Hirdetés
- Garmin topik
- MWC 2025: Mit várunk idén?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Fairphone 5 - majdnem örökre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
htc07
addikt
válasz
Frozen #84800 üzenetére
kicsit hazabeszélek mert személyes kedvencem a projekt és elfogult is vagyok iránta, de a Theta májusban indítja az edge cloud feature-t élesben (bétában megy pár éve az edge node szoftver), aminek a lényege (laikus szemmel) hasonló, mint a bányászás, csak itt valós AI feladatokat számít a GPU, és azért kap kriptót.
ha egész nap megy a gép üresjáratban meg amúgy is ott a napelem a tetőn, szerintem érdemes jobban körüljárni a projektet.
https://medium.com/theta-network/theta-edgecloud-ushering-in-a-new-era-of-ai-computing-ba5fa23dff22
szerk. mivel most még bétában van, inkább jelképes összeget fizet, szóval nem ebből lesz meggazdagodás két hét alatt
-
htc07
addikt
Ha lenne ilyen sem lenne már, kamionnal hordanák el a gyárból a bányászok.
Szerk. én is nézegettem már ilyeneket, pl. [link] , 2 darab lenne 200-300 dollár ausztriából, napi [80 dollár profittal], de nem tudom elképzelni hogy nincs benne valami átb...ás.
-
htc07
addikt
válasz
kenwood #69341 üzenetére
Ha valaki sshzni probalni a public ipmre, akkor azt alapbol nem fogja engedni a router beepitett tuzfala, ha engedi is, akkor routerem honnan tudna, hogy melyik rigre akar menni a ketto kozul ?
Irtam, szerintem UPnP.
De azt is irtam, hogy nem tudom hogy mukodik a hiveos, sosem hasznaltam(szerk. nem irtam, most irom), csak sejtem, hogy valamiert kinyitja a portot. Mert valami kinyitja, ha ssh-n be lehet menni.
-
htc07
addikt
válasz
kenwood #69339 üzenetére
Ha talál valaki erről cikket, engem is érdekel.
De kétlem, hogy nagyon szofisztikált lenne a támadás, gondolom valami default konfig upnp-vel kinyittatja a portokat, hogy a "hétköznapi bányász" (ezt se hittem volna hogy valaha leírom) könnyen hozzáférjen a hotel wifijén.
Na meg gondolom ha van 2FA akkor valahogy már van kommunikáció a szerverrel, szal van nyitott porTYa is.
-
htc07
addikt
Na ki vásárolt be a vizslacoinból?
Ez lett a legjobban teljesítő coinom ma
-
htc07
addikt
Nekem TFuel most a portfoliom kb. 90%-a
1-2% meg shitcoin, a maradék ADA. BTC-m nulla, ilyen nem volt még szerintem az elmúlt 7-8 évben.
Hosszútávú tervek közt szerepel a TF-ből Theta-ra konvertálni valamennyit ha közelebb kerülnek az árfolyamaik, meg a cardano részesedését 30% körülire felhúzni.
Solana is érdekesnek tűnik, azon is gondolkozok hosszabb távon.
Ha tudtok még mondani olyan kisebb projektet, ami "más", egyedi, nem csak "smart contract meg nft", kíváncsian hallgatom
-
htc07
addikt
válasz
Dare2Live #68503 üzenetére
Igazából szerintem még az "okos" része sem indokolja annyira az értékét mint a PoS.
Illetve ahhoz képest, hogy bányászásról szerintem hallott már a gamerek javarésze (akik potenciálisan részt tudnának venni benne), míg az appok ...
Értem, hogy okos meg decentralizált, de én eddig javarészt csak váltókat láttam dapp-ként meg kaszinókat, meg egy rakás shitcoint. Egyiknek sincs gyakorlati haszna abból, hogy decentralizáltan fut... Illetve talán a shitcoinnak van belőle haszna, de a shitcoinból meg keveseknek van haszna.
És próbáltam megérteni, keresni valami példát egy dapp-ra, ami tényleg villant valami értelmeset, ami tényleg előremutató és kihasználja azt, amit az ethereum smart chain nyújt, de nem találtam.
-
-
htc07
addikt
tfuel-t "bányászik" valaki itt egyébként, edge node-al?
-
htc07
addikt
válasz
#24845312 #67566 üzenetére
Sima levél, európából, kb. két hét volt nekem is.
Ha nem jön meg, igényelsz egy másikat. Semmi értékes nincs benne, mármint, nem tudják felhasználni amíg nem aktiválod, te meg nem tudod aktiválni, amíg nem kapod meg.
Addig is, Curve kártya mögé gondolom be lehet rakni a virtuális binance kártyát is. Már ha van olyanod.
Egyébként a könyvelt küldeményedet is az lopja el kb. aki akarja.
-
htc07
addikt
Inkább alapvető gazdasági fogalmakkal kellene tisztában lenni.
De kívánom neked, hogy legyen 2000 dollár a dogecoin darabja, 4800-szoros értéknövekedéssel, ami alapján a dogecoin marketcap körülbelül a teljes világ 2017-es GDP-jének duplája, és a jelenlegi teljes kriptopiac kb. 90-szerese lesz. Mert Elon twittelget róla. Sima ügy.
-
htc07
addikt
válasz
tototos #67103 üzenetére
Mi amikor el akartuk adni a bánya rig-et, akkoriban 170k volt a 1070ti talán, pár hét múlva 130 körül. Pontos számokra nem emlékszem, de arányaiban 40% körüli árcsökkenés dereng. Rengeteg kártya ömlött a piacra.
Talán valaki, aki jobban emlékszik a 2018 tavaszi árakra, majd kijavít.
A mostani, horror árakhoz képest szerintem bőven bukós lehet ha eladnád, mert ha mindenki elad, az azt jelenti, hogy senki sem vesz, az új kártyák ára is beállhat "normális" árra, a használtak meg nyilván mennek alá. Főleg a bányászkártyák, mert vérpisti nem vesz olyat, mert "szét volt hajtva".
TLDR: benne van a pakliban bőven, hogy nincs igazad.
-
htc07
addikt
Azért ezt az ETH PoS témát érdemes fenntartásokkal kezelni, valahogy mindig el van tolva 2017 óta. Persze, lehet, hogy na majd most nyáron mostmár aztán tényleg lesz, de az én szememben ez már inkább mítosz csupán.
Persze nem igazán olvastam utána, hogy mi az, ami miatt 4 éve folyamatosan csúszik, mostmár meg nem is nagyon érdekel.
A jóslatok meg valóban csak jóslatok.
-
htc07
addikt
-
htc07
addikt
válasz
South Velen #65889 üzenetére
Részben egyet értek, részben nem.
Az szerintem is valid, hogy a bitcoin azért a top1 mióta létezik, mert az a de facto cryptocurrency, ez égett bele az emberek agyába.
Gyakorlatilag hasonló a helyzet, amikor meghallod azt a szót, hogy üdítóital, a Coca Cola fog eszedbe jutni (vagy egyéb ízesítésű terméke), nem pedig a helyi diszkontlánc cola jellegű itala. Pedig nekem aztán ízre sincs sok különbség köztük
Ahhoz, hogy letaszítsa valaki onnan, villantani kell valami nagyot. És az én véleményem az, hogy ehhez pusztán a smart contract chain kevés. Mert szép és jó, hogy lehet ilyet, de ha megnézed, hogy mire van használva a gyakorlatban, kb. csak az hajtja a BNB és az ETH árát is, hogy rengeteg shitcoin fut rajtuk smart contractként.
Ez a decentralizált alkalmazás kifejezés rohadt jól cseng, de ha fel kellene sorolni 3 példát, hogy miben jobb, mint egy klasszikus docker cluster, szerintem én is habognék.
Idővel biztosan egyre elterjedtebb lesz ez, és ahogy könnyebb lesz integrálni a hétköznapokba, egyre több helyen fel fog bukkanni, de ahhoz szerintem idő kell. Ezért nagy összegben nem fogadnék arra, hogy a BTC-t letaszítják a trónról egyhamar.
Viszont azt is aláírom, hogy vannak olyan egyéb projektek, mint pl. a THETA, ami szerintem nagyot fog menni, mert speciális problémákra vannak kihegyezve, nem csak arra, hogy smart contract meg NFT kiscicák.
-
htc07
addikt
Chia-t kapál valaki?
A hasonló kezdeményezések amikről eddig hallottam, egyik sem volt túl hosszú életű. Emiatt meg borul a tárhelypiac kb.
-
-
htc07
addikt
válasz
fireman123 #50971 üzenetére
realvnc-nek mennie kell dummy nelkul is, en azt hasznalom a raspberryhez.
ja es van android kliens is hozza. -
htc07
addikt
válasz
ff-thomas #50579 üzenetére
Idéznék a cointelegraph linkedből:
“Libra is NOT a blockchain in the traditional sense, since it is lacking most, if not all necessary attributes; it has to be open, public, censorship resistant, immutable, neutral, etc. which Libra is not, based on the whitepaper.”
Nem igazán sikerült rám cáfolj, épp ellenkezőleg.
Abban egyet értek, hogy biztosan össze lesz mosva a két fogalom a laikusoknál, de hogy ez milyen hatással lesz a 'real' cryptocurrency világra, nehezen jósolnám meg, mert egyfelől a pszeudo-anonimitást nem nyújtja a libra, másfelől biztosan sokkal egyszerűbb lesz hozzá jutni és használni is.
-
htc07
addikt
válasz
Obliterátor #50577 üzenetére
nem hiszem, mert semmi koze a cryptocoinokhoz, csak a neve az a hype miatt.
-
htc07
addikt
Mit szóltok a bcash 51% attackhoz? [link]
-
htc07
addikt
válasz
AAntii #43475 üzenetére
a többi részére inkább nem is válaszolnék, de
"65 ezres árral számolva hogy jön ki a matek a 1070 ti-k vonatkozásában?"
Erőszakoljuk még tovább a matekot, vagy szerinted se érdemes?Erőszakoljuk csak, mert megint nem kerek a sztori.
ethash-t nem bányásztam sosem, equihash-re tudok számolni, de ha szeretnéd, számold ki arra.
feltételezzük, hogy mindenből pont van raktáron az aktuális áron.65 ezres palit 1060 3gb-ból veszel 10 darabot, 250-300sol/s/db körül, elég vegyeseket olvastam, legyen 275 -> 650.000 Ft, 2750 sol/s
Celeron proci, legyen 10 ezer, 4GB RAM 12k, BTC+ PRO alaplap kb. 50k volt december-január körül.
a TDP 120W / kártya, equihash-re 80-90 watt körül fogyasztanak, plusz a rendszerre számoljunk erősen 100-at, kerekítsük 1000-re.
+10 riser, legyen 2500 darabja.
A tápon sem nagyon szoktunk spórolni ha már ilyen drága a konfig, 1300W névleges teljesítménnyel röhögve el kell vigye, plusz lesz tere az overclocknak is.De tudtommal nem gyártanak olyan tápot amin van elég csatlakozó a 10 videokártyának, 10 risernek, plusz HDD/SSD, plusz az alaplapnak is kell betáp -
Két darab 650W-s evga táp, ~2x23k.
szummázva ez így 650+10+12+50+25+46= 793.000 Ft a vége, 1000W fogyasztás, 2750sol/s, 2.75 sol/W160 ezres asus 1070ti-ből veszel 5-öt, durván 500-510 sol/s, legyen 505. -> 800.000 Ft, 2525 sol/s.
Proci 10, ram 12, alaplap 20? (gyakorlatilag bármilyen alaplap 4 pcie slottal) +3 riser, 7500.
TDP 180W/kártya, 120 körül fogyasztanak 500 sol/s körül, plusz a százas a rendszernek: 700W, *1,3 -> 900W névleges táp.
nagyon nem mélyültem bele a keresésbe, itt is evga-t választottam, kicsit szűkösebben, 850W lett, a B3 ment 40 körül.
Így lesz 800+10+12+20+7.5+40=felkerekítve 890.000 Ft, 700W fogyasztás, 2525 sol/s, 3.6 sol/W------------------
TL;DR
------------------Így jön ki az, hogy 7 milliós diff-el számolva (januárt alapul véve, hanyagul átlagolva)
(https://www.coinwarz.com/difficulty-charts/zcash-difficulty-chart)És 250 HUF/USD árfolyammal, optimistán 10000USD/BTC-vel, 0.282 ZEC/BTC, 1% pool fee, 0.14 USD/kWh:
1060-as rig: 3172 USD, ROI 241 nap [link]
1070ti rig: 3560 USD, ROI 262 nap [link]Melyik éri meg jobban matematikailag?
-A 1060-as, durván 8%-al, havi 2 dollárral többet termel.Melyiket lesz könnyebb eladni ha vége a bulinak, 10 darab palit 1060 3GB kártyát, vagy 5 darab csilivili asus 1070ti-t?
-Szerintem egyértelmű - plusz ha hozzávesszük azt is, hogy a kutya nem fogja megvenni a 13 pcie slotos alaplapot meg két tápot is nehezen adsz el... de ezt inkább csak feltételesen említem.Mindenki vonja le a következtetéseket.
Ha valahol durván elszámoltam valamit akkor szívesen meghallgatom, igyekeztem több helyről begyűjteni az információkat.
Kérdés?
-
htc07
addikt
A szürkeimport az, amikor EU-n kívülről bejön a termék egy olyan országba, ahol alacsonyabb a vám/áfa, majd az végül egy olyan országba lesz értékesítve újként, ahová egyébként magasabb adóterhekkel kerülhetett volna a termék ha közvetlenül érkezik. Ezen a vásárló nyer, a célország állama bukik.
Hogy ez nem illegális, az megint más téma... De ez akkor is inkább "okosba" megy, erről is mehetne a vita, de teljesen értelmetlen.
(#43470) Dexar007
Ha ugyanolyan értékben vásárolsz 1050ti-t, meg 1070ti-t, akkor számold ki ugyanezt.
Több éves kártya: a 1050/1050ti 2016 októberében, a 1060 2016 nyarán, a 1070ti 2017 novemberében jelent meg.
"ha 60ert vasaroltad,nem fogod 10eFt-ert odaadni"
pedig ha annyiért tudod eladni, és nincs rá szükséged, akkor annyiért fogod. vagy használod, vagy porosodik a szekrényben.(#43472) fogtunder
pedig van a piaci ár, meg van az, hogy egy-két üzlet akciósan árusít - ha nem mondod hogy bárki tudott volna akár tizet venni belőle, ez teljesen irreleváns ha távolról nézed a képet.
vagy ha valahol volt egy darab 20 ezerért, akkor te azt úgy értelmezed, hogy 20 ezerért lehetett kapni a kártyát?az meg hogy káromkodással próbálsz nyomatékot adni az érveidnek nem túl jó érvelés, ha meg hidegen hagy, miért válaszolsz a fórumon?
-
htc07
addikt
válasz
fogtunder #43467 üzenetére
na most akkor január 30-ról beszélünk, vagy december elsejéről?
de azt nem hiszem, hogy a 1070ti ára emelkedett 40%-ot, a 1060 pedig 5%-ot - főleg a bányászláz közepén, amikor mindenki azt számolta melyik hardverrel milyen hamar lesz ROI.
szerintem azt is bőven kizárhatjuk ha valahol lehetett venni néhány darabot a 15 darabos készletből jó áron, én azt nem tekinteném piaci árnak, inkább szerencsének, a vásárló részéről.
-
htc07
addikt
válasz
fogtunder #43463 üzenetére
magas ló?
szerintem egy árösszehasonlítással foglalkozó oldal visszamenőleges adatai hitelesebbek annál, minthogy te beböfögöd hogy a Sanyi boltyában volt két darab ócsón.
(#43465) AAntii
na igen, sajnos arról nincs adatom, hogy szürkeimporttal mennyit lehetett spórolni
-
-
htc07
addikt
válasz
Dexar007 #43454 üzenetére
ha a 60 ezres kártyát 30-ért adod el, akkor féláron adod el.
ha a 180 ezres kártyát adod el 130-ért, jóval félár felett vagy.na meg a 3x drágább kártya 3x akkora teljesítménnyel bányászott is.
tehát ha veszel 9 darab 60 ezres kártyát vagy 3 darab 180 ezreset, előbbit 270 ezerért adod el, utóbbit 390-ért.
hashrate-ben pedig ugyanott vagy kb.plusz 3 kártyához elég egy táp meg 3 pci csatlakozó 3 riserrel, olyan tápot nehezebben találsz, amin van elég csatlakozó hogy 9 kártyának és risernek tudjon áramot adni. (meg elég egy 3 pcie slotos alaplap)
de szerintem a fogyasztása is jobb 3 kártyának mint 9-nek, márcsak azért is, mert a videokártya bányászat szempontjából kevésbé releváns részei (pl. a gpu egy vram-igényes algoknál) nem 9 fogyaszt, csak 3.
-
-
htc07
addikt
válasz
Dexar007 #43364 üzenetére
én csak a gamerek kedvében akarok járni, ment itt a sírás hónapokig hogy nincs kártya, erre meg hirdetem a csilivili RGB kártyáim több év garival bőven piaci ár alatt, de nem jött 30 PÜ eddig a sok gamertől, hogy végre itt egy rendes srác.
egyébként egy részét visszaforgatnám BTC-be vagy DOGE-ba szerintem úgy is. Lehet célszerű lenne elfogadni pár kártyáért cserébe.
a #hodl az örök.
-
htc07
addikt
-
htc07
addikt
válasz
South Velen #42631 üzenetére
nincs ott semmi.
-
htc07
addikt
válasz
KerekesLevi #42245 üzenetére
ha mindenképp multialgo kell akkor a multipoolminerrel nem volt gondom.
de szerintem felesleges algo váltogatásokkal nyúzni a kártyát, csak hőingadozást csinálsz vele, meg maximum 1-2% profitot.
miningpoolhub-on válassz egy szimpatikus algo-t, és állj rá arra. -
htc07
addikt
válasz
zsolti_20 #42092 üzenetére
vagy táp, vagy driver ennyi info alapján.
próbáld meg egy kártyával kevesebbel, hátha úgy elviszi, akkor sanszosabb a táp.
egyébként többszázezres kártyákból több darabot hajtunk egy-két tápról, ne a tápon spóroljunk.
meg ha a táp oldalára 1000W van írva, akkor ne 850 wattot szívjunk le belőle, hanem 650-et. -
-
htc07
addikt
-
htc07
addikt
válasz
AAntii #41520 üzenetére
Délkelet-Ázsiában meg éheznek az emberek akik logarléccel meg tollal-papírral csinálták a bányászatot 0.04 hash/sec sebességgel, ezek a modern eszközök a kenyeret veszik ki a szájukból.
(#41532) Enter65
nekem nem tetszik ez a magas árfolyam, dollárban kb ugyanannyit kapálok mint két hete, de btc-ben fele annyít. -
htc07
addikt
válasz
urban racer #40974 üzenetére
-
htc07
addikt
van itt valaki, aki linuxon kapál equihash-t nvidia-val? mit használtok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- 256 GB m.2 SATA III 2280 SSD több darab
- L14 Gen2 27% 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciávl
- Dell Latitude 5310 2-IN-1 - 13,3 CORE I5 10310U- 16Gb rammal- Érintőképernyős
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest