Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xabi78
aktív tag
Én is azt tartom, hogy a Paciffi bár nem tökéletes, de ár-érték arányban szerintem jó. Nálunk "mindennapi" kávénak az East Timor fut, és mellette minden hónapban jön egy másik 100% arabica. Ha "ünneplős" kv kell, akkor CM, PY szokott még beugrani.
A paciffi jellemzően kicsit sötétebbre pörköl, de a végeredmény vállalható. A robis kávék már nálam is kiestek a kínálatból, sőt, már a feleségem is húzza az orrát, ha robis blendet kap, úgyhogy egy ideje már csak a 100% arabica megy.Cave canem!
-
Bazsee71
őstag
válasz soldier2 #52296 üzenetére
Írtam, hogy jelen esetben a Costa Ricáról van szó, illetve általánosságban a világos pörköléseket említettem, szó sem volt robusztáról. Tisztában vagyok a képességeimmel, illetve a rutinommal, éppen ezért nem is szoktam kávékról negatív véleményt megosztani.
PY Black LXR-ről is leírtam, hogy nem jutottunk dűlőre, de az egy teljesen más helyzet volt, ott éreztem, hogy lenne még benne potenciál. A Costa Rica ezzel szemben esélytelen volt, pedig fél kilóm volt próbálkozni.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Bazsee71 #52291 üzenetére
Egy robusztás blendel nem hiszem, hogy gondok lennének egy hónap után. Csak kicsit egyszerűbb rásütni egy kávéra, hogy döglött, mint mgunkban és a gépparkunkban meglelni a hibát. Saját tapasztalat, pár hete jártam így én is.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adp
őstag
válasz SierraFox #52294 üzenetére
Az avx tesztes la piazza es pin up marha jok voltak a maguk nemeben.
Viszont egyik sem volt ilyen jo mikor magam rendeltem. Sot a pin up citromle volt.
Malabarbol is picit izhibasat kaptam multkor, de Ihato volt.Viszont az teny h a pin upnal szoltam es azonnal csereltek.
Igy maskor sem fogok feleni ha esetleg rosszat kapok mert tok segitokeszek[ Szerkesztve ]
-
SierraFox
tag
Nekem decemberi pörkölésű La Piazza van (két hetesen kaptam), és egyáltalán nem mocsári, sőt a robusztát alig érezni benne. Elég világos pörkölés, a múltkor talán kicsit sötétebb volt. A kakaós nugátot viszont most nem érzem annyira benne. A pörkölő leírása szerint a tereken felszolgált bárkávé kínálattal versenyzik. Hát ebben a tekintetben nálam sajnos ez a mostani csak sereghajtó.
Viszont például a Malabarjuk mindig ízlett, és jók az áraik. Fogok még tőlük rendelni.[ Szerkesztve ]
-
weinmaker
őstag
Egyetértek az előttem szólókkal. Kicsit talan divat lett fikázni őket, pedig szerinten nagyon korrekt a hozzáállásuk. Ha probléma van, azt azonnal orvosolják. Folyamatos a fejlesztés, és ezt a teszteknél is tapasztaltuk. Még kedvencünk nemondkianevétnél is ha jól tudom az ő kávéjuk nyert. Az ár pedig szintén igencsak korrekt, de nyilván mindenki azt gondol amit akar, és onnan szerzi be a kávét ahonnan akarja.
Nem tisztem védeni őket, meg mást sem, csak én nem úgy látom, mint ahogy itt megjelent pár vélemény.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Bazsee71
őstag
Egyébként drukkolok minden hazai pörkölőnek - tisztelet a kivételnek -, nekünk csak jó, ha minél nagyobb a választék. A mintapörkölővel valószínűleg kiküszöbölhetőek lesznek ezek a "hibák", legfeljebb időnként "főverzió váltást" tapasztalunk.
Azért nem jeleztem feléjük a problémámat, mert nem egy ihatatlan kávét kaptam, csak szerintem már döglődött. Az biztos, hogy a következő rendelés előtt odatelefonálok, illetve a megjegyzésbe is leírom, hogy lehetőleg frissebbet küldjenek (2 hetesnél fiatalabbat). -
HÁZIGAZDA
nagyon halkan mondom, hogy én az általam kedvelt kapucziner pörkölőtől sem kaptam két ugyanolyan kávét. ezzel együtt ott is minőségi alapanyagokból csinál jános jó pöriket, szóval ott is alapvetően jó és jó közül lehet választani, de szórás, az volt.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
jolti
senior tag
válasz soldier2 #52287 üzenetére
Nem hiszem, hogy a vásárlókon tesztelne, de azért nem is egyszerű a dolog. Nem, egy gene-nyi mennyiség kerül lepörkölésre egyszerre. Ha jól tudom most vett egy mintapörkölőt amúgy, tehát gondolom ez meg fog szűnni. Meg amúgy is egyszer meglesz a megfelelő beállítás.
(#52288) Bazsee71
Azért annyira rossz kávét nem hiszem, hogy kiadna a kezei közül.
Jelezz vissza neki, ha nincs visszajelzés, akkor nincs változás. Szerintem mindig, mindenkinek orvosolta a baját, aki hozzá fordult. Legalább is az olvasottak alapján.
De amúgy meg a szíved joga, hogy honnan veszed/veszitek a kávét, én csak mondtam, amit tudok. -
Bazsee71
őstag
Ezzel csak az a baj, hogy a vevő jó kávét szeretne kapni, nem pedig tesztalany lenni. A szándék rendben van, csak ezt nem így szokták. Illetve arra is lehetne figyelni, hogy egy világosabb pörkölést ne egy hónaposan adjanak át a futárnak.
Biztos ráfordulok még a későbbiekben újra a kávéjukra, kíváncsiságból. De ha megint egy tesztfázisból érkező döglődő kávé jön a postával, akkor többször biztos nem.
-
soldier2
őstag
"Ki akarja hozni a legjobbat a zöldekből." - ez nagyon dicséretes, de ne a vásárlókat használja tesztelőnek, vagy valamilyen szinten jelezze, hogy variálás megy.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
jolti
senior tag
Egyetértek.
A Rome az nekem sem ízlik, Lagosra nem is nagyon vagyok kíváncsi, viszont a Piazza az egy kicsit finomabb, mint a Pin-up nekem. Most pont azt vettem, az Il Mingardis, amigosos kitérő után.
Felüdülés. Ráadásul ez a mostani világosabb pörkölés ( 01.18.) jól el lett kapva, mert eléggé gyümis vonal határán billeg, sok kakaós-nugáttal.
Persze nyilván nem ízlik mindenkinek, de, ha mocsári íz van benne, akkor valami userhiba lehet szerintem.
A Ház kávéja kifejezetten finom, meg Costa Rica is nagy kedvencem.
Egyébként beszélgettem a tulajjal és azt mondja, hogy azért volt változó mostanában a pörkölés, mert kereste-keresi a legjobb pörkölési profil beállításokat a kávékhoz. Ki akarja hozni a legjobbat a zöldekből. -
zolnagy
őstag
válasz mdav88 #52246 üzenetére
Megnéztem neked.
Elöljáróban annyit, hogy a Silvano gyári fűtőszála 600W, amit én 1200W-ra cseréltem. Ekkor újra be kellett állítani a P I D értékeket. A hőmérséklet mérése itt a bojler belsejébe nyúló csőben történik (nem tudom a Lelitben hogy van ez)A menü itt faék egyszerűségű a sestos, rex stb pidekhez képest (ez lehet, előny, hátrány is)
Az értékek:
menüpont ; gyári érték; jelenlegi érték
F.03; F/C; C
P ; 3; 0,5
I ; 0,5; 0
D ; 2; 3
F.04 ;10; 0F0.3: Celsius vagy Fahrenheit
F.04: offset (a kijelzett és a tényleges érték közötti eltérés) ez ha 0, akkor nincs eltolás.
Méréseim alapján a kijelzett és a kilépő víz hőfoka között 10 fok különbség van. Ha itt 10-et beállítok, akkor azt mutatja, ami a tényleges kilépő vízhő. De a piden csak 85 és 105 között állítható a hőmérséklet, így célszerűbb 0-n hagyni, mert így a valós kilépő hőt így 75-95-ig állítod, ami közelebb áll a használandó tartományhoz.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz sz.zs. #52268 üzenetére
oké. a lényeg, hogy a rome és a pin up szerintem szar. a lagos szörnyű. de van ott más is, az meg nem szörnyű. az, hogy "malabar", az sem jelent sokat, mert lehet az ilyen és olyan is, nem mondanám, hogy x pörkölő jobb vagy rosszabb, mert az ő malabarja ilyen vagy olyan. a pacificé egyszerű, olcsó, iható. semmi extra, de ha már robizunk: robi nélkül tudja azt, amit a robis blendek szoktak, azaz brutál sok crema, csokis, mogyorós, sűrű, olajos. de nem mocsári, nem keserű.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
én is. aztán lehet, hogy vakteszten meglepődnék, de nem hiszem. olyan az a szag, mint a dugósság a bornál: néha alig érezni, de ha picit is érzed, megöli az egészet és maximum olyanokat tudsz mondani, hogy "egész jó lenne, ha...". minden alól van kivétel, de elég sok kávéval találkoztam már ahhoz, hogy tudjam, hogy mit utálok.
egyébként épp egy legalább 6 éve dédelgetett, 2006-os gorelli brunello di montalcinót bontottunk anyafejjel ünnepelni. dugós. kicsit.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
SzuMe
tag
válasz fragola.6035 #52280 üzenetére
Így már érthetőbb...
-
SzuMe
tag
válasz fragola.6035 #52278 üzenetére
Rugó nyomja és a víznyomás emeli?
-
soldier2
őstag
Sokan gondoltuk így, és estünk pofára az utolsó szegedi teszt alkalmával is. Én pl a Gold mixben ha a robusztát nem is, de a jellegtelenségét éreztem. A Kapucziner specialitás meg senkiben nem ébresztett gyanút.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz bajnokpityu #52269 üzenetére
Na igen, de annak a Kapucziner Robusztás kávénak 8k kilója. A Pacificé kicsivel több mint fel (pl rome). Ne. Legyünk igazságtalanok, a Kapucziner vsz jobb zöldből, drágábban, jobb kávét csinál. A Casino Mocca meg még jobb zöldből, még drágábban csinál még jobbat.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
senior tag
Ott van pl. a P&Y Get Up! is, semmi bántó robi íz nincs benne sztem... gondolom Ő is és a Kapuczíner is magasabb minőségű robival dolgozik?!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
And06
aktív tag
válasz bajnokpityu #52273 üzenetére
szerintem nincs ebben semmi, van akiknek nem jön be, ők kiérzik azonnal...
-
And06
aktív tag
válasz bajnokpityu #52269 üzenetére
becsukott szemmel kiérzem a robit, még azokban a blendekben is, ahol nem mocsári. van aki szereti, van aki nem. nyilván aki nem, azok csak 100%A-t húznak...
-
Bazsee71
őstag
-
bajnokpityu
félisten
azt vágod, h a múltkori szegedi tesztben egy 20% robit tartalmazó blend győzött az arabicák között.
nekem kerekedett a szemem rendesen. másik KV meg tipikus robis ócska izű volt, közben nicns benne robi és 14e Ft/kg.csináljatok vakteszteket, simán lehet, hogy meglepi lenne az eredmény. epenis továbbra se kívánja a robi cuccokat, de azt a konkrét tipust bármikor megvenném. simán verte azokat a pöriket, amiket itthon mostanában gyártok, miközben én csak arabicát pörizek.
úgyhogy nem almát körtéhez hasonlít
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
A Velencei Gondolásoknál ami náluk a legolcsóbb, sajnos nincs feltüntetve az arány, de a 4e Ft-os árából ítélve talán 50-50 lehet?!
Ez pedig ( az én szájízemnek legalábbis ) szerintem egy nagyon eltalált blend... 86-tól 92-ig próbálgattam, alacsony hőmérsékleten csokis-magvas, emelve a hőt előjönnek a gyümölcsök.
Én ezzel a Rome-ot raknám egy kategóriába, az pedig igen csak mocsaras (nekem legalábbis), és a hőfokkal játszva sem jött elő semmi, max. a mocsarassága csökkent.
Biztos, hogy nem vagyok profi kávékóstoló és nem vagyok mérvadó a kb. 3-4 hónapos "komolyabban kávézós" múltammal, csupán csak a saját véleményemet írtam le.
Ezen kívül amit szemtől szembe össze tudok hasonlítani, az a Malabar.
A Pacific nyomába sem lép a Kapuczíneresnek.
Szerk.: a Pin Up és a La Piazza is csak 15% robit tartalmaz, ha jók az emlékeim?![ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
SzuMe
tag
Ez a gép hogyan működik?
A fej fölött mi van?
Olyan, mint egy karos gép, de kar helyett gőz működtetné a dugattyút.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #52264 üzenetére
ha döglött volt, akkor nem csodálom, ha nem muzsikált jól. világos pöri, itt a friss a jó, más semmi. és lehet belőle vizes citromlevet is csinálni, ki kell tapasztalni. az biztos, hogy pont a costa ricánál éreztem úgy többször is, hogy bár létezik jobb kávé, de ennyire komoly zsugát ennyi pénzért nehéz máshol összehozni.
ezzel együtt én is paljoctól szoktam volt rendelni, az a biztos
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Bazsee71
őstag
Hozzám már eleve úgy érkezett, hogy egy hónapnál régebbi volt a pörkölés. Lehet, hogy ez éppen egy rossz kör volt, de elvette a kedvem az újabb rendeléstől. Inkább mentem biztosra egy PY kávéval.
Szerk.: én is azért is rendelek paljoctól, mert onnan 1 hétnél régebbi nem jött még, zsákbamacskának pedig az olcsó Pacific is drága.
[ Szerkesztve ]
-
weinmaker
őstag
válasz Bazsee71 #52260 üzenetére
Érdekes, mert a teszteknél talán Parci adta az egyik legjobb értékelést és ugye őt végképp nem lehet elfogultnak nevezni. Én amiket kapok szintén nagyon jók és ezért is nézem csodálkozva ezeket a hozzászólásokat. Nem tudom a magyarázatot akkor.
Közben amíg írtam az "érintett" pont beelőzött
[ Szerkesztve ]
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
HÁZIGAZDA
válasz weinmaker #52259 üzenetére
a pin upban is van robi, meg a lagos is full robi. na de épp ezért kérdés, hogy ezekkel szemben robis kapucziner blendek állnak-e, mert ha nem, akkor almát a körtével és értelmetlen az egész "összehasonlítás".
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Bazsee71
őstag
válasz weinmaker #52259 üzenetére
Nekem sem jöttek be a Pacific kávék, pedig 2 hónapja nekifutottam újból, akkor a Costa Ricával és a Malabarral. Közel sem tapasztaltam azt, amit a tesztek írtak, sőt: nagyobb csalódás volt, mert a leírtak alapján magasra tettem a mércét. Egy darabig biztosan kispadon lesz.
-
weinmaker
őstag
válasz sz.zs. #52255 üzenetére
Háááát a Rome-on kívül a többi Pacificet elég gyakran kóstolom, de ez a mocsári robuszta valahogy velem még nem jött szembe. Teszteken is elég jók voltak, szóval ilyenkor inkább user error ami sanszos leginkább.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
HÁZIGAZDA
válasz mdav88 #52254 üzenetére
profibbnak profibb, de nem hiszem, hogy szükség van ilyen fokú pontosságra. kizárólag a beállási időt tudod optimalizálni, de mivel darálsz és millió más dolgot is csinálsz közben, annak sincs jelentősége igazán. anyhow, ha rámész a témára és szénné optimalizálod, írd meg, kíváncsi vagyok!
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
senior tag
válasz von toth #52218 üzenetére
A Kapuczíner az aminek eddig minden próbált kávéja bejött nekem is, beleértve a legolcsóbb blendjüket is!
Ellentétben a Pacificcel, annak egyáltalán nincs mocsári robuszta íze.... tegnap bontottam egy Pacific La Piazza-t, ua. a mocsaras íz van benne mint a Rome-ba, csak nem olyan nagy hányadban.
Én is befejeztem további Pacifices próbálkozásaimat ( bár még a pin up-ot nem bontottam meg ) az eddigieket is csupán csak azért tettem mert ehhez hozzá tudtam jutni postaköltség nélkül. Viszont most már találtam itt a fórumon olyat akivel össze lehet állni rendelésben, így most már a továbbiakban csak Kapuczíner és P&Y lesz![ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
mdav88
aktív tag
Biztos lehet szemre is csinálni, de azért mégiscsak profibb szerszámmal/eszközzel.
Animáción szemléltetve[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz radi8tor #52221 üzenetére
Mondhatni annyira alap paraméter a tűrések és felületi érdességek megadása, mint a kávés zacskón hogy őrölt vagy szemes.
Keresztapper: mit gyártanak azon a millió eurós gépen, talán lapátot, hogy ilyen tűrésekkel dolgoznak? Az írásod alapján tartom, hogy jobban jártál nélkülük. Ahol így adnak árajánlatot, és még csak rá sem kérdeznek, ott nemigen folyhat minőségi munka. Egy rendes szakember egyből reklamált volna, hogy hiányos a tervrajz.
And06: én hónapokig mértem, hogy mennyi megy be, és mennyi jön ki a CM702-esből. 2-3 indítás, erősebb paskolás, és nem nagyon volt 0,1g-nál nagyobb eltérés, sőt! Annyit tudok elképzelni, hogy mindig ugyanannyi ragadt bent.
-
HÁZIGAZDA
válasz mdav88 #52246 üzenetére
miért kéne? akkor jók a paraméterek, ha azt csinálja a pid, amit szeretnél. én például úgy lövöm be, hogy ne nagyon legyen túllendülés. értelemszerűen így viszont lassabban közelíti a célértéket, de valamit valamiért.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
weinmaker
őstag
válasz zolko74 #52247 üzenetére
Ez elég hasonló, de azért vannak különbségek. Nekm amúgy teljesen bejön a Catler őrlője. A legkényelmesebb kis jószág amit használtam, csomó ötletes megoldással. Nekem a kijelzővel sincs bajom, jól látható, informatív.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
And06
aktív tag
na ja, a jollyba is beleragad a garatba nem kevés, DE! 1 mozdulatta kiecsetelhető, és plusz egy ráinditás után gyakorlatilag 0 lesz a pangó őrlemény (napi használatban). teljes tisztitás után a felső késtartóra 2 őrlés után felragad aminek kell, onnantól kezdve nincs gond. vs iberital, amibe grammok ragadnak és csak teljes szétszedéssel/porszivózással jön ki minden, nem egy mozdulattal. (graef gondolom hasonlóképp, nemigazán tudom elhinni, hogy 0 a pangó őrlemény benne, ahogy páran irták valamikor)
u.i: ezt ugy általában mondom, nem csak neked!
[ Szerkesztve ]
-
zolko74
tag
Akkor ezek szerint ez a Catler klón daráló lehet, hogy ideális lenne Graef helyett?
Egy butított verzió csoda kijelző nélkül, de gondolom a belső rész ugyanaz.[ Szerkesztve ]
-
weinmaker
őstag
Fiorenzatóban is van, de könnyen kijön Nálam jelenleg ő a kedvenc az összes őrlő közül amiket próbáltam: iberital, mazzer mini electronic, mazzer super jolly, anfim titanium, mahlkönig vario, mahlkönig k30, meg volt még pár.
Természetesen mindenki azt használ ami neki tetszik, de az én elvárásaimnak az F64 tökéletes.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Keresztapper
senior tag
(#52226) levytee
Azt csinálom egész nap, munkaidőn kívül inkább hanyagolnám.
(#52228) adp
Ahol ezeket csinálták, ott sajnos nem megy tovább, mert rettenetes mennyiségű utómunkára volt szükség, hogy az általam elvárt minőség előálljon, és persze mikor szóba került, hogy sorozatban kellene, akkor a tulajdonos mindjárt árat is akart emelni. Persze a gépeket, szerszámokat nem cserélte volna újabbakra emiatt.
(#52232) fragola.6035
Köszönöm a tanácsokat, és főképp nagyon jól esik, amit a minőségről írtál!
Az ergonómiával kapcsolatban tudom, hogy korábban is voltak fenntartásaid, és hogy ezek a Macskakő óta sem változtak, de részben nem értek velük egyet amennyiben a magasság állítására nincs sűrűn szükség a használat során, másrészt pedig az én ismereteim szerint a korábban tervezett fokozatmentesítés nagyon megdobná a költségeket.
De félre ne érts, tényleg örülök az észrevételednek!
http://palscoffeetech.com/
-
Rendo84
senior tag
Nekem is épp ezen akadt meg a szemem, köszi mindkettőtöknek!
Olvastam több helyen is egyébként, hogy a dupla espresso készítésénél mindenből 2x annyi szükséges, kávé+ vízmennyiség is. De mi a helyzet az idővel, 30sec helyett 60sec az elkészítési idő?
A sima espresso-t max 35-40sec-tól soha nem hagytam még tovább, legtöbb esetben nem is ízlik már nekem, ami 40sec körüli idő alatt folyik le.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz NightLord #52230 üzenetére
jó, azért az őrlők kb. 100%-ban van egy csomó pangó őrlemény. egy kezünkön meg lehet számolni szerintem azokat a konstrukciókat, ahol nincs, ráadásul ezek jelentős része a high-end kategória (hg one stb.). ahol van vízszintes garat, ott azért lehet rá számítani, akkor is, ha a késtartó házban kevesebb ül bele, mint mondjuk a mazzereknél. (de ott is különvenném azt, amit egy tök tiszta gép elnyel versus a darálásonkénti szórást)
legalábbis én így tapasztaltam ezeket a dolgokat, de nem volt még például fiorenzato cuccom.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Rendo84
senior tag
Hol tudok olyan poharat venni, ami átlátszó és be van jelölve az oldalán, az űrtartalom is?
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Keresztapper #52223 üzenetére
Túl azon, hogy viszed a mintát is, érdemes legyártatni 1-2 próbadarabot, mielőtt esetleg legyárt valaki egy halom szemetet. Minden szakinak eléggé mást jelent a minőség, egy esztergályosnak illene legalább 0.02 mm pontossággal dolgozni.
Ahogy néztem a cuccodat, cnc-vel nem lesz egyszerű elérni ezt a felületi minőséget és pontosságot.
Az, amit láttam, nagyon szép minőségű volt, a dizájn is igazán kiváló, a talp működését én nem próbáltam, csak többször a kezembe vettem. Az ergonómiával még érdemes lenne foglalkozni.https://caffe35.webnode.hu/
-
NightLord
tag
válasz weinmaker #52200 üzenetére
Ezt meg tudom erősíteni, nekem CM800 van, adagonként őrlök, és szerencsétlen esetben 1-1,5g -ot is ki kell püfölni belőle őrlés után, de mondjuk 0,5g-t szinte mindig. A fokozatközök is elég durvák sajnos, így nem igazán lehet egy adott mennyiség mellett az őrlésfokozattal finomhangolni a lefolyás sebességét (legtöbbször egyetlen fokozaton adja az espresso-szerű lefolyást, az előtte lévő nagyon gyors, a következő pedig már befullaszt), így marad a mennyiséggel való játszadozás.
Mondjuk a dolog másik oldala, hogy ebben az árkategóriában nem túl nagy a választék, úgyhogy innen nézve azért alapvetően használható jószág. A fenti korlátokat szem előtt tartva lehet vele jó italt készíteni.
[ Szerkesztve ]
-
sapizee
csendes tag
-
adp
őstag
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
levytee
csendes tag
-
bikebutcher
csendes tag
válasz Keresztapper #52224 üzenetére
írtam privátot
-
Keresztapper
senior tag
válasz Bazsee71 #52220 üzenetére
Nem akarom hibáztatni őket, bár részben igazad van.
Egyrészt ugyanis nem tudták, hogy mi is ez pontosan, és mire fogják az emberek használni, így abból indultak ki, hogy a 0,3mm-es szokásos tűréssel fogják megoldani, másrészt terveztek például lézervágást is a távtartó gyűrűk esetében, amivel azon túl, hogy annak is 0,1mm-es a tűrése, a folyamat során sorja keletkezik, és az anyag szélét is megégetik. Ez utóbbi például a funkcionalitást nem befolyásolja, de én ilyen esztétikai megoldást nem tudok elfogadni. Azt sem tudták, hogy minimum három ékes felület kell, és hogy nem elég reszelővel, vagy drótkefével lesorjázni a felületeket.
Szóval inkább én voltam a noob, mert nem tömtem ki eléggé információval őket.
De egyelőre nem adom fel még ha tegnap így is voltam vele, csak ez után személyesen egy mintadarabbal fogok elmenni mindegyik szakihoz.
[ Szerkesztve ]
http://palscoffeetech.com/
-
enterlaci
senior tag
válasz sapizee #52212 üzenetére
Szia, a Hario
SkeletonnalSkerton nem lehet sokat kihozni még Brikkával sem. Amúgy csokisabb, classic, robusztás kávékat próbálj vele én legalábbis azokból jobb eredményre jutok.
Nálam Brikkával mostanság P&Y Choco Madness, Get up! ízlettek.[ Szerkesztve ]
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
Bazsee71
őstag
válasz Keresztapper #52219 üzenetére
Azért az elég gáz, hogy ha ezek az információk nem is szerepeltek a terven, akkor úgy adtak ajánlatot, hogy erre rá sem kérdeztek. Az egy dolog, hogy Te erről nem tudtál, de gyártástechnológiában ezek alap paraméterek. Lehet jobb is, hogy nem ők gyártják neked.
-
Keresztapper
senior tag
Szolgálatilag közlöm, hogy tegnap teljesen szétverte a habos-babos rózsaszín világképem egy 1.000.000 EUR-s CNC gép és a gazdája.
Persze én tehetek róla, mert járatlan vagyok a termékgyártás világában. Történt ugyanis, hogy elmentem megrendelni az első adagot az őrlemény oszlatóból, amire a műszaki rajz alapján az üzem ajánlatot adott, ám mikor meglátták a prototípust azt mondták, hogy ha ilyen minőségben, felületekkel, illesztési pontossággal akarom, akkor az ár másképpen fog alakulni, mint ahogy ők ezt a rajz alapján megadták. Számszerűsítve úgy néz ki a dolog, hogy pont kétszer annyit kérnének már, ami pedig nem járható út.
Szóval egyelőre az van, hogy megpróbálok máshol kilincselni, de ha nem sikerül ezt megoldanom, akkor hamvában hal meg a projektem.
Akik a napokban írtak, azokat megpróbálom még kiszolgálni abból az eresztésből, ami most van nekem.
Mindenkitől elnézést kérek érte. Ha sikerül megoldást találnom, akkor jelentkezem.
[ Szerkesztve ]
http://palscoffeetech.com/
-
soldier2
őstag
válasz sapizee #52212 üzenetére
Brikkában nekem nem igazán ízlettek a világos pörkölésű kávék. Ha nem ismerős azok ízvilága akkor ugyan savanyúnak érezheted. Első körben kipróbálnám Paljoctól az Indian Choco-t és a Locavore-t, KVX-től Gold és Silver mixeket. Ezek nem túl drága kávék, és elég jók brikkában is.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
sapizee
csendes tag
Sziasztok!
Egy 4 személyes Brikkával szoktam kávét főzni, amihez Hario Skertonnal darálok.
Eddig a legjobban a Lidl bio szemes kávéja vált be a diszkont kávék közül.Szeretnék valami más fajtát is kipróbálni, nézegettem a topik leírásában lévő boltok kínálatát, de tanácstalan vagyok.
Szerintetek érdemes próbálkozni ezekkel a drágább kávékkal, a meglévő technika mellett? Vagy nincs sok értelme, mert csak komolyabb eszpresszó géppel lehet javítani a kávé minőségén? Sajnos jelenleg nincs módom komolyabb gép, vagy őrlő vásárlására.Ha van értelme, ti mit javasolnátok? Van, ami bevált már valakinek Brikkában?
-
bajnokpityu
félisten
válasz Bazsee71 #52206 üzenetére
legjobb a gyereknek is, nektek is hosszabb távon, hogy nem idomultok hozzá. ha KVtkell őrölni, akkor kell, és kész.
Bazzsee: ha hazajön a festett major, beszámolok, hogy fordulatszám levételével csöndesedik-e. Valamennyit biztos fog csöndeseni, mert ritkábbak lesznek a KV szem reccsenések, cserébe gondolom morgósabb lesz, mert kevéssé lesz kiegyensúlyozva a motor.
[ Szerkesztve ]
-
mdav88
aktív tag
Parci, ha jól olvastam vissza egy időben küzdöttél gicar pidekkel. Hozzám most jutott el az információ, hogy ezek tovább babrálhatóak, és ha már adja magát a lehetőség, miért ne tegyük meg...
Szóval lelit Gilda az alany, kb hogy lenne érdemes finomhangolni?Köszi.
-
HÁZIGAZDA
-
Bazsee71
őstag
-
senior tag
-
Bazsee71
őstag
válasz vicces #52201 üzenetére
Nálam a kampány egyik része az volt a Major vásárlásakor, hogy ez nagy gép, halkabb lesz mint a kis régi műanyag - én legalábbis naivan ezt is hittem. Aztán az első indítás után fény derült az igazságra.
Egyébként szinte tényleg mindegy mi van, ha valaki aludni szeretne. Ha lesz gyerek, akkor muszáj lesz beszerezni egy Kinu-Caravel párost.
-
addikt
a múlthéten itt volt anyám nálunk és a nappaliban aludt amiből a konyha nyilik. pár nap múlva.... azt kellett volna hallanotok, hogy milyen undorral beszélt az őrlőről - cm800 -, mikor megkérdeztem, hogy esetleg nem zavarja-e őt hajnalban amikor ő még aludna.
ha tele van a babtartály akkor egy fokkal halkabb, de nálam ez nem opció, mert a fagyóban tartom a kávét.:)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest