- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dezső73
csendes tag
válasz
olasz69 #61117 üzenetére
LG55UB850
Szoftververzió 05.10.01
webOS TV verzió 1.4.0-2301(afro-ashley)
A beállítások menü változott , először egy gyorsmenü jelenik meg a jobb oldalon a settings gomb megnyomásakor .
Lett pár új dolog a menüben mint pl a reklám cookie-kat korlátozó beállítás.
Nem érzem gyorsabbnak a rendszert , bekapcsolás után ugyan úgy időt kér a webos , a beállítások menüje sem gyorsult , kis késéssel lépegetek a menüben mint eddig , sőt először a jobboldali gyorsmenüben kell navigálnom mire eljutok a rendes beállításokig! -
-
*H*
aktív tag
válasz
olasz69 #59876 üzenetére
A te LB731V készülékedhez kapott gyári AKB73975761-es távirányítóval kompatibilis a Fully 8 RC. Az 1700-as kódot kell megadni a tv vezérléséhez. Így van esély, hogy ezután a TV+OK+255+0413 kombinációval a szervizmenü is elérhető, mint régebben, mivel a készülékhez jó ez a táv. Az eredeti szerviztávval is be lehet lépni pl. a 2011-es és a 2014-es modellek szervizmenüjébe is, nem változott a kód.
-
wopi
aktív tag
válasz
olasz69 #59300 üzenetére
Remek megoldási ötlet, köszönöm, erre nem gondoltam.
Egyébként azzal nincs bajom, hogy adott egy bizonyos boot idő, teljesen logikus, csak fura, hogy addig nem mondjuk fixen az LG logo látszódik, és ahogy minden betöltött, akkor adná be az adást. Persze, tudom, hogy ez így működik, nincs mit tenni, csak így gondolom. Ez szubjektív.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
olasz69 #59297 üzenetére
Mondjuk az LB5700 pont nem WebOS, de nem csak a WebOS-nek van boot ideje igen
Ha ennyire zavarja az a pár másodperc a kollégát, akkor a jövőben lesznek még ebből gondok, révén az újabb OS-eknek lassabb a teljes boot ideje, ami után már minden, korlátozás nélkül használható.
-
wopi
aktív tag
válasz
olasz69 #59297 üzenetére
Értem, köszönöm szépen! Nem is ez a gond, inkább a hangerő... Ha korábban magasabb hangerőn néztünk valamit, úgy maradt, bekapcsoljuk, és rögtön kiabál a TV. Mindegy, megszokás kérdése.
WebOS? Ez a TV nem Netcast-el megy? Vagy rosszul tudom? Egyébként az LG meddig szokott foglalkozni egy ilyesmi, alsókategóriás TV fw frissítéseivel?
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz
olasz69 #59268 üzenetére
Helló!
Hát igen szomorú finoman szólva! Veszel egy felső kategóriás(50ezer ft körüli) jelenleg az LG kínálatában csúcs BD lejátszót(BP 740) amire természetesen a gyártói specifikáció azt írja h 4K felskálázás, de azt nem részletezi hogy ezt miylen funkcióknál valósítja meg a készülék. Ebből kifolyólag amiért én megvettem mert gondoltam, hogy BD filmeket meg a média lejátszóján keresztül lejátszott tartalmakat is felskálázza, de nem.......... Ez szerintem átverés! Na de mindegy... ez van. ha pl kiírják a gyártó specifikációban h csak bd tartalmak esetén az korrekt lett volna. Próbáltam FullHD anyagot kiírni BD-re és úgy lejátszani de természetesen úgy sem skálázza fel
-
-
yvsmad
őstag
válasz
olasz69 #59205 üzenetére
Jól emlékszel.
Tegnap nem tudtam visszaküldeni a tévét, de nem is kapcsoltam be, mégis éreztünk egy minimális égett szagot. Ma egész este ment, de nincs semmi szag. Ha vasárnap estig nem jön elő, akkor marad a tévé.
Gondoltunk arra is, hogy talán valami más lehetett a forrás, de nem találtunk semmit. Na mindegy, ha nincs tünet és a tévé jól működik, akkor nem foglalkozom vele többet. -
huncutka1029
addikt
válasz
olasz69 #59174 üzenetére
sajna a belépő kategóriák ,minden típusnál kompromisszumosak.....(HD, FHD, SMART, UHD)
Ezért régebben többször javasoltuk, hogy inkább kicsit spóroljon, és vegyen az illető magasabb típust.
Kicsit olyan ez, mint a fullextrás golfot, vagy fapados jettát vegyek?
mindig csak annyit hagynak i belőlük, hogy eléggé felbosszantsa a tulajt, hogy mielőbb vegyen nagyobbat, drágábbat.
És még benne van az is, hogy kifogott egy hibás darabot...... mindenképpen meg kellene nézetnie szerelővel! -
-
yvsmad
őstag
válasz
olasz69 #58889 üzenetére
"A láb színe ezüst mind kettőnél a "káva" színe amiben eltérnek!"
Akkor az LG honlapján biztosan rosszul tudják: link
LB731V: Újfajta szalag-talp, aranybarna árnyalatú
LB730V: Ezüst színű, újfajta szalag-talpVagy a készülék színét írják, függetlenül a talptól? Kicsit félreérthető...
-
olasz69
senior tag
válasz
olasz69 #58727 üzenetére
Nálam volt gond előtte,remélem ez megoldja!
Ha nem akkor majd a webos 2.0 lite ,ha meglesz!
Az online cseten ajánlottak egy gyári visszaállítást!
Mivel nem volt frissítés abban a pillanatban.
Ha nem akkor szervíz! Alkalmazás leállt a memória megtelt!
(Klasszikus hiba)
Van akinek panel csere......stb -
Stevenstyle
senior tag
válasz
olasz69 #58471 üzenetére
Értettük és született is válasz rá.
Igen, 2D-3D konverziót tud a Tv, így minden 2D -s anyagot át tud konvertálni 3D-re, de ennek a minősége nem igen fogja egyik esetben sem megközelíteni az eredetileg is 3D -s anyagok 3D hatását.
Lehet rajta állítgatni, de nagyon sokat nem fog rajta segíteni.
-
törölt tag
válasz
olasz69 #52081 üzenetére
Nekem nem számít a rang. Még mindig a Hz-ek bűvöletében vagy? Miért foglalkoztat ennyire, már kitárgyaltuk ezt is. Szerencsére LG-nél jól működik a mozgásmegjelenítés, LB671V-nél tökéletesen, a tiéd az LB730V meg még jobb, és szebb is
, de itt még az 50Hz-es LB5610-es tulajoktól sem láttam panaszt rá. A samunál és sonynál is többen panaszkodtak ennek a hibás működésére az olcsóbb modellek esetén.
-
-
@Jocó@
tag
válasz
olasz69 #49125 üzenetére
Nem vagyok róla meggyőződve, hogy pontosan értem, mikor, mi kerül a scarton kivezetésre.
Ahogy írtam, az analóg tv adás, és a digitális tv adást is sikerült scart-composite kimeneten megjelenítenem, de semmi többet.
Se WebOS menüt, se egyetlen programot, Smart Share-t, se HDMI bemeneti jelet.Nem láttam még gyári ambilight-os TV-t. Meg kéne neki. Legalábbis, ha nem tenné, én biztos morcos lennék.
-
@Jocó@
tag
válasz
olasz69 #49095 üzenetére
Szia!
Miután behangoltam a tunerem, és forrasztottam egy kábelt a Scart 17-es és 19-es lábára, sikerült képet fognom a TV-től.
A dolog szépséghibája, hogy ezt eddig csak MindigTV esetén sikerült kicsikarnom a TV-ből.
Analóg TV, és SmartShare esetén még csak fekete képet láttam
Szerk:
Az WebOS menü elemek nem kerülnek kivetítésre. -
lordmark
tag
válasz
olasz69 #48893 üzenetére
Igen én is ezzel az eszközzel próbálkoztam, de sajna búgnak a hangszórók.
Közben kipróbáltam másik hifivel és azzal jó. Utána kérdeztem egy két helyen és azt mondták, hogy valószínű a tv kevés jelet ad le és ez nem nyomja el a táp-ot, emiatt búg. Azt tanácsolták, hogy az erősítő jel szintjét állítsam át, ha lehet, de nem találtam ilyen opciót sajna -
-
blevi
csendes tag
válasz
olasz69 #48881 üzenetére
A Smartkartya egy másik modulhoz van párosítva. (26) Folyamatosan ez a hibaüzenet fogad a tévéképernyőn, ha olyan csatornára lépek, ami a Digi kártyáról próbálna venni.
Már beszéltem az ügyfélszolgálatossal, aki azt mondta minden rendben kell, hogy legyen, mert megfelelően van minden párosítva. odabent a rendszer szerint.
Brekaing news: Most egyik pillanatban a másikra megjelent az M1 HD, de valami förtelmes a kép, kockás, és szét van csúszva. -
ma.ci23
tag
válasz
olasz69 #48781 üzenetére
Köszönöm szépen.
Azért volt még annyira fontos,mert anyóséknál egyszerű régi típusú tv állvány van amiről még egy 32 colos tv is lelóg róla,de annak még középen volt a talpa.-de már döntés született a fali állvány beszerzéséről.Erről jut eszembe ugye ehhez a tv-hez 400x400-as kell?
-
OldMike
őstag
válasz
olasz69 #48766 üzenetére
A magyar LG honlapon nincs fent, csak a korábbi. Szerintem megvárják a 04.36.xx vagy a 04.38.xx verziót (nem tudom igazából melyik szám lesz a nyerő), amiben már javítják a fordítási hibát. Az US honlapon már 05.xx.xx verzió is van, de az más tészta.
parkr
Abban is benne van még a fordítási hiba?
-
-
törölt tag
válasz
olasz69 #48604 üzenetére
Talpak közti távolság az mire kellene bárkinek is? Ráadásul a lábak hátulja még beljebb is van. Talán a talpakkal együtt mért távolságot érdemes kérdezni, mégpedig azért, hogy mekkora asztallapra lehet elhelyezni a tévét. Ez pedig 100 cm. A tévé teljes szélessége pedig 106 cm.
aurel343 Direktben sehogy, de ha letöltöd a filmeket, azokat bármikor megnézheted Hdmi, Wifi, vagy lan kábel segítségével.roomi Mivel az íveltsége a tévéknek csak kis mértékű, ezért szerintem csak egy design elemnek számít.
Használati előnye vagy hátránya nincs is. -
embe
nagyúr
válasz
olasz69 #48554 üzenetére
Na lehet kipróbálom majd. Van a padon egy régi UPC Direct korszakból megmaradt parabola antenna+fej. Kíváncsi vagyok rá.
Más:
Milyen felírat fájlt képes megjeleníteni ha külső adathordozóról nézek filmet? Nekem sem az srt sem az sfv kiterjesztésű felirat fájlt nem jeleníti meg.
Hol kell bekapcsolni? A távkapcsoló subtitle gombjával nem működik. Igaz ha a fájlt nem tudja megnyitni, akkor nem is fog. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
olasz69 #48418 üzenetére
Egyértelműen a 731V-t vedd meg. Majd ha minden tv műsor HD-ben megy, és lesz már 3-4 UHD adás, majd akkor érdemes lesz esetleg UHD tévét venni.
orwi Attól függ, hogy mekkora tévét nézel, és milyen a felbontása. táblázat
campi Mindkettő ugyanarra a wifi hálózatra csatlakozzon, és ajánlott hozzá pl. a serviio progi: [link] Majd Smart gomb a távirányítón, és Smart Share. A wifi helyett egy stabil vezetékes kapcsolattal jobban járnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?