-
garga01
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomantiii
addikt
Az alaplapod eléri a pc házban a legalsó slotokat szélességben vagy van olyan szabad kártyahely a házon ahova nem ér el az alaplap?
Mert ha nem akkor ugyanúgy bele lehetne fogatni az alaplapot taró lemezbe oly módon, ahogy az alaplap van rögzítve.
és akkor lehet még a magasság is jó lenne és lehetne a kártyát rögzíteni.
-
-
Atomantiii
addikt
A PCI-os foglalaton van 4 furat, azt kb úgy lehetne rögzíteni, mint az alaplapot.
Ha esetleg még a méretek is jók a házhoz, akkor ha mondjuk kis alaplapod van és nem éri el a háznál az alsó kártya slotoknak a helyét akkor még akár szépen be is lehet faragni a helyére a kártyát.
Bár nem tudom ezen milyen chip van, de gondolom elbír azzal a sebességgel ami a tuner kártyának kell. Csak nem látom jól erről a képről, hogy hány pines táp kell neki? 3x2 talán?
Egy próbát megérhet, de kb többe kerülne a posta, mint a termék. -
törölt tag
Ez most a Winfast driver eszközillesztő miatt van. PVR2 2.0.3.60 program müködik, de a felvételt egy hardver változás gátolja. Évekkel ezelőtt egy AMD videókártya driver cserét követően nálam is volt már ilyen hibaüzenet. Megoldás lehet a Winfast drivert és a PVR2 programot eltávolitani és újratelepiteni a gépre, de valamikor egy korábbi videókártya drivert kellett visszatelepiteni. PxPVR 2200 driver [link]
-
Csorbi
addikt
Windows Update nem szed le hozzá drivert? Win7 alatt még fennvoltak a driverek a Windows Update-n is, nem kellett külön telepíteni. Még megvan a talán legutolsó hivatalos driverem és PVR2-m, feltettem ide: [link] Próba, hátha... Lehet érdemes a telepítő exe-t kibontani, és kézzel beadni neki.
-
-
-
Varga Csaba
aktív tag
A távirányító biztosan nem műszaki hibás, hiszen kimegy az IR jel...
Valamiféle szoftveres galibára gyanakszom, mert mikor a fő gépen nem működött az IR vevő akkor kipróbáltam a tartalék gépen és ott vidáman funkcionált egészen tegnapelőtt estig, azóta azon se megy..
A pc távirányíthatósága pedig hiányzik mert media playerként is használom, tv-t már jó ideje nem nézek rajta pedig a tuneren jön az analóg jel...
-
Atomantiii
addikt
Igen tudom, bármire van állítva amikor rámegyek a felvétel gombra minden hangeszköz hangerejét lenémítja a winfast.
Tehát ki van jelölve a hangkártya programjában is, hogy line in legyen a felvétel hangereje, illetve a winfastban is, ezzel nincs is baj.
Viszont hangom csak akkor van lejátszásnál (tehát még nem kattintok a felvétel gombra), ha a win 7-en a vonalbemenet tulajdonságainál be van pipálva, hogy eszköz figyelése, ekkor ha rá van kötve valami a kártyára szépen be is adja a line in-re a hangot.
Ha pedig rámegyek a felvételre, akkor mindenféle hangeszközt lenémít a winfast, de ha elveszem a némítást, akkor duplán hallom hangot felvétel alatt, amikor az eszköz figyelése be van pipálva.
Ha nincs akkor meg nincs hangom a winfastra kötött eszközről, mert lenémítja a line in-t.
Na mindegy úgy tűnik amikor fel akarok venni simán elveszem a némítást róla és akkor lesz hangom.
-
Atomantiii
addikt
Most erre a tv kártyához kapott kábelre csatlakozok az rca (composite) bemenetre.
Csak még van rajta egy kék színű jack dugó, ami a hangkártya vonalbementére megy és az adja tovább a hangot.
A régi gépemmel rendben volt a dolog így, de erre nem tudok rájönni mi a kínja lehet.
Még azt meg tudom próbálni amit javasoltál azzal a kábellel a kék jack helyett, de szerintem ugyanaz lesz a jelenség.
-
Atomantiii
addikt
Lehetséges, még azt az egyet nem próbáltam.
Csak akkor mit kell kiválasztani hangforrásnak?
De ugye a másik hangkártyánál elég volt a line in-re csatlakozni + a composite bemenetre a leadtekes kártyához kapott kábellel. Most is működne, csak vagy nem hallom a hangot felvétel közben, vagy kétszer is hallom.
-
törölt tag
Micsoda? A Leadtek tunerhez való WHQL driver? Meglepne.
WHQL - Windows Hardware Quality Labs
Semmi köze az nV-hoz. A MS kompatibilitást tesztelő részlege, ami tanúsítványt ad ki arról, hogy az adott sw/hw megfelel a MS által előírt minimális kompatibilitási és stabilitási feltételeknek. Elméletileg minden gyártó minden driverének meg kell felelnie ennek, máskülönben nem fog elindulni a Windows-zal. Persze nem adja ingyen a MS, eszközönként (azaz eszközazonosítónként*) és OS-enként (azaz OS verziónként**) $150-t kértek hat éve a bevizsgálásért (a sikertelenért is). Ezért nem erőlteti sok gyártó a sűrű frissítést.
* - Emiatt van az, hogy egyre több gyártó a hw revíziókhoz nem társít új eszközazonosítót. Eszük ágában sincs újra fizetni a MS-nak apró változtatások miatt.
** - Azaz pl Win 7 esetén kapásból ötször kell ezt kifizetned (Home Basic, Home Premium, Professional, Enterprise, Ultimate). Azt nem tudom, hogy az N-es verziókat külön kezelik-e, és hogy a Starter-rel foglalkoznak-e.
-
katt777
félisten
Most rendkívüli elektronikai szakmai beszámoló következik.
A régi kábelben a zajszűrést egy olyan vékony alufólia szolgálta, ami a legdrágább csokik borításánál is jóval vékonyabb. Az újban kb. 1mm vastag, fekete, szövetszerű valami van. Nálam ez a kábelcsere megoldotta a zajokat. Ja, remélem, digitális antenna nincs bekötve, mert az durván bezavarhat, főleg, amióta UPC átment digitálisba. És akkor arról nem is szóltam, némelyik adó milyen tömörítéssel v. felkonvertálással jön.
-
bzoley
veterán
Attól függ, mi az a szűrő. Lehet galvanikus leválasztó, hogy ne rázzon a kábel a gépnél, de az annyira nem jellemző. Inkább visszirányú szűrő lehet, ez a hálózatot védi a gép felől érkező zavaroktól.
Lehet maga az elosztó is rossz minőségű, a csatlakozók is lehetnek rosszul felrakva. F-csatlakozókat fillérekért vehetsz. Réz beles, háromszoros árnyékolású kábel sem egy drága dolog.
Viszont voltak egy időben ugyanilyen ferde csíkjaim, hol erősebb, hol gyengébb volt a zavarás. Ezen egy dolog segített, le kellett cserélnem a Zalman cpu-hűtőmet, az generálta a zajt, nem tudom, hogyan.
A kábellel kerüld a tápkábelekkel való párhuzamos futást, már ha megoldható. -
bzoley
veterán
Ahogy katt777 is írta, valamilyen zavar látható a képen. A másodikon inkább gyengébb jel, de ez lehet a kábelezés miatt.
A Haupp sem sokkal jobb, csak az jobban elkeni a képet. A dvr3200h nem maszatol annyira, szinte semennyire.
Nálam régen így nézett ki a dvr3200h(bal oldalon, a jobb oldali a dvr3100h): -
katt777
félisten
Kábel és adásfüggő, nálam pl. a régebbi kábel gagyi árnyékolása okozott zavarokat, csere óta no problemo.
Happauge lehet, szoftveres módot használ. Nálam EVR-rel megy minden szépen, de ha éppen VMR9 módot v. szoftvereset választasz, az is mehet, de sztem csak a hardvereseben dolgozik a tuner, szoftveresben a rendszerre hárul a terhelés egy része (pl. VGA fel sem kapcsol UVD módba). -
törölt tag
Inkább arról van szó, hogy a PCI-os Conexant dekóderekben (CX23880/1/2/3) van egy bug* (32 bites DMA kezeléssel összefüggésben), ami 64 bites OS alatt problémákat okoz. Mivel a DVR3100 H-n levő CX23418 egy CX23883 broadcast decoder és egy CX23416 hw encoder egybetokozva pár új (de szintén bugos, így letiltott) képességgel megfűszerezve, így ez is érintett lehet. Biztosra nem tudjuk mondani, mert jelenleg egyikőnk sem rendelkezik ilyen tunerrel.
-
katt777
félisten
Alaplaptól függő. Én győztem olyan alaplapot keresni (AMD, és Intel fronton is), amelybe PCI-X-es karit be lehet tenni, mert az összes csökött agyú tervező a VGA slot alá teszi be az egyetlen PCI-X1 slotot.
A barmok nyilván sosem láttak még dupla hűtésű VGA-t.
Vagy VGA slotba teszed lejjebb, de akkor több PCI-E sáv kiesik.
A pontos spec a gyártó honlapján megtalálható, de nekem is úgy rémlik, hogy a csatoló a különbség. Esetleg az újabbat más alkatrészekkel szerelték, de ezt daa-raa-ék biztosan jobban tudják. Képminőségben nem hiszem, hogy lenne különbség.
A jó alaplapban VGA felett ott egy PCI-X1.0 csati, aztán nem zavar be semmibe. -
azbest
félisten
Nincs bajom a pci kártyákkal. A bugos CX23880 chippel én is szívtam, nekem is van dtv1800h-m. Az általad ajánlott kártyán is ugyanaz a chipset van, így valamilyen formában jelen lehet a bug.
Ha tévé nézés közben is az mpeg2 tömörítő live preview módját használja, akkor valsz ez nem jelentkezik annál a kártyánál, mert úgy talán máshoz kerül át az adat. Viszont ez nem biztos. Szóval lehet azzal a kártyával is ugyanaz a probléma lesz.
Én egy fapados kínai analóg usb tunert vettem, ma már ritkán nézek analóg adást. Az usb dvb-t tunerek pedig fillérekért vannak. A pci kártya most nincs is a desktop gépembe téve. Ha most vesz új tunert, akkor pcie vagy usb az amit érdemes, mert az később is használhatja. Persze, ha fillérekért megvan egy használt és jól működő pci kártya, akkor a mostani gépébe még lehet jó választás.
-
törölt tag
Ami az egészben az érdekes az az, hogy a PxTV1200, PxPVR2200 és a PxDVR3200 H ugyan azt a drivert használja, a Leadtektől is ugyan azt töltöd le hozzájuk. (Az ftp-jükön ha jól emlékszem a PxPVR2200 nevű mappában van a driver.)
Bocs, hogy nem jelentkeztem az utóbbi napokban, nem igazán értem odáig, hogy felrakjak egy W8-at bármelyik vinyómra.
-
azbest
félisten
nem erre gondoltam: ha előg erős a proci, akkor elviszi a hd adást a gép, csak a modernebb videókártyák már segítenek (szinte teljesen leveszik a proci válláról a tehet) a hd videó játszásnál, ha a program is támogatja a dxva módot. A pvr2 jelenleg bugos: dxva módban fagy... de mivel a te kártyád tudtommal nem tudja a dxva módot, így nem is használhatod vele ... ebből következik, hogy a fagyás oka nem a pvr2 dxva kezelés bugja
(#6707) daa-raa:
vlc player... hogy miért?
- dxva támogatás, fagyás nélkül (sajna 1.0 nem támogatott, csak a 2.0, így xp vagy régi hardver nem játszik, de nekem az integráltammal jó 7 alatt)
- streamelés (akár a muxon belül minden csatornát külön streamel egyszerre)*
- korábban felvett teljes mux ts szétkapása vagy streamelése*
- rádió
- be lehet nagyítani 16:9-re a 16:9->4:3 gyászkeretes adásra*: azért ehhez némi hozzáértés is kell, hogy be tudd paraméterezni, nem átlagos használat, egy csomó képességét nem is ismerem még
ami hibádzik:
- azt hiszem epg-t nem tud, vagy legalábbis nem láttam
- nem annyira hiba, de kényelmes használathoz playlistbe kell tenni az adókat, amire automatizált megoldás azt hiszem csak linux alatt van (scan -> channels.conf)
---nem egészen ingyenesen, de a win7 media center is egész jónak tűnik, usb tunerrel egészen gyenge gépen is vitte a hd adást és epg is megy, a rögzítést nem néztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Horgász topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bittorrent topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- CORSAIR K55 RGB PRO XT (Kartámasz nélküli) INGYEN FOXPOST
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest