- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
-
garga01
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AttyVin
aktív tag
Talán még jár erre valaki.
Egy PxDTV2300 kártyát használok W10 alatt.
Érthető, hogy egy kb. XP szintű eszközzel vannak gondok, de mostanában egyre bizonytalanabb a működése.
Én leginkább rögzítésre használom (MindigTV). Mostanában egyre gyakrabban rendetlenkedik....
Programozva általában elindul, viszont gyakran látszólag lefagy, de közben a háttérben megy a felvétel, amit rögzít is (mondjuk a minőség is gyakran lutri). Nagyobb gond, hogy a beprogramozott műsor végén nem áll le és a gépet sem állítja le (hibernálás).
Néha a PC nem is érzékeli a kártyát. Ilyenkor csak teljes a kikapcsolás (áram is!) után indul újra.Próbáltam a prioritásr, a komptabilitást, a rendszergazdai beállításokat módosítani, de rapszódikus működés nem változott egyelőre....
-
AttyVin
aktív tag
Ha még használ ilyesmit valaki...
A "tisztelt" szolgáltató lekapcsolta nálunk a korábbi kábeles analóg rendszert, így át kellett állnom az "atennás" digitálisra.
(Lehetne STB-s megoldást is kérni, de a korábbi csatornacsomag egy részét nem biztostanák, így marad egy korábbi, de megfelelő csomagú digitális elérés "rendes" TV-vel + Leadtek "csökkentett" tartalommal...)Kérdés.
Hogyan lehet a WinFast EPG-ben a digitális csatornák sorrendjét beállítani tetszőlegesen?
Ugyanis a csatornalistát átszerkesztve, azt nem viszi át a program automatikusan az EPG felületre. (Ez az analóg módban simán működött).
A digitális EPG az adókat egyelőre csak a frekvenciák emelkedő sorrendjében mutatja...Valamelyik, a program által generált .ini vagy .txt fáljban kell sorrendet beállítani?
Az adók logoival már sikerült megküzdenem, a service.ini fájl átírásával, de a másikra még nem találtam megoldást.
Köszönettel.
-
AttyVin
aktív tag
A következő dologba ütköztem.
A WInFast PVR2-nek van streamelési funkciója ("Élő közvetítés!").
Ezt elindítva próbálnám az adást androidos tableten lejátszani (mondjuk VLC-vel).
Viszont a PVR által megadott címen (pl. http://192.168.1.64:8080) nem épít fel kapcsolatot...Világos, hogy egy manapság "őskövület" program nem mindennel kompatibilis, de ezt még tudhatná...
(Maga a PC W10-es és egy ugyanilyen rendszerű laptopon azért működni szokott...)Van erre valakinek megoldása, tapasztalata?
Köszönettel.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Smalody #10463 üzenetére
Még 2017-ben használtam utoljára ezt a kártyát (most PxDTV2300 van W10 alatt).
Itt talán volna driver:
https://www.driverscape.com/manufacturers/leadtek/sound-cards/page2
https://www.download.net.pl/search/results?search-term=leadtek%20winfast&search-type=files
A WinFast PVR2-ből meg a 2.0.3.60-as az utolsó használható.
Esetleg a kompatibilitást is érdemes megnézni, mert W7 alá már nemigen van/volt a Leadtek-től semmi... -
AttyVin
aktív tag
válasz
AttyVin #10460 üzenetére
"Azt hiszem hogy félre értett. leszedtem a progikat innen vagy máshonnan már nem tudom, ha nem szedtem volna le el se tudtam volna indítani win10-en."
Azért írtam, hogy "saját tapasztalat alapján".
Nálam simán elkezdte a W10 keresni és felrakni a drivert, amíg ki nem lőttem.... Utána meg teljes "takarítás" volt, majd a külön letöltött driver... Ha valami fennmaradt az előzőből, néha bekavart... -
AttyVin
aktív tag
válasz
VHS fan #10459 üzenetére
Csak saját tapasztalat alapján.
Ne a W10 installálja automatikusan a kártya driverét, amit a netről szed le.
A topikban többször szerepeltek webhelyek, ahonnan még letölthetők eredeti driverek.
De így sem biztos, hogy a legutolsó verzió a jó, akár többet is érdemes kipróbálni...
És ezután érdemes próbálkozni a PVR2-vel (a legutolsó a .60-as verzió).
Hangcsúszás elleni "orvosság" valamilyen külön hangkártya beszerelése (ha az alaplapra integrált van eredetileg...).
Nekem így eléggé stabilan működik. -
AttyVin
aktív tag
Ha még valaki egyáltalán olvassa a topikot...
Korábban is írtam, hogy a PC (W10) elég rendszeresen "elveszíti" a tunerkártyát (PxDTV2300H), ami újraindítás vagy leállítás/áramtalanítás/indítás után újra elindul.
Ez tipikusan az ütemezett felvételeknél jelentkezik (volt úgy, hogy elutazás alatt vagy 2 napig ment "üresen" a gép, mert ugyan elindult a PVR, de mivel a kártyát "nem találta", a kikapcsolás már nem működött).Tudom, régi technika, nincs semmilyen frissítés/fejlesztés, nincs megfelelő kompatibilitás, "örüljünk, hogy egyáltalán még működik", stb,, de azért eléggé idegesítő ez a "random-működés".
Van-e valakinek hasonló tapasztalata, esetleg "megoldása".
Köszönettel.
-
AttyVin
aktív tag
Nálam most egy PxDTV2300 H van benn.
(Korábban volt TV2000 XP Expert és PVR2000 is, de az alaplapi PCIe miatt váltani kellett. Az adapterek nem igazán váltak be, pedig a TV2000 XP Expert +10 évig szolgált nagyon jól.)Ez W10 alatt is működik, de nálam néha "elveszíti" a TV-kártyát, ami általában újraindítással megint elindul.
VISZONT lehet, hogy több drivert is ki kell próbálni, nekem nem mindegyik volt jó. Például amit a W10 automatikusan töltött le, nem...A működéshez a WinFast PVR2 legutolsó (.60-as) verziója ajánlott.
Más szoftver is használható (próba-szerencse), de ez működik legjobban a Leadtek eszközökkel.A hangcsúszás visszatérő probléma, többen írtak róla.
Talán a legjobb - amit javasoltak az "itteniek" - egy külön hangkártya beszerzése. Nekem ez alapvetően bevált, de néha így is előfordul, ami nálam teljesen véletlenszerű. + egy elég erős hardver-konfiguráció sem hátrány....Én szinte csak TV-ként (PVR) használom. Sajnos a VHS átírása, még a legjobb minőségű felvételeknél is eléggé gyenge.
-
AttyVin
aktív tag
Ha még valakit érdekel.
Újra van működő xmltv-verzió (1.0.0): https://sourceforge.net/projects/xmltv/files/xmltv/ -
AttyVin
aktív tag
Kedves RoyaleEKO és vfo7!
A legfrissebb Winfast PVR2-es a 60-as verzió (WinFastPVR2_setup_20360 - de ez is régi már...). Ez több oldalon is fenn van és működik W10 alatt is.
Ez a kezelőfelület a "gyári", az OBS nem tudom dolgozik-e megfelelően a kártyákkal...A két kártyához esetleg itt kellene nézelődni:
https://drivers.softpedia.com/get/TV-Tuner-Co/LEADTEK/
https://www.driverscape.com/manufacturers/leadtek/sound-cardsDe vannak még itt-ott más források is, lehet keresgélni...
Nem tudni melyik lesz a jó, mert nekem más kártyáim vannak.
Lehet, hogy több verziót (ha van) is érdemes kipróbálni, mert például nálam a most használt PxDTV2300 H kártyához a W10 által automatikusan "talált" driver nem működött. Ajánlatos a kézi telepítés és az esetlegesen felkerült "automata" Windows-os fájlokat teljesen "leírtani"... -
AttyVin
aktív tag
válasz
AttyVin #10381 üzenetére
Közben érthetetlen módon magától "megjavult" a rendszer.
Annyit tettem, hogy végső mérgemben mindkét kártyát (TV, hang) kivettem a helyéről, megcseréltem, majd egy újraindítás-leállitás után (bár így is működött) megint a régi helyére dugtam.
És egyelőre "örö, bódottá" minden... -
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10385 üzenetére
USB-s Avermedia nekem is volt (illetve megvan még valahol a padláson), de az saját szoftvert használt. Nem emlékszem én sem, hogy a PVR "látta" volna...
-
AttyVin
aktív tag
válasz
AttyVin #10380 üzenetére
Lehet, hogy hardveres gond van a háttérben?
A PVR indítása után kicsit akadozik a hang, mintha alig hallhatóan pattog is, de később megszűnik a hiba..
Viszont a felvételen ez nem jön elő, csak a csúszás (persze ez összefügghet)."Idegen" videoknál, letöltött és régebbi anyagoknál nem hallani a hangban hibát, így valószínűleg (?) nem a hangkártya a "beteg"...
Még tesztelgetek. Van 3 TV kártya, csak az a gond, hogy kettő nem PCI-e csatlakozójú...
Meg ott az alaplapi hang is, megnézem azt is mit produkál.
-
AttyVin
aktív tag
Na, újra utolért az "átok".
Megint - talán már-már minden eddiginél jobban - csúszik a hang...
Pedig hangkártyán keresztül megy a dolog és nemrég egy SSD-re "költözött" a W10, amitől kellemesen gyorsult és stabilabb lett a rendszer úgy általában.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10374 üzenetére
Nem ismerem a Globalt.
Expert-em volt sokáig. XP, majd W7 alatt is futott és az átalakítóval - úgy emlékszem - a W10-et is "bírta". -
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10361 üzenetére
Mintha a Global-ban nem lenne rádió, de nem biztos...
Meg lehet, hogy az elektronikája is eltér. -
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10353 üzenetére
A "szomszéd" topikban (Ingyenes magyar EPG szerver...) találtam egy megoldást, de a gond, hogy mindig csak 2 nap van fenn (az xmltv egész hetet ad) és sajnos csak a DiGi-s csatornák működnek nálam, amikből jópár hiányzik..
De legalább ez is valami.
Elméletileg létezik az xmltv 0.6.1 verziója (hátha az már jó), de én csak Linuxra találtam meg eddig... -
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10351 üzenetére
Más kérdés.
Az xmltv .70-nel szedtem le eddig a port.hu-ról az EPG-t.
Vagy két napja nem csatlakozik fel, nincs letöltés (több gépen próbáltam).
Ez már korábban is volt, amikor a honlap valamit változtatott.Új verzió egyelőre nincs fenn sehol.
Van ilyen témájú topik is, de ott egy kicsit más a megközelítés, mert szerintem nem elsősorban a "mi" TV-tunereinkre építenek...
Volt korábban nekem is ilyesmi (a fiam írta), de az az oldal nincs meg (valami cseh volt), ahonnan "jött" a műsorlista...
Van valamilyen működő program az EPG-re?
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10349 üzenetére
Azért tényleg kellett egy kis "barkácsolás"...
Nálam pont úgy csúsztak el a csatlakozók, hogy éppen nem lehetett "faragni", így inkább cseréltem a kártyát.
Illetve, ha új házat veszek, lehet, hogy összejött volna. -
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10347 üzenetére
Hát, én a régebbi kártyákat a beépítés nehézsége miatt félreraktam, minőség ide vagy oda...
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10345 üzenetére
Talán még a (#10260) megoldása is lehet jó.
Így kártya vonalbemenetére lehet kötni a TV-tunert és a korábbi PC-kiépítésben ez nálam működött... -
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10343 üzenetére
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10340 üzenetére
Ilyen átalakítóval próbálkoztam 2000 XP Expertnél (mondjuk ott PCI-PCI-E irányban) de egy alaplap-csere után a hátlapi csatlakozók annyira elcsúsztak, hogy egyszerűen nem lehetett normálisan bedugni a kártya vezetékeit...
Különben így is működött minden. -
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10333 üzenetére
Esetleg itt:
https://drivers.softpedia.com/dyn-search.php?search_term=Leadtek
https://www.downloadsource.es/search/results/AE7A85591AF74F4B8581993BBF5FE4D2/
https://www.nodevice.com/drivers/tv-tuner-card/leadtek
http://www.baixaja.com.br/downloads/Drivers/Tv-Tuner/Leadtek/Page-1-0-0-0-0.html
http://www.filehungry.com/show/Leadtek
http://www.driversguru.com/s.php
https://www.driverscape.com/manufacturers/leadtek/sound-cards
https://driver.ru/?V=Leadtek&S=27Van még néhány hely lementve, de most ennyit találtam...
-
AttyVin
aktív tag
Egy kérdés.
A PVR2-n keresztül az "Élő közvetítés" hogyan nézhető androidos eszközön?
Az eddig próbált dolgok nem működtek (VLC, egyéb lejátszó stb.).
Mondjuk egy másik PC-n (pl. laptop simán működik a dolog, de alapvetően csak valamilyen Windows média lejátszóval)., "idegennel" nem).
Kösz. -
AttyVin
aktív tag
Úgy tűnik a W10 egyik frissítése bekavarhatott a "rendszerbe".
A PVR2 a PC újraindítás után nem indul újra automatikusan, az ikonja is eltűnik a tálcáról, természetesen nincs benne a feladatkezelő listában sem....
Újratelepítéskor feltelepül minden, a wizard ikonja a helyén van, működik is, de a következő újraindításkor megint törlődik az egész.
Gondolom, ha beleteszem az automatikus indításba, akkor mindig el fog indulni rendszerindításkor is, de eddig ez "magától" ment...Esetleg van valakinek ötlete, bár PVR2 is nagyon régi már....
-
AttyVin
aktív tag
Közben még egy kérdés.
A W10 alatt, ha iaz időzített felvétel véget ér, de nincs beállítva semmiféle kikapcsolás (hibernálás, alvó állapot), akkor a a rendszer nem kapcsolja ki a PVR-t sem.
W7 (és XP) alatt ez működött.
Van valahol valamilyen beállítás, mert nem találtam ilyesmit...
-
AttyVin
aktív tag
válasz
#00137984 #10308 üzenetére
Na, beszereztem - mint a driverekből is kiderült a meglehetősen régóta gyártásban lévő - Xonar DGX-et.
A W10-es rendszer nem ismerte fel, így először a mellékelt CD-ről kerestettem a drivereket, ami W7-ig volt csak meg.
Alapból semmilyen szoftvert nem találtam hozzá a lemezen.
Sikerült installálni és ment is a hang, bár először a PVR felületének beállításaival nem sikerült összehozni, de aztán minden a helyére került.
VISZONT az Asus honlapjáról leöltött W10-es frissítés hazavágta a hangot (vagy csak nem tudtam beállítani). Azzal települt egy saját kezelőszoftver is, de nem mentem vele semmire.
Így visszatértem a saját CD-re, végülis a cél nem a különféle hanghatások állítgatása, hanem, hogy a rendszer működjön stabilan.
Amúgy hangcsúszást tényleg nem tapasztaltam és talán valamivel gyorsult is a rendszer, hogy egy külön eszköz "felel" az audióért.... (Különben a TV-tuner mp4-es felvételkor sem megy 5-10 %-os rendszerterhelés fölé, tehát eddig sem ez volt a gond, hanem inkább tényleg a kártya "lassúsga").
Ami viszont érdekes, hogy a TV-tuner szolgáltatott kép/felvétel is mintha kissé változott volna (sötétebb, kontrasztosabb árnyalatok), de ezt még tesztelem.
Összeségében, valóban előbb kellett volna meglépni ezt a dolgot, sok bosszankodástól megkíméltem volna magam....
-
AttyVin
aktív tag
válasz
#00137984 #10306 üzenetére
Rendeltem egyet, meglátjuk, mire megyek vele.
Ahogy korábban is írtam, a processzorterhelést a rendszer "magának" vezérli és lehet, hogy itt van a hiba, mert, amikor kell, akkor sem növeli és lehet, hogy így csúszik el a hang. Ezt az "intelligens" módot használja más programoknál is (pl. grafikai, video- és képszerkesztő szoftverek, stb.), de ott, ha van is hang, már szinkronban működik minden...
Egyébként a mostani rendszernél elég kis terhelést mutat a kijelző felvétel közben, akármilyen prioritással megy is a PVR (Gigabyte B360, i5-8500, 8 GB RAM, W10).
-
AttyVin
aktív tag
válasz
#00137984 #10270 üzenetére
Most hosszú ideig nem nézegettem a topikot, vártam, mi történik a kártyával.
Elképesztő, hogy kb. 2 hétig megy az összes mp4-es felvétel hangcsúszás nélkül, majd elmászik az egész.
Driver és PVR2 újratelepítéssel meg helyreáll...Viszont lehet-e ennek köze a Windows-frissítésekhez,mert W10 alatt nehezen követhető, pontosan mit és hogyan frissítget a rendszer?
Mivel úgy tűnik, abban az időben kezdődnek újra a gondok... -
AttyVin
aktív tag
válasz
#00137984 #10271 üzenetére
A sokadik próbálkozás után (sokféle driver-PVR2 variációt kipróbálva), úgy tűnik, most van egy stabil változat.
Visszatértem a korábban írt 1.0.5.7604 driver + .60-as PVR2 pároshoz.
Viszont a telepítés előtt igyekeztem minden korábbi dolgot "leírtani" (pl. W10-nél kikapcsolva a net is, stb.).
Ez így már ígéretes, kb. 2,5 óra alatt sincs hangcsúszás az MP4-nél.
Úgyhogy ez marad egyelőre - valószínűleg jobb már úgysem lesz....
Az látható, hogy a hardverek sem működnek teljesen együtt, de ez a hiba mégis inkább szoftver-kérdés volt.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
#00137984 #10268 üzenetére
Elég fura a dolog.
Valahol találtam egy Vista64-es drivert (az eszközkezelő szerint 1.0.4.2-es verzió).
Azzal hangcsúszás nélkül 2 óra 13 percet rögzített MP4-ben.DE, amint leállt a felvétel, sötétre váltott a PVR2 képernyő és csak hang "maradt".
Azóta nem is jön vissza a kép, csak a hang megy alatta...Inkább valami szoftver inkompatibilitás lehet a háttérben...
Próbálgatom tovább.
PS.: A processzorterhelés 10 % alatt van felvétel közben és a memória sem megy 20 % fölé...
-
AttyVin
aktív tag
-
AttyVin
aktív tag
válasz
AttyVin #10257 üzenetére
Aggasztóan nagy a hangcsúszás mp4-es felvételeknél (PxDTV2300 H).
30 perc alatt már több mp.
A hardver elméletileg nem annyira gyenge (Gigabyte B360, i5-8500, 8 GB RAM, W10, 1.0.5.7604 driver, PVR2 .60-as verzió), aminél a korábbi TV2000 XP Expert-tel ilyen gond nem volt...
Ha van valamilyen ötlet, megköszönném.
-
AttyVin
aktív tag
Tovább próbálgatom a lehetőségeket.
Beszereztem egy PxDTV2300 H-t.
Tudja-e valaki, hogy W10 64 alatt milyen driver megy vele legjobban?
Most ez van fenn: 1.0.5.7604 (+PVR2 .60-as verzió)
Van esetleg újabb is?
Annál is inkább, mert irgalmatlanul csúszik a hang...
Köszönettel.
-
AttyVin
aktív tag
Hát, ha ezt vissza lehetne "varázsolni", az nagyon jó lenne, mert némi élességet és telítettséget is kellene állítani nálam, ahogyan a régebbi felvételekhez hasonlítom a frissebbeket.
Milyen verziójú PVR2 van fenn és milyen driver?
Vagy van más konfigurációs beállítás is esetleg a Windowsban?
Köszönettel.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
#00137984 #10245 üzenetére
Tulajdonképpen ez volt a legegyszerűbb megoldás.
Egy CD-kábel vége kikötve és ráforrasztva egy Jack-dugó a bekötésnek megfelelően.
Persze kicsit idétlen, hogy kivezetek egy kábelt a házból, azután hátul rádugom a line-ra, de ott úgysem látszik.
Most a Gigabyte alaplapi hangja megy, a korábbi konfigurációban egy Asus videókártya is benne volt.
A hangminőség kicsit más, más a dinamika, a sztereo-érzet, de ezen még nem nagyon állítgattam.
Egyelőre működik a dolog.
Inkább az zavar, hogy már W7 alatt is "eltűntek" a PVR2-ből bizonyos tuner-beállítások ("Élesség", "Telítettség", stb.). Mivel itt analóg technikáról van szó, nálunk jelentős különbség van a csatornák között, amit jó lenne ezekkel is korrigálni....
Amúgy én leginkább csak "videómagnónak" használom a kártyát, visszanézem, amit nem tudok időben megnézni, aztán törlöm. Néha archiválok.
-
AttyVin
aktív tag
Hamár régi-új párosításról van szó.
A régi MSI helyére egy Gigabyte B360-as alaplap került i5-8500-as processzorral és W10-zel.
Két tuner is volt korábban használatban, egy TV2000 XP Expert, meg egy PVR2000-es.
A gond a PCI / PCIe csatolóval kezdődött, de ezt a "kinai" segítség megoldotta egy pár dolláros adapterrel.
Viszont a 2x szélességű PVR2000-es egyszerűen nem fér be a házba az adapterrel együtt.Így maradt a nem hardveres, keskenyebb XP Expert.
A rendszer nem ismerte fel a kártyát, de a netről leszedett 64 bites drivert elfogadta és a legutolsó elérhető PVR2-es (.60) is simán felment.
A CD-s hangkábel végére egy 3,5-ös sztereó jack-dugó került és így a line-bemeneten keresztül megy a gépbe a jel.
Nem túl elegáns megoldás, viszonylag könnyen be lehetett állítani.
Kicsit kellett mókolni a programozott felvétel miatt is, de az is megoldódott.
Ezzel a rendszerrel a felvétel átlagos processzor-terhelés (MP4 esetén) 30-40 % között mozog, hangcsúszás nincs, más alkalmazások is gond nélkül futnak.
A rendszer egyelőre hibátlanul működik.
-
AttyVin
aktív tag
Rendszer: W7, Leadtek PVR2000, PVR2 és még egy P4-es alaplap.
Lehet, hogy HW-probléma, de az a jelenség is előjött, hogy van, amikor a felvett video lejátszáskor a beállított hossz után még fut tovább, de nincs hangja.
Ez eléggé randomnak tűnik, nem igazán függ a videó hosszától (30 perctől, akár 2 óráig is előfordul), a hangtalan szakasz 5-10 mp-től akár 40-ig terjedhet...
S mindegyik variációban - szintén random módon - vagy van hangcsúszás, vagy nincs...
Igyekeztem a párhuzamos programfutások prioritását kicsire állítani, vagy leállítani azokat, hogy ne terheljék annyira a rendszert, de így is előfordul.
Valakinél hasonló? Esetleg ötlet?
Köszönettel.
-
AttyVin
aktív tag
Volt itt is korábban valakinek hasonló problémája, de most engem is utolért.
Újratelepítés után a következő kép fogad:
Rendszer: W7, PVR2000 (5.13.22.6115), PVR2 (2.0.3.60)
Korábban használtam egy TV2000 XP Expert-et, annál soha nem volt ilyen gond.
Mit javasolt, hogy minden állítható legyen?
Köszönettel.
-
AttyVin
aktív tag
Régen volt egy összefoglaló lista az összes Leadtek TV-tunerről.
Lehet, hogy még a Leadtek Helpsite-on.
Most sehol sem találok valami hasonlót.
Esetleg nincs valakinek meg?
Illetve ezek közül melyik hardveres tömörítésű?
DTV2000 H Plus
PVR2000
PVR3000
DVR3100Köszönettel.
-
AttyVin
aktív tag
Hála Zsébernardo topiktárs instrukcióinak, minden jó újra a W újratelepítése után!
Köszönet érte.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
#00137984 #10199 üzenetére
A gond, hogy a feltelepült hangkártya driver végtelenül egyszerű, kevesebb a jobban beállítható opció az elődjénél (gyakorlatilag line és hangszóró, CD, +mikrofon, de az itt nem játszik). A kártya hangkezelése alapvetően a CD-játszóra "épül", azt kellene valahogyan kombinálni a többi ki- és bemenettel, de egyelőre nem sikerült...
Amúgy az audióvezérlésnél a TV-kártya kijelölhető, de a "videofolyam nem rögzíthető" hibaüzenetet ad felvételnél...
Azon a rendszeren végül mi volt a megoldás?
-
AttyVin
aktív tag
Na, a megvolt a Windows 7 újratelepítés.
A rendszer felajánlotta, hogy telepíti a kártya driverét, de nem kértem, helyette az általam utoljára letöltött EagleXT és a .60-as PVR2 ment fel.
Először jött az "örö" és "bódottá" (kép és hang rendben), aztán a hidegzuhany, mert a felvétel néma, mivel a PVR2 beállításokban csak a hangkártya opciói állíthatók be, a TV-kártyát a "közelébe" sem engedi...
A drivert már megpróbáltam cserélni, de úgy tűnik nem segített. Még megpróbálok egy régebbi PVR2-re visszalépni, de nem valószínű, hogy elegendő.
Valami ötlet / lehetőség?
Köszönettel.
-
AttyVin
aktív tag
B@sszus!
Most terveztem, hogy újratelepítjük a rendszert.
Akkor már W7-re ne is számítsak, menjünk a 10-esre?(TV2000 XP Expert + PVR2)
-
AttyVin
aktív tag
OFF
Xmltv-ügyben senkinek sincs problémája?
A 0.5.68-as verzió nálam hetek óta hiányosan veszi le a műsorokat.
Port.hu-val van valami vagy verziót kellene váltani?
-
AttyVin
aktív tag
Kissé OFF.
Másnál jó az xmltv?
Elméletileg a 0.5.68-as a legfrissebb, de random-szerűen nem tölt le vagy éppen tölt le bizonyos adókat (pl. RTL+, Story4 szerdáig semmi, onnan letölti, AMC meg éppen fordítva, stb.). Persze letöltéskor is már hibákat jelez. -
AttyVin
aktív tag
válasz
Atomantiii #10064 üzenetére
Na, pont ezért tartogatom ezt a régi konfigurációt (P4 + XP + TV2000 XP Expert), de mostanában ez fogott ki rajtam...
-
AttyVin
aktív tag
válasz
#65675776 #10050 üzenetére
Ez egyértelmű, "győztes csapaton ne változtass"!
Én sem akartam semmihez hozzányúlni, de tápegységet kellett cserélni a gépben.
Utána pedig egyszerűen nem indult el TV-kártya, csak többszöri driver és PVR újratelepítés után, aztán a vége az említett megbízhatatlan működés lett... -
AttyVin
aktív tag
válasz
#65675776 #10046 üzenetére
Tehát, akkor célszerű az MPEG1/2 tömörítések beállítása, az MPEG4 meg lutri, annál nem biztos, hogy bármi bejön.
Ez érdekes, mert sokkal korábban az MPEG4 sem "rendetlenkedett" ennyire, de a driverek és WinFast újratelepítése óta igen...
A másik, hogy a WinFast korábbi verziói között van olyan, amivel minden beállítás/formátum "csúsztatja" a hangot, másoknál nincs ilyen.
Ezekhez nem értek, csak felhasználó vagyok, beállítom, amit mondanak vagy, amit éppen kell...
Kösz,
-
AttyVin
aktív tag
Ugyancsak Winfast TV2000 XP Expert (+PVR2) kérdés.
Ha nem a "gyári" beállításokat használom felvételkor (DVD, WMV, stb.),hanem sajátokat (pl. más video-tömörítés), akkor kb. 60-70 perc után elkezd a hang elcsúszni.
Van erre valamilyen megoldás vagy ez hw esetleg rendszerprobléma (processzor, memória)?Köszönettel.
-
AttyVin
aktív tag
Kérnék egy kis segítséget.
A "szokásos sláger" jött elő: "Hiba a képalkotás során"
Áramellátási problémák miatt a tévékártya többször lefagyott, majd azóta a hibaüzenetet adja.
A rendszer nem éppen mai: Winfast TV2000 XP Expert + P4-es PC + XP + PVR2
A kártyát a rendszer felismeri, a hardverlistában benne van, de a PVR2 nem látja.Régebben, ha ilyesmi néha előjött, egy korábbi driver+PVR2 verzióval helyreállt, de most kifogott rajtam.
A "sima" PVR-rel viszont működik a kártya, csak ott a színhelyességgel van baj (meg magával a PVR-rel)...
Ja, mintha a Leadtek oldaláról eltűnt volna az összes letöltési lehetőség. Ha lenne esetleg valamilyen más forrás, megköszönném.
Köszönettel,
-
AttyVin
aktív tag
-
AttyVin
aktív tag
Kipróbáltam, de a BIOS-ban az IRQ menüje nem elérhető, úgy látszik automatikusan osztja ki a rendszer...
Úgyhogy ez egyelőre nem járható út.
Máshol olvastam, hogy az ACPI kikapcsolásával szintén érdemes próbálkozni, de akkor el sem indul a gép és csak a BIOS érhető el.
Mindenesetre köszönöm.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
#00137984 #9533 üzenetére
Egy kis segítséget kérnék.
Van egy kicsit "koros" rendszerem, ami alapvetően csak a tévézést meg a levelezést szolgálja:
WinFast TV2000 XP Expert + MSI PM8M-V H alaplap (integrált VGA) + P4 + XP
A padlás rendezgetése közben találtam egy ASUS AH3450 DI 512 MD2 (LP) videókártyát (a fiam valamelyik régebbi gépéből).
Ha beleteszem a PC-be, az elindul, de a képernyő sötét marad (gyári driver a saját CD-ről).
Ha viszont kiveszem a WinFast kártyát, rendesen működik.
Van-e esetleg megoldás az akadás ellen (driver, beállítás, stb)?
Köszönettel.
-
AttyVin
aktív tag
-
AttyVin
aktív tag
Van-e valamilyen információ a Port.hu vs. xmltv ügyben, mert majd egy hét óta nem tudom egyik verzióval sem leszedni az EPG-t?
Köszönetttel.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
balagedebr #9099 üzenetére
Mivel ez analóg vételre alkalmas, így nem fog semmit venni...
Vagy kábeles / műholdas szolgáltató vagy / és STB szükséges, attól függően, hogy van-e analóg kábelszolgáltatás vagy nincs.
Mondjuk a minőség STB-n keresztül nem éppen egetverő még az analóghoz képest sem.
Nekem is van egy ilyen kártyám és mind analóg kábel, mind box rá van kötve.
-
AttyVin
aktív tag
Hamár ez a leválasztó-kérdés szóbakerült.
Néhány éve lakunk a mostani lakásban, itt előre be- és kiépített, eléggé régi hálózat van (valamikori "városi kábelTV"), amit fizikailag nemigen tudunk kicserélni.
Ezt a megoldást is kipróbáltuk.
A TV-n nem annyira, de a Leadtek tuneren az anlóg szolgáltatásnál volt némi haszna, de a digitálist lényegében agyonvágta.
Amúgy a bejövő jel olyan gyenge, hogy egy 20 dB-es erősítő is be van állítva.
Kissé OFF, de van-e valami ötlet, hogyan érdemes még próbálkozni?
-
AttyVin
aktív tag
Mintha valamivel élesebbnek látszana a kép, mint az előzőnél, de lehet, hogy csak érzéki csalódás...
-
AttyVin
aktív tag
Akkor utána kellene nézni a szintén írt "Műsorszorás" funkciónak a VLC-ben.
Mivel nagyon sokan használják ezt a programot, biztos sok információ van fenn a neten is erről.
Amúgy a PVR2-ben valóban nem túl bonyolult a streamelés, de én sem használtam az otthoni hálózatunkon kívül.
-
AttyVin
aktív tag
Bocs, hogy belefázok, de, ha a steram letöltése a probléma, akkor itt egy megoldás a VLC-hez:
Ezen kívül van egy "Műsorszórás" opció is, ha jól emlékszem a streameléshez, de én sem használtam eddig.
Nekem is volt hasonló gondom, de érdemes volt a itt, a Fórumon is böngészni egy kicsit.
-
AttyVin
aktív tag
Kedves Fórumozók!
Található valahol egy olyan friss xmltv, amiben az újabb magyar csatornák is megtalálhatók (RTL II, Super TV 2, stb.), mert mától a szolgáltatónk kissé átkavarta a csatornakiosztást és a régebbi verziók listájában ezek még nincsenek benne.
Köszönettel,
-
AttyVin
aktív tag
Lehet, hogy régebben már volt róla szó - ha igen, elnézést érte.
Van egy nem éppen mai kiadású WinFast TV2000 XP Expert kártyám.
Felvételkészítés után az alábbi képen látható kis szaggatott vonal látható a rögzített videón.Ez csatornánként változó hosszúságú, de szinte mindegyiken megjelenik.
Gyakorlatilag eddig bármelyik PVR2-verzióval előjött.
A szolgáltató az Invitel (korábban FiberNet).Van-e valamilyen beállítás, módszer amivel eltüntethető?
Köszönettel.
-
AttyVin
aktív tag
Ez csak az exe file.
Le kellene szedni mondjuk innen a teljes xmlt alkalmazást, elvégezni a megfelelő beállításokat (bat file-ok létrehozása, ha nincs meg a régebbi, csatornák kijelölése, stb.), kicserélni az itt található régebbi xmltv.exe file-t az újabbra és elindítani a grabbelést.
-
AttyVin
aktív tag
Akit érdekel.
Június 27-i dátummal fFenn van az újabb xmltv.exe.
Ez már rendesen leszedi a Port.hu-ról az EPG-információkat.
-
AttyVin
aktív tag
Hát ezt a TVXB dolgot egyelőre fel kell adnunk.
A fiam - aki informatikát hallgat - majd egy napig küzdött vele, de nemigen jutott semmire.
A zzEPG viszont "még" működik. Abból nem lehet valahogyan a Leadtek PVR-t is "feltölteni"?
Ha lenne valami jó ötlet, szívesen venném.
-
AttyVin
aktív tag
-
AttyVin
aktív tag
-
AttyVin
aktív tag
Van-e valami fejlemény EPG-ügyben?
Mindenkinél rendesen működik, csak nálunk halt meg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Videó stream letöltése
- PlayStation 5
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest