- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka95
őstag
válasz
tordaitibi #88502 üzenetére
Igen, az volt a baj, hogy FAT32.
Ezután leformáztam ext4-re és ha rendszergazdaként nyitottam meg a fájlkezelőt úgy már nem írta ki a hibaüzenetet, de a másolás nem indul meg. "Fájlok gyűjtése" szöveget írja, de nem kezd el másolni.
Más fájlt gond nélkül másol a pendrive-ra.
Túl sok fájl van a timeshiftes backup mappában és csak várni kéne?
Kb fél órát vártam, de nem indult el a másolás. Ha a Thunar fájlkezelővel egy nagy méretű mappa (több 10 GB) tulajdonságaiban meg akarom nézni annak méretét, akkor percekig számolja azt, hogy mekkora az adott mappa mérete. -
zolka95
őstag
Linux Mint-en próbálnék másolni mappát egy pendrive-ra, de azt a hibaüzenetet írja ki, hogy engedély megtagadva.
Egy Timeshift-tel létrehozott backup-ot másolnék a pendrive-ra. Próbáltam azt, hogy 'jobb klikk > megnyitás rendszergazdaként' de ugyanezt az üzenetet kapom.
Miért nem engedi és hogyan tudnám másolni ezt a mappát? -
zolka95
őstag
válasz
CPT.Pirk #88247 üzenetére
Itthoni gépre egyszerű backupnak, nincs rajta fontos adat.
tordaitibi leírását elolvasva a timeshift-et fogom használni
Más kérdés:
cron-nal akarok ütemezni egy python scriptet. A script hibátlanul lefut ha én indítom, viszont cron-nal nem.
Ez az a script: [link]
A leírásban benne van az, hogy mit kell beírni a crontab-ba
Egy sorba kell írni csak az átláthatóság miatt írom így ide:
*/15 * * * * /usr/bin/autoremove-torrents
--conf=/home/jerrymakesjelly/autoremove-torrents/config.yml
--log=/home/jerrymakesjelly/autoremove-torrents/logs
az első sor maga a script lenne, a második a config fájljának helye, a harmadik az hogy hova rakja a log fájlt
Ezeket átírtam a saját mappáimra. A script nekem máshova települt, de hiába írom be azt az elérési utat nem futtatja a cron.
Hibásan lenne megadva a leírásban? Egy .py kiterjesztésre kéne mutatni, nem pedig egy mappára, nem?
A mappájában van több .py kiterjesztés is, köztük egy main.py.
Megpróbáltam azt is, hogy a main.py fájlt írom be crontab-ba de hiába. -
zolka95
őstag
Egy linux rendszerről hogyan lehet backupot készíteni? Melyik programmal érdemes?
A cél az lenne, hogy ne kelljen minden újratelepítésnél letölteni és beállítani azt, ami kell.
Olyan lehetséges, hogy telepítés helyett a backupot felmásolja a partícióra és már kész is a rendszer?Illetve saját repo-t használhatok-e ahová az általam kiválasztott csomagokat rakom és egy parancsot futtatva felrak mindent ami ott van? Mégjobb lenne ha a beállításokkal megjegyezve tudnám tárolni saját repoban. Így disztróváltásnál gyorsíthatnék ezen.
Érdekelne van-e ezekről leírás valahol, akár angolul.
-
zolka95
őstag
[link] Ennyit az OpenAI -ról...
-
zolka95
őstag
Melyik disztró ajánlott HTPC-re amin kodi és qbittorrent futna 24/7-ben beton stabilan?
Úgy akarom beállítani, hogy utána soha ne kelljen hozzányúlnom. Biztonsági frissítések nem fontosak, mert érzékeny adat nem lesz rajta.
Csak akkor frissítenék ha nagyon fontos, vagy ha valami egy hasznos, nélkülözhetetlen feature-t kapna. -
zolka95
őstag
Üdv!
Van egy kérdésem.
A Debian egyik jellemzője, hogy stabil. Tovább tesztelik a programokat, mint más disztribúció fejlesztői, emiatt a tárolókban lévő csomagok verziószámai le vannak maradva a legfrissebb stabil kiadásoktól.Tegyük fel ha egy programból az 1.5-ös verzió van a tárolóban, de már létezik belőle 2.5-ös verzió akkor melyikre updatel-nek legközelebb? A legfrissebbre vagy amit már teszteltek egy ideje, de még nem az a legújabb, pl: 1.6.
Vagy ha hibásnak ítélnek meg egy verziót, akkor azt átugorják és a következő, javított verziót teszik a tárolóba (pl: 1.7)? -
zolka95
őstag
válasz
CPT.Pirk #85988 üzenetére
https://feriman.com/install-and-configure-rutorrent-on-raspberry-pi/
Verziószám nélkül írtam be és úgy telepíti őket (7.4 verziószámot), bár kettőt így sem.
Rengeteg minden kell ehhez az rtorrenthez. Mért nem tölti le magától a függőségeket és elég lenne csak egy sudo apt-get install rtorrent
Ez a fejlesztőtől függ? -
zolka95
őstag
Üdv!
Lenne néhány kezdő kérdésem:
Raspberry pi-ra szeretnék telepíteni rtorrent-et + a webes interfészt. Leírás alapján csinálom.
Sok csomag van, amit telepíteni kell hozzá.
Például: php7.3-json, php7.3-curl, libtorrent20A számok verziószámot jelölnek? És ha egy programból régebbi verzióra van szükségem, mint a legfrisebb, akkor azt meg lehet oldani, hogy azt telepítse? Vagy attól is függ, hogy a repo tárolja-e a régebbit?
-
zolka95
őstag
példát tudnál rá mondani? kíváncsi vagyok rá
vagy az egy mezei felhasználónak hosszú és bonyolult lenne?mert akkor lényegtelen
-
zolka95
őstag
Üdv!
Több videóban, leírásban láttam, hogy a home mappát gyakran külön partícióra teszik telepítésnél.
Ezt a home mappát linuxnál arra használják, mint windows-on a D: meghajtót? Hogy adatvesztés nélkül lehessen megmenteni az adatokat, ha esetleg újra kéne telepíteni a rendszert?Vagy félre értem és valami teljesen más oka van a /home külön partíción tárolásának?
-
zolka95
őstag
Ezt már olvastam róla, hogy set-top-box-hoz való.
De mi szükség rá? RPI-ből csinálsz magadnak egy set top boxot? Nem olcsóbb és egyszerűbb venni egyet?Úgy kérdezem inkább, hogy milyen előnye van ennek az OS-nek? Mikor lehet szükség egy ilyenre?
Tán mókolással kódolt csatornákat lehet dekódolni vele? Vagy valami hasonló? -
zolka95
őstag
Mire való ez az Enigma2 OS?
-
zolka95
őstag
Megtaláltam a világ legbiztonságosabb disztróját, amit a szentlélek firewall védelmez és a pápa is biztosan ezt használja.
Lefuttatja a 10 parancsolatot. xD
[link] -
zolka95
őstag
Xubuntun ha beírom terminálba, hogy "su", akkor kéri a jelszót, de hiába adom meg, mert azt írja, "hitelesítési hiba".
Miért?
Telepítésnél megadtam a jelszót (admin).
Ezt használom a terminálban is.
A felhasználói beállításokban beállítottam, hogy a fiók típusa rendszergazda legyen, de hiába.
Rendszerfrissítésnél kért jelszót, megadtam és elfogadta. Terminálban mért nem? -
zolka95
őstag
Ezt be kéne rakni az összefoglalóba
-
zolka95
őstag
Pendrive-ra lehet telepíteni linuxot?
Ha igen akkor azon elmenti a dolgokat?
Vagy úgy működik mint a live cd?És usb2 elég neki átlagos használatra vagy inkább az usb3?
-
zolka95
őstag
Ez lenne a Linux sötét oldala?
-
zolka95
őstag
A Xubuntu 14.10 és a 14.04 LTS között mi a különbség? Mit takar az LTS?
-
zolka95
őstag
egy androidos teló topikban írták, hogy az androidos terminálba linux parancsokat kell írni, de helyesebben bash-nak hívják
az összes linux disztrón is ezek a bash parancsok érvényesek? -
zolka95
őstag
válasz
lev258 #31267 üzenetére
holnap megpróbálom
amiket bemásoltam terminálból a hardverekről
azokból te meg tudod mondani, hogy látszik-e valami wifi?
vagy csak az usb-s wifi cuccot látod?mert ez felháborító, hogy a szervízben elcseszték a wifit, ahogy írtad
kihúzták vagy vmi
mert ha az működne most windows-on akkor tuti nem lenne gáz linuxon, somán felismerné
a nyakamat tenném rá, pedig annyira nem értek hozzámár ha tényleg elcseszték
mert szerintem igen
előtte nem volt vele gondom XP alatt
szerviz óta sehogy sem sikerült megcsinálnom a wifit -
zolka95
őstag
válasz
lev258 #31258 üzenetére
pendrive-ra rátettem a 14.10-et
annyit próbáltam ki live-on, hogy működik-e magától
hát nemúgyhogy további ötleteket várok
nem bízok ebben a gagyi tp-link usb wifiben
csak windows-t támogatja a drivere, legalábbis a hivatalos oldala szerintami pedig a laptopban van wifi, mint ahogy mondtam már szervíz óta egyszerűen nem működik
a wifi driver neve odyssey, hiába tettem fel XP alá is, nem jó csak azzal az usb stickkelrégen rájöttem, hogyan kell használni, 2x-er meg is csináltam win újratelepítések után
akkor nem volt gond vele nagyon, bár konkrétan nem emlékszem hogy csináltammost egyszerűen nem tudom megcsinálni XP-n
azért kellett venni ezt az usb sticket -
zolka95
őstag
újraindítás után nem jó a wifi, szóval ez a smartlink driver tényleg nem jó
14.04-es xubuntut tettem fel, rosszul írtam az előbb, nem 14.10
bár arra a linkre mentem, mégis a 14.04-et szedte levalakinek van még ötlete?
-
zolka95
őstag
válasz
lev258 #31254 üzenetére
CPT.Pirk a hálózati kapcsolatokban, amit az előbb írtam, ott be van állítva a titkosítás, az ami a routeren is be van állítva
meg is néztem a routerben
ezeket magától írta be a hálózati kapcsolatokbamegpróbálom a 14.04-et live-ot
ahogy ubyegon2 mondta, kikapcsoltam a vezetékest, aztán próbáltam a vezetéknélkülit, hiába
előtte is így csináltam csak akkor kihúztam a kábelt, nem a linuxban kapcsoltam ki
viszont most azt a zárt SmartLinkes driverre kapcsoltam át megint a driverkezelőben és most megint jó
ha kihúznám szerintem újra elmenne :\ -
zolka95
őstag
válasz
lev258 #31251 üzenetére
az a baj, hogy én se értek hozzá
beállításkezelőben találtam "hálózati kapcsolatok" menüpontotezt találtam:
képwifin, szerkesztés gomb, bead egy új ablakot, ezen több fül is van
Általános: automatikus kapcsolódás ehhez a hálózathoz, ha elérhető: kipipálvawifi fül:
ssid név megegyezik wifi nevével
mac címe is (ezeket magától írta be, mikor csatlakoztam, előtte nem voltak ott)biztonság fül:
jelszó is helyesen van megadvaa panelon(vagy tálca?) van egy kapcsolatok ikon
ha rákattintok a wifi bekapcsolására, akkor ugye nem kapcsolódik, de az usb sticken villan egyet a led -
zolka95
őstag
válasz
lev258 #31247 üzenetére
a panelon jelezte a vezetékes kapcsolatot, próbálgattam bekapcsolni a wifit, nem ment
vagy ha igen egy pillanatra több beállítási lehetőség volt ott, de el is tűnt azonnalelmentem a beállításkezelőbe > további illesztő programok > kereste, talált egyet:
Ismeretlen
Smartlink Modemdémon szoftver használata innen: sl-modem-daemon(zárt)
másik lehetőség az volt, hogy ne használja ezt az eszköztszóval beállítottam, hogy ezt használja és működik
sl-modem-daemon ez valami parancs lenne? le lehetne szedni terminalon keresztül is? -
zolka95
őstag
válasz
lev258 #31240 üzenetére
lshw parancsra rengeteg mindent kiad, de én nem látok wifi-t, legalábbis szerintem nincs semmi olyasmi
egyszer szervizben telepítették újra ezt a gépet (XP) azóta hiába teszem rá a driver-t, nyomkodom a wifi gombot nem tudom bekapcsolni
tp-link TL-WN721N usb wifi adapterrel van használva, de ennek nincs drivere linuxhoz
amilo li1720 a laptop neveitt van amit kiírt:
[link] -
zolka95
őstag
Na feltettem a kis gépre (laptop) a Xubuntut
sokkal gyorsabb, mint az XPcsak egy kérdésem van:
a wifit hogyan lehet életre kelteni? -
zolka95
őstag
érdekesség: Tails OS: az anonimitásba burkoló Linux
ezeket a drivereket valami linux szerverről szedi le, amit terminálba írtok?
Vladi: segítettek már, megoldottam
-
zolka95
őstag
válasz
Fritz Teufel #31122 üzenetére
el szoktam menteni az ilyeneket
"a hely ahova felcsatolom" ezt se nagyon értem
fájlkezelőben megnyitottam a partíciót
az elérési útja ez: /media/nicknevem/7E8C4B9A8C4B4C39/
ha ezt másolom be az fstab-ba, akkor ugyanaz lesz az elérési út, igaz?és ha a floppyt nem akarom látni, akkor elé írom a #-et, ugye?
-
zolka95
őstag
válasz
Fritz Teufel #31113 üzenetére
igen, ntfs fájlrendszer
de nem nagyon értem, hogy kell felcsatolni
a végére beillesszem azt a példát, amit írtál (átírom az UUID-t meg az elérési utat) és ennyi?
-
zolka95
őstag
tegnap torrenteztem
ma bekapcsoltam a gépet, elindítottam a qBittorrentet és a letöltött torrenteket újrakezdi -.-
ha rámegyek a célkönyvtár megnyitására, megnyitja a letöltött fájlt, ugyanaz az elérési út mégis előröl kezdi
nem értemtehát tölti le ugyanarra a helyre
szerk: kényszerített ellenőrzést kell csinálnom és akkor látja, hogy már lent van a torrent
ezt minden bekapcsolásnál meg kell csinálnom?? -
zolka95
őstag
válasz
Apollyon #31079 üzenetére
a linux miatt kell megfelelő portokat beállítani?
mert windows alatt nem csináltam ilyet és jó voltszerencsére csak az internet sz@rakodott, el is ment egy időre, most jó a letöltés
lev258: ha mondasz egy olyan programot, mint az aida megmondom milyen a net kártya
de szerintem erre már nincs szükség, de azért mondj egy olyan programot, mert később lehet kell
és tényleg gyorsabb a letöltés egy picit
~2,1-2,2MB helyett állandó 2,3MB-tal szed és néha felmegy 2,4MB-ra -
zolka95
őstag
Miért nem tölt egyik torrent kliens sem a maximum letöltési sebességgel?
Már most próbálom a 3.-at
Transmission, qBittorrent,Deluge
Mindegyikben be volt állítva, hogy korlátlan legyen a sebesség
Az egyik torrenten 500 seeder van, a másikon több mint 10ezer szóval ez sem lehet a probléma.
~2,2-2,3MB-al szedtem eddig windowson, most pedig jó ha eléri az 1,5MB-ot de akkor is nagyon ingadozik a sebességA linuxban kéne valamit állítani?
-
zolka95
őstag
a telepítésnél bejelölt titkosítás mire jó?
-
zolka95
őstag
válasz
Fritz Teufel #31052 üzenetére
megtaláltam
köszi -
zolka95
őstag
megoldódott a felbontás probléma
újra raktam a rendszert, frissítettem a disztrót (bár nem hiszem, hogy köze lett volna hozzá)
a driver managerben pedig kiválasztottam az ajánlott driver-t, újraindítottam és az nvidia driver-ben most be lehet írni, hogy mekkora felbontású legyen a képwindows-on 1600x1200-at használtam aztán kicsik lettek a betűk is stb és át kellett állítani a betűméretet "közepes módra"
ilyen funkció van a linuxban?
vagy lehet letölteni?
ha nincs akkor lentebb veszem a felbontást, de ha van rá mód, akkor írja le valaki pls -
zolka95
őstag
válasz
lev258 #31043 üzenetére
több beállítási lehetőség lett a driverben
viszont már csak 640x480-as a maximum beállítható felbontásdriver kezelőben
nvidia 304... verziószámú volt beállítva
átállítom az nvidia331-re mellé oda is van írva zölddel, hogy (ajánlott)
aztán újraindítom a gépet és meglátom mi lesz -
zolka95
őstag
válasz
lev258 #31041 üzenetére
ezt beírtam most másodjára
az első parancs lefut
bár írta, hogy Warning: not supported for local: HU utf-8de a sudo nvidia-xconfig parancsra ezt adja ki
vagy ezt kéne neki?
az első parancs az nvidia driver frissítése lenne, nem?
keresőbe beírtam az nvidia-t, megnyitottam, de még mindig ugyanaz -
zolka95
őstag
felbontást lehet valahol állítani nvidia driveren kívül?
mert abban nincs ilyen lehetőség -
zolka95
őstag
-
zolka95
őstag
azt hiába írom, mert jobb klikk > megnyitás ezzel > terminal
és egyből elkezd futni a terminálban
nem tudok elé írni semmitígy sem működik
cd ~/Asztal
chmod +x fájlnev.run
fajlnev.runkimásoltam pedig az asztalra
úgy is próbáltam, hogy /home/(felhasználó nevem)/Asztal
akkor is azt írja, hogy nincs ilyen fájl vagy könyvtár -
zolka95
őstag
chmod paranccsal nem sikerült futtatni
"nincs ilyen fájl vagy könyvtár"
pedig helyesen írtam be a nevét, át is neveztem vmi rövidebbremég akkor sem működött, ha futtathatóvá tettem
egyébként ha azzá tettem el lehet valahogy indítani?
hogy ne a terminálban kelljen
a dupla ball klikk-re nem csinál semmit, se a jobb klikk, végrehajtásrajobbklikk, megnyitás ezzel > terminal
hibaüzenet terminálban: must be run as roothogyan tehetem azzá?
jelszót se kért, csak kidobta az üzenetet -
zolka95
őstag
leszedtem a vga-m driverét (nvidia gts450) az nvidia oldaláról
64bites linuxot választottam ki, de nem telepíti
a legördülő menüben ezek vannak:
jelenlegi local (UTF-8)
Nyugati (ISO-8859-15)
Hozzáadás vagy eltávolítás... ebben más nyelvek kódolásait lehet hozzáadnimi a megoldás?
szedjem le más nyelven, mert azt is ki lehet választani
vagy vmelyik kódolást kéne hozzáadnom, de melyiket? -
zolka95
őstag
ennyi volt a hiba
működik is rendesen
oprendszer kiválasztásánál van egy másik linux mint is csak még mellé oda van írva, hogy recover mo- a vége nem fért ki a képernyőre, gondolom mode lenneez mi lenne?
-
zolka95
őstag
válasz
lev258 #31008 üzenetére
jelenleg egy windows 7 SP1 ultimate x64 van a gepen
melle raktam fel a Minteta parancsra ezt irja ki
az elso az egy szaz megas particio, amit a win7 hozott letre maganak alapbol
a 2. a linux ugye
a 3. a win7
a 4-re pedig filmek,progik stb kerulnenekrendszerbetoltonek? az mi?
szerk: lol latszik, hogy angolra van beallitva a billentyu, ra kellett keresnem google-n a kukacra, mert nem tudtam beirni
csak azert van megnyitva az a lap, a terminal mogott -
zolka95
őstag
hiába telepítem újra a linuxot, nem jó
nem értem -
zolka95
őstag
a linux mintnek nem kellett volna feltelepítenie?
amúgy a swapot csak úgy tudtam beállítani, hogy beraktam a windows telepítő cd-t és ott csináltam neki külön partíciót, mert a linux telepítővel nem lehetettattól hogy betettem a winfos telepítő lemezt felülírta az mbr-t és törölte volna a grubot? -.-
-
zolka95
őstag
a linux befejezte a telepítést, újraindította a gépet
és betölti a windows-t -.-
nem ajánlja fel a lehetőséget, hogy melyik oprendszert indítsam, egyből elindítja a windowstaz lehetséges, hogy a 10 éves vinyómról nem lehet dual bootolni?
SAMSUNG HD400LD ATA Device (400 GB, 7200 RPM) -
zolka95
őstag
elakadtam telepitesnel
itt hogyan tovabb? -
zolka95
őstag
Mért nem tudom telepíteni a Linux Mint-et?
Újratelepítettem a Win7-et, 2db 40gigás partíciót csináltam, egyet a win7-nek, egyet a linuxnak.
Mikor bootolnám be a lemezt, akkor csak live módban tudom indítani a linuxot, nincs olyan opció, hogy telepítés.
linuxmint.hu-ról az Xfce 64bites Qiana Mintet szedtem le
vagy az lenne a baj, hogy mindegyik partíció ntfs? -
zolka95
őstag
Találtam egy magyar fejlesztésű disztrót is
BlackPantherOS
erről mi a véleményetek? -
zolka95
őstag
Ha a linux nyíltforráskódú, akkor ha programozó lennék módosítani tudnám a kernelt?
A programok is nyílt forráskódúak?
Ha igen akkor pl a skype forráskódjába is lehet írni? -
zolka95
őstag
A linuxnak van hosts fájlja, mint a windowsnak?
-
zolka95
őstag
Úgy tervezem, hogy a win7 mellé teszem fel a Mint-et, de win7-en is 2 partícióm volt mindig
az egyik a rendszer, a másikon pedig a letöltésekLinuxnál ugye 3 partícióm lesz: A Mint, a win7 és még akarok egyet a a letöltéseknek
A 3. partíción milyen típusú fájlrendszer legyen? A linux kezelni fogja az NTFS-t is? Az lenne a legjobb, ha a letöltéseket a windows-on belül is el tudjam érni
Nem tudom a két rendszer milyen fájlrendszereket ismerés linuxra melyik torrent klienst ajánljátok?
-
zolka95
őstag
az első pc-men suse linux 4.x futott
volt benne egy olyan easter egg hogy a pingvinek ellepték az asztalt
ez benne van mindegyik linuxban? ha igen hogy lehet előhozni? -
zolka95
őstag
Mindegyik linux disztróhoz ext fájlrendszerű partíció kell, ugye?
és ezek nem lesznek töredezettek -
zolka95
őstag
válasz
lev258 #30859 üzenetére
kinagyítottam és ott van
a lubuntu és a xubuntu az ubuntu-nak egy változata, nem?
egyszer régen valaki mondta, hogy linuxra szívás programokat telepíteni, de most leszedtem a skype-ot, az oldaon kiválasztottam az ubuntut, lejött és valami csomegkezelő telepítette fel
a windows-ban is direkt erre van egy program, nem? hogy a programok telepítőjét futtatni tudja
a .NET keretrendszer lenne az vagy melyik?és az összes ubuntu-s disztróban ilyen csomagkezelő van?
pl nem ubuntus linuxon is van ilyen?vannak olyan linuxok, amikre nem ilyen egyszerű programot telepíteni?
-
zolka95
őstag
A szoftverközpontban nincs kereső?
-
zolka95
őstag
A wikin lévő összes linux disztróról való képet nézegetem
és látom ott az openwrt-t és az ophcrack-et
az openwrt úgy tudom, hogy routerre való firmware
az ophcrack pedig a windows jelszókat törivagy ezek külön oprendszerek is?
-
zolka95
őstag
válasz
lev258 #30852 üzenetére
arra is, de előtte ki akarom próbálni virtualboxon
még sosem telepítettem fel linuxot
a régi gépre pedig xubuntut vagy lubuntut akaroka sajátomra is akarok egy linuxot, de ez nagyobb gép szóval nem muszáj xubuntunak vagy lubuntunak lennie
sztem a Mint-et teszem fel, de most a gyengébb gép fontosabbigazad volt
képmost már csak 1 kérdésem van: Lubuntu és Xubuntu között van valami különbség?
-
zolka95
őstag
Lubuntu telepítésénél virtualboxban ezt írja:
kép
ez mit jelent? -
zolka95
őstag
lenne még egy kérdésem: rokonom laptopjára is linuxot tennék
javulni fog valamennyit a gép sebessége? mert az összefoglalóban írták, hogy még hibás szektorú vinyón is futott
1.7Ghz celeron, 1.5GB ram van a laptopban
eddig WinXP volt mindig, az pedig ugye folyton belassul egy idő után és tele lesz vírussal
szóval a linuxon javul valamennyire a sebesség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest