E-M5 II méretű vázzal, hogy amióta meg van, csak a 60-as macro kedvéért veszem le. Kiváltott nálam mindent, még a 17/1.8 zuikot is, ugyanis ez nyitva élesebb mit az a fix nyitva, ha pedig lerekeszelem f/2.8 környékére a 17-est, akkor már kb. a 12-60 fényeréjénél vagyok.
Érdekességképpen rákerestem pár képre, mert ennek is jó a közelpontja: tessék -
csurgoi
aktív tag
Úgy néz ki hogy a végét járja a SANDISC sd-m.
Pótolni szeretném egy ilyennel:[link]
Nem értek hozzá ezért kérdezném, hogy a gépem képes a kártya adta a gyorsaságot kihasználni, követni? -
Studi
veterán
válasz
pitagi
üzenetére
Világos, hogy nem makrózni szeretnél, azaz nem az 1:1 képarányt megközelíteni, vagy átlépni. Ettől függetlenül erre a célra érdemes a makró obik közül szemezgetni, ugyanis a leképezésük azoknak van rövid tárgytávolságra optimalizálva, mindenképp jobb minőséget fognak adni.
A kitzoom 40-150-el, közgyűrűvel is lehet próbálkozni, de nem fog érdemben többet nyújtani, mint a 12-50-ed, és a közgyűrű miatt a fényerejéből is sokat veszít így, nehezebb lesz kitartanod bemozdulás nélkül. -
pitagi
tag
válasz
jaanoo89
üzenetére
Mindenkinek köszönöm a választ!
A két 30-as makrónak még utána nézek. Én telezoomokat nézegettem először (pana 40-150 és társai; nagyon hasonló tudásúak), ezek felől jutottam a 60-as makróig, rövidebb portréobi eszembe sem jutott erre a célra, viszont néztem flickr-en képeket, mindkettő meggyőző.
Igazából azt nem tudom felmérni, hogy a fényerő - gyújtótávolság - közelpont (objektív/ tárgy/ háttér egymáshoz viszonyított elhelyezkedése) értékek közül melyiknek a megváltoztatásával érek el jobb eredményt.
Az ajánlataitokból azt szűrtem le, hogy ehhez a témához inkább legyen rövidebb az obi, de fényerős és jó közelpontú. Anyagi keretbe (max. de nagyon max 100E) a fentiek beleférnének, de kíváncsi lennék, mit mondanátok, ha a pénz nem számít
Illetve, hogy az oly 40-150-et próbálta-e már valaki közgyűrűvel, egyáltalán lehet-e, vagy az már nagyon elvisz makró irányba? -
jaanoo89
aktív tag
Nagyon bejön az ekv. 24mm így nézegetem a 12/1.4-t is, viszont ezen nagyon meglepődtem. Hogy lehet ekkora különbség a két szélen? Mennyire lehet ez általános probléma?
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
pitagi
üzenetére
Van 2db 30-as macro a rendszerben, (Oly 30/3.5, Pana 30/2.8) szerintem erre nagyon jók. Amennyiben később se mennél közelebb azokhoz a virágokhoz, akkor a Pana 42.5/1.7-et venném.
Ha viszont macrozás is szóba jöhet később (és nem csak virágra) akkor a javasolt 60/2.8 macro tökéletes.
De még akár a jelenlegi szetted is alkalmas lehet, próbálj meg úgy fotózni, hogy a virág mögött közvetlenül ne legyen semmi, így akár a f/4-el is ki tudod emelni a témát, erre pedig a mostani szetted alkalmas.
-
zsiga_667
tag
válasz
pitagi
üzenetére
Én valami portré-objektívvel próbálkoznék első körben, a te szettedből ez a fix 50-es lenne. Ha ki akarod emelni a témát a háttérből, oda jól jön a minél tágabb rekesz. Mivel a m43 rendszernek nem az erőssége a háttérelmosás, ezért érdemes lehet inkább a kompozícióval játszani, pl. minél homogénebb legyen a háttér, vagy színben legyen más. Pl. fehér virág mögött sötét erdő vagy szürke szikla, piros virág mögött tiszta kék ég, stb.
Esetleg megpróbálhatod a hátteret alul-exponálni, a témát meg egy vakuval megvilágítani.De majd a szakértők biztos mondanak valami okosabbat, én 15 éve fotóztam utoljára virágot, és akkor se ment.

-
pitagi
tag
Virág fotózáshoz ki milyen objektívet ajánlana a rendszerből? Nem kifejezetten makróra gondolok, hanem "egész alakos" teljes (vagy közel teljes) 10-20 cm-es virágokra, különös tekintettel a most nyíló kora tavaszi hóvirág-csillagvirág-kikerics-kökörcsin-hérics-hunyor-kakasmandikó és egyéb kis csodákra, szép homogén háttérmosással. Amim van (12-50, 50-es manuálisok, 40-150, raynox) vagy nem emeli ki eléggé a témát (szerintem, de lehet, a technikám se jó), vagy inkább kisebb részletekre alkalmas. Tippet-trükköt is szívesen fogadok

-
Lassú Víz
addikt
válasz
csurgoi
üzenetére
Ez után is ki fog. Az ND szűrő a fény mennyiségét veszi vissza, az eltérő megvilágítás közti különbséget nem fogja tudni csökkenteni. Sőt, ha emiatt az auto ISO elszáll az égbe még rosszabb lesz a helyzet. A gyengébb vagy vario ND (a gyenge vario pláne) meg át is tudja színezni a dolgokat. Ha ND szűrő nélkül nem tudod a kép dinamikatartományát egy expozícióba beszorítani, akkor ND szűrővel se fogod tudni. Létezik átmenetes ND, de az egy másik ügy...
-
-
zsiga_667
tag
válasz
csurgoi
üzenetére
1. Felrakod a gépet állványra.
2. Csinálsz egy képet, a számodra megfelelő expozícióval és mélységélességgel.
3. Felrakod a szűrőt, letekered a záridőt 6x hosszabbra, (minden más érték marad; tehát érdemes manuálban, de legalább az auto ISO-t mindenképp kikapcsolva) majd csinálsz mégegy képet.
4. Elszívsz egy cigit, iszol egy kávét, elolvasol egy cikket; és figyelsz hogy közben ne lopják el vagy borítsák fel a géped.
Expozíció ugyanaz lesz, mélységélesség szintén, de szép elmosott lesz minden ami mozog, pl. víz, felhők, emberek, autók, stb.
-
csurgoi
aktív tag
Kicsit off, de azért talán belefér.
Googliztam, de számomra érthető cikket nem találtam a teli szürke szűrők használatára.
Beszereztem egyik fórumtárs javaslatára egy Haida ND64(6stop) ND szűrőt.
De az első kísérleteim nem nagyon sikerültek.
Esetleg valaki aki használ ilyet ha leírná olyan szájbarágósan, öregesen
-
xXxian
senior tag
Na, megnéztem hétvégén, tetű lassú a pinpoint AF (igaz, a vázban nem tekergettem a speed-et).
S észrevettem még egy érdekeset: nem tudom mennyi a közelpontja a 12-60-nak, de sikerült egy bimbódzó fűzfaágra olyan 15 cm-ről ráfókuszálni 4-5 alkalommal is (fújt a szél közben), majd hirtelen csak a háttérre volt hajlandó koncentárlni, hiába kétszerztem meg a távolságot, vagy kapcsoltam sima egymezős módba...
-
Mercutio_
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
Az Studi.
asdf_: Szerencsére nem kelt még el a 30/3.5 macro , különben most én is elgondolkodnék egy picit
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Stauffenberg: Vissza, mennyé!

-
Speeedfire
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Akkor keverem valakivel. Itt van valamelyik m43 tulajnak sony a7 ii-je.

-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nem neki, az a hasitasiba bele sem fér, Merci meg csak arra van hitelesítve.

-
-
Studi
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
El se bírná a full-frame gépet!

-
ftc
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
S mennyi esélye van, hogy valaha ki is jön? Elég sok a pletyka a neten arról, hogy nem lesz több fényképező...
-
MrChris
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Hát semmitmondó okoskodás, ezek a 'jóslatok' elég nyilvánvalóak. Mint ahogy a másnapi időjárás statisztikailag 88%-ban a maihoz lesz hasonló. Ez a cikk azért született, hogy legyen egy cikk, meg növelje a kattintást.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
PD-af nélkül

-
Speeedfire
félisten
Mi várható az Olympus OM-D E-M5 Mark III-tól?
Örülünk Vincent?

-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
Na. Volt egy kis időm, kedvem. Nekiestem 2-es fúrószárral. Most már áll, mint Katiban a gyerek.

Viszont fura, hogy MF alatt nem jelzi az éles, fókuszált részeket, pedig be van kapcsolva minden MF segéd.
Itt bp-en hol lehetne venni amúgy kupakot a helios 44m-4-hez? Mire ebay-ről ide ér... -
csurgoi
aktív tag
Engedjetek meg egy kis személyeskedést.
A topicban sok hasznos ötlet, tanács elhangzik, de fotókat elég ritkán látok.
Nekem személy szerint nagyon sokat segített hogy láthattam a márkatársak illetve fotós kollégák fotóit.
Ezekből sokat tanultam.
A Flickr-en nem találtam olyan csoportot, ahol magyar Olympus felhasználok lennének.
Ezért létrehoztam egyet és ha van kedvetek csatlakozzatok:
[link] -
automatamas
lelkes újonc
Sziasztok! Tud valaki olyan forrást ahonnan viszonylag hamar és korrekt aron be lehet szerezni pk - m4/3 konvertert?
-
oil120
senior tag
válasz
theporcupine
üzenetére
Bocsi, nem írtam pontosan, 360L-em van. Ezt szeretném használni úgy hogy nem a vázon. Ehhez is kell a vázra másik vaku és az vezérli?
-
theporcupine
tag
válasz
oil120
üzenetére
GH4-et sem lehet wifi-vel összekötni és az FL360-at nem lehet vezérelni. Egyébként a wireless mód u.a. G9-en, mint GH4-en, kivéve, hogy a GH4-ben van beépített vaku és azzal tud vezérelni, a G9-hez kell a vázra egy alkalmas vaku és azzal tud. Az FL360L a vezérelhető verzió. Beállítások kb. u.a. a kettőn. Esetleg valami külső eszközre gondolsz?
-
oil120
senior tag
Sziasztok,
Megtudná valaki mondani, hogyan lehet a DMW-FL360-as vakut a G9-eshez használni úgy, hogy nem a vázon van? Nem találtam leírást ilyen funkcióról. GH4-en összelehetett wifivel kötni. -
iscsu
tag
Akksi témához, kicsit összeszedetlenül:
E-M1-et eleinte csak gyári akksival használtam. Mikor meglett a markolat, vadásztam bele két használt DSTE-t, azokkal kb. fél évig nem volt semmi gondom. Utána a hideg idővel jött két alkalommal egy zárakadós sztori, ami a második alkalomnál az utángyártott akksit kivéve maradt abba*. Épp hosszabb utazás előtt voltam, nem akartam rizikózni, a váz garanciás, beküldtem, visszakaptam, azóta az az akksi nem volt a gépben. Helyette vettem egy zöld Patonát (ha már a dupla USB-s töltő miatt kifizettem a szállítást
), azzal ilyen bajom még nem volt.Viszont mivel most a töltők használhatósága miatt olvasgattam, a következőkre jutottam (E-M1 / BLN-1):
-az utángyártott akksikat a töltőik 8.4V-ig töltik (DSTE, Patona), a gyárit a gyári 8.7V körülig
-a gyári töltő nem tölti egyik utángyártottat sem
-az utángyártott töltő tölti a gyári akksit, de csak 8.4V-igAz utángyártott töltőről levéve az új Patona 8.39V-ot, a két régi DSTE akksim 8.38 és 8.17 Voltot produkált. El tudom képzelni, hogy utóbbi gyengébb, és a záras hülyeség neki plusz a hidegnek volt köszönhető. *Viszont mivel a hibát nem igyekeztem reprodukálni, biztosra nem akarom mondani. Az is lehet, hogy zárhiba volt, mások a DSTE-ket boldogan használják évek óta, a Pana lehet, hogy megint más, szóval YMMV, a fenti csak egy sztori, amivel elment másfél perc az életedből.

-
csurgoi
aktív tag
Frissítés ékezet az E-M10II és MIII-hoz:
[link] -
MrChris
nagyúr
Ahogy írod, túlparázod. Itt bő évtizede toljuk a 4/3, m4/3 vázakat és szétfolyó akksiról még nem írt senki, vagy utángyártott akksi miatti garanciás gondról. Ettől még lehetsz te az első
Vedd azt amit kinéztél. Nálam a külsős gyártottaknak (zöld patona, noname) gyorsabb az önkisülése és érzetre kevesebbet bír. Egyszer már lemértem folyamatos üzemmel, csak nem emlékszem a pontos eredményre. -
AMn3t
tag
szerk: ez ugyan sokkal dragabb mint az utangyartott (igy is mondjuk 1/5 e a gyarinak), de ez is teljesen kommunikal a vazzal, van szazalekos visszajelzes, gondolom akkor ez a legjobb minosegu utangyartott (ezt irjak is a leirasban, de az siman lehet duma)
gondoltam akkor a gyari lenne a vazban, ezek meg csak a markolatban, nagy gondot ott nem tudnak csinalni, megis csak kozvetett lenne a kapcsolat
de lehet csak tulparazom a dolgot

-
AMn3t
tag
ha a gyari akkut beleteszed akkor van szazalekos visszajelzes, gyari szam minden tokom
ha meg utangyartottat akkor nincs szazalekos visszajelzes
gondolom akkor "tudja" a gep h nem gyari van benne, es meg is tudjak nezni a szervizesek
de lehet h tevedek, pont ezert kerdezem

amugy ezen agyalok
[link] -
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
MrChris
üzenetére
Sajnálom én is a 12-est, tényleg gyenge szegényke. Minden olyan képen, ahol épület van, látszik, mennyire gyenge a képszéleken.
Nekem tetszett a 17-es képe, amíg meg nem láttam a Leica 12-60-ast.
Szerintem kihozom try & buy alatt a 15-öst és ha tetszik, megveszem. Nagyjából az fog döntetni, hogy f/2.2 környékén milyen képet ad, ha nem hozza a zoom szintjét nyitva, (ami olyan 3.1) akkor hagyom a dolgot, mert f/2.8-tól felfele a 17-es is rendben van.
-
vond
MODERÁTOR
Na, módosítom is az előzőt.
Pürütty. 
A Pinpoint AF konkrétan alig észrevehetően lassabb, mint a sima egymezős, vagy multi AF. Félhomályban is pár tizedmásodperc alatt talál, ha valamennyire kontrasztos a téma. Ha van fény, akkor meg ennél is gyorsabban, szinte azonnal. Homogén felületeken vakarózik, de ott a többi AF is.
G80 + a sötétebb 12-60, AF közepes érzékenységen.
xXxian: Még arra gondoltam, hogy nem azért tűnik Neked soknak, mert mindig megvárod, míg a nagyítás visszaáll? Ha igen, akkor azt felejtsd el. Ha megkapod a zöld keresztet és pöttyöt, már mehet is az expó (ha teljesen lenyomod a gombot, akkor megy is). Ha zavar a belenagyítás, ki is tudod kapcsolni a menüben.
-
vond
MODERÁTOR
A garanciához ennek szerintem semmi köze.
Ki lehet fogni jobb és rosszabb utángyártott akksikat is. Utána kell olvasni a neten. Még régebben (talán az FZ38-hoz) nekem is volt egy olyanom, ami nem sokáig bírta.
Viszont amit utána vettem az FZ200-hoz, az egyrészt bikább is, mint a gyári, másrészt azóta is vígan teszi a dolgát. Pedig két év után átkerült az FZ300-ba, majd újabb egy év után a G80-ba. Még most is simán bír annyit, mint a zsírúj Panasonic akku.
Már nem él a link, de eBay-en vettem, valami angol boltból, és átszámítva volt kb. 4 ezer forint.
-
Lassú Víz
addikt
Ezen dilemmáztam én is, de akkoriban olyan találatok jöttek fel, amiknek saját töltő kellett, nem jelezték vissza a maradék kapacitást. Ha jól emlékszem 15 + posta körül volt olyan, ami már visszajelezte a maradék kapacitást, de még mindig nem töltötte a gyári töltő. A végére az jött ki, hogy vettem egy gyárit. Engem bőven kiszolgál a két akku, nincs többre szükségem egy alkalommal. Sőt sokszor az első sem merül le, csak a tudat megnyugtat, hogy ha lemerülne nem kellene elcsomagolni a cuccot, hogy ennyi volt.
-
AMn3t
tag
sziasztok
olympus em-1 mark ii re vonatkozik elsosorban a kerdes, de ha van masnak massal tapasztalata az is jol jonne
a tema: utangyartott akkumulator
elvesztem a garanciat, illetve okozhat barmi gondot ha utangyartott aksikat hasznalok (lehet hulye kerdes de inkabb megkerdezem)?
megerni megerne, mert 26000 ft helyett kintrol 10000 ft ket darab, annyival meg gondolom nem szarabb a teljesitmenyeha pedig nem gond a hasznalata, van e vkinek tapasztalata h melyik tipust erdemes venni, melyik megbizhatobb, melyik van legkozelebb a nevleges teljesitmenyhez, ilyesmi
koszonom elore is

-
vond
MODERÁTOR
válasz
xXxian
üzenetére
Hát, az érdekes. Este valahogy lemérem. De szerintem gyengébb fényviszonyok között is max. fél másodperc. És nálam is alap/közép érzékenységen van az AF a menüben, az obik meg: 12-60, 14-140, és 42.5. Hallom a fejemben, ahogy belövi: pütypürütypütty, és ennyi.
- Ez mondjuk aláírás gyanús. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
vond
MODERÁTOR
válasz
xXxian
üzenetére
Hát, valamivel lassabb, de egyáltalán nem vészes szerintem. Ugyanúgy a másodperc törtrésze alatt belövi a fókuszt, még a belenagyítást bekapcsolva is.
"Általános" témáknál én se használom, viszont kényesebb helyzetekben (pl. nyitott blendés arcközeli) nagyon jól tud jönni.

Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Starlink
- Battlefield 6
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MÁV topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Peugeot, Citroën topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Jó sok éve - ahogy a fél PH - én is innen rendelem a memóriakártyákat és pendrive-okat. Soha semmi gond nem volt velük. Ja,

) akkor nem mindegy, hogy milyen záridővel tudsz dolgozni.
Illetve, hogy az oly 40-150-et próbálta-e már valaki közgyűrűvel, egyáltalán lehet-e, vagy az már nagyon elvisz makró irányba?

Nálam gyors, nem is kicsit.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)