Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
jaanoo89
aktív tag
Több Olympus mft kamera is érkezik. Örülök, hogy nem tudják le az évet csak az E-M5 III érkezésével.

-
MrChris
nagyúr
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Ez a bajom ezekkel az 'új' fényforrásokkal, nagyot esett velük az otthoni fényminőség és az állítólagosan jobb színvisszaadásút meg nem lehet kapni. Szomszédnak mesélte a haverja akinek a sógara mondta, hogy ismer olyan embert aki találkozott valakivel aki látott már olyat...

Most rendeltem párat a papíron 95cri ből. -
Lassú Víz
addikt
válasz
MrChris
üzenetére
Semmilyet
. Csak tudom, hogy léteznek LED-ek rendes spektrummal is. A másik irányt szoktam követni, hogy túlvillantom, ha lehet.(#90488) vond: Nem bíznék egy olyan cuccban ahol 2000K tűréssel adják meg, hogy cold vagy warm lesz a fénye. Ha nincs szerencséd kapsz egy 3800-as cold és egy 4200-as warm példányt

-
jaanoo89
aktív tag
válasz
Monya78
üzenetére
" azt hogy mindent csak a 25mm-el fotózzak...hát nem tudom."
Szerintem rendben van a felszerelésed.
Sajnos ez a rendszer kicsit gyenge ekv. 35mm környékén, az átlagtól gyengébb a 17/1.8, cserébe drága is, a Pana nem adott ki ilyen objektívet, csak egy pöpec képű de lassú 20-ast és egy drága 15-öst. Van még egy Sigma 16-os, ami batár nagy, konkrétan nehezebb mint a Leica 12-60-as zoom.
Szóval ezek a lehetőségek, én a helyedben megoldanám a 25-el a dolgot és pénzt se kell költeni, vagy zsebbe nyúlnék a 15-ös Leica-ért. Esetleg a 17/1.8, de a két fixed után lehet gyengének fogod érezni.
Ha a méret tényleg nem zavar, akkor mákod van, ott a Sigma 16-os.
-
MrChris
nagyúr
Ebayen, alin mindent lehet... Találtam egy olyat, hogy lumenet.hu, bepróbálok onnan párat.
Hidegehérrel engem ki lehet kergetni a házból. Nekem a normál izzó megfelelne, csak egyre névlegesebb az 1000 óra, jó lesz az már csak pár száznak... Nagyszobában egyszerre kicseréltem az összes rendes izzót 2700K-s általános 80cri-s Osram ledekre. Hát elég brutális így szembesülni milyen hitvány színük lesz a tárgyaknak, falaknak. Még a feleségemnek se nagyon jött be, pedig ő nem 'szakmabeli'.
Ugyan így kipróbáltuk a hidegfehéret V-Tac márkában, az még rosszabb, tényleg hullaházas, műtős a hangulat. 
-
-
MrChris
nagyúr
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Jó hogy írod, hol, milyen E27-es fotós ledet tudsz ajánlani? Több féle 900-1600ft-os simát próbáltam. Leginkább a kékfényű szart akarják rámsózni hidegfehér néven, mert hogy az a természetes.
Melyik napszakban?
Amúgy meg mindegyiknél látom, hogy egyik kicsit lilás, másik kicsit zöldes és hulla bőrszínek vannak.
80cri felettit egyáltalán nem sikerült találnom, meg süket fülekre talált ez az igény. -
Lassú Víz
addikt
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Monya78
üzenetére
Röhögni fogsz, de még az elején elkezdtem én is írni a használt LX100-at, aztán kitöröltem.
Nagyon jó kis gép, főleg a fényerős lencse miatt. Ekv. 24 millin az f/1.7 még szuper, de a mostani cuccodhoz képest az ekv. 75mm f/2.8 már nem lenne annyira jó. És ezt szerintem elég hamar el is éri, talán már 35-40mm környékén. Meg a benne lévő szenzor is elég régi darab már. Ezzel együtt 100 ezer körül még mindig az egyik legjobb vétel. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
aginor
üzenetére
De a G7 sokkal-sokkal fapadosabb gép volt, a G80 nem csak árban, de tudásban/szolgáltatásokban is egy lépcsővel feljebb került.
- A műanyag vázat magnézium ötvözetű betétekkel, merevítésekkel egészítették ki.
- Bejött az IBIS.
- Bejött az időjárásállóság.
- Egy teljesen új mágneses elven működő zárszerkezet itt debütált, nem csak a shutter shock lett csökkentve, de a hangja is, az egyik leghalkabb MILC lett a piacon mechanikus zárra értve.A többi kutyafüle meg csak simán természetes fejlesztés volt a G7 után, azok nem okvetlenül indokolták volna a magasabb árkategórába lépést.
A G90 viszont így a pletykák alapján nem lép újabb szintet, marad a G80 kategóriájában, csak pár dolgot fejlesztenek rajta, ami a természetes technológiai evolúcióhoz tartozik.
-
p_adam
addikt
Videóra van értelme, mert abban sok dolgot tudnak, amit a legtöbb APS-C gép nem, fotóra (ami már nem vágja le a széleket, olcsóbb Speed Boosternél még feltűnőbb lehet a romlás) viszont akkor sokkal egyszerűbb simán a nagyobb szenzoros gépet venni és nem költeni többet a Speed Booster adapterre (pl. egy Canon tükör nélküli gépen az AF is jó lesz, bár az M vázak szintén komikusan kicsik hozzá)
egyébként SB-t rárakva 25-50mm-nek felel meg, egy kicsit bele vág a 1.5x crophoz képest (a Canon persze már 1.6x) -
atis78
tag
válasz
Monya78
üzenetére
En nagyon hasonlo helyzetben voltam mint te es amig kicsi volt a gyerek belterben mindenre jo volt a Pana 20/1.7 es az Oly 45/1.8. Kesobb jott meg pluszba a 75/1.8 ami nagyon jol jon kinti kepekhez miota nagyobb a gyerek.
Szoval ha az anyagiak engedik en lehet vennek olcson egy hasznalt 45/1.8 at es megtartanam a 25-ost es a 75ost is. -
Monya78
veterán
Eszembe jutott valami, fényerős nagylátó obi helyett egy használt Pana Lx100-as

Lx100-ast nagylátókörnykén használva szigorúan odabent, a mostani E-m10 markII + 75mm F1,8 pedig szigorúan kinti használatra

Vond: Mégbazibnagy, plusz drága... M4/3-ra a méret miatt váltottam, előtte FF rendszerem volt.
Ha megoldanám hogy nagyon akciósan megvegyem a sigma 16mm F1,4-et, talán azt a méretet elviselném míg szükséges. -
vond
MODERÁTOR
Ha nem számítana a méret (és az ár), akkor mondjuk egy speedboosteres Sigma 16-35mm f/1.8 mennyire elvetélt ötlet MFT-n beltéri mindenesnek? Nem nagyon értek hozzá, de ebből valami 23-50 f/1.2 környéki cucc lenne?

-
Monya78
veterán
Huuu...köszönöm a sok hozzászólást, segítséget, van min gondolkoznom.

A plafonra villantott vaku nem zavarja, vagy nem árt a picinek?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
aginor
üzenetére
Szerintem ott a 25mm f/1.4-re célzott. Külföldi szürkeimportos boltokban 360 ajró környékén megy. De ahogy nézem, a 15mm f/1.7 se drágább. Kérdés, hogy tényleg van-e raktáron.
-
aginor
veterán
válasz
atis78
üzenetére
Nem videozom, de a bulp dolog az nem hülyeség, mondjuk. Leginkább attól "félek", hogy borzasztóan elszáll majd az ára, és még nem is lesz igazi ugrás a G80-hos viszonyítva (G70->G80-nál is elég nagyot emelkedett az ár, bár cserébe ot valóban volt fejlődés, nem is kicsi).
Speeedfire: hol került 115-be újonnan a 15mm-is pana?

-
Terapeuta
őstag
válasz
Monya78
üzenetére
Én mindig szerettem a gyereket közelebb fotózni, gyakorlatilag mindig az 50mm-es üveg volt a vázon (Canon 5D-n). Ha erről az irányból nézem a dolgot, akkor én maradnék a 25mm-esnél.
Kis gyereknél nem tudom, mennyire akadály a nagy obi mértet, de nálam a 12-40 még nem nagy. Ha eljutsz odáig, hogy viszed a vázat, utána már szerintem mindegy.Én egy vakut mindenképp beszereznék.
Vaku nélkül - persze függ a világítástól is - 1/200 szerintem kell, és akkor inkább ISO3200 lesz...de ha van jó világításod, akkor persze más. Nálunk a gyerekszoba elég jó, de oda is ISO1600 1/250, és sokszor megy az AUTO ISO ISO5000 környékére (45 1.8-on).Én a 12-40-et nem ajánlom...simán lehet user error, de nálam sokszor huntolgat, hiába van rajta a vaku, nem talál éles pontot. Azt nem tudom, hogy a Te 25-öd hogy zenél ebben a tekintetben, nálam a 45/1.8 tökéletes, egy kezemen meg tudom számolni, ha volt ilyen. És beltéten a 2.8 nem nagy szám.
Az alálövök 1FE pedig szerintem akkor tud működni - szvsz - ha a fényeid jó minőségűek, jelentsen ez bármit. Azt tudom, hogy nálunk a szobában tesco gazdaságos LED fényforrások vannak, és hiába van fény, akkor is elég hitvány képek jönnek ki a gépből. De simán lehet nem jól dolgozom fel, szóval ebben ha van ötlet, szívesen veszem.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Hát igen. Én se tudom, hogy ezen most röhögnöm kéne, vagy inkább sírnom.
Nagy koponyák vannak arrafelé (is). Mennyivel jobb lenne, ha a visszafojtásra, bebiztosításra fordított rengeteg energiát inkább valós fejlesztésekre használnák. 
-
Stauffenberg
nagyúr
Francot, inkább azt csinálom, amit a Panasonic marketing osztályán elképzeltek:
Veszek egy eredeti Panasonic rendszervakut dönthető fejjel, azt mindig magamnál fogom tartani, hogy amikor egy évben kétszer szükségem van rá egy családi fotóhoz, akkor a beépített vakunak megfelelő erővel villantsak vele a plafonra.
Bámulatos amúgy, hogy egy aprócska csavarral sikerült elérnie egy gyártónak, hogy egy gépmodell használati értéke drámaian zuhanjon. Ezért megéri mérnökdiplomát szerezni, hogy elmehess egy multihoz "Géptestből Kiemelkedő Vaku Hátradöntését Megakadályozó Biztonsági Elemet" (egy darab csavar) tervezni.

-
vond
MODERÁTOR
válasz
Stauffenberg
üzenetére
"A Pana G80-on meg ugyanilyen a felpattanó mechanizmus, csak éppen megoldották, hogy ne legyen hátradönthető.... hogy rohadjanak meg."
Ha bevállalsz egy kis moddolást: [link]
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Monya78
üzenetére
A 75mm 1.8-at nem cserélném be egy 56mm 1.4-re abban a reményben, hogy majd beltérben elférsz vele. Soknak tűnik a látószögbeli különbség, de ahol a 75mm-el nem férsz el, ott jó eséllyel az 56mm is szűk lesz. Azt írod van 60-as makród, ez jó közelítéssel már szinte ugyanazt a látószöget adja mint az 56mm. Csak tegyél vele egy próbát.
Én a helyeden valami fényerősebb nagylátót (15, 16, 17mm) vennék és a 75mm meg tök jó lesz majd kültéren, ahol el is férsz vele.
A vaku iszonyatod amúgy tökre megértem, én sem szeretem használni magában (egy portréfotózás miatt, fényformálókkal bevilágítani más, de családi fotókra nem szeretem). Én is kerülöm amíg csak tudom és csak ott vetem be plafonra durrantva, ahol már végképp minden kötél szakad. Nekem eddig olyan vázaim voltak DSLR-ről lelépve, hogy a beépített vaku is hátra dönthető volt, ez családi fotónál mindig elég fényt adott. A Pana G80-on meg ugyanilyen a felpattanó mechanizmus, csak éppen megoldották, hogy ne legyen hátradönthető.... hogy rohadjanak meg.
-
Benji21th
tag
válasz
Monya78
üzenetére
Szia. Nekem van ilyen obim, egy GX80-ra tekerve és épp egy Oly 25mm-t váltott. Valóban hatalmas a megszokott obikhoz képest. Teszi a dolgát, de ha újra kellene választanom, inkább Pana 15mm f1.7-et vennék. A vaku egyébként jó ötlet, nekem fényerőben nem adott annyi pluszt, mint vártam.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Monya78
üzenetére
Van 30-as Sigma 1.4 is, az kisebb.
A 75-öshöz jól passzolna. HA-n meg van egy Pana 25mm f/1.4 kerek egy kilóért. Na az meg tényleg kicsi és könnyű.Amúgy én nem feltétlen bántanám azt, amid van. Nem sokat nyersz az 1.8»1.4-gyel. Nyugodtan mehet több kép 25 millin. Sajnos a fényerős nagylátók meg rohadt drágák MFT-n.

Frankó kicsi vakukat meg lehet venni 20 ezer környékén. Pl. Godox TT350. Én ezt sem vetném el.
A bemozdulást meg bizonyos mértékben kompenzálhatod egy kis alulexponálással is. 1 FÉ-t simán vissza lehet húzni még MFT-n is, alacsonyabb ISO mellett még akár 2-t is. Készítesz hozzá egy LR preset-et, és pár gombnyomás az egész.
-
Monya78
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Úgy tűnik nem figyeltem a híreket
Erről a sigma 16mm F1,4-ről nem is hallottam..Most megnézve nem vészes az ára...de bazinagy
...azért még átgondolandó, köszi a tippet, vajon van itt valakinek ilyen obija? Vagy csak a sony tulajok veszik ezt az obit.12-40 kilőve...szintén nagy és nehéz, beltérben a 2,8 kevés, vakum nincs ebben a rendszerben, (nem is szerettem régen sem még a canon-os korszakomban)
-
Speeedfire
félisten
válasz
Monya78
üzenetére
Ha ennyire erre akarsz menni akkor sigam 16 1.4, meg sigma 56 1.4. Vagy amíg nem szaladgál a baba, addig a 20 1.7.
Amúgy szerintem az 56 és a 25 nincs túl közel. Ugye a crop miatt ezeket duplázni kell, és akkor máris 50 vs 112.
Amúgy ennyi erővel vehetnél egy 12-40 pro-t. Elég jó az a 2.8. Ha meg nagyon kell a fény, akkor a plafonra vakuzol
-
Monya78
veterán
Sziasztok!
Egy kis gondolatmenetben kérek segítséget...
Jelenleg két fényerős fixem van oly 25mm F1,8 és oly 75mm F1,8, eddig tök jól elvoltam ezekkel, főleg természetfotózgatás címen odakint a szabadban, viszont most közeledik a pici babám születése
, és egy ideig beltérben, gyengébb fényviszonyok mellett fotózgatnék. Ezt nagyjából 0 ft ráfizetéssel szeretném megoldani. 
75mm-hez túl kicsi a ház belseje, azt hogy mindent csak a 25mm-el fotózzak...hát nem tudom.
esetleg a 75mm-es obit eladnám árából tudnék venni egy új sigma 56mm F1,4 obit, ezzel garit, fényerőt, és teret is nyernék.
Egy 25mm és egy 56mm obi nincs túl közel egymáshoz?
25mm helyett nem kellene valami fényerős 15mm vagy 17mm obi? Azok használt ára drágább? gondolom szőrén a 25mm-est nem tudnám elcserélni, egy kisebb gyújtótávúra.Esetleg pénzszerzésileg a 60mm makrómat el tudnám adni, úgy sem tudnék mostanában "bogarászni"
Köszi!
-
Sleek
senior tag
Sziasztok Omd E-M10II géphez milyen után gyártott akksit érdemes venni ? Árban ahogy néztem elég nagy a szórás. Köszönöm a válaszokat .

-
jaanoo89
aktív tag
válasz
MrChris
üzenetére
Jogos, ez mindenkinek más. A g80 ma, újonnan 220.000 FT-ért vihető és egyébként sem volt 280 felett kapható túl sokáig. Szerintem 220-t elkérni egy csepp és porálló vázért, amiben stabi is van (ráadásul stabis pana üvegekkel a leghatékonyabbak közt van a piacon), 4K videó, nem sok a mai árakat nézve. Ezt megfizethetőnek tartom. Az új valószínűleg 300 körül kezd, ahogyan anno a G80, nagyon gyorsan lemegy az ára 275-280 környékére és kicsit később pedig elvihető majd 250 alatt, legalábbis ezidáig ez volt a trend.
A G9 ma közel fél millióba kerül. Valakinek az is megfizethető, valakinek pedig a 220 is sok.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ez még valószínűleg fejlesztés alatt volt, így kiadják. Az lesz az érdekes, lesz-e majd G9 utód?
Mindenesetre ez a gép nagyon jó helyre érkezik, valószínűleg még megfizethető is lesz és minden fontos újítást tartalmazni fog.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire
üzenetére
-
Speeedfire
félisten
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
atis78
üzenetére
Nekem ránézésre pont jó irányba indult az ergonómia, van pár dolog amit a G80-amban nem feltétlenül szeretek. Például az ISO állítás G80-on teljesen ostoba, mert felhoz egy menüt (ilyenkor a Zebra is eltűnik) és sajnos nem megy az sem, hogy csak a gomb nyomva tartása mellett lehessen állítani, felengedve meg eltűnjön. Itt meg már 3 tárcsa lesz, valószínűleg az ISO önmagában is rátehető lesz.
Ha megkapja a 20 megapixeles új szenzort is (és miért ne tenné) és a G9-nél bevezetett új videós AF algoritmust is megkapja, akkor kicsit fájni fog a szívem, hogy nem vártam már meg. De egyébként egetrengető különbségekre nem számítok (amik miatt G80-ról megérné majd váltani).
-
vond
MODERÁTOR
válasz
atis78
üzenetére
Ideje volt már, hogy jöjjön.
Én is kíváncsi leszek, mit hoznak le a felsőbb kategóriás vázakból. Meg hogy milyen ára lesz. És akkor el is gondolkodhatok majd a cserén. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A képeket elnézve a videó gomb jobb helyre került, meg tekerentyűs lett a navigálós rész. Remélem, rendesen át is lehet programozni mindent. Meg jó lenne, ha végre az elektronikus fókusz gyűrűkre is lehetne pakolni funkciókat, vagy pl. állítani az MF sebességét. Bár ez szerintem csak álom.

De még sorolhatnám, hogy mit lehetne fejleszteni, ami nem sok pénzbe kerülne, csak sajnos megint a drágább vázakat fogják bebiztosítani.
-
atis78
tag
Ugy nez ki hamarosan jon a G80 utoda. Erdekes lesz latni mennyi minden szivarog majd at a G9 bol...
-
Mercutio_
félisten
FF Pana bemutatónapok Digitcam-nál.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
MrChris
üzenetére
Fotoplussnál lehet rendelni, azt meg 14 napon belül vissza vihetem, ha nem jó. De emlékeim szerint ez 10-15 ezerrel olcsóbb volt még fél évvel ezelőtt.
Láttam a teszt képeidet, tényleg éles az az objektív, sokat gondolkodtam rajta, lehet majd beszerzem. Igazából "félek" az ekv. 15mm-től, nagyon ügyesnek kell lenni, hogy a képekbe ne kerüljön bele semmi oda nem való, viszont néha kicsit szélesebb kéne az ekv. 24-nél, ezért kaptam fel a fejem a 9mm-es változatra, csak az f/2.8...
Majd ha megjelenik, valaki biztos össze méri őket, addig kivárok.

-
jaanoo89
aktív tag
Érkezik a Laowa 9/2.8. Azon gondolkodtam, miért éri meg ugyanolyan áron a 7.5/2 után egy 2.8-as fényerejű objektívet adni MFT-re. Az a sejtésem, hogy simán kiadják az APS-C-s változatot ide is, kár érte.
-
tacto
aktív tag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Kiveve a 14 - 45 - öt, az eleg jol sikerült anno.
-
Alcsi69
senior tag
Köszi megint!
A Mark 1-es EM10 sem ajánlott akkor már? Mindenképpen MKII vagy MKIII kellene ugye?

-
Alcsi69
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
Objektívek közül mi lenne megfelelő tanulni? Valami zoomra gondolok.

-
aginor
veterán
válasz
Alcsi69
üzenetére
Ha van e-m10 (bármelyik kiadás), akkor az ötöst én kerülném. Ahogy korábban is írták, az újabb modellek kaptak elég sok újdonságot ahhoz, hogy az e-m5 már ne legyen annyira ajánlott, és akkor még nem beszéltünk a kezelőszervekről és a shutter shockról is, amik súlytják az első generációs e-m5-öt.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
Alcsi69
üzenetére
E-M10 mkIII szerintem.
De ha nem érdekes a video akkor a mkII is elég lehet.
Nagyon jó kis gép (volt) az E-M5, de a kistesók kaptak annyi újdonságot, hogy megéri azokat választani. A stabi és az építési minőség hangyányit jobb - a E-M10 is lekörözi a mezőny jelentős részét, akár még magasabb osztályban is - valamint időjárásálló, lényegében ennyi a classic E-M5 előnye. -
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok, használt cuccok érdekelnek leginkább és nézegettem az EM10 MKIII-at illetve a sima EM5-öt. (Az EM5 kb 50k-val olcsóbb)
Első kérdésem az lenne, hogy érdemes bármelyiket megvásárolni így 2019-ben? Jónak számítanak?

-
MrChris
nagyúr
válasz
Schanyee
üzenetére
Az is egy megoldás, szoktam ragasztani sokmindent a munkámból kifolyólag, én nem rajongok a pillanatragasztókért, mert megmarják az anyagot, képes befolyni mindenhova és sérülés nélkül nem bontható. Néha viszont nincs jobb lehetőség.
Ezek a (szilikon?) rugalmas ragasztók kíméletesek, kis hézagot kitöltik, de kevésbé erős, meg bontás után lehet kergetni a taknyot.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
Jól hangzik, ha szerveződik valami és nemkell túlórázni csapódok a csapathoz.
-
Speeedfire
félisten
Az m42 manuálisokat én is néztem mar
Lehet az lesz. Valamin135 2.8 vagy 3.5. De egyelőre a helios 44m4-el sem vagyok kibekulve.
Nincs fókusz kijelölés. Nyilván nincs A mód se. Full vakvilag.
Nem ehhez vagyok szokva.Illetve ezek még mindig nem 200 f2 obik.

-
MrChris
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Manuális? Olyanokból vannak 100-asok, némelyik elég jól karcol, persze inkább 2.8-asok.
-
itouchfan
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Manuálisból van Jupiter 85/2. Asszem valamelyik Facebookos csoportban hirdetnek is egyet, igaz, 50k felett megy általában.
-
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Igaz. Pedig várnék egy 100/2.0-t, de nem jön.

-
Speeedfire
félisten
Április 10-17 között lesz nálam egy 45 1.2, és egy 40-150 Pro. Akit érdekel tesztelhet akár velem is valamelyik nap. Portré téma lenne. Mellé vinnem az 56 1.4 obit is.
-
MrChris
nagyúr
Az én 12-32-őmet is utolérte a típus betegség. Lejött a zoom gyűrű. azt vettem észre, hogy egyre nehezebb tekerni, majd egy idő után kezd elcsúszni a skála, végül le lehetett húzni. Valami fekete ragaccsal lehetett rögzítve és teljesen szétmaszatolódott, olyan mint amivel a mobilokat ragasztják. Óvatos, alapos tisztítás után B7000-el visszaragasztottam. Egy óra után elég jól fogja, ha nem lenne elég erős akkor nyom nélkül lejön és kétoldalassal rakom fel, amivel a gumi markolatokat is szokták és úgy olvasom a többségnek bevált, szintén nem bántja a felületet.
Persze máris agyaltam, hogy gyártok rá egy olyan gyűrűt, kicsivel vastagabb falút, ami a kinyitottobi végéig ér és így védi ezt a teleszkóp rendszert, összecsukni se lenne muszáj, lehetne 49 vagy 52-es szűrőmenete. -
Speeedfire
félisten
100mm körüli fixből csak a 75 1.8 van igaz?

-
Mercutio_
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Valami retttenet ez az obi, különösen, hogy milyen kis méretben milyen patent cuccot tudtak az LX100 (II)-re heggeszteni.
Azt az obit kellene kiadniuk (persze tudom, akkor ki venne LX100 II-t) m4/3 bajonettel, akár 150-200k-ért is lenne rá szerintem fizetőképes kereslet. (A nemzetközi piacon, ofc) -
Studi
veterán
válasz
inzsellér
üzenetére
nem tudom meddig tart az az "idáig", de nekem van itthon egy első szériás 35-100/2.8-am, ami elvileg nem alacsony kategóriás zoom, és made in China. Nem mai darab pedig, már vagy másfél éve nem is kapható, én akkoriban vettem, amikor kifutó volt. feltételezem nem az utolsó darabokhoz telepítették át a gyárat, így nagy valószínűséggel az egész széria kínai lehetett. A 25/1,4 és a 7-14/4 japánok.
-
jaanoo89
aktív tag
"Ez tényleg érdekes. Eddig bármilyen Panasonic/Leica objektív volt nálam, az mind "Made in Japan" volt. Bár mondjuk a vázak is Kínából jönnek, nem?"
Egy váz másabb azért. Az Olympus is Kína/Vietnámban gyártja a vázakat és eléggé rendben vannak.
Ők most Vietnám felé orientálódnak, az egyébként hogyan viszonyulhat Kínához képest?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
trlala
üzenetére
Megjelenéskor biztosan nem, 1-2 év múlva talán. Bár aztán ki tudja. Bármi lehet, és annak az ellenkezője is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az az igazság, hogy hasonló átfogású és fényerejű objektívről nem is tudok, más rendszerben sem. Van ilyen? Mondjuk ha a 20-50mm mellett a blendét is "ekvivalizáljuk" ~f/3.5-re, akkor már inkább (bár én aztat nem szeretem).

-
vond
MODERÁTOR
válasz
vakablak93
üzenetére
Az. Ezért ekkora, és ezért (is) lesz majd egy kész vagyon.

Amúgy a gyújtótáv tartomány nekem nagyon tetszik. Vagy inkább tetszene, mert az tuti fix, hogy addig nem lesz ilyenem, amíg nem robbantok bankot.

Csinálhatna a Panasonic egy 10mm környékéről induló, de hosszabb, sötétebb, és olcsóbb zoom-ot is, ahogy pl. az Olympus a 12-200-at, csak egy kicsit eltolva a nagylátó felé, mondjuk 10-100/120, vagy ilyesmi. Persze, tudom, ez veszélyeztetné pl. a 8-18-at, vagy a régebbi 7-14-et. De egy ilyen lencsének, megfizethető áron pl. nagyon örülnék.
(#90403) inzsellér: Ez tényleg érdekes. Eddig bármilyen Panasonic/Leica objektív volt nálam, az mind "Made in Japan" volt. Bár mondjuk a vázak is Kínából jönnek, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Torrent meghívó kunyeráló
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Robogó, kismotor
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 3D nyomtatás
- Gyúrósok ide!
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Weblap készítés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- GARANCIÁS Nikon Z6 II + MB-N11 gyári portré markolat
- Canon RF 24-105mm f/2.8 L IS USM Z objektív - Új -
- Truecam M5 GPS WiFi autós menetrögzítő kamera + CPL Polarizációs szűrő + 64Gb Endurance kártya
- Canon EOS R5 - 15 000 expó - Újszerű - Garanciális -
- Canon RF 800mm f/11 Is STM + álcázó+állványtalp+napellenző
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4676, 100% AKKSI
- BESZÁMÍTÁS! Asus Sabertooth Z97 Mark 1 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Okosító Blu-ray lemezek - PS4 GoldHEN Loader / BD-JB Lapse és PS5 Auto Jailbreak AIO
- Eladó vagy csere MSI Katana 15 HX B14WFK-241
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Montech/Asus/SteelSeries/Ozone/Deltaco/DE/UK/Számlával!/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De mondom, csak egy nagyon gyors keresés volt, hogy van-e egyáltalán. Ha tudtok rendes beszerzőhelyet, ahol nem kerülnek ezek egy vagyonba, az jöhet nekem is. 

Én is kíváncsi leszek, mit hoznak le a felsőbb kategóriás vázakból. Meg hogy milyen ára lesz. És akkor el is gondolkodhatok majd a cserén.