- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen GPS-t vegyek?
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az az 5GB az elég kevés, oda éppen csak elférnek a disztrók, de azért jó lehet. Az XP se bővelkedhet ott szabad hellyel.
Szóval, swap partíció arra kell, hogyha elfogy a szabad memória, akkor is tudjon hová dolgozni. Ha nézünk egy OpenBox-os disztrót, akkor kb. 300MB ram fog maradni a böngészőnek, a rendszer elvan 60-80MB rammal mindössze. Adsz neki 1GB swapot, akkor rendben is van ez a kérdés, az esetek többségében az is kihasználatlan lesz.
A boot-ra én is a plop-ot javaslom, de személyes tapasztalatom nincs vele.
Disztrók amikkel próbálkozhatsz:
ArchBang (arch + openbox), ChrunchBag (Debian + openbox), alap Debian8 Lxde-vel.
Az openbox környezet konfigurálása kicsit fájdalmas, de azzal lehet elérni a legkevesebb ram használatot.kkdesign: igen, jó. Viszont szerintem feleslegesen sok az a hely a swapnak. De maradhat így is, nem gond. Az SDA az jelen esetben az SSD, nem?
Egyébként én az Ubuntu helyett választanám a "valami más" opciót. -
Tim82
félisten
-
kkdesign
senior tag
Ezt így szabad, ahogy a képen van? ssd programjában ennyi volt beállítva arra az over provisioning-ra, ezért lecsíptem a windowsból 20GB-t és unallocatedre tette, de onnan meg csináltam ext4et a linuxnak. Nem mentettem el a változást még, várok válaszotokra, hogy jó lesz-e így
és akkor "valami más" módon erre az ext4re tenném az ubuntut. a grubot meg az SDA főmeghajtóba
SWAP-et meg tennék mondjuk a HDD hátuljára
-
Lathronos
őstag
válasz
Lathronos #41793 üzenetére
Hoppá most jut eszembe, A Trinity DE-s friss PCLinuxOS-ek itt vannak
-
Lathronos
őstag
válasz
spammer #41790 üzenetére
Erről a Win95 kinézetről a középiskolai informatika órák jutnak eszembe. De gyorsan eltelik húsz év.
Pedig mintha csak tegnap lett volna.
MurdR & T_chris
Ezekkel is tehettek egy próbát, szintén nagyon gyenge konfigurációkra vannak optimalizálva, van miből válogatni: Ubuntu, PclinuxOS, Debian, ALT Linux. Bár a Pentium 3 nem tudom hogy fog futni vele, de egy próbát megér szerintem.És erre is van Win95 féle téma.
-
whbear
senior tag
válasz
ubyegon2 #41786 üzenetére
Semmi extra. Kiírod a Plop boot managert bedugod a pent bootolsz a CD (én mini DVD) -ről kiválasztod a pent és örülsz. Tapasztalatom szerint csak a dd / Win32diskimager -rel kiírt lemezkép bootol és egyik notimon ha be van dugva a töltő akkor megakad. 1 évembe telttelt míg rájöttem. Van még a Supergrub2 az is jó lehet igaz az nem pont arra való.
-
Ezt a Plop nevűt szokták javasolni, amivel meg lehet oldani a pen bootolást, de ennél többet nem tudok róla. Itt vannak a változatai, nem csak a Linux változatot, hanem boot managert is lehet használni. Remélem jön valaki, aki már használta, addig olvass utána, hogyan működik ill. próbálgasd!
floppys megoldásról még nem hallottam -
growler
őstag
Ha bővében vagy a RAM-ak, (kb. 4GB felett) a SWAP el is hagyható. (attól függ, mennyire RAM zabáló
alkalmazásokat használsz.)
Másik: tudomásom szerint, a BIOS-ok kb. 2005 óta támogatják a pen-ről való bootolást.
És a PAE is kb innentől van támogatva. (mivel régi a géped, neked feltételezhetően "non-PAE"
telepítőre van szükséged...Linuxnál.) -
-
MurdR
veterán
válasz
growler #41777 üzenetére
Áááááááá nem érzed Te át ezt a retro feelinget...
,,örülj hogy egyáltalán működik''
Ebben nem volt még ott a tervezett elavulás nevű feature
Ezt a midorit viszont ki fogom próbálni.Van kettő, meg van 4magos i5 notim is, de azokat nem kihívás használni.
Én ezeket szeretném.Z95: swap, azaz, köszi!
-
growler
őstag
Szia.
Szerintem, ezen a gépen ne akard lecserélni az XP-t. (arra van (volt) optimalizálva...örülj, hogy egyáltalán működik !)
A helyedben, inkább egy pl. pendrájvól indítható könnyűsúlyú portable browserban gondolkodnék.
Pl. ez: [link] (próbáld ki - mit veszíthetsz vele ?) talán biztonságosabb.
Ha van ennél erősebb géped, (legalább 2 mag, 1.5 - 2 GB RAM) arra már érdemesebb lenne
valamilyen distrót keresni. -
MurdR
veterán
válasz
CPT.Pirk #41774 üzenetére
Skypeot nem használnék, meg szinte a böngészőn kívül semmit.
A puppyt azt a 390X-en próbáltam, de nem találtam olyan menüpontot hogy telepítés, liveban meg eléggé olyan volt, mint egy lassított felvételAzért is kérdeztem ezt a pendriveos dolgot, mert nem vagyok benne biztos hogy boot opcióként ezek a p3 környékű notik felajánlják az USB bootot. (A lili USB tiszta sor.)
Viszont van valami alkalmazás, amit ha Win alól telepít az ember fia egy ilyen régi gépre, az megváltoztatja az OS választó képernyőt, és betesz egy olyan lehetőséget, hogy boot from USB. (Holnap kitalálom melyik volt ez, ha nem jut eszedbe).Partíciók:
7GB WinXP, 5GB Linux, 10GB a mentéseknek.
Kell még egy plussz partíció? Basszus valami RAM-mal összefüggő kell, de nem ju eszembe...vagy az csak az Ubuntu alá kell?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hát, pl. a Skype már nem fut azon a procin az SSE2 hiánya miatt...
Mindenesetre ne halott disztrót tegyél fel, annak semmi értelme. Ott már a csomag adatbázis se feltétlen működik, pláne nem frissül.
Javaslom a "puppy linux" disztrót, azt ilyen gépekre csinálják. [link] Amúgy termesztésen minden disztrót ki tudsz írni pendrivera. Többségüket még ki is tudod próbálni live rendszerként.
-
MurdR
veterán
Sziasztok.
Igen, megint megjelentem, időnként rámjön a linux, és itt lyukadok kiNos, az elmúlt hetekben volt lehetőségem egy kicsit többet foglalkozni a notijaimmal, és arra gondoltam, hogy mindegyik kap a Windows mellé egy-egy linux disztrót.
Jelenleg ez lenne az elképzelésem (nemröhög!)
Mondjuk ez legyen az első:
Compaq Armada M700
Pentium III 1GHz, 320MB, 20GB
Na ez a gép marad bent munkahelyemen, szinte semmi másra nem lesz használva, mint nagyon egyszerű Excel táblázat (max 60kb).
Win oldalról XP, Linuxból pedig hirtelen nincs konkrét ötletem, csak pár elképzelésem. A linuxos oldalt böngészésre fogom használni (csak PH!), így valami olyasmi kéne, ami egy kicsivel smoothabb mint egy win2000+opera.Elképzelések:
Susie Linux az alaprendszer tartalmazza az irodai szoftvercsomagot (OpenOffice.org), internet böngészőt (Mozilla Firefox + pluginek), levelező programot (Thunderbird), kommunikációs programokat (Skype, aMSN), torrent kliens és letöltő programokat (Qt torrent-kliens és KGet), multimédiás eszközöket (MediaPlayer, GIMP + FX foundry, KDVD Kreator), dokumentum kezelőket (pdf olvasó, Gwenview, X-Sane, K3B), széleskörű nyomtató támogatás és hálózati kapcsolódás segédprogramjait (Wi-Fi és Bluetooth). na ez nagyon kecsegtető, igazából ha nem probléma, hogy leállt a project (ha jól olvastam) akkor én ebbe bele is vágnék. Próba cseresznye alapon.Viszont nem szeretnék CD-t írogatni. Megoldható lenne simán csak pendriveról a setup?
A partícióknak miként kéne kinézniük?Ha van esetleg más ötlet, szívesen fogadom.
-
törölt tag
válasz
herdsman12 #41771 üzenetére
Első körben szerintem próbálj csatornát váltani. Hátha a mostani tele van.
-
herdsman12
őstag
Az újabban WiFi-re kötött EEEPC-m (Jessie), rendszeresen leszakad a hálózatról, majd meggyógyul. Kábel csatlakozásnál nem volt ilyen probléma. A többi csatlakoztatott eszköz rendben.
Hogy lehetne kideríteni, hogy mi a gubanc? -
törölt tag
válasz
Lathronos #41769 üzenetére
A /boot-ról volt szó. A / megy a hdd-re. Vagy lehet elírtam?
Szerk.:
Nem írtam el.
Elvben MINDENT kiszervezhetsz külön partícióra telepítésnél. Ha az a fontos, hogy a bootolandó meghajtó nincs bootképes keretben, akkor lehet elég a /boot-ot odarakni ahol az bootolni tud.
Szerk2.: Látom.
Szerk3.: Továbbra is várok megerősítést, mert tudom, hogy elvben működik, de laposon még sosem próbáltam. -
törölt tag
válasz
kkdesign #41751 üzenetére
Amikor jön a kérdés, hogy hova kerüljön a rendszer, akkor válaszd a valami mást.
Csinálj egy nem túl nagy partíciót az SSD-n (nem tudom mekkora kell manapság, 2009-ben elég volt pár száz mega, ha biztonsági játékos akarsz lenni, akkor legyen 1 giga, de az bőven sok szerintem) az legyen kiválasztva a /boot-nak, A HDD-re pedig kerülhet a swap, a /, a /home ha esetleg azt külön akarod. Így kikerüljük azt, hogy a gép nem bootol a HDD Caddy-ről.
Szerk.:
Szerintem.
De valaki mondhatna erre áment a jobban hozzáértők közül. -
Gyb001
senior tag
Üdv.
Otthoni használatra melyik javasoltabb? Xen vagy virtualbox?
Eddig azt hittem hogy a xen csak paravirtualizálni tud, de most látom hogy teljes virtualizációt is támogat.
Szerintetek melyik jobb, és melyiket használjátok? -
gvandor
csendes tag
válasz
#68216320 #41731 üzenetére
PeachMan: irfanwiew helyett Gthumb.
kkdesign: 20 GB elég lesz. Én rátenném a rendszert egyben (nem kell swap, ssd-re amúgy sem ajánlott, nem kell külön home), a Dokumentumok mappát létrehoznám a HDD-n, és a home mappában levő Dokumentumok mappát linkre cserélném, ami a HDD-n levőre mutat. Ugyanígy tennék a Képek, Videók, Zenék mappákkal is. Így a leggazdaságosabb helykihasználás szempontjából, és a rendszertől is el van különítve minden fontos adat.
-
-
Sonja
nagyúr
válasz
#68216320 #41758 üzenetére
A Claws Mail oldalán van egy Plugins menűpont a Download alatt, és ott van egy Notification, ami kell neked.
-
törölt tag
Claws-mail esetén meg lehet valahogy gátolni, hogy az ablak bezárásra ténylegesen bezáródjon a program? az a probléma, hogy ilyenkor nem fut semmi daemon és nem figyeli, hogy érkezett-e levél a fiókba. Ha a tálcára ikont nyomom meg akkor is eltűnik az ablak, de az indicator helyen szépen megjelenik az új üzenet jelzés levél érkezése esetén.
Van ehhez valami daemon esetleg? Vagy valami védel a "user error" ellen, hogy ne lehessen ablakikonnal ténylegesen bezárni?
-
Rimuru
veterán
válasz
olivera88 #41706 üzenetére
O nem ertelmezi amit megadsz neki, csak lefuttatja. Ami szembe jut: nem abszolut utvonal, nincs futtatasi jog rajta.
inditsd el a service-t amit letrehoztal (most nem a timer-t):
systemctl --user start nev.service
utana nezd meg az allapotot:
systemctl --user status nev.service
vagy
journalctl -xehuszar90: kepeket nem lehet megnyitni.
-
huszar90
aktív tag
Sziasztok! A párom gépére szeretném felrakni a Solus-t de a telepítésnél nem találja a merevlemezt csak a pendrive-ot amiről bootol. Felajánlja hogy indítsam a Gparted-ot de az is csak a pendrive-ot mutatja, pedig maga rendszer látja a merevlemezt mert ha nyitok egy (intézőt?) akkor ott tudom a merevlemezen lévő fájlokat böngészni. Csak a telepítő nem látja meg a gparted. Ötleteitek vannak?
-
kkdesign
senior tag
válasz
#33253120 #41744 üzenetére
ezt a témát még1x nem nyúzom le
vagy 2 hsz oldal televolt a témámmal kb 1 hete, nem sikerült megoldani, ezért lenne a linux magja az ssd-n, és amit csak lehet a hddn egy külön particion eltárolnék a linuxnak.
Még1 kérdés, ha felteszem SSD-re. Utána van dolgom az ssd beállításával? kell valami speckó beállítás? mint windowsba a samsung programjában 1-2 dolog?
-
adsl
aktív tag
Van optikai meghajtó,de sajnos nem jó...Ezért gondoltam a pendrive-os megoldást.És honnan tudok letölteni Lubuntut 32bit-eset?És milyen program kell hozzá hogy azt rátegyem pendrive-ra?Én úgy szeretném hogy marad a Win 7 egyenlőre míg megnem ismerem a Lubuntut.Ahogy olvastam Live módba,ha jól olvastam.Tudnál segitenni?Na látod ha nálam az IE gyorsnak mondható akkor képzelheted milyen nálam a FF
Azt megtudom oldani hogy pendrive-ról induljon.(Remélem
)
-
Kipróbálhatod simán, csak tölts le egy megfelelő Linux disztribúciót, és telepítés nélkül el tudod indítani. Szerintem arra a gépre érdemes egy 32 bites Lubuntut rápróbálni, az nem túl erőforrás-igényes, elég felhasználóbarát, és hasonlít a kezelése egy Win XP-hez.
Windows alól ki tudod tenni pendrive-ra is, el tudod róla indítani (vagy pl. újraírható CD, DVD, ha van optikai meghajtó a gépben).
Mennyire vagy hozzá nem értő, meg tudod mondani a gépnek, miről induljon?IE 11, meg sebesség?
-
adsl
aktív tag
Sziasztok.Van egy régi Asusx51RL laptopom 1GB-ram-mal.Win 7 van rajt.Ajánlották rá a Linuxot.Azt szeretném megkérdezni hogy valaki segítenne abba hogy mi kell hozzá és hogy mit kell pontosan csinálni ahoz hogy kipróbáljam a Linuxot?Win7-et meghagynám,kipróbálni szeretném pendrive-ról.De nagyon hozzá nem értő vagyok.Megköszönném nagyon ha valakinek lenne hozzá türelme hogy leírná hogy pontosan lépésről mit kell csinálni,mit kell hozzá letölteni.Privátba is segithettek!Remélem valakinek lesz rám ideje.Előre is köszönöm!
Vagy maradjak Win7-en és használjam az IE 11 böngészőt.Mert az elég gyors nálam,a többi böngészőhöz képest.
-
törölt tag
válasz
kkdesign #41739 üzenetére
Gyakorlatilag ez a gép nem bootol a HDD-ről, és ezért szeretnél az SSD-re egy minimál rendszert, ami a HDD-re dolgozik?
Ebben az esetben szerintem meg lehet azt is csinálni, hogy az SSD-re csak a /boot kerül, a HDD-re pedig a / De ebben nem tudok tapasztalati tanácsot adni, még soha nem próbáltam ezt a felosztást, viszont szerintem le tudom írni, hogy kell, ha esetleg nem menne. -
Yllgrim
őstag
Vegre sikerult megcsinalni Debian alatt a VGA passthrough-t egy monitorra (Dualra is van mar megoldas, soon) Qemu-KVM-libvirt-virtmanager-vfio ko-produkcioban, uh dual boot hivatalosan megszunt
Nem volt egyszeru, de amint megertettem mi is tortenik meg is csinaltam 2 este alatt
4790K es Fury X a versenyzo
Meg van par dolog amit finomhangolni kell, de jo lesz
-
spammer
veterán
válasz
kkdesign #41741 üzenetére
Akkor nem szükséges swap. Ha csak ismerkedni akarsz vele, elég lesz. Az alapvető programok, rendszerfájlok, dokumentációk stb. a gyökér partíció egyes alkönyvtáraiban lesznek (pl. /bin, /etc stb.), ezekbe pedig a csomagkezelő fogja bepakolni a cuccokat a megfelelő helyekre.
-
kkdesign
senior tag
válasz
spammer #41740 üzenetére
20 a max amit tudnék neki szorítani. SWAPPAL együtt. Hogy mire használnám arra azt tudnám mondani, hogy ismerkedni az Ubuntuval és a linux-szal. Médiafogyasztásra leginkább. Általános dolgokra, netezés, e-mailezés, filmek, zenék. Grafikai dolgokkal meg webprogramozással inkább Windowson az adobe programokkal csinálnám
8GB ram van a gépben, hibernálni még szerintem egyszer sem hibernáltam a gépet. Altatni sem szoktamolyat sem lehet mint pl androidnál, hogy a progi a system meghajtón de máshelyen meg lehetnek az adatai?
ínye, fanatikus tag lettem
-
spammer
veterán
válasz
kkdesign #41739 üzenetére
7 GB minimum, de adj neki legalább 10-15-öt szerintem. HDD-re nem tudsz külön telepíteni programokat, azok a gyökérbe ( / partíció) települnek. Ha Win mellé teszed, akkor a GRUB felülírja a Win bootloaderét. A GRUB-ban kiválasztható a Windows (normális esetben). SWAP attól függ, akarsz-e hibernálni, illetve hogy mennyi a RAM és mikre használod a gépet.
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Rávettem magam, hogy néhány programot lepucoltam az SSDről. Így Olyan kédésem lenne, hogy mekkora az a minimum hely ami kell egy Ubuntu Gnome-nak?
a felosztást sokan ismeritek már, 120GBos SSD és 500Gbos hdd.
Úgy szeretném hogy minél kevesebb hely kelljen a linuxnak az SSD-n és telepíteni inkább egy HDD-n kijelölt részre telepítenék, a legeslegtöbb appot amit lehet. Lehet egyáltalán ilyet? bár ez szerintem hülye kérdés tőlem
meg olyan kérdés vetődött fel még, hogy ha felteszem Windows mellé, akkor hogy alakulna a Grubos dolog? SWAP kellene a rendszernek?
-
törölt tag
válasz
hódmaci #41732 üzenetére
Lehet félreértettél. Nekem is működik az Fn+fényerő. A probléma az, hogy indításkor a laptop teljes fényerőt állít be, amit a login utáni részig nem tudok levenni. Sötét szobában eléggé zavaró. Tehát az ubuntu kezdeti fényerejét szeretném levenni, hogy a login már sötéten jelenjen meg.
-
hódmaci
senior tag
válasz
#68216320 #41729 üzenetére
Ha jól emlékszem én így csináltam.
Terminálban:
sudo gedit /etc/default/grub
# a grub
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash" sorát (ha nincs akkor be kell írni) ki kell egészíteni
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash nomodeset acpi_backlight=vendor" így.
Ezután mentés.
Terminálban:
sudo update-grub2
# hogy az adatok bekerüljenek a grub.cfg -be
Ezek után újra kell indítani a gépet. Nekem működik az "Fn+fényerőszabályzás -
törölt tag
Köszönöm, megnézem őket.
Ha esetleg másnak még van valami ajánlott, örömmel fogadom.
Update: Képszerkesztőnél egyszerűbbre gondoltam. Nem szükséges bele rajz funkció, csak bonyolítaná sajnos a helyzetet. Olyanra gondoltam, mint win esetében az acdsee vagy az irfanview. Csoportos átméretezés, konvertálás, editor részen kivágás, fényerő, stb. Sajnos a túl komplex bezavarna a usereknél
-
Sonja
nagyúr
válasz
#68216320 #41729 üzenetére
1. Válaszd ki a neked megfelelőt.
2. Sublime Text, Atom
3. Geany, Claws Mail
4. ShotCut, OpenShut
5. Krita, Pinta, MyPaint -
törölt tag
Segítséget szeretnék kérni programválasztásban az alábbi feladatokhoz Ubuntu 14.04-et használva:
1. Zenelejátszó (zenefájlok, internet stream, video nem kell)
2. Texteditor kódoláshoz (nem kell komplett IDE, csak kizárólag editor PHP syntax-al)
3. E-mal kliens (IMAP, indicator mutassa a beérkező üzeneteket)
4. Video editor (videoedit, effect, hangsáv illesztés, feliratozás)
5. Képszerkesztő (átméretezés, kontraszt, fényerő, kivágás, konvertálás több fájlon egyszerre, nem GIMP)Más: Már nem emlékszem mi volt a megoldás arra, hogy laptop esetén a kijelző fényereje már a loginnál minimálison legyen. Valami értéket kellett valahol átírnom, de nem emlékszem hol. Ebben szeretnék infót kérni. Ha jól emlékszem az volt a menete, hogy meg kellett néznem a laptopom milyen értéket ad levett fényerőnél és azt beírni valahova. Talán /etc/init alatt valahova? Nem tudom.
Köszönöm előre is a választ.
-
qwertly
addikt
válasz
gvandor #41726 üzenetére
Szia!
Köszi a választ,ez is egy megoldás de a vmware programmal csináltam egy pillanat felvételt és így is megy a virtuális gépen.De a már élesben is sikerült eltávolítanom és nehezen tudtam vissza rakni a start menüt és így is csak az óra mellé.De evvel a vissza állítással nem vesznek el a dokumentumok?És nem elegáns megoldás a gondra,én valami olyasmit szeretnék,hogy ne legyen panelre és menüre végrehajtási joga.Így nem tudná eltávolítani vagy módosítani.De mint írtam hiába volt "csak" sima asztali felhasználó minden gond nélkül tudtam telepíteni és panelt elcseszni. -
func93
senior tag
Üdv!
Freya OS-t most telepítettem fel SSD-re. Most csaptam hozzá egy 500GB winchestert is. Na már most leszedtem egy particionáló progit az os-re. Milyen fájlrendszerbe formázzam, hogy lássa is a winyót?
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Régi gépre szeretném a Lubuntu 14,04 feltenni 8-10 éves asztali gépek.Nagymama biztosande amikor egy virtuális gépen felettem,hogy ismerkedjek vele.A root mellet létre hoztam egy asztali felhasználót de így is sikerült eltávolítanom egy óvatlan pillanatba a start menüt
a korlátozott fiókból,nem is tudtam rendesen vissza tenni a menüt.Ezt a balesetet,szeretném elkerülni,mit kéne csinálnom,hogy a korlátozott felhasználó tényleg korlátozott legyen.Ne tudjon telepíteni törölni panelen módosítani,mint én a korlátozott fiókból.
-
spammer
veterán
válasz
huszar90 #41718 üzenetére
"Az arch alap ugye azt is jelenti hogy nem kell frissítenem és magától telepít mindent?"
Nem. Az Arch alap azt jelenti, hogy rendszeresen frissítened kell (ajánlott), mivel gördülő kiadású, azaz folyamatosan érkeznek a frissítések. Ha van is automatikus frissítési beállítás, akkor is érdemes inkább manuálisan frissíteni bizonyos időközönként. Mondjuk hetente vagy 2 hetente.
A témát AUR-ból tudod felrakni a legegyszerűbben: [link] Az ikontémát szintén: [link]
Ha az Antergos csomagkezelője nem tud AUR-ban keresni, akkor terminálból a yaourt segítségével tudsz egyszerűen telepíteni AUR-ból.
szerk: A yaourtot külső forrásból tudod telepíteni pl. így: [link]
-
huszar90
aktív tag
-
King Unique
titán
válasz
ubyegon2 #41716 üzenetére
Jó ez az Antergos, de azt hozzá kell tenni, hogy a Cnchi telepítő nem kicsit bugos...
Korábban volt, hogy nálam telepítés közben szállt el, amikor töltögette le netről a csomagokat (nem a net szakadt meg). Pár napja fel akartam rakni külső SSD-re, leszedtem a legfrissebb 64 bites telepítőt, majd kézi partícionálás. Beállítom a root partíciót és csatolási pontot, megadom a Grub telepítési helyét, majd továbblépés után nem csinál semmit, áll egy helyben az egész... 2x próbáltam ki, mind a két alkalommal ezt produkálta. Ugyanarra az SSD-re, dettó ugyanilyen körülmények között az Ubuntu és Linux Mint hiba nélkül felment. Tehát még azt sem lehet mondani, hogy maga a telepítés ezen formája lett volna túl extrém.
Kár érte, pedig korábban voltak vele pozitív élményeim még VMware-ben futtatva Cinnamon felülettel. -
válasz
huszar90 #41713 üzenetére
MIvel Budgie DE van alapból, így Gnome-os dolgokat nem tudsz használni rajta, kezdőként meg nem fogsz tudni rá Gnome-ot rakni.
Ha az Arch fogott meg, próbáld ki az Antergost, tiszta Arch alap az is, csak felhasználóbarát a telepítése, ugyanolyan egyszerű, mint mondjuk egy Ubuntué. Ki tudod ezt is live-ban próbálni! -
-
huszar90
aktív tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Solus OS-ről? Az az igazság hogy végig néztem egy rakás distrot amit tudtam live-ban elindítottam de eddig ez fogott meg legjobban (bár szívem szerint egy arch linuxot szerettem volna egy sima gnome környezetben de a telepítés meghaladta a tudásom). Milyen hátrányai vannak a népszerűbb distrokhoz képest? (pl.: ubuntu, mint, OpenSUSE stb.) A solus-ra is lehet ugyan azokat Gnome programokat telepíteni mint pl az ubuntunál? Első linuxom lenne és ezek a program telepítések nem tiszták számomra ezért nem mertem még lecserélni a windows-t. Ez a Solus OS annyira megtetszett hogy kíváncsi lennék ti mit mondtok róla.
Előre is köszi a válaszokat!
-
Így konkrétan ezt nem olvastam, de a lényegét tudtam, de ki akartam próbálni, amit kipróbáltam. Azért megjelenése óta működött is gond nélkül, függetlenül a sid meg experimental csomagok telepítésétől.
Ez a Qbittorrent szinkron okozott pár napja szokatlan dolgokat, aztán nem léptem be pár napig és amikor újra Jessie-n szinkronizáltam a más disztróval letöltött dolgokat, akkor sokallt be. Majd kiderítem a probléma forrását, ha lesz több hangulatom ilyesmihez. (persze erre kezdőként kevés esélyem van) -
Penty
aktív tag
válasz
ubyegon2 #41668 üzenetére
"Szegény Jessie szerintem azért nyűgös, mert még az elején beleintegráltam pár dolgot..."
Akkor feltételezem, hogy nem ismered ezeket a jótanácsokat.
-
Lathronos
őstag
válasz
beloadjoker #41701 üzenetére
-
beloadjoker
őstag
válasz
Lathronos #41699 üzenetére
hát lehet hogy ezt inkább mégis kihagyom, nem tudom a videó nem fut kockásan egyszer kétszer a videó második felében a csíkok aljánál van egy kis csúszás, arra gondolsz?
Egyébként file letöltve /root/compton.conf
és ha indítanám:
compton
Another composite manager is already runningDe nem hiszem hogy ezzel sokat fogok szórakozni, kali nem filmezni, videózni kell
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen alaplapot vegyek?
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kompakt vízhűtés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Melyik tápegységet vegyem?
- VoLTE/VoWiFi
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest