- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
-
garga01
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vikipizsama
tag
válasz
Atomantiii #10476 üzenetére
Leengednek egy kamerás robotot az esőcsatornába vagy kútba és annak a felvételeit rögzíti a kártya. Ha megválnál a kártyától engem érdekelne!
-
Vikipizsama
tag
válasz
Atomantiii #10474 üzenetére
Egy csatornavizsgálós ismerős használja a csatrona vizsgáló kamerás robothoz.
Van 1 a gépébe amivel jól működik a arobot win 7 alatt, de nagyon fél, hogy ha elromlik oda a kenyérkereső gép.
Összeraknék Neki egy újabb gépet egy kártyával, hogy legyen cseredarab!
Ha lenne valakinek egy ilyen kártya nagyon hálás lenne!
Köszönöm
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #10454 üzenetére
Úgy néz ki én vagyok a hülye, mert át kell váltanom az inputot (videó bemenetet másra - hogy a TV CH-t hozza fel) és akkor ki tudom választani az XP global tunert is.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #10453 üzenetére
Most nálam mindaddig jó volt az XP Global tuner, míg le nem kerestem a csatornákat a másik DVB-T leadtek tuner részére, attól kezdve nem tudom kiválasztani az eszköz listából a pvr 2-ben. Az a kérdés ilyenkor vajon hol változtatja a beállításokat a pvr 2.
-
vfo7
senior tag
válasz
Atomantiii #10450 üzenetére
Nálam is ez a gond.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #10450 üzenetére
illetve közben mégis újratelepítettem megint és most jó, nem jöttem még rá, hogy mi üti ki.
-
azbest
félisten
válasz
Atomantiii #10442 üzenetére
az audio lehet belső digitális hang. Régebben tunereknél volt, amikor hangkártya rögzített analóg bemenet átkötésről és volt amelyik tudott pcm kimenetet adva digitálisan maga is rögzíteni.
Device id lehet kicsit más, nem tudom.
-
azbest
félisten
válasz
Atomantiii #10439 üzenetére
Win update is megkavarhatott valamit, esetleg kontakthiba. Biztos azt írja, hogy nincs telepítve, Nem azt, hogy nincs betöltve?
Egyébként meg érdemes megnézni eszközkezelőben a driver verziót, mert megeshet, hogy a win upate lecseréli a saját driver valami más - rossz változatra. Valahol le lehet tiltani, hogy a win driverket ne telepítsen updateként kérdés nélkül, de talám megint máshová van eldugva az a pipa, mint régebbi win verziókban.
Próbáld meg, hogy a ha a driver programkémnt is települ, akkor azt eltávolítani. Aztán eszközkezelőben úgy eltávolítani a ddrivert, hogy kipipálod a fájlok törtlését is. Aztán újraindítás és csak azután újratelepíteni a drivert.
Ja és esetleg érdemes lehet a kikapcsolt gépből kivenni, bedugni újra párszor a kártyát. Az öregedő gépekben, slotokban az oxidációra jobban érzékenyek az eszközök már.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #10438 üzenetére
Illetve úgy néz ki engem is megszívat valamiért az eddig működő TV2000 XP Global kártya.
Eszközkezelőben ott van, szépen kiírja a nevét de ha rámegyek, akkor az eszközállapotnál azt írja, hogy nincs illesztőprogram telepítve az eszközhöz.
Ha törlöm, majd újra betallózom akkor is ez a helyzet. Tanácstalan vagyok mit tehetnék vele, hisz szépen működött hibátlanul már hoszú idő óta.
-
give3
tag
válasz
Atomantiii #10435 üzenetére
És tudom használni win10-zel? Van jól működő driver hozzá?
-
vfo7
senior tag
válasz
Atomantiii #10426 üzenetére
Az illesztőprogram nálam is rendben működik, csak a Leadtek kezelőprogramja nem látja.
-
vfo7
senior tag
válasz
Atomantiii #10424 üzenetére
Igen, megvan, ha a 64 bites drivert telepítem, szabályosan megjelenik, csak a PVR-el nem kommunikál, noha telepítés után az is elindul.
Gyanúm szerint az lehet a gond, hogy a 64 bites driver nem működik együtt a 32 bites kezelőprogrammal.
32 bites drivert, ami Win10 alá jó, viszont nem találtam.
Esetleg van olyan 64 bites kezelőprogi, ami képes ugyanúgy kezelni a kártyát, mint a sajátja? -
vfo7
senior tag
válasz
Atomantiii #10416 üzenetére
A kezelőprogram települt, de 32 bites, a driver is települt, de az 64 bites, úgyhogy nem látja a kártyát, igaz azt se írja ki, hogy meghajtó híján nem talál kártyát.
-
Csorbi
addikt
válasz
Atomantiii #10417 üzenetére
"Van egy Panasonic DMR-ES30V típusú lejátszóm, és vettem hozzá egy Leadtek WinFast PVR2000 típusú tunert a gépembe."
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Atomantiii #10408 üzenetére
Én is ezzel próbálkozok. De kezdem esélyesnek találni, hogy a kártya adta meg magát. Néhány hónapja még biztos jó volt. Most meg;
- a PVR2 elindul, majd néhány másodpercnyi sötétség után bezáródik
- az FM rádió nem talál "DAB eszközt"
- a távirányítót meg egyáltalán nem is érzékeli.
Ennek ellenére mondjuk eszközkezelőben látszódik rendesen, nincs sárga felkiáltójel mellette. -
jeni
félisten
válasz
Atomantiii #10389 üzenetére
köszi
működik az 1155 gépemben -
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10385 üzenetére
USB-s Avermedia nekem is volt (illetve megvan még valahol a padláson), de az saját szoftvert használt. Nem emlékszem én sem, hogy a PVR "látta" volna...
-
-Zerg-
tag
válasz
Atomantiii #10383 üzenetére
Köszi a válaszod.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10374 üzenetére
Nem ismerem a Globalt.
Expert-em volt sokáig. XP, majd W7 alatt is futott és az átalakítóval - úgy emlékszem - a W10-et is "bírta". -
jeni
félisten
válasz
Atomantiii #10376 üzenetére
nekem ilyen házam van
Thermaltake Core X9
helye lenne de a magasságban a lényeg,hogy rögzüljön. -
jeni
félisten
válasz
Atomantiii #10372 üzenetére
-
jeni
félisten
válasz
Atomantiii #10370 üzenetére
BP-i létemre csak pár megálló
-
jeni
félisten
válasz
Atomantiii #10349 üzenetére
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10361 üzenetére
Mintha a Global-ban nem lenne rádió, de nem biztos...
Meg lehet, hogy az elektronikája is eltér. -
jeni
félisten
válasz
Atomantiii #10365 üzenetére
Vissza néztem a képeket.
Nem tudom ez a rögzítés mennyire stabil?
Igaz most is van olyan új lap amiben van meg PCI slot. -
jeni
félisten
válasz
Atomantiii #10363 üzenetére
Most néztem meg a Vaterát.
Az a Leadtek XP Global csak olyan lapba tehető be amelyik tudja a PCI csatolót. -
jeni
félisten
válasz
Atomantiii #10361 üzenetére
A Leadtek 2200 ( gépemben ) és a 3200 ( korábban volt ilyenem) is megfelelő lehet mindnekinek.
A 2300 is van otthon de azt még nem teszteltem. -
-Zerg-
tag
válasz
Atomantiii #10357 üzenetére
Szia! Sikerült valami? Én ilyesmivel görcsölök 1 hete. Szeretnék átköltözni Win10-re de a Winfast VC100 digitalizáló kártyát nem tudom életre kelteni. Egy csomó drivert próbáltam, nem fogadja el, azt írja nem 64 bites driver. Win7 32 bit alatt jó. Az eszközkezelőben semmi sem látszik. Most egy Pinnacle tuneres kártyával próbálom (Szintén Bt878A chippel), azt se látja. Tuner rész nem kéne csak videojel, a digi kártyám a legegyszerűbb, csak egy BT878A van rajta (tuner se) és egy composit video egy audió és egy S-video kimenet.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #10356 üzenetére
Vagyis az a kérdés, hogy a Winfast VC100-asban elvileg az van és hogy van-e esély, hogy működjön 64 bites win 10 alatt is?
Mert keresek valami tartalék kártyát a XP 2000 Global helyett és ilyet találtam.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10353 üzenetére
A "szomszéd" topikban (Ingyenes magyar EPG szerver...) találtam egy megoldást, de a gond, hogy mindig csak 2 nap van fenn (az xmltv egész hetet ad) és sajnos csak a DiGi-s csatornák működnek nálam, amikből jópár hiányzik..
De legalább ez is valami.
Elméletileg létezik az xmltv 0.6.1 verziója (hátha az már jó), de én csak Linuxra találtam meg eddig... -
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10351 üzenetére
Más kérdés.
Az xmltv .70-nel szedtem le eddig a port.hu-ról az EPG-t.
Vagy két napja nem csatlakozik fel, nincs letöltés (több gépen próbáltam).
Ez már korábban is volt, amikor a honlap valamit változtatott.Új verzió egyelőre nincs fenn sehol.
Van ilyen témájú topik is, de ott egy kicsit más a megközelítés, mert szerintem nem elsősorban a "mi" TV-tunereinkre építenek...
Volt korábban nekem is ilyesmi (a fiam írta), de az az oldal nincs meg (valami cseh volt), ahonnan "jött" a műsorlista...
Van valamilyen működő program az EPG-re?
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10349 üzenetére
Azért tényleg kellett egy kis "barkácsolás"...
Nálam pont úgy csúsztak el a csatlakozók, hogy éppen nem lehetett "faragni", így inkább cseréltem a kártyát.
Illetve, ha új házat veszek, lehet, hogy összejött volna. -
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10347 üzenetére
Hát, én a régebbi kártyákat a beépítés nehézsége miatt félreraktam, minőség ide vagy oda...
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10345 üzenetére
Talán még a (#10260) megoldása is lehet jó.
Így kártya vonalbemenetére lehet kötni a TV-tunert és a korábbi PC-kiépítésben ez nálam működött... -
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10343 üzenetére
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10340 üzenetére
Ilyen átalakítóval próbálkoztam 2000 XP Expertnél (mondjuk ott PCI-PCI-E irányban) de egy alaplap-csere után a hátlapi csatlakozók annyira elcsúsztak, hogy egyszerűen nem lehetett normálisan bedugni a kártya vezetékeit...
Különben így is működött minden. -
Csorbi
addikt
válasz
Atomantiii #10333 üzenetére
Igen, az a legutolsó. PVR2-ből pedig (tudtommal) a 2.0.3.42
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10333 üzenetére
Esetleg itt:
https://drivers.softpedia.com/dyn-search.php?search_term=Leadtek
https://www.downloadsource.es/search/results/AE7A85591AF74F4B8581993BBF5FE4D2/
https://www.nodevice.com/drivers/tv-tuner-card/leadtek
http://www.baixaja.com.br/downloads/Drivers/Tv-Tuner/Leadtek/Page-1-0-0-0-0.html
http://www.filehungry.com/show/Leadtek
http://www.driversguru.com/s.php
https://www.driverscape.com/manufacturers/leadtek/sound-cards
https://driver.ru/?V=Leadtek&S=27Van még néhány hely lementve, de most ennyit találtam...
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #10328 üzenetére
Találtam egy kicsivel újabb 64 bites drivert hozzá és most aktívak a csúszkák is.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #10327 üzenetére
Még majdnem jó is lehetne win 10 alatt is a TV2000XP Global, csak composite módban nem lehet a képminőséget állítani (élesség, telítettség stb). Régebben is volt ilyen csak már nem emlékszem mi volt a megoldás, bár mintha win 10 alatt rosszabb lenne a kép, mint win 7-en volt.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #10326 üzenetére
Közben nem tudom mi történt, de megjelent a TV2000XP Global is a winfastban, már csak az a kérdés, hogy a C-Media 8738-at fel tudom--e éleszteni a vonalbemeneten, mivel az Asus Xonar DX nem az igazi vele valamiért.
-
flexxx
tag
válasz
Atomantiii #10288 üzenetére
Köszi, közben kicsit visszagörgetve meglett a 64 bites driver, meg a 20360-as PVR is, a kép szép, meg is találta a csatornákat, már csak valahogy ezt a CD audió dugaszos hiányt kéne kiküszöbölnöm, hogy legyen hang is.
-
Chaser
legenda
válasz
Atomantiii #10290 üzenetére
Vhs-rol sem gondoltam volna h hasznalja meg valaki
-
törölt tag
válasz
Atomantiii #10247 üzenetére
S/PDIF Passthrough vagy Line Out választható hangeszköznek, ha a CD kimenetet használom. S/PDIF Passthrough-nak talán egy picit jobb a hangminősége, és a hangerőszabályzásra nincs hatással. Asus Xonar a vonalbemenetre épitette be az optikai csatlakozást, ezért kerestem kizárólag ilyen féle TV kártyát.
-
törölt tag
válasz
Atomantiii #10243 üzenetére
Asus Xonar DX hangkártyámon a hangminőség a CD bemeneten keresztűl tiszta, és a hangerő is normális. A sercegő hang a csatornaváltáskor csak ritkán jőn elő, de ez a PVR 2100-en gondolom némitva volt (mute). Képminőség egy kissé szemcsésebb, de legalább tiszta és nem zajos (csikozott). SD adást figyelembe véve azért nem rossz a felvétel képminősége, de egy kicsit halkabb mint az eredeti hangerő.
-
törölt tag
válasz
Atomantiii #10235 üzenetére
Alapbeállitásokkal használtam ezt a hardveres DVD profilt évekig, majd átváltottam a H.264-re. Az szerintem jobb képminőséget nyújt a felvételeknél, és a videók mérete majd a fele az MPEG 2-hez viszonyitva. A felvétel gépigénye gondolom talán alacsonyabb a hardveres tömöritésnél. Ez a 4 magos gépnél, sok-sok GB DDR3-4 memóriáknál nem számit már annyira. Képminőségre meg inkább a bitráta számit, mert az MPEG 2 és a H.264 nálam egyformán megfelel a TV adások felvételére. Viszont digitalizálásra talán már számit a hardveres tulajdonság, mert a TV kártya némelyikén van erre dedikált chip, ami megint a gépigényt csökkenti. Képminőségben meg úgyis a felvétel képminősége a legfőbb döntő érv.
-
azbest
félisten
válasz
Atomantiii #10210 üzenetére
sima fm rádiót, azt hallgatál vele
-
efi99
őstag
válasz
Atomantiii #10208 üzenetére
Nekem is üres.
-
World-Soft
senior tag
válasz
Atomantiii #10163 üzenetére
Látom is, csak nem működik.
-
World-Soft
senior tag
válasz
Atomantiii #10153 üzenetére
Szia!
Az eszközkezelőben ismeretlen eszköz.
Driver esetén a telepítőben elindul, árat villan, majd ez a kép fogad. De utánna ugyanúgy nincs felismerve az eszköz. -
World-Soft
senior tag
válasz
Atomantiii #10146 üzenetére
Köszi!
Megpróbáltam feltenni, de:
- rögtön az eljén kiírja, hoyg a driver fent és indítsam újra.
- utána sem ismeri fel a kártyát
- semmilyen progit nem is tesz fel. (PVR2)Rendszergazdaként is próbáltam futtatni.
Win10 64bitMit kell csinálni?
Köszi.
Zoli -
jeni
félisten
válasz
Atomantiii #10140 üzenetére
A felvételi hangerő magassága a beállításokban a TV kártya menüjében állítható.
-
azbest
félisten
válasz
Atomantiii #10137 üzenetére
ha win 10-et használsz, akkor ez a halkulás annak egy betegsége. Sokat szívunk miatta video konferecia hívás közben is.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #10136 üzenetére
Jelenleg az a helyzet, hogy ha a XP 2000 Global kártya van használatban és a kék jack dugó a hangkártya vonalbemenetére van dugva és a vonalbemenet van kiválasztva felvételnél hangforrásnak, akkor majdnem okés a dolog, csak annyi a problémám (a dupla hanglejátszáson kívül ha a monitoring be van pipálva a vonalbemenet tulajdonságainál), hogy a kép tökéletes, viszont a hang viszonylag halk, főleg ha a 3200 H kártyával hasonlítom össze.
Bár azt még most sem értem, hogy miért halkít le minden hangeszközt a winfast, amikor a felvétel gombra kattintok.
Ha pedig a 3200 H kártya van kiválasztva videó forrásnak és hangeszköznek is, akkor a kép nem az igazi, mert el van csúszva oldalirányba a kép, viszont a hang sokkal hangosabb, mint az XP 2000 Global kártyával.
Nem tudom hogyan lehetne azt megcsinálni, hogy képnél az XP 2000 Global kártyát használja, míg hangeszköznek a 3200 H-t. Mert ha az XP 2000 Global kártya van kiválasztva, akkor eltűnik a hangeszköz listából a 3200H, ugyan felhozza az XP 2000 Global kártyát is, de azzal nem működik a dolog.
Ha pedig vonalbemenet helyett mikrofont választom ki hangeszköznek, akkor meg nagyon erős lesz a hang, már serceg.
-
jeni
félisten
válasz
Atomantiii #10132 üzenetére
-
jeni
félisten
válasz
Atomantiii #10130 üzenetére
Ennek a Leadtek TV 2000 XP Globál panelon levő csatlakozója becsatlakoztatható egy jack csativégű kábellel az Asus hangkártyához?
Amúgy ezt kell az alaplapra rácsatlakoztatni ha van ilyen csati rajta. CD/DVD íróknál anno ez kellett.
(ez a megoldás sajnos megkerüli az Asus kártyádat)itt vannak infók erről
-
jeni
félisten
válasz
Atomantiii #10126 üzenetére
-
garga01
őstag
válasz
Atomantiii #10126 üzenetére
Szia!
A windows hangbeállításoknál, a vonalbemenet speciális fülön próbáld meg a kizárólagos módot kikapcsolni külön-külön vagy együtt, lehet ez megoldja a gondot.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #10125 üzenetére
Most már ott tartok, hogy van hangom, de ha rámegyek a felvétel gombra, akkor elnémul a winfast program, de a felvett anyagnak lesz hangja.
Mit kellene tenni, hogy felvétel közben is halljam a hangot?
Így van beállítva a winfast program:
Míg a hangkártyánál ki van jelölve aktívra a line in, illetve a windows hangbeállításánál is a vonalbemenet van kijelölve felvételre.
Közben azt vettem észre, hogy amikor a felvétel gombra kattintok, akkor a windows elnémítja a keverőn a hangot, de ha meg leveszem a némítást akkor duplán hallom a winfastos felvétel közben a hangot.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #10111 üzenetére
Mégsem a driver a ludas, mert most két tuner is van a gépben.
Ha a 3200 H van aktívnak jelölve, akkor tudom módosítani a színprofilt, de amint a TV2000 XP Globalt választom aktívnak akkor már nem lehet változtatni rajta és hiába állítom be neki a korábban lementett színsémát nem veszi figyelembe, hanem beállítja egy alapértelmezett értékre.
Azt még nem próbáltam mi van, ha kiveszem a gépből a 3200 H tunert.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #10110 üzenetére
Közben újraraktam a win 7-et és még nem raktam fel a vga kártya illesztőprogramját és jelen pillanatban lehet állítani a csúszkákat.
Csináltam róla egy színprofilt amit lementettem, kíváncsi vagyok rá be fogja-e tölteni a beállításokat, ha felrakom a vga kártya driverét.
-
DraXoN
addikt
válasz
Atomantiii #10105 üzenetére
Nekem EVR módban van, és működik.
Egy személyes színprofilt kellett létrehozni hozzá, hogy aktívak legyenek. Radeon 6850 videókártyával, Windows 10 64bit alatt.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #10103 üzenetére
Senkinek semmi ötlete? Mert akkor holnap próbálok kukázni egy XP-s konfigot.
-
törölt tag
válasz
Atomantiii #10097 üzenetére
Melyik PVR2 verzió? Még a Vista Beta2 megjelenése után jött elő ez a probléma, amit már akkor javított a Leadtek kb egy hét után.
-
törölt tag
válasz
Atomantiii #10099 üzenetére
Vista megjelenése után EVR módban erre nincs lehetőség (egyébként másikban sem). XP-n lehetett, de most csak NTSC-ben van ilyen beállitási lehetőség.
-
törölt tag
válasz
Atomantiii #10096 üzenetére
Hang be és kimenet közös erőforrásokat használ, ezért felvétel közben a hangerő mute állapotban van a PVR2-ben, de a felvételen igy van hang. A lejátszó és felvevő eszközöket kell megváltoztatni a PVR2-ben és akkor lesz hang felvétel közben.
A windows hangkeverő részét is érdemes átnézni, meg a hangkártya beállitásait. Ez driver frissités után szokott előfordulni, de visszaállitva alapesetre ismét megjavul a hang. A kép azért fakó, mert a kontraszt kevés, alacsony 28. Nálam a fényerő 53, kontraszt 51. Kontraszt 45 alatt egyre fakóbb, gyenge szineket eredményez. PAL rendszerben ezek a beállitások nem elérhetőek (szintelitettség és élesség), mert ezek az NTSC 60Hz mellett használhatóak.
-
DraXoN
addikt
válasz
Atomantiii #10094 üzenetére
Nálam win7 alatt nem volt gond a hanggal, a csúszás az nekem a win10 alatt jelentkezett ("csak").
-
DraXoN
addikt
válasz
Atomantiii #10091 üzenetére
Megnyitom a windows feladatkezelőjét (CTRL + SHIFT + ESC)
Ott a részletes nézetben van egy "Részletek" fül.
Majd ott a "DVBTAP.exe" folyamaton jobb egérgomb és a lenyíló menüben "Prioritás beállítása"->"Valós idejű".Ezt teszem
-
voodoo98
addikt
válasz
Atomantiii #10083 üzenetére
Szerintem azzal nem lesz gond. Én is egy 970est használtam azzal jó volt. Akkor tudok többet erről, ha újra kipróbáltam.
-
efi99
őstag
válasz
Atomantiii #10075 üzenetére
Olyannyira tud, hogy pl a 3200-as manuáljában fél oldalon értekezik róla, miszerint az egyiken nézzük, a másikkal felveszünk egy másik műsort stb.
-
bzoley
veterán
válasz
Atomantiii #10075 üzenetére
Én öttel próbáltam(ha jól emlékszem), szóval igen.
Vagyis nem teljesen függetlenül, ha jól emlékszem, elsőnek az utoljára használt tunert indítja a PVR2. -
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10064 üzenetére
Na, pont ezért tartogatom ezt a régi konfigurációt (P4 + XP + TV2000 XP Expert), de mostanában ez fogott ki rajtam...
-
voodoo98
addikt
válasz
Atomantiii #10064 üzenetére
Persze! Van driver Win7-hez. Próbáld meg mindenképpen. Nekem Win10 alatt működik.
-
voodoo98
addikt
válasz
Atomantiii #10052 üzenetére
Nem. Most megnéztem pár felvett videót és nem csúszik. Nyilván mindet végig kéne nézni. Minél nagyobb a mintavétel annál jobb. De van egy 3 órás ballagási videóm, ott még a legvégén se csúszik.
-
azbest
félisten
válasz
Atomantiii #10054 üzenetére
a digitalizálós topicban régi kamerákat szoktak ajánlani, amelyik tud TBC-t és az analóg bemenetére kötött jelet rögtön digitalizálva ki dutja adni firewire vagy esetleg usb csatlakozón.
A szalag sérülései miatti nyúlás, hullám, kimaradás javításában segít a TBC, amit a tunerek nem szoktak ismerni.
-
törölt tag
válasz
Atomantiii #10054 üzenetére
Akkor melyik eset melyik tunerre vonatkozik?
A TV2000XP szérián kétféle chipet használtak:
-az Expert előttieken BT878A-t
-Expert-től kezdve CX23880/1/2/3-at.Előbbihez egyáltalán nincs 64 bites driver. Utóbbihoz van, csak éppen azzal nem lehet elfedni a chip DMA vezérlőjének a hibáját. Utóbbi okozza azt, hogy 64 bites OS alatt ha >2 GiB rendszermemóriád van, akkor a kártya az első processzormagot 100%-ra fogja terhelni. Ez okozza az akadozást és a hangcsúszást ezen esetekben. Ez egyébként nem csak a Leadtek tunereit érinti, hanem minden ilyen chippel szerelt tunerkártyát.
Ez a hiba nem érinti a PCI-E-es CX23885/8-at, ezeknél ki lett javítva. (Pontosabban teljesen lecserélték a DMA vezérlőt. De kb ennyi az érdemi innovációjuk, a Conexant nem igazán erőltette meg magát a fejlesztések terén.) És értelemszerűen nem érintett a PxDTV2300 H-n használt NXP SAA7136E sem.
Meg kell nézni más forrásból is a színkezelést. Nem csak a VHS maga hulladék ilyen szinten, hanem az S-Video is. Ha van a közeledben egy konzol, amin van komponens kimenet, akkor azzal kellene ellenőrizni. Az NXP chipek legfőbb hibája a ferde sávosodás szokott lenni.
-
zenebona80
újonc
válasz
Atomantiii #10034 üzenetére
Nem volt. Most feltelepítettem a legfrissebb verziót. 2.0.3.60 ezzel már megjelent, és működik is. Viszont most ennél a verziónál egyszer csak sötét lett a kép, csak az alakok tónusait lehet látni. Nem reagál a fényerőre, és a kontrasztra.
-
jeni
félisten
válasz
Atomantiii #10017 üzenetére
sehogy se tudom oda varázsolni a driverét WIn10 Pro alatt a 3200H-nak,az eszközkezelőn is próbáltam,de vagy lefagy a program vagy kiírja,hogy Hiba a képalkotás során.
Nem tudom,hogy de előző Win10-nél sikerült driverét oda passzolnom.Az eltérő Win10 Pro (1511) verzió miatt ez lehetséges?
Egyedül a Haupaggue HVR-1300 menne rendesen,de azzal az a bajom,hogy a csatorna léptetés nagyon lassú. Sokáig kell váérni mig a következő csatorna bejön.
a Winfast PVR2 beállítások menüjében ott meg üres az eszköznél az ablak.
a Win10 eszközkezelőnél továbbra is felkiáltó jel van (XC3028) -
azbest
félisten
válasz
Atomantiii #9989 üzenetére
linux alapismeretek, sudo
-
azbest
félisten
válasz
Atomantiii #9986 üzenetére
dmesg -ben érdemes listázni, hogy mi a bánata. Ha a linux egyébként támogatja, akkor esetleg valamilyen firmware fájl nincs a helyére másolva, azokat például itt lehet megtalálni [link].
Valahol a neten úgy láttam, hogy a NXP TDA10048 + SAA7136E Tuner NXP TDA18271 chipekből áll az ExDTV2300 H.
a SAA7136E nem tudom támogatott-e, a másik kettőt ismeri a linux kernel, de nem tudom, hogy a megfelelő helyekre hozzá van-e adva a leadtek kártya azonosítója, hogy felismerje. Meg kell nézni a logokat, hogy dvb kapcsán van-e panasz induláskor.
-
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #9867 üzenetére
Akkor ránagyítasz, ha kell a szabvány méret, ennyi.
-
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #9865 üzenetére
Én is azt tettem.
-
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #9858 üzenetére
Nálam a TV2000Xp és a 3200H is gy hozta be, mert másik videóval volt feléve, mint amivel digitalizáltam, ennyi is elég neki, v. fej elmozdulás, de sokszor a szalag 1mm-es széle volt sérült, ilyenkor még zajcsíkot is kaptam a kép alján.
-
azbest
félisten
válasz
Atomantiii #9861 üzenetére
Ugyanannak a problémának a különböző tünetei. [link]
-
azbest
félisten
válasz
Atomantiii #9858 üzenetére
megnyúlt a szalag, a tunerek és olcsó digitalizálók nem tudnak tbc -t hogy korrigálja azt [link]
Ha jól emlékszem valamelyik idevágó tuneres topicban olyasmit ajánlottak, hogy egy tbc-t ismerő svhs magnóval kellene lejátszani és annak a képét digitalizálni. Volt valami olyan megoldás is, hogy videobemenetes és firewire kimenetes kézikamerával is lehet digitalizálni és azok közül is van sok, ami tud tbc-t. Ez utóbbi annnyiból is jó, hogy eleve digitálisan mentődik le firewire csatolón keresztül a gépre és akkor azt már lehet tovább szerkeszteni, jobb minőségben tömöríteni.
szerk: közben meglett, van digitalizálós topic, ott írtak sokat erről [link]
-
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #9852 üzenetére
Hát, sztem igen. A 3200H elment vele.
-
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #9849 üzenetére
Hát, a proci és a tuner kizárható, mint hibaforrás. Marad a nem túl acélos lap és a hangkártya.
Talán az USB miatt. -
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #9847 üzenetére
Hát, AMD megkerüli ezt a dolgot, de akkor a szarságaikat is el kell viselni. Konfigod nincs kitöltve, szóval nem tudom, ez szóba jöhet-e.
-
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #9845 üzenetére
Az a baj, hogy amíg a windows lényegében kiheréli az összes hangkártyát (értsd: nincs hardveres mód), addig az alaplapi lényegében elegendő.
-
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #9843 üzenetére
No, akkor ott tuti valamilyen hardveres probléma van, nálam még egy P4-en sem volt probléma, és akadt AMD-s meg pár Inteles konfig is W7-tel, W8-cal.
-
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #9841 üzenetére
Akkor passz.
Hardveres mód kikapcsolásával sem? Ez a másik lehetőség, de nálam akkor mindig elcsúszik a hang 1-2 mp-et.
Amúgy miért nem használod a WMC-t?Nem kell üzemmódot váltani, probléma nélkül felvesz mindent.
-
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #9835 üzenetére
Indítsd újra a felvételt. Simán megcsinálja, hogy elsőre fekete képernyőt ad, másodikra (v. harmadikra) meg rendesen felvesz. Ha veszek valamit, mindig jó előre indítom, ha elcseszi, van még esély. Ezt a Winfast PVR2 csinálja, bár vmi win frissítés is közrejátszhatott benne (vagy a W8), mert eddig nem tette (már az előző verzióval is előfordult, kizárólag analóg módban.
-
azbest
félisten
válasz
Annó régen, amikor még analóg tunert használtam párszor megszívattam magam azzal, hogy a bemeneteknél nem csak a line-in vagy belső aux in volt aktív, hanem a mikrofon bemenet is ki volt jelölve és onnan sikerült zajt felvenni, akkor is ha nem volt bedugva semmi oda.
Bár az még régebbi win alatt volt, nem tudom egyáltalán lehetséges-e a mostani win-eken egyszerre több bemenetet megjelölni aktívnak. -
törölt tag
válasz
Milyen hangkártya volt egyébként?
-
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #9830 üzenetére
A földhurokra.
-
törölt tag
válasz
Atomantiii #9823 üzenetére
A PVR3000 Deluxe-nak volt a legjobb hangja.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #9822 üzenetére
Bár akkor is úgy tűnik, hogy az 2000 xp globalnak volt a legjobb a hangja, a képminősége megegyezik a 3200H-val de a hang akkor is bosszant.
-
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #9815 üzenetére
Hát, akkor ez a hibaforrás kizárva.
3200H-m már azóta megvan, hogy új volt, ma sincs vele probléma, előtte TV2000XP szolgált ki több konfigot 64-bites rendszerek megjelenéséig, mert ahhoz szartak drivert írni.vfo7: Még mindig ugyanazt mondod, amit én.
Pedig 1xű a logika: a jóhoz képest a gyenge szar. Én speciel a mikro-"hifi"-ken tudok sírni egyébként.
Amúgy tévedsz, mert ha mindenre minőségi alkatrészt tennének, akkor az is olcsó lenne a nagy gyártási mennyiség miatt. Pusztán arról van szó, hogy a gyártók extra profitot akarnak zsebre tenni egyébként elvárható minőségi szolgáltatásokért. De ahogy a 17.000Ft-os bt hangszarókat elnézem, még az ócska cuccokért is. -
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #9810 üzenetére
Zajszűrés, alaplap? Vannak alaplapok, amelyeknél nem 100%-os az elektromos szigetelés, bebúgnak/zörögnek/ciripelnek a hangba. Bizonyos gyártók direkt hangzásra kihegyezett lapokat is árulnak, amivel gyakorlatilag nyíltan elismerik, hogy a többi lapjuk szar.
Kábelcsere nem segít rajta. POersze nem biztos, hogy ez a baj, csak a jelek alapján eszembe jutott.
-
törölt tag
válasz
Atomantiii #9810 üzenetére
Túlvezérlés okozhat ilyen jellegű hibát is.
A másik lehetőség, hogy földhurok áldozatává váltál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi haladó szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elden Ring
- Fujifilm X
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- PS5 Slim+ 2x Dualsense Wireless Controller garanciálisan
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest