- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Godfather
aktív tag
-
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Gömbike #111104 üzenetére
Sziasztok, egy 32 collos LG NetCast menüjével kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy ezeknél a video (MKV) lejátszás ismétlését nem lehet tiltani? Meg a mappában is folytatja sort, le nem áll.
Nagyon kellemetlen, amikor elalszik rajta az ember és a TV egész éjszaka csak megy, felébreszt stb.
Nem saját egyébként, nekem a házimoziban ez meg van oldva, de ennél egyelőre nem találtam a beállítást. Pontos típust később tudnék, ha szükséges, köszönöm előre is.
-
blakey
titán
válasz
Gömbike #111101 üzenetére
A NANO-val önmagában nincs gond, a gond ott van, hogy a gyengébb szériába is "beletették/beleteszik" és így már nem nyerő. Volt NANO LG-m (még a második sorozatból SJ8), teljesen rendben volt. Tehát nálad nem maga a NANAO a probléma, hanem a kategória, mert oda nem kéne NANO.
-
válasz
Gömbike #111051 üzenetére
Nem egy többmilliós készülékről beszélünk. Ennyi kompromisszum belefér. Részemről meg főleg, a családban engem érdekel legkevésbé a TV, szerintem még a kutyám is többet ül előtte.
#111053ps_fan0423:
Tényleg ne foglakozz vele, mint fent írtam, nem egy csontnélküli toppkategóriát vettünk. Én a minap lettem figyelmes arra, h full sötét háttérnél "bárányfelhős" bevilágításos foltosodást véltem felfedezni. Valszeg volt ez már a kezdetektől, csak most lettem rá figyelmes.
Megfoghatalan dolgokkal az élet számtalan területén találkozhatsz, szinte minden "szakmában" van, nem ülünk ezekre fel, mert annak beláthatatlan következményei lennének! -
dorika87
őstag
válasz
Gömbike #110968 üzenetére
Köszönöm szépen.
Igen, ez így van. Helyhiány miatt nekünk sokkal jobb megoldás (volt eddig is) a soundbar mint az erősítő+hangfalak.
Így is fényévekkel jobb a tv hangja, illetve nem utolsó szempont, hogy zenére is tudjuk használni.
Ha a jövőben lesz házunk, akkor természetesen nálunk is lesz erősítő + hangfalak, de így csak ez a megoldás marad jelenleg, viszont jobb mint a semmi. -
Tdizsolt
senior tag
válasz
Gömbike #110855 üzenetére
Olyan fura,hogy már ekkora mèretekben sem gyártanak minősèget. Èn most szereztem be a 60uq90-et. Az első ekkora mèretű tv-m. Külföldi oldalakon tudtam csak utána nèzni a szèriának. Itt az 50"-60" illetve a 70" az VA paneles,a többi mèret IPS. Tapasztalatlanságomból adódóan nem tudom,hogy örüljek e a VA-nak,vagy sem,mert mostanában nagyon megoszlanak a vèlemènyek pro ès kontra. Meg vagyok vele elègedve,mondjuk nem vagyok egy nagy tv guru,az előtte lèvő 49 uj 6507 is tökèletesen megfelelt nekem. Termèszetesen az Oled lenne a non plus ultra,de nekem sincs kisvasutam...
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
Gömbike #110851 üzenetére
Èn múltkor vissza kerestem,köszönöm is a linket,de sajnos csak nagy általánosságban beszèlnek róla,illetve csak a betű-számjelzèsre tèrnek ki benne. A konkrèt különbsègeket nem taglalják,hogy miben tèrnek el egymástól az adott tipusok. Nem tèrnek ki a panel tipusra sem,mint ahogy arra sem,hogy miben tud többet,vagy èpp kevesebbet a keresett darab.
Sajnos nekem is kutakodnom kellett(külföldi oldalakon is),hogy többè-kevèsbè kèpben legyek a kèrdèses tipust illetően. Minden esetre köszi a segítsèget! -
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
Gömbike #110784 üzenetére
Köszi szèpen!
Igen,ezt megtaláltam èn is. Persze,gondoltam,hogy erre nincs 100%-osan működő általános installáció. Viszont eddig a gyári beállításokkal használtam minden tv-t,remènykedem benne,hogy ki lehet hozni jobbat is a mostaniból. Nyilván megpróbálkoznèk èn vele első körben,de ha nagyon nem megy,akkor kellmajd egy profi segítsège benne. Viszont nèztem,aki üzletszerűen foglalkozik ezzel,az nem dolgozik olcsón. Mondjuk manapság mi az,ami olcsó ugye...
Minden esetre köszönöm a segítsèget! -
-Sawyer-
tag
válasz
Gömbike #110774 üzenetére
A hangfalakkal igazából meg vagyok elégedve, igazi dübörgős egy akciófilm alatt, nagyon komoly cél egyelőre nincs, csak a TV hangszóróitól jobb hangzást elérni. Így elsősorban csak egy Analóg-digit audio konverterben gondolkoztam, hogy megnézzem úgy hogy szól az 5.1-es rendszer.
És köszönöm a tippet! -
zsiz
őstag
válasz
Gömbike #110570 üzenetére
Passz, nem kérdeztem, annyira nem foglalkoztatott a dolog. Lehet csak én vagyok béna. Bár a Humax boxomat egyből összehoztam, a Samsung meg az LG távjával is, de azt le kellett cserélnem. Mióta ezt a hulladék kaon boxot adja a Direct one, azóta átszoktam az alkalmazásukra, az legalább jó, csak kevesebb a csatorna benne, mint a műholdon.
-
asprey
tag
válasz
Gömbike #109254 üzenetére
Mai napig ezt használom teljesen hiba mentes és nagyon szeretem. Bár Hbo-go kicsit rosszul esett.
Na meg sajnos nem direct led-es hanem Edge ledes. Van melette (másik szobában) egy 50' Va paneles direct ledes hát nekem sokkal jobban tetszik a képe. Ezért gondoltam, hogy megválok tőlle. Akkor már csak is 75'
-
pecccccccca
őstag
válasz
Gömbike #109007 üzenetére
Még levelezned sem kellett volna velük. 1-2 hónapja kitárgyaltuk már ezt. Semmi mást nem tudnak írni csak azt, hogy IPS.
Ha most én is rákérdeznék az 50”-os nanóra arra is azt írnák, hogy IPS.
Amúgy nekem gyanús, hogy a tied is IPS és nem VA. Az elmondásodból, hogy megkopogtattad és egy kis foltban elfehéredik az nem VA panelre vall. A VA panelos nagy foltokban villan fel. -
vargalex
félisten
válasz
Gömbike #108987 üzenetére
Azért az IPS is villog valamennyire...
-
rainman72
nagyúr
válasz
Gömbike #108987 üzenetére
Ok hiszek neked,nem is volt kérdéses
Csak fura volt a panel kód eggyezőség.
Illetve tudom a displayspec. is VA
panelt ír,de ott szokott hiba is lenni.
Egy ideje már lassan tényleg otthon derül ki mit veszel,de hát az emberek nagy része eddig is igy vásárolt,illetve fogalma sincs a panelekről,a többiről meg főleg.
De ha már mi itt vagyunk legyünk egy kicsit tájékozottabbak,szóval még1szer köszi -
Vik83mol
friss újonc
válasz
Gömbike #108736 üzenetére
Köszi. És mi lehet az a feltétel aminek az erősítőnek meg kell feleljen hogy összepárosítható legyen?
Amikor most próbálom párosítani a távirányító a TV menüjén keresztül azt írja nincs kapcsolódva olyan eszköz. Feltételezem HDMI-n vagy optikán érezné ha össze lenne kapcsolva? Van van valami más módja a párosításnak? Gondolom infrán vezérli a Magic Remote az erősítőt? -
vargalex
félisten
-
junior19
senior tag
válasz
Gömbike #108611 üzenetére
A szakértői képmódok a legpontosabbak.
A Világosnál állítsd a gamma értékét 2.2-re, a Háttérfény értékét pedig ízlés szerint a helyiség fényviszonyához igazítva.
Ha sötétben is nézed, akkor a gamma 2,4 vagy Bt.1886, amelyik jobban tetszik. A Háttérfény ilyenkor lehet kevesebb.
Ha a kép meleg, pirosas, sárgás árnyalatot kap, akkor a Színhőmérsékletet vedd picit hidegebbre.
Mást műszeres kalibrálás nélkül nem nagyon tudsz tenni.
Így megközelítőleg amilyen jelet kap a készülék, azt fogja megjeleníteni. Minél inkább több dolgot tekergetsz el, annál nagyobb lesz az eltérés. S ezt befolyásolhatja az éppen aktuális hangulatod is, így viszont az életed egy állandó állítgatás lesz, mert sosem fog hosszú távon tetszeni az éppen aktuális megjelenítés. -
válasz
Gömbike #107817 üzenetére
Feltétlen fülbedugósban gondolkodtok? Szerintem simonjoe által linkelt baromi drága ahhoz képest ahogy ő is írja a bluetooth miatt nem is annyira jó. Mondjuk nem is kell feltétlen mindenkinek high end kategória (speciel az ára miatt sem, az ennek a 4-5 szöröse). Ez nyilván nagyobb, de 20 deka sincs és valószínűleg jobban fog szólni, sok fülbedugósnál. Manapság nagy divat a fülbedugós, de ha a feleséged nem próbálta ki, akkor ne tévessze meg a kicsisége, nem feltétlen kényelmes hosszabb több órás használat esetén.
-
válasz
Gömbike #107817 üzenetére
Szia!
[link]
Én ezt használom, több mint egy éve. Sajnos a bluetooth miatt nem egy high end kategória, de a hangja elfogadható. Nem annyira acélos, mint ahogy írják, de tényleg nem rossz. Sokat kipróbáltam vásárlása előtt, ez volt a befutó. A leírásában feltüntetett 6 órás üzemidőt bőven túlszárnyalja. Ára nem kevés, de tükrözi a tartalmat. -
törölt tag
válasz
Gömbike #84233 üzenetére
Azokat a kis méretű tévéket ne is hasonlítsuk ezekhez szerintem. Mert minél nagyobb, annál jobban kijöhetnek a problémák. A tavalyi 55" és nagyobb méretű Samsung prémiumokra(KS széria) nagyon sok panasz volt, nemcsak a belépőmodellekre, de a túlárazott 55" Sonyból is sokat vittek vissza. Egyébként már olvastam itt olyat is, hogy bemondásra kijelzőt cseréltek.
Esetleg majd linkelj be egy fotót, de ha lehet ugyanolyan legyen mint a valóságban, mert még a monitor is mindenkinél mást mutathat.
A ff filmeknél van a jelenség? Nagyítsd ki ha lehet, vagy másik képarányt, azoknak mindegy. Megcsináltad ezeket is?
tim3xo Lazíthatsz egy picit, de én tovább már nem nagyon piszkálnám. -
tim3xo
csendes tag
válasz
Gömbike #84233 üzenetére
Mi is egy 8-10 eves 32"-os samsungot csereltünk le. Kicsit furak a szinek ahoz képest, de azért ez sokkal jobb, hdben meg ég és föld.
A bevilágítás csak az én szemem világát zavarja, az is csak bizonyos sötét fekete részeknél, nálunk is bal felül. Ez is fekve jön elő leginkább full sötétben. Megpróbálom még megdönteni majd, hogy ugy javul e a helyzet.
Az mennyire normális szerintetek, hogy a tv mind a 4 sarkanal kb 10-10 cm hosszan a panel eláll a kerettől olyan 2milit. Így olyan mintha ívelne a kép. Lehet, hogy túl vannak húzva a sarkak, lazítani kéne a csavaron?
Másnál nem fordul elő akinek edge ledes a panel? (55UJ670v)
-
törölt tag
válasz
Gömbike #84228 üzenetére
Ő azt írta, hogy megérte, neked lehet komolyabb gondod is van, mi innen ezt nem tudhatjuk. Ha olyan a jelenség, hogy zavar tévézés vagy filmezés közben, akkor én a helyedben bejelenteném az online felületen,(nem pedig az adminisztrációval beszélgetnék) aztán majd a szerelő mond valamit. 2-3 éve járok ide, de még nem emlékszem, hogy fizetett volna valaki a garis tévéje után a szerviznek. Hogy akarnál fogyvédezni 1-2 telefonos csacsogás alapján? Kisebb-nagyobb, a technológiából adódó hibái mindegyiknek vannak(olcsónak-drágának, a-tól z-ig, 400k-ért és 800k-ért is lesz benne), az enyémen is, de ezt OPiiPO-hoz hasonlóan szemlélem, és nem azt lesegetem, hanem a tartalmakat. Akinek ezektől komolyabb, az pedig járjon utána.
-
-
-
huncutka1029
addikt
válasz
Gömbike #83959 üzenetére
Szia
felhősödés a direkt háttérvilágítású paneleknél van (backlite)
A te tv-d úgy tudom edge ledes, aminél max bevilágítás van.
Sajna ezek valóban a technológia velejárói, és nem biztos, hogy csere után jobbat kapsz.Ami ezt a hatást fokozza: illetve amivel minimalizálható:
- háttérfényt ne vidd 40 fölé
- fényerőt max 50 ig vidd fel
- helyi sötétítés /local dimminget/ kapcsold ki, vagy minimumra állítsd
- szemkímélő, eco funkciót kapcsold ki
- gamma értéket 2,2 re
- dinamikus kontrasztot, és az élkiemelőt kapcsold ki.
- egy puha mikroszálas kendővel símogssd végig finoman nyomkodva a felhős részeknél a kijelzőt. /NEM VICC, tényleg használ, ha az összeszerelésnél feszülve rakták be.
- a hátlapi burkolat csavarokat kicsit lazíts dmeg ugyanezeken a részeken, ha még mindig nem szűnt meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest