- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
olivera88
veterán
Nem tudom mit nyomtam meg véletlenül. Felnagyítodott az egész asztal, panel, és minden alkalmazás.
Egy képet nagyítóttam ctrl + görgővel a böngészőben.. Aztán egyszer csak ez lett. Debian 12 KDE -
olivera88
veterán
válasz
urandom0 #97231 üzenetére
Köszi szépen. Kiprobálom nemsoká
Megint én voltam balfék.
Most hogy írod h első kettő macskaköröm között van maga link, második meg kettő között meg fájl neve. Én meg azt hittem valahogy h egymáshoz tartozik. Így már megy letöltés. Így egyesével jobb letöltés mivel csak szükséges fájlokat töltöm le, és így jóval gyorsabb. Ha összes fájlt letöltöm az sose nem jön le, + hatalmas adat mennyiség, addigra méár következő futás is lefrissül mire aktuálist letöltöm.
Limitált a szerver sávszéllesége valamilyen oknál fogva, így barom lassu, kb 3 mb val töltödnek le fájlok. Mondjuk talán ha még lehetne szűrni külön paraméterre is, da asszem tán lehet, h ne töltsön le sok olyan paramétert amire nincs szükségem, ezzel még tovább lehetne gyorsítani.
-
olivera88
veterán
válasz
urandom0 #97217 üzenetére
Igen , így működik. A két sort külön kell futtatni, ha ?modelRun\= nál kérdőjel van, akkor nem menti el linkeket, ez okozza a directory nonexistent nevű hibát, mondjuk, nem tudom miért nem volt ez egyértelmű, mikor irja felette h elöző parancsbol kell kimásolni a kapott eredményt. Tegnap mikor legelőlöször sikerült müködtetni a kódot, mikor írtad h rossz apira vagyok regisztrálva, nem emlékeztem hogy mi volt beírva a ?modelRun\= nál, de rögtön modell adatot is elkezdte letölteni, mivel már be volt írva az érték a ?modelRun\= hoz. Nekem meg késöbb úgy rémlett h kérdőjel van beírva ?modelRun\= hoz, és később ugy futattam megint h nem volt beirva futás dátum hanem kérdőjel, és ezért lett megint directory nonexistent.
Ha nincs beirva semmi ?modelRun\= nál akkor akkor is elmenti linkeket a fájlba, illetve rögtön el is kezdi letölteni az adatokat, a legfrisebb futásét.
Na most már csak arra kellene rájönnöm h lehet egyesével letölteni fájlokat abbol listából. -
olivera88
veterán
válasz
sh4d0w #97215 üzenetére
Igen azt tudom. De az ugyanahhoz API hoz tartozik. Az a nagyobb script amiben van a JQ is, az generálja ezeket a szimpla linkeket egy fájlba. És az onnan kivett linket akartam leltölteni egyszerűen curlal. És nem ment. Ezért volt a furcsa, h miért használhatatlanok linket amit ugyanaz API generált.
-
olivera88
veterán
válasz
galaxy55 #97210 üzenetére
Azt vágom én is. Csak nem világos miért dob rá ilyen üzenetet?
Ugyanúgy kellene h működjön ott is az API kulcsnak mint másik scriptben nem? Abban másik összetett scriptben működik, itt meg nem akar. Nem akartam így konkrétan kifejteni, gondoltam értitek h értem, bocs.
sh4d0w Az megvan nekem is, csak az nem világos miért dobja ezt hibának. MIkor másik scriptel meg működött ugyanaz az API kulcs. Az tulzás azért h nem tudok angolul,elég sok szavat ismerek, csak kiejtéseket nem túl jol ismerem, illetve fogalmazni nem nagyok tudok, amúgy németet tanultam annó, de saját magamtól megtanult angol sokkal jobban megy, na igaz németet jóformán egyáltalán nem használtam. Na de eltértünk témától.
-
olivera88
veterán
válasz
galaxy55 #97207 üzenetére
Igen le kell,vagyis attól függ mennyi mekkora időtávra akarok előrejelzést. Ilyesmi térképek készülnek belőle, ezt már abból csináltam. [link]
Na valamilyen anomáliak vannak scriptbe mégis?Most megint nem hajlandó fájlba elmenteni a linkeket, illetve sh1 nonexistent directoryt ír ki. Azt kimutatja hogy melyik legújabb modell futás, de nem hoz létre fájlt linkekkel.
Kivettem egy linket fájból megprobálok egy linket, illetve előrejelzés adatot letölteni. És nem működik.
Ilyen formátumban vannak linket fájlban. És megpróbáltam csak egyszerűen curlal letölteni.curl "https://dmigw.govcloud.dk/v1/forecastdata/download/HARMONIE_DINI_SF_2024-07-24T090000Z_2024-07-26T120000Z.grib?api-key=xxxxx","HARMONIE_DINI_SF_2024-07-24T090000Z_2024-07-26T120000Z.grib"
-
olivera88
veterán
válasz
galaxy55 #97205 üzenetére
Jajj tényleg. Köszi mégegyszer.
El is felejtettem.
Elvagyok nagyon, nagyon akartam már h működjön, + otthon is kisebb zűrzavar van...
Ja nem is lenne muszaj letöltenem összes időpontot, most jut eszembe. Mivel létrehozott szöveges fájlba ott van az összes link, minden időpontra. . Azok külön külön is kellene h működjönek ugye?
Nincs annyi helyem lemezen az a baj, az összeset h letöltse, illetve sokáig is tert ezzel lassú nettel. Most másolgatom át a letöltött fájlokat másik particóra -
olivera88
veterán
válasz
urandom0 #97203 üzenetére
Na bakker.
És tényleg ez volt baj. Pff. Ezer köszönet és galaxy55 nek is.
Mi a franc lehet akkor az másik forecastedrAPI.
galaxy55 Nem bántottam most egyáltalán a scriptet, csak létrehoztam egy új API-t, egy forecastdataAPI-t. És beraktam az API kulcsot. És így működött a script, visszaadta ezt a válasznak, 2024-07-24T06:00:00Z, ez a legfrisebb mai modell futás ugye, aztán ezt kell bemásolni az alsó linkbe a ?modelRun\= hoz. Akkor újra lefuttatni scriptet, és most elkezdte letölteni a grib fájlokat, az összes előrejelzési fájlt. Tehát semmi baja nem volt scriptnek, csak rossz apiba volt bejelentkezve, illetve először még régi modell nevekkel próbáltam, aztán talátam meg migráció után változtak modell nevek.
Nálatok is akkor ezeket töltötte le utánna ugye?
Bakker ez kurva sok, adat. már 4 giga lejött, és csak 7 fájl még és hol a többi.. Na mondjuk sejtettem nem kevés , mivel elég finomfelbontású a modell, és sok paraméter is van. -
olivera88
veterán
válasz
galaxy55 #97197 üzenetére
Ja nálam is 403 most nézem,
kivettem ezt a linket a scriptből, és 403 at dobott rá.
curl "https://dmigw.govcloud.dk/v1/forecastdata/collections/harmonie_dini_sf/items?api-key=8fd21637-8c3f-4ecd-8f42-27def8f49c08"
Ha ezt probálom, akkor viszont nem dob 403 as hibát. Ezt DMI oldalról néztem peldákat között. A rendelkezésre álló előrejelzési modellek felsorolása ha ezt linket kérdezem le. Ennek kimenetnek screnshotját mutattam tegnap. [link]
curl "https://dmigw.govcloud.dk/v1/forecastedr/collections?api-key=8fd21637-8c3f-4ecd-8f42-27def8f49c08"
EU, de nem úniós. Melyik script dátumokra gondolsZ?.asset.data.href,.id ?
-
olivera88
veterán
válasz
urandom0 #97185 üzenetére
Én is arra gondoltam igen, hogy a migráció minatt ment 'tönkre" a script.
A grib fájlokat kellene h letöltse elvileg az a script amit beraktam,vagy azoknak linkjeit.
Nézegettem kicsit azt a böngészőt tegnap, és probáltam az ott kihámozott linkből letöltést csinálni, de nem működött.
Kiszedtem a scritpből a featurest amit galaxy55 írt tegnap, azóta nincs JQ error, csak SH errort írja, illetve valami nullt. A létrehozott latest_model_run_links fájlba beleír egy , karaktert.A subscriptionnal az ID szám az mire van, az API kulcshoz hasonló?
-
olivera88
veterán
válasz
galaxy55 #97177 üzenetére
Mármint nálad nem forecastedr van arra célzol? És mi töltődött le?Kivettem a features, most már nincs JQ hiba, csak az sh directory nonexistent van.
Ez a kimenetet kapo most.% Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current
Dload Upload Total Spent Left Speed
100 171 0 171 0 0 546 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 546
null
% Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current
Dload Upload Total Spent Left Speed
0 0 0 0 0 0 0 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 0
sh: 1: cannot create : Directory nonexistent
-
olivera88
veterán
válasz
galaxy55 #97174 üzenetére
De lehet. Én is nem rég óta regisztráltam. Igen, az én kulcsomat másoltam be. Úgy néz ki a linkel is volt baj, az elöző hszben amit bemásoltam linket, forecastedr van a linkben, a másik scriptben meg amiben meg nem csak a Curl van, ott meg forecastdata van linkben. Én meg nem vettem észre eddig
A hiba maradt így is, hiába javítottam át a linket.
Kipróbálhatod. -
olivera88
veterán
válasz
urandom0 #97167 üzenetére
A Nea Sf végződésű a régi link, még az Api migration előtt, a Dini Sf az új. Azt adja vissza amit irtam JQ és SH error. Mi az a generikus API kulcs?
galaxy55
Elmaradt h reagáljak, sry. Ezt a kérés probáltam
curl "https://dmigw.govcloud.dk/v1/forecastedr/collections?api-key=8fd21637-8c3f-4ecd-8f42-27def8f49c08"
És jött rá válasz. Kidobta a rendelkezésre álló modell paramétereket, futásokat stb.
-
olivera88
veterán
Mi lehet a gond ezzel a curl scriptel? Ezt a hibákat kapom. jq: error (at <stdin>:0): Cannot iterate over null (null)
sh: 1: cannot create : Directory nonexistent
A második hibát azt tudom, nem létező könyvtár, de nem tudom kijavítani.# Latest model run:
curl https://dmigw.govcloud.dk/v1/forecastdata/collections/harmonie_dini_sf/items?api-key=xxxx | jq '[.features[].properties.modelRun]|unique|sort|.[-1]'
# Retrieve download links from latest model run, paste the output of the previous command into where it says ?modelRun\=
curl https://dmigw.govcloud.dk/v1/forecastdata/collections/harmonie_dini_sf/items\?modelRun\=06\&api-key=xxxx | jq -r '.features[]|[.asset.data.href,.id]|@csv' > latest_model_run_links
# Download the actual GRIB files
cat latest_model_run_links | awk -F, '{print $1, $2}' | xargs -L1 sh -c 'curl $0 > $1' -
olivera88
veterán
A lefagyó Debianom miért nem hajlandó reagálni semmilyen billentyűzet kombinációra? A 11 nél máskor működött at alt sysrq K majd alt sysrq R utána ctrl alt F1. És vissza tudtam hozni e lefagyott guis rendszert.
Most viszont csak a reisub segít.
:O
Amúgy reisub okozhat adatvesztés? Mert reisub után boot közbe mindig kiírja cleared orphaned inodest, azaz ugyanazt amikor elmegy áram és úgy kapcsol ki gép, be power gombák kapcsolom ki -
olivera88
veterán
Feltelepítettem az XNConvertet a Debian 12 re, és nem hajlandó elindulni a program. A tálcán látszik az ikonja inditáskor, utána eltűnik és semmi.
A Debian 11 en nem volt ilyen probléma vele.
Először automatikusan telepítettem, aztán később terminálból, dpkg-i vel és apt-get installal. És úgy működik.
A rendszermonitor szerint fut is program, látom folyamatot, de hiába. -
olivera88
veterán
válasz
olivera88 #92751 üzenetére
Rájöttem az nap végül nem is sokra rá hogy miért nem 6.1.016 al megy a rendszer, csak elmaradt h megírjam.
Azért mert a grub a 6.1.016 ot töltötte be , egy másik HDD re van telepítve a grub ami betölti a rendszer, mivel azon is van egy Debian rendszer. Átmentem a másik rendszerre és futattam egy sudo update-grub, így már látta 6.1.017 es kernelt is, és aztán következő rendszerindtáskor már azzal indult.
Amúgy ez hogy van, hogy megmarad a régi kernel is? Bár mintha rémlene régebbröl, hogy frissitéskor nem tőrlödik a régi hanem megmarad. -
olivera88
veterán
Ha frissült a kernel azt nem kellene hogy átiródjon a rendszerinformációban?
Nem rég telepítettem a 6.1.017 et. És a rendszerinfo továbbra is 6.1.016 ot ír.
Illetve az uname -r-re is a 016 ot írja. -
olivera88
veterán
válasz
fatpingvin #82822 üzenetére
Nem hinném h kevés a RAM, 16 gb. A Chrome volt megnyitva elég sok lappal, egy Anaconda környezet aktiváltva, és abból nyitva egy Geany a terminálbol.
A multkori esetnél mikor lefagyott a gép akkor mondjuk nem lepődtem annyira, akkor is Chrome jó sok füllel, és a Metview meteorologiai program, ami egy meteorológia adat feldolgozó, vizualizáló program, és egy nagy felbontású grib fájl volt megnyítva amivel elég lassan boldogult a program, a vége az lett h teljes grafikus felület lefagyott mint most. -
olivera88
veterán
válasz
fatpingvin #82818 üzenetére
Közbe már megoldott de azért köszi
Sonja Neked is köszi.
Alt Sysrq+k majd Alt sysrq +r utána ctrl alt f1 De ez csak strart X et indítja újra.
Nem tudom mi a fene lelte a rendszert, most történik ilyen másodszor, elmentem vacsizni mire viszajöttem az fogadott h darál a vinyo és befagyott a rendszer teljesen.Tordaitibi Köszi neked is utolag. Majd legközelebb ha megint történik ilyen(remélem nem) akkor kiprobálom az alt +f1 vagy f2 f3 at.
-
olivera88
veterán
Lefagyott grafikus környezet a Debian KDE rendszerem. A vinyo is daral közben
Van vmi megoldás h ne power gombal kelljen kikapcsolni a gépet?
Az ctrl alt del re nem reagál.
Egyszer már jártam így, akkor vmi sysrq kombináció segített, de nem tudom már mi volt az. -
olivera88
veterán
Köszi.
Így már működik. Viszont 10 es nél megállt, mert az már nem 0val kezdődött.
Azt be lehet állítani hogy ne nyujtsa így szét képeket a videóba?
A képek nem ilyen arányba vannak eredetileg.
Más kérdés , bonyolultabb fájlnévvel is meg lehet oldani a videó készitést, h ne kelljen mindig img re átnevezgetni?
Ez az alap fájlnév:
ARPEGET850_MSL_Jan22_12UTC.1.png , csak az UTC után változik a szám, és 1 el kezdődik így ahogy megadtam.
-
olivera88
veterán
Mi ezzel a probléma?
ffmpeg -framerate 12 -i img%011d.png -s:v 1920x1080 -c:v libx264 -profile:v high -crf 20 -pix_fmt yuv420p movie.mp4
Could find no file with path 'img%011d.png' and index in the range 0-4
img%011d.png: No such file or directory
Hogy kellene beállitani hogy img011 ig lévő képekből készítsem videót? -
olivera88
veterán
Valami olyan program kellene ami képekből videót tud készíteni. Lehetőleg ne terminálos megoldás legyen, mert elég sok fájlból akarnám csinálni.
-
olivera88
veterán
Frissiteni akartam a Discordot, de vmiért nem akarja telepíteni.
Nem találkoztam még ilyennel.root@supercell:~# apt-get install discord-0.0.14.deb
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
E: Ez a csomag nem található: discord-0.0.14.deb
E: Nem található csomag a(z) „discord-0.0.14.deb” glob kifejezéssel
E: Nem található csomag a(z) „discord-0.0.14.deb” reguláris kifejezéssel -
olivera88
veterán
válasz
lev258 #77257 üzenetére
[link]
A files menüpont egy egész sok verziót mutat. Ezek elvileg mind elérhetőek akkor?
Nem rég frissült a a program verziója az Anacondán, ami program készitő weboldala szerint teszt verzió. Megprobáltam az egyel előtte lévő verziót telepíteni, ami az aktuális főverzió, és sikerült.
Conda install - C forge conda-forge programneve=verziószám
Így -
olivera88
veterán
Nem pont Linux téma...
Anacondábol lehet kijelölt program verziót telepiteni? Mármint úgy értem, ha odairom mellé a verzió számot akkor az fog települni? Nem a legújabb verzió. -
olivera88
veterán
VLC vel szeretnék felvételt készíteni képernyőfelvételt, de vmiért ezt a hiba üzit kapom.
A bemenet nem nyitható meg:
A VLC nem képes megnyitni a(z) „screen://” MRL-t.
Régen pedig ment,még Debian 8 alatt asszem.
Mi lehet a gond? -
olivera88
veterán
Van rá valami lehetőség h mobilról csatlakozzak egy Linux rendszerhez, Teamvieweren kívül?? Persze úgy h lassan monitort is ne csak terminállt
-
olivera88
veterán
Systemd logot hol lehet megnézni? Létrehoztam egy systemd servicet de vmiért nem akar lefutni, egy bash fájl kellene h futasson amiben letöltések vannak.
A statusra ezt írja ki
base) oliver@supercell:~$ systemctl --user status downloadgribs.service
● downloadgribs.service - Run models timer
Loaded: loaded (/home/oliver/.config/systemd/user/downloadgribs.service; static; vendor preset: enabled)
Active: failed (Result: exit-code) since Sun 2020-08-16 16:26:19 CEST; 2h 0min ago
Process: 319 ExecStart=/home/oliver/grib/ARPEGE_SP1_12_all_download.sh (code=exited, status=8)
Main PID: 319 (code=exited, status=8) -
olivera88
veterán
Hogy kell programot inditani a bash scriptböl?
Úgy nem működik mint terminálból h csak úgy beirom a program nevét.
A Geany szeretném, és egy Anaconda által feltepitett programot, az utobbi szintén nem működi a szokásos terminál parancsal.
A terminálból így indul a parancs. Conda activate ecmw(program neve) -
olivera88
veterán
Egy más kérdés.
H lehetne ezt berakni ebbe mini bash scriptbe h nyissa meg terminált ha lefut script és mutassa ki ez eredményt?Ha Geanybol futattom akkor persze megjelenik a terminál ablak kilistázza grib mezőket a grib fájból? Viszont ha csak simán futattom enterrel fájlkezőlőböl akkor hiába fut le kód mert nem nyilik meg terminál.
CPT.Pirk Mire gondolsz?
-
olivera88
veterán
válasz
CPT.Pirk #73782 üzenetére
Nem tudom mikor adták ki Debian 10 et pontosan, tavaly telepitettem valamikor, nem tudom h mikor, csak meglepődtem h már van Debian 10.
Na erre ma látom Ubuntu tárolóban, h az időjárás program amithasználok, az Ubuntu 20 on frissebb pár verzióval mint ami nekem van Debian 10 en.cigam Hmm.
-
olivera88
veterán
Hogy lehet h Ubuntuban frissebb csomagok vannak mint Debian 10 en?
-
olivera88
veterán
Hogy lehet megnézni milyen Wifi adaptert használ a laptop? Régen tudtam, de nem jut eszembe.
Egy ismerősöm telepített Linux Mintet, csak ugye Wifi nem működik rajta. -
olivera88
veterán
Kezdő Linuxosnak milyen disztró ajánlott? Kezdő alatt olyan kezdőre gondolok, aki sose használt még Linuxot. Egy csaj ismerösöm szeretne egy Linuxot a leendő laptopjára.
Régen a sima Linux Mintet ajánlották emlékeim szerint.Az LMDE az meg kissé jártasabb usernek való emlékeim szerint.
-
olivera88
veterán
Olyan létezik h egy törött csomag magától eltűnjön? A Discordot telepítettem fel tegnap, jelzett is rá h törött csomag. Ma meg már nincs is meg.
-
olivera88
veterán
válasz
olivera88 #69345 üzenetére
Na közbe kiderült hogy az NVIDIA drivert nem telepitettem tegnap rendesen, közben kiléptem a terminálból mert azt hittem akkor kell újra inditani a gépet. Így most már helyre állt kép mérete is és ezzel együtt megodoldott a fő probléma is!!!
Végre magától elindul a grafikus felület.
Tehát ez kellett hozzá, az NVIDA driver! -
olivera88
veterán
válasz
lev258 #69344 üzenetére
Ja. Nomodeset?
Ja és hiába települt fel az NVIDIA driver, a megjelenités továbbra ilyen gagyi nagy. Ez alapján telepiettem fel tegnap, az első opcióval? [link]
Nem.
Amióta azGTX 1660 kártya van a gépbe a Debian 9 es se ismeri fel, és ott is ilyen nagy lett a kép.
Volt Ubuntum régen de nem tetszett felülete, aztán arról váltottam LMDE re, aztán onnan Debian KDE re, és azóta azt használom.
Közbe meg probáltam azt a parancsot amit az előzö hsz ben írtam, persze nem javult meg attól se. -
olivera88
veterán
válasz
lev258 #69335 üzenetére
Mire gondolsz kernel opciók alatt?
Közbe találtam egy ilyent.
systemctl set-default graphical.target
Ezt csak úgy véletlen találtam. A NVIDIA driver telepitését olvastam, és annak a végén volt egy ilyen parancs. Lehet ez lenne orvosság az én hibámra is?
Aztán utána néztem ennek a parancsnak és ilyet találtam.
7.4.4. Booting into a Graphical EnvironmentIf you have installed the X Window System and a desktop environment such as GNOME, but are not seeing a graphical desktop environment once you log into your system, you can start it manually using the
startx
command. Note, however, that this is just a one-time fix and does not change the log in process for future log ins.To set up your system so that you can log in at a graphical login screen, you must change the default systemd target tographical.target
. When you are finished, reboot the computer. You will presented with a graphical login prompt after the system restarts.Procedure 7.4. Setting Graphical Login as DefaultOpen a shell prompt. If you are in your user account, become root by typing thesu -
command.Change the default target tographical.target
.
To do this, execute the following command:#
systemctl set-default graphical.target
-
olivera88
veterán
válasz
lev258 #69329 üzenetére
Nem. Nem tudom h az mire jó.
Shadow. Írtam, akkor betöltödik a grafikus felület, és utána tudom használni a rendszert normálisan.
CPT.Pirk Maradok ennél sztem, így h már startxel elindul oké. Ha nem tudunk rá megoldást hátha megjavul magától valamilyen frissítés után. Manjarora meg nem tudom h van ez program ami nekem kellene. -
olivera88
veterán
válasz
CPT.Pirk #69325 üzenetére
Startx re elindul a grafikus felület
, és müködik is. Csak a megjelenés méretét kellene beállitani mert túl nagy.
A bejelentkezéskor ennyit ír ki.
Utána meg ennyit.
Itt a dmesg eredménye. [link]Cigam Az adatlapomon irja a gép paramétereket. Nem tuningolt és gyári BIOS, csak tegnap lett frissités telepítve neki.
-
olivera88
veterán
-
olivera88
veterán
válasz
ubyegon2 #69301 üzenetére
Hozzá adtam de nem sikerült telepíteni így sem. Valszeg nem jól adtam hozzá.
Mert úgyse találta.
Inkább csináltam egy BIOS frissítést, mivel az is frissíti a micro codet. Viszont hiába frissítettem, így se működik, a micro code frissítés nem írja már, hanem vmi BIOS hibát , de else tudtam rendesen olvasni olyan gyorsan elmegy.
Furcsa ez már. -
olivera88
veterán
válasz
olivera88 #69298 üzenetére
Na megpróbáltam.
Hát nem sikerült.
Ezt írta ki.
Az Intel microcode csomag nem elérhető, de egy másik hivatkozik rá.
A kért csomag hiányzik, elavult, vagy csak más forrásból érhető el.
E: Intel Microcode csomagnak nincs telepítésre jelölt verziójaKözben most olvasom h mi az EDU s verzió.
Theedu netinst
CD here is a special version of the netinst CD image that is targeted specifically at 64-bit Intel machines. It provides a menu to install the Debian Edu Pure Blend. See the Debian Wiki for more information.Lehet ezt kellett volna letöltenem akkor?
-
olivera88
veterán
válasz
CPT.Pirk #69296 üzenetére
Innen töltöttem le. [link]
Ezt debian-10.2.0-amd64-netinst.iso
Mindig innen szoktam. (Bár máskor nagyobb volt telepítő, a 9 esé valami 600 pár mb volt. Ez meg csak 335.)
És aztán ugye telepités közbe ki lehet választani h melyik felületet akarom letölteni hozzá.Amúgy az az EDU s verzió az mi? Máskor nem volt olyan mikor még 9 est telepítettem.
Ja Inteles. Köszi. Mindjárt megpróbálom. -
olivera88
veterán
Ma feltelepítettem a Debian 10 et KDE vel. Az a probléma h nem töltődik be grafikus felület, pedig KDE lett telepítve amint írtam. Már a bejelentkezés is parancssoros. Jó párszor telepítettem már Debiant, de ilyennel még nem nem találkoztam.
Valami hiba félét kiírt, létezhet h ez lehet a gond?
[Firmware bug] TSC_Deadline disabled due to Errata: Please update microcode to version 0x52
Rögtön ezt írja az első sorba bootoláskor. -
-
olivera88
veterán
Miért van az h cd paranccsal nem tudok egyes könyvtárakat megnyitni? Azt írja nincs olyan, már h nem lenne..
-
olivera88
veterán
Valamo történt a Debianommal miután a gép kikapcsoló gombjával kapcsoltam ki a gépet mivel a monitoron elment a kép. Azóta nem akar elindulni KDE, parancssoros lett a rendszerem. Mi lehet tenni evvel?
-
-
olivera88
veterán
válasz
CPT.Pirk #43599 üzenetére
A backportsot tettem be még az ősszel mert kerestem egy program frissebb verzióját. Azt írják h ne telepítsük normál rendszerre ezt a kernelt. Hmm. Akkor minek van a backportsban? [link] Warning: This package is intended for the use in building debian-installer images only. Do not install it on a normal Debian system.
Tegnap feltettem a Stretch Alpha 5 verziót KDE Plasma 5 el. Ez mennyire biztonságosan használható? A meteorológiai programom újabb verziójának futtatására használnám többnyire, és a systemd ütemezésre, pár feladathoz modell feldolgozás, automatizálása, és az elkészült modell futások feltöltése a szerverre. -
olivera88
veterán
Megkérdezem itt is, mivel a Debian topicban nem igazán van állat élet.
[link] Meg lenne még egy ehhez tartozó kérdésem, ez eltávolítható ugye?Mert látom az apperben ott van még a 3.16 is. Vagy maradhat ez is?
-
olivera88
veterán
válasz
spammer #43399 üzenetére
Na működik még is systemdvel, csak nem nem jó helyen kerestem az elkészült fájlt.
Lett egy ilyen gondom, nem tudom a sudo chown root-ot használni. Ezt írja ki.
sudo: /etc/sudoers is owned by uid 1000, should be 0
sudo: no valid sudoers sources found, quitting
sudo: unable to initialize policy plugin
Nem tudom h sikerült elrontani.
Sudo nélkül megy, csak root jog nem lesz, ugyanúgy szerkeszthetőek maradnak a fájlok. -
olivera88
veterán
Írt nekem Colomb egy systemd ütemező scriptet, ami így néz ki.
[Unit]
Description=Leiras
[Service]
ExecStart=/home/oliver/Magics-PCP,T_script/ARPEGE_SP1_06_download.shEz egy automatikus letöltés indít el. Ez oké megy. Van egy másik feladat is amit szeretnék vele elvégeztetni, de az már nem megy, az is egy bin.sh fájl, csak nem letöltés, hanem 3 python scriptet futtat le, ez enterrel lefut, viszont a systemd nem tudja lefuttatni, vagyis lefut, csak még se történik meg az aminek kellene.
Pedig tavaly mikor próbálgattam ment úgy rémlik.
-
olivera88
veterán
Köszi szépen.
Jajj hát én az egész elérési utat megadtam ahogy írtad. Most beírtam csak simán hogy ARPEGE , és jó is lett. Amaz az lftp jobb amit előtte ajánlottál? Vagy mi ókból irtad azt először?.Na most ez ütemezem systemd vel v cronal és jó is lesz. A napi 3 alkalmat kellene beállítani neki valahogy. Systemd vel nem tudom, habár lehet h működik úgy is ahogy gondolom, az execstart után megadok 3 időpontot 9:00, 11:30, 16:35 -
olivera88
veterán
Valaki tudna segíteni abban hogy tudok Debianon automatikusan feltölteni FTP re? Képet kellene feltölteni napi 3 szor, meg van h milyen időpontokban.
-
olivera88
veterán
Ilyen bz2 tömörítésű fájlt hogy tudok kibontani a terminálból? A tar xzvf és tar -xzf el nem megy. Nem szoktam a terminált használni erre, de most ez lenne a lényeg.
-
olivera88
veterán
Fenyő és Ubyegon köszi. De találtam már megoldást. A VLC ben van felvevő.
És jó is.
-
olivera88
veterán
Köszi. Nem megy a telepités.
Sikertelen letöltés: http://ppa.launchpad.net/maarten-baert/simplescreenrecorder/ubuntu/dists/jessie/main/binary-amd64/Packages 404 Not FoundW: Sikertelen letöltés: http://ppa.launchpad.net/maarten-baert/simplescreenrecorder/ubuntu/dists/jessie/main/binary-i386/Packages 404 Not Found
W: Sikertelen letöltés: http://http.debian.net/debian/dists/jessie-backports/main/binary-i386/PackagesIndex A Hash Sum nem megfelelő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest