- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
garga01
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomantiii
addikt
Nekem ez van fent Win 10-en, igaz hogy még nincs felfrissítve H2-re.
-
voodoo98
addikt
Köszi a tippet!
Elképzelhető, hogy valami ilyesmi történhetett. Most az van, hogy töröltem a particiót a vinyóról és raktam egy újat, majd win 10 clean install. Kicsit melós volt, de ez van. Jobban oda kell figyelni a backup-készitésre.
Egyetlen problémám maradt, hogy a win10 64bitre egy GTX 1080 mellé nem tudom felinstallálni a tunert kártyát.Több ötletem is van
- szereztem egy másik ugyanolyan tunert, azzal is megpróbálom
- visszakérem a régi videókártyát és felrakom lehetőleg azt a drivert, amivel működött
- haver gépére (akinek a régi vga ment) próbáljuk majd felrakni a tunert és ha ott megy, akkor azon
a gépen befejezem a maradék nehány kazi digitalizálását.
- esetleg win7-tel is küzdök -
Tommmysun
aktív tag
Így próbáltam, ahogy írod, kicsomagoltam az exe fájlt, és onnan telepítettem kézzel, de a végén mindig ezt írja ki amit csatoltam
. Pedig bekerül az eszközkezelőbe, megjelenik a neve, stb, de ugye hibás :S. Már többször letöltöttem, hátha sérült a fájl, de hiába, törlöm újratelepítem, semmi :S. Mintha ütközne valamivel, vagy hiába távolítom el, mégis benne marad valami régi hibás driver.
Már teljesen tanácstalan vagyok, de az extra érdekes, hogy neked meg simán felismeri a Win10, mert nekem addig sem jut el
.
-
Tommmysun
aktív tag
-
törölt tag
A bónuszok igazából nem bónuszok. Nálam volt, hogy hat tuner volt a gépben, ebből négy belső és két USB-s. És ezekhez használtam ötféle programot. Bónuszként az egyik tuner dual-hibrid volt, szóval annak egyszerre használtam mind a két tunerét. El lehet szórakozni az ilyesmikkel, mit ne mondjak.
-
katt777
félisten
Hát én is pont azt mondtam, hogy antenna kell, te meg közölted, hogy nem az veszi az adást.
Tudom mi a rádiófrekvencia, nem vagyok hülye.Ha visszaolvasnál, láthatnád, hogy azt mondtam (+1x), hogy antenna kell az adások fogásához, anélkül itt nem lehet (nem is tudom, ?x írtam már). Erre közölted, hogy nem kell antenna az adás vételéhez, ami tényszerűen téves állítás.
Az átalakításra meg magad írod: "a levegőn át beérkező digitálisan modulált rádiófrekvenciás jeleket érzékeli és továbbítja a jelátalakítóba , ami a DVB-T stick maga." Én eleve az antennára írtam, hogy fogja a jeleket (ami, ugye, állításod szerint nem fogja azokat), már ha rá van kötve a tunerre. Írhattam volna még egyszer, csak úgy gondoltam, az előző mondat még megmarad pár mp-ig, ha valaki elolvassa, amit írtam.Én legalábbis úgy tudom, hogy ha antenna van rákötve, akkor a (bármelyik) tuner onnan veszi a jelet, de lehet, tényleg "műveletlen" vagyok, meg az erősítős antennám is az lehet, amely csak addig dolgozik saját "kútfőből", amíg rá nem kötöm a külső antennát.
Bár magyarul inkább a tudatlan kifejezés illene ide, ill. a tanulás, nem a művelődés. Ha rosszul tudom.
Az bosszant, hogy vagy simán nem érted, mi a problémám, vagy még arra sem vetted a fáradságot, hogy figyelmesen elolvasd. Megoldást persze még mindig nem kaptam, miközben lényegében azzal vitatkozol, amit magad is mondasz.De megbántani nem akartam senkit, bocs, ha úgy jött le.
daa-raa: Kedves tőled, hogy megnézted, de tartok tőle, hogy teljesen feleslegesen, mivel hogy nem ITT nézted (mintha ezt is írtam volna párszor
). Amúgy hol állítottam, hogy van stickem? A kérdés az volt, miért nem tudom fogni a magyar kereskedelmi adókat Anno néztem sticket, amikor noti volt tervbe véve, nem tudta úgy hozni az adásokat, mint a tunerkártya, tehát nem is gondolkodom benne, főleg, ha koax csatlakozó nincs rajta. Szóval akkor ismételten elmondom: nekem az itt nem segít, ahogy az sem, ha BP tele van szórva digitális adókkal.
De lényegében értem a válaszotokat: nem tudjátok a megoldást, ahogy a probléma okát sem. Ennyit elég lett volna írni.
-
katt777
félisten
Ha nem az antennával fogod az adást, akkor az mi a f.sznak egyáltalán?
Fizikailag is az kapja el a jeleket, nem a stick, amely csak átalakítja. Ez miért olyan érthetetlen?
Kész szerencse amúgy, hogy az osztrák digitális adást fogtam éveken keresztül, aztán nem egyik pillanatról a másikra kapcsolt le, csak zavarta valami, egyre jobban, amíg meg nem szűnt. Át nem így állnak sehol. A legközelebbi adójuk kvázi egy köpésre van, fenn, a hegyen. Talán a rádiójelek is látják, Mo. milyen jól teljesít, ezért inkább visszafordulnak a határról...
Vagy ott harcolnak magyar kereskedelmi adókkal, én meg szívok.
Reméltem vmi megoldást az RTL/TV2/EN problémára, de csak azt nem kaptam.
-
azbest
félisten
8adik emeleten, adótorony mellől stabilan fogtam az egyik muxot egy ilyennel, antenna nélkül
Persze ez speciális eset, valószínűleg pont megfelelő hosszú a nyákon az antennacsatlakozóhoz vezető rész, hogy az viselkedjen antennaként. Más szempontból hátrány ez a felépítés, mert zajokat is felszedhet így.
-
törölt tag
-
törölt tag
Az összes ilyen jajde HiFi alaplapon ugyan olyan Realtek codecchip van, mint a többin (esetleg más gyártó szintén kommersz terméke). Szóval semmivel sem különbek DAC és ADC vonalon. Alapvetően három érdemi különbség van:
1. próbálják a PCB-n elkülöníteni, árnyékolni az analog audio részt. Ez egyébként nagyon sokat jelent. Anno az ALS4000-es véralja hangkártyák legendásan rossz hangminőséget produkáltak. Egy kivétellel, a Yamaha XWave4000 aránylag elfogadható volt. Mindehhez csak annyi kellett, hogy nem egy vérapró méretű PCB-n volt,m hanem egy normális méretűn, a különféle funkciójú részei pedig határozottan el voltak különítve.
2. Raknak rá egy erősítőt.
3. Aránylag normális kondenzátorokat használnak az audio részen.Persze ez az egész továbbra is csak marginális hasznot hoz, mert a tápellátásukkal meg nem foglalkoznak külön, ugyan azt a zajos feszültséget kapják, mint a lap többi része. Csak ugye erre az analog rész fokozottan érzékeny, szépen rá tudja transzponálni az egészet a HF jelre. Főleg, hogy csak alsó kategóriás műverősítőket használnak, amelyek egyébként is aránylag gyenge tápfeszizolációval bírnak.
Van itthon egy 20 éves asztali CD lejátszóm. Egyetlen alaplapi hangvezérlővel sem találkoztam még, amelyik akár csak annak a minőségét hozná. Pedig nem egy csúcskategóriás lejátszó.
-
katt777
félisten
-
Atomantiii
addikt
-
Darkness
aktív tag
nem digizni szeretnék. a helyzet mint fent is említettem, van egy STB amiből van SCART és Composite és RCA kimenet. van SCAR átalakítóm amiből Composit, S-VGA, és 2 RCA kimenet van. arra gondoltam, hogy ennek segítségével a gépemben lévő PxDVR3200 H -ra kötöm a videó jelet és a hangot külön egy hangfalra (logitech z523).
ezért kérdeztem, hogy ezzel a megoldással mekkora távolságot lehet áthidalni.
Most már tudom, hogy a videó jelhez kel majd Koax és rca csati, a hanghoz elméletben elég lesz árnyékolt kábel (hangfrekis). -
Atomantiii
addikt
Bocs a lámaságomért, azt értem, hogy a fekete köpenyű sárga, piros és fehér rca bemenetek, de akkor mi a többi? A zöld és a kék a sárga köpennyel?
Mert a régi tuneren csak ez a három kábel volt (sárga, piros és fehér) + a kék 3,5-ös jack audio kábel a vonalbemenetre ami a felvételhez adta a hangot.
Most kellene ezt a kéket megoldanom valahogy ami már nincs ezen az újabb verzión, hogy ugyanúgy rá tudjam kötni a vonalbemenetre, mert ha közvetlenül hangeszköznek választom a tunert akkor túl erős a hang felvételen.
-
katt777
félisten
Most már tudom. Anno (kb. 20 éve) bementem a boltba, kértem koax kábelt, adtak, elhoztam, beszereltem. Nem tudtam, hogy többféle van.
Akkor analóg adás volt, tetőantenna elosztva, minden kép jött szépen. Kábeltársaságok óta vannak zavarok.
Most sem tudom, miféle háló van benne, nem vagyok villanyszerelő, sem műszerész. Csak annyit tudok, hogy fekete réz nincs, legalábbis természetes állapotában. -
katt777
félisten
Pl. mi? Milyen "új" verziókról van szó? Nekem évek óta megvan, a kezelőszoftvere eddig minden Windows platformon rendben működött.
azbest: Épp a minap néztem okostelóhoz külső tunert erősítős antennával, feleannyiba kerül, mint a géphez, és felvenni is lehet vele. Lehet, arra kell váltani, aztán a teló képét átküldeni a gépre. Az biztos, hogy a gépem tökéletesen kezelhető telóról (kép, hang is átjön), de fordítva nem próbáltam.
Sajna az analóg kártyámat a régi géppel együtt el kellett adnom, mert 64-bites driver-támogatást TERMÉSZETESEN nem kapott. Bár TB-nek meg régi játékokhoz megtarthattam volna, mert a tököm tele az új OS-ekkel, meg főleg az AMD drivereivel, hogy egy rakat régebbi játék nem fut.
-
azbest
félisten
No igen, csakhogy az már egy évekkel ezelőtti vásárlásból származik. Már nem nagyon forgalmaznak tunereket. Mondanám, hogy talán még az is jobb lenne, ha fizetős lenne a szoftver update, mert akkor legalább lenne. De valószínűleg arra meg kicsi lenne a kereslet -> vegyél újat, ha úgy oprendszerre váltottál.
Sokunknak van olyan tunere, ami az analóg lekapcsolásig / analóg kábeltévén ma is használható, ha régi gépbe / régi oprendszerrel hajtjuk. -
törölt tag
Nem igaz, működik a DVR3100H-val is. Ebből a két tunerből létezett Premium verzió, amelyekhez mellékeltét a CardMate-et. A csatlakozó az átkapcsolójelhez egyébként ott van a PxDTV2300H-n ism szóval azzal is működnie kellene.
katt777: Ha eddig nem voltak frekvenciaütközések, akkor nem is kellett, hogy előjöjjön a hiba.
A képarányos problémára: ehhez pl az kellene, hogy a csatornák rendesen kódolják bele a jelbe a képarányra vonatkozó információkat. Utána lehetne érdemben elvárni, hogy működjön rendesen a vevő oldalon. Egyébként ez is magyar specialitás, ahogy a nem éppen szabványos EPG a DVB-T stream-ekben, ami miatt minden gyártónak módosítania kellett a sw-ét. Mert ugye az AH-nak a szintén nem szabványosan dolgozó Sony trévékhez kellett igazítani.
-
efi99
őstag
Az az igazság, hogy analóg+dvbt tunerrel rendelkező kártyáknál alap dolognak kéne lennie a 2 független bemenetnak. Ritka kivételként néhány terméknél előfordul - a Leadtek is gyártott ilyet - de az utóbbi időkben eléggé eltűntek. Mégis mi volt a koncepció? Úgy gondolták, hogy a vevő kifizeti a 2 tuner árát, hogy aztán az egyiket kvázi kidobja?
(A TV-k - na azok tényleg kivétel nélkül, a legdrágábbak is - szintén beírhatnak egy kövér fekete pontot, 1 RF bemenet 3 tunerra (T,C,analóg), meg persze egy CI+ slot, még akkor is, ha ezen felül egy Sat tuner is van.) -
katt777
félisten
Ezzel tisztában vagyok. Amúgy az elektromosság okozta mágneses zavarra gondoltam. Nem vagyok fizikus, suliból hozott ismereteim vannak, aminek nem volt része a nagyfrekvenciás 1x1. Vagy nem figyeltem.
Ha pontosan tudtam volna, mi miért történik, nyilván nem is érdeklődöm.
daa-raa: Na, én erre gondoltam, amikor azt írtam, hogy másfél éve semmi probléma. Vagy csak ennyi idő elteltével jelentkezne, és egy alig használt másik antennával is, amelyik a szekrényben pihent? Ezért gyanakodtam a kábelre.
Van más kérdésem nem is egy:
Kiderült, hogy a hardveres előnézet okozza a felvétel befagyását analóg módban. Ha viszont kikapcsolom, akkor felvétel alatt szétnyújtja a képet a PVR2. Van erre vmi megoldás, vagy kézzel kell kapcsolgatnom a képarányt? Pl. 16:9 módban szépen jön a 4:3 kép, de a nyújtás miatt 4:3-ra kell váltanom, de akkor meg hülyén néz ki a 16:9-hez szabott kezelőpult a kép sarkában.
Digitális adás olykor akad és kockásodik, tiszta vételnél és királyi adóknál is, ami még hagyján, de ha nem teszi, v. néma felvételt csinálok, video szerkesztő progi akkor is kidobál különféle hibákkal, mert szar lesz a videó fájl. Erre vmi megoldás, kodek csere lehetséges?
-
katt777
félisten
Tilos? Mióta? A support sehol nem írta, hogy ezt kerüljem, ráadásul évek óta így használom problémamentesen. Annyi zavar volt eddig, hogy ha bekapcsoltam az antenna erősítőjét, akkor szemcsésedett az analóg kép, gondolom, a mágnesesség miatt. Egyébként nem közösítve van (elosztóval), hanem bemegy a kábel az antennába, az adja tovább a jeleket, nem csupán sima egybevezetéssel, mert közben van a nyák és az antenna rendszere. Ettől persze még lehet, hogy tényleg csak egybe vezeti őket.
Martin Eden: Kösz. Azt tudom, hogy változtattak, csak felkészületlenül ért a 3 digitális adás kilövése.
-
AttyVin
aktív tag
Kipróbáltam, de a BIOS-ban az IRQ menüje nem elérhető, úgy látszik automatikusan osztja ki a rendszer...
Úgyhogy ez egyelőre nem járható út.
Máshol olvastam, hogy az ACPI kikapcsolásával szintén érdemes próbálkozni, de akkor el sem indul a gép és csak a BIOS érhető el.
Mindenesetre köszönöm.
-
YumeD
tag
Vannak ilyen rövid kb. 10 centis USB "hosszabbítók", mióta anyu tunere takarítás közben egyszer elengedte magát falnak tolás miatt (hálistennek a forrasztás gyengébb volt mint a pcb, úgyhogy a fémfólia maradt, fixed
), ajánlom mindenkinek aki nagyobb usb-s cuccot akar rajta lógatni a gépén folyamatosan.
-
bzoley
veterán
-
qwertly
addikt
Nem simán indítom az exe fájlt,amikor felajánlja,hogy eltávolítom vagy újra telepítem akkor az újra telepitáét választom.Tapasztalatból mert ha eltávolítást választom akkor 2 kell újra indítani a gépet nem 1 hogy működjön a kártya.Most a fórumban vissza olvasva kipróbáltam,hogy ha kicsomagolom az exe fájlt egy mappába és az eszköz kezelőben megnézem,hogy van-e ismeretlen esz majd betallózom a kicsomagolt driver mappát.De kiírja,hogy nem talál megfelelő drivert az eszközhöz.
-
bzoley
veterán
Nálam jó minden. F1-et szoktam nézni az m1-en, ott egy pötty szokott hiányozni stabilan. Nagy ritkán egy-egy film a retekklubon, ott már kettő is, a pöttyök pirosabbak, de a kép stabil. És csak egy lepkém van. Szerencsére két torony is ugyanabba az irányba van. Viszont ha a vevő közvetlenül a gépbe van dugva, látványosan romlik a vétel, megjelennek a képhibák. Ha pedig lepottyan a szekrény mögé a vevő, egy pillanatra meg-megáll a kép. Utóbbi mondjuk lehet kábelezés/kontakt hiba. Most egy 50cm-es usb kábelen lóg a stick.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Csak el kellett volna olvasni, amit írtam.
daa-raa: Képtelen normálisan visszajátszani, amit felveszek, mindig elakad, fagy, stb. (ts). Szerintem ez úgy szar, ahogy van. WMC-nél soha ilyen probléma nem volt, ráadásul a wtv fájlok szerkesztésénél nem dobál ki a szerkesztő progi, mint .ts esetében (TV2, RTLK).
-
Atomantiii
addikt
-
NoMagix
addikt
Semmi extra nem volt, amint írtam már, ezt az ASACPI.sys file-t hiányolta a gép, amikor az eszközkezelőben rákattintottam driver frissítésre a felkiáltójeles ismeretlen hardverre.
rákerestem a gugliban erre, letöltöttem és megismételtem a frissítést.Azóta működik, az már más tészta, hogy most van kettő kérdőjeles dolog az egyéb eszközökben, azokról semmi infóm nincs.
Amúgy az eszközkezelőben nem látom a tunert sem a teljes listában, sem az imaging eszközökben!
-
törölt tag
Akkor ott valami probléma van OS szinten. XP alatt ilyenkor simán szólnia kell, Vista és W7 alatt pedig saját hangerőszabályzót kap a PVR2. És működnie is kell, A saját PxDVR3200 H-m soha nem volt rákötve semmilyen hangkártyára, mindig is PCIa-val használtam. Lehet csak le van némítva a Mixer-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest