Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Atmo
senior tag
Hali
nanopoolon van olyan opció, ha leáll egy rig, akkor x idő után küld e-mail értesítőt?
-
Kkitti78
kezdő
Ó de még mennyire hogy bányászunk. Nézzed csak a kis "shit-rig"-em! (3x1030)

25 féle algoritmus. 12féle OC profil. Olyan 20%al hoz jobban mint a nicehash.
X17 jó csak elég ASIC gyanús nekem. Csak úgy pörögnek a blokkok megosztás alig. De ha talál egy megosztást akkor az jól hoz. X16r is jó de én inkább közvetlenül tolnám a ravent. Galambocska volt még jó csak HOPP,, 50% diffnövekedés. -
Istv@n
aktív tag
Sziasztok!
SAPPHIRE NITRO+ kártyából szeretnék venni RX570-est vagy RX580-ast. Ezeknél is teljesen luti, hogy milyen rammal vannak szerelve?
-
V!ck
senior tag
Zpoolon toltam most pár napig (kb egy hónapja Ahashpoolon is) mindenféle algót, tényleg nem hozott rosszul a Verge (x17). Érdemes figyelni a Luxcoin-t (phi algo) is, mondjuk eléggé felment azóta a diff, de az árfolyama is megszaladt. Spéci ccminerrel nálam 2db 1060, 1db 1070, 1db 1070Ti-vel 67-68Mh, whattomine szerint még mindig jobban hoz, mint pl az ETH, mondjuk többet is kajál a rig...
-
Van itt aki nem kommersz algoritmusokat bányászik, hanem folyamatosan kísérletezik és keres mindig valami újat? Én pl. most a következőket bányászom:
- Ravencoin (x16r)
- Verge (x17)Nem akarom elkiabálni, de 48 óra után úgy látom, hogy jobban hozott, mint a NiceHash; 0,0014 BTC/nap, míg ezekkel a nem is tudom milyen coin-okkal 0,0020 BTC/nap.
Szívesen eszmecserénék a tapasztalatokról; miner, pool, exchange, stb.
-
válasz
Dexar007
üzenetére
Nekem a "teszt" gépben van jelenleg is 2 ilyen.
ETH alatt 28.9-30.1 között vannak.
Egyik tud 2025 memória órajelet, a másik sajnos csak 1975.
Mind a kettő hynix ramos.
Fogyasztása a kettőnek plusz a gépnek 260-280w között van (Falból felvett)Monero alatt pedig hasonló fogyasztás mellett 840-860 kh/s-et tudnak fejenként.
szerk: LOL, megtévesztett a neve (Gaming 4G) mert MSI-m van ugyanilyen elnevezéssel

De egy kutya a kettő, még kinézetre is hasonló.
Szóval a fenti értékek azok MSI-re vonatkoznak, de szerintem általánosságban elmondható, hogy hasonló minőségű hűtés esetén nem a márka döntő, hanem hogy milyen ramot fogsz ki, vagy milyen szerencséd volt a szilícium lottón. -
Dexar007
veterán
Valakinek van ilyen kartyaja: [link] ? Mennyit hashit,mennyit fogyaszt?
-
AzŐsgén2
tag
Üdv!
Az ASUS B250-es lappal kapcsolatban kérdezném, hogy tényleg kell neki a 32Gb RAM? Egy angol fórumon olvastam, hogy 8 kártya fölött már el sem indul kevesebb RAM-al.
-
Plasticbomb
addikt
Hali!
Sikerult vegre belonom az OSX-et, mostmar csak a kerdes, hogy tudok rajta csakanyolni. Tudtok olyan minert, ami fut OSX alatt? OpenCL syepen fut, tesyteltem, luxmarkkal, elvileg a kartyak is szepen porognek, hiba nelkul. ETH-re es RX480+RXVEGA64 a ket kartya, ami van a gepben. Illetve meg jo kerdes, hogy hogyan tudom a kartyakat szabalyozni, fesz es freki tekinteteben.
(Bocsi az ekezetekert, kell vennem egy magyar billentyuzetet, a kiosztas valtogatasa nem segit, csak jobban osszekavar mikor tanulok...)
-
Robcsa
tag
válasz
aleister
üzenetére
Nem a driver limitacioval van a gond, hanem az alaplap biosaval. Nálam ha a 14.-ik kártyát berakom, akkor konkrétan a bios-ig nem jut el és semmi képet sem ad a gép. Gondolom megnézi az alaplap, hogy milyen kártyák vannak bent és ha nem miner kartya a 14.-ik, akkor hopp én nem indulok el. Vagy nálad elindul 14.-ik kartyaval csak crash-el a Windows ? Mert nálam meg a boot-ig se jut el ilyenkor. Illetve több fórumon is írtak erről a gondrol. Amúgy bányász kartyaval szépen indul, legalábbis a fórumokon ezt írják. Nekem sajnos olyanom nincs hogy ki tudjam próbálni, de egy biztos nálam 14.-ik kártya berakasa után nem hajlandó elindulni. Ha tudsz erre valami megoldást akkor hallgatom
. De majd próbáld ki aztán majd úgyis kiderül. -
tom120514
őstag
Többször írtam már, ethermine nem hozza a whattomine számait de az utóbbi napokban legalább annyi, sőt, inkább kicsit mintha több lenne, hajrá ETH

-
aleister
veterán
Hali!

Igen, korábban nekem is rémlett valami ilyesmi, de a tegnapi fiaskó után átolvastam tüzetesen a manual-t. Kevert rig esetén biztos menni fog a 16. AMD-nél a 17.2.10-es driver után elvileg tud kezelni 12 vga-t is. Nvidiánál meg legjobb tudomásom szerint már nincs driver szintű kártyaszám limitáció. 10 db-ot már használtam W10 alatt.
-
Robcsa
tag
válasz
aleister
üzenetére
Szia!
14 vga-val nem is fog. Asus elfelejtette közölni, hogy 13 kártya felett csak akkor indul el, ha a maradék 6 kifejezetten bányász kártya a gépben. Nekem sem indult el több mint 13 kártyával, aztán neten kutakodva, bukkantam erre az info-ra. Nekem pentium proci van a gépben. Ha jól emlkeszem, akkor g4560. Azzal nem lassú, de írták neten ha 13+ kártyát akarsz használni (korábban említett megkotes, miszerint kell bányász kártya a gépbe) minimum i3-at ajánlanak. Szoval az nem az oprendszer miatt van, amit tapasztalsz. Bár nem tudom, hogy jött-e bios update azóta ami megszüntette azt a megkötését hogy 13 kártya felett csak bányász kártya lehet.
-
válasz
Cheesy
üzenetére
Igen, MPH-on algoritmust éri meg bányászni, kivéve speciális esetek, lásd Monero fork után néhány nappal. Ekkor Monero-t kellett túrni.
Monero-hoz a fork óta új algoritmus tartozik: CryptoNightV7, melyhez jelenleg még csak a Monero tartozik.Jól írja Janou kolléga, auto exchange-eljük ezeket a coin-okat. Én is Ethereum-ba váltom minden MPH-ra bányászott coin-om. Tehát az egy algoritmus alatt bányászott sok különböző coin-ból a végén ETH lesz.
Shkiz0
Amiért nem BTC-t kérünk MPH-on:
- BTC-t MPH-on már nem lehet auto exchange-be küldeni, míg minden mást igen. Pl. ETH-et küldhetek BTC-be, de fordítva már nem.
- BTC-nek több a kiutalási fee-je mint pl. az ETH-nk.
- Sokan az ETH-et stabilabb valutának tartják, és nem annyira látványosak a kiugrásai. Mikor a BTC ezer dollárt ugrik egy nap +/-, akkor néha rossz ránézni a portfólióra. -
válasz
Cheesy
üzenetére
Mining Pool Hub-on bányászhatsz:
- algoritmust: ez esetben a háttérben váltja, hogy melyik coin tartozzon hozzá (amelyik épp a legjövedelmezőbb)
- coin-t: itt nincs kérdés, egy konkrét coin-t bányászolHa a coin-ok átváltását kérdezed, akkor arra váltja minden bányászott coin-od, amit beállítottál auto exchange coin-nak.
-
aleister
veterán
válasz
Robcsa
üzenetére
Nálam 11 vga fölött nagyon belassult. 14-gyel már fel sem állt az oprendszer.
Összességében véve jóval erőforrásigényesebb, mint a W7, akármennyire is ellenkezőjét állítja az MS:
Továbbá a már említett GTX1060 3GB-s DAG határ. Már hetekkel ezelőtt megállt a W10 tudomána. Teljesen lutri, hogy a jelenlegi megoldásokkal meddig fog menni. -
aleister
veterán
-
aleister
veterán
válasz
mZoleee
üzenetére
Az a probléma, hogy egy bizonyos vga szám fölött a W10 használhatatlan. Ráadásul a 3 gigás 1060-ok miatt is értelmetlen felraknom. HiveOS alatt meg valamiért irrelisan magas cpu terhelést kapok...igaz az másik lappal.
Szóval gondoltam kipróbálom a W7-et, na erre itt meg driveres problémák vannak.
-
aleister
veterán
válasz
aleister
üzenetére
Hmm...a hivatalos oldalon ezt találtam:
"Windows® 7 64-bit is only supported when using 6th Generation Intel® Processors"Nekem i3-6100 van a lapban. Szóval ez nem lenne szabad, hogy gondot okozzon. Vagy mégis?
Ti milyen oprendszerrel használjátok?
-
aleister
veterán
válasz
Shkiz0
üzenetére
Köszi!
Én is megtaláltam a hiba okát. Ahogy Robcsa kolléga említette a CMS volt a ludas. Nem volt elég enabled-re tenni, hanem a Legacy mode is kellett neki. Első körben e második beállítás felett siklottam át..Hogy ne legyen egyszerá az életkém, most más gubanc van. W7 x64 install megkezdésekor, mikor felmásolja az SSD-re a fájlokat a telepítő, és bejön az első menü (nyelvválaszt), akkor elmennek az usb-s beviteli eszközök. Vagy merevre fagy. Ezt nem tudtam megállapítani, tekintve, hogy se egér, se bili. A billentyűzeten még szépen ki is alszik a numlock led.
-
Kipróbáltam más PC-n, notin, azokon jól fut a telepítő. Ez egy hosszú nap lesz.
-
AAntii
őstag
Az okozza, hogy a monero ***rva jól fizet. Az asicok kiestek, az árfolyam közel jár hozzá, hogy a fork óta duplázzon, így a hashkapacitás egy része átment oda. A gamer piac kb. halott, nem amiatt csökken a diff mert akkora igény lenne videokártyákra.
szerk: Még egy kicsit erőlködik az árfolyam és kiürül a ph rx 570 részlege. Az árfolyammal való találgatás pedig egyre biztosabb, hogy a varázsgömb kategória, egy bő hete még 3000 körül keresték a quadraalját az árfolyamnak, most pedig lassan 9k-nál jár a btc.
-
Robcsa
tag
Nem gondolnám hogy hullanak ki. Rosszabb esetben Windows csere és mehet tovább, de nekem a régi nvidia driver segített Windows 10 esetében. Tökéletesen megy az összes kártya régebbi claymore-al is. Sőt meg az eres is vissza van állítva 2-re és így is remekül muzsikálnak a régi driver-el

-
-
aleister
veterán
válasz
Shkiz0
üzenetére
...és (#45033) Robcsa:
Húdejó!

Nálam alapból, ha engedélyezve van BIOS-ban a Mining Mode, akkor nem bootol a lap. Érzékeli a rácsatlakoztatott SATA eszközöket, de a Boot menüben az szerepel, hogy nem talált bootolható eszközt. Próbálkoztam az UEFI mód kapcsolgatással, Windows és Other OS opciókkal, stb, de semmi nem oldotta meg a problémát. Egyre tudok még gondolni, hogy esetleg ilyenkor csak USB-ről lehet bootolni, de ez csak később jutott az eszembe, így még nem teszteltem.
Ha kikapcsolom a Mining Mode-ot, akkor tökéletesen működik minden.
Tapasztaltatok Ti is hasonlót? Ha igen, rájöttetek, hogy mi okozza a gondot?
-
Robcsa
tag
Szia!
Igen en használok Asus b250-es alaplapot. Mi a kérdés ?
-
aleister
veterán
Valaki használt itt Asus B250 Mining Expert lapot?
-
Bathalsar
aktív tag
Szerintem sem olyan jó vétel, mint a többi ASIC, de - ahogy te is írod - a darabszám a kérdés. Asszem Vitalik volt, aki azt nyilatkozta, hogy 'nem gond az ASIC téma, mert a legrosszabb esetben is egy kis időre bizonyos emberek/vállaltok köré centralizálódik az Ethereum; míg be nem vezetik a PoS-t'.
Lehet tényleg tojnak rá. Vagy spekulálnak ők is.

-
Tjoke
tag
Remélem a holdra megyünk most.

-
AAntii
őstag
Eth-ra jön fork az asicok miatt, vagy majd csak akkor mikor kereskedelmi forgalomban is megjelennek?
-
Ciccuka
veterán
-
Eclips21
őstag
Ismeri valaki a Zalman ZM850-ARX tápot? Jelenleg ezt használom ~100%on 860W(télen 840watt volt csak) konnektorból mérve, de úgy vettem észre hogy meg egyezik a Zalman ZM1000-ARX táppal, mert volt hogy nem érvényesültek a beállítások a vga-kon és kirántott 970wattot míg észre nem vettem. Azóta nem aggódok hogy kevés lenne a táp. Volt valakinek hasonló tapasztalata?
-
Janou
őstag
Amúgy most megint a Monero a nyerő... Nálam pl. napi 1$-al hoz többet most mint az ETH.
-
Reggie0
félisten
válasz
Zoli986
üzenetére
A 400km-et utadat kifizetik, ha tanu vagy, igazolast adnak. Azert azt nem lehet elvarni, hogy ha 10 helyen vannak aldozatok, akkor 10 helyen tartsanak meghallgatast es targyalast. Rendorsegnel/ugyeszsegnel lehet kerni, hogy a kerdeseket tovabbitsak a helyi kapitanysagra es ott hallgassanak meg, de a birosagi targyalast nem nagyon lehet mashogy megoldani.
-
Zoli986
tag
válasz
AAntii
üzenetére
Nem akarom senkinek elvenni a kedvét,de ebben az országban a rendőri intézkedés a nullát közelíti ilyen ügyekben.
Sajnos volt alkalmam megtapasztalni ezelőtt 2 évvel amikor beidéztek,hogy a szabadidőmben felvegyék a vallomásom egy átveréssel kapcsolatban.
Én ugyan nem tettem feljelentést,de az elkövető számlájára beérkező utalások alapján megtaláltak engem is.
A helyi kapitányságon a nyomozó felvett egy jegyzőkönyvet,és megkérdezte akarok e tárgyalásra járni az ország másik végére. Kérem e hogy kártalanítsanak amennyiben arra van lehetőség,ebben az esetben mindenképp tárgyalásra kell járnom.
Itt jegyezném meg,hogy nem a nyomozó úr munkáját kritizálom,mert korrekten tájékoztatott,a bajom az,hogy ezt nevezzük igazságszolgáltatásnak?
Ha viszont szeretném látni a pénzem utazzak 400km-re tárgyalásokra,holott a levelezésből és az utalásból ami alapján megtaláltak egyértelmű,hogy át lettem verve.
De ez még csak a kisebbik gond. A nagyobbik az,hogy ha a csalást elkövető egyén kártalanítani tud mindenkit aki kártérítési igényt nyújtott be szabadon távozhat és még csak egy felfüggesztett büntetést sem kap,ugyanolyan erkölcsi bizonyítványt állítanak ki neki mint aki soha semmilyen törvény ellen nem vétett.
Feltételezem így fordulhatott elő az,hogy a csaló nevére keresve a jelentsd a csalót topikban 2009-óta folyamatosan ott szerepelt a neve az illetőnek és több bejegyzés szólt arról,hogy eljárás van folyamatban ellene..
Így sajnos az az elmélet is megdől,hogy feljelentem ha nem is kapom vissza a pénzem mert legalább bezárják a csalót... -
vizimento
senior tag
válasz
vizimento
üzenetére
Sikerült monitort rákötni és figyelni:
azért nem indul el a rendszer, mert egyből belép bios-ba.
Van valami bios beállítás amivel ezt ki lehet védeni?Ha nincs, akkor watchdog ajánlásokat várnék, de olyat amihez nem kell drivert meg programokat telepíteni, mert nem win-es gépre menne.
Köszi!
-
AAntii
őstag
válasz
chungey9
üzenetére
Ha esetleg feljelentést akarsz tenni és ismersz más károsultat akkor kérd meg őket, hogy a feljelentéskor kapott ügyszámot adják meg neked, akkor a rendőrégnek is könnyebb dolga lesz. A büntetőeljáráshoz neked, mint sértettnek abszolút felesleges ügyvédet fogadni, fizetési meghagyást lehetne kérni, kb. 10k a végrehajtói díj ebben az esetben, de mivel már rég nincs a cég mögött senki élő és elérhető, vagyonnal rendelkező ember, pénzkidobás lenne az is. Igazából a rendőrségi feljelentés is időpazarlás, mert ha már a honlapra, cég létrehozásra rááldozta az energiát tuti valami fiktív vagy elérhetetlen hajléktalan nevére csinálták az egészet. Ha magánszemély lenne az elkövető, akkor talán lenne értelme.
-
Vigilante
őstag
50.000-et meg is haladja az okozott kár szóval mindenképp érdemes feljelenteni a szarháziakat.

Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Windows 10
- Gyúrósok ide!
- Gitáros topic
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- AliExpress tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- hcl: Amúgy mi a terv?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)