Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Yettel topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zoli986
tag
válasz
Tamás9x
üzenetére
Csak óvatosan írom le,de találkoztam olyan notival amire win 8.1-et telepítve nem lehetett kikapcsolni a gépet.
Azaz látszólag kikapcsolt. LCD-t lekapcsolta,hdd kikapcsolt,ventilátor hang nem hallatszot,mivel nem is melegedett,csak a power led maradt úgy.Ha nem világít a led soha nem mondtam volna meg,hogy a gép még megy.
Annyi gondja volt,hogy a nem tetszett a lapnak a partíciós tábla amit a win telepítő kreált és a kikapcsoláson kívül nem volt probléma.
Ha nem egy extra világítós agyon LED-ezett alaplap működik a gépben és minden ventilátor a csendesség jegyében lett beállítva akkor talán előfordulhat pc-n is ez a látszólag leállok de még sem dolog.Mert a lap nem világít,a venti nem forog vga-n az tuti ha nem melegszik és nem fut pl az AB a venti profil miatt, a proci ventije szintén lekapcsolhat ha nem melegszik és csendesre van állítva a gép.
Lehet orbitális f@szság és köze sincs hozzá,de abba az irányba tudok gondolkozni amit már tapasztaltam.
Mondjuk ott hibázik az elméletem,hogy akkor valószínű nem tudná visszakpacsolni a gépet egy gombnyomásra. -
Zoli986
tag
válasz
Wackond
üzenetére
A 130w amit kivonsz szerintem nem helyes a számolásnál ugyanis idle fogyasztása is van a kártyáknak.
1150 gépezet nekem vga nélkül 50-60w között eszik úgy ha nincs benne vga csak a prociba integrált ad képet.
Ha berakom a vga-t és megy az ether 160W-ot eszik úgy,hogy a gpu alul van feszelve, a ramhoz hiába nyúlok nem esik a fogyasztásom max a kártya válik instabillá,megmondom őszintén ezt nem értem hogy lehet.
Az alap géped fogyasztását minimálisan tudod csökkenteni azzal,hogy a legalacsonyabb tdp-s procit megkeresed amit a lap kezel.lehet játszani a ramokkal,ssd/hdd,de ezek nem hoznak annyit szerintem. -
Zoli986
tag
Ez hihetetlenül hangzik.
Mármint,hogy kikapcsolt állapotban a riser neked megeszik annyit.
Nem lehetséges szerinted,hogy a riserek miatt valami összeakad a lapon és csak látszólag kapcsol ki,de még is eszik?
Nekem kikapcsolt állapotban 4db sata-> 6pin riserrel 1W-ot mutat a fogyasztás mérő.
Azt vedd figyelembe,hogy riser nélkül nyilván csak az alap gép fogyasztását kapod ami értelemszerűen kevesebb,ugyanis ekkor nincs benne vga ami fogyasztana.
Az alapján amit írtál viszont 120-130w kikapcsolva 140-155w bekapcsolva ha azt vesszük alapul,hogy 15w-ot megeszik a riser akkor kártyánként 6w lenne az idle fogyi? Az elég kevésnek tűnik.
Szerintem nem a riserek eszik meg az áramot hanem a vga-k,mert nem áll le a géped.
Próbáld meg úgy a mérést,tápegység lekapcsol amíg a fogymérő kifut nullára.
Lehúzod az összes risert a lapról,tápról,vga-ról,vga-król a tápcsatit.
Táp bekapcsol megnézed mit mutat.
Tápegység lekapcsol és rádugsz egy pucér risert vga nélkül tápegység felkapcsol és nem kapcsolod be a gépet.
Ha így 15w-al többet mérsz az előző esetben szerintem jobban jársz ha félre rakod azt az alkatrészt. -
aleister
veterán
-
Ferenc.
tag
válasz
Wackond
üzenetére
S mennyit fogyaszt a rig kikapcsolt állapotban? Akkor ezt is tisztázzuk már le.
Mert mindenfélét írtak már.
Tehát a riged bekapcsolt állapotban alapon, bányaszat nélkül 130W , bányászás közben 650W. De mennyi ez a watt ha kikapcsolod a riget, tehát leállítod a gépet azaz standby módban? -
Wackond
tag
válasz
Zoli986
üzenetére
Bejegyzésem lényege az lett volna, hogy ez az áram a rig alap fogyasztása. Nálam konkrétan:
alapon 130W, bányászva 650 a falból mért fogyasztás. Ezt ha leosztom 4 kártyára (oké, hogy nem egyformák, de ettől most a példa kedvéért tekintsünk el), akkor kártyánként (650-130)/4= 130W a bányászat kártyánkénti nettó fogyasztása. Erre még rájön az alapjárati 130W negyede, ami további 32W. Itt most pont 25% ugye.
Na és a lényeg, hogy ezt a 130W-ot a rendelkezésemre álló cuccokból lehet-e faragni, mondjuk 100W-ra, hogy kártyánként 7W-tal kevesebb fogyjon.
Most itt nem a kártyánkénti napi 3 centen próbálok fillérb@szóskodni, mert az nem nagy pénz önmagában. Viszont a most kitermelt napi 33 cent vagy 36 cent közt ez közel 10% nyereségkülönbség, ami számottevő lehet.
Mondjuk ha az alapjárati fogyasztás 8 kártyára oszlana el, az már meg is felezné ezt a költséget, de most valahogy nem akarózik ráduplázni a befektetett tőkére, tehát marad a meglevő eszközök cserélgetése.
Ez persze csak némi játék a számokkal, mert ha a most kitermelt ETH ára elindul a holdra, és eladom 1500 dolcsinál a most "filléres" coint, akkor ezen jót fogunk röhögni, de addig is kellemes időtöltés lehet némi matekozás. Úgyis azt mondják, túl sok villanyáramot zabál a bányászipar, hát megpróbálhatunk ezen csökkenteni
És igen, ott van az is, hogy ha pl. elmegy a net, akkor mennyit kajál a rig, míg haza nem érsz újraindítani a routert. Ilyen alacsony profit mellett pár óra üresjárat meg is b@ssza az aktuális napi termelést. -
Zoli986
tag
válasz
Tamás9x
üzenetére
Az kemény.
Akkor tulajdonképpen a VGA nem is fogyaszt csak a riser.
Ha ezt előbb tudom inkább 5db pc-t raktam volna össze.
A viccet félretéve nem áll le a gép szerintem,mert kikapcsolásnál valami összeakad a gépben.
Önmagában a tápegység annyit nem fogyaszthat szerintem ha esetleg "elfelejt" lekapcsolni. -
LLam
senior tag
válasz
Reggie0
üzenetére
Értelek. Ha nincsenek a riserek akkor ugyanaz a gép kikapcsolt állapotban 0W-ot eszik, idle-ben pedig 30-35W-ot. Hogy hol tudja eladni a 15W-ot azt nem tudom, de mint írtam riser nélkül nincs ekkora fogyasztás. Ez szvsz nem írható a szervertáp számlájára.
(#44290) Tamás9x Mit nem értesz?
Tamás9x (#44270)
"Bár azt továbbra sem értem miért rugózunk azon,hogy mennyit fogyaszt egy bánya gép amikor nem fut a bányászat mert épp algo-t váltasz."??? Szerinted ez a többet fogyasztás eltűnik amikor dolgoznak a kártyák? Szerintem nem... Ja és nem csak algo-váltáskor jelentkezik, hanem bekapcsoláskor is.
Ja és én sosem váltok algót. Minek??
-
Reggie0
félisten
válasz
Tamás9x
üzenetére
A billentyuzetedna num-lockot is kapcsold ki.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#44251) LLam: Boven 80% ala is mehet a hatasfok, attol fugg hany % a terheles.
Tehát valóban a riserek esznek meg 100-120W-ot óránként...
Jo vicc. 6 risernel az azt jelenti, hogy 15W/riser. Hol tud leadni ekkora hot az a nyamvadt linearis regulator tulmelegedes nelkul? -
Iginotus
addikt
válasz
klykkly
üzenetére
Igen mert nem értem, hogy miért az etherchain-en van ahelyett, hogy a myetherwallet-en lenne (nem sok mondjuk 0.1 ) erre állítottam a kiutalást. De 0.09-et áttett etherchain-re és ott nincs opció az átvezetésre.
Eddig nanopoolon dolgoztam ott egyből átment myetherwallet-re Ha elérte a kiutalási értéket. -
Zoli986
tag
válasz
Tamás9x
üzenetére
Csak futólag olvastam a topicot,így lehet lemaradtam valamiről,de most what da f@sz van?

Wackond írta: "Viszont a coinok közti átállásokkor megfigyeltem, hogy ha áll a bányászat, akkor is 130W a gép ( vagy 4 kártyával már rig?) fogyasztása. Ez reálisnak mondható? Nálatok mennyi egy-egy rig alapjárati fogyasztása?"Erre én válaszoltam: "A fogyasztás szerintem rendben van.
Az hogy 90-100W a terhelt fogyasztás nem azt jelenti hogy amikor nincs terhelés semmi áramot nem vesz fel szerintem.
Am3 lappal 2x2gb drr3 SSD 4db rx570 alapjáraton 100-120W körül van."Ő sem írt kikapcsolt gépet én sem,arról volt szó amikor áll a bányászat.
Én ezt úgy értelmeztem,hogy amikor üresjáratban megy a gép azaz a vga-(ka)t nem terheli semmilyen progi és nem dolgoznak csak 300/300MHz-en ketyegnek.
Azt nem értem LLam miért jött nekem a kikapcsolt gép 100W-ot eszik dologgal.Bár azt továbbra sem értem miért rugózunk azon,hogy mennyit fogyaszt egy bánya gép amikor nem fut a bányászat mert épp algo-t váltasz.
Nem ez a jellemző üzeme a masinának ha minden klappop 4-5 napra kb 0 perc az ilyen idle működési idő,de akár hónapra vetítve is lehet annyi,ha minden optimális. -
Iginotus
addikt
ethermine-t használ valaki? Átette az ETH-mat az etherchain-re de a myetherwalletem ez nem látszik.
Hogy tudom oda átutalni? Nem találok rá opciót... -
-
Pioneer
őstag
válasz
Tamás9x
üzenetére
Tévedésben vagy! Ez a program nem eszi a "processzoridőt". Sőtt miután kikapcsoltad a ledeket, uninstalálhatod a programot és a beállítások megmaradnak.

Nekem anno a hálószobámban volt a rig egy komódon, ezért elég zavaró lett volna ha éjszaka 6db VGA fénye bevilágítja a szobát.
-
-
-
Wackond
tag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
dehogy kikapcsolt, az igen kemény lenne azért 130W standby-on

Szóval oprendszer fut alapon, 4 kártya bedugva, de nem megy semmi extra program. Se vírusirtó, se bányászprogi de még egy nyamvadt böngésző sem. Így mérek falból 130 +/-10W alapjárati fogyit, amit sokallok.
Ha a 3 öreg NV Equihasht túr, az RX580 pedig ETH-t, akkor megy fel a fogyasztás 640-670 közé.
Ebből az Equihash kb nullszaldós a wtm szerint, de arra pont jó, hogy a rendszer alap fogyasztása ne az RX termelésének napi 0,4-0,5 USD körüli szédületes profitjának tündöklését törje meg, hanem csak 20-25W-nyi rendszervesztesége legyen. Ha lekapcsolom a 970eket, úgy 300W-ból termelek 31MH/S ETH-t, az meg telibe buktás lenne... -
subaruwrc
félisten
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Lol.
Az erős. Kikapcsolt állapotot nem tudom -
Dexar007
veterán
Most,hogy hivatalosan elkezdodott a bikapiac,milyen szinu lambot fogtok venni?
-
LLam
senior tag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Ah ezen már át is lendültem, köszi a pontosítást!
Tehát:
KIKAPCSOLT állapotban 120-130W zabát mutat a fogyasztásmérő 6db RX kártyás 6pin-es riser esetén.
IDLE állapotban ez felkúszik 140-155W-ra ami nyilván az alapgép fogyasztása.Molex-es/satás riserrel (tehát nem az számít, hogy a tápról milyen kábellel jön a nafta, hanem, hogy a riserbe milyen csatival megy be!) tápolt gépe van valakinek aki tud mérni kikapcsolt és idle állapotot is?
-
LLam
senior tag
Oké üresjáratban 80%, akkor az azt jelenti, hogy a kártyák 80-90W-ot esznek (azaz darabja 15W) miközben be sincs kapcsolva a gép! Ez rendben van??
Tehát valóban a riserek esznek meg 100-120W-ot óránként... azaz 1 kártya 20W/óra = 600 Ft/hónap...
(#44250) subaruwrc Abból olyan 30-40W az alapgép (alaplap,proci,ram,ssd/hdd), azaz ott is van 40-50W elszivárgó áram...
-
Wackond
tag
válasz
Zoli986
üzenetére
100-120W 4 kártyánál alapjátaton az megint jobb mint az enyém. Csak a kérdés, hogy miből jön a különbség, mert nálad ugye minden más. Nekem 1 RX meg 3 régi NV.. és a rig alapjai is régebbi technológia. Szégyen-gyalzat, hogy annyira a béka valaga alatt van a hozam, hogy már ilyen 20-30 wattokkat kell vadászni

-
Wackond
tag
6db kártyával a 120-140 az kb jobb, mint nálam 4 kártyával ugyanennyi. Mondjuk a táp sem egy mai csirke, meg a többi sallang sem, de ugye nem mindegy, hogy a kártyákon kívül pl. még egy kártya árát be kell-e áldozni a "sallangnak", vagy csak leveszem a polcról az egyébként napi netezős használatra még alkalmas technikát. Csinálok majd egy tesztelős estét...
amúgy nálam 6 pines riserek vannak, de sata csatikhoz való toldókkal jöttek, így sata tápról esznek. -
LLam
senior tag
válasz
Wackond
üzenetére
Pár napja kérdeztem ezt én is. Alapjáraton 120-140 W az alapjárati fogyija a gépeknek
94%-os hatásfokú szervertáppal is.
Nálam 6 db bármilyen RX kártyával csinálnak ennyit (470,570,580).Zoli986
szerintem meg baromira nincs rendben, hogy egy kikapcsolt gép esetén is kártyánként 20W-ot esznek. Én a riserekre gyanakodom, van valakinek nem 6pin-es hanem pl. molexes riserrel tápolt gépe meg fogyasztásmérője? -
Wackond
tag
Jóreggelt

látom elég csend van. Mindenki a zöld erdőben botorkál?
Naszóval nekiálltam a gyalázatos pár centes profitok közt guberálni, egy RX580 továbbra is ETH-t csákányoz. A 3db GTX970 meg a kb nullszaldóval ezt a retek ZCL-t ássa. Vicces (mármint kínomban röhögök rajta), hogy ez a döglött coin is gazdaságosabb, mint a ZEC
De a közel nullszaldós termelését is azonnal BTC-re konvertálom, így most kb a villanyszáma árán vásárolok a 7000USD körüli BTC-ből, amit majd később tervezek eladni, remélve egy említésre méltó felfutást akár hónapok elteltével.
Viszont a coinok közti átállásokkor megfigyeltem, hogy ha áll a bányászat, akkor is 130W a gép ( vagy 4 kártyával már rig?) fogyasztása. Ez reálisnak mondható? Nálatok mennyi egy-egy rig alapjárati fogyasztása?
A gépem a következő elemekből áll: fent nevezett 4 kártya lóg a risereken, a lap egy 775-ös Gigabyte, Q6600 procc rézmagos gyári coolerrel, 2x2GB DDR2, 120GB Kingston SSD, 1200W Thermaltake Thugporwer táp.
Tudnék még csereberélni ezt-azt, pl. kétmagos 775 procik, AM3 lap és procc, ehhez DDR3 ram, illetve van még egy 1000W-os BeQuiet tápom is. Illetve mechanikus HDD több darab. Ha marad a lap, szerintem egy 120-as PATA vincsire telepítem át az egész hóbelebancot, ami valamivel többet fogyaszt ugyan, de az ssd-nek tán a laptopom gyorsításában több hasznát venném... Hja, és van még opcionálisan 775-ös HP gyári gépem, integrált VGA-val, ezekben is van 4 pcie slot, most pont elég az is.
Na jó hosszú lettem, sorry
-
sugrath
csendes tag
válasz
AAntii
üzenetére
Shitcoinoknál szerintem hosszabb távon kell gondolkodni, több hónapban, vagy egyből ott lenni a startnál és kiszórni amint bevezetik tőzsdére.
2 példa tavaly nyárról (akkor még 1db 1050-el bányásztam
):
- BTPL 1 éjszak solo mining, egyből elad, 1milla satosi.
- SUMO 1-2 hét időnkénti bányászat (nem volt normáisl pool), januárban adtam el 2,5M satoshiért.
- CRDS laptoppal másfél hónap alatt egy elég nagy mennyiséget bányásztam egy bug miatt. Sajnos max áron nem adtam el januárban (~25 millió satoshi) így "csak" 6-7 milla lett.Ősszel inkább hagyományos coinokkal foglalkoztam az új csákányokkal. Mostanában kezdtem el foglalkozni megint shitcoinokkal, ezek inkább őszre fognak beérni.
Persze volt több olyan is ami ment a levesbe, vagy csak 1,5-2X hozták többet mint a nagyok, de jó szűrő lehet az aktív közösség és fejlesztők. Ezek miatt nyilván többet kell foglalkozni a dologgal, de megéri.
-
AAntii
őstag
válasz
Slukkica
üzenetére
És milyen metódus alapján lehet kalkulálni, hogy többet hozott e mint az pl. az eth? Nekem ez a zavaros, mert ha mindent eladsz maximum az aktuális hét vasárnapjáig, akkor azt meg tudod nézni, hogy egy hét alatt melyik hozott jobban a hét utolsó napján fiatra váltva. Szerintem ez a shitcoin-lottó, van rá esély, hogy sikerül valamit elcsípni és akkor az az egy nap, míg azt bányásztad fedezi az egész hónapodat, de ez is kutya vacsorája, vagy lesz vagy nem.
-
Slukkica
őstag
válasz
Zoli986
üzenetére
Én colt walettel kezdtem el foglalkozni, mert kevés a kártyám és nem éri meg a heti egy eth kivétel. Van más lehetőség is persze de elég kevés eth jött emiatt kezdtem nézelődni.
A shitcoint könnyebb bányaszni. Rövid intervallumban csinálom. Ha még az adott coin ára magasan van akkor váltom, ma már nincsen akkor elég hamar újra ott lesz és akkor váltom.
Válassz valami neked tettszőt(név, megérzés, kalkulátor). Én eddig ezeket választottam a teljesség igénye nélkül: Proton, Agena, Stannum, GoByte, SnowGem(evvel kezdtem
), 01 Coin, LuckyBit, BroFist, Xhimera, Zaca... -
ScrapUnit
aktív tag
Mi lelte a BTC-t? Vasárnapi To The Moon, vagy csak 04.01 vicc?

-
-
AAntii
őstag
válasz
Reggie0
üzenetére
Vagy nem hisznek abban feltétel nélkül, hogy pár hónap alatt biztosan stabilizálódik a bányászat bevétel terén. Nagy pánik még nincs, nem láttam még 1070-eket tömegesen 100-110 ezerért vagy rx 570/gtx 1060-okat 50-60 ezerért. Talán ennyiért már kereslet is lenne rájuk, persze nem 500 db-ra.
-
Na a nyuszi ma elhozza ujra az aljat? 😂
-
törölt tag
válasz
Sidorovich
üzenetére
LOL

-
https://coinmarketcap.com/ bevezette a LAMBO-t a coinok értékmérésére.

-
törölt tag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Profit feléért gondoltam, mert nincs kedvem foglalkozni vele.
De egyelőre 4000-ért még a dobozába se vagyok hajlandó belerakni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Majd ha 40.000-et hoz, szóljatok
-
törölt tag
Így már mindent értek

Pedig már elgondolkoztam, hogy odaadom haveromnak bányászni a kártyát, mert én kb semmire nem használom. Dehát így minek
-
-
-
törölt tag
Mennyi pénzt csinál most 1 hónapban 1db 1070 GTX?
-
sugrath
csendes tag
válasz
Slukkica
üzenetére
Ránéztem erre a coinra.
"Rebirth of neoscrypt." Erre ugyan az mint a többi MN neoscrypt shit coin.

A legjobb, hogy a webcímen ez az üzenet fogad: The domain name you have entered is not available. It has been taken down because the email address of the domain holder (Registrant) has not been verified.

A te dolgod, hogy mit bányászol, de szvsz pazarolhatod az elektromosságot ennél értelmesebb dologra is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Gitáros topic
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Eredeti játékok OFF topik
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes kiadás!
- LG 32MR50C-B VA Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Apple MacBook Neo 13" 512GB Touch ID Indigó Bontatlan / 27% áfás ár
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Gondolom Win10. meg 2 psu, meg... na hagyjuk

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)