Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
AAntii
őstag
válasz
tom120514
üzenetére
Jó, ez mindenkinek egyéni preferencia kérdése, de aki budget megoldásra megy annak szerintem megéri rászánni azt a kártyánként 5 percet, míg keres hozzá egy már működő, bevált biost és lecseréli arra a sajátját (de elég csak a memóriaidőzítéseket átírni és külső programmal az órajelekkel játszani, majd ha megvan a vége, akkor újra biost írni, +5 perc a kétszeri biosírás miatt, az órajeleket, powerlimitet meg nvidiánál is ki kell tapasztalni). Illetve a 6 gigás is csak akkor hoz 24-et, ha samsung ram van rajta, nem? Ellenben az rx 570-ből mindegyik tud megközelítőleg 28-at, a jobb darabok, bátrabb oc mellett többet is.
Vegyes felhasználású gépnél, gamer+miner el tudnék én is képzelni 1080ti-ket a rigben, vagy ha helyhiányban szenvednék és nem lenne mindegy hogy 30 db videokártya vagy csak 15 foglalja a helyet. -
-
Iginotus
addikt
-
Reggie0
félisten
válasz
Kkitti78
üzenetére
A DAG fajl merete kihat a sebessegre, tehat te nem ethereumot banyaszol, akkor a hashrated nem osszemerheto az ethereummal, mivel a ket coinnak elter a DAG merete. Azaz igen, csak vannak szorzotenyezok amivel at lehet szamolni. Azt ki kene probalni, hogy az altalad banyaszott algo egy 1060/1070-el mennyit megy es akkor ki lehet szamolni, hogy kb. mekkora ez a konstans.
A masik meg a memo: ha 20%-ot huzol rajta akkor 20%-al gyorsabb lesz, ezen nincs nagy csoda
En a katalogusadatot mondtam, abbol pont ki is jon az ami neked van.Viszont ezeknel a memoriaintenziv algoritmusoknal a memoria savszel es a hashrate nagyon szorosan osszefugg. Eth banyaszas ment dualminerrel is, mert maga a GPU annyira nem volt kihasznalva a kis szamitasigeny miatt es elfer mellette egy olyan algo, ami meg memoriat nem hasznalt. Igy lett ETH+DCR miner...
A kisebb bitszelessegu memoriabuszokkal ellatott kartyaknak van egy enyhe elonyuk, mert a GDDR5(is) burst-os adatatvitelt vegez(ez a double data rate es a belso prefetcher miatt van), tehat amikor egy random memoriacimrol olvasas tortenik, akkor altalaban 4*256bit/4*192bit/4*128bit/4*64bit stb. adatot olvasnak be. Mivel a keresesnel csak 256 bitre van szukseg, igy a tobbi adat valamilyen statisztikai esellyel nem lesz felhasznalva, mert nem lesz ra szukseg es igy eldobasra kerul. Emiatt a 64 bites kartyaknal a hashrate es a mem savszel aranya egy kisebb szam lesz, mint nagyobbnal. Termeszetesen mindezt ugy, hogy meg a GPU szamitasi kapacitasa nem korlatoz, csak a memorol beszelunk.
Ez az oka annak is, hogy a GDDR5X-es kartyakkal annyira nem szeretnek banyaszni, mert az mar 8 szavas prefetchet hasznal, igy megtobb adat megy a kukaba, tehat ugyanannyi savszel mellett kevesbe hatekony. Viszont arazva nem ez alapjan van

-
Janou
őstag
válasz
Fiddlestick
üzenetére
Szerintem még mindig az RX570. Kb. 3db kijön egy 1080 Ti árából.
-
Kkitti78
csendes tag
válasz
Fiddlestick
üzenetére
1080Ti
Az most kb mindent visz. Szerintem hamarosan jönnek rá a jobbnál jobb miner progik. Lásd fentebb a pirulát. -
Fiddlestick
aktív tag
Milyen karikkal erdemes most elkezdeni banyaszni, ha aktualis meg a beszallo ar/ertek ? Most adtam el 10db 3gigas 1060-at.
-
meridaharcos
senior tag
Halihó !
Hive OS-el kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Távoli elérést szeretném kipróbálni VNC viewer-rel, azonban csatlakozásnál jelszót kér. Ezt én adtam meg valahol ? Nem emlékszem...
Valaki tudna segíteni ?
Köszönöm előre is !

OK, megvan...
Default login is user password 1.
-
AAntii
őstag
Illetve az ethermine az sajnos ilyen. Három hónapig bányásztam rajta a mostani aranyláz idején, soha nem volt akkora a reported hashratem, mint amennyinek kellett volna lennie. Jó 10% benne maradt (27-28 mh/s-mal hajtott rx 570-ek mellett, nulla memóriahiba, máshol stabil hashértékek mellett, szóval a túlzott oc-ra esély sem volt). Ha éppen szar volt a mobilnet és a pingem 2-300ms volt még több is a veszteség. Én keresnék egy másik poolt. Sok kicsi sokra megy alapon, pláne ha még nem is olyan kicsi az a kicsi.
-
Akármit csinálok Rev A-ban jó de csak 44Mh, ha hozzányúlok bármihez visszaesik 38 ra, rev B,, kifagy

-
-
Zoo123
senior tag
válasz
Fiddlestick
üzenetére
A POS bevezetéséig, vagy amíg eléri a DAG a 3 GB-ot.
ETH jelenleg 2616 MB videómemóriát eszik.
Ha már nem lesz jó ETH-ra akkor majd kapál mást, Equihash-t például. -
Zoo123
senior tag
válasz
Fiddlestick
üzenetére
-
Zoo123
senior tag
A win10 devicemanagerben a VGA 12-es majd 43-as hibakódot az alaplapi BIOS frissítés & AMD displaydriver frissítés úgy tűnik hogy megoldotta mert most jó. 😊
GTX 1080Ti-hez a legújabb elvileg "problémás" drivert raktam fel, de egyenlőre megfelelően működik.
Eth bányászat alatt a GTX 10xx kártyák kb a memóriasávszélességük (GB/s ban mért értékének) 1/10 -ét hozzák (MH/s ban mérve), pl GTX 1060 mem 221 GB/s --> 22 MH/s, GTX 1070 320 GB/s --> 31 MH/s, GTX 1080 540 GB/s --> 53 MH/s, GTX 1080-at még nem próbáltam de másnál kb 35-39 MHasht tolt.
Nagyon elborult ötlet, vagy van benne igazság? -
m4rc!
őstag
miningpoolhubstats.com másnál sem működik?
-
Figyelem: Ne frissítsetek az új Nvidia driverre, ugyanis újraindulásokat okozhat!
Két napja az Nvidia kiadta a legfrissebb driverét, amely a 397.31 típusszámot kapta, ám jelenleg több probléma is tulajdonítható ennek az illesztőprogramnak. Kezdetben a GTX 1060 videókártya tulajdonosai panaszkodtak, ugyanis többeknél újraindulást okozott az új driver. -
MPH főoldalon az Equihash algo sorában. https://miningpoolhub.com/
Próbáltam, nekem is többet hozott, de visszajelzések alapján az csak egy kozmetikázott hashrate, ami a pool oldalán már nem jelentkezik. Plusz még rengeteg egyéb problémát jelentettek róla: stabilitási gondok, fagyások, sokkal több a dev fee, rejected share-ek, stb.
-
Valami konkrét hibaüzenetet bemásolhattál volna, amiből kiindulhatnánk.
Így néz ki az én EWBF indítási parancsom:
miner.exe --server europe.equihash-hub.miningpoolhub.com --port 17023 --user username.workername --pass x --fee 0 --intensity 64 --api --log 1Az --api-val böngészőben is nézheted: http://127.0.0.1:42000/
A --log 1 pedig txt fájlba menti, ha valami gond van. 1 esetén csak a hibákat.
Ezeket akár el is hagyhatod.username nyilván MPH-os felhasználóneved. workername meg ahogy el akarod nevezni az adott RIG-et.
Ha ez segít, írd meg mi volt a gond nálad.
-
m4rc!
őstag
MPH-n algót szeretnék bányászni (equihash). Elvileg csak annyi, hogy át kellene írni a port elejét 20-ról 17-re. Nálam mégse működik. EWBF-el próbálkozom.. van még valami trükkje?
-
tisn
veterán
OFF
srác megvett tőlem egy (amúgy hibátlanul futó) 3 honapos zotac 1060-at
ez a hibajelenség nála:
fps dropp minden játékban, pár perc game után jelentkezik, amit próbáltam pubg, dota, siege..
0-1 fpsre leesik és megáll a kép..
aidával is néztem, szintén beáll a kép 10 másodpercenként 0.5-2 másodpercekre folyamatosan nem csak néha...
mi lehet?
-
-
Parano1d
aktív tag
válasz
Mexildos
üzenetére
Hosszú távon biztos nem fog jót tenni a VGA-val bányászóknak.
Ha már megvan a riged, nem feltétlenül kell pánikszerűen eladni, de ha bővíteni szeretnél, vagy most akarsz belevágni, akkor már nem gondolkodnék VGA-ban.Vannak olyan coinok, amiket AMD, és vannak olyanok, amiket Nvidia kártyával érdemes bányászni. És itt az érdemes szón van a hangsúly. AMD-vel talán nagyobb a merítési lehetőség.
-
Mexildos
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítségét aki a nap folyamán írt.
Kezdőként még pár általános kérdésem lenne. Olvastam, hogy jön ETH-ra valami cél hardver. Ettől félni kellene? Valóban ellehetetleníti a VGA bányászatot? Mint új befektető kérdezem, hogy ha ETH ugrik is más alt coinba lehet azért hasonlóan termelni mint ETH? Ez nagyon nem mindegy.
Van érdemben különbség az Nvidia és az AMD kártyák között? Tehát van olyan coin amit pl AMD-vel nem lehet de Nvidia-val igen? Ha van ilyen különbség akkor melyik kártya javára dőlnek ezek a különbségek inkább? Későbbiekben nem mindegy ha át kell állni valamilyen alt coinra.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
kopi120
tag
Sziasztok!
R9 290-el van valakinek tapasztalata?
Olvastam ilyen 29-30 Mh/s-t 100w körül, ez reális vagy álom?
-
Claymore's CryptoNote AMD GPU Miner v11.3 -t használ még valaki RX570-el?
Mennyit mennek?Nekem a 2db RX 860 körül hoz, amit keveslek. (1256MHz GPU, és 1975/2000MHz vga1/vga2)
-
Zoo123
senior tag
Win10, eszközkezelőben 12-es hibakódra mi a megoldás? 3 kártya volt a gépben, eggyiket kivettem azóta a maradék kettőből egy működik, másik nincs szabad erőforrás(code 12) hibaüzenetet ír és baszik működni!
Valakinek van megoldási javaslata? -
nesa
veterán
Kicsit off de itt van a legnagyobb felhasználóbázisa, ezek az pci-e 1x usb3 vackok csak riserhez jók vagy használhatóak pendrivehoz is, teljes értékű usb3 ?
-
-
-
válasz
Dr. Romano
üzenetére
98-SE
kiterjesztett usb támogatással ez már majdnem plug and play ... majdnem 
-
-
-
Iginotus
addikt
Van itt valaki aki nem csak bányászik kriptot, hanem ad/vesz a tőzsdén? Leírná melyik brókernél és milyen programmal?
-
Vigilante
őstag
Mert az én kártyámon az egyik legnagyobb TDP-vel rendelkező BIOS van pl.
(384.0 W)https://www.techpowerup.com/vgabios/191619/zotac-gtx1080ti-11264-170330-2
A többi összehasonlítás végett:

A hőfok / fan speed legyen hasonló az enyémhez.

UI: Szeretem megosztani ezt a tudást itt, mert feleslegesen ne zabáljuk már Földünk készleteit.

-
gbela
senior tag
-
AAntii
őstag
Kb. ugyanaz folyik elnyúltva, mint mikor csinálták a pump and dump csoportokat. Ha nem voltál benne a körben baromi szerencsésnek kellett lenned ahhoz, hogy ne vastagon mínuszos legyél 5 perc alatt, nyilván a körben lévők 5 perc alatti 20-50%-os profitját valakinek össze kellett dobni. Egyébként annyit külön kiemelnék most is, hogy aki napi vagy akár heti szinten tud kereskedni profitábilisan nyilván nincs úgy vakon, mint mi többiek és az ő érdemeikeit egy percig sem akarom elvitatni, ez is egy "szakma". Illetve aki belerakott 5 dolláron százezret és 15-20 ezerig tudta tartani, nem remegett a térde, azelőtt is le a kalappal.
-
Danex
addikt
válasz
AAntii
üzenetére
ZCL-nél lesz megint egy fork tudtommal amiatt ugrott meg.
Az én gyanúm amúgy az, hogy pont most volt az idő ahol a 150 napos vagy mikor vonal, illetve az ereszkedő trendline alapján megjósolnák, hogy bull vagy bear korszak folytatódik.
Gyakorlatilag elég volt egy "minimális" befektetés valakitől (lásd az 1 óra alatt 15%-os BTC emelkedés), hogy ezt a vonalat átlépje a BTC és a nagykönyv szerint úgy tekintsenek rá, hogy most jön a Bull időszak megint.
----
Ezt abból tippelem, mint a pénzügyekhez kb semmit sem értő, a sok cikkből hallott dolgok ezt sugallják , hogy nézd a fej-váll formát, az 5 lépést, a 150 napos átlagot, az eső árfolyamvonal keresztezését stb.
Ha hátralépek azt látom, hogy a kicsit utánaolvasókat direkt bombázzák ezzel, hogy higgyék el értenek hozzá és próbálják megcsinálni az év vásárlását ezzel generálva az árfolyam-növekedést.
-
AAntii
őstag
Azokat leszámítva akik az egész piacot manipulálják szerintem nincs aki megmondja. Pont három napja linkeltem a trader topikban egy olyan napi grafikont, ami kb.nyíl egyenes volt, ugyanakkora növekedési ütemmel. Mintha valaki rajzolta volna.
Vagy pl. mi indokolta a zcl emelkedését? 12 dollárnál figyeltem, hogy napon belül emelkedett rengeteget (most nem nézem vissza, de talán duplázott is), utána egészen 36 dollárig meg sem állt, ma reggel meg ismét 20 dolláros szinten mozgott. Ugyanúgy lehetett volna a megálló 12 dollárnál, ahogy volt 36 dollárnál (jelenleg legalábbis úgy tűnik, de holnap lehet 48 is, vagy akár 4 is).
Számomra olyan ez, mint a sportfogadás.Utánanézhetsz a dolognak, hogy épp ki sérült, vagy ki hogy szerepel az aktuális ellenfél csapata ellen általában de csak azokkal szemben indulsz előnnyel, akik még ennyit sem tettek meg, a döntés úgyis a fogadási csaláűsok irányítóinak kezében van. Nem kell messzire mennem, három hete épp arról vízináltak a coindesk hírek rovatában, hogy vajon 6000-nél megáll-e a btc, másnap meg jött a 9000-es célről a fejtegetés, még az is lehet, hogy ugyanattól a szerzőtől.
Azt én nem tekintem a befektető pénzügyi ismeretei érdemének, hogy a legutóbbi csúcshoz képest harmadáron vesz valamit, aminél van ideje kiülni azt, hogy valamikor úgyis visszamegy ugyanoda, vagy ha a csúcs feléig, már akkor is jól járt. Persze nagy eséllyel az erre rendelkezésre álló pénzt is megkereste valahogy, ott nagy eséllyel ez nem érdemtelenül történt (bár az urambátyám világban...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Milyen autót vegyek?
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kuponkunyeráló
- Parkside szerszám kibeszélő
- Azonnali informatikai kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Weblap készítés
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z Neo RGB 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Powercolor RED Devil RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Naja, és ha nem is 3x de több mint 2x olyan gyors

Én még 1500 és 1700 MHz között is láttam különbséget ether-nél. 
kiterjesztett usb támogatással ez már majdnem plug and play ... majdnem
(384.0 W)