-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yllgrim
őstag
válasz
King Unique #42732 üzenetére
Esik valamennyit, volt ra pelda, de engem ez...
A legjobb ha pdf-n lehet beadni valamit, vagy ha kesz vagy MS-nek van online felulete, ott is meg lehet nezni.
(#42733) Hunreeth: tudjuk hogy azt akartad mondani hogy iOS-en is kicsit olyan mint Linuxon
-
Yllgrim
őstag
válasz
King Unique #42727 üzenetére
VLC-t Debianra egyszeru, gondolom Ubuntu-ra sem sokkal nehezebb apt-get install vlc
LO ment doc-ban is, azt is be lehet adni.
Chrome amilyen elterjedt olyan hasznalhatatlan, szerintem. Iceweasel-Mozilla, meg IE11-it is elobb hasznalnek, de ez szemelyes preferencia, erdemes utananezni mi okozhtaja, valami kereso motorral (direkt nem irom le a tudjuk mit
-
Yllgrim
őstag
válasz
qwertly #42665 üzenetére
Nem ismerem oket, de nezd meg hatha valamelyik megfelelo lehet a szamodra.
-
Yllgrim
őstag
válasz
Lathronos #42473 üzenetére
A nagyobb disztrokkal "semmi gond nincs". Debian mindig is konzervativabban allt hozza a kerdeshez, hosszabb fejlesztesi ido, ritkabb megjelenes cserebe nagyon stabil. Nalam az van es zsenialis. Van sok mas disztro amit hasznalnek szivesen de egy seggel nem lehet sajnos tobbet megulni, tetszik a Mint, Fedora, Mageia, Suse, CentOS, Arch... Erdemes live CD-kkel kiserletezni, megnezni melyik all a legkozelebb hozzad, utanaolvasni az a disztro jo e arra amire szeretned es hajra.
Debiant hasznalom a mindennapokra, a tobbit meg VM-ekben nezegetem, mert nagyon jok
-
Yllgrim
őstag
Vegre sikerult megcsinalni Debian alatt a VGA passthrough-t egy monitorra (Dualra is van mar megoldas, soon) Qemu-KVM-libvirt-virtmanager-vfio ko-produkcioban, uh dual boot hivatalosan megszunt
Nem volt egyszeru, de amint megertettem mi is tortenik meg is csinaltam 2 este alatt
4790K es Fury X a versenyzo
Meg van par dolog amit finomhangolni kell, de jo lesz
-
Yllgrim
őstag
válasz
#59070464 #40809 üzenetére
Kali teljesen rendben levo disztro, akar pentestre akar otthoni rosszalkodasra... Amelett hogy megtanuljak vele hasznalni a toolokat egy csomo tudast fel lehet vele szedni az OS-tol kezdve, networkingen at, scripteles/programozas. Eszre sem veszik es maris egy eladhato "tudast" lehet osszekalapalni vele. Ha meg cicomazod is meg mas dolgokat is elkezdesz nyomodni, qemu/kvm meg par VM, akkor az meg ujjab piackepes tudas
Szoval egy nagyon jo kis otletnek tartom az alapfunkcioit leszamitva is
-
Yllgrim
őstag
válasz
beloadjoker #40770 üzenetére
Kali...
Igazi kezdo disztro
Csak viccolok
Ez a Conky tetszik, megnezem majd magamnak
-
Yllgrim
őstag
Midegyik disztro faintos, en Debianon ragadtam meg, par eve Ubuntut probalgattam akkor az volt a tuti kezdo csomag, de megneztem mar a Fedora 22-t, Mageia 5-t, openSuse 11.3-at (asszem az a verzio) Mint 17.2, Kali 2... mindegyik tetszett, ha lehetne mindegyiket egyszerre hasznalnam, erre maradtam az oskovuletnel
-
Yllgrim
őstag
Csoki, egy olyan kerdesem lenne, hogy adott ket kepernyo, Dell P2414H es Acer B326HK, ha kulon kulon probalom oket, akkor mindketto megy rendesen. Acer Fury X-re, Dell meg az integraltra (HD4600-4790K-ban) van rakotve.
Ha ugy inditom hogy az onboard engedelyezve van es elsodleges, akkor a Dell szepen hozza a kepet, be tudok lepni, de nem tudom az Acert engedelyezni sehogy sem masodlagos kepernyonek.
Ha onboard tiltva van akkor Acer mukodik rendesen.
Ha mindketto engedelyezve van, de az Acer/Fury X az elsodleges akkor mar be sem bootol, megfagy a boot alatt.
Win 7 alatt mindket kepernyo megy flottul, Linux alatt probaltam: Debian 8.2, Fedora 22, Suse 13.2, Mint 17.2, Mageia 5, ablakkezelok kozul: Gnome, Cinnamon es KDE is.
Hol erdemes kutakodnom?
Cel: ket kepernyo munkara, es jatekra Qemu/KVM alatt meg VGA passthrough a Fury X-re. Megcsinaltam mindent, csak a ket kepernyo kezelese miatt amikor ujrainditottam akkor elszalt kinaba az egesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Emulátorok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- EA Sports WRC '23
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby elektronika
- Parfüm topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok