Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    válasz madgie #72550 üzenetére

    Na jó, de ez inkább szól arról, hogy mikor épp milyen obit használtál, mint a vázak kialakításáról, méretéről. :)

    A Pana G3-mal még palacsinta obit használtál, a Fuji X-E1-en meg egy teljesen más teljesítményű XF 35/1,4-et. Ha anno a Panán is ilyet használsz szerintem tuti máshogy alakult volna ez a történet. :)
    Vagy akár fordítva, ha az X-E1-en használtál volna palacsintát, akkor mindjárt ott vagyunk, hogy a Pana max szélességben jobb, de amúgy a Fuji sokkal alacsonyabb és laposabb.

    No de szerintem vegyük is ki a képletből a Fujit, mert a márka puszta említésétől is sokszor félre megy itt minden vita. :)

    A mondandóm lényege csupán annyi, hogy ha fontos a méret, akkor nem a toronyépítős filozófia a legjobb. Maradjunk csak a G3-nál, az is sokkal kisebb lehetett volna, ha a keresőt a sarokba rakják és a vaku sarut meg mikrofont nem annak tetejére teszik, akkor máris egy kevésbé magas és értelemszerűen kevésbé hátranyúló gépet kapunk.
    És ez az amit pórbálok régóta mondani, csak nem megy át. Lehet itt méricskélni a Gx modellek között lévő mm-eket, hogy melyik mekkora, de nem ez az igazi probléma. Ha a méret tényleg számít, akkor igazából az EVF-et kéne a sarokba dobni. Ezzel lehetne érdemi változást elérni és nem azzal, hogy a hatalmas túlnyúlásokon belül milyen vastag egy adott váz. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák