- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Limari
csendes tag
válasz
blakey #60888 üzenetére
Igen, köszi ezt próbáltam. A Plex- fent volt a szerveren, és a kliens lejátszóját is használtam, ahogy a videóban is volt. Tetszik meg minden. De ráment egy hétvégém, de akkor sem tudtam megoldani hogy a felíratok megjelenjenek. A másik meg hogy mkv-fájl nem támogat. így passzoltam...
-
vargalex
félisten
válasz
blakey #60884 üzenetére
Szia!
Látom, nem olvastál vissza, mert ez volt a kezdet. Nem kifejezetten a plex-ről szólt, hanem csak általánosságban a DLNA-ról. Sőt, a topictárs leírása pont csak szerver oldali telepítéssel foglalkozik, mégis kliensnek hívja. Erre hívtam fel a figyelmét.
Szóval, nem tudom, hogy mi van körbemagyarázva. Eddig is tudtam, hogy van Plex kliens, de nekem teljesen jó a Kodi. -
vargalex
félisten
válasz
blakey #60878 üzenetére
Szia!
Ahogy korábban írtam, a DLNA minden esetben ilyen kliens-szerver alapú. Az, hogy most az általad vázolt esetben a kliens is plex, semmin nem változtat. Ugyan úgy DLNA protokoll, csak esetleg több mindent támogat. Nálam egyébként a kliens Kodi, a szerver pedig miniDLNA.
Viszont Huncutka1029 ezt írta: "Plex, universal media server, serviio, ezek jó kis DLNA kliensek". A vázolt felállásban ezek mind szerver alkalmazások, ahogy az összefoglalóban linkelt DLNA ismertetőben is. Csak ezzel kapcsolatban reagáltam...
-
luckyman
aktív tag
válasz
blakey #57074 üzenetére
Úgy legyen. De hogy nehogy félreértsük egymást, nem a szerverről beszélsz, ami a gépre kell, hanem a plex média lejátszóról, ami a tévére kerül? Mert szerintem Pumma a szerverről beszél. Az ingyenes, igen.
Bár az érdekes, hogy a briteknek fizetni kell érte, itt meg ingyenes lenne. -
TRob1
veterán
válasz
blakey #57054 üzenetére
Kb. 3 napja, akkor tettem fel Nas-ra is a Plexet. Aztán ment levesbe, mert valami prémium, fizetős dologról írt. Gyakorlatilag semmit nem tudtam csinálni, mert a tv-n csak egy 4 jegyű kódot láttam folyamat (ami mindig változott, ha pc-n elfogadtattam az épp aktuálisat)
Lassan 1 éve?!?
Hisz mostanában jelent meg LGAppstore-ban.
-
bigangel
csendes tag
válasz
blakey #24686 üzenetére
A feliratok és a hangokra vonatkozó beállításokat előtte el kell végezni, milyen kódolás legyen, stb. Mivel ez nem az a topik ezért itt valószínűleg nem fogjuk boncolgatni, de a net tele van mindenféle beállítási lehetőséggel. Érdemes tanulmányozni őket.
Tudnál ajánlani topicot?
-
törölt tag
-
totalpatec
tag
válasz
blakey #25399 üzenetére
Ezeket a képeket épp, hogy kutyafuttában készítettem, pontosan azért, hogy látszódjon semmi trükk, nem palástolok el semmilyen hibát.
Azért töltöttem fotót, mert jobb egyszer látni, mint százszor hallani..
Hogyan készítesz jó fotót egy felhős, átvilágított képernyőről? Amikor épp felhőket mutatnak a kék égen, azt fotózod le?! Azért az eléggé átlátszó lenne. -
OldMike
őstag
válasz
blakey #24666 üzenetére
Sajnos ezt a témát már körbejártam. A fejhallgató kimenet használatakor minden állítási lehetőség le van tiltva. Se az auto hangerő, se a tiszta hang, se a hangszínszabályozó (és még több más dolog) sem állítható.
Az LG ügyfélszolgálat szerint ez szoftveres, de az LG nem kíván változtatni rajta. -
baro32
aktív tag
válasz
blakey #24637 üzenetére
Onnan hogy beszúrod hogy "örüljek hogy ha 100hz-es" szerinted vásárlás előtt nem jártam utána a dolgoknak?
Éppen az előbb írtam le hogy alap volt nálam wifi és a widi meg az a mesés 400hz (MCI).
Ha a válaszommal megsértettelek volna akkor bocsi de tudtommal én nem kérdeztem tőled semmit ezért nem is kell válaszra méltatnod "Ha így állsz a dolgokhoz akkor ne számíts tőlem semmilyen válaszra" ezt írtad.
De jó részemről nincs harag csak nagyon makacs tudok lenni ha oktatni akarnak olyan dologban amiben biztos vagyok (utánajártam).
Amúgy ha tudni akarod a 620s-tip. ami 50hz-es panellal készült a 640s-tip.-ba már 100hz a panel.
További szép napot. -
baro32
aktív tag
-
-
BloodRay
veterán
válasz
blakey #24156 üzenetére
Használtam mindkettőt eleget, egymás mellett is. Jobb az LA620S képe szerintem. Nagyobb a fényereje és hangyányival talán egyenletesebb a megvilágítása is.
Tudásra is mindenképp az újabb a jobb.
Amiben egyedüliként jobb az LM620S az az, hogy jobb a csatlakozóinak elhelyezése és vékonyabb. -
-
Gumy27
csendes tag
válasz
blakey #24140 üzenetére
la620-ban is valós 100Hz-es panel van, csakúgy mint az lm620-ban, csak az egyikben szoftveresen 200Hz a másikban 400Hz a generált képfrissítés. Az la620 valóban egy új kategória, mert eddig nem volt jellemző a direct ledes 3d smart így egyben. Lm620-nak idén la640 felel meg. (lm640->la660, lm660->la690.)
Visszatértve lm620 vs la620. Smartban egyértelműen erősebb az új modell, persze ez funkcionálisan nem jelent akkora különbséget. 3d is szinte ugyanaz, én szabad szemmel nem vettem észre különbéget a kettő között. Direct led előnye hogy elvileg nem felhősödik, viszont vastagabb az egész tv. Edge leddel vékonyabb a tv, de előfordulhat minimális felhősödés. Még annyi hogy lm620-nak oldalra néz a legtöbb csatlakozója, la620-nak hátrafelé.
Ha most akarsz tv-t venni és nem fontos a beépített wifi akkor lm620-hoz jobb ár/érték aránnyal juthatsz hozzá. Karácsonyig az la620-nak is jóval lentebb megy az ára. -
-
Rakeem
aktív tag
válasz
blakey #23650 üzenetére
az a helyzet hogy kikapcsolt készülék mellett "dugdostam".
áramtalanítottam a TV-t számítógépet BD playert. HDMI kábel "dugdosás" majd mindent visszakapcsoltam.
ezt a gyári beállítós dolgot pedig mindjárt kipróbálom. kb ez az utolsó reményem.(egyéb aggodalomra adó dolog, hogyha átdugom bármely más HDMI bemenetre a PC-t, bekapcsolás után rögtön szól hogy egy DVI-HDMI átalakításon keresztül csatlakoztattam egy megjelenítőt, így megeshet hogy a hang nem megy át. de a HDMI2-re való csatlakoztatásra nem mond semmit a PC. ebből arra következtetek hogy a készülék azonosítás sem indul meg a HDMI2-n keresztül, ergo lényegi kommunikáció sem épül fel.)
-
zozó40
csendes tag
válasz
blakey #23553 üzenetére
Köszi a választ,igen lehet hogy amiatt van mert a 640-es is olyan viszont a plexi otthon is ugyan úgy előtte van nem?
Sajnos tényleg csak arra tudok hagyatkozni amit valójában látok és ezt láttam 2 üzletben is.
azért voltam kíváncsi olyanok véleményére akiknek 640 vagy 660 van.
Na és a Micro Pixel Control mennyit dob a képen mert ugye azt a kivilágított üzletekben nem lehet látni,van számottevő képminőségbeli különbség köztük? -
Kroni1
veterán
válasz
blakey #22931 üzenetére
Mármint arra gondolsz, hogy a médiaszerver program maga megoldja hogy a DTS hangot átkeveri?!
Mert én ugyan egy átkonvertáló progira gondoltam, de ez a megoldás sokkal jobb lenne, és akkor nem kéne minden filmemet átkonvertálgatni nekem! Elvileg a serviio is tud ilyet, de a transcodingnál beállitottam az audiot original-ról downmix stereo-ra, és nem ment eddig! DE ahogy nézem az lesz a baj h nem megy a generic DLNA profillal, csak ha átállítom LG TV profilra! Na ezt este kipróbálom!
-
Mankó
veterán
válasz
blakey #22876 üzenetére
Ahogy olvasgatom a fórumot, egyre bizonyosabbá válik, hogy 42LM660-as lesz. Jól gondolom, hogy neked is ez a típus van valamelyik méretben?
Tényleg igaz, hogy az LM660-as képernyője nagyon tükröződik? (Kikapcsolt állapotban mit sem zavarna, de hogy működés közben lássam magam, az nem hiányzik.) Sajnos a szoba elrendezése miatt az ablakok jobbra vannak és sehogy sem tudom a tv-t eléjük helyezni. Neked mi a véleményed erről a tükröződésről?
Sokan panaszkodnak felhősödésre, és keret melletti bevilágításra. Nem tudom a mostani TN paneles csoda után megfogom e látni egyáltalán az említett dolgokat, bár elég jó () szemem van az ilyenhez sajnos.
Az ember szeretne tökéletest venni, legalább a körülményekhez képest tökéletest
-
Mankó
veterán
válasz
blakey #22871 üzenetére
Az LA sorozatban van dts dekoder, a masikban meg nincs. Sajnos arrol sehol nem talaltam infot, hogy milyen panel van benne es hogy tudja e a valos 100 hz-et.
LM 660S tulajok leirhatnak, hogy viselkedik a beepitett lejatszo a dts hangsavos filmekkel, illetbe ugye ezek mar kezelik a 24p-t? A lejatszo nem hiszem, hogy tudja, de a tv-nek tudnia kellene. -
Laca0
addikt
válasz
blakey #22695 üzenetére
Hmmm... lefotóztam én is a tévémet. A fotón nálam is látszik bevilágítás a 2 alsó sarokban, amit szabad szemmel észre sem vettem...
Úgyhogy nem javaslom senkinek sem, hogy közelről nézegesse a hibáit. Ha normál nézési távolságnál nem zavarja a filmezés élményét, akkor ne törődjön vele. -
Yogibear974
senior tag
válasz
blakey #22521 üzenetére
Helló!
Egy sima fémházas T-elosztó. Megy a másik szobába még egy kábel. Lehet ott is megkéne nézni, hogy azon a
körön is ilyen a vétel. Ott egy "hagyományos" tv van. Az nem érzékeny a gyenge jelre, nem csikozodik.
Én a kinti elosztóra gyanakodok, a tűs koaxra, mert nem lehet rendesen meghúzni ,szakadt lehet a
menet. Viszontont annyira passzentos a kábel, hogy nehéz lenne cserélni a csatlakozót. :-o -
törölt tag
válasz
blakey #22471 üzenetére
Teljesen mindegy mid van/volt, nem érted hogy működik. Ha értenéd nem írnál butaságokat. Amit te látsz, az nem egyéb, mint a képtartalom buzerálása, ami nem localdimming. Te annyit látsz, ha bekapcsolod, valami történik, de azt nem tudod minek kellene történnie.
Ha tudszehhez hasonlót kicsiholni a tévédből, akkor vannak régióid, van localdimminged, ha nem, akkor nincs.
Addig is én kiszállltam, mert az én látom típusú érvekkel nem tudok, nem akarok vitába szállni. -
törölt tag
válasz
blakey #22468 üzenetére
Nincs.
Cella.
Nem tud lenni. Fizikailag.
Egyszer már volt erről itt késhegyre menő vitám. Mégegyet nem akarok. Pláne hitekkel, meggyőződésekkel szembenit nem. Ha te ezt látod, akkor ez csak annyit jelent, hogy a marketingbullshit mégiscsak működik, tehát nem várható,hogy leszoknak róla a gyártók -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
blakey #22458 üzenetére
Edgelitnél nincs olyan kategória, ahol bármi értelme lenne. A fizikával még a sok pénz sem bánik el*
Illetve egyetlen értelme azért van: 2:35-nél ha pan&scan nélkül nézed, lehúzza a fekete csíkokat. Killer feature...
Local dimminghez full array KELL.
Pont.*a fény még mindig terjed, nem pedig "terem". Sajnos nem tudunk fotont teleportálni. Ha tudnánk, nem csak localdimminget tudnánk edgeliten csinálni, de levegőberajzoló holografikus megjelenítőt is
-
olahjana
tag
válasz
blakey #22447 üzenetére
ezek szerint ha ezen nincs local dimming akkor nem tudok rendes feketeszintet beállítani?
vár az ilyen edge LED esetében az ugyanaz mintha a háttérfénnyel meg a fényerővel szórakoznék a beállításokban nem? Létjogosultsága ennek a full LED háttérvilágításnál lenne szerintem.
A szervízmenübe lépés az garvesztést von maga után? Van annak rizikója hogy belépek? (műszaki)
hogyan tudok belépni?
Illetve akkor már csak egy kérdés lenne: pc kapcsolattal hány herczen küldjem ki a képet? mi a jó?
Köszi -
ftamas0201
senior tag
válasz
blakey #22436 üzenetére
Megmondom az őszintét, az én szemeimnek a gyári beállítás nagyon jól bevált HD adás és filmek alatt is, ezért hozzá sem nyúltam egy beállításhoz sem.
Nekem a tesztek beállításai és különböző felhasználók beállításai állatira sötétek, de mindenki másként látja a jót. Az LD meg ha van benne és erre a célra van kitalálva akkor megéri használni viszont most hogy így mondod majd előkeresem a beállításoknál és megnézem milyen nélküle.
-
olahjana
tag
válasz
blakey #22436 üzenetére
segíts légyszi
LM620am van de sehol ne találok local dimming beállítást rajta amit említesz? hol van ez?
köszi
másik dolog az hogy nekem gépre van kötve a tv. az AMD catalyst beállítótta a fullHD 23Hz-et magának.
így mizinagyítás módban pont kitölti a képet.
viszont ha felveszem 50-60Hzre akkor a mozinagyítás alapon is sok, a 16\9 esetén pedig van 5 mm körben fekete sáv. Az 5 éves Samum már tudta hogy ami képet kap azt kiterjeszti az egész képernyőre. Ez nem tudja? vagy mit kell tennem hozzá?
köszi -
proly01
őstag
válasz
blakey #22391 üzenetére
Bocsi háttérfényt akartam írni fényerő helyett
Hát mind 1 ha lentebb veszem már nagyon sötét szóval megpróbálok együtt élni vele.Amúgy PC n vagyis ha arra a bemenetre teszem akkor ott előjön egy olyan opció is hogy automatikus local dimming,az egész szépen kikorrigálja ezt a hibát.Nem tudom a többi bemeneten miért nincs ilyen lehetőség,pedig minden HDMI vel van összekötve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest