Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azurooandrew
tag
válasz
proly01 #23458 üzenetére
Köszönöm, nagyon sokat vártam már rá, de sajnos a a korábban említett jelenség/hiba rendszeressé vált a HD tv adások kapcsán:
A Digisport HD adásainál kb. néhány percenként egyszer csak megszakad az adás, jön a szürke kép az LG logóval, 1-2 másodperc majd visszajön a kép és a hang. Ma már csinálta a Music Channel és a National Geographic HD adásánál is sajnos a tv. Mintha nem lenne folyamatos a jel vagy ilyesmi. Az előző LCD tv soha nem csinált még csak hasonlót sem, pedig a szolgáltatóm 5 éve ugyan az, és a jelerősség is rendben van, ezt is ellenőriztem aZ LG menüjében (93-95%).
(Sima sd digitális adásoknál nem tapasztaltam a fenti jelenséget.)
Roppant bosszantó és demoralizáló ezt megtapasztalni ennyi hónap/év várakozás után, hiába a gyönyörű kép (ha van
)...ha bárkinknek van bármilyen ötlete, kérem ossza meg velem itt vagy privátban, minden tanácsnak örülnék.
-
Laca0
addikt
válasz
proly01 #22685 üzenetére
Álljatok már le erről, hogy nem hiba az ilyen mértékű bevilágítás! Már kezd nagyon idegesíteni!
A képeket látva, mintha zseblámpázna valaki a tévé sarkából.
Egyértelműen szerelési hiba! Nem illeszkedik a kijelző a kerethez, vagy valami ilyesmi a probléma!
Komolyan nem értem... nektek ez a 200-500e ft semmit nem jelent, amennyibe a tévé került? Ennyi pénzért csak ennyit vártok?!? Nekem sokkal-sokkal kevesebbért kicserélték, csak határozottnak kell lenni!
Nem élek sohasem vissza ilyesmivel, de engem is visszahívnak mindenhová, ha a legapróbb hiba is van és megoldom a problémát. Nem kapok semmit sem ingyen, én is várok valamit a pénzemért! -
sz.z.csicsi
tag
válasz
proly01 #22686 üzenetére
Hogy hivatalosan minek veszik kiderítem,mivel: Nekem cseréltek alaplapot és előtte nagyon halvány bevilágítás volt a bal felső sarokban (ami valójában szerelési hiba mert ha mellette kicsit megnyomtam a kijelzőt úgy a bevilágítás eltünt) szóval szét szedés és összerakás után az egész kijelző bevilágításos lett...olyan 30-40 cm-esek és középen is.
szóval eleve reklamáltam a tv miatt is mivel a panel csere nem javított semmit és jeleztem a rossz összerakást is,de sajnos a magyar gari mit sem ér ...le akarnak rázni békítő baromsághoz irányítottak....de még nincs vége
-
proly01
őstag
-
proly01
őstag
válasz
proly01 #22661 üzenetére
A jelenlegi beállításaim (nyugodtan írjon ám ki szerint nem jó vagy aki szerint még jobban le tudnám minimalizálni a bevilágítást):
Hátérvilágítás:40
Kontraszt:88
Fényerő:48
Vízszintes élesség:10
Függőleges élesség:10
színtelítettség:60
Árnyalat R4Minden képjavító kikapcsolva
színskála:normál
Gamma:2.4
Színhő:közepes
Módszer:2 pontos
Pont:magasSzínkezelő rendszer:
Színtelítettség:pirosFekete szint:alacsony
Helyi sötétítés:alacsony -
-
ferob
őstag
-
ferob
őstag
válasz
proly01 #22632 üzenetére
Üveglap?
Benyomható a képernyő felülete és elszíneződik, szóval vagy képes vagyok az ujjammal üveget hajlítani vagy semmi ilyesmiről nincsen szó.
Viszont én is tévé/monitor stb. tisztítására alkalmas tisztítószerrel le szoktam törölni és szépen leszedi a zsíros foltokat. -
blakey
titán
válasz
proly01 #22424 üzenetére
Erre okosat nem lehet mondani, mindenki döntse el, hogy megfelel-e neki vagy sem. Ez nem hiba, abban az esetben talán ha valóban eltérő eredményt ér el az ember ha megnyomja az oldalát, ezt mondjuk nem is értem
Képről megitélni, hogy valójában mit látsz elég nehéz, de szerintem abban az esetben érdemes utánajárni ha valóban zavar és minden egyes sötétebb jelenetnél érzékelhető, sajnos ez folyamatosan zavarni fog. Tegyük fel, cserélik, mire számítasz? Ez egy új modell, senki sem tudja, hogy milyenek, lehet, hogy jobbat kapsz, de lehet, hogy további cserék követik, mert az egyik ebben rossz, a másik abban.
Technológiailag ez nem minősül hibának, de ugye minden megmagyarázható, vannak szerencsésebb modellek és kevésbé szerencsések. A megoldás esetleg egy kevésbé homogén példány, mint pl. az LM620-as vagy egy plazma tv.(#22435) ftamas0201
Gondolom a Local Dimming be van kapcsolva, met nélküle szinte biztos, hogy nincs "feketéd", bár értem, hogy mit mondasz, de a teljesen homogén képet Local Dimming nélkül kéne elérni, sajnos még nálam (LW/659) sem teljesen homogén LD nélkül, LD-vel meg egyenesen olyan fekete, hogy sötét szobában nem tudod, hogy be van-e kapcsolva vagy sem.Mondjuk én LD nélkül használom.
-
ftamas0201
senior tag
válasz
proly01 #22434 üzenetére
Így az utolsó hozzászólásodból az derül ki hogy Te is hibának látod és ahogy előttem is írta a kolléga, ezt Neked kell átgondolni elviseled vagy nem, én is egyébként osztom a véleményét és azonnal a hátamra venném mert a pénzemért nem egészen erre vágytam, hogy a fekete sárga
. Ha tömegesen így lenne ahogy nálad is akkor ez a topic is tele lenne ezzel a hibával és típusú tv-vel. Nekem igaz csak egy 42"-os lm620 van de ilyet nem tapasztalok, sőt még hasonlót sem (semmi felhősödés, nézhetem távolról közelről, oldalról vagy bárhonnan a fekete képet, mindenhonnan egyenletes fekete). A döntés a Te kezedben, hogy futsz-e hetedszerre is egy kört vagy sem.
-
tigipuf
senior tag
válasz
proly01 #22424 üzenetére
Szerintem meg te kimondottan a sötét képernyőkre vadászol,szoktál egyáltalán filmet nézni meg ilyesmi amire egyébként kitalálták a kijelződet?
De ha ennyire zavar,akkor irány a plazma topik éppen siratták a héten,hogy a pana leállt a fejlesztéssel(meg hát ugye ez a gaz koreai kettős tehet róla).
Ott legalább jönnek majd az észt osztók a 7-800 ezres plazmákkal,hogy mennyire gyalázza a led-et. -
Laca0
addikt
válasz
proly01 #22409 üzenetére
Nézd. Neked kell eldönteni, hogy ezt a hibát el tudod-e fogadni, vagy sem. Az én véleményem, hogy ez 100%-ban hiba, mivel semmi köze a felhősödéshez! Teljes mértékben bevilágítási hiba ami abból ered, hogy a tévé kerete nem tartja megfelelően a kijelzőt. Én ezer százalék, hogy cseréltetném!!!
Mindenképpen a saját döntésed kell, hogy legyen, ne hagyd, hogy itt a fórumon rábeszéljenek olyasmire, ami nem a te véleményed. (mellesleg gőzöm sincs, hogy miért akarják olyan sokan elfogadtatni veled, hogy ez ilyen és kész...)
Én ezt tenném: ha boltban vettem, akkor visszaviszem, ha netshop-os, akkor hívom reggel a boltot, hogy hibás, mert a bal alsó sarkán olyan a bevilágítás, mintha egy kismanó zseblámpázna onnan. Ha LG garos, akkor hívnám az LG-t, hogy az egyik sarkánál erős a bevilágítás és ha kicsit megnyomod a keretet, változik a fényerő és a szín. És nem hagynám magam lerázni, hogy ez természetes, mert nem az. Ez nem felhősödés. -
blakey
titán
válasz
proly01 #22418 üzenetére
Háttérfény 32, fényerő 52, kontraszt 100, feketeszint alacsony, gamma 2.4, színskála normál, képjavítok ki, egyelőre a többihez ne nyúlj. Így milyen képet kapsz? Amit írtál beállításokat szerintem nem a legjobbak, persze nem ismerem a többi beállítást de így nagyon sokat veszit a részletességből sötét jeleneteknél.
Ha nem tudsz megbékélni vele akkor vidd vissza, sokáig fog zavarni.#22419) Moby
Mekkora méretben nem foltos? -
törölt tag
válasz
proly01 #22418 üzenetére
Naja, ha nem a tok nyomorgatja, akkor maga a panel/fémház.
Nem tudom mennyire szerencse kérdése, de a 620-om meglepően cloud és flasghlight mentes. Konkrétan teljesen. El sem hittem. A mellette lévő samsung mondjuk bepótolja
A többi 620 tulaj felhővel és flashlightal hogy áll? -
Bobolit
aktív tag
válasz
proly01 #22413 üzenetére
Semmi értelme a cserének, max a másik sarokban lesz a bevilágítása.
Ezek a tévék ilyenek, el kell fogadni. Viszonylag ritkán néz az ember szinte teljesen fekete képet.
Én sem örülök, hogy a 300 ezres tévém sávosodik, de úgy látszik a jelenlegi technika ennyit tud.
Így jártunk. -
Laca0
addikt
válasz
proly01 #22405 üzenetére
Hát ez nagyon jó... ha nem bírja a szerkezet a fali konzolos felszerelést, akkor ne "adják", mint lehetőség!
Ha megnyomod a keretet nem világít olyan erősen?!? Mi a szerkezeti hiba, ha ez nem az?!?
Hétfőn első dolgod legyen, hogy hívod őket, határozott hangnemben. Elmondod a problémákat részletesen, nem beszélsz felhősödésről és egyéb itt szerzett ismeretről, csak a puszta tényeket! Nem kell feltételezni semmit.
Ha azt mondják, hogy kiküldik a szerelőt, akkor nem fizettethetik ki veled a kiszállási díjat!
Azért fontos, hogy részletesen elmondj a telefonban mindent, mert akkor megismerték a problémát, nem csak úgy heccből hívtad ki őket, tudsz rá hivatkozni!
Ezektől eltekintve készülj fel rá, hogy ez a típus valóban nem fogja bírni a fali konzolt. Pontosabban nem bírja saját magát, felfüggesztve. Ha azt mondják, hogy ez ilyen, akkor kérd a készülék cseréjét egy olyan típusra, amelyik bírja. Mert ha benne van a funkciói között, hogy falra szerelhető, akkor nem lehet rossz a képe, mert falra van szerelve. Ez hibás működés kérem szépen! -
Laca0
addikt
válasz
proly01 #22397 üzenetére
Hát akkor lehet, hogy szerencsém van...
A szűk családban most 3 lcd-led tévé van, egyik sem pixelhibás. Informatikus vagyok, azzal kezdek, hogy tesztelem külön-külön a színeket.
Ilyen egyenletlen háttérfény, mint amit most a képen láttam, biztosan zavarna filmezés közben is...
Egyébként kb. 8 éve kezdett elterjedni az LCD technológia, ha jól emlékszem. Eleinte gyakori volt a pixelhiba.
Az elmúlt 3-4 éve 1db subpixel-es kijelzőt láttam, pedig vagy 100-150db monitort, notebook-ot, netbook-ot eladtunk. Azt sem kellett cserélni, mert olyan helyen volt, hogy a vevőt nem zavarta.
Amikor bejöttek a Benq monitorok, mindenki csak lesett, hogy az importőr bevállalta, hogy 1 subpixel esetén is kicseréli! Nem volt 1 hibás sem köztük. Akkoriban pedig elég sokat vettünk, mert jóval olcsóbbak voltak, mint az ismert márkák.Ettől függetlenül nem állítom, hogy a felhősödésre javíttatható a tévé, de ez a fajta bevilágítási hiba 99%, hogy nem normális és garanciálisan javíttatható! Persze lehet, hogy kicsit veszekedni kell hozzá, de egy ilyen értékű készüléknél megéri egy kis hadakozás.
-
blakey
titán
válasz
proly01 #22385 üzenetére
Bevilágítás. Ez nem tűnik el, max. enyhíthető a háttérfény csökkentésével. Local Dimming be van kapcsolva? Egyéb "képjavítók"? Ezek szerint az 5590-en nem tapasztaltál ilyet. Kár, hogy annak más baja volt.
(#22386) cd930
Egyes Euronicsba van 620-as, ha az érdekes számodra. -
olahjana
tag
válasz
proly01 #22351 üzenetére
nekem 55lm620 van. Nem bántam meg.
a Panel ugyanaz mint a 660
mivel van kerete ezért nagyobbnak is tűnik.
ez csak félmatt képernyős, de így is tükröződik. a 660 tükörképes. én nem szívesen nézem magam a TVben..
Ha nem nagy a diffi akkor 660 a design miatt, meg a wifi miatt.
Nekem nem kellett. Szeretem ha kiemelkedik a TV a háttérből. a fekete keret erre jó.
Wifi megoldható stickkel, de inkább kábel.
magic remote elbújhat egy 10000HUF-ba kerülő bill egér kombó mellett irányításban.
Szóval nekem inkább 55lm620 és egy alacsony fogyasztású HTPC full felszerelve, és még így is olcsőbb volt mint az lm660 -
sz.z.csicsi
tag
válasz
proly01 #22344 üzenetére
Azt hogy érted hogy a 660-nak nem ér ki a keretéig a kép?
Az 5590-nek széles kerete van a 660-nak keskeny.Nappal az 5590-nek a kép mellett körbe van a széles (nem tom 4-5cm keret) a 660-nak meg csak 1 cm és kiér addig a kép.Sötét helyiségben mindegy milyen a keret,de nappal én már az 1cm-est is sokallom...bár már ezis dizájnos. -
törölt tag
válasz
proly01 #22269 üzenetére
>amit kétlek
Nekem a samsungom volt pixelhibás. Kijöttek, lefotózták, másnap hoztak egy új panel, ott nálam kettő perc alatt kicserélték a tévében a panelt, elköszöntek és elmentek.
Ez nem rakétatudomány ám, és ha látnád mennyire magasan kvalifikált mérnökök szerelik össze, egy szervizes szakember ahhoz képest csak jót tehet vele -
kmarci25
veterán
válasz
proly01 #22269 üzenetére
Csak attól félek hogy nem úgy fogom visszakapni ahogy odaadtam
Bocsi, de ez a cél nem? Hibásan adod oda, hiba nélkül kapod vissza.
Értem egyébként, hogy mit írsz, de előre ezen aggódni felesleges. Ha majd átveszed a javított készüléket, akkor alaposan nézd meg, hogy sérülésmenetes-e, próbáld ki, ha van rá lehetőség, olvasd át, amit aláírsz, mert a javításra is kell garanciát vállalniuk. Állj hozzá optimistán! -
blakey
titán
válasz
proly01 #22267 üzenetére
Hogy érted hogy nálad homogén a kép?
Nincs ilyen zavaró csík vagy folt. Nyílván nem tökéletesen egyenletes, de azért messze nem olyan mint nálad. Sajnos most nem tudom normálisan lefotózni, mert tükröződik, bárhonnan fotózom.
Ebből a szögből a talp tükröződik de szerintem azért némileg látható, hogy olyan dúrva dolgok nincsenek jelen.
Nem tudom, hogy a szervíz mit fog válaszolni, de ha 5 éves garanciával vetted akkor nem érdemes gondolkodni, hívd fel és meglátod, hogy mit csinálnak vele.
-
blakey
titán
válasz
proly01 #22265 üzenetére
A sávosodás jelen van szinte minden tv-n (még plazmán is), az lcd-ken gyakrabban és a mértékük is változó, mondanám azt, hogy a te esetedben is erről beszélünk, de szerintem komolyabb a gond. Általában nagyon minimálisan lehet látni a sávokat ilyen szürke háttér esetén, oldalsó mozgás esetén feltűnöbb de nem feltétlenül zavaró. Sajnos ahogy elnézem nálad nagyon az, szerintem szervíz, nálam homogén a kép, nincsenek ilyen durva sávok (sőt nagyon kell nézni, hogy valamit észrevegyek) ill. nem LW5590-em van hanem LW659S-em, de ez nem számít, ami rossz az rossz, sajnos.
-
blakey
titán
válasz
proly01 #22249 üzenetére
A sávosodás jelen van szinte minden tv-n kisebb nagyobb mértékben viszont a jobboldali sötétebb sáv nem teljesen normális. Minden bemeneten ilyen? Kábel is okozhatja, de ha minden ki van zárva akkor meg kell kérdezni a szervízt, egyébként olyan "dirty screen" feelingje van csak éppen sáv formájában, de mintha felül is lenne, vagy ilyen egyenletlen a megvilágítás?
-
nymark
csendes tag
válasz
proly01 #13759 üzenetére
Ez olyan hülyeség, hogy a TV-n csak befelé.... mélység van....
Ugyan az a technológia mint a moziban.
A különbség csak a méret, és emiatt a nehezebb becsapni az agyad mert kevésbé tudsz elvonatkoztatni a keret miatt. Moziban emiatt nagyobb a tér érzet. ennyi..
A tv közepén jón ki a kígyó,, nem ütközik a keretbe ugyanúgy kijön.... mint a moziban.. -
BiP
nagyúr
válasz
proly01 #10384 üzenetére
"valami ilyesmiről beszélek: mert elméletileg ennek a tv-nek NINCS kerete mégis olyan mintha lenne:"
Nem tudom, ezt ki mondta neked, hogy nincs kerete. Így nem csoda, ha túl magasak lettek az elvárások.
Én alapból úgy kezeltem, hogy van 1-1,5 centi káva (nem tudom, pontosan mennyi - de még mindig jóval vékonyabb, mint a korábbi modelleké.42LW=3cm)
Más kérdés, hogy a -szerintem kicsit megtévesztően- borderless nevű kialakításnak köszönhetően kikapcsolt állapotban ez nem látszik. - de erre már utaltam korábban a korábbi borderless modellekre hivatkozva.Ha valóban keret nélküli kialakítást szeretnél, akkor vagy vársz még jópár évet, vagy veszel egy projektort. (vagy kivetítőfalat, ott elég vékony kerettel dolgoznak.)
szerk: mondjuk az LG promóképek valóban csalókák, mert ott tényleg úgy vannak megcsinálva, mintha nem lenne 1centis káva sem, egészen a befoglaló fémkeretig megy a kép. Ezekhez képest tényleg "csalódás" a valóság, de inkább úgy fogd fel, hogy ha van is keret, a korábbi modelleknél vékonyabb.
-
BiP
nagyúr
válasz
proly01 #10379 üzenetére
"Arra jöttem rá hogy amúgy ez a cinema screen is egy elég nagy "átverés" mert igaz a tv-nek nincs kerete úgymond de azért a képernyőn belül ugyanúgy ott a fekete szegély végig a tv káváját úgymond "helyettesítéséül" szóval nekem elég nagy csalódás volt hogy ezen gyakorlatilag esélyed nincsen teli képernyős filmet nézni mert fekete rész mindig lesz benne."
Micsoda? Azt akarod mondani, hogy van az LM tévé ~1centis kávája, és azon belül van még fekete keret?
Nem kevered azzal, hogy csak simán nem 16:9 volt a videó?
Én amit láttam 660-as, ott nekem nem tűnt fel ilyen káván belüli keret.Amúgy az átverés a régi "Borderless" cimkés tévék voltak, ahol ugyanúgy ott volt a széles káva, csak a fedő üveglap egy síkban volt, így kikapcsolt állapotban úgy nézett ki, mintha keretmentes lenne.
-
proly01
őstag
válasz
proly01 #9710 üzenetére
Ja és még annyi,hogy ha biztosra tudnám,hogy csak fogom és beledugom a tv-be az optikai kábel egyik felét a másikat pedig a házimoziba és a pc n nézet DTS es és AC3 hangsávú filmek és a ps3 on játszott DTS hangú játékok is DTS ben fognak így megszólalni akkor semmi gond simán vennék én 90ezerért is mert akkor nem kéne még 30 at rákölteni hogy olyan legyen amilyennek kell lennie....
-
BRAAJEN
tag
válasz
proly01 #9700 üzenetére
mivel egy doboz méretezve van és a nyilások a hangzást befolyásolják. a subon is van nyilás és abban is csak 1 hangszóró van.
de a kis dobozok meglepő jól szólnak. a hangokat körben hallod. néha a frász jön az emberre mikor a sötét szobában valami megroppan a háta mögött. persze 5.1 film kell hozzá. az Avatar egész jó volt. még a kavics surrogása is hallatszott mikor először szaladt az avatar testben. -
BRAAJEN
tag
válasz
proly01 #9697 üzenetére
az a baj ha mindent külön veszel hozzá akkor már árban ugyan ott vagy.
a sok kütyü meg annyit fogyaszt hogy a villanyórad leesik a falrol :p
a tallboy igazán nem nagy cucc. műanyag vacak
a kisdobozokat könyebb polcra falra elhelyezni .
ja, és az a sok táviranyitó!
a lukak meg akusztikai hangzás miatt vannak. -
BRAAJEN
tag
válasz
proly01 #9686 üzenetére
Mi a baj vele? Nekem a htc 5900 Van.
De az 1000 watt 3D bluray és 100.000 vót 1 éve.
Ez meg csak DVD és drága.
Jah hogy nincs benne hangszóró?
1-1 lehet minden dobozban. A nagyobbakban van 2 db.
úgy lesz a zenei teljesítmény 1000watt . Elég jól szól. szobában elmegy. sokkal jobb mint amit tv tud produkálni. -
benvolio
őstag
válasz
proly01 #9652 üzenetére
Külön hangkártya helyett elég lenne egy SPDIF bővítőkártya, ha csak az optikai kimenet a cél. Ezt csak össze kell kötni az alaplapon lévő "SPDIF_O" csatlakozóval. Olcsóbban kijössz így szerintem.
-
benvolio
őstag
válasz
proly01 #9644 üzenetére
Azért , mert neked az alaplapon az SPDIF csatlakozó az a narancssárga színű RCA csatlakozó lesz, ami digitális koax csatlakozó, tehát nem optikai. Érdemesebb lenne külön HM erősítőt venni akár használtat is mint az ilyen egybe szettekkel szenvedni, nem mellékesen a hangzás miatt is.
-
hatD
tag
válasz
proly01 #9644 üzenetére
Nézd meg ezt az optikai elosztót, a leírása szerin 3 be és 1 kimenete van, illetve fordítva is működik. Úgy nézem Neked kell átkapcsolni, de nem kell a kábeleket dugdosni.
A cég lapját is nézd meg, sok a kínálata.
http://orfeusz.unas.hu/spd/unas_170434/Optikai_valasztokapcsolo -
PLaci58
addikt
válasz
proly01 #9644 üzenetére
S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface Format)
Optikai vagy koax csatlakozóval hozzáférhető.Szerintem úgy érdemes összekötnöd, hogy TV-be HDMI-vel a PS3 (hanggal) és az optikain adod tovább a házimozihoz.
Szerintem így csak 2.0 hangot ad ki a TV, mivel minden bemenetről a hangot egységes 2.0-ra alakítja. Egyedül a digtális tunerről jövő 5.1-es hangot tudja optikain továbbítani. Sok helyen írják, hogy digitális bemenetről (HDMI) jövő 5.1-es hangot továbbadja az optikaira, de én ezt nem hiszem. -
huncutka1029
addikt
válasz
proly01 #9642 üzenetére
PS3 +HDMI a tv-be.... a TV HDMI bemeneti címkéjén, vagy a PS 3 HDMI kimenetén csak kép továbbítást engedsz
optikai kábel a TV-ből a házimoziba, vagy direktben a PS3 ból a házimoziba
És 5.1 DTS hangod van a játékoz.
Szitu ugyanaz a PC eseténill, ha van a PC-n optikai bemenet,
akkor a VGA vezérlődön be lehet állítani, hogy a különböző jelforrásokból érkező bemeneti hangokat felfűzze egy bemeneti jelforrássá, és azután a kimeneten direkten megszólal, vag továbbít Más hangforrásra.nekem Gigabyte alaplapom van, realtek hangkártyával, 2 optikai bementtel, és 1 kimenettel, + 7.1 audio kimenet +SPDIF, nálam ezek alap szolgáltatások
-
huncutka1029
addikt
válasz
proly01 #9635 üzenetére
ez egy LG fórum szerinted melyiket fogjuk ajánlani??
Amúgy ha nem itt lennénk akkor is a 2-ik linket ajánlanám!
ár érték, és desigen
LG tv-n csak optikai kimeneten engedi át a DTS-t ,dekódolni nem tudja.
Házimozi ha van DTS licence akkor megszólaltatja, másképpen nem.
Ac3, DD, satubbi megy a tv-n keresztül is...Ha PC-n keresztül nézed, akkor meg tök mindegy milyen a hang kódolás, mert bármilyen codeket letölt a gép, és ha a PC-hez van egy jó 5.1 esetleg 7.1 hangfalad
(nekem creative inspire 7.1 van) akkor HDMI 1.4 kábellel összekötöd, a képet átengeded, a hangot meg a PC hangfalain keresztül kitolod, és királyság van!!!!! -
Gabesz077
csendes tag
válasz
proly01 #7927 üzenetére
A csurom vizes zsepivel azért óvatosan, mert ha esetleg befolyik a kijelző, meg a káva közé, csúnya dolog is lehet belőle....
Részlet a használati utasításból:
A képernyő és a keret tisztítása
A por és az enyhébb szennyeződés eltávolításához
törölje át a képernyő felszínét egy száraz, tiszta,puha ruhával.
Az erősebb szennyeződés eltávolításához törölje
át a képernyő felszínét egy tiszta vagy enyhén
tisztítószeres langyos vízben megnedvesített puha
ruhával. Ezután rögtön törölje át egy száraz ruhával.
FIGYELEM!
Ne lökdösse, dörzsölje vagy ütögesse a készülék
felületét körömmel vagy éles tárggyal,
mert az a képernyő karcolódásához vagy a
kép torzulásához vezethet.
Ne használjon vegyszert, például viaszt,
benzint, alkoholt, hígítószert, rovarölő szert,
légfrissítőt vagy gépolajat, mert tönkreteheti
a képernyő bevonatát és elszíneződést okozhat.
Ne permetezzen folyadékot a készülék felületére.
A TV belsejébe kerülő víz tüzet, áramütést
vagy meghibásodást okozhat.
Ne használjon vegyszert, mert az károsíthatja
a készülék felszínét. -
Dany007
veterán
válasz
proly01 #7934 üzenetére
Nézd, ez az LCD-m már ~ 3 éve van meg. Persze nem törölgetem hetente, de havonta biztosan. Sose volt még vele gond. Persze ezt nem úgy kell érteni, hogy telibenyomatom vele. Papírtörlővel csinálom én is. Elég egyszer átkenni. Ideje sincs az alkoholnak kifejteni maró hatást. Persze tényleg mindenki csinálja azzal, amivel akarja. Csak sz.tem fölösleges több ezer forintért ilyen csodatörlőket, meg csodaszereket vásárolni.
-
törölt tag
válasz
proly01 #7927 üzenetére
Pont ugyanezt átéltem. Elmentem egy boltba, kifejezetten erre kitalált löttyöt és kendőt vettem jó drágán. Levert a víz miután végeztem a "tisztítással", mintha zsírt öntöttem volna a képernyőre, 10x akkora kárt okozott, mint amilyen előtte volt. Azóta csak száraz rongy és az összegyűlt port szemhéjfestő ecsettel törölgetem
. Mivel elkerülhetetlen néhány maszat, majd kipróbálom a tipped.
-
rbriddick77
csendes tag
válasz
proly01 #6499 üzenetére
Azért nem megy át a hang a PC-ről a TV-re, mert a VGA-don csak DVI kimenet van (az átalakító még nem elég). A megoldás az, hogy a VGA-t össze kell kötnöd egy S/PDIF kábel segítségével az alaplappal.
Ilyen kábelt kapnod kellett vagy a VGA-hoz, vagy az alaplaphoz elviekben.Eztán már csak a manualokat kell átnézni, (ha jól rémlik az alaplapéban van) és abban benne van, mit hogyan kell összedugni. Nem egy nagy meló, csak figyelni kell rá, hogy a dugaszok a megfelelő helyre kerüljenek. Elviekben ha rosszul dugnád össze, akkor csak nem lesz hang, de azért óvatosan
-
benvolio
őstag
válasz
proly01 #6504 üzenetére
A HM-en 2 HDMI bemenet 1 kimenet van. Tehát ha rákötöd a ps3-at a HM-re abba bemegy a hang és kép is majd onnan tovább HDMI-n /a kimeneten/ a TV-be, legalábbis ennek így kéne működnie. És a pc-t is így kötöd rá a másik bemenetre /ismétlem hang és kép is érkezik, majd tovább megy a kimeneten a TV-re/. Itt csak a HM távírányítóján kell a megfelelő HDMI bemenetet választani attól függően, hogy ép pc-t vagy a ps3-t akarsz használni. Az optikai megmarad a TV-vel való összekötésre. Ezzel a felállással ha működik akkor 3 HDMI kábel és 1 optikai kell.
A Simplink csak az egyszerűbb/kényelemesebb távirányítást segíti. -
benvolio
őstag
válasz
proly01 #6502 üzenetére
Szerintem kéne anélkül is, de nem mondom biztosra.
Ki kellene próbálni másik DVI/HDMI átalakítóval, mert van amelyik nem viszi át a hangot /pl. az ATI-s átalakítóknál volt az A jelölésű nem, a B-s meg viszi, de volt akinél noname olcsó is átvitte, szóval próba/.
De ha a ps3-at HDMI-n rákötöd a TV-re, meg sikerül a pc-t is, akkor a TV optikai kimenete elég a HM-re, vagy ez így nem jó. Illetve ha HDMI-n kötöd rá a ps3-at a HM-re akkor minek az optikai mellé?
Ha viszont összejön külön az optikai akkor egy ilyen elosztó jól jöhet, hogy ne kelljen ki-be dugdosni.
De szerintem így lenne a megfelelő:
PS3->HDMI-> HM erősítő->HDMI->TV
pc->DVI->Monitor
pc->DVI/HDMI->TV->optikai->HM erősítő
de, mivel a HM-nek 2 HDMI bemenete van, akár a pc-t oda is kötheted, majd onnan úgyis tovább megy HDMI-n a TV-be.
/Remélem azért érthető volt itt a kavalkádba/ -
benvolio
őstag
válasz
proly01 #6487 üzenetére
Ha nincs narancs színű akkor kipróbálod a feketét meg a többit és amelyikből piros fény jön ki az lesz az.
De ha már foglalt a HM-en az optikai bemenet akkor felejtős úgyis.
Marad a DVI-HDMI átalakító és a HDMI kábel. Mivel az ATI kártyák /pl.HD4830/ kiviszik ilyen módon a hangot, meg kell a tiéden is próbálni, illetve tudnia kell a leírása alapján.
Tehát ha összekötöd akkor az Nvidia Control Panel-be meg kell keresni és beállítani, hogy küldje a hangot is szerintem. -
B_I_G
tag
válasz
proly01 #6491 üzenetére
sztem nem lesz 5.1ed. ahogy néztem van rajta egy hdmi, optikai meg 2rca bemenet és kész.
valag pénzér lehet kapni olyan átalakítót ami csinálna a dvi+spdif > hdmi -t de a legegyszerűbb talán ha veszel egy hdmi-s videokártyát
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Battlefield 6
- Azonnali fotós kérdések órája
- OTP Bank topic
- Mobil flották
- Energiaital topic
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest