- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
OldMike #59523 üzenetére
Hiába van twin tuner a samu tévékbe, mert ahhoz még dupla CI+ foglalat is kellene, de az meg nincs bennük.
Vacy91 Sztem érdemes újabbat, nagyobbat venni. A még éppen kapható tavalyi LB széria talán az utolsó, ahol prémium FHD tévék vannak. Idén már alig van komolyabb FHD tévéjük, és jövőre meglehet, hogy már csak UHD/OLED marad a kínálatban.
-
Tutu7030
veterán
válasz
OldMike #58953 üzenetére
Vagy a https://www.youtube.com/tv címen próbálkozni.
-
-
Watt25
veterán
válasz
OldMike #56637 üzenetére
Tegnap is használtam az LV5590-es tévémen a YouTube-ot, tehát úgy tűnik, hogy bár 2011-es tévé, mégis működik.
Én szerintem azokkal a tévékkel lehet inkább gond, amelyen esetleg nagyon hamar leállt a YouTube app frissítése. Emlékszem, hogy az enyémen volt egy nagy verzióváltás, szerintem az volt a lényeg. (Legalább is kinézetben sokat változott.) Egy pár évig szerintem még így nem lesz gond. (Remélem.) -
törölt tag
válasz
OldMike #55910 üzenetére
Csak poénnak szánta azt a linket mert elírás, de máshol normál áron kínálják: LG 55UF671V 399k [link] Hát igen, ha azt vesszük, hogy az 55UB820V 500k-ról indult, ahhoz képest nem is rossz ez az induló ár.
cneref69 Nem rossz ár az edigitalhoz képest. Bízunk benne hogy ajánlott minősítése lesz ha megismerjük, de nincs benne 3D, és Magic Remote sem. Én nem ismerem az AVbox-ot, de eddig itt még nem olvastam róla rosszat, meg azt sem, hogy valaki nem javasolja.
-
luckyman
aktív tag
válasz
OldMike #55194 üzenetére
Irigylem is őket. Na nem a webos-ért, hanem a távért. Mikor megláttam, hogy ehhez két táv van, és kiderült a különbség, rögtön mondtam asszonynak, hogy megcsinálhatták volna egybe is.
Mondjuk nagyon hamar meg lehet szokni az mr-t, és már nem hiányzik a hagyományos, de így egyben jó lesz. -
-
-
kuyarashi
őstag
válasz
OldMike #54862 üzenetére
Igen, elírtam. Természetesen "5610" és "561V".
Köszi.
Igazából azon hezitálok, hogy a két LG valamelyike, vagy Samsung UE40H5000.Összehasonlítva:
LG - IPS pro: színek, látószög, ~6 cm-el nagyobb képátló, (direct led -bár mégis ez a foltosabb kijelző).
LG - kontra: elméletileg gyengébb homogenitás, nem elég mély fekete, az átmenetek sávosodnak.
(Azt lehet tudni, hogy tévék esetében milyen IPS panelt alkalmaznak?)Samsung - VA pro: menő fekete, tűrhetőbb homogenitás, jobb gradiensek.
Samsung - kontra: gyengébb színvisszaadás¹, egyértelműen kicsi látószög, kisebb méret (bár ez nem annyira fontos; és ennyivel olcsóbb is).¹ LED-nél jellemző, hogy már túl harsányak, műviek a színei. Így talán még jobb is volna a Samsung. Látni kellene, de sajnos nem fogom előre leellenőrizni, csak megrendelem. Ezért is kértem itt véleményt.
-
MrChris
nagyúr
válasz
OldMike #53355 üzenetére
Semmi különösebb, ott van ahol minden hang beállítás, csak korábban ha jól emlékszem olyan volt, hogy 'Tiszta hang' és nem ért semmit, most van helyette 'Tiszta hang II' és műxik. Meg talán jó ha a hangüzemmód felhasználói beállításon van.
LG 690S
HANG / Hangüzemmód: Felhasználói beállítás
/ Tiszta hang II: Be -
Shingen
addikt
válasz
OldMike #52631 üzenetére
" Az LG honlapon élő chat-ben megkérdeztem, hogy mi lesz. A válasz az volt, hogy ők erről még nem is hallottak "
Lehet az Lg jobban járna ha egyik alkalmazottját ráállítaná erre a topicra, hogy olvassa és kövesse a dolgokat, aztán tájékoztassa őket, mert az itt forumozok többet tudnak sokszor mint maga az LG ügyfélszolgálat.
-
TRob1
veterán
válasz
OldMike #52555 üzenetére
Jahm, az lehet.
(#52549) szaszalino:
Ha nem is nyávogás de nyavalygás, az biztos. A menü lassúságán nyavalyogtok, de bzmeg ti a menüt nyomkodjátok naphosszat, vagy esetleg filmet is néztek a tv-n? Mert ha utóbbi, akkor nem mindegy hogy egy 1,5-2 órás filmet (vagy akár 40-45 perces sorozatot) 10 vagy 20 másodperc alatt indítasz el? -
-
-
Shingen
addikt
válasz
OldMike #50779 üzenetére
" A Prémium inicializálása a WebOS előtti (Netcast) tévéknél volt. Azt jelentette, hogy a Smart részt úgy lehetett alaphelyzetbe állítani, hogy közben a tévé beállításai nem változtak meg. A WebOS esetében csak Gyári visszaállítás van, azaz minden beállítás (nem csak a Smart) az eredeti állapotba kerül. "
Ha így van akkor egy -1 a webos-nek.
-
luckyman
aktív tag
válasz
OldMike #50762 üzenetére
Határozottan igen. Csak az elmúlt két napban többen jelezték az irányítás problémát. Az idősávon nem lehet a magic kurzorával léptetni a kívánt helyre, de a kurzor semmit nem irányít. Én most nem számolom meg neked hányan reklamáltak ( többen felvetették emiatt a sw. downgrade lehetőségét is ), egy picit olvassál vissza. Üdv a klubban. Mást nem tapasztaltam, ezt meg remélhetőleg orvosolják majd.
pietrasko: próbáld a magickel az idősávon léptetni valahová, vagy gombokra kattintani. Nem fog menni. Amúgy tényleg megy rendesen, nem azzal van a gond.
huncutka, mi az a Prémium inicializálás?
-
TRob1
veterán
válasz
OldMike #50762 üzenetére
Van összefüggés az appok (jelen esetben yt) és a tv sw között?
Mert nekem volt már több yt frissítés sw frissítés nélkül... Amúgy igen, szerintem kaka ez az új yt. Nem tudom hogy a sw frissítés óta van-e vagy a yt frissítése óta, nem használom sokat, inkább a leányaim.
(Én mondjuk se nem a tv által felkínált se nem a magyar LG honlapon lévő sw-t tettem fel, hanem még előtte pendrive-val, de ennek sztem nincs jelentősége)(#50761) clip086:
Ok. Nekem meg baxottul bejön az LG tv (meg a telefonjai is, meg a monitorok is, meg a mosógépek és hűtők +mikrók is), tehát ezentúl is veszek LG-t. -
huncutka1029
addikt
válasz
OldMike #50011 üzenetére
egyszerre nem szól a 2 kimenet, vagy saját, vagy füles ebből lehet választani. Illetve van még HD külső hangkimenet (ARC)
LW, LM valóban automatice átváltott.
LA, LS LN nagyon okosan választható LN nél is állítható a hengerő füles kimeneten LN570R-en tesztelve
Ez van anyósomnál,.
Csalódás, és visszalépés ha az LB automatikusan átvált megint.
LW van, és ott lehet a tv távval hangerőt szabályozni fülesnél.
linkeltem, és írtam korábban, nálam aktív 5.1 hangfal van rákötve.
Hangfal hangereje maxon, és a tv-távval állítom a hangerőt.
10-esen már hangos, 25 felett a szomszéd is beköszön, pedig kertes házban lakom... -
petya2012
őstag
válasz
OldMike #50008 üzenetére
szió
" Azon ha bedugod a jack-et, akkor csak fejhallgató módban működik."
Azért ezzel vitatkoznék,mert nekem LA660 van és ha bedugom a jack-et nem vált át automatice,továbbra is a tv hangszorója szól
a hangmenüben vagy az inputnál tudom kapcsolgatni a fejhallgató kimenetre
az LM620-asomon volt úgy,ha bedugtam akkor csak hifin volt hang
-
érdeklÖDÖN
csendes tag
válasz
OldMike #49956 üzenetére
Valóban így van nálam is, ahogy leírod. Nagy a különbség az egyes csatornák hangereje között és a jack behelyezésével inaktíválódnak a hangbeállítások. Én az erősítőn állítom a hangszínt. A hangerőt viszont a TV-n fogom, mivel vissza akarom adni az IPTV-s szolgáltatást. Amúgy ott lenne célszerű, mert ott gyorsabb a hangerőszabályzás és csak 25-ig megy nem pedig 100-ig.
-
-
dWan
tag
-
direwolf
őstag
válasz
OldMike #47900 üzenetére
Ez a téma nem OFF itt, nyugodtan beszélhetünk erről.
Szerintem inkább azért nincs ilyen részletes beállítási "körkép" a legtöbb cikkben, mert baromi időigényes. Ennyi paramétert ami egymással összefügg, csak heteken át tartó kemény kísérletezéssel lehet belőni, vagy speciálisan ehhez a típushoz készült céleszközzel. És ami a legfontosabb, nem hoz annyi többletet, hogy megérje. Ha egy "szimpla" színkalibrátorral 99%-os eredményt lehet elérni az alapbeállításokon is, akkor nem sok értelme van tovább tuningolni. Főleg, hogy az egyéni ízlés ennél sokkal jobban eltérhet. Lásd a korábbi kommenteket a "meleg" témában
Az artifactekről: ez egy általános kifejezés a digitális képmegjelenítés hibáira. Nem tudok szép magyar fordítást rá. Sokféle lehet, kezdve az MPEG blokkosodástól a sávosodáson át az egészen apró, szinte láthatatlan hibákig. Konkrét esetben a színhőmérséklet állítás ha jól rémlik észrevehető zajosodást okoz LG TV-ken. De pl. a túlzott TruMotion a lassított felvételeknél enyhe akadozást produkál bizonyos tartalmaknál. Vagy a "szappanopera effekt" is ilyen artifact. -
direwolf
őstag
válasz
OldMike #47887 üzenetére
"A "Meleg"-et nem szeretőknek nem biztos hogy ajánlott
"
Köszi, ez jó voltAzért megjegyezném, hogy az első linken nem tolta le WARM2-re, de az IRE settingsben meg nyomja le a BLUE-t, a RED-et meg fel. Nem lett volna értelmesebb egy WARM2-ből kiindulni...
szerk.: a második link meg uhh, hát egy kicsit káosz. De ha sokat túráztak vele akkor biztos jó lehet.
szerk2.: juteszembe, azt olvastam, hogy LG-nél a white balance ősidők óta bugos, artifacteket produkál, úgyhogy ezzzel csak óvatosan! -
bferke
csendes tag
válasz
OldMike #47318 üzenetére
kb 20 perc volt az egész. A kép beállításával nem foglalkozott, a wifi jelszavát beírta. A tesztképeket és a 3d-s tartalmat néztem át előtte, azt megvárta. Nem volt türelmetlen, viszont visszapakolni már nem akar segíteni. Persze ez nem is az ő dolga. A WD my passport 1TB-os winyót rádugtuk, azt is látta a tv.
Azt hiszem a kép ECO módban volt, de az is egészen szép volt, bár némelyik csatorna elég gyatra. (T-home sat tv) Gyors mozgásoknál nem fedeztem fel semmi problémát. -
spengo
csendes tag
-
Papi86
csendes tag
válasz
OldMike #46534 üzenetére
Köszönöm szépen válaszod! Olvastam már azt a hozzászólást is. Ezek szerint érdemes belenyúlni a 7-es szériába?! :-) Egy 2008-as hd ready-s 66cm-es tvről így is hatalmas ugrás lesz a 106cm is. Sajnos sokáig nem követtem a tv-k fejlődését. nekem az is nagyon új hogy elvileg gond nélkül lejátszik vezeték nélkül tartalmakat a pc-ről olvasva? És az a dvb-t2 egy upc-s tv szolgáltatásnál lehet valami kártyát kérni amin műsor jön? biztos nagyon tudatlannak néztek, de idáig csak az okostelefon körül forogtam.Remélem segítségemre lesztek az okostv kiismerésében is.
-
ferob
őstag
válasz
OldMike #46462 üzenetére
Attól az értesítéstől teljesen független maga a frissítés, ez csak az előző (.10) verzióban előforduló hibát hivatott javítani, amire a tévén keresztül nem is lehetett frissíteni, így aki azt nem tette fel, annak a készülék automatikusan az újabb (.12) verzióra frissített közvetlenül.
-
aronpapa
tag
-
D.Dani
tag
-
huncutka1029
addikt
válasz
OldMike #43651 üzenetére
legolcsóbb megoldást felvázoltam kb 2 éve
Füles kimenet, jack RCA kábel, és kész a hang kimenet.
minden forrás hangja kimegy rajta, kódolástól függetlenül.
igaz csak sztereo lesz.
Meg lehet egy aktív hangfalpárral is oldani, virtuális 5.1 ben, ami igazából csak sztereo, de klasszisokkal kevesebből kijön, mint egy optikai /analóg átalakító +kábelek ára.
Nem önreklám, de ezt fussátok át! -
MR!!
aktív tag
válasz
OldMike #41711 üzenetére
LG 50 PS 3000 - ZB -> saját plazma (2009.MAY)
majd csinálok videót is a kettő összehasonlításáról, bár tudom nem fair LCD vs PLAZMA.
Korábban azért már készítettem egy ilyen videót: [LG 42LA620S vs LG 50PS3000]
-
egonca
csendes tag
válasz
OldMike #40172 üzenetére
"...Amennyiben van SCART aljzat, akkor azon jöhet hang, de csak a tévé saját tunerével vett műsoré"
Na, ez az én nagy bajom is!
Smart használatakor nem tudok külső erősítőt+hangfalakat használni emiatt.
Sőt a külső műholdvevővel (HDMI) nézett műsorok hangja sem megy ki. (ez nem olyan nagy gond. mert a műholdvevő box küld hangot RCA csatlakozón keresztül) -
válasz
OldMike #37655 üzenetére
Ez komoly? Mert viccnek durva lenne.
Nem akarom fényezni a UPC-t, mert zsivány egy banda, de nálunk vehetsz fel 2 hd adást és közben nézel egy harmadikat.
Gondolom ezt nem hirdeti a T, szerződés kötéskor....vicc....kőkorszak...Hello28: a 691 is ips paneles....és az összes 600-as.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- PS Plus előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest