- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
-
garga01
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Tegnap este tökéletesen megjött az adás. Alighanem lehallgató állomás üzemel(t?) a környéken.
Mint amikor 1 álló napon nem kaptam meg egyetlen SMS-t sem, aztán vki felhívott. Mondtam neki, hogy valaki nagyon kíváncsi az ÁVH-nál. 5p-en belül megjött az aznapi összes SMS.
Nem szeretik, ha feltűnik valakinek.
-
katt777
félisten
Én vagyok a hülye, persze, hogy van MindigTV topic.
Na, a wifi az tényleg zavarja, de az enyém ki van kapcsolva, a távolabbiak meg gyengék (1-7 között lát). Lehet, hogy így is képesek bezavarni?
4.-en vagyok, szabad a kilátás D-K-re, Au felé sajna nem, de így is volt adás az elején (a ház tégla). Annyira jó ez a 99% lefedettség minden szolgáltatónál, bezzeg azt nem reklámozzák, hogyan csesznek keresztbe egymásnak az adók. Sajna barkácsolni nem tudok, nem is tudom, mit kéne, ezért gondolkodom abban a 3-ágú normál kültéri digi antennában, amelyet mindenfelé árulnak.
Az RTL/TV2 amúgy egyébiránt is pocsékul ad, még az analóg UPC csomagban is szarabb a képük, mint a többi adónak. Gondolom, leselejtezett, 20 éves technológia.vfo7: Ez részben tiszta, azért kösz. A problémám az, hogy itt nem nagyon változott semmi a környéken, a wifik is megvoltak régebben is.
Régi telókra emléxem, még a bankban is fagyasztották/restartolták a PC-ket.
A PxDVR3200H már talán a 6-7. gépemben szolgál, amióta megjelent, és régebben nem volt probléma a minőségével.Jut eszembe: Nincs ez azzal összefüggésben, hogy a 2 nagy kereskedelmi adónak nem engednek reklámdíjat szedni?
Pont pár hete kezdődött ez a dolog...
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #9920 üzenetére
A sticket már nem is tudom (és nem nézem vissza), ki keverte bele. Talán még vmi "azzal is lehet fogni" volt, de akkor jó helyen laksz, Debrecenben megy a fejlesztés.
A "szabványos" technikát az eszközök nagy része nem ismeri. Pl. csak koaxos antennát találtam eddig, bár másfajtát a tunerem miatt nem kerestem külön.Amúgy, hogy valami érdemi téma is legyen: ha veszek egy háromágú, szabvány kültéri antennát, attól mennyire javulna a vétel az erősítős szobaantennához képest? Illetve mennyire korlátozná a vételt, ha a szobában használnám? 1xűbb lenne, mint kívülre, és falat furkálni neki.
vfo7: Szerintem 1értelmű voltam, és magyarul írtam, ami legalábbis feltételezi, hogy a szöveg szakaszai között, és egy szakaszon belül a mondatok összefüggenek (kohézió). Számomra, ha leírom, hogy antennát használok, külön magyarázat nélkül egyértelmű, hogy azzal fogom az adást, és a tuner alakítja át a jelet. Ha hülyeséget mondok, sosem sértődöm meg egy (ki)oktatás miatt.
Eszem ágában sincs bármit jó vagy rossz szándékkal írni. Sajnálom, ha ilyen szándékot láttál bele.
Szerintem még nem láttál egyébként arrogáns embert.
-
katt777
félisten
Hát én is pont azt mondtam, hogy antenna kell, te meg közölted, hogy nem az veszi az adást.
Tudom mi a rádiófrekvencia, nem vagyok hülye.Ha visszaolvasnál, láthatnád, hogy azt mondtam (+1x), hogy antenna kell az adások fogásához, anélkül itt nem lehet (nem is tudom, ?x írtam már). Erre közölted, hogy nem kell antenna az adás vételéhez, ami tényszerűen téves állítás.
Az átalakításra meg magad írod: "a levegőn át beérkező digitálisan modulált rádiófrekvenciás jeleket érzékeli és továbbítja a jelátalakítóba , ami a DVB-T stick maga." Én eleve az antennára írtam, hogy fogja a jeleket (ami, ugye, állításod szerint nem fogja azokat), már ha rá van kötve a tunerre. Írhattam volna még egyszer, csak úgy gondoltam, az előző mondat még megmarad pár mp-ig, ha valaki elolvassa, amit írtam.Én legalábbis úgy tudom, hogy ha antenna van rákötve, akkor a (bármelyik) tuner onnan veszi a jelet, de lehet, tényleg "műveletlen" vagyok, meg az erősítős antennám is az lehet, amely csak addig dolgozik saját "kútfőből", amíg rá nem kötöm a külső antennát.
Bár magyarul inkább a tudatlan kifejezés illene ide, ill. a tanulás, nem a művelődés. Ha rosszul tudom.
Az bosszant, hogy vagy simán nem érted, mi a problémám, vagy még arra sem vetted a fáradságot, hogy figyelmesen elolvasd. Megoldást persze még mindig nem kaptam, miközben lényegében azzal vitatkozol, amit magad is mondasz.De megbántani nem akartam senkit, bocs, ha úgy jött le.
daa-raa: Kedves tőled, hogy megnézted, de tartok tőle, hogy teljesen feleslegesen, mivel hogy nem ITT nézted (mintha ezt is írtam volna párszor
). Amúgy hol állítottam, hogy van stickem? A kérdés az volt, miért nem tudom fogni a magyar kereskedelmi adókat Anno néztem sticket, amikor noti volt tervbe véve, nem tudta úgy hozni az adásokat, mint a tunerkártya, tehát nem is gondolkodom benne, főleg, ha koax csatlakozó nincs rajta. Szóval akkor ismételten elmondom: nekem az itt nem segít, ahogy az sem, ha BP tele van szórva digitális adókkal.
De lényegében értem a válaszotokat: nem tudjátok a megoldást, ahogy a probléma okát sem. Ennyit elég lett volna írni.
-
katt777
félisten
Ha nem az antennával fogod az adást, akkor az mi a f.sznak egyáltalán?
Fizikailag is az kapja el a jeleket, nem a stick, amely csak átalakítja. Ez miért olyan érthetetlen?
Kész szerencse amúgy, hogy az osztrák digitális adást fogtam éveken keresztül, aztán nem egyik pillanatról a másikra kapcsolt le, csak zavarta valami, egyre jobban, amíg meg nem szűnt. Át nem így állnak sehol. A legközelebbi adójuk kvázi egy köpésre van, fenn, a hegyen. Talán a rádiójelek is látják, Mo. milyen jól teljesít, ezért inkább visszafordulnak a határról...
Vagy ott harcolnak magyar kereskedelmi adókkal, én meg szívok.
Reméltem vmi megoldást az RTL/TV2/EN problémára, de csak azt nem kaptam.
-
katt777
félisten
De miért?
Már csak kötöttfogású csatornák maradnak? (Ha a szabadfogásúak kiesnek.
)
Ha tetőantennát kötsz rá, nem a stickkel fogod az adást, vazze!
A propagandaadók jönnek, bár ez a UPC wifi router qrwára be tud zavarni a kikapcsolhatatlan wifijével (ha az egyik sávot kikapcsolom, aktiválódik a másik). Szóval VAGY letöltés, VAGY TV-zés. Még jó, hogy sima net elmegy wifreeről, nem kell a routert bekapcsolni.Anno az osztrák adókat is tudtam fogni, azok is eltűntek közben valahová. Talán zavaróadó van a közelben. Idegen adás sem jöhet be.
(B)Csorbi(/B): Azok nem bírják ezeket a fallikus szimbólumokat, főleg, ha párban vannak.
A tornyok.
-
katt777
félisten
Hová lett az RTL és a TV2 + a Euronews? Ami a kormányzatnak nem tetszik, foghatatlanná válik? Napok óta nem jönnek ezek az adók, most rákerestem a csatornákra, minden szar kódolt adást lát, de ezeket nem. Vagy csak lekapcsoltak valami adót nyugaton? Rohadt iszlamisták, látnak egy tornyot, aztán felrobbantják...
Még hogy egy szar stickkel fogható minden...
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #9899 üzenetére
Stickről volt szó, az csak egy kis dugasz. Én olyanokat láttam, amelyek el sem érték egy koax csatlakozó vastagságát, nemhogy rádughattam volna egy rendes antennát, biszbasz drótokkal meg nem megyek semmire, főleg, hogy azokat megint csak nehéz rákötni a kábeltévére pl, ha éppen azt akarom nézni.
-
-
katt777
félisten
Trivialitásokat fölösleges hangsúlyoznod.
Jó pár kódolást kipróbáltam, szűrőket és miegyebeket, nem is mindnek ua. kellett. De a szemcsésedésen lehetett finomítani, és más képhibákon is, hogy ne szúrják az ember szemét.
Én zenékre vagyok érzékeny, filmben annyira nem zavar némi kódolási veszteség, mert egy film élvezete szerintem utoljára múlik a kép minőségén (persze bizonyos határokon belül). Persze anno mi még örültünk, ha sikerült vhonnan egy alámondásos, 50x átmásolt Conan kópiát szereznünk.(No de volt bakelit lemez.)
-
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #9867 üzenetére
Akkor ránagyítasz, ha kell a szabvány méret, ennyi.
-
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #9865 üzenetére
Én is azt tettem.
-
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #9858 üzenetére
Nálam a TV2000Xp és a 3200H is gy hozta be, mert másik videóval volt feléve, mint amivel digitalizáltam, ennyi is elég neki, v. fej elmozdulás, de sokszor a szalag 1mm-es széle volt sérült, ilyenkor még zajcsíkot is kaptam a kép alján.
-
katt777
félisten
Eltűnt a szabad TV tuner a Media Centerből, semmilyen TV adást nem tudok fogni vele, hiába nem fut a PVR2. Mi okozhatja a bajt? Windows install után simán működött, és most egy más jellegű hiba miatt ua win van rajta frissítés nélkül, csak pár szoftvert telepítettem, amelyeknek semmi közük a tunerhez. Van valami ötlet, hogy ne kelljen a szűz win particiót visszatenni, és mindent újra feltelepíteni + beállítgatni 2 napon keresztül?
-
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #9852 üzenetére
Hát, sztem igen. A 3200H elment vele.
-
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #9849 üzenetére
Hát, a proci és a tuner kizárható, mint hibaforrás. Marad a nem túl acélos lap és a hangkártya.
Talán az USB miatt. -
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #9847 üzenetére
Hát, AMD megkerüli ezt a dolgot, de akkor a szarságaikat is el kell viselni. Konfigod nincs kitöltve, szóval nem tudom, ez szóba jöhet-e.
-
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #9845 üzenetére
Az a baj, hogy amíg a windows lényegében kiheréli az összes hangkártyát (értsd: nincs hardveres mód), addig az alaplapi lényegében elegendő.
-
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #9843 üzenetére
No, akkor ott tuti valamilyen hardveres probléma van, nálam még egy P4-en sem volt probléma, és akadt AMD-s meg pár Inteles konfig is W7-tel, W8-cal.
-
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #9841 üzenetére
Akkor passz.
Hardveres mód kikapcsolásával sem? Ez a másik lehetőség, de nálam akkor mindig elcsúszik a hang 1-2 mp-et.
Amúgy miért nem használod a WMC-t?Nem kell üzemmódot váltani, probléma nélkül felvesz mindent.
-
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #9835 üzenetére
Indítsd újra a felvételt. Simán megcsinálja, hogy elsőre fekete képernyőt ad, másodikra (v. harmadikra) meg rendesen felvesz. Ha veszek valamit, mindig jó előre indítom, ha elcseszi, van még esély. Ezt a Winfast PVR2 csinálja, bár vmi win frissítés is közrejátszhatott benne (vagy a W8), mert eddig nem tette (már az előző verzióval is előfordult, kizárólag analóg módban.
-
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #9830 üzenetére
A földhurokra.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #9820 üzenetére
Na, ahogy mondani szokták, azokban "volt még vas".
Eleve nem úgy készültek, hogy éppen csak működjenek, amíg le nem jár a gar.
Realtekről jut eszembe, még a driverével is vigyázni kell. Soxor előfordul, hogy a support meghajtóval elvész a hangerő nagy része, vagy más problémákat produkál, eddig még mindig érdemesebb volt az alaplap supportján mellékelt régebbi, ne adj isten modifikált (ezt nem tudom, de több gyártónál is jobb volt ez) verziót használni. Esetleg a Realtek saját maga szűr zajt, amitől a hang is veszik/tompul?
Na ez egy kicsit off, de azért kíváncsi vagyok rá, mert az elszeparálást több lapon is láttam már, az önmagában nem új. Ezért is tartom szarabbnak a nem ilyen körültekintéssel gyártott lapokat, mert ehhez aztán nem sok extra befektetés kell, amennyiben e megoldásról van szó.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #9815 üzenetére
Hát, akkor ez a hibaforrás kizárva.
3200H-m már azóta megvan, hogy új volt, ma sincs vele probléma, előtte TV2000XP szolgált ki több konfigot 64-bites rendszerek megjelenéséig, mert ahhoz szartak drivert írni.vfo7: Még mindig ugyanazt mondod, amit én.
Pedig 1xű a logika: a jóhoz képest a gyenge szar. Én speciel a mikro-"hifi"-ken tudok sírni egyébként.
Amúgy tévedsz, mert ha mindenre minőségi alkatrészt tennének, akkor az is olcsó lenne a nagy gyártási mennyiség miatt. Pusztán arról van szó, hogy a gyártók extra profitot akarnak zsebre tenni egyébként elvárható minőségi szolgáltatásokért. De ahogy a 17.000Ft-os bt hangszarókat elnézem, még az ócska cuccokért is. -
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #9810 üzenetére
Zajszűrés, alaplap? Vannak alaplapok, amelyeknél nem 100%-os az elektromos szigetelés, bebúgnak/zörögnek/ciripelnek a hangba. Bizonyos gyártók direkt hangzásra kihegyezett lapokat is árulnak, amivel gyakorlatilag nyíltan elismerik, hogy a többi lapjuk szar.
Kábelcsere nem segít rajta. POersze nem biztos, hogy ez a baj, csak a jelek alapján eszembe jutott.
-
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #9792 üzenetére
Hát, én 1 adást is nehezen találok, amelyet érdemes lenne nézni...
De a tuneren is lehet többet (2-t), bár csak bizonyos adások jönnek együtt.
-
katt777
félisten
válasz
Atomantiii #9787 üzenetére
Vedd fel videóra, aztán mentsd ki onnan (16:9 formátumot add meg betöltéskor), vagy képszerkesztőben lődd át 16:9-be.
McDog: Kiválasztottad a vonalbemenetet? Win hangkezelőben aktiváltad, illetve nincs elnémítva?
-
katt777
félisten
Eltaláltad. PárX már befagyott, de hozzá kell tennem, hogy mostanában van már rendes netem, ezért a win is frissül, illetve a digitális adással is valami gáz van a királyi adók átalakítása óta (alig foghatóak, akkor is csak kb. mm pontosan beállított antennával). Az biztos, hogy az anno problémajavításra ide feltöltött yume codec packot totálisan kivégzi (kiskép -> nagy kép -> kis kép: garantált feketeség és fagyás).
-
katt777
félisten
2. monitoron teljes képernyőn mitől lehet, hogy a kezelőpultnak csak a teteje emelkedik fel a kép aljára?
-
katt777
félisten
Egy hasznos infó: VGA-t cseréltem (ez még nem az
). Amióta nV driver van a gépen, tökéletesen megy a hardveres felvétel analóg módban, míg AMD-vel sötétségre váltott a kép, vagy csak nem vett fel.
-
katt777
félisten
Valamit mindig elfeledek megkérdezni, de egy W telepítés megint eszembe juttatta:
Hogy a fuckba lehet kiirtani a 0-ra tett, láthatatlan parancsikont? Telepítem a PVR-t, és attól kezdve nem működik a 0 a billentyűzeten. Rájöttem, hogy a Wizard csinálja (ha kilépek belőle, és 0-t nyomok, elindul), de amíg át nem nevezem, addig nem tudok vele mit kezdeni, de még azután is csak tallózni akar, jó 5p után vette észre, hogy nincs fájl, és hagyta törölni végre a parancsikont. Aztán nevezhettem vissza, és működött a wizard és a 0 is. Hova a jó qrwa anyjába teszi a parancsikont? Legközelebb (v. frissítés után) csak törölni akarom, nem ezt a hülye játékot eljátszani újra. PVR-ben sehol nem találtam gyorsbillentyűket, és ez az idióta globálisan rakja a 0-ra, amit még egészen hülye programok sem szoktak.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Nekem minden W7-es drivert az aláírás-ellenőrzés kikapcsolásával sikerült felraknom. 3200H meghajtója szerencsére felment enélkül is, más viszont eszközkezelőből sem, mindenképpen felkiáltójeles lett, ha telepedett is, és persze nem működött.
raskolnikoff: W8 leírásában. Shifttel restartolsz, és kiválasztod ezt. Ha ez kell.
-
katt777
félisten
Most már tudom. Anno (kb. 20 éve) bementem a boltba, kértem koax kábelt, adtak, elhoztam, beszereltem. Nem tudtam, hogy többféle van.
Akkor analóg adás volt, tetőantenna elosztva, minden kép jött szépen. Kábeltársaságok óta vannak zavarok.
Most sem tudom, miféle háló van benne, nem vagyok villanyszerelő, sem műszerész. Csak annyit tudok, hogy fekete réz nincs, legalábbis természetes állapotában. -
katt777
félisten
Most rendkívüli elektronikai szakmai beszámoló következik.
A régi kábelben a zajszűrést egy olyan vékony alufólia szolgálta, ami a legdrágább csokik borításánál is jóval vékonyabb. Az újban kb. 1mm vastag, fekete, szövetszerű valami van. Nálam ez a kábelcsere megoldotta a zajokat. Ja, remélem, digitális antenna nincs bekötve, mert az durván bezavarhat, főleg, amióta UPC átment digitálisba. És akkor arról nem is szóltam, némelyik adó milyen tömörítéssel v. felkonvertálással jön.
-
katt777
félisten
Kábel és adásfüggő, nálam pl. a régebbi kábel gagyi árnyékolása okozott zavarokat, csere óta no problemo.
Happauge lehet, szoftveres módot használ. Nálam EVR-rel megy minden szépen, de ha éppen VMR9 módot v. szoftvereset választasz, az is mehet, de sztem csak a hardvereseben dolgozik a tuner, szoftveresben a rendszerre hárul a terhelés egy része (pl. VGA fel sem kapcsol UVD módba). -
katt777
félisten
Nálam W8 alatt kezdte el. Ha a jobb/bal nyilat 1xre nyomva tartod, felvillan a "Power" kapcsoló, hogy WMC módba vált. Nekem megoldást jelentett, amikor kihúztam az IR kábelét a kártyából, aztán visszadugtam,
esetleg nyomkodás és restart, de alapból szoftveres a gond.W8 alatt olyant is csinált a PVR2, hogy ha 0-t nyomtam billen (bármelyiket), parancsikont akart törölni, addig egyszer lehetetlen volt a 0-t használni. Tiszta rendszer install, semmi mókolás, minden telepítéskor ez van, és a láthatatlan távirányító is.
-
katt777
félisten
Alaplaptól függő. Én győztem olyan alaplapot keresni (AMD, és Intel fronton is), amelybe PCI-X-es karit be lehet tenni, mert az összes csökött agyú tervező a VGA slot alá teszi be az egyetlen PCI-X1 slotot.
A barmok nyilván sosem láttak még dupla hűtésű VGA-t.
Vagy VGA slotba teszed lejjebb, de akkor több PCI-E sáv kiesik.
A pontos spec a gyártó honlapján megtalálható, de nekem is úgy rémlik, hogy a csatoló a különbség. Esetleg az újabbat más alkatrészekkel szerelték, de ezt daa-raa-ék biztosan jobban tudják. Képminőségben nem hiszem, hogy lenne különbség.
A jó alaplapban VGA felett ott egy PCI-X1.0 csati, aztán nem zavar be semmibe. -
katt777
félisten
válasz
Dr.Adonisz #9652 üzenetére
Beállítottad a hangforrást?
Gondolom, felvétel jó volt, csak ez hibádzott. Elsőre azt feltételeztem, hogy OK, olyan esetben az audió váltás meg szokta oldani.
-
katt777
félisten
válasz
Dr.Adonisz #9649 üzenetére
Nyomd meg az A betűt.
-
katt777
félisten
Nem hiszem, hogy bug lenne. Reset sem biztos, hogy segít. Vannak lejátszók, amelyek globális gyorsbillentyűket sajátítanak ki, ezeket érdemes lehet megnézni, és a saját billentyűiket saját használatra korlátozni. Nincs rosszabb, mint amikor több program is ugyanarra megy rá.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #9644 üzenetére
Az tipikus AMD-hiba, hogy emitt jelentkezik, amott meg nem. A befagyás gyanús, mert ha pl. órajelekkel kísérletezik az ember (vagy éppen degradálódott a kari), előfordulhat ilyen. Ettől függetlenül sanszos a codec is, azért is írtam.
Az AMD codec-ek nálam bizony idén márciustól augusztusig MINDIG hibát okoztak, bár nem kimondottan Winfastban, hanem bármiféle hardveres videó lejátszásban. Ált. léptetésnél csak a hang lépett, a kép csak fél-1 perccel lemaradva követte, ha egyáltalán. -
katt777
félisten
Sejtettem, hogy AMD kártyád van. Némelyik meghajtóban gáz az Acc. Vid. Trc. driver 8vagy maga a meghajtó), de simán az órajel-ugrálás is betehet neki. Fix profillal fixálható (esetleg fesz emelés), drivert eltávolítva tesztelhető, fennáll-e még a hiba.
Problémát okozhat valamilyen codec ütközés, vagy csak rossz beállítás.
Szintén probléma lehet egy rossz PC/VGA tuning.
Ja, meg valami elcseszett win frissítés.
Én ilyenekkel találkoztam, a tuner-tudorok majd megmondják a többit.
-
katt777
félisten
Avermedia saját szoftvert mellékel, természetetsen microUSB-s a cucc, és Androidos készülékeken gond nélkül működik (állítólag), bemutató ipon-on.
Router nincs, még a rohadt mobilnetes (UPC/Vodafone) sim sem működik a kártyafüggetlen telefonban.
Úgy netezek telóról, hogy a gépbe kell dugni a sticket, aktiválni a lap wifijét, de a mobilnetet még átosztani a saját AP-ra, kicsit sem bonyolult.
-
katt777
félisten
Pl. mi? Milyen "új" verziókról van szó? Nekem évek óta megvan, a kezelőszoftvere eddig minden Windows platformon rendben működött.
azbest: Épp a minap néztem okostelóhoz külső tunert erősítős antennával, feleannyiba kerül, mint a géphez, és felvenni is lehet vele. Lehet, arra kell váltani, aztán a teló képét átküldeni a gépre. Az biztos, hogy a gépem tökéletesen kezelhető telóról (kép, hang is átjön), de fordítva nem próbáltam.
Sajna az analóg kártyámat a régi géppel együtt el kellett adnom, mert 64-bites driver-támogatást TERMÉSZETESEN nem kapott. Bár TB-nek meg régi játékokhoz megtarthattam volna, mert a tököm tele az új OS-ekkel, meg főleg az AMD drivereivel, hogy egy rakat régebbi játék nem fut.
-
katt777
félisten
Ez van, üzlet: nem fizetnek érte, de az árát a vevőtől busásan megkérik. A gond ott van, amikor több 100.000Ft-ot elkérnek egy hibáktól hemzsegő programért, és még egyet sem láttam, amelyikhez ne csorogtak volna a javítások mega szerviz-csomagok. Próbálnák ezt a szoftvergyártók bármi másban megcsinálni, bentlakók lennének a fogyasztóvédelmi hatóságoknál. De nem, itt még védik is őket, EULA-ban ott van, hogy edd meg, amit vettél, a program "as is". Vajon a programozók és munkaadóik mit szólnának, ha a remek fizetésükért vennének egy kocsit, amelyhez utánpótlásként, darabokban adnák az alkatrészeket, hátha majd képesek lesznek 90-nel és egyenesen menni? "As is."
No de nagyon off-ba mentünk, csak a véleményemet írtam le a szoftverekről. 20 éve még feltelepítettem valamit, és az gond nélkül működött, csak akkor még nem nagyon volt adatgyűjtés és nyomkövetés (internet), meg egy rakás, saját pénzén bétatesztelő balek. -
katt777
félisten
Azért a Holdra szállást nem nagyon upgrade-elték azóta.
daa-raa: Amíg Mo-ra a nyugaton leselejtezett, kidobott (ne adj isten, szabvány előtti) cuccot hozzák be horribilis támogatásokkal (lásd még: mobilnet-sebesség), addig nem is lesznek normális adások. A hardverek a legújabb berendezésekhez készülnek, azok meg itt majd akkor lesznek, amikor azokat is kidobják nyugaton (vagy éppen keleten
), de addigra megint újabb szabványok keletkeznek, tehát minden marad a régiben.
azbest: A foltozgatás minden szoftver halála (lásd: AMD driver
). Amikor nekem írnom kellett, inkább újat csináltam, mert gyorsabb és üzembiztosabb, főleg, ha más programját kellett volna módosítanom.
-
katt777
félisten
Ezzel tisztában vagyok. Amúgy az elektromosság okozta mágneses zavarra gondoltam. Nem vagyok fizikus, suliból hozott ismereteim vannak, aminek nem volt része a nagyfrekvenciás 1x1. Vagy nem figyeltem.
Ha pontosan tudtam volna, mi miért történik, nyilván nem is érdeklődöm.
daa-raa: Na, én erre gondoltam, amikor azt írtam, hogy másfél éve semmi probléma. Vagy csak ennyi idő elteltével jelentkezne, és egy alig használt másik antennával is, amelyik a szekrényben pihent? Ezért gyanakodtam a kábelre.
Van más kérdésem nem is egy:
Kiderült, hogy a hardveres előnézet okozza a felvétel befagyását analóg módban. Ha viszont kikapcsolom, akkor felvétel alatt szétnyújtja a képet a PVR2. Van erre vmi megoldás, vagy kézzel kell kapcsolgatnom a képarányt? Pl. 16:9 módban szépen jön a 4:3 kép, de a nyújtás miatt 4:3-ra kell váltanom, de akkor meg hülyén néz ki a 16:9-hez szabott kezelőpult a kép sarkában.
Digitális adás olykor akad és kockásodik, tiszta vételnél és királyi adóknál is, ami még hagyján, de ha nem teszi, v. néma felvételt csinálok, video szerkesztő progi akkor is kidobál különféle hibákkal, mert szar lesz a videó fájl. Erre vmi megoldás, kodek csere lehetséges?
-
katt777
félisten
Tilos? Mióta? A support sehol nem írta, hogy ezt kerüljem, ráadásul évek óta így használom problémamentesen. Annyi zavar volt eddig, hogy ha bekapcsoltam az antenna erősítőjét, akkor szemcsésedett az analóg kép, gondolom, a mágnesesség miatt. Egyébként nem közösítve van (elosztóval), hanem bemegy a kábel az antennába, az adja tovább a jeleket, nem csupán sima egybevezetéssel, mert közben van a nyák és az antenna rendszere. Ettől persze még lehet, hogy tényleg csak egybe vezeti őket.
Martin Eden: Kösz. Azt tudom, hogy változtattak, csak felkészületlenül ért a 3 digitális adás kilövése.
-
katt777
félisten
Bakker, próbaképpen ma kihúztam a kábeltv vezetékét a szobaantennából erre hip-hop megjelent mind3 ker. adó. Mit csinálhatott a UPC? Nem vagyok elektroműszerész, de ha a kábel nélkül megint jó a vétel, akkor erős a gyanúm, hogy nem ugyanolyan jel jön rajta, mint egy héttel ezelőtt. Egyébként tucatnyi analóg adás is eltűnt.
-
katt777
félisten
Végigzongoráztam az összes frekit, beállítás. A legutolsó KÓDOLT program is tisztán ott van, több képernyőre való, több sávon is. Ker. adók nálam is vmivel gyengébbek voltak (értsd: antennamozdítással hamarabb vesztettek jelet), de tisztán foghatóak, ráadásul több irányból (adóból) is.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Van olyan?
Az antenna évek óta ugyanaz, de próbáltam másikkal is, pozíciót meg 360°-ban kipróbáltam.
Olyan, mintha vmi akadályozná a vételt, de nem tudom, hogy mi. Pár hónapja az osztrák csatornák váltak elérhetetlenné egyik napról a másikra, és nem volt zavar, jelcsökkenés, egyszerűen eltűntek. Ezek most ugyanúgy, a királyi TV (és a propaganda) viszont kiválóan fogható. -
katt777
félisten
Kicsit OFF, de nem tudtok vmit arról, hová lett MindigTV-ből az RTL Klub, TV2 és a Euronews? Legalábbis Nyugat-Magyarországon. Rákerestem, magas érzékenységgel sincs meg egyik sem.
Mindig TV oldalán semmi karbantartás infó. -
katt777
félisten
Gadgetet telepítetted, vagy az egész csomagot?
Van telepítő (lehet, fertőzött), amely eltünetheti (némelyik az összes gadgetet kilővi nálam W8 alatt, aztán mehet vissza a partíció, mert egyiket sem lehet sehogy működésre bírni).
Reg-be nem pucoltál bele? Mert lehet, hogy ott meg telepítettnek érzékeli, ezért nem rakja vissza. Vagy csak nem lapoztál a következő oldalra gadgeteknél?
Esetleg egy win frissítés veszélyesnek ítélte?
Én lepucolnám a PVR-t, ÉS kiirtanék minden ott maradt beállítás-fájlt, reg-bejegyzést. -
katt777
félisten
Rég jártam erre, de lenne egy kérdésem, mielőtt még összezúzok valamit.
Egy ideje, drivertől függetlenül, analóg felvétel alatt csak fekete képernyőt látok, többx újraindítva a felvételt 2.-3. alkalommal elindul, viszont nézhetetlenül akadozóvá válik. Az sem számít, milyen profilt állítok be (legalábbis hardvereset). És rohadt idegesítő, ha nem tudok felvenni valamit.
Valami tipp a megoldásra?
Megj.: Nem érdekelnek a "digitális tévézz"-jellegű beszólások, UPC analógban ad. -
katt777
félisten
A 3.01-es AB egy nagy halom szarkupac!!! Még sima 3D vezérléssel is elszáll, képhibák és fagyások garmadáját produkálja ua. beállításokkal, amelyekkel a 3.0.0 teljesen rendben fut. Hozzáteszem, egy ilyen WDM.dll elszállásom a 3.00-val is volt (de RTSS a legfrissebb), viszont éppen akkor telepítettem a CCC csomagot a driverre, amibe bármelyik AB bezavarna, csak ott felejtettem.
-
katt777
félisten
Hát, lassan megjött a megoldás, hála az AMD kegyelmének. A 14.7RC1 verzióban ISMÉT működik a hardveres gyorsítás, halleluja! De azért egy WHQL meghajtót beleértve is 3 hónapi szar volt az összes.
daa-raa: Az újabb PVR-ekhez kell még a javított codec-csomag? Csak mert amióta azt nem telepítem fel, WMC sem jelez ismeretlen hibát és száll el. Ettől persze még nem biztos, hogy ez okozta a bajt, csak most pont belefutottam egy W7 telepítésnél. Rendszert vissza, codec csomagot meg nem, és láss csodát, ismét működik.
Kicsit off, de tudtok tippet arra, W7-en miért nem lát egy rakás analóg csatornát a kártya/WMC, miközben W8-on WMC-vel és W7/W8 PVR-ben meg minden OK?
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #9501 üzenetére
Ha AMD driver fent van, akkor csatornák közötti váltáskor tuneren (HD) 10mp, mire kép jön a hanghoz, de videó lejátszó szoftvernél szintén. Hang ugrik, ahova húzom, kép nem. Ahogy eltávolítom a meghajtót, "ált. MS videokártyával" tökéletesen működik. Nem tudom, mit hagyott fent a 14.6RC2, de szabályos eltávval, majd 14.6b-tfeltéve ugyanez a jelenség, pedig amikor csak előbbi volt fent, nem jelentkezett a hiba. Ergo nem Leadtek hiba, csak egy újabb AMD.
-
katt777
félisten
Bakker, már WMR9 üzemmódban is elkezdte. Tanácstalan vagyok.
Asszem megpróbálok egy reinstallt (PVR), de ha az új verzió rossz, nem sokat nyerek vele.
-
katt777
félisten
Mostanában HD adásoknál (királyi tv-k), de van, hogy osztráknál is 15-20mp, mire bejön a kép. Lehet, hogy ezt az AMD drivere okozza, vagy más probléma? Sajnos nem tudom, mikor frissítettem a legújabbra, de úgy rémlik, azután kezdődött a probléma (VB nézés közben nem kicsit gáz volt 2 meccs között ide-oda kapcsolgatni). Vagy az újabb PVR2 verzió? Csak mert azt is frissítettem vmikor.
Ja, csak EVR módban csinálja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- Kutya topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest