- LG G8X - kettőn áll a vásár
- LG V40 ThinQ - olajozott gépezet
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- iPhone topik
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Google Pixel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
huszar90
aktív tag
na félig meddig találtam megoldást: telepítettem az lts linux kernelt (4.9.215-155) és így tökéletesen működik minden. Viszont Bootolás után a GRUB-ban minden alkalommal ki kell választanom hogy ezzel kernellel induljon ne az alapértelmezett legfrissebbel. Szóval már csak az lenne a kérdésem, hogy hogy lehetne alapértelmezetté tenni, hogy az lts kernellel induljon a rendszer, vagyis hogy a grub ban ez legyen az alapértelmezett.
Szerk: találtam egy GRUB customizer programot amiben könnyedén beállítottam.
Köszönöm a türelmetek. Mostmár boldog linux felhasználó lettem
-
huszar90
aktív tag
Budgie. Nagyon bejött a letisztultsága és mivel a solusnak volt alapértelmezettje ezért is döntöttem mellette
de mondom a rendszer is nagyon tetszik, de ez a hiba belerondított a képbe
-
huszar90
aktív tag
SATA-s SSD-m van. Sajnos nem sikerült az olvasottak alapján sem
azért köszönöm, hogy próbáltatok segíteni.
Bosszantó, hogy 1 ilyen pitiáner hiba miatt kell a distro cserén gondolkoznom, pedig amúgy minden igényem kielégítette és már belakni is sikerült -
huszar90
aktív tag
-
huszar90
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Telepítettem solus OS-t, a legtöbb dolgot sikerült utána kis olvasgatás után kibogoznom de ez kifogott rajtam. Ha alvó módba küldöm vagy ahogy itt hívják felfüggesztem, nem tudom se az egérrel se a billentyűzettel fel ébreszteni. Csak a bekapcsológombbal tudom, de akkor meg a monitor nem kap jelet, sötéten marad. Hogyan tudom beállítani, hogy rendesen működjön ez a funkció? Előre is köszönöm a segítséget. -
-
huszar90
aktív tag
válasz
lev258 #41978 üzenetére
Pont ez idegesít hogy a haveromnál van érdeklődés, ő kérte hogy nem raknék rá linuxot a windows 10 helyett mert zavarja a windows 10 kémkedése. Nagyon tetszett neki az ubuntu még a terminál se riasztotta vissza, mondta hogy szívesen megtanulna mindent. Erre fel felsültem
A családban már mindenkinek linuxot raktam fel és jobban is szeretik mint a Windows-t. Még az 55 éves apukám is meg a barátnőm is pedig nem egy számítógépes guruk.
-
huszar90
aktív tag
válasz
spammer #41970 üzenetére
megcsináltam, bár az alábbi módszerrel, de gondolom a végeredménynek ugyan ennek kéne lenni
1. sudo nano /etc/default/grub
2. GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash" ezt módosítottam erre: GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash" acpi=force apm=power_off
3. sudo update-grubde így se megy...
berus.berus: az a hiba közben megszűnt mert újra raktam, most már csak kikapcsolni nem tudom...
-
huszar90
aktív tag
Köszi válaszokat. Azt elfelejtettem írni hogy egy laptopról van szó Egy Acer V5-571G ről. Semmilyen USB eszköz nincs bedugva.
spammer: A parancsra amit írtál kikapcsol de utána szintén elinditja magát. BIOS-ban is ki van kapcsolva a wake up LAN és wake up WLAN.
Tanácstalan vagyok. Pedig bennem megvan az akarat hogy áttérítsem az embereket Linuxra csak éppen a Linux nem partner mindig benne.
-
huszar90
aktív tag
Sziasztok! Egy barátom gépére telepítettem az ubuntu 15.10-et. Minden indításnál ezzel kezd:
Ez normális? Vagy mit akar jelenteni? A másik Legbosszantóbb dolog hogy mikor kiakarom kapcsolni a gépet akkor leállítás után 5 másodperc után magától újra indul. Emiatt nem lehet kikapcsolni. Kérlek segítsetek, haveromnak amúgy nagyon bejönne a linux de ég a pofám hogy ilyen bugok vannak
-
huszar90
aktív tag
Sziasztok! A párom gépére szeretném felrakni a Solus-t de a telepítésnél nem találja a merevlemezt csak a pendrive-ot amiről bootol. Felajánlja hogy indítsam a Gparted-ot de az is csak a pendrive-ot mutatja, pedig maga rendszer látja a merevlemezt mert ha nyitok egy (intézőt?) akkor ott tudom a merevlemezen lévő fájlokat böngészni. Csak a telepítő nem látja meg a gparted. Ötleteitek vannak?
-
huszar90
aktív tag
-
huszar90
aktív tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Solus OS-ről? Az az igazság hogy végig néztem egy rakás distrot amit tudtam live-ban elindítottam de eddig ez fogott meg legjobban (bár szívem szerint egy arch linuxot szerettem volna egy sima gnome környezetben de a telepítés meghaladta a tudásom). Milyen hátrányai vannak a népszerűbb distrokhoz képest? (pl.: ubuntu, mint, OpenSUSE stb.) A solus-ra is lehet ugyan azokat Gnome programokat telepíteni mint pl az ubuntunál? Első linuxom lenne és ezek a program telepítések nem tiszták számomra ezért nem mertem még lecserélni a windows-t. Ez a Solus OS annyira megtetszett hogy kíváncsi lennék ti mit mondtok róla.
Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest