Hirdetés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
ktg3
őstag
válasz
techie_guy
üzenetére
-
techie_guy
tag
Egy righez kötött 6 db ventilátort hogyan látnátok el táppal?
Az alaplapon 3 db venti csatlakozó van, a többi közvetlenül a tápról molex csatiról? Vagy az alaplapikat kellene szétosztani? -
Most is lehet bányászni CPU-val, csak a teljesítménye alul marad egy GPU-hoz képest. Persze nyilván vannak olyan Xeon, meg Threadripper erős processzorok, amik azért szépen teljesítenek, de csak néhány algoritmusban.
Kb. minden új algoritmust CPU-n kezdenek el bányászni, aztán lassan portolják videokártyára, és végül jönnek az ASIC-ok
Aztán GPU-ból könnyen lehet többet egy gépre rakni, de processzor esetén általánosan elmondható, hogy 1 CPU, 1 alaplap, egy gép, ami nem annyira hatékony.
-
tisn
veterán
Régen - a fiatalabbak lehet, hogy nem is tudnak erről - a PC-ben volt egy processzor, és egy idő után beleraktak egy ún. matematikai koprocesszort (MathCo: Matkó), hogy segítsen a számítások elvégzésében.
Aztán fejlődött a technika, és a többmagos procik megjelenésével ez a dolog elavulttá vált, ma 4-, sőt, 8-magos PC-k/tabletek/okostelefonok is vannak.tenyleg lama vagy
a kulso matematikai segedprocik azert tuntek el, mert a pentiumtol kezdve integralva vannak a cpu-banMiért nem lehet megoldani azt, hogy a felhasználó a 4 vagy 8 CPU-ból kijelöl („dedikál”) egyet kriptóbányászati feladatokra?
Miért kell ezt a dolgot a VGA-kártyára lőcsölni?mert az alkalmasabb az erosen parhuzamosithato muveletek vegrehajtasara, mint a cpu
de vannak cpu miner programok, de pl. monerot az i7-esem harmad olyan sebesseggel banyaszta, mint az 570 (fogyi kb. ugyanannyi) -
LámaZ
addikt
Értetlenkedem egy kicsit. (Mindig ezt csinálom, amúgy.)
Miért csak videokártyával lehet megoldani ezt a kriptóbányászatot?
Régen - a fiatalabbak lehet, hogy nem is tudnak erről - a PC-ben volt egy processzor, és egy idő után beleraktak egy ún. matematikai koprocesszort (MathCo: Matkó), hogy segítsen a számítások elvégzésében.
Aztán fejlődött a technika, és a többmagos procik megjelenésével ez a dolog elavulttá vált, ma 4-, sőt, 8-magos PC-k/tabletek/okostelefonok is vannak.Miért nem lehet megoldani azt, hogy a felhasználó a 4 vagy 8 CPU-ból kijelöl („dedikál”) egyet kriptóbányászati feladatokra?
Miért kell ezt a dolgot a VGA-kártyára lőcsölni?Énszerintem ez csak (operációs) rendszerprogramozói kérdés. Na, majd megkérdezem a fiúkat a prog.hu-n!
-
válasz
Vigilante
üzenetére
Persze, ha fentebb veszed a fordulatot, akkor igazából az egész kártyát jobban hűtöd, de csak a GPU hőmérsékletéről lesz visszajelzésed. Azért az elmondható, ha hűvösebb a GPU, akkor hűvösebb a VRM is.
Én nem vagyok a fix fordulatszám híve, hiszen annyi minden környezeti változás lehet, amihez a fix nem tud alkalmazkodni. Egy jól beállított fan-görbe a tuti megoldás szerintem, ami a hőmérséklethez igazodik. Én pl. nem szeretem, ha a kártyáim nagyon 70 fok fölé mennek, így 70 fokra már 90%-os fordulatot állítottam be. Egy jól szellőző szobában most 60 fok környékén járnak a kártyák 70%-os venti teljesítménnyel. -
Bathalsar
aktív tag
Nálam úgy van beállítva a miner program, hogy fix 57 fokon tartsa a GPU-kat. Ha megy a klíma, vagy éjszaka hűl a levegő, akkor csendesebben járnak a ventilátorok. Ezen kívül van 5 db 120mm-es, őket pedig az alaplap egyik AUX hőmérséklet szenzora alapján szabályzom Speedfan segítségével. Asszem fél fokonként 5%-ot emel az alapértelmezett 40%-os fordulaton.
Így este baromi csendes, ha pedig valamiért melegebb lenne, akkor meg lépkednek felfelé a fordulatszámok. Ellenőrzésképpen többször, különböző napszakokban megmértem a kártyák hőmérsékletét infrás hőmérővel is.
-
LámaZ
addikt
Követem...
-
szazbolha
addikt
válasz
Vigilante
üzenetére
A kártyán a GPU és a vrm a két fő hőforrás, de a GPU több hőt termel. Minden alkatrész hőmérsékletére hatással van, ha a GPU hűmérsékletét csökkented, azaz a hűtésen keresztül adja le azt az hőenergiát is amit addig más alkatrészek felületén adott át a környezetnek.
Régi tapasztalás, hogy a VGA-knak olyan a konstrukciója, hogy blackplate erőteljes hűtése (pl. peltierrel vagy +ventikkel) kevésbé hatékony mintha a GPU közvetlen hűtését növelnénk. Pl. a hűtő levegő mennyiségének növelésével (+venti%) vagy a levegő előhűtésével.
-
Vigilante
őstag
Értem, most azért feldobtam 75%-ra a VGA ventiket fixen. Az 55% halk volt, de lehet tényleg kevés a VRM-eknek.
MAX éjszaka nem fog bányászni a masina, mert hangzavarba meg aludni nem fogok. 
szazbolha: Értem, akkor 75%-al próbálkozok mostantól. Főleg, ha azt is beleveszem, hogy az igazi nyári melegek még csak most jönnek még.

-
V!ck
senior tag
Tavaly olvastam valamikor, hogy a Radeonok a DAG size növekedésével fokozatosan veszítenek a tempójukból. Ez még létező probléma vagy már megoldották? Nem vagyok érintett, nv rigem van, csak kiváncsiságból érdeklődöm.

-
válasz
Vigilante
üzenetére
Az a 60 fokos hőmérséklet, amit látsz, az csupán a core, azaz a GPU hőmérséklete. Mivel éppen Ethash algoritmuson dolgozol, ami inkább a memóriát dolgoztatja meg, ezért alacsonyabb a GPU hőmérséklete.
Sajnos a VRM-ek hőmérsékletét nem nagyon lehet megtudni NVIDIA kártyák esetén, de az biztos, hogy sokkal melegebb lehet, mint a core. Akár 100 fok fölötti hőmérsékletű is simán. Hogy meddig bírja ezen, az más kérdés
Elvileg bírják, de ebben nem tudok konkrétumot mondani. -
cuko
aktív tag
válasz
Zoli986
üzenetére
A személyeskedős részre inkább nem reagálok.
15 kommenten keresztül taglalod itt a passiójárásod, ami abból származik, hogy nem tudod elolvasni többek közt az összefoglalóban is szereplő részt a tápokról. Idemásolom:
"Ha 1 db tápot használsz, akkor érdemes min. 1000W-os és Gold/Platinum minősítésű tápegységet választani, de ebben a kategóriában nem feltétlenül van nagy eltérés az 1000-1350W körüli tápegységek között. Az soha nem baj, ha nagyobbat veszel, nem érdemes "kicentizni" a tápegység kapacitását, stabilabb és jóval hosszabb élettartamú lesz.Ajánlott márkák: EVGA, SuperFlower, Enermax, Chieftec, Thermaltake, stb., javaslom, hogy a tápegységen ne spórolj, egy gagyi vagy alulméretezett táp tönkreteheti a rig-et, elolvadhatnak kábelek, stb. - elég nagy áramfelvétele (és hőtermelése) van a nonstop 0-24 üzemeltetett kártyáknak.
Lehet használt, átalakított szerver tápegységeket olcsóbban beszerezni, ezekkel légy körültekintő. Inkább egy 4-7 év garanciás EVGA 1000G3 1000W SuperNOVA G3 80+ Gold -ot, vagy ennek nagyobb testvéreit, vagy hasonló kategóriás konkurens terméket válassz.
Mielőtt tápegységet választasz, mindig számold ki, mekkora a várható fogyasztás (az egyes videókártyák áramfelvételéről lentebb írok a "videókártyák" szekciónál), és számolj rá ~20%-ot.
Ha nem sikerült döntened, hogy melyiket is vedd, Milyen tápegységet vegyek topikoba megkérdezed. Beírod a pontos konfigodat, és hogy mennyi és milyen kártyákkal szeretnél bányászni."Vagy a tápos topikból:
"Az ebben a topikban ajánlott tápegységek túlnyomó részt bevált, tesztekben jól szereplő tápegységek, melyek az adott számítógép számára teljesítmény tekintetében is megfelelnek. A minél pontosabb ajánlás érdekében ajánlott a fenti kérdéseket minél pontosabban megválaszolni.
Az alábbi linket megtalálható a topikban ajánlott tápegységek egy része: [link]"
Ennyi."Amíg arról írtál,hogy mekkora sz@rok ezek a tápok odaírhattál volna egy típust ami szerinted alkalmas ebben a felállásban 2db VGA valamint 2db VGA+lap,processzor, SSD táplálására."
De hát írtam már korábban is: menj a tápos topikba, válassz az ott felsorolt ajánlott tápok közül. Miért nekem kellene elmenni és kinézni a tápot? (Ugyanez igaz a "de milyen tápnak van 6 pcie csatija" típusú kérdéseidre.)
Azon túl, hogy te ezek ellenére fogtad és megvettél egy olyan Sharkoon tápot, ami az első Google keresés alapján vagy egy öreg modell kevés véleménnyel, vagy kimondottan gagyi, nem ajánlott v2 verzió abból."Állításod szerint ha rossz vagyok szövegértésből,az hatással lehet 2db 24tűs csatlakozón párhuzamosított tápegység működésére?"
Nem lehet a tápegység működésére hatással, de arra igen, hogy egyáltalán ebbe a szituációba kerültél, mivel 1) gyenge, majd azután hulladék tápra kötöd rá a gépet és miután utána probléma van vele, meglepődsz; és 2) se a bányász, se a tápos topik összefoglaló, se a korábbi hsz-ek közül nem fogadtad meg a tanácsokat, amik arra vonatkoztak, hogy normális, minőségi tápot válassz. -
Zoli986
tag
Erre voltam kíváncsi,hogy okozhatja e a tápegység elpukkanását a dualosítás,valamint,hogy melyik módszer a biztonságosabb.
A bekötés egyébként úgy történt,hogy a processzor kiegészítő az fsp-ről ment,az alaplapi 24 tűs szintén az fsp-ről ment és a képen lévő csatlakozóval párhuzamosítva lett a sharkoon 24 tűs csatlakozója amin a 2 szál elvileg a tápegység elindítására szolgál.
Így jobban belegondolva hülyeség az előző gondolat menetem amiben arra gondoltam,hogy a 24tűs ágon kapott az fsp táp áramot a sharkoonról és esetleg az tett be neki,mert ugye nem az összes láb van párhuzamosítva csak a bekapcsolásért felelős 2db láb. -
Danex
addikt
válasz
Zoli986
üzenetére
Lehet bekötésnél rosszul párosítottál így zárlat lenyomta a tápot, bár elvileg nem olvadóbiztosítékosak, de ezt tudom elképzelni.
DualPSU-nál ugye erre is vigyázni kell, mit hova köt az ember, mert könnyen egymás ellen dolgozhat a 2 táp.
és a Hiba szerintem ott lesz, hogy ha jól értem az FSP-ről tápláltad a kiegészítő betápot a proci mellett, viszont a sharkoon-ról dugtad rá a 24pin-t.
-
Zoli986
tag
1: Annak ellenére,hogy egy önelégült hímvessző jut eszembe a válaszodat olvasva,próbálok túllépni a dolgon és a hasznos tanácsokat megfogadom akárkitől származik. Ezért fel is tettem a kérdést az aktuális topikban.
2: Nem akarok 1000W-os tápot használni,inkább 2 táp menjen egy gépben,ugyanis árban is jobb 2db 700w-os mint egy 1000+W-os és eladhatóbb is.
3: Ezt pontosan így terveztem,nem erre irányult a kérdés."-Van ötlet,hogy mi lehetett a gond?
-Az, hogy gyenge, majd azután hulladék tápra (amennyiben ilyen v2 gányt vettél) kötöd rá a gépet."
Úgy látom te csak fikázni tudsz. Amíg arról írtál,hogy mekkora sz@rok ezek a tápok odaírhattál volna egy típust ami szerinted alkalmas ebben a felállásban 2db VGA valamint 2db VGA+lap,processzor, SSD táplálására.
A sharkoon egyébként egy átmeneti táp,ezt tudtam gyorsan beszerezni és feltételeztem ha a bolti ára 24eFt csak van mögötte valamennyi minőség és alkalmas lesz 2 azaz kettő darab vga táplálására."-Mi okozhatta szerintetek a hibát?
-A szövegértés és a józan paraszti ész hiánya, rossz táp választása."Állításod szerint ha rossz vagyok szövegértésből,az hatással lehet 2db 24tűs csatlakozón párhuzamosított tápegység működésére?
Feltettem egy kérdést nem tudom sikerült e értelmezned. Ha sikerült és nem tudod a választ akkor légyszíves inkább ne írj semmit,mert az,hogy mindenre csak azt nyomatod,hogy gyenge és hulladék nem viszi előre az ügyet.
Akármilyen silány minőségű legyen is ez a két táp azt nem hiszem,hogy a kettő ne tudta volna leadni azt a 80W-ot amit felvesz a gép amíg bootol a rendszer. -
cuko
aktív tag
válasz
Zoli986
üzenetére
Miért spórolsz a félmilliós-milliós gép esetében a tápon, amire rá van kötve minden és ha tönkremegy, magával viheti az egész gépet?? Komolyan nem értem.
1.- Menj el a Melyik tápegységet vegyem? topikba
2.- Válassz az ott ajánlott 1000W-os tápok közül (ne adj' Isten használd a keresőt, esetleg olvasd vissza az utolsó pár oldalt, hátha valaki konkrétan ilyen kérdéssel fordult már a fórumozókhoz) és használd azt
3.- Ha legariztattad a Raidert, add el"Van ötlet,hogy mi lehetett a gond?"
Az, hogy gyenge, majd azután hulladék tápra (amennyiben ilyen v2 gányt vettél) kötöd rá a gépet."Mi okozhatta szerintetek a hibát?"
A szövegértés és a józan paraszti ész hiánya, rossz táp választása. -
Zoli986
tag
Korábban írtam,hogy kifeküdt a 750w-os fsp raider II tápegységem.
Elküldtem gariztatni,ami meglepően hamar ment ugyanis tegnap kaptam az email-t hogy megérkezett a tápegység ma pedig újabb email arról,hogy elkészült a javítás.
Feltételezem lecserélték a megsült sata csatlakozót.Gondolva arra,hogy ne álljanak addig sem a kártyát vettem egy sharkoon wpm 700w moduláris tápegységet.
Első ránézésre a kábelek és a csatlakozók masszívabbnak tűnnek mint az fsp.
A képen látható táp közösítővel rákötöttem az alaplapra a sharkoon-t és egy 650w-os fsp raider II-t.
Az fsp 2x4pin csatlakozója került az alaplapra, a dualosítóba a 24 tűs csatlakozó,másik táp 24 tűs csatija 2-2 rx 570 riseren bekötve.
Az eredmény az lett,hogy megmozdult a processzoron a ventilátor majd tovább semmi.
A 650w-os tápban valami meghalt. A 700w-os sharkoon működik hibátlnaul az fsp nem kapcsol be. Annyi,hogy az alaplapon az usb-n van áram de tovább semmit nem mutat.
Van ötlet,hogy mi lehetett a gond?
Ez is visszament garanciába,kíváncsi vagyok mi lesz a diagnózis.
Mi okozhatta szerintetek a hibát?
Az lehet probléma,hogy úgy van beállítva a bios,hogy ha áram alá kerül a gép induljon el és a sharkoon tápon fel volt kapcsolva a kapcsoló amikor bedugtam a konnektorba az fsp-n pedig le volt kapcsolva és indult volna a lap de nem tudott?Közben a közösítésből adódóan a 24 tűs csatlakozón kapott áramot a az fsp táp is.
Kezd kicsit unalmas lenni ez a tápegység mizéria már. -
lowzor
veterán
Hali!
A Krakenen lóg a levegőben 0,028 ETH-m, mert csak 0,05-től jelenik meg.
Az lenne a kérdésem, hogy ha vennék valakitől mondjuk 0,06 ETH-t és elküldené a Krakenes címemre, akkor ez a 0,028 is hozzáadódna? -
shteer
titán
-
tom120514
őstag
Van egy vegyes rigem, 1050ti+1060 3Gb karikkal. Kb. két hete néhány perc után meghalt a Claymore, Zm, Ebwf is, mindig ugyanaz a kari kiesett, az egyik 1060-as, előtte stabil volt.
Nem értem rá, úgyhogy amelyik mindig leállt azt kihagytam, öttel ment stabilan, elkönyveltem hogy kártya baj. Tegnapelőtt valamiért kipróbáltam, minden kari TDP-jét lejjebb vettem és így megy hattal, stabilan.
Ezek szerint van olyan hogy kevés a táp, túl kicsi a righez akkor nem megdöglik minden hanem a túl nagy felvétel miatt mindig ugyanazt a karit nem látja el elég árammal? -
shteer
titán
-
lenox
veterán
Miert megy fel most a ZEC?
-
Zoo123
senior tag
Nekem most a 1060 3GB ETH alatt 2622MB memórát használ.
Előző 1-2 DAG-nál ha jóm emlékszem 2612MB volt ugyanez az érték.
Ha minden DAG epochnál ~10MB-al nő a memóriashasználat akkor még 170-190 nap van hátra mire nagyjából elérjük a 3GB-os korlátot.
Becsült érték, a tévedés jogát fentartom! -
cuko
aktív tag
válasz
shteer
üzenetére
Belinkeled, légyszi? Nem vagyok biztos benne, hogy az általam linkelt tábla helyes, bitcoin fórumon hivatkoztak rá.
Másik kalkulátor - 2.99 GB №256 # 7,679,999 13/MAY/2019
-
cuko
aktív tag
válasz
Iginotus
üzenetére
Az elmúlt 4-5 hónap bolti árai alapján: 65-90k között kapsz 3GB-os 1060-at.
Ha Samsung ramos, 23-24 Mhs-t is tudhat.Ez a számítás 2018/11/29-re teszi a DAG file-nak a 3GB elérését. Utána ott a többi algo (amire át fog terelődni a 3gigás kártyák egy része várhatóan).
-
Zoo123
senior tag
válasz
Iginotus
üzenetére
"Mennyit eszik egy 1060 6gb ETH alatt?
Mennyit eszik egy 1080 TI kapszulával ETH alatt?"Ahogy már előttem leírták nekem 1060 6 GB ETH alatt 75-80W --> 23,5 MH/s
1080 Ti (kapszulával) 190W --> 52 MH/sHa az ármköltség nem számít akkor az RX570 (kb 120-130W --> 27-31 MH/s) a nyerő kb 70 pénz, egy 1080Ti árából 3 db RX570-et veszel ami SOKKAL többet hoz mint a 1080Ti valaha fog.
A 1060 6 GB csakis a fogyasztás miatt éri meg.
A 1080Ti csak akkor javasolt ha minél kevesebb db kártyával szeretnéd kihozni a maximumot (főleg: Ethash, Equihash, Lyra2rev2 alatt). -
-
cuko
aktív tag
válasz
Iginotus
üzenetére
"Árban meg használtan 2*70 és 200"
Mármint neked konkrétan ajánlottak ilyen áron? Mert az 1060/6 inkább 80k és fölötte megy használtan (hardverapró alapján).
Amúgy nekem 680W / 148Mhs volt a 6x1060/6 (MSI Camo) rig, 150 és kicsivel felé még mehetett volna, de nem akartam annyira üvöltetni.
(Most a 2db Palit 1060/3-asok 170W / 23.5Mhs, szóval az még jobb fogyasztásra. A számok = falból a teljes rig áramfelvétele.)Én inkább az 1060-asokat venném, ha ezek közül kéne választani, jobb Ft/Mhs arány + az 1080TI többet veszíthet az értékéből szerintem.
@gbela: Nem feltétlen igaz, nálam 6x580/8 750W / 180Mhs ment.
-
Yutani
nagyúr
NiceHash -> Kraken BTC kiutalás rekord (nekem legalábbis): 2 óra

Ma 11-kor indítottam a kiutalást NH-ról és Krakenen 13 órakor jóváírták. Eddig 1 nap biztosan kellett hozzá.
-
Iginotus
addikt
Van valakinek ilyen adata?
Mennyit eszik egy 1060 6gb ETH alatt?
Mennyit eszik egy 1080 TI kapszulával ETH alatt?Szerk:
Ha jól olvasom itt akkor
1060 6gb --> 90W-100W között van ha samsung ramos akkor 25-26 MHS
1080 TI meg --> 180W-200W között van és 51-55 MHSÁrban meg használtan 2*70 és 200
Szóval nem tudom ki melyiket venné?
Hogy most melyik éri meg jobban?
-
válasz
Kkitti78
üzenetére
Az Excavator legújabb verzióival már csak NiceHash-re tudsz bányászni. Az utolsó multi-pool változat az 1.4.4, ezt a verziót is tölti le NemosMiner. Ez után a verzió után sok minden változott, a régi konfig fájlok nem is kompatibilisek, stb.
ccminerKlausT is támogat NeoScrypt-et, de az Excavator a leggyorsabb.A képen lévő gond pedig számomra is egy ismert hiba NemosMiner-ben, az első futtatás pillanatában még nem áll rendelkezésre az a config fájl, amit használna. NemosMiner bezár, majd újra elindít. És így már jó lesz.
-
válasz
Kkitti78
üzenetére
Amit írsz, sajnos valós probléma, számolni kell vele.
A leggyorsabb és egyben dev fee mentes NeoScrypt bányász progi a NiceHash féle Excavator, engedélyezd úgy, hogy az OptionalMiners mappából az Excavator.ps1-t átmásolod a Miners mappába. Ezt akár futás közben is megteheted és majd a következő interval-nál megtalálja és lefuttatja a benchmark-ot.
-
Kkitti78
kezdő
Van egy olyan gondom hogy HSminer neoscryptes változatát használom nemos miner kombóval. A probléma hogy minden egyes indításnál devfeevel kezd a drága. Ez csak azért problem mert ha ~10x vált algót a miner 10x bányászik devfeet. Devfee OK, de ennyi??? Az már nem! A bitcointalkos fórumon feltettem a kérdésem de simán törölték a hozzászólásom.
Tehát hogy lehet aszt hogy óránként csak 1x bányásszon a fejlesztőnek?? -
válasz
Shkiz0
üzenetére
Nos ezt az Aorus szériát megajándékoznám egy "Nagyon nem ajánlott" plecsnivel.
Nem elég, hogy 10-12 fokkal minimum melegebb volt mint az MSI Gaming kártyák, még fogyasztásban is szarabb volt. 1-1-be MSI értékeit állítottam be órajelben és bios TDP-be is (giga alapból magasabb TDP-s) de ahogy korábban is linkeltem a képen is látszott, hogy jócskán többet evett mint az MSI-k, és cserébe jobban sem mentek.
Arról nem is beszélve, hogy amíg az MSI vígan elvan 1100-1800 közötti fordulaton max 51-53 fok mellett, addig a Giga kártyákon el kellett engedjem 2400-ig, hogy 66-68 fok körül meg bírja fogni.
Felidegesített, így vettem 2db MSI GamingX 570-et, és helyreállt a rend.
Ja és a fogyasztás falból 550W helyett jelenleg csak 525W-ot eszik és a hőmérsékletek is okésak, mindezt a Gigákhoz képest néma csendben hozza.
Mondjuk a fenti dolgokat leszámítva amúgy nem volt velük gond, hozzák azt amit az MSI.
-
-
Racer77
tag
Holnap lesz Bitcoin Cash hard fork, blokk méretet növelnek 32MBra a gyorsabb tranzakciókért és okos szerződésekhez, kérdés hogy merre felé lesz pénz mozgás.
-
válasz
Dr. Romano
üzenetére
-
kopi120
tag
Sziasztok!
Használ valaki devfee mentes claymore-t?
Néha random beesik 1-1 kártya, nem tudom miért, gondoltam hátha a fee miatt.
Jelentem a 4db 290x 900w-t ránt ki a konektorból (ebből 50w a rendszer) 113-114mhs -
-
Figfyeljétek a tőzsdét ugrál !
-
mepet
addikt
Ha valaki elkészíti AMD-hez a devfee mentes xmr-stak 2.4.3-at, az légyszi majd ossza meg! köszi!
Csak a 2.4.2 elérhető. -
szazbolha
addikt
válasz
Zoli986
üzenetére
Ha bátor vagy akkor vágd le a Sata tápcsatikat és forrasz helyére molexet.
Sata esetén a csatlakozóval van a probléma, a kábel ugyanolyan vastag, mint a molexeken, sőt lehet egy kábel "szálon" is vannak. Egy ilyen "kábelszál" (kötegnek nem nevezném azt a 4 madzagot) elvileg 2-3 molexet tud kiszolgálni. (mármint a rézdrót, ha nem spóroltak vele)
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Építő/felújító topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256
- iPad Pro 12.9 (3. gen) 1TB Cellular + Magic Keyboard + Apple Pencil 2
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 96%
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 83%
- HOPPÁ! HIFIMAN Arya Unveiled - Over-ear planar fejhallgató - ÚJ! BONTATLAN!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vagy éjszakára csak 55%-on megy, ahogy eddig, csak most nappal nem 60%-on fog menni, hanem 75-ön.
MAX éjszaka nem fog bányászni a masina, mert hangzavarba meg aludni nem fogok.

Elvileg bírják, de ebben nem tudok konkrétumot mondani.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)