- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neohero
tag
Nálunk a futár (Trans-o-flex) problémázott hogy meg akartuk vizsgálni külsőleg a dobozt mielőtt átvesszük. A webshop oldalán is felhívták a figyelmet hogy utána reklamáció nincs.
"Kérjük a csomagot kézbesítéskor a kiszállító előtt szíveskedjék megvizsgálni hogy külsérelmi nyomok (szakadás, törés, lyuk stb.) nem látszódnak-e a csomagoláson, és csak ezután írja alá az áruátvételi bizonylatot, mivel sérülésre vagy hiányosságra vonatkozó reklamációt ezután már nem áll módunkban elfogadni!"
Mondtuk ilyen nagy tételnél hadd vizsgáljuk meg mielőtt aláírjuk a papírokat. Utána mormogott az orra alatt de nem érdekelt.Amúgy is ezzel a szállítóval kapcsolatban sok negatív komment érkezik a neten a viselkedésük és egyéb miatt. De szerencsére nem volt gond a termékkel.
-
OldMike
őstag
Én a 2012-es modellévű tévémnél úgy jártam, hogy webáruházban (nem egy noname volt) vett készülék AEU jelzésű volt, és csak a nyugat-európai országok voltak benne. Azonnal visszavetettem velük, utána máshol vettem egy másikat, ami AEE volt. Ebben már az összes (több mint 40) európai ország szerepelt.
Szerintem ez a mostani évjáratnál is így lehet. Volt itt már valaki, aki megerősítette ezt. Ha más LB tulajok között akad, aki meg tudja nézni a dobozon lévő Sales Suffix kódot, és AEE van rajta, valamint látja a tévén az összes európai országot, akkor az már meggyőző.Szerintem ebben a dologban téved a "kódfejtő".
-
dorika87
őstag
Szia. Nagyon szépen köszönöm ezt a részletes leírást. A te eseted is hasonló az enyémhez, bár igaz nálam mindig összeomlik, tehát ha visszakapcsolom akkor is.
Arra jutottam, hogy a Digit mindenképpen kihívom, hátha tudnak valamit sainálni, és ha azután sem lesz változás akkor következik az Lg (mivel gyártói garanciám van, úgy tudom házhoz jönnek)
A jelerősségre most nem emlékszem, mert nem vagyok otthon, de majd megnézem. Emlékezetem szerint nem lehet olyan rossz, de majd ránézek.
Kipróbálni nem tudom máshol a masinát, mivel nem igazán tudom szállítani...
Box nincs közbeiktatva és másik tv sincs a laskában, tehát ebből a szempontból meg vagyok lőve.
Esetleg még arra gondoltam, hogy van a családban egy wayteq dvb-t beltéri, és megpróbálnám, hogy mindig tv-vel mit művel. Mert ha ott is gond van a digitális adásokkal akkor tuner hiba gyanúgy.
Ha úgy jól működik akkor tényleg a szolgáltatómnál lehet a hiba.
De nem tudom mikor tudom kipróbálni a beltérivel, ezért lehet az lesz a gyorsabb ha előbb kihívom a szerelőket és meglátjuk mi lesz.
Azért köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataidat. -
bambano
titán
nem a hátrányos megkülönböztetés a probléma, hanem az, hogy erről nem tájékoztatnak, és csak akkor derül ki, mikor már letetted a lét a kasszába és hazavitted a lomot.
mert minden gyártónak szabad hülyének lenni, csak erről tájékoztatni kell a fogyasztót, hogy minden ismeret teljes tudatában dönthessen.
-
szabferi
tag
Köszi, valahol a settingek mélyén találtam egy DRC (Dynamic Range Control) opciót, tán ez lesz az
Hazemegyek, beröffentem és várom a csodát!
foltok/sarkok: őszintén, a szemem szarrátömörített Thomeos IPTV adáson edződött (még a 72 centis CRT!!! TVn is ocsmány volt a kép néha)
-
Zirowe
nagyúr
Ha visszaolvasol, voltak egy páran, akik előbbre tették a tv vékonyságát, mint az általa használt technológiát, ami azért elég vicces.
Ha rajtam múlna, kukába végezné az egész edge led dolog.
Az biztos, hogy magamnak sosem vennék ilyet, illetve ajánlani sem ajánlanék senkinek. -
petya2012
őstag
hát rákérdeztem,hogy szerinte melyik a jobb képminőségre-erre azt írta,hogy szubjektív véleménye szerint az LA
ne haragudjatok,tudom már 100x-kérdeztem,de melyiket vegyem!??
8000 a kettő között a különbséga webos tényleg bugos??bár a menü kinézete nem izgat,nekem a kép a fontos
-
sapics
csendes tag
Csak gondolom, hogy nem vonatkozik rá a garancia. Jutott eszedbe androidos telefonod vagy win PC-d esetén szoftver hibával garanciáztatni. Szoftver minden körülmények közötti hibátlan működését senki sem garantálja, szerintem. A tesztelők (jelen esetben a vásárlók) észrevételei alapján foltozzák a lyukakat. Így valószínűleg a netcast TV-k (LA sorozat) biztosan stabilabbak.
HTPC tudás kapcsán a különböző szűrési lehetőségek (előadó, stílus, minősítés, cimkék, személycimkék stb) és a lejátszási listák létrehozása és elmentése nekem már elég lenne. Vastaggal írtam, hátha az égiek meglátják -
Zsmester89
őstag
Web-os nagyon gyors, nálam egyszer sem fagyott le, a varázs távirányítóval iszonyatosan egyszerű irányítani.
Képernyővel sincsen bajbeégés nem tudom, hogy tudna egyáltalán keletkezni
Full fehér képnél látszik, hogy nem 100% homogén a fehér
akit ez zavar, vegyen olyat, amin gyönyörűen néz ki a full fehér kép és nézegetheti rajta órákig
A net tényleg nem alkalmas rajta torrentezésrehihetetlen...
(tv-n a legújabb frissítés)
-
-
törölt tag
Én úgy értelmeztem, lehet hogy rosszul, hogy 14 napon belül indoklás nélkül elállhatunk a vételtől, tehát ha elromlik, nem indokoljuk meg csak visszaküldjük. A legjobb talán 3 napig nyúzni, éjjel-nappal, ha nem romlik el, valószínű hogy 3 évig se fog.
Ha valaki neten rendeli a 14 nap miatt, és mégis személyesen akarja átvenni a tv-t, van olyan opció is a rendeléskor, hogy bolti átvétel. Meg olyat is olvastam, hogy a boltban a cég laptopjáról engedték megrendelni, és azonnal átvette az illető.petya2012, 650+magic remote, vagy 660.
-
gyeniko
őstag
Megnéztem a honlapjukat.
Ha a felkínált formula kitöltésével megrendeled a cuccot és ők házhoz szállítják, akkor ez távvásárlás és 14 napos elállási lehetőséged van. Ez szerintem akkor is így van, ha ezt ők esetleg nem így gondolnák. Szándékosan írom, hogy "táv vásárlás", mert a szóban forgó EU eredetű jogszabálynak pontosan az az logikája, hogy a vevő nem tudhatta kipróbálni, megvizsgálni a terméket abból a szempontból, hogy neki megfelel-e, ezért elképzelhető, hogy otthon jön rá, hogy nem felel meg az igényeinek.
Ha a termék 3 napon túl hibásodik meg, akkor a jótállási szabályai érvényesek rá. Magyarul: megkísérlik megjavítani, de a javítás határidejére már nincsenek kötelező - csak ajánlott - határidők. -
gyeniko
őstag
Amit ír, az a hibás termékre vonatkozik és így helyes.
A "táv" vásárlás esetén (ilyen a netes rendelés is) érvényes elállási jog hibátlan termékre vonatkozik.
A hatályos jogszabály szerint egyébként az eladó köteles közzétenni (webshop a weboldalán) a 14 napos elállási joggal összefüggő minden tudnivalót és eljárást. -
Pete87
tag
Egyáltalán nem dobozhangú! 2.1 van benne! El lehet vele lenni, de nem az igazi...
Ha sokat filmezel/zenélget inkább vmi házimozit ajánlokA bevilágítás felülről tapasztalható, amikor pl megy a film végén a cast.
Film közben semmit sem tapasztalni, még akkor sem ha egy esti jelenet van! -
Pete87
tag
Nekem 119cm-s LA690s-em van, és nagyon meg vagyok vele elégedve!
A színek tökéletesek, felhősödés szinte nincs. A bevilágítás filmnézés közben nem vehető észre, legalábbis nem zavaró! A hang minőségénél nem kell csúcsminőséget elvárni, de jobb, mint az LM, vagy az előbbi szériáknál -
LucasGrant
aktív tag
Filmekbe, BD lemezt nézek nagyrészt, vagy FHD mkv kat, ott nem szoktam kisebb felbontasú tartalmat lesni, arról nem tudok nyilatkozni, Tv adások terén is az általam legtöbbet nézett csatorna HD, ami SD az a Discovery, TLC meg még pár hasonló amiknek teljesen jó az SD képe, mondjuk SD és SD között is van különbség, nem is kicsi,.pl rtl, tv2, szerintem az említetekhez képest jóval gyengébb, de szerencsére ezek meg elérhetőek HD-ban, úgy meg frankó.
-
törölt tag
Zsmester89-el értek egyet: megrendeled a kiválasztott tv-t: 730V, a legfontosabb, hogy normálisan beállítod, saját tartalommal HD-s adással és filmekkel leteszteled. 14 nap elég lesz rá.
Ha mégse jön be, ott van a 740S: két teszt: , [link],
[link]
csak jókat írnak róla. Ezek alapján én ezt is bevállalnám. Hiszek nekik. Ha ez se tetszik, akkor már nem is tudom hol van a hiba, vagy az elvárásaiddal, vagy mikroszkóppal nézed, vagy 50cm-ről akarsz tévézni.....
50"-os CRT? -
LucasGrant
aktív tag
Képminőségileg megvagyok vele elégedve teljesen, talán amit negatívként tudnék mondani, hogy a local dimming működhdtne több blokkal is (pl. az idei Direct Led, led vezérléses modellekbe 3x annyi blokk van). A hangja szerintem teljesen korrekt egy Tv hez képest, aki meg mozizni akar, annak kell hazimozi vagy hangprojektor úgyis.
Idén nem cserélem le, hanem kap egy tesótde még képlékeny mi lesz az, én egyáltalán nem félek az Edge Led-től, szóvál játszik a 65UB950V, 60LB870V is, de az biztos hogy megvárom az IFA-t, és hogy mennyibe fog kerülni itthon az új Oled, az 55EC930
-
apszi
őstag
Képminőségben van valami különbség az LA740 és LA690 között? És egyében? Lucas engedd meg, hogy megkérdezzem, milyen negatív tapasztalataid vannak az LA 740-el. Az olvastam pl, hogy a hangja nem
valami jó, valós ez az állítás? Te mint élő felhasználó mit mondasz rá? Lecserélnéd idei modellre ami a képét illeti? A webos-t most hagyjuk. -
Zsmester89
őstag
És cseréltettél velük anyagot? Én direkt az oled rövidfilmjét rakattam át a 730-hoz, mert ami alap rajta volt, sivatagos lovas, az semmit mondó rossz anyag volt.
Amúgy egyszerű, bemész, megveszed vagy hazaviteted, aztán ha otthon kibontod, bekapcsolod és nem jön be, 14 napod van rá, hogy elállj a vásárlástól. (úgy tudom, hogy a szállítást is ők intézik) Akkor még mindig vehetsz egyet a tavalyi szériából. -
törölt tag
Akkor ott ki tudod próbálni a tv-t, a helyi üzletecskében. Egyébként meg nem noname új üzletekről van szó, hanem régóta megbízható webshopokról, árukeresőn meg árgépen el lehet olvasni a vevők értékeléseit róluk. Másik amit javaslok, hogy olyan üzlettől rendelsz amelyik beüzemeli a tévét, az a legbiztosabb. Konkrétan egy 55-ös-nél 90 rugóval volt drágább MM mint egy másik cégnél. Ugyanakkor ott sem garantálható, hogy nem szűnik meg a cég, ElectroWorld-re gondolom mindenki emlékszik. Simán megszüntek.
@sgamez, úgy látom LA690-hez hasonlít a 740-es, annak egy későbbi kiadása lehet, hasonló vagy kicsit több tudással, a 2013-as szériából, bár itthon nem árusítják.
@Zsmester89, A terméktámogatás alatt alul a színes modellszámra kattints!
-
Flashget
félisten
Szerintem erre már sok verziót leírtam samsung topicban.
De akkor itt is.
Samsung esetében a legdurvább verzió, hogy megveszed valamilyen noname webshopban (6500-tól felfelé legyen a pléda mert arra 3 év garit ad már a Samsung ha regisztrált készülék) bármelyik típust, mert 20-30K-val olcsóbb mint viszonteladónál 2 év "bolti" garanciát kapsz. Természetesen nem lehet regisztrálni a készüléket samsung honlapon az 1+2 évet.
Meghibásodik a tv 1,5 év után a kiskerbolt ahol vetted megszűnt. Ilyen esetben a gyártói gari működne, de mivel a samsung alap 1 évet vállal csak így abból kiestél.
Marad a saját pénzen való javítás. mainboard csere akár 80K is lehet ugyan úgy mint a kijelző csere. megéri akkor olcsóbban venni amiről kiderülhet végül is 2x drágábban vetted?
Persze benne van a pakliban az is, hogy 3 év alatt sem hibásodik meg a tv akkor jobban járt az illető. -
törölt tag
Akkor ér hátrány, ha gyengébb színvonalú, vagy nem a gyárival megegyező garanciális szolgáltatást kapsz.
Ezeket a tévéket az EU-ban gyártják, az összes itthoni üzletre vonatkoznak a garanciális, szavatossági,
3, és 15 napos. és egyéb jogszabályok. 5-10 éve működő webshopoktól szerintem nem nagyon kell tartani,
Inkább ott kell óvatosabbnak lenni, ahol csak bolti garipapírt adnak, és a bolt intéz minden garanciális dolgot, a saját szervízben.@Zsmester89 grat a tv-hez. Az NFC inkább tartalommegosztásra van, csak távirányításra az LG Remote Webos való. Regisztráltad a tv-t? Ha jól tudom LG Cloudot is használhatsz 100GB-ig.
-
Zsmester89
őstag
A szürke importos cuccoknál a gari érvényesítésével lehetnek gondok. Bolt a szervizhez küld, onnan meg a boltba
suck...
ITT a kép az akcióról, de ugye nem telefont, hanem 500gb HDD-t adtak mellé -- jobb is így.SD adás nincs
nem nézünk butító csatornákat
youtube-n megnéztem pár 480p-s videót, emészthetőek, de szerintem aki ekkora és ilyen minőségű tvt vesz, az inkább HD filmeket néz (és jól teszi).
Sötét képnél a felhősödésnincs, olyan szinten, hogy figyeltem, pl a Bosszúállók stáblistájánál a full fekete képhez (két név között) kikapcsolja teljesen a panelt, ergó 0fényerő. A fekete gyönyörű fekete, felhősödést nem tapasztaltam, esetleg amikor a kép apró része fekete, az nem korom színű, de feketébb jóval mint az edge ledes tv-ken. Próbálok valami épkézláb képet csinálni...hátha..
A kép tűéles, pcre kötve is, vezeték nélküli billentyűvel játszok, egy pillanatra sem éreztem input lagot, se gépírásnál, most is figyelem, de semmi nem késik ez sem.
A webOS fantasztikusgyors, nagyon jól irányítható, egyszerű és poén a magicr.-t használni, jól érzékeli a mikrofon is a kiejtett szavakat.
Eddig egy negatívum, az NFC matricával elsőnek belép egy lg programba, ahonnan egy gombbal térünk át a másikba, ahol a tv-t lehet irányítani, kifejezetten jól, még a kurzort is egy virtuális tapipadon (kijelző), csak ugye lehetne egyből az átirányítás a használandó appra.
Kérdés? -
sapics
csendes tag
LB szériás TV-n a time shift engedélyezése után 90 percnyi adást enged visszanézni. Ha visszatekered mondjuk 60 percet és ekkor megnyomod a rec gombot végleges felvétellé alakítja a hátralévő 60 percet átugrik valós időre és a további műsort végleges "lementődő" felvételként tárolja, a felvétel leállításáig.
Amíg "rec" felvétel van nincs timeshift. "Rec" felvétel közben nem lehet csatornát váltani, de futtathatók a netes tartalmak és nézhetők külső inputról érkező felvételek. A sima time shift is zavartalanul folytatja a csatorna felvételét webes tartalmak ill. külső inputok használata közben. A végleges felvételt is arra a hdd-re menti mint a 90 perces időablak ideiglenes felvételét. A HDD-n egyéb más fölmásolt PC-s tartalom is lehet. -
törölt tag
Persze, és előbb én is pesti boltot kerestem, de itt annyira konkrét tiszta feltételeket találtam, azért döntöttem mellettük. Meg annyira nincs is messze, és valószínűleg te sem a villamoson, vagy egy kis kézikocsival gondoltad a furikázást a tévével.
@h.robert, Én előre tájékozódtam itt és egyéb fórumokon a tv sajátosságairól, így semmilyen meglepetés nem ért. Teljesen elégedett vagyok a tv minőségével és szolgáltatásaival. Rá kell szánni az idődet, és jól beálligatni. Nálam teljesen ok a feketéje is. Tv-zés, filmnézés közben nagyon rendben van a képminőség is. Kb. 35W-os átlagfogyasztást mértem.
Javaslom olvass vissza, Thunder78-al már kitárgyaltuk többször is a tv-t. Szerintem kiváló ár-érték arányt képvisel a széria(670-671-730) -
direwolf
őstag
-
direwolf
őstag
Az még egy dolog, hogy ha a lejátszó átállítja a filmnek megfelelő képkockafrissítést, de a pixelpontos megjelenítés sem lenne hátrány. Tömörített filmeknél annyira nem zavaró, bár egy megfelelően nagy bitrátával megáldott anyagon ha nagyon akarom észreveszem (nem ezt szoktam sasolni) És még belemehetnénk a vsync kérdéskörbe is, hogy a képkockák tényleg abban a szent pillanatban kerüljenek ki egészben a képre amikor a tv is "vált", de ez már nem ennek a topicnak a témaköre
-
Watt25
veterán
Nekem 2011-es tévém van, annál még úgy működik a dolog, hogy a felvétel pillanatában törli az előzményeket, tehát csak odáig tudok visszamenni, amikor elkezdtem a felvételt, de vissza tudok. Illetve felvétel leállítás után is csak a leállítás pillanatáig tudok visszamenni. Lehet újabb tévénél már jobban működik a dolog.
-
Watt25
veterán
Ahogy írtam, 2-3 órát tudsz visszamenni az időben, tehát, ha ennél hosszabb ideig van bekapcsolva a tévé, akkor a 2-3 óránál régebbieket törli. Emiatt nem éri el sosem a vinyó kapacitását, mivel dedikált területet használ erre. (20GB körül.)
A régebbi típusú tévék akkor is törölték a TimeShift területét, ha megnyomtuk a Premium gombot, vagy bemenetet váltottunk, az újabbak már nem, de kikapcsoláskor mindenképpen. -
LucasGrant
aktív tag
2014es LG-knél, 3 részre lehet felosztani a PVR-t, webOS, Netcast, bármilyen alap Tv.
-HDD-t csak Netcast esetén formáz, másik 2 esetben nem
-Alap Tv-k csak digitális Tv adást tudnak rögzíteni, és nincs timeshift,
-Netcast es webOS Tv-k, tudnak felvenni, analog es digitalis Tv adast is, es kulso jelforrasrol is, pl.kompozit. -
Watt25
veterán
És mivel állítom le a timeshift felvételt.
Kérlek, írd le 3 mondatban, hogy melyik az az eset, amikor le akarod állítani a TimeShift-et.
Miért akarod leállítani? Zavar, hogy dolgozik a vinyó? Te is elfáradsz emiatt?
Egyébként igen, úgy működik, ahogy mondod, kivéve azt, hogy a Rec gombot meg kell nyomni. A REC gomb felvételt csinál, annak nincs köze a TimeShift-hez.
TV típustól függően 2-3 órát tudsz visszamenni az időben. -
Mooka-Miki
senior tag
Szia!
Erre még válaszolok, elcsíptél lefekvés előtt.Az én darabomnál bal felül van egy kis benyúló világosabb rész ami nem a sarokból indul hanem úgy a 300-adik pixeltől és a kiterjedése úgy fél tenyérnyi. Ez csak homogén fekete képnél látszik. Színes képeknél, még filmeknél sem látom. Windowst úgy használom, hogy a háttér fekete, csak az ikonok látszanak, úgy sem látni még ha direkt arra figyelek akkor sem.
Kipróbáltam, hogy lefotózóm teljesen sötét szobában most a monitort nagy záridővel, de az meg nagyon fals képet mutat, olyan mintha ott ragyogna a kijelző.
A fentiek fényében nem tudom az ilyen fotózós teszteknek mennyire lehet hinni, mert én akárhogy használom most ezt a TV-t egyszerűen nem tapasztalom. Aki meg szimpla feketét bámul annak elég egy darab vászon is.Tényszerűen a válaszom: Ha teszteli az ember van felhősödés, ha használja szerintem normál körülmények között nem látható. (Vagy én vagyok vak.)
-
Zsmester89
őstag
Rosszat néztél, a kiterjesztett garancia nem érdekel, mert te is írtad a 3 évet
amit itt ki is hangsúlyoznak (mintha extra lenne...bár a szürke importhoz képest az is
) A lényeg a termékbiztosítás, ami az egész termékre vonatkozik, ott nem találtam anyagi korlátot, "házibulin lelökik a tv-t" példát hozzák fel, ők pedig vagy kifizetik, vagy cserélik - javíttatják.
Azt a fület nézd meg.
-
Zsmester89
őstag
370e - 55LB730 - 2+1év gari
380e 55LB730+500gb lg os hdd - 2+1év gari
Termékbiztosítás: 330 001 - 500 000ft termék esetén: 1 évre - 7 500 Ft 2 évre - 14 000 Ft 3 évre - 21 000 Ftweresgyufa:
A 650 az alsó kategória a szériában, jobban megérné az lb671-es. A webOS a jelenlegi legjobb rendszer tvk-re, ez biztos, tetszekben is írják, hogy mivel bánik el, azt még nem tudom. Amúgy az lb széria sem hibátlan, vannak előnyei és hátrányai az la-hoz képest. (szerintem megéri váltani)momesz22:
Ha jól emlékszem - Beaállítások - Biztonságamúgy meg talán az alap jelszó: 0000 de felhasználói kézikönyvben le van írva.
Skillerz:
Sajnos vannak boltok, ahol tényleg gond van a gariztatással. Olvasd el az oldalon az információk között, hogy jelezve van-e a garancia menete. Ha nincs, akkor kétes, ha felvan akkor meg nyitott kártya. Amennyiben az van írva, hogy bolti garancia, az a külföldis tv-knél szokott előfordulni. Az első felében linkelt boltban pl írják, hogy magyar szervíz gari van. -
Zsmester89
őstag
-
Zsmester89
őstag
Megvolt a látogatásom a Mammut Mm.-ben. Épp az idei 79' uhdt állították ki
simán nézném 2m-ről azt is
Komolyra fordítva a szót, kezdtem a samuknál, az 50hu6900(emlékeim szerint) néztem, uhd elérhető áron, tű éles állókép, videó viszont röcög..szomorú, de neten is olvastam hasonlót. 24p.el van valami gebasz..Jött a Sony, a w8 képe szép volt, de tutira nem voltak jól kalibrálva a színek, a bőr ultra világos volt, a fehér meg szürke. Úgy vélem ez beállítás kérdése. W9, ez talán ips paneles, vicces volt, hogy a videón mutatta az x-es csodafegyvert, hogy mennyire jól javítja a képet (fele képen on, felén off) de nem volt semmi különbség
különbség.
Lényeg az lg volt, oled tökély, 4Kn sd adás ment, borzasztó volt..nem kértem másik anyagot, jutyúbon láttam, összes tesztben írták, hogy felhős mint az ég. Nagy volt a felfordulás, mert rendezték át az lg standot, azért bekapcsoltattam az 55lb730at. Pozitív csalódás, menüben, homogén képnél látszik a sarkoknál a maszat (ami amúgy nem nagy, pedig én úgy számoltam vele). Színes képeknél, videóknál fókuszáltam rá, ~2m_ről nem érzékeltem egyszer sem. A feketéje viszont bejött, az lb650 és az oled közé tudnám sorolni. 21:9 videónál nem érzékeltem sem felhősödést, sem maszatokat a fekete sávokban. Nem vittem filmet, ezért az uhd promo videókat raktuk át, hogy 16:9et is nézzek rajta, gyönyörű színeket, reccenéstelen lejátszást tapasztaltam. Neonfényeknél kikapcsolva némi tükröződést tapasztalni, de bekapcsolva alap beállításon talán a legerősebb fényerejük az lb.knek volt. A hangjával sem volt probléma, elég erőreljes és hangos, de én amúgy sem a beépítettet használnám. Engem megvett, szerintem én is megfogom őt.
Akkor pedig egy részletes bemutatást is készíthetek, ha van rá igény.
Annyit, hogy az lb8.. ugyan az a panel van, erre mérget vennék, csak beépített cam és soundbar is van benne. Emiatt nem éri meg véleményem szerint a plusz költséget.
Esetleges hibákért sry, teloról így is nagy gépelés volt -
Watt25
veterán
Én eléggé háklis vagyok az ilyenekre, de film-, vagy tévénézés közben nem veszem észre. (Ettől függetlenül a HD csatornáknál át szoktam állítani Levágás nélküli módra, de ez csak a belső megnyugtatásomra kell.) Hogy mennyire igaz a többi tévére is, azt nem tudom, de szerintem így lehet.
-
kiicsii
csendes tag
szia, még mindig ugyan így vagyok.
Szervizbe 15-20 ezer forintért csinálnák meg, azt mondták.
Van meg egy megoldás amikor pc-tv összeköt és szoftverfrissítést neki.UPDATE 2:
Since no one seems to see the 2nd tutorial I'll post it here along with the 1st:
TUTORIAL 1:
Things you need (first fix):
1. A null modem serial cable.
2. A pc with a serial port.
3. A terminal emulator (google "ZOC terminal emulator").
4. A firmware / epk file for your tv (Search for "north american epk" or something like that with this forums search function).The first fix involves performing these steps:
1. Connect your tv and pc together with the null modem cable
2. Open zoc or another terminal emulator(I think zoc is the easiest)
3. select "serial / modem from the 3rd dropdown box from the top and press configure.
4. press scan then select "9600" as your speed "8N1", "RTS signal off", "CTR signal off" and uncheck "cd signal is valid".
5. press ok and then press connect.
6. turn your tv on and quickly tap the escape key on your keyboard until "mstar#" comes up in the terminal.
7. press enter once then type "swuz"(the command to load the firmware).
8. Select the epk file you downloaded earlier when a window comes up and press enter.
9. If you did everthing right the firmware should start uploading to the tv. It will take a while so do something else while your waiting.
10. Once it finshes uploading wait for the messages to stop and the "mstar#" text to come up. then type "reboot".
11: If the red light turns on but there is no response from the tv, proceed to the 2nd tutorial.12. If everything went right your tv should boot up. You'll need to fix the settings in the service menu to their orignal values. Do that before anything else.
13. Your done! Use your tv!A fordításban tudnál segíteni nekem?
-
Zsmester89
őstag
Kolléga, Digital Ko boltról csak jót olvastam 2+1 év garit adnak a termékhez + 10e -ért az 500gb LG HDD-t is megkapod hozzá, ami ugye már nincs promóban. + lehet termékbiztosítást kötni, ami 3 évre 21e.
LG 55LB730v -
törölt tag
Webosnak fehérek a szélei, ha pedig továbblépkedsz a kisebb ikonokra, mindegyik felhasználásnak más alapszíne lesz.
Nagyon jó teszteredménye van az LB 730-asnak.
Szerintem ha akarsz mindegyik tv-ben tudsz hibákat találni, legyen az a legdrágább plazma, 4k, vagy oled tv. Tökéletes tévét én se találtam, vagy az ára nem tetszik, vagy a fogyasztása sok, vagy egy kis felhősödés van....stb.
Utóbbi problémánál a lényeg, hogy ezek normál tv-zésnél nem zavarnak, nem látszanak, csak ha valaki direkt ezekre koncentrál, mondjuk egyszínű homogén háttereket nézegetve.
Tavalyi széria inkább csak az olcsóbb ára miatt jöhetett volna szóba nálam.De itt egy másik hasonló vélemény
Thunder78-től"A sarkokon látszik, hogy sötétebbek. Ez leginkább egyszínű háttereknél veszed észre.
De nem tudom ki hogy van vele, én nem a tv sarkait nézem normál esetben
Őszintén szólva tv nézés közben még soha nem zavart ez, mert kiesik.
Egyébként ez a jelenség nagyon sok LED világítású TV-nél megvan. Anno Euronics-ba végignéztem párat és megfigyelhető volt más márkánál is.
A dinamikus világítás is inkább a beállító képernyőknél vehető jobban észre, vagy amikor fekete lesz a kép, vagy feketéből vált. Olyankor egy kis késéssel sötétedik vagy világosodik a képernyő.
De erre megint azt kell mondanom, hogy tv nézés közben ez nem annyira szembetűnő.
Szintetikus tesztekkel meg Szunya1 által is említett 500k-ig minden tévében lehet hibát találni. Még felette is szerintem"
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- Napelem
- Xbox tulajok OFF topicja
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One mobilszolgáltatások
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- 4 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest