- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gömbike
senior tag
Sziasztok!
Munkatársam vett egy Lg75UR78003LK tv-t. Szeretne hozzá venni okos távkapcsolót, mert ehhez nem jár alap
felszereltségként.
Megköszönöm, ha kapnék pontos típus számot, hogy melyik távkapcsoló jó ehhez a szériához.
Említettem neki, hogy hívja fel az LG központot, ott megmondják, de szeretné már ma megrendelni, hogy hétvégén tudja használni.
Köszönöm szépen! -
-
Gömbike
senior tag
-
Gömbike
senior tag
válasz
Toshi_1234 #111913 üzenetére
Itt tudnak sokat segíteni.
-
Gömbike
senior tag
válasz
madmike #111461 üzenetére
Majdnem minden évben más tipusú a távirányító.
Hívd fel az LG központot, ők megmondják, melyik számú kiadás jó hozzá. Persze ehhez a tv-d pontos adatai is kellenek majd.
Van a youtubon videó a tv és a távkapcsoló párosításáról, magyarul is.
A távszabályzót megrendeled az információk birtokában.
Elképzelhető, hogy már nem forgalmaznak itthon régebbi távot, akkor vagy univerzálisat veszel, vagy kínából rendelsz hozzá.
-
Gömbike
senior tag
válasz
Móncsa #111360 üzenetére
A lányomék használják a régi tévénket, 55UJ6307. Garanciában cserélték, mert felhősödött, ezt 2018. Január első napjaiban vettem át a futártól.
Minden fut még rajta, akadozást nem tapasztaltak. Gyorsabb, mint a mostani nanocell csodasz@r tv-m.Egy kérdést megér az LG support felé.
-
Gömbike
senior tag
válasz
Tdizsolt #111275 üzenetére
Anno az uj6307 tv-t vezeték nélküli ( rádió frekvenciás [link] )Sony fejhallgatóval csak úgy tudtam használni, hogy az erősítő adta a jelet, mivel a tv-ben nincs jack dugó.
A megoldás a Bluetooth fejhallgató, vagy egy erősítő, amelyen van jack dugó. De az előbbi sokkal költség hatèkonyabb.
-
Gömbike
senior tag
válasz
Guenwhywer #111245 üzenetére
A q 2022-t jelent.
Itt a számozás jelentése: [link] -
-
-
Gömbike
senior tag
válasz
dorika87 #110964 üzenetére
Én inkább a képminőséget helyezném előtérbe. A Dolby megoldható egy normális erősítővel. A tv- hangszórói amúgy is marketing és hitvány kategória. Jó hangzásért fizetni kell, de ez szerintem nem újdonság.
Sokkal olcsóbb egy jó erősítő. Legalábbis nekem, mar több mint 20:éve csak és kizárólag erősítőn jön a hang. Nem használnék mást, nem kívánom magam kínozni. -
Gömbike
senior tag
válasz
corvin1984 #110937 üzenetére
A kisebbik szobában dekóder nélkül használjuk a tv-t. A streaming wifi-n jön, az tv go-t tükrözzük Ipad-ról. Mi a Netflixet, a HBO max-ot, a Prime-t nézzük, ezeket alapból tudja tv.
Tökéletes.Van valami ingyen csatornás valami a neten, de az csak az agymosós M 1,2, stb. csatornákat adja akadozás mentesen, a többi szenvedés. Így marad a tükrözés, de az is csak kényszerből. Streaming hibátlan, nem kívánok a reklámok zombija lenni.
A tv UP 78003 -
Gömbike
senior tag
válasz
takkert #110882 üzenetére
Nekem nanocell 75 col 753 van a hálószobában. IPS.
A kisszobában lévő UP 4378003 LB simán elveri. Az VA.
A konyhában egy 32 “-os 2016-os LG tv van, az is alázza a nanocellt. Pedig IPS .
Soha többet IPS, csak és kizárólag Oled-re gyűjtök, de sajna nagyon messze lakom Felcsúttól.
-
Gömbike
senior tag
válasz
Tdizsolt #110854 üzenetére
Nekem nanocell van 75-ös méretben. Ez IPS, sajna hitvány minőséget ad.
Ha sikerül megerősödnöm anyagilag, mindenképp OLED lesz.
Már nem fogok kísérletezgetni a hitvány ledek között.
Van 3 LG tv-m, a 43-as ad valamit vissza, mivel az VA.Jelenleg gyúrok egy OLED-re, de messze lakom Felcsúttól.
-
Gömbike
senior tag
válasz
Wombat1025 #110850 üzenetére
Néhány hozzászólással ezelőtt (110841) betettem a linket, hogy mi a különbség a számozásban.
Tedd meg légyszi, olvass vissza a topikokban. -
Gömbike
senior tag
válasz
SztiviVander #110840 üzenetére
-
Gömbike
senior tag
válasz
SztiviVander #110836 üzenetére
Igen, 75”-os van.
De itt azt írja, hogy VA, holott vastagon IPS [link] -
Gömbike
senior tag
válasz
Tdizsolt #110783 üzenetére
Az a baj ezekkel az adatokkal, hogy minden családnál más fényviszonyok vannak a lakásban/szobában. Tehát hiába jó valakinek az ajánlása, vagy az újságíró szeme, az lehet hogy másnál pocsék képi világot mutat.
Most beírtam a Google-ga, hogy Lg tvévé képének beállítása, elsőre ezt adta [link] Pár másodperc volt.
Vannak szakemberek a fórumon, akik profi módon beállítják, olvass vissza, írj nekik. -
Gömbike
senior tag
-
Gömbike
senior tag
válasz
closedown #110748 üzenetére
Úgy, hogy irsz egy e-mailt az LG Magyarországnak
Én is így tettem, s kiderült, hogy az LJP végződés IPS panelt takar. Legalábbis nálam , de erre az LG fogja mondani az igazat.
Az enyèm: BEUFLJP, erre írta az LG, :
”panel tipusa :
Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.
Ezen készülék, IPS panellel rendelkezik.
Kérem segítse szolgáltatásunk fejlesztését azzal, hogy a lenti rövid kérdésre válaszolva értékeli a kapott választ.
Amennyiben úgy érzi a tájékoztatás nem volt teljes körű, kérjük küldje el érdeklődését újra, illetve bármilyen további kérdés esetén készülékeinkről, szolgáltatásainkról forduljon bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkhoz a 06-1--54-54-054-es számon (H-P: 8-18, SZ: 9-17). “.
-
Gömbike
senior tag
válasz
mike784 #110649 üzenetére
Én ma fogok venni egy optikai kábelt a 43 up78003-hoz és egy JBL Cinema sb 120-hoz, mert szerintem jobb az átvitel. ( nem adtak hozzá, csak HDMI kábelt)
A hálóban a 75 NANO-t, annak elődeit is optikaival kötöttem össze, igaz az Pioneer erősítőre adja ki a jelet, nekem bevált az optikai.
-
Gömbike
senior tag
válasz
hajnalbros #110565 üzenetére
Dobj egy levelet az Lg-nek, pontos, hiteles választ adnak.
-
Gömbike
senior tag
válasz
mahoni #110549 üzenetére
Itt a számozás [link]
Ezt tudják az Lg tévék, a nagyobb számozásúakhoz jár az okos távirányító, az meg kezeli a boxokat.
Ha nem vagy biztos benne, hogy melyikhez jár, felhívod az Lg-t, megmondják. Legalábbis nálam működött, mikor megkérdeztem őket.
IOS-t tudnak tükrözni, nekem is apple van, mind a 3 Lg tévémnél működik a dolog.
-
Gömbike
senior tag
válasz
Berti1992 #109648 üzenetére
Nekem 75nano753 van. Biztos, hogy ips panel, mert hiába van róla adat [link] , a tv az ips jellemzőit mutatja.
Ráadásul írtam az LG-nek, megadtam a betűkódokat, ami a tv-n és a dobozon van, válaszukban megírták, ez biza ips.Nyár elején kap majd egy kalibrálást, profi szakembertől, műszerekkel, szoftverrel. A szobához lesz kalibrálva, ahhoz a fényhez, ahol nézzük.
-
Gömbike
senior tag
válasz
asprey #109235 üzenetére
Én az általad említett tv-t használom.
Nekem elég, bár a következő lèpés majd tuti oled lesz ekkora méretben.
Azt hittem, hogy VA panel, de nem, ez ips direct leddel. Ami nem rossz, megszokható, ez van. Most már. Ha sok pénzem lenne, nyilván oledet választottam volna, de nekem kellett a 3,5 mèterhez a 75”.
Én szeretem, de nyilvàn árban feljebb vannak jobb cuccok is.
Netflixre, hbo-ra, stb. nekem elég, tv adást meg nem nézek, azt meghagyom az elvetemülteknek😅😅😅 -
Gömbike
senior tag
válasz
pecccccccca #109008 üzenetére
Ezért követek meg érte mindenkit. Ez volt a zavaró [link] , de nyilván ez csak iránymutató.
Mindezektől függetlenül jó rajta streaminget nèzni, viszont el kezdek lassan gyúrni egy 75-77”-os oledre. Pár év múlva talán nem lesz a fizunkhoz képest horror az ára.
-
Gömbike
senior tag
Megkövetek mindenkit, fogalmam nincs az igazságról, de ezt a választ kaptam e-mailben:
“Tárgy: Panel tipusa
Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.
Ezen készülék, IPS panellel rendelkezik.
Kérem segítse szolgáltatásunk fejlesztését azzal, hogy a lenti rövid kérdésre válaszolva értékeli a kapott választ.
Amennyiben úgy érzi a tájékoztatás nem volt teljes körű, kérjük küldje el érdeklődését újra, illetve bármilyen további kérdés esetén készülékeinkről, szolgáltatásainkról forduljon bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkhoz a 06-1--54-54-054-es számon (H-P: 8-18, SZ: 9-17). “
Szóval ez van. Hivatalos helyről adott válasz. Bár korábban a cset megkeresésre meg azt kaptam, nèzzem meg a betekintési szöget. -
Gömbike
senior tag
válasz
rainman72 #108988 üzenetére
Nekem az is meglepő volt, hogy tegnap az LG központban “lövésük sem volt”., mikor cseten rákérdeztem. Nagyon segítőkész volt az illető, pár perc türelmet is kért. Gondolom, rákérdezett ő is a szakemberekre.
Azt a választ adta, hogy nem tudják ők sem aválaszt, majd a betekintési szöget említette, hogy azzal próbáljam megnézni a megoldást.
-
Gömbike
senior tag
válasz
pecccccccca #108978 üzenetére
Ma leveleztem egyet az LG Magyarországgal. Nem tudta megmondani az ügyintéző a betűkódok alapján, azt írta, hogy marad a fizikai megtapasztalás
-
-
Gömbike
senior tag
válasz
rainman72 #108913 üzenetére
Az én LG 75 NANO 753 PA tévém bizony VA panelos. [link] Igaz belépő szint, de én nem játszom, nem nézek híradót, csak természetfilm és streaming. Nem világos szoba, főképp este nézzük.
Rá van engedve egy Pioneer VSX 301 erőlködőre, meg Jamo 5.1-re.
Filmezésre nekem tökéletes. Netflix kiváló, HBO szintén. -
Gömbike
senior tag
válasz
WhiteAngel89 #108755 üzenetére
Nekem 75”-os van, az már direct ledes VA.
-
Gömbike
senior tag
válasz
WhiteAngel89 #108752 üzenetére
Igen, a másoltam be. A 3-as szám azt jelenti, hogy Magyarországnak gyártott tv. A 6-os más országnak gyártott.
[link] -
Gömbike
senior tag
válasz
WhiteAngel89 #108733 üzenetére
Ez alapján VA [link]
A va előnye sötét körülmények között jelenik meg.
Mi szemből nézzük, este, redőny, ha napközben filmezek, a színezett ablaküveg miatt nem veri telibe a fény, így nekünk tökéletes.
Ez nano, az idő majd igazolja, hogy jó, vagy milyen. Én is nano- ra cseréltem a 6307-et.
-
Gömbike
senior tag
válasz
code1005 #108728 üzenetére
A fekete sokkal jobb, mint az elődjének volt, az 55uj6307 volt. Az ips panelos.
Viszont a fényerő beállítás küzdést okozott, de kaptam itt tanácsot és az nagyon sokat segített
Mint írtam, mi a tv-adást és annak hatásait kizárjuk a mindennapokból, így a jobb képminőség van a képernyőre engedve, ott meg csodálatos a kép. Persze nem oled, de akkora kedvezményt adott a telekom, hogy nem bírtam otthagyni.
-
Gömbike
senior tag
válasz
WhiteAngel89 #108607 üzenetére
Én is szenvedek, minden nap próbálkozom. Amikor gariban cserélték az 55 uj 6307 tv-t, akkor az lg a lakásomban fizikailag jelen lévő szakembere beállította a tv- t, kiváló lett.
Azt neki adtuk a lányomèknak, azon beállítás alapjàn kísérletezgetek.
Most egy nano 753 géppel küzdök. Szerencsére a 75” kárpótol😂. Persze hogy mindennap próbálok más beállítást😪
-
Gömbike
senior tag
válasz
Ron Swanson #108183 üzenetére
Nekem 75”-ban a van a 753 pr, én ezekből a beállításokból indultam ki [link]
Nagyrészt este nézünk stream-et, szemből.
-
Gömbike
senior tag
Szeretném kérdezni Tőletek, hogy milyen Bluetooth fülbedughatós füles vált be?
A feleségem szeretném meglepni vele. Nem szereti az enyémet, ami egy Sony wireless ( házimozi erősítőre kötve használom). Tényleg nehéz, nem mai darab.
A tv viszont egy nano 753, ezt szeretné nézni nem bumszli fülessel.
Nagyon szépen köszönöm, ha megosztjátok a tapasztalatokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Kerékpársportok
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- iPhone topik
- Gyúrósok ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam Deck
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest