Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gömbike
senior tag
válasz
dorika87 #110964 üzenetére
Én inkább a képminőséget helyezném előtérbe. A Dolby megoldható egy normális erősítővel. A tv- hangszórói amúgy is marketing és hitvány kategória. Jó hangzásért fizetni kell, de ez szerintem nem újdonság.
Sokkal olcsóbb egy jó erősítő. Legalábbis nekem, mar több mint 20:éve csak és kizárólag erősítőn jön a hang. Nem használnék mást, nem kívánom magam kínozni. -
seniman
veterán
-
huncutka1029
addikt
válasz
dorika87 #62479 üzenetére
Szia Dorika,
Nem könnyű külön beszerezni, de nem lehetetlen.
Pl az amazonon van most is -
dorika87
őstag
válasz
dorika87 #46004 üzenetére
Lejárt a szerkesztési időm.
De sajnos tényleg csak úgy működik, hogy előbb meg kell nyitnom tv-n is a youtube alkalmazást.
Csak éppen nem tudom ennek mi az értelme, hisz az lenne a lényege, hogy a telefonnal tudjam elindítani a youtube-t tv-n keresztül, és ezt régen tudta (tavasszal és nyár elején biztos) Most vagy a tv fw frissítése óta nem megy, vagy a youtube frissítés rontotta el, viszont ezt tényleg sajnálom, mert így rosszabb lett mint volt. -
huncutka1029
addikt
válasz
dorika87 #45994 üzenetére
nálam úgy megy, hogy a telefonon bejelentkezek a youtube fiókba, azután indítom a tv-n a youtube alkalmazást, és akkor megjelenik a telón a kis ikon jobb felül.
ha rábökök, kiküldi a tv-re.De valszleg, a hálózati beállításod volt ott is a ludas. lehet, hogy most már az is menni fog.
-
apszi
őstag
válasz
dorika87 #43444 üzenetére
Az újrahangolás sajnos kizárt, hogy megoldja ezt a gondot. A DVB-T-és próba még jól jöhet, de majd a Wayteq box nélkül csináld a szabadon foghatókkal, úgy a biztos. Mindenesetre sok sikert, és ha nem gond, kíváncsi lennék majd a végeredményre, hogy mi is volt a valós probléma
-
apszi
őstag
válasz
dorika87 #43435 üzenetére
SZia!
Ez a jelenség kísértetiesen hasonlít az én Samuméhoz. Nekem MindigTv-m van. Az én tévém 2011-es beszerzés. Asszem akkor már volt digitális adás is, és analóg is. Analógnál természetesen semmi gond nem volt, ott ha szar a jel, akkor max szarabb lett a kép is. Nos, ugye a digitális jel erre sajnos nem annyira toleráns. A lényeg, hogy ne legyek túl hosszú, hogy mikor digitális adást néztem, kb. a bekapcsolást követően 20-40 percen belül mindig elkezdett kockásodni összeomlani a kép, majd összeomlott, és kb. egy egy perces küzdelem után újra éledt. Ezt egyszerűsítettem én is azzal amit te is csináltál, hogy egy villanásra oda vissza kapcsoltam a csatornát...akkor egyébként gyorsan magára talált mindig. Viszont utána tökéletesen ment a végtelenségig, de ezt minden nap bekapcs után eljátszotta egyszer, nagyon-nagyon ritka eset volt amikor nem. Mivel szervizbe nem szerettem volna vinni a tévét, korábbi, nem a tévével kapcsolatos, rossz szerviz tapasztalatok miatt, ezért megbarátkoztam a jelenséggel. Azonban a sors úgy hozta, hogy csíkos lett a kijelzőm, amit viszont már nem igazán tudtam tolerálni, így végül szerviz lett a vége, és akkor már ezt is felvetettem a hibalistára. Na most, a szervizben azt mondták, hogy a tunerem tökéletes, náluk nem jelentkezett a hiba...megmondom őszintén úgy gondoltam, hogy nem is igazán foglalkoztak a történettel, mert a hazavitelt követően ugyanúgy a tuner rész csinálta a maga kis összeomlását. Viszont az elmúlt, talán 2 hónapban azt veszem észre, hogy a probléma magától megszűnt létezni, innentől kezdve arra jutottam, hogy a sugárzott jelfolyamban történhetett valami változás ami jótékonyan befolyásolta a kapcsolatot. Egyébként mostanában elég sokat mókolt a MindigTv az adóival, és lehet ez a siker oka. Viszont neked ugye mindig összeomlik a történet. Nem tudod esetleg máshol kipróbálni a masinát? Gondolom Box nincs közbeiktatva. A jelerősség megfelelő? Ez utóbbit megtudod nézni valahol a tévén. Bár ha van is box, mint ahogy nálunk is volt, és azon jó, akkor se biztos, hogy tuner gond, ha a tévén nem...lehet nálad is az a helyzet, hogy nem szereti a sugárzott jelet valamiért...nehéz eset.
Up.: Lassú voltam, de már nincs szívem törölni
Mindent összevetve én is szolgáltatóra tippelnék első körben.
-
sweetsour
tag
válasz
dorika87 #43435 üzenetére
Nekem hasonló hibám volt régebbi TV-vel, főleg a HD csatornák nem jöttek be megbízhatóan. Akkor UPC jel nem volt elég erős, a szerelő jött, kábelt cserélt meg ilyenek, és helyrejött. Szóval 1 szavazat a Digire.
Ha jól értem akkor nincs Digi-s set-top-box, és másik TV sem, amivel tesztelhetnél? A kábelt megpróbáltad megmozgatni, újracsatlakoztatni?
-
-
Zirowe
nagyúr
válasz
dorika87 #39134 üzenetére
Youtube nem egyenlő a böngészőben nézett filmekkel, mert az elsőnek van dedikált appja, míg a második gondolom a csökkentett kapacitású böngésző miatt nem képes erre.
TMT7TMT7:
2013asok is elvileg csak hdd-vel mennek, gyakorlatilag meg spécibb pendriveokat is elfogad (pl: sandisk extreme). -
samspade
csendes tag
válasz
dorika87 #37869 üzenetére
Viszont az sem mindegy, hogy mit értünk beletekerés alatt. Én speciel arra gondoltam, hogy a film elejéről mondjuk a film közepéhez ugrok, tehát az MR-rel rákattintok valahol a csúszkán. Vagy olyan tekerésre gondoltál hogy dupla, vagy négyszeres sebességgel megy a film, aztán ahol gondolod leállítod? A navigáló nyilakkal elvileg egy-két perceket lehet ugrani, tehát nem a gyorsított lejátszásra valók. Bár ezt csak emlékezetből mondom, mert a hagyományos távot nem nagyon használjuk.De este előásom azt a batár szörnyeteget és lecsekkolom.
-
samspade
csendes tag
válasz
dorika87 #37864 üzenetére
Nekem az LG saját programja van fent a gépen, a Smart Share. A honlapjukról letölthető. Ez bőven megfelel, más programot még nem próbáltam. De szerintem tök mindegy milyen DLNA kliens van fent, a tekerés attól függetlenül kellene hogy menjen. Nekem mondjuk van MR a 620-hoz is, de a hagyományos távval is mennie kellene a beletekerésnek.
-
farkas-j
őstag
válasz
dorika87 #37331 üzenetére
Ha esetleg a Panasonic hangfalakhoz tartozó erősítőd is megvan, akkor első körön nem is kellene nagy beruházást csinálnod. Elegendő lenne vásárolni egy ilyen optika/analóg átalakító, Ennek a sztereó kimenetét rádughatnád az erősítőd bemenetére. Ez megvan 2000Ft-ból. Ha nem tudsz külföldről vásárolni (itthon ennek az árnak 2-4 szerese), használhatod a TV fejhallgató kimenetét is hangforrásnak. Ezt kötöd rá a HiFi-re egy (kb. 200Ft-os) kábellel. Ez utóbbi előnye, hogy olcsóbb, azonnal megoldható és a TV-d távszabályzójával tudod a hangerőt vezérelni. Hátránya a gyengébb hangminőség (bár ezt többen észre sem veszik), és hogy ki-be kell dugdosni, ha a TV saját hangszóróját akarod használni. Ezekkel a módszerekkel időt nyerhetsz, hogy összespórolj egy kis pénzt a jövőbeni hangrendszeredhez.
Ha házimozi erősítőt veszel, azért figyelj oda, hogy az erősítőd nehogy tönkretegye a hangdobozaidat. A házimozi erősítők jellemzően több tíz watt (a komolyabbak akár 100W feletti) teljesítményűek lehetnek, még a musik-centerek, a kis HiFi-k jóval kisebb teljesítményűek. Ehhez a kisebb teljesítményhez vannak méretezve a hangdobozaik is. Körültekintő használatot igényel ha házimozira kötöd őket. Csak példának:
Az egyik barátomnak van egy kiváló retro magyar Orion nagy HiFi tornya (irigylem is érte) két darab HS500-as nagy hangfallal. Ez elvileg egy komplett szett. A kisebbik csemetéje kikapcsolt állapotban macerálta a tornyot, játszott a sok szép nagy kallantyúval. Átkapcsolta rádió bemenetre az erősítőt és feltekerte a hangerőt stb. Apuci fáradtan hazajött, kitöltötte a sörét és benyomta a kontaszett bekapcsológombját. Azonkívül, hogy a hangrobbanástól eldobta a poharat és majdnem szívrohamot kapott, a vitrinben megrepedt az egyik féltve őrzött kristály whiskys pohár, a HS502-es hangfalak "kiköpték" a magas-sugárzójukat. Én cseréltem bennük utána tekercset.
A lényeg, hogy a kisebb teljesítményű hangfalakat odafigyeléssel kell használni a nagy teljesítményű erősítőkkel! -
dorika87
őstag
válasz
dorika87 #37327 üzenetére
Látom nagyon sokan próbáltatok segíteni, véleményt és tapasztalatot írni. Ezt köszönöm mindenkinek. Nem vagyok szerencsére sértődős típus. Valahol mindenkinek igaza van, abszolút megértem, hogy miért nem ajánlanátok a hangprojektort. Viszont az is érthető, hogy vannak hozzám hasonlóan még mások is akik így gondolkodnak, akár anyagi akár egyéb okok miatt. Nekem előszőr tényleg azért jutott eszembe, mert hely hiány miatt gondoltam, hogy jó megoldás lenne. Viszont végigolvasva a hozzászólásokat hajlok rá, hogy beszerezzek egy használt erősítőt és egy hangfalpárt, aztán tényleg tudom még a jövőben bővíteni.
Van otthon egy panasonic hangfalpár, ami egy hifivel üzemelt régebben. Nem tudom pontosan a teljesítményét, de emlékezetem szerint szépen szólt.
Nem értek hozzá abszolút... de akár azt meg lehetne oldani, hogy egy ilyan használt erősítőre rákötni azokat a hangfalakat és az erősítő optikán keresztül csatlakozna a tvre?
Nem nagyon szeretnék offolni, úgyhogy ha valaki tud erre nekem válaszoni akkor megyek is át a hifi-házimozi topikba és ott érdeklődöm tovább. Csak gondoltam kezdésnek ha ez így megoldható akkor beruházni egy viszonylag jobb használt erősítőre és a régi pana hangfalakkal nyomnám kezdetben. -
farkas-j
őstag
válasz
dorika87 #37291 üzenetére
Na tessék. Csak egy példa a házimozi erősítőre. Én egy Kenwood KRF 4070-et vetem a barátomnak 17eFt-ért, itt meg egy Kenwood KVF5050-et hirdetnek 18eFt-ért. Ehhez már könnyen lehetne találni jó hangfalakat. Tévedés ne essék, nem akarlak konkrétan erre rábeszélni, csak rákerestem a házimozi erősítőre és többek között ezt találtam példának.
-
farkas-j
őstag
válasz
dorika87 #37291 üzenetére
A hangprojektoról én is lebeszélnélek, még tisztességes sztereó hangképre sem képesek, a hangminőségük meg egyenesen csapnivaló. Amelyik meg kezd egy kicsit jobban szólni (na nem a sztereó hangképre gondoltam), annak meg olyan ára van, hogy egy belépő szintű házimozi simán kijön belőle.
Ha a TV-det nem csak TV műsor nézésére, hanem a SMART alkalmazások nézésére- hallgatására is használod, ill. szoktad a beépített médialejátszóját is használni, akkor a sima HiFi tornyok, aktív cuccok is kiesnek, mert általában csak analóg bemenetük van. Az említett források hangját ugyanis csak optikán vagy HDMI-n tudod kinyerni a TV-ből (vagy kell egy otika/analóg átalakító). Kompromisszumként ugyan használhatod a fejhallgató kimenetet is, de azt meg kényelmetlen ki-be húzogatni ha éppen nem akarod a TV-t kihangosítani.
Én azt tenném amit egy barátomnak csináltam megbízásból. Vettem neki a Vaterán egy használt de kitűnő állapotú Kenwood házimozi erősítőt (17eFt volt). Van 1 optikai, 2 digitális koax, és vagy 6 analóg bemenete. Mellé leütöttem még 2 db szép és jó állapotú Orion HS281-es hangfal párt 11eFt-ért. Az egész 28eFt-ból kijött. Nem kellet neki térhatású rendszer (pedig győzködtem), csak sima sztereó, viszont egy későbbi bővítésnek így nincs akadálya ha mégis meggondolja magát. Ezzel így hozzájutott még egy nagyon jó RDS rádióhoz is, és a lánya az Mp3 lejátszóját is rá tudta kötni. Két hangszórót meg láthatatlanul is el lehet kábelezni a szekrénysor mögött. Nagyon jól szól, és a sztereója is kiváló.
Szóval nem kapkodnám el a projektor vásárlást, hanem végigjárnám a bizományikat és körbenéznék a Vaterán, az Apródon a Jófogáson stb. -
csaba12242
tag
válasz
dorika87 #37293 üzenetére
Szia nekem ebből van kettő KATT az egyiket la660-al használom,van optikai bemenete is, én avval használom, nem egy gagyi szett nagyon ütősen szól, mondjuk halkan is tisztán,teljes hangerővel meg lepakolja a szekrénysorról a tárgyakat, és nem túl nagy méretűek a hangfalai.
25-40-ig találni belőlük a neten, én az elsőt 170-ért vettem igaz nem mostanában. -
törölt tag
válasz
dorika87 #37293 üzenetére
Gyűjtsél még hozzá.40 ezerből használtan se tudsz venni nagyon semmi használhatót.Elsőre célozz meg egy ( használt ) sztereó rendszert,rendes házimozi erősítővel,amit később lehet bővíteni.
(#37294) péter28 Én még nem hallottam olyan pendrive ról,amivel működne a felvétel.
-
1stVikman
senior tag
válasz
dorika87 #36898 üzenetére
Gratula a TV-hez!
Nekem is ez van kb 1 hónapja.
Képbeállításom szinte ugyanaz, mint T-Shark-nak az emelt fényerősséggel, annyi különbséggel, hogy nálam a zajcsökkentés, és a TruMotion is ki van kapcsolva.
Használd egészséggel, és majd írd meg a tapasztalataidat később is. -
sbalu1
senior tag
válasz
dorika87 #36908 üzenetére
Én is gratulálok az új tévédhez!Legyen sok örömöd benne, nekem is ez a tipusom van!Az újdonság varázsa, a kezdeti eufória bizonyára el fog múlni, de én még 8 hónappal a vásárlása után is nagyon tudok örülni ennek a tévének, pedig én LCD tévéről váltottam.Hosszabb használat után biztosan Te is fogsz találni olyan dolgokat benne ami nem tetszik, de összességében, véleményem szerint, az LG igen jó tévéket alkotott ezekkel a tipusokkal.Azt pedig igen jól látod, hogy a beállításokat a saját szemedhez, ízlésedhez kell állítani, a sablonokat ez esetben el lehet felejteni.
-
T_Stark
őstag
válasz
Nekem is nemrég óta van 620S, így használom:
Háttérfény 40
kontraszt 88
fényerő 52
vízszintes/függőleges élesség 10/10
színtelítettség 52
árnyalat R2Speciálison belül:
színskála normál, gamma 2.2, minden más ki.Képbeállításnál:
Zajcsökkentés alacsony
Fekete szint alacsony
TruMotion felhasználóin és 1-re állítva, minden más ki.3D-hez annyival másabb, hogy ott a háttérfény 45, fényerő 55, mert 3D-ben kicsit sötétebb a kép a szemüveg miatt, többi ugyanez.
Mikor meg csak monitorként használom, akkor a játékgép profil, csak a háttérfény/kontraszt/fényerő stb ugyanígy beállítva a fentiek szerint.
Nálam egyelőre így megy, de még Én is kísérletezem.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Használd egészséggel, legyen benne sok örömöd. Kiindulási alapnak a képbeállításokhoz jó lehet a képvarázsló, amit a képbeállításoknál találsz. Pár lépésben beállíthatod a képbeállításokat. Sokat nem kell tőle várni, de kiindulási alapnak jó, aztán ahogy nézed a filmeket szépen darabonként belemódosítasz.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
dorika87 #36525 üzenetére
Egy jó ideje követem már a topikot, de most hozzászólnék:
Az a baj, hogy igazából Ti értitek félre. 3 különböző dologról beszélünk: mi lenne az optimális, mi fér bele anyagilag, mi fér be fizikailag. Az itt tanácsot adók a második kettőben nem tudnak segíteni, mert sem pénzt nem tudnak küldeni, sem nagyobb lakást nem tudnak adni. Egy dologban tudnak segíteni: mi lenne az optimális. Ami nem azt jelenti, hogy ha kisebbet veszel akkor nem fog működni a TV, vagy nem lehet használni. Egyáltalán nem gáz, ha nincs pénzed (vagy egyszerűen nincs kedved) ennyit kiadni egy TV-ért. De ne csesszétek már le azokat, akik felhívják a figyelmet arra, hogy mi lenne az optimális. Az meg nem igaz, hogy mindenkinél más szempontok vannak. A szempont mindenkinél ugyan az: szeretné a pénzéért a lehető legjobb készüléket. Amikor valaki azt írja, hogy X méterre én Y"-os TV-t gondoltam, akkor engedtessék már meg, hogy szóljanak neki, hogy az kicsi lesz oda, mert...olyat itt még nem olvastam, hogy valaki 150.000 Ft-ból akart TV-t venni, erre ajánlottak neki egy 400.000 Ft-osat. És attól, ha valaki nem teheti meg, hogy 2,5m-es nézési távolságra 32"-nál nagyobb TV-t vegyen, attól az még nem lesz ideális. Ettől függetlenül maximálisan érhető, ha ezt veszi, ha erre van pénze. Nem kéne keverni a kettőt, és nem lecseszni kéne azokat, akik felhívják a fórumtársak figyelmét erre az apró tényre. Az emberek 90%-a nincs tisztában az optimális nézési távolsággal.
Konkrétan a Te mondandódat meg megfordítanám, mert még jó, hogy nem baj ha valaki ideális nézési távolságok figyelembe vételével vesz TV-t. Tehát a mondat helyesen : Ha valaki nem teheti meg, hogy a nézési távolsághoz megfelelő képátlójú TV-t vegyen, nincs is ezzel semmi gond, mert biztos sokan vannak úgy, hogy örülnek, hogy a régi tv-jüket le tudják váltani egy modernebb típusú készülékre. Ettől függetlenül ne támadjuk már meg azokat, akik viszont nem így tesznek.
3,5 éve költöztem nagyobb lakásba. Az előzőben 2 m-es nézési távolságra 40"-os TV-m volt. A nézési távolság az új lakásban 3,5 m-re nőtt. Amint beköltöztem, tudtam, hogy ez ide kicsi. Nem tehettem meg, hogy vegyek nagyobb TV-t. 3,5 év után most jött el az idő, hogy be tudok ruházni egy 55"-os TV-be és le tudom cserélni a 4 éves TV-met. Attól, hogy 3,5 évig nem tudtam nagyobbat venni, attól ez a TV ide kicsi a mai napig. Úgy, hogy (sajnos) nem volt nagyobb TV-m, ezt még úgy is láttam abban a szent minutumban, amikor beköltöztem és bekapcsoltam a TV-t. Nem kellett méricskélnem, nem kellett centiznem, mert élményben a felét adta, mint az előző lakásban. És ettől nem éreztem magam sz@r embernek, mert 40"-os TV-t nézek 3,5m-ről, de nem áltattam azzal magam, hogy ez így optimális.
-
farkas-j
őstag
válasz
dorika87 #36525 üzenetére
A kérdésedre többek között itt találsz választ
-
ezozo
tag
válasz
dorika87 #36316 üzenetére
Hali,nekünk van egy 32LN570R és lan kábellel hálózatba teljesen jól szuperál és minden elérhető,a tévé wifijét nem hiányoljuk hogy nincs benne,hálozatba filmeket is lehet nézni,sőt telefon wifivel ugyan úgy irányitod hálózatba a tévét az LG TV apk-val,szóval ha lan a tévébe telefon a hálózati wifin nem fog hiányozni az LG drága wifije.
-
farkas-j
őstag
válasz
dorika87 #36185 üzenetére
Igen, sajnos csak TV műsor nézésekor adja ki SCART-on a hangot. Ha külső HDD-ről nézel filmet, akkor csak a TV hangszórón (és fejhallgatón), ill. ha átállítod a menüben, akkor optikán és HDMI ARC-on jön ki hang. SCART-on nem. Ezért írtam, hogy ez az LG baromsága. Ugyanis a TV hangszóró erősítőjének bemenetén ott van az analóg vonali hang jel, ami pl. kijöhetne ugye minden üzemmódban a SCART-on. De az okos mérnökök nem így oldották meg
Ezért rendeltem én pl. egy ilyen átalakítót, hogy minden üzemmódban legyen analóg sztereó hangjelem a vezeték nélküli fülesemhez.
-
1stVikman
senior tag
válasz
dorika87 #36140 üzenetére
Szia!
Igen én pont így használom.
A linkelt jack-rca kábel jó hozzá. A TV fülhallgató kimenetébe bedugod a jack-et, rca-t meg az erősítő megfelelő bemenetére és ennyi.
Erősítő bekapcsol, tv-ben hangot átállítod fejhallgató-ra és máris onnan jön a hang.
Az 5.1-es hangot természetesen így lekeveri 2.0-ra, de ha nincs komolyabb hangrendszer, akkor ezt kell elfogadni. -
shteer
titán
válasz
dorika87 #35782 üzenetére
mindkét megoldás életképes
dlna-n keresztül nem fog menni a hangsávváltás, azzal számolj - szintén ilyen routerem van, de nálam NAS-ról megy a filmezés - arról nem mennek a külső feliratok sem, csak a beépített vagy kényszerített. routeres megosztással nem tudom ez miképp működik
a notiról megosztáshoz javaslom a universal media servert
-
farkas-j
őstag
válasz
dorika87 #35705 üzenetére
A Digitalko teljesen korrekt webáruház! Én is ott vetem a TV-ket és még egy pár dolgot. Hivatalos LG garival adták a TV-ket. A megrendelés minden fázisáról telefonon és email-ben is értesítettek. Én csak ajánlani tudom Őket! Ráadásul egy nagyon korrekt futárszolgálattal szállíttatnak.
-
baandii
senior tag
válasz
dorika87 #35705 üzenetére
Én is pont nézegetem a webshopokat honnan lenne érdemes beszerezni a masinát. A műszakidapó-nál néztem ki a tv-t, elvileg itt itt hivatalos magyarországi 2 éves gari van.
-
huncutka1029
addikt
válasz
dorika87 #35633 üzenetére
állvánnyal nézik, mert alap helyzetben az a tv-re van instalálva.
Méretet nem írtál, de ha 32"-nál nagyobb, az már kimeríti a tömegközlekedési eszközzel akadálymentesen nem szállítható kategóriát.
Mindenképpen jönni kell érte a futárnak.
Annál is inkább, mert a garis feltételekben, és a fogyasztóvédelmi törvényben is előírják, hogy a helyszínen kell megkísérelni a hiba kijavítását, amennyiben ez nem lehetséges, úgy az eladónak kell az el, és visszaszállítást megoldani.
Ennek költsége a szavatossági / jótállási idő alat nem terhelheti a vásárlót.
Szóval ne hagyd magad, ha mást próbálnak bebeszélni.
itt a teljes vonatkozó szabály:
[link]
Idézem:
A minőségi hiba elhárításának menete
Hol kell elvégeztetni a hiba elhárítását?A jótállási jegyhez rendszerint mellékelnek egy listát is, mely a gyártó által kijelölt szakszervizek nevét, címét és telefonszámát tartalmazza. Mint már említettük, a fogyasztó hiba esetén közvetlenül is fordulhat a neki legmegfelelőbb szervizhez, vagy a forgalmazóra bízza a javítás elintézését. Ami ebben a tekintetben a legfontosabb, az a következő: a jótállás ideje alatt ne engedjünk hozzányúlni a kérdéses termékhez senkit, akinek a garanciajegy erre jogosítványt nem ad. Ha ugyanis illetéktelen nyúl hozzá a termékhez – legyen az akármilyen kiváló szakember – a jótállásra vonatkozó jog elvész. A forgalmazó ilyenkor azt fogja állítani, hogy a hibát az illetéktelen beavatkozás idézte elő, és ennek ellenkezőjét már a fogyasztónak kell bizonyítania. Amennyiben tehát a kijelölt szakszerviz tevékenysége nem nyeri el a fogyasztó tetszését, ezt a problémát jelezze a forgalmazónál, mert neki kell megoldást találnia.
Vannak esetek, amikor a meghibásodott termék nem szállítható. Ilyenek a rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikkek. Ezeket – a járművek kivételével – az üzemeltetés helyén kell megjavítani. Ha a javítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a forgalmazónak kell gondoskodnia.
A javításra átvett áruról elismervényt kell adni a fogyasztónak. Ezen fel kell tüntetni a fogyasztó nevét, címét, az áru azonosítását lehetővé tevő adatokat, az átvétel időpontját és azt az időpontot is, amikorra a javítás elkészül.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
dorika87 #35113 üzenetére
Az én tudomásom szerint a törvény úgy rendelkezik hogy az eladó szervnek kötelessége visszavenni a hibás készüléket és levezényelnie a javítást. Ez alól természetesen minden módon igyekeznek kibújni a kereskedelmi egységek, élükön a webáruházakkal. Tehát ha olyan helyről veszed ahol nem a gyári szervízhez küldözgetnek hanem maguk viszik- hozzák , akkor tövényi kötelességüknek tesznek eleget. Nem hinném hogy ezért félni kellene tőlük. Az persze igaz hogy a Szlovákiából behurcolt cuccok webáruházainak elemi érdeke hogy maguk vezényeljék le a szervizelést, mivel ha magad viszed be, mondjuk az LG szervízbe a tv-t, akkor nem fogják megjavítani mert nem a magyar "LG Magyarország Kft."-n kesztül jutott be az országba. Mindezeket figyelembe véve nem könnyű a döntés számodra, mert nehéz eldöntened hogy azért ilyen udvariasak és szállítgatják a javítani valót mert betartják a törvényt, vagy azért mert szlovák webáruház és életben akarnak maradni a hivatalos magyarországi kereskedelmi egységekkel szemben.
Nem reklámként írom, hanem mert kérdezted hol vegyél ahol engedik hogy magad szállítgasd a szervízbe ha elromlik. Vedd a Műszakidepo webáruháznál, én is ott vettem. Ez a webáruház, - másik 2 társával egyetemben, melyek egybetartozására úgy figyelhetsz fel hogy az árukeresőben összehasonlítod az elérhetőségeiket - a magyar Euronics áruházlánc saját webáruháza. Olyasféle mint Media Markt online a Media Markt-nak.
Szóval Műszakidepo-nál nem kell félned hogy maguk akarják majd szállítgatni, ugyanis ez volt az első amit közöltek velem: Ha elromlik keressem az LG márkaszervíztEttől függetlenül, csak jót tudok mondani róluk.
Gyári, bontatlan csomagolásban, magyar gyári garanciával, hibátlanul érkezett a tv. Visszakeresve a kommentekben megtalálod a képeket amiket készítettem róla, ahol ki fog derülni hogy milyen jelentéktelen a felhősödése, mondhatni tökéletes. Nem igaz tehát hogy mindegyik felhősödik. Illetve igaz, de a mértéke valószínű sok tv-nél el sem éri az ingerküszöböt, még akkor sem ha töksötétben, homogén szürke képernyőt kívánsz nézegetni.
Most hogy visszaolvasom magam, lehet hogy részesedést fogok kérni az LG-től és a Műszakidepo-tól a reklámért -
huncutka1029
addikt
válasz
dorika87 #35113 üzenetére
Szia,
Nem kell neked márkaszervízbe vinni, jönnek a készülékért, ha terjeelmes, illetve 10 kg feletti.
nagyjából minden 42" és feletti készülékért.
Elsődlegesen úgyis a helyszínen kell megpróbálniuk a javítást.Másrészt, ha egy jó és megbízható webshopot találsz, amit a vélemények alapján itt is megtehetsz, nem kell félni a bolti garitól sem.
Nekem is ilyen volt a tv-n, és javítani is kellett, 5 nap alatt megvolt.
futár jött vitte, javították, és hozta is vissza.
Nem volt gond.Azokkal a webshopokkal kell óvatosnak lenni, amik nem magyarországi székhelyűek, Pl szlovák, román.
Az ottani fogyasztóvédelmi szabályok eltérnek a miénktől, nehezebb érvényesíteni a jogaidat, illetve tovább tart a javítási idő.Azért van olyan webshop, aminél 30-40 K- maradhat a zsebedben, ugyanazért a tv-ért, amit pl a MM-ben vennél.
Volt nemrég olyan aki ragaszkodott a gyártói garihoz, ezért Tescoban vette meg, nem webes üzletben.
Aztán jött a hidergzuhany, a tesco nem csak MO-ról szerez be Lg tévéket, hanem lengyel országból, így nerm is akarták megjavítani neki gariban. A tesco meg el akarta hajtani, hogy vigye ő szervízbe. -
karendi
csendes tag
válasz
dorika87 #34940 üzenetére
Szerintem amit írtál az a rosszabbik eset tehát ha kijönnek érte hetekig azt se tudod mi van vele visszakapod-e valaha és nem lesz összekarcolva megsérülve. Ezek a szürke importos termékek amelyeknek közük sincs az LG Magyarországhoz tehát ki tudja hol javítják. Személy szerint én azt szeretem ha kijön hàzhoz a szerelő és ott javítja. Ilyen szürke importos webshopokat tucatjàval talàlsz a neten
-
LucasGrant
aktív tag
válasz
dorika87 #34681 üzenetére
Szokásosan ilyen március vége felé kezdenek el csöpögni az új modellek.
Én azt majdnem 100%-ra merem állítani, hogy olcsóbbak már nem lesznek a 2013as modellek, maximum egyszer gyorsan eltűnnek és nem lesz belőlük. Jelenpillanatban a ,,kifutó" szériák ár érték arányban nagyon jó választások. -
törölt tag
válasz
dorika87 #26287 üzenetére
Nincs itt mit próbálkozni.
Vagy veszel egy ilyen D/A-t 2000Ft-ért, és sztereo jelenlegi cuccod, vagy bele kell tolni 80-100k-t egy belépő házimoziba (nem ilyen műanyagcicergős kóreai gányba), azaz hangfalakba és receiverbe. A kettő között nagyjából semmi olyan nincs, amiért pénz szabad adni. -
törölt tag
válasz
dorika87 #26280 üzenetére
Ez optikai kimeneten fog csak menni megnyugtatóan. Én vételeztem ebayről egy >> D/A konvertert << ultradurva 10 dollárért.
Annyit trükköztem csak vele, hogy a saját kis tápja helyett böktem rá egy usb csatit, amit a tévébe dugtam, így csak akkor üzemel(és csak akkor világít rajta az örjítő kínai jégkék led), amikor szükség van rá. Ez a megoldás erősítőhöz is jó, mert a tévék nem csak az eredeti audiostreamet tudják kiadni, hanem a stereo downmixed pcm-et is. Pontosabban alapból erre is vannak konfigrálva a tévék.(én egy vezetéknélküli füleshez használom ezt a megoldást, de ez most lényegtelen)
-
ferob
őstag
válasz
dorika87 #26280 üzenetére
Mivel a tévé egyedül a fülhallgató csatlakozón ad le olyan jelet (analóg), amit komolyabb beruházás nélkül tudsz átvinni az említett házimozira, ezért csak szimplán egy 3.5mm jack-RCA kábelre van szükséged, ahol a jack oldala megy a tévébe és a két RCA vége a házimoziba.
Másik megoldás, amit felettem is említettek egy olyan digitális-analóg jelátalakító (DAC), ami a digitális jelet alakítja olyan analóg jellé, amivel tud mit kezdeni a házimozid, de ez ugyanúgy sztereo lenne, mint az előző esetben.
Létezik olyan jelátalakító, ami 5.1-es hangot képes továbbítani, de ennek a te esetedben semmi értelme, mert az említett Dimarsonba nincs is hova bedugni 5.1-es hangot, mert nem is tudna vele mit kezdeni.Így marad az általam elsőként említett jack-RCA kábel, ami így néz ki és egy kb. 200 forintos beruházást jelent, valamint alkalmas arra, amire te használni szeretnéd.
-
ferob
őstag
válasz
dorika87 #26269 üzenetére
Semmi plusz dologra nincs szükséged, mert fel tudod használni a tévéhez a meglévő, routerhez csatlakoztatott merevlemezt, így az azon megtalálható tartalmakat megoldható, hogy lássa a tévé is.
Csak annyi a dolgod, hogy átfutod ezt a leírást, hogy be tudjad állítani a routeren a médiaszervert, majd utána a tévén el is érhető minden, amit megosztottál.Ez a megoldás, azért is jobb, ha már úgyis használsz a routerrel egy merevlemezt, mert így kikapcsolt számítógép mellett is el tudod érni a tévéről a dolgokat, de ha szükséged volna arra a megoldásra is, hogy a gépeden levő tartalmakat is meg tudjad nézni a tévén, akkor fel kell rakni egy médiaszerver alkalmazást a számítógépre, mint pl. a Serviio is egy ilyen.
Ezekben az esetekben teljesen felesleges bármilyen további kábel használata.
-
Laca0
addikt
válasz
dorika87 #26206 üzenetére
Bocs, de meg fogod bánni... korábban írtam már a barátomról, aki ugyanígy gondolkodott és megvette a 32"-ost... majd 1 év múlva átalakíttatta a szekrénysorát és vett egy 47"-osat...
Persze mindenkinek más a szempontrendszere. Eleinte neki sem volt olyan fontos a 3D, de nagyon rákaptak az ízére
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mikrotik routerek
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Fujifilm X
- Vírusirtó topic
- Könyvajánló
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest