Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz Parci #3454 üzenetére

    Úgy látom, hogy alapvetően kisebb nagyobb mértékben mindenki csalódott a nikon bejelentésén. Szerintem a fő oka az lehet, hogy már jó néhány milc rendszer van a piacon és mivel egyik se tökéletes, de még annyival egyik se jobb a másiknál, hogy egyértelmű lehetne melyiket érdemes venni. Titkon mindenki azt várta, hogy majd jön a nikon és megmutatja, hogy minden jó tulajdonságot egybe tud ötvözni és ha valakinek kell egy funkció, vagy képesség, akkor nem kell egy általa fontosnak tartott másik funkcióról lemondani.
    Ehhez képest a nikon se hozott ki csodát, az ő rendszere egy újabb teljesen más elgondolás néhány vonzó tulajdonsággal, de közben ők is ugyanúgy beragadtak néhány olyan dologba, ami nem tetszik nekünk.
    Mi meg mind lesünk, hogy ez jó ebben ebben és ebben, de szar ebben, míg a másik tudja azt ami onnan hiányzik, de nem tud valami mást és most csalódtunk, hogy ebből a körből a nikon se jelent kitörést. Már úgyis tudjuk, hogy tök mindegy milyen obijai és AF lesz benne, soha nem lesz a legjobb képminőséggel rendelkező milc rendszer, mert nem 1"-os szenzort akartunk. Azt pedig látjuk, hogy a szenzorba bele vagyunk buzerálódva, mert csak ezen egy dolog elég ahhoz, hogy a nex sikeres legyen.

    Ráadásul ez egy új terület a nikonnak is, ahol nincs tapasztalati előnye a többi újabb gyártóval szemben. Az ilyen piacokon pedig a mega nagy tőkeerős gyártók szerintem előnyben vannak (értsd: Pana, Samu, Sony), mert ők a darálógépek, már más termékek piacán bizonyították.

Új hozzászólás Aktív témák