Hirdetés
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Óra vagy karperec? Egészségügyi mindenes!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
avirid
tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Megnéztem a videód, nekem is ilyen Rancilio gőzcsövem van a GC-on. Dugulásra adok egy szavazatot én is, mert látványosan erősebben lövi nekem a vizet és a gőzt is. Nekem a tej sem szokott ráégni, bármilyen nedves kendővel le szoktam tudni törölni gond nélkül a tejből kivétel utáni fél percen belül. Szerintem a dugulás miatt jobban átforrósodik a gőzcsöved egy idő után, azért éghet rá könnyebben a tej. Ha a dugulás-probléma megoldódik, szerintem ezzel sem lesz problémád. A gőzkar végén nekem nincs tömítőgyűrű, ott egyszerűen csak a lecsavarható kis gőzőlőfej van.
-
soldier2
őstag
válasz
Toobee
üzenetére
Most így kapásból nem jut eszembe, hogy mi a karos gépekműködését leíró szakszó, de az alapelv hasonlít a HX-hez. A bojler nyomása nem tudom mennyit ingadozik, de a hőmérséklet ingadozás nálam 2 fok (a legtöbb creminánál 4, így gondolom ez jellemző a nyomáskapcsolók többségére). A fejhőmérő jelen esetben szerintem fontosabb, mert ha a víz hőfoka 2-4C eltérés között van, az a fejbe jutva simán egy fokon belüli stabilitást ad. Értelmét a pidnek egy karosban (és a hasonló működés miatt a HX-ben is) ott látom, hogy a kávék között könnyebben válthatsz, de a fej hőmérsékletével könnyebb játszani, az eredmény ugyanaz. Tehát jobb mint a nyomáskapcsoló (szerintem is) de a fejhőmérőt nem váltja ki, a hozzáadott érték meg kevesebb mint a bojleres gépek esetében.
Parci: olyan karos amiben tágabb a mozgástér shot térfogatban is, jeéenleg csak rugós van a piacon. Ha lesz sima kéziben akkor én is lehet kipróbálom, bár az 1:2-höz elég a Cremina, feljebb viszont már nem nagyon.
-
válasz
Bazsee71
üzenetére
kávégép témában azt hiszem, hogy lezárom a köreimet, bőven elég a dc mindenre és kész, nem kell még mellé ez-az. ha egyszer valaha mégis, akkor az viszont olyan karos lesz, amivel picit tágabb a mozgástér shot térfogat tekintetében.
daráló és pörkölő vonal jobban érdekel (szerencsére ez utóbbi nagyjából esélytelen, lottóötös után egy quest m3s, de amúgy gene és kész).
szóval ezért. amúgy tényleg jól muzsikál a caravel, de mégis kényelmesebb dolog nekem a nagygépet használni, a "karosok csodálatos világát" meg már megtapasztaltam a pavonival (ráadásul akkor eleve az ilyen túlextrahált kávékra gerjedtünk még, szóval az rózsaszín köd volt, megismételhetetlen
) -
válasz
kaligula
üzenetére
pedig nem, én pavonin szocializálódtam
, az ezer éve megvan, összeszoktunk. a caravel egyébként minden szempontból könnyebben használhatóbb, kiszámíthatóbb gép egy sűrű, olajos ristrettóra, simán lehet több shotot is húzni nagy időkülönbséggel stb. ha nem gőzölsz a pavonival, fölöslegesen van elbonyolítva.ezzel együtt a shotok karaktere elég hasonló, tipikus "kiskaros " ízvilág. ha nem lenne pavoni a családban, maradna, így nekem fölösleges.
viszont rémlik, hogy valaki írt anno, hogy ha eladnám, neki szóljak először és ezt meg is ígértem, de már nem emlékszem, hogy ki volt az. anyhow, ha jelentkezik, övé az elsőbbség.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Remélem nem egy másikkal keverem, de sok fórumtárstól hallottam, hogy küzdöttek az IMS 200-assal, nagyon csatornásított. Szerencsére nekem ilyen gondom nincs, így ezt nem is bolygatnám.

-
soldier2
őstag
válasz
Keresztapper
üzenetére
A HX-ben nincs kávébojler (azok a dualbojleres gépek). A böszme bojlerben fut egy hőcserélő, abban van a kávéra jutó víz, amit a sok forróvíz felfűt, majd a fej visszahűti). Pont a sokismeretlenes volta miatt nem sokat ér a pid, egy fejhőmérővel többre mész.
-
sz.zs.
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Válaszolok úgy, hogy még közel sem voltam Pavonihoz, Caravelhez, etc... gondolom a sikerélmény, hogy itt még a nyomást is Te állítod elő, kvázi még több múlik azon, hogy mennyire figyelsz oda/vagy gyakorlott?!
-
Csápájev
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Miért adod el Silviat?
-
bajnokpityu
félisten
azé vicces, itt az volt az általános elfogadott nézet, hogy GC, GB től drágábban minden gép fölösleges úri huncutság, erre nagyjából mindenki cserél. nagyobb, drágább, lassabban melegedő részben rusnya, részben böszme gépekre...
egy barátom filózik a silviámon, időt kért, amúgy az is eladó lassan.
-
mdav88
aktív tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Pedig van most egy 260ért eladó a jófogáson.
-
killerjohn
addikt
válasz
Toobee
üzenetére
Azt értettem, igen. Holy shit, az nem pite! Leragadtam a GC-nél már egy ideje, upgrade-elném szívesen, de lövésem sincs milyen irányban, ezért egy egy új, de ismeretlen gép láttán mindig felkapom a fejemet
Catler 9010 nem játszik mostanában. Nem is nagyon bízom benne, de az más lapra tartozik. -
Toobee
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
Ugy erted bojler? 1,5 literes.
-
Toobee
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
Fel fullel hallottam, hogy ezeket a nagy gepeket felesleges pidelni, mert akkor pontosan beallithato a hofok, ezert ez nem kapott
csak fejhomero van benne. -
killerjohn
addikt
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Előre félek, mit kapok a fejemre a kérdés miatt, de csak felteszem, mert hajt a tudásszomj: miért jobb ilyen géppel kézzel tolni a kart, mint mondjuk egy Gaggiában a pumpa? Tényleg, őszintén tudatlanságból kérdezek, nem kötekedésből

Toobee: nagyon szép lett, de hol van a PID?

-
Toobee
veterán
Magister ES40 by simi. 135.000 Ft-ért vihető. Felújítós képek.

-
kaligula
tag
na neee... nekem Parci volt a karavellmenn
-
urak, kipasszolom a caravelt. kedvelem, de számomra nem nyújt többet a pavoninál, valamint a pid dobozkával megspékelve sem egy strietman. meg amúgy is kell a lé más őrületre. jó állapotú, új tömítések, gyári szimpla- és duplaszűrő. 90e ft kp.
-
mdav88
aktív tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Nem, berohadva nem volt, csak valahogy elnyaltam a csavarfejet. Valószínűleg az imbuszkulcs volt a ludas.
Most még a gépfejlesztés fázisban vagyok, napi szinten baszogatom a felsőszűrőt.... De holnap jön az új vízterítő, aztán csak a szükséges tisztítások alkalmával fog lekerülni
-
celf
őstag
a legalapabb Baratza szerintetek milyen egy Rhino kézi őrlőhöz képest ha őrlés egyenletességről van szó?
És mennyi karbantartási melót kíván egy ilyen kis elektronikus őrlő?
-
Sinisi
senior tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Ez nem meleg része azért érdekes mert ha már a víz gőzneművé vált a fűtőszálak által leadott meleg hatására akkor miért nem meleg
, ennyire kicsi lenne az a nyomás?! Pedig hang alapján is úgy tűnik, hogy van benne kakaó! -
mdav88
aktív tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Én ki tudtam vele szedni... de valószínűleg tehetséges vagyok...

Bazsee: vagy ha már felsőszűrő nem számít, simán vághatsz rá minidrill-el egy hornyot, és sima csavarhúzóval kitekerheted.
M5x20mm és 16mm inox csavar fog jönni, szívesen adok belőle, ha kell.
-
verti1
aktív tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Tibornál biztos van hozzá ilyen ipari felsőszűrő, talán még csavar is. Én biztos nem pakolnám ki ezért a gép belsejét. Ha egy ims lenne azt mondom nincs más hátra... Az enyémben sima kereszthornyú csavar van és egy mágneses bit tartóval két ujjal húzom meg, na az pont elég nyomaték.
-
Bazsee71
őstag
válasz
verti1
üzenetére
Ez már nekem is megfordult a fejemben, mert a kazánt nem szeretném kibányászni. Ha a Danettinél van ilyen felsőszűrő, akkor egyszerű is a történet. Ha nincs, akkor marad az expolygon. Azért holnap még kocogtatok egy kicsit a kalapáccsal, legközelebb pedig finomabban húzom meg a csavart (bár legutóbb is igyekeztem).

rallypix: köszi a tippet, van itthon, ez is megér egy próbát.

És úgy összességében is köszönöm mindenkinek, nem semmi ötlet-cunamit kaptam így vasárnap este!

-
verti1
aktív tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Vegső esetben jöhet a tört csavar kiszedő, de ahogy azt írták már előttem elő kell fúrni, hosszan, hogy kapaszkodjon, pláne ezek a hatszáz forintosak. Van egyébként ezekből is jó fajta ipari felhasználásra, rengeteget használunk meló helyen. Ahhoz, hogy megfúrd rendesen ki kell szedni a kazánt. Én megfontolnám a helyedben, hogy beáldozom a pár száz forintos felsőszűrőt és lehajtom a francba a két oldalát és levenném a vízterítőt, talán még ki is lehet utána tekerni a félbe hajtott felsőszűrővel a csavart. Össze rohadva biztos nincs, legközelebb ne húzd meg annyira. Persze te nem tudsz elszaladni egy új felsőszűrőért a szomszéd kerületbe.
-
Bazsee71
őstag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Na holnap azért megpróbálkozom ezzel is, köszi a tippet.

-
Sinisi
senior tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Azt nem tudom, hogy az RS gőzkarral mit kell(ene) egy GC-nek produkálnia de szerintem kb. hozza ezt a szintet (és ha jól láttam Te is gyorsan leraktad a meleg miatt). Amit viszont írsz, hogy eddig nem így működött az valami dugulásos problémára utal(hat)...
Ezen ugyanígy néz ki a gőzkar vége mint nálad (nem vészes, áztatással le kell jönnie) -
simi.esp.28
csendes tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Ez még egész szépen néz ki.
Próbálj meg valahogy határozottan ráütni a csavar fejére párszor, az tuti megindítja. Nálam így a beragadt csavarok 97,11%-a megindul. Meg úgy általában az ütés mindennek használ..
Az mdav által linkelt cucchoz elő kell fúrni a csavart, hogy jó hosszan be tudjon nyúlni a kihajtó, ahhoz meg ki kell szedni a kazánt stb. Ezt tudnád használni, de mivel szarul férsz hozzá, ezzel se fog menni szerintem. Nekem amúgy az a tapasztalatom ezekkel a csavarkiszedő cuccokkal, hogy kb szarra sem jók. Ami igazán bele van rohadva, azt úgyis fel kell fúrni és újravágni a menetet, a többi meg kijön ütésre.
-
Bazsee71
őstag
válasz
verti1
üzenetére
mdav88: Köszi a tippet, ilyet holnap szerintem be is tudok szerezni a szerszámboltban, amúgy sem árt egy a háznál.
Azt nem tudom ilyen csavart honnan akasszak le. Holnap meglátogatok helyi csavarboltokat, de úgy sejtem ilyen pont nem lesz (amiért eddig mentem, az általában nem volt
). -
mdav88
aktív tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Most vettem egy szett kulonbozo meretu serult csavar kihajto keszletet, ugyanilyen jeligere.
690ft volt
http://s1.olcso.hu/public/images/product/7/3/1/4/600x600_731430875.jpg -
Bazsee71
őstag
Urak, elnyíródott fejű felsőszűrő csavar eltávolítására van valami praktika?
Nehogy egy fejtömítés csere sima ügy legyen...
Amit eddig használtam bitet, az első fordításra szépen elforgott a fejben. Most itt fekszik a pulton a gép, valószínűleg a hétre a céges Nespresso marad, mert pótcsavarom sincs. Szívesen vennék valami jó tippet. Bár ma már hozzá nem nyúlok, annyira felhúzott 2 perc alatt. -
mézespálinka
senior tag
válasz
gpbenedek
üzenetére
Na, az lehet, hogy a csőben van. Jól sejtem hogy a gőzkar "végére" kéne kerülnie?
Csináltam videót: [link]
A gőzös (2.) részhez hozzátenném, hogy egyrészt most jóval-jóval több gőz jött mint amikor eddig próbáltam.... nem tudom miért. Mindig így csinálom, hogy mikor gőzölésre kész a gép, akkor ugye egy kis vizet ereszt (ezt pohárba), aztán elzárom és picit várok, majd indul a gőzölés - ilyenkor nem jön ugye már víz belőle - . Ennyi gőz "elég" egyébként? -
gpbenedek
csendes tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Amikor cserélted a gőzkart, a tömítés (pici fekete o gyűrű) hova lett? Nem gyömöszölted véletlen fel a csőbe?
Tejmaradék: nedves mikroszálas törlőkendő a barátod - de nekem biztos ;D
-
-
sz.zs.
őstag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Akkor nemtom, nekem lejön símán...

-
t-bali3
senior tag
válasz
Csápájev
üzenetére
Én egy éven át minden reggel daráltam Skertonnal.
Kibírható volt és halkabb is, mint a gépesített megoldás. Ha jól emlékszem 100-120 tekerés kellett, nem a világ vége. A minősége persze más tészta...bocsánat benéztem, azt hittem kézi darálóról van szó, Rok-kal nincs tapasztalatom...
-
Sinisi
senior tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
1. normális bizony, a kezedet is megégeti ha nem vigyázol! (leáztatható, pl. pohárba ami felér a ráégett részig vizet öntesz)
2. Csöpögő gőzkar: úgy emlékszek, hogy gőzcsaphoz nincs tömítés, azaz az ha "csöpög" akkor csere (ebbe majd valaki megerősít/vagy megcáfol).
3. Részlegesen eltömődhetett a tejtől, vagy valami mástól (ami a gőzcsapon kijön az vízsugár vagy gőz (azt írtad, hogy gőz, de akkor annak melegítenie kell a tejet!) ?) Egy vékony dróttal az átjárhatóságot talán le lehet ellenőrizni...
4. Ez összefügghet a 2-es pontalHa van kedved készíts egy videót.
Teszteld úgy is, akár kettő videóval (egy a gőzről, egy a vízről) hogy bemelegedés előtt (bekapcsolás után, gőzkapcs le, majd gőzcsap "egyből" kinyit+ pumpa rá... aszem így kell GC-nél átállni a gőzcsapra, azaz nem elég ha a gőzkapcsolót lenyomod, attól még mivel nincs nyomás, ezért nem fog megindulni a víz, azaz idővel igen mikor már melegedett annyit, hogy a nyomás magától megindítja a vizet ebbe az irányba...) -
sz.zs.
őstag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Csak az 1.-te tudom a vàlaszt, egyből le kell törölni nedves ruhàval.
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Köszi mindenkinek a tippeket, sikerült a GC-be lecserélnem a gőzcsövet a rancilio s. gőzcsövére. Sajnos még kicsit csiszolni kell, hogy tudjam állítani a kart, de belemegy fixen, egyelőre nem ereszt se a házon "belül" se kívül. És persze nem bírtam ki, ki kellett próbálnom.
Azonban szeretnék még kérdezni:
1. azt vettem észre, hogy gőzölés (közben annyira melegszik a kar?) után a kar végére "ráég" a tej, nem tudom lemosni, szinte lekaparni se. Ez normális?
2. Csöpög a gőzkar. Akár csak kávét szeretnék főzni, akár gőzölni szeretnék, csöpög - a gyárival ilyen nem volt -.
3. Úgy tűnik, mint ha "kevesebb" gőz jönne a gépből. De brutálisan, levegőt se nagyon tudok belevinni, nem is melegszik át normálisan a tej... Sőt, ha csak simán engedném ki a gőzt a nagyvilágba', akkor is látszik, hogy alig jön valami...
Ez mitől lehet?
4. Ha elzárom a gőzt, még kb 5 mp-ig jön a karból a gőz, ez sem volt a gyárival :/Ha esetleg van tippetek, azt szívesen fogadnám, főleg a 3. pont a bajom.
-
Sinisi
senior tag
válasz
mdav88
üzenetére
Np
! Rossz az aki rosszra gondol, nem igaz ;-). Korábban már majdnem eljutottam odáig, hogy beújítsak egy ilyenre, de akkor ez inkább csak puszta kényelemből lett volna (és voltam annyira kényelmes, hogy nem adtam le végül a rendelést sem :-) ). Viszont ennél a gépnél ennél többről van szó :/
Ezért több mint valószínű, hogy most már (hogy ilyen jó tapasztalatokat írtatok róla) ez a mindennapok itthoni kv.-zásainak velejárója lesz... -
mdav88
aktív tag
válasz
Sinisi
üzenetére
Jajj, ne érts félre, csak magas labda volt.
Előttem írták, hogy odacuppanjon a kávépogihoz. Én mielőtt felhelyezem, egy kisebb méretű tamperrel eleve rásimítom a pogira, így esélye sincs félre csúszni.Amíg nem érkezett meg a rendes cucc, addig megpróbáltam teához kínált filterből vágni, de azzal nem működött annyira fényesen a mutatvány mint az AP papírral.
-
Sinisi
senior tag
válasz
mdav88
üzenetére
Még nem használtam ilyen papírost, és élőben sem láttam. Ezért arra gondoltam (mert kép alapján sztem hasonlítanak), hogy esetleg mint az üvegszálas szalag, amit a falaknál a repedések "visszarepedése" ellen (is) használnak hajlításra "könnyen" reped, törik és ez is egy ilyesmi kényes fajta.
-
SierraFox
tag
válasz
nefaria
üzenetére
Rendes eszpresszóképes darálóval nincs szükség nyomásfokozós karra, mert a kávét le lehet olyan finomságúra, és egyenletes szemcseméretűre darálni, hogy (rendesen tömörítve) a 9 bar nyomású víz nem szalad át rajta. A nyomásfokozó lényegében egy átverés, hogy valami olyasmit kapj mint egy presszókávé, de a végeredmény sajnos nagyon távol van tőle.
-
sz.zs.
őstag
Hát olcsóbb kézi őrlőre. Pl.: Hario,Rhino, stb... De ha rászánsz ennyit, mint a Handground és nem fontos, hogy kézi legyen, akkor meg már inkább EZ, vagy egy ilyen újonnan. A Graef kiszolgál még egy eszpresszó gépet is, ha később váltanál.
Én csak utazósnak, French Press mellé vettem a Handground-ot... -
Csápájev
őstag
Én lebeszéllek Brikkáról

Kotyogós ízvilág.
A "saját erővel készített" kávé egyébként tényleg jó dolog.
Csak minden reggel..., áh...
Örülök,ha a konyhába kitalálok és nem verek le semmit.
Épp ma törtem össze a sokadik kis csészét,amiben a kávét mérem, úgy érzem lassan műanyagra kell váltanom.
De volt már aki tejet öntött a darálóba, nálam eddig ő a legmenőbb, tisztelem, becsülöm.
Én még csak olyat csináltam,hogy "üresen" elindítottam a kávégépet, anélkül,hogy bármit csináltam volna előtte, aztán néztem,hogy milyen vizes ez a kávé.
Hiába na, fejben megvolt a mozdulatsor,csak a kivitelezés maradt el.
-
kr:sz
tag
Még egy dolog eszembe jutott! Gondolom szentségtörésnek számít, de az ősök kapta még régebben egyy Nespresso gépet, amikor nagyritkán hazalátogatom akkor szoktam abból is inni. Ezzel kapcsolatban még egy dolog eszembe jutott. Lehet-e olyan üres kapszulát venni ami azért jó minőségű? (Akkor lehetne náluk is frissen őrölt nagyon jó minőségű kávét inni, de itt ahogy régebben olvastam a gyenge keresztmetszet pont ezeknek az üres kapszuláknak a minősége.)
Goppion kávét már kóstoltátok? (Nekem nem rég volt egy élményem a Daminczki cukrászdában az V.i-ik kerületben, egész kellemes volt.)
Mivel már ilyen sokan színt vallottak, engem is a frei kávé (Taj Mahal fekete teás kávé) indított el, hogy próbáljak "normálsabb" minőségű kávékat inni.
-
tag
válasz
Csápájev
üzenetére
Köszi a tanácsokat! Nekem amúgy maga a design is tetszik, valamint, hogy "saját" erővel csinálsz magadnak egy jó kávét.
@kofferbivaly: nem semmi, hogy moddolni kell
és köszönöm neked is a segítséget! Úgy érzem, hogy kezdésnek talán nem is lenne olyan rossz ez a szett, bár biztos jópár főzés kellene míg kitapasztalja az ember, hogy csináljon egy jó ízes, zamatos, cremas kávét. -
törölt tag
Brikkából is nagy élmények születnek, Hario Minivel. Moddolni kell, precízebb lesz kis celluxozással.
http://www.coffeebrewguides.com/hario-mini-mill-mod-guide/
Ez így megvan ~25-ből Brikkával, Scotch matt celluxszal.Egy 10-essel többért kapni már használt Saeco Xsmall-t, amit két ponton tuningolva tisztességes presszókávét főz.
-
Csápájev
őstag
Gaggiát használtan kell venni. 40 körül.
A Rokkal szerintem nincs különösebb gond, csak nem árt hozzá egy pontosan szabályozható hőmérsékletű vizet adó kancsó. Szerintem annyit nem ér amennyiért adják. Harmadáért nyaralni jó lenne.Nekem brikka nem jött be, nem sokban különbözött a sima kotyogóstól a produktum.
-
SierraFox
tag
válasz
nefaria
üzenetére
Az a bizbasz egy kis rugó ami a kart visszahúzza egy kicsit balra miután ráraktad. Ha nem húzza vissza, akkor azt hiszem nem fogja tartani a nyomást. Ha nincs rendes darálód, akkor nézz egy olyan gépet, aminek más a nyomásfokozó elve. Pl. ha jól emlékszem a Delonghik ilyenek.
-
tag
válasz
Csápájev
üzenetére
Hmm Köszi! Akkor úgy fest itt is a marketingnek nagyobb a szerepe mint a tényleges terméknek! Ezt nem rossz tudni! Tetszetős ez a Gaggia Classic, de ahogy látom az új ára 100e HUF körül mozog. Ez a kotyógós kávé készítést inkább hanyagoljam és többet invesztáljak? Ezzel a ROK-kal amúgy van tapasztalatotok? Ez is inkább marketing lehet? ROK
@kofferbivaly: Inkább akkor visszakérdeznék, milyen élmény érhető el ezzel a kis szettel? (Ne számítsak annyira magas minőségre?) Törekednék arra, hogy kisebb kompromiszumokkal lehetőleg azért egy élvezeti szintet elérjek, ne csak ez dobjunk le valami feketét és nosza mehet a munka.
@sz.zs.: Milyen egyéb alternatívára gondolsz?
-
zolnagy
őstag
válasz
mdav88
üzenetére
A csillagban most egész korrekt a kávé. Semmi extra, egyszerű klasszik blend, de azt jól készítik.
A vicc tényleg, hogy ott van közvetlen mellette a puccos frei az agyonmarketingelt műkávékkal, ez meg egy romkocsma gyakorlatilag, ahol nem gondolnád, hogy ilyen jó igazi kávét kapsz.
-
nefaria
csendes tag
Sziasztok! Segitseget szeretnek kérni (előre bocsi az ekezetekert, nagyon utàlok mobilon pötyögni, de a kényszer nagy úr)
Volt egy Saeco Poemia gépem. Tudom, nem olyan profi meg van jobb es dragabb, nekem megfelelt.
Volna, ha nem romlik el....a karja.
Van benne az a bizbasz, ami "visszahúzza" a kart, mikor a helyére tesszük. Namost ez a bizbasz romlott el. Allandoan kiakadt vagy hogy.mondjam. Es onnantol nem huzta visszza a kart, es igy (asszem) nem kerult nyomás alá a kávé (van ennek igy ertelme?
) csak atfolyt rajta a viz oszt'jovan.Volt szervizben is, osszerakták ujra a bizbaszt. Két nap utan újra szétjött.
Kaptunk egy uj kart hozzá.
Egy hét utan ujra szetjott. A szerelo ertetlenul allt a probelma elott, allitolag (? ) még soha nem talalkozott ezzel a hibaval.
Vegul visszakaptuk a penzt.Igy viszont most nincs kavefozom

Ha veszek egy ugyanilyet attol tartok ujra ugyanez lesz a gond. Szerintetek ez realis felelem, vagy tenyleg nem altalanos, hogy igy elromlik a kavefozo karja?
Es.ha nem Saeco,.akkor ebben az arkategoriaban (maxxxxxxxx 40) mit erdemes helyette vennem szerintetek?Köszönöm ha segitetek

-
Csápájev
őstag
Sz.zs vett nemrég handgroundot,nincs tőle elájulva.
Egy brikkát mondjuk lehet,hogy kiszolgál,de ha már ennyit rászánsz,akkor én a helyedben inkább vadásznék 40körül egy gaggiát (baby vagy classic) és egy graef cm702 -vel (ami csak picit drágább,mint a handground) tökjó kezdő szett.rallypix Nem viccnek,max viccesnek szántam

-
rallypix
csendes tag
válasz
Csápájev
üzenetére
Jót nevettem, remélem tényleg viccnek szántad. 
Kicsit félek bevallani, de a Frei retteneteknek köszönhetem, hogy elindult nálam ez a hobbi. Más kávézó hiányában elég sokat jártam a kávézóiba Győrben és Szombathelyen, és a sok marketing bullshit hatására, amit ott olvastam, elkezdett érdekelni a kávé. -
tag
Sziasztok!
Szeretném .a tanácsotokat kérni! Én még nagyon az elején járok a "kávégurméskodásnak", de úgy döntöttem, hogy jó lenne ha otthon is tudnék egy napberöccentős, esetleg egy kis hétvégés napközbeni kikapcsolódásra a kávé által. Így, eljutottam oda, hogy vegyek magamnak egy kávéfőzőt valamint mint utána jártam az őrlő talán még fontosabb mint maga a kávéfőző. A választásom egy Bialetti Brikka lenne, bár ahogy tudom a gyártása ennek Romániába készül és meg sem közelíti az olaszországban gyártottak minőségét. (esetleg valaki tudja, hogy honnan lehet beszerezni olasz verziót?) Amennyiben tudtok jobb alternatívát azt is szívesen veszem, ezt csak azért írom, mert írás közben olvastam sajnos sok-sok negatív tapasztalatot itt: brikka rendberakás!
Tudtok esetleg ajánlani jó darálót? Sajnos a borsos ár miatt első sorban kézi darálóra gondoltam, de ezen a szinten ha lehet akkor jó minőségű. Én ezt nézegettem: őrlő
Mindenkinek köszönöm előre is a segítő hozzászólását!

-
mdav88
aktív tag
Elnezest, jo helyen jarok? Ez itt a Frei-fele chemtrail konferencia?

-
-
vicces
addikt
válasz
Csápájev
üzenetére
ugyanezt kaptam hugomtól, csak ő ráadásul londonból hozta. egyébként szécsényben "csinálják".
1x főztem a szilviában le, de soha többet nem csinálok ilyet. szerintem a leghitványabb kávéra dolgozzák rá az aromát. fogyasztás után még órákig érzem a nyelvemen. én bekevertem a "maradék-kávés"-dobozomba, de igy is nagyon érezni, mikor tolok egy frenchpresst ebből a vegyes kávékutyulékból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen TV-t vegyek?
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- E-roller topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- Bomba ár! Lenovo X13 G1I - i7-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 11 Pro 6/128GB kék / 12 hónap jótállás
- Phanteks Enthoo Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)
, az ezer éve megvan, összeszoktunk. a caravel egyébként minden szempontból könnyebben használhatóbb, kiszámíthatóbb gép egy sűrű, olajos ristrettóra, simán lehet több shotot is húzni nagy időkülönbséggel stb. ha nem gőzölsz a pavonival, fölöslegesen van elbonyolítva.

Wow, mekkora tartály van benne?

, ennyire kicsi lenne az a nyomás?! Pedig hang alapján is úgy tűnik, hogy van benne kakaó!

Amit eddig használtam bitet, az első fordításra szépen elforgott a fejben. Most itt fekszik a pulton a gép, valószínűleg a hétre a céges Nespresso marad, mert pótcsavarom sincs. Szívesen vennék valami jó tippet. Bár ma már hozzá nem nyúlok, annyira felhúzott 2 perc alatt.

Akkor nekem eddig szerencsém volt. Nekem a fiatal srác csinálta mindig az Expobarral. Jó volt a lefolyás és az íz is.