- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
-
garga pista
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
katt777
üzenetére
Nekem is picit zavarosnak tűnt, biztos a felindultság volt az oka

Hosszútávon egyébként érdemes lehet általános dvb-t kérdésben a mindigtv topicban beszélgetni [link], mintha másnál is lenne olyan panasz a napokban, hogy rosszabb a vétele a C muxnak. A félhivatalos fórumon is volt némi panasz azt hiszem. [link]
Az erősítős szobaantenna szerintem csak vidéken, ritkábban lakott helyen és nem árnyékoló fallal tud valamennyire jó lenni. Anyukámnál, mikor otthon vagyok, akkor egy stick-kel, notin tévézek. Régebben a klasszikus szobaantennát használtam, de a falban lévő háló miatt az ablakba kellett tenni két lexikon tetejére. Ráadásul a wifi / 3g forgalom is zavarta, láthatóan leszabályozott a tuner belső erősítője, akkor netforgalom volt mellette. A smartdvb jelerősségjelzője alapján láttam. Később leesett, hogy az ablakkal szemben még drótkerítés is van, szóval egyáltalán nem volt ideális. Később inkább vittem haza egy kis lepkét, azzal olyan a jel, mint ahogyan legszerencsésebb esetben sikerült a szobaantennával. Ez kb 40km-re szentestől van, falu szélén, síkságon.
Szeged belvárosban se a 12cm-es bot, se a szobaantenna, se a sokelemes 3 ágú sem volt elég jó. Valószínűleg a közelben lévő más adók* zavarják, vagy leültetik a tunert. Egy barkácsolt antenna lett végül egy reflektorral feltéve a radiátorcsőre, ez az idő 99%- ában jó. 8as antenna osztón át is hasonló a jel, mint simán bedugva, pedig az sokat vesz le a jelből. Szóval néha nem a jel kevés, hanem a közelben van valami zavarforrás. Egy állítható sávszűrő kb 7eft, de végül nem vettem meg, mert most elfogadható minőségű lett.
* adók: helyi körzeti tv adása, a rendőrség antennaerdője, az egyik kábelszolgáltató antennaerdője is néhány háztömbre van.
-
vfo7
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
"Az bosszant, hogy vagy simán nem érted, mi a problémám, vagy még arra sem vetted a fáradságot, hogy figyelmesen elolvasd. Megoldást persze még mindig nem kaptam, miközben lényegében azzal vitatkozol, amit magad is mondasz."
A stílus maga az ember. Ha nem fogalmazol egyértelműen, vagy arrogáns vagy, ne csodálkozz ha kioktatnak, még ha jószándékúnak is gondolod a beírásodat.
-
törölt tag
válasz
katt777
üzenetére
Múltkor stick-ekről írtál, ahogy most is. Egyébként meg egy PxDVR3200 H-val néztem, és nem Pesten lakom, hanem Debrecenben. A legközelebbi adó pedig Pallag, a rovartűvel azt is tudom fogni. A tetőn levő Yagi-val pedig akár a szentesi adóról is tudok stabil jelet produkálni. Ahhoz, hogy a pallagi adót fogjam, egy visszablankolt koaxkábel is elég.
Van rajta koax csatlakozó, csak nem I-típusú, hanem MCX. Utóbbi is teljesen szabványos megoldás az antennatechnikában.
-
törölt tag
válasz
katt777
üzenetére
Egyáltalán kötöttél már antennát arra a stick-re, vagy még mindig úgy vagy vele, hogy ha nem I koax csatlakozó van rajta, hanem MCX, akkor nem is lehet?
A vétellel egyébként nincs baj, semmit sem kapcsoltak le. Most kipróbáltam egy Giga tunerhez adott rovartűvel is a tetőantenna helyett, azzal ai ssimán és akadásmentesen jönnek a HD csatornák is. Mégcsak ki sem kellett húznom az antennát, nemhogy teljes hosszra, hanem teljesen össze van tolva.
-
vfo7
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
"Ha nem az antennával fogod az adást, akkor az mi a f.sznak egyáltalán?"
Nincs olyan adás, melynek vételéhez nem antenna kéne. Vagy beépített, vagy külső. A külsővel távolabbi adót lehet fogni, a beépítettel csak közelebbit. Ha nincs fogalmad a rádiótechnikáról, akkor ne zsémbelj, hanem olvass, művelődj.
"Fizikailag is az kapja el a jeleket, nem a stick, amely csak átalakítja. Ez miért olyan érthetetlen?"
Ez vastag ostobaság és tudatlanság. Egy rádiófrekvenciás eszköz, mint amilyen pl. egy DVB-T USB stick, kell hogy rendelkezzen olyan részegységgel (külső, vagy belső antenna), mely a levegőn át beérkező digitálisan modulált rádiófrekvenciás jeleket érzékeli és továbbítja a jelátalakítóba , ami a DVB-T stick maga.
És mielőtt szintén tudatlanságból a "rádiófrekvencia" szóba belekötnél azzal, hogy te nem rádiót, hanem TV-t akarsz nézni, tájékoztatlak: a vezeték nélküli jeltovábbítás egyik módja a rádiófrekvenciák útján történő.Valójában azt nem értem, ha ennyire nem vagy tisztában a témával, akkor miért nyilatkozol ilyen arrogánsan? (kérdés persze, ismered-e utóbbi szó jelentését)
-
vfo7
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
"Ha tetőantennát kötsz rá, nem a stickkel fogod az adást, vazze! "
Dehogynem, csak a stick az antennajelet egy, a tetőn elhelyezett antennából kapja, nem a hozzá mellékelt rudiból, vagy saját beépített antennából (ha egyáltalán van olyan kivitel). Ez miért olyan érthetetlen?
"Anno az osztrák adókat is tudtam fogni, azok is eltűntek közben valahová."
Konkrétan ők is átálltak analógról digitálisra. Ha viszont korábban az osztrák digitális adást fogtad és most már nem, akkor lehet, hogy ők is ugyanazt csinálták, mint az AH: modernizáltak és attól kezdve nem a külföldieknek sugároztak.
-
azbest
félisten
válasz
katt777
üzenetére
Nálam működik. Elvileg nincsen most tervezett karbantartás, legalábbis nem látom a listán.
Gondolom a C mux kiesett valamiért nálad [link]A kis stickkel fogható minden, ha egy rendes tetőantenna van rácsatlakoztatva és nem valamelyik fehér foltban laksz.
Az biztos, hogy nálunk nem olyan jó a vétel, mint a sok hegyes nyugati országokban. Ott sok kis adóval mennek és nem pár országossal. De azt sem tudom, hogy több mux jutott-e nekik, mert kevesebb csatornával és jobb hibajavítással lehetne javítani a vételt a jelenlegi rendszerünkben. Feltételezve, hogy most ideálisra vették az adott sávszélesség melletti hibatűrés lehetőségeit.
-
efi99
őstag
válasz
katt777
üzenetére
A stick önmagában úgysem elég, még ahhoz is van (ill kell többnyire) egy antennának nevezhető kis valami.
A vételi minőség tehát nem a tuner, hanem az antenna kérdése, ilyen formán tehát magát a tunerkártyát igenis ki lehet váltani egy stickkel. Más szavakkal, most hiába használsz stick helyett egy ilyen kártyát, attól még nem jó a vétel (mint ahogy írtad is) -
bzoley
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Ahogy gondolod

Előbb-utóbb úgysem lesz mire használni. Dvb-t-re elég egy stick, a T elkezdte folyamatosan kivezetni az analógot. Marad a dvb-c, vagy valamilyen hdmi-s cucc.
Amúgy meg nem működés esetén alternatíva lehet olyan os-t használni, amin még megy, de egyelőre működni látszik. -
azbest
félisten
válasz
katt777
üzenetére
Tehát mpeg2-be tömörített képet vágtál / méreteztél és tömörítettél át mpeg4-be.
A méretezés külön káros, mert homályosítja a tartalmat. A szoftveres élesítés és élkiemelők pedig egyáltalán nem javítanak a látványon, csak másképp lesz rossz tőle. Ami fizikailag lemaradt, azt nem hozza elő egy utólagos szoftveres varázslás sem sajnos, ilyen csak a filmekben szokott működni. Ezért is javasolják svhs magnó, tbc és más korrekciókat végző eszközök használatát a linkelt topicban, mert azok valóban több részlet visszanyerését eredményezhetik.
szerk: az mpeg eléggé veszteségmentes
rgb az veszteségmentes. A yuv-ok már a színinformációból vesztenek. Az mpeg változatok meg sávszélességtől függően elég sok mindent elvesztenek 
-
azbest
félisten
válasz
katt777
üzenetére
Ha az eszközkezelőben ott van, akkor valami mégiscsak fogja. A szolgáltatások közt kellene szétnézni, hogy mik azok amik tévével kapcsolatosak. Homesys, dvbviewer recording service..., vagy ha jól emlékszem akkor a pvr2-ben is lehet megadni időzített rögzítést, ami lehet valamilyen szolgáltatással megy.
-
Atomantiii
addikt
válasz
katt777
üzenetére
Hétvégén ki tudom majd próbálni egy viszonylag komolyabb hangkártyával, remélem jó lesz.
De este kipróbáltam úgy, hogy a winfastban hangeszköznek az usb-s tunert választottam ki, míg a videó jelet a leadtekre kötöttem rá és így volt a legjobb, szinte már nem is hallatszott a zúgás a hangon.
-
Atomantiii
addikt
válasz
katt777
üzenetére
Nincs AMD-m. Alaplap Gigabyte GA-H97-HD3 i5 4670-es procival, PxDVR3200 H tv tunerrel.
Vagy másik tv tuner kellene, csak nem tudom mi aminek van composite bemenete. Bár van egy USB-s Avermedia H830-asom is, csak azzal se tűnik túl jónak a hang a képminőségről nem is beszélve, egy kalap sz... főleg a Leadtekhez képest de nem tudom mi miatt.
-
vfo7
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
"Amúgy tévedsz, mert ha mindenre minőségi alkatrészt tennének, akkor az is olcsó lenne a nagy gyártási mennyiség miatt."
Nem igaz, mert a minőségi audioalkatrész előállítási költsége magasabb. Mégpedig azért, mert az analóg oldalon nem lehet mindenféle digitális kompenzációval simliskedni.
"Pusztán arról van szó, hogy a gyártók extra profitot akarnak zsebre tenni egyébként elvárható minőségi szolgáltatásokért."
Ez csak és kizárólag azzal a korlátozással igaz, hogy ha egy igazán minőségi cuccra dugod rá a középszerű alaplapot, akkor is jól élvezhető hangot kapsz, csak érezhető lesz a különbség - már akinek van rá füle.
Emellett az egész fölvetésed akkor releváns, ha van mondjuk egy pár KEF Coda 90-es hangládád, egy Onkyo felső-középkategóriás végfokod, meg egy akusztikailag semlegesre hangolt nappalid. Ha ilyened van, bátran mondhatsz ki sommás ítéleteket az alaplapok minőségéről. De ha ilyen kell, mint mondottam volt, 300K alatt nem állsz meg.
Emiatt az egész fölvetés nettó okoskodás.
-
vfo7
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Nem kötekedni akarok, de az elektromos/elektronikus/számítástechnikai eszközök esetében vannak minőségi kategóriák, de ezek az osztálybasorolások nem azt jelentik, hogy a legrosszabb sz@r, hanem azt, hogy a legrosszabb is eleget tesz az adott területen minimálisan elvárható követelményrendszernek.
Annak idején a DIN 45500-as szabvány, a HIFI-szabvány, szintúgy sok olyan készülékre volt érvényes, melyek igényesebb fölhasználói igényeket nem elégítettek ki. A többségnek viszont megfelelt, mert átlagos alkalmazási körülmények között nagyjából egyenletes hangminőséget biztosított. Akinek megvolt a pénze és füle az ennél jobbhoz, megvette azt.
A ma ismert alaplapoknak is csak elenyészően kis része az, ami emelt szintű hangminőségi igényeknek megfelel. Ha mindegyiket ilyenre gyártanák, legalább másfélszeresébe kerülnének, mert az igényesebb audiochipek drágábbak.
Ez van, ezt kell szeretni. Ha meg jobb hangot akarsz, fizess többet. Persze ha egyáltalán meghallod, mert a jó minőséghez még kell egy legalább 300K, vagy nagyobb értékű, valódi HiFi cucc. Kérdés, ki az, aki a játékprogramjához a gépen és a gémer kiegészítőkön túl, vagy csak sima TV-nézéshez egyáltalán befektet ennyit.
-
Atomantiii
addikt
válasz
katt777
üzenetére
Kipróbáltam már 3 alaplapban, integrált és normál hangkártyával is. Nem hinném, hogy mindhárom alaplap szar lenne, még csak nem is a legolcsóbb kategóriából valók. Na meg akkor a régi XP-s kártyám miért volt képes rendesen működni ugyanazzal a vhs-sel? Tehát itt valami más lehet a háttérben, na meg ugye vegyünk mindenből újat az a gyártók érdeke, új operációs rendszer, új hardver.
-
vfo7
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
"... amivel gyakorlatilag nyíltan elismerik, hogy a többi lapjuk szar."
Ez nem felel meg a valóságnak. Az igényesebb hangrésszel bíró alaplapok és a "normál" fajtájúak között nem az a különbség, hogy a "normál" búg, az igényesebb pedig nem. A különbség az, hogy a drágább deszkák D/A és A/D-je kisebb kvantálási zajjal dolgozik, de ehhez bonyolultabb chipek szükségesek.
Egy középkategóriás alaplap hangrésze, ha normális hangcuccal és nem valami "húbazzdehifi" 5+1-es parasztvakítással van összekötve, simán hozza az átlagos asztali CD-lejátszók minőségét.
-
McDog
aktív tag
válasz
katt777
üzenetére
Vonalbemenet aktiválva. Nincs elnémítva. És ki is választottam.
Meg vissza is olvastam, kipróbáltam azt is, hogy nem kötöttem semmit sehova. mert azt is írták, hogy ahol nincs Aux-in, ott válasszam a analóg hangeszköznek a kártyát...De ez utóbbinál a Windowsban nem láttam semmi lehetőséget, meg néma is maradt,
-
schawo
titán
válasz
katt777
üzenetére
A telepítés kissé trükkös. Ez a leírás értelem szerint az XP Global változatra vonatkozik Win8.1-x64 oprendszeren, gondolom az Expert is ennek analógjára települ.
Letöltöd a gyári drivert és kicsomagolod a zip fájlt. Elindítod a 'TV2000 XP Global(x64).exe' fájlt. Csinál minden hülyeséget, majd megjelenik az újraindításra figyelmeztető ablak. Ezt nem zárod be, nem nyomsz semmilyen gombra, hanem belépsz temp könyvtárba (cd %TEMP%). Itt időrendi rendezés után megnézed a friss könyvtárakat. A dátum és idő alapján megfelelőeket átnézed, és keresel egy könyvtárat, ami alatt olyan könyvtárstruktúra található, hogy Driver/PCI/TV2000XP/Global/Windows7/64bit. Ennek (64bit) a teljes tartalmát átmásolod egy tetszés szerinti könyvtárba.
Elindítod az eszközkezelőt (WIN+Pause/Break, vagy Vezérlőpult/Rendszer és biztonság/Rendszer, majd itt Eszközkezelő gomb). A sárga felkiáltójeles multimediás videovezérlőn (úgy emlékszem ilyen néven fut) dupla klikk, Illesztőprogram fül, Frissítés... gomb. Illesztőprogramok keresése a számítógépen menüpont, Tallózás gomb, és megmutatod, hova másoltad a 64bit könyvtár tartalmát. Tovább gomb, és kész is, szépen felmegy, használható, nem kell semmit variálni. A PVR2 kezelőprogrammal minden jól működik.
-
raskolnikoff
őstag
-
vfo7
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
A koaxkábelek szerkezeti fölépítése az elmúlt 20 évben lényegében nem változott. Van egy belső ér, az azt hengeresen körülvevő dielektrikum, majd következik egy, a dielektrikumot körülvevő alumíniumköpeny, ezt körülveszi egy sárgarézháló, mely ártól és kiviteltől függően ritkább, vagy sűrűbb. Végül a külső műanyagszigetelés következik. A kábel vastagsága és a szigetelések minősége határozza meg, hol lehet alkalmazni: lakásban, tetőről való levezetőkábelként, földben, vagy feszítőhuzallal kiegészítve légkábelként.
Az egészen régi koaxok voltak csak olyanok, hogy a dielektrikum körül csak egy sárgarézháló volt, igaz az sűrűbb volt, mint a mostaniak többségénél.
-
Dr.Adonisz
tag
válasz
katt777
üzenetére
Azon már túl vagyok..... mondjuk Egy nehány előző hszból kiindulva azért nem árt ha ismert a többi hardver is....
Alaplap: Gigabyte ga-p43T-es3g
Cpu: E 8500 dual core
Memória Kingmax 4 gb 1333 mhz cl9
Vga Saphire radeon hd 4650 ami hdmi -n csatlakozik egy 82 cm es sony braviahoz.....
egyébb 5 let? -
azbest
félisten
válasz
katt777
üzenetére
Link?
Valószínűleg az is normál usb tuner, csak legfejlebb microusb csatija van. Ezekhez a store-ból kell letölteni alkalmazást, ami a drivert is behúzza. Nem minden telóval működnek emiatt.
Géphez 8 dolcsitól vannak általában a kínai tunerek
27 dolcsiért már dvb-t -t2 -c kombót adnak. Itthon kb ez utóbbi áron kezdődnek az egyszerűbb dvb-t tunerek, amelyek szintén kínaiak, de valamelyik szomszédos ország importálja és nevezi el valamilyen saját márkanéven.A teló képének átküldése helyett célszerűbb lehet egy stream szervert futtatni rajta, állítólag androidra is van (tvheadendről hallottam már telón is), de routerekre is szoktak telepíteni. Nálam fordítva van: egy noti kezeli a tunereket és az előfizetői kártyát, a desktop / telefon / tablet pedig onnan éri el az élő adást.
-
azbest
félisten
válasz
katt777
üzenetére
"Amikor nekem írnom kellett, inkább újat csináltam, mert gyorsabb és üzembiztosabb, főleg, ha más programját kellett volna módosítanom."
Ez kicsiben lehetséges csak. De a megrendelő nem akarja kifizetni az újraírást, hisz ami működik, azt nem kell megjavítani. Az is necces, ha "csak egy apró módosítás" kell, ami miatt gányolni kell a régi logikát, mert arra nincsen felkészítve. Meg ugye jól hangzik, hogy egységesítenek és minden platformon ugyanazt a kimenetet adja át már a szerver oldal, de ehhez újra kellett volna írni csomó mindent. Helyette a régi és új megoldás hibridje lett kompromisszumként. Amit muszáj volt, azt javítottam, fejlesztettem, de csak az lett teljesen újraírva, amit teljesítmény problémája miatt kértek és kifizettek.
Gyorsan és olcsón, ez a mottó. Itt a konkrét példámban majd 650KB a kód és majd 200KB a megjelenés leíró xml... nem gép generálta. Plusz heteket vagy hónapot jelentett volna nulláról megírni.

Gondolom ezért is javítanak olyan nehezen sok hardverhez adott szoftverben banális hibákat is. Amit már eladtak, azt javítani csak plusz kiadás. Ha elvből vagy marketing okokból nem törekednek a jobb eredményre, akkor csak pici-olcó megoldással élnek... ha egyáltalán javítják.
-
efi99
őstag
válasz
katt777
üzenetére
Sajnos évtizedekkel a Holdraszállás után sem sikerült még megoldani, hogy a PC-s tuneralkalmazások ill a TV-k, adónként egyesével tárolják a képarányt és minden gond megoldódna.
Egyes szoftverek és a TV-k 99%-át az is kihívás elé állítja, hogy a szín vagy hangbeállításokat tárolja egyenként. (Bár a PVR2 üdítő kivétel) -
törölt tag
válasz
katt777
üzenetére
Ennek semmi köze a supporthoz. Úgy általánosságban szabály az elektromosságban, hogy kimeneteket tilos közvetlenül összekötni. Amikor az antenna és a kábel jelét összeereszted, akkor két rendszer kimenetét kötöd össze. A kábelrendszerre nézve ez akár veszélyes is lehet, ugyanis a másik irányból visszahatás keletkezhet, ami az ottani végberendezéseket akár tönkre is teheti.
-
vfo7
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Nem érted a lényeget. Ha egy kábelen érkező és egy földi sugárzású adó frekvenciája azonos, te pedig azokat összerakod egy kábelre, majd bedugod a TV-be/tunerkártyába, akkor zavarni fogják egymást, szélsőséges esetben az erősebb kioltja a másikat, tökmindegy, milyen módon valósítod meg a két jel összerakását egy kábelre.
Ehhez semmi köze annak, hogy a jeltovábbítás digitális, vagy analóg. Ha ilyen eset áll fenn, ne csodálkozz a zavarok miatt.
A "közösítés" fogalom pedig általános terminus technicus, nem attól függ az alkalmazása, milyen jeleket hogyan teszel össze egy kábelre.Ez amúgy a nagyfrekvenciás ismeretek egyszeregyéhez tartozik.
"Annyi zavar volt eddig, hogy ha bekapcsoltam az antenna erősítőjét, akkor szemcsésedett az analóg kép, gondolom, a mágnesesség miatt."
Mi köze ehhez bármiféle mágnesességnek? Honnét veszed? Ha egy analóg jel útjába beraksz egy jelerősítőt a jel mellett a zajt is fölerősíted, ami látszani fog a képernyőn. Ennyi, meg egy bambi. Sima fizika.
-
Martin Eden
tag
válasz
katt777
üzenetére
Ezekben a napokban, hetekben vezeti ki a UPC az analóg silver csomagot, helyette marad a bronz, tehát közel 50 csati helyett már csak 35-40 darab analóg adás van/lesz, vagyis az egy tucat csatorna eltűnése ennek a jele lehet. Ráadásul frekik is változhatnak, szóval emiatt lehet ez az egész anomália. Friss csatornalistát a településed (majd az analóg menüpont) kiválasztása után itt találsz: [link]
-
Eduardo89
aktív tag
válasz
katt777
üzenetére
Szia!
Igen Win7 alatt produkálja ezt. A Windows még "szűz" nem volt frissítve a frissen felrakott oprendszerre telepítettem a tunert.
Kézi csatornabeállításnak még csak nyoma sincs a programban.
A legfrissebb PVR2 van fenn amit a Leadtek oldaláról le lehet tölteni. Most frissítem a Win7-et aztán meglátjuk mit mutat, hátha...Csorbi:
Szia!
A kábelezést/erősítést kizárnám mert ezelőtt egy WinFast 2000XP Expert kártyal hibátlanul üzemelt a régi gépemben, először Xp majd Win7 alatt is. -
bzoley
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Nagyon nem követem az eseményeket, de főleg az új fekik kapcsán lehet, hogy költözködtek a csatornák. Előfordulhat, hogy az adott frekvencián nem teljesít az antennád a legjobban. Rtl, tv2 egy kicsivel nálam is gyengébb, de még folyamatos. Mondjuk nekem csak egy rozsdás lepkém van.
-
emre
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Az egésznek csináltam egy re instalt, de lehet az lesz hogy leszedem az egész drivert és újrapakolom.
A win frissítéseket a telepítés után egyből lekapcsolom, ezt az os-t augusztusban tettem fel.
Most éppen nem babráltam a regisztrációs adatbázist, ettől az apróságtól eltekintve kiválóan működik a rendszer. -
katt777
félisten
válasz
katt777
üzenetére
Ha AMD driver fent van, akkor csatornák közötti váltáskor tuneren (HD) 10mp, mire kép jön a hanghoz, de videó lejátszó szoftvernél szintén. Hang ugrik, ahova húzom, kép nem. Ahogy eltávolítom a meghajtót, "ált. MS videokártyával" tökéletesen működik. Nem tudom, mit hagyott fent a 14.6RC2, de szabályos eltávval, majd 14.6b-tfeltéve ugyanez a jelenség, pedig amikor csak előbbi volt fent, nem jelentkezett a hiba. Ergo nem Leadtek hiba, csak egy újabb AMD.
-
vfo7
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
A VMC nekem se jött be. Túlbonyolított, a fájlformátum, amiben defaultban rögzít (*.vtv) nem játszható le, csak Media Playerrel, ami szintén túlbonyolított. A PxDVR 3200-hoz hibátlanul alkalmas a PVR 2, évek óta használom, XP-n, Vista-n, Win7-en, most fölpróbáltam egy win8-at, azon is remekül elvolt.
A PVR2 által hardveresen, vagy szoftveresen mpeg-ben rögzített fájl szerkeszthető, konvertálható, A DVB-T csatornákkal ugyanez a helyzet. A programozott fölvétel is kiválóan műxik. Nem igazán értem, miért ragaszkodsz a WMC-hez.
-
bzoley
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Nem tök mindegy, mert ha tudom, akkor ellenőrizni is tudom. Egyet kipróbáltam, jó volt. Alapvetően elég bizalmatlan ember vagyok, a saját szememnek sem mindig hiszek, és a "messziről jött ember" elvet követem. Sokszor bejött. Ettől függetlenül simán elképzelhető ilyen probléma, nem nagyon volt alkalom tesztelni az "új" funkciókat, így ez az "ez van" kategóriába tartozik. Jobb már nem lesz.
Amúgy jövőbeni feature-ök támogatását senki nem ígérte, főleg ha olyan szabványos, mint az EPG, amivel szintén futnunk kellett néhány kört, mert nem is értették odaát, miért nem jó elsőre. Ez akkoriban több tévén is problémát okozott, és nem a Samsung, vagy a Sony volt a hibás, az AH "javította" a problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen routert?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WOT - Roham
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Borderlands 4
- Windows 11
- További aktív témák...
- 10.gen PC // i5 10400F / RTX 2060 6GB / 16GB RAM / SSD+HDD //
- Ryezn PC // Ryzen 5 4500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD //
- MSI PRO X870-P WIFI
- 2014 Opel Adam 1.4Benzin GLAM White 87Le 175.000km Megkímélt Eladó-Cserélhető
- 2008 Fiat 500 1.2 8V 69Le Sport 139.000Km Hibakódmentes Eladó-Cserélhető
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5511
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481,96% Akkumulátor
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- CREALITY Ender-3 V3 KE
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Iszlámisták, há'hogynee... 

)

27 dolcsiért már dvb-t -t2 -c kombót adnak. Itthon kb ez utóbbi áron kezdődnek az egyszerűbb dvb-t tunerek, amelyek szintén kínaiak, de valamelyik szomszédos ország importálja és nevezi el valamilyen saját márkanéven.
A legfrissebb PVR2 van fenn amit a Leadtek oldaláról le lehet tölteni. Most frissítem a Win7-et aztán meglátjuk mit mutat, hátha...