- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
gvandor
csendes tag
Képernyő felbontás: a beállítások panelt kell megkeresni, és azon van hardver, és ott kijelző vagy ilyesmi.
Hibás lemezképek?: Egy disztró hivatalos oldalára nem tesznek fel szándékosan hibás lemezképet, akkor minek fektetnének bele energiát a fejlesztésbe? Megtalálhatók ellenőrző összegek, pl. md5-ös summák, azokkal le lehet ellenőrizni a letöltött képet. Ha torrenttel töltöd le, elvileg a torrent kliens leellenőrzi, és ha hibásan jön le, azt jelzi és javítja.
A szoftverközpont nem programok futtatására van, hanem telepítésére, de gondolom, erre gondoltatok, nem akarok kötözködni. Ahogy írták, azt tudja telepíteni, (vagy leszedni), ami a tárolókban található, illetve, fel lehet venni a listába egyéb tárolókat is.
-
gvandor
csendes tag
válasz
_Dumber_ #41954 üzenetére
Az első ellenőrzést rögtön másolás után futtattam, ekkor 3 hibásnak látszott. A másodikat vagy 20 perc múlva, ebben 1 hibás volt, az utolsót meg vagy egy óra múlva, ekkor nem volt hibás.
Még annyi, hogy az első futtatás után az egyik hibásnak vélt iso-ról csináltam a gépemen egy ellenőrző összeget, és összehasonlítottam a gyárival szövegszerkesztőben, és teljesen azonos volt, tehát jó volt a lemezkép.
Eddig csak akkor tapasztaltam a jelenséget, amikor olyan szummát futtattam, amiben több nagyméretű fájl volt. Ha külön egy lemezképre készült ellenőrző összeget néztem, akkor nem találkoztam a hibával.Hogy Ti milyen korán keltek, vagy még le sem feküdtetek.
-
gvandor
csendes tag
Sziasztok
Egy mappában van több lemezkép. Debian live lemezképek (iso). Letöltöttem az md5-ös ellenőrző összegeket, a szükséges sorokat elmentettem egy summa_debian szöveges fájlba. Terminálban futtatom: md5sum -c summa_debian
Minden rendben. Átmásolom usb HDD-re a lemezképeket. Ott újra futtatom az ellenőrzést. Három kép hibás. Megismétlem az ellenőrzést, már csak egyet ír hibásnak. Lefuttatom harmadszor, mindet hibátlannak írja.
Máskor is tapasztaltam ezt, vagyis háromszor futtatom, mindig más eredményt ad.
Ez hogyan lehetséges, így hogyan bízzak az md5 ellenőrzésben? -
gvandor
csendes tag
válasz
#68216320 #41731 üzenetére
PeachMan: irfanwiew helyett Gthumb.
kkdesign: 20 GB elég lesz. Én rátenném a rendszert egyben (nem kell swap, ssd-re amúgy sem ajánlott, nem kell külön home), a Dokumentumok mappát létrehoznám a HDD-n, és a home mappában levő Dokumentumok mappát linkre cserélném, ami a HDD-n levőre mutat. Ugyanígy tennék a Képek, Videók, Zenék mappákkal is. Így a leggazdaságosabb helykihasználás szempontjából, és a rendszertől is el van különítve minden fontos adat.
-
gvandor
csendes tag
-
gvandor
csendes tag
válasz
kkdesign #41280 üzenetére
István László: A yumival nekem még sohasem sikerült végigvinni a betöltést, mint nálad is tapasztalható, látszólag rendben, de mégis elakad. Próbáld normál egy rendszer, egy pendrive módszerrel. Ha van optikai meghajtód, próbáld esetleg azzal is.
kkdesign: telepíts szoftverközpontból cairo dock alkalmazást, az megoldja a problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Hardcore café
- Cyberpunk 2077
- Nintendo Switch 2
- Revolut
- Anime filmek és sorozatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPhone topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Huawei Mate 20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest