Hirdetés
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
celf
őstag
Van esetleg valami móda arra, hogy kiszámítsam, mennyi koffein lesz egy 25g kávébból, aeropressben, 115ml
kb. 92 fokos vízzel, 4 percig főzve?Bármilyen kalkulátor, vagy iromány, információs forrás erre?
-
meander
tag
válasz sz.zs. #55396 üzenetére
mint akinek volt/van mindkettő az a véleményem, hogy "teljesen" más kávét főz a két gép. Aztán, hogy hogy kinek melyik a jobb azt döntse el aki akarja. A GC nagy testtel jön és egy kicsit összemossa az ízeket, míg a rancilio vékonyabb de talán szebbek az ízei. Ha klasszikot iszol szerintem jobb a GC, ha világosabb pörköléseket, akkor a rancilio. Mondom én, aki még a Trujilloból is csak citromlevet tudott főzni...
Az viszont objektív különbség, hogy a rancilio műszaki minősége/élménye veri a GC-t.Ja és a gőze egyébként nem kicsit jobb (már ebben a szegmensben)
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz kaligula #55395 üzenetére
Srácok!
Rézcsövezett pidelt GC-t érdemes-e lecserélni egy hasonló tuninggal rendelkező Rancilio Silvia V1-re? Jelent-e lényegi előrelépést, megéri-e azt a pluszt amivel többe kerül?Szerk.: Bocs, kaligula, nem neked ment!
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
kaligula
tag
Srácok, mi van emögött a fatüzelésű pörkölés mögött? Van benne ráció vagy csak egy fölösleges truváj?
rovidkv.reblog.hu
-
adp
őstag
Na rámértem most újra, az új szenzorral, ami ezerszer jobb mint amit adnak hozzá. Mert műanyag a szigetelés, nem foszlik mint a másik.
Pid 90, ebey mérő 89, ahogy elkezdek csapolni azonnal felugrik 90re és stabilan marad. Kb 45g vízet engettem ki. Nálam javarészt 40g körül van egy dupla
szenzor[ Szerkesztve ]
-
kozsy18
tag
válasz radi8tor #55378 üzenetére
Nalam most van folyamatban egy PID eles. Aaz alap elgondolas az, hogy az Isomacban amugy is indokolatlanul nagy a kanna, ezert azt megfelezem, melle pedig egy uj teto alatti burkolattal kerul beepitesre a panel, gyakorlatilag eldugva.
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
adp
őstag
válasz soldier2 #55387 üzenetére
elfér rézcsővel is, annyi, hogy kevesebb rézcső, viszont Fragola írta, hogy a kevesebb itt több.
Kimérve 1 vagy 2 fok a különbség nálam az ebayes mérő és a rex pid között. Ami adódhat a ebeyes mérő szigeteléséből is, mert nem tudom úgy felfogatni, hogy ne lógjon ki. Viszont ez tök mindegy mert egy dupla alatt atomstabil[ Szerkesztve ]
-
-
soldier2
őstag
válasz vicces #55384 üzenetére
A Baby-ben elfér házon belül, egy évig működött hibátlanul, utána egy évvel láttam a Fragola műhelyében még mindig hibátlanul ment a pid. Az már két év, én nem aggódnék. A Classicban tudtommal egyszerűen nem fér el. Rézcsővel, szigeteléssel lehet a Babyben sem fér el.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adp
őstag
válasz vicces #55384 üzenetére
nekem a GB-nél is a házba van a pid, nem vettem észre hátrányát, pedig ott is tuti nem 40 fok van. Mondjuk lehet a rex bírja a hőt vagy nem tudom. Fragola majd megmondja.
Nekem amúgy ebből a szempontból jobban tetszik a baby mint a classic Nem lóg ki sehol a tok meg vezetékek stb... Azért azon látszik, hogy nem gyári. A GB-nél pedig aki nem ért hozzá az meg azt hiszi gyárilag ilyen a gép, tök jól passzol a csészemelegítőbe[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz radi8tor #55383 üzenetére
hátul a viztartály van. azért ki van ez már tapasztalva. nem véletlenül szerelik a májszterek oda ahova.
a kisebb pid került már be a házba, de fragola azt irta, hogy nem biztos, hogy megbizható. gondolom a pid környezeti hőfoka üzem közben 0-40 fokcelziusz kell hogy legyen. a házon belül a kazán mellett, simán lehet melegebb ennél. ezért. egy egykori elektronikai műszerész vagyok. igy gondolnám logikusnak:)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz fragola.6035 #55367 üzenetére
Ezeked a PID-eket nem lehet valami jobb helyre tenni? Szuper dolognak tartom, de egy ilyen szögletes fémházon egy műanyag kocka nagyon csúnyán néz ki.
⭐ Stella
-
soldier2
őstag
válasz jveres #55376 üzenetére
Ezt próbáltam eljátszani én is J&N filterkávéval, úgy volt messze a legjobb espressonak, és valóban alacsonyabb nyomás volt jobb így hosszúra hagyva (7 bar). Nem lesz mindennapos vendég, de jó volt.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
b0t0nd
csendes tag
Sziasztok! Én úgy tudom, hogy a casino mocca a presszópörköléseit úgy kóstolja, hogy 18g-ból 30s alatt 42ml kávét készítenek 92 fokos vízből. Nyilván az eredmény erősen függ egyéb körülményektől (őrlő, főző, vudutánc, stb.), de kiindulásnak jó. Az infó a szegedi Kékelefánt kávézóból van, ahol rendszeresen előfordul casino mocca kávé. Readonly on
-
itaprak
csendes tag
válasz adriankoooo #55339 üzenetére
Igen, meg szokott fordulni nekem is a fejemben, hogy nyílt forráskódú legyen a projekt, viszont több dolog is hiányzik hozzá. Egyfelől még félkész a rendszer (lásd előző hozzászólásom), másfelől nincs értelme úgy nyílt forráskódú projektet csinálni, hogy csak simán feltolom a kódot a github-ra és kész.
Először is kellene rendes dokumentációt írni mind a hardveres, mind a szoftveres részhez, hogy tényleg bárki aki akarja meg tudja építeni. Utána ahhoz, hogy ne egy döglődő, hanem egy valóban aktívan fejlődő és pezsgő, nyílt forráskódú projekt legyen, kellene közösséget építeni köré. Azaz kellene hírverést csinálni a projektnek, hogy minél több ember építse be a -nem feltétlen Gaggia- gépeibe a rendszert. Ha van már közösség, akkor pedig jönnek az issue-k, a pull request-ek, ...stb, amiket meg kell oldani, át kell nézni. Napi szintű törődést igényelne.
[ Szerkesztve ]
-
itaprak
csendes tag
válasz kaligula #55329 üzenetére
Köszönöm!
Egyelőre szerintem inkább az a kérdés, hogy van-e értelme ebben az állapotban beépíteni másik gépbe is, mert ez még félkész állapotban van több szempontból is:
* Nincs még az egész bedobozolva
* Több feature vár még a lefejlesztésre
* Van hogy hónapokon át nem kell hozzányúlni, de néha az is elfordul -szerencsére egyre ritkábban- hogy egy héten belül van vele több kisebb ügy. Ilyenkor pedig előfordul, hogy nyakig kell merülni a kódba. Szerintem már csak 1 komponenst kéne alaposabban refaktorálnom, és kellőképpen stabil lenne.Most pont az a célom, hogy ezeket a dolgokat kipipáljam és befejezettnek tudjam tekinteni, remélem hamarosan elérek oda.
-
And06
aktív tag
válasz fragola.6035 #55367 üzenetére
nálam a link a főoldalra visz (mármint a webnode-éra)
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #55365 üzenetére
akkor viszont lennének konzekvensek és lenne ugyanilyen fapados (nem létező) a fáccséjük is. na mindegy, engem zavar, de egyrészt nem vagyok német, másrészt a web világában dolgozom. a daráló biztos jó, akartam egyet én is, de inkább nem
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Bazsee71
őstag
válasz jveres #55349 üzenetére
Egy jó ideje már csak úgy iszom meg. Gyorsan eltakarítom a gépet, hogy már csak a kávéval kelljen foglalkozni, de még akkor is sokszor hagynom kell. Nem tudom jobban leírni: ahogy hűl, úgy nyílik ki a kávé.
Amúgy most adp jóvoltából a Red Baggies Raja Tobát próbálgatom. Első pár húzás nem volt az igazi, főleg mikor elkezdtem lejjebb menni hővel. De most este egy nagyon jót sikerült belőle húzni, elég érdekes fűszeres íze van, mellette finoman édeskés. A héten paljochoz is tervezek beugrani utánpótlásért, éppen csak még neki nem szóltam.
Korábban 1:2 fölé sem mentem, most ezt 1:2.5 arányban húztam, és kellemesen testes volt, amit a korábbiakból kiindulva csak az előáztatásnak tudhatok be.
Kinu témához meg csak annyit, hogy akármilyen körülményes, nagyon odatették. Ellenben az áremelés helyett lehet elég lenne tényleg egy korrekt webshop, és jönne a profit...
-
fragola.6035
aktív tag
-
ronin s8
senior tag
Én a saját szakmámban járva azt látom, hogy a németeknél simán elmegy az 50 éves divat (mint ahogy a német nőknek bőven elég a zsák fazon), de a cucc általában megbízható, és alapjában véve korrektek.
El kell dönteni, mi a fontos...
(Persze nem ismerem ezt a darálót.)"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #55356 üzenetére
itt nem arról van szó, hogy azt gondolnám, hogy lehúznak. nyilván nem lenne gond. hanem arról, hogy látszólag atom profi arcot vágnak, dizájn, az van, teszik be fáccsére a képeket a speedster + kinu, meg retro + kinu cuccokról, dől a hájp. és akkor az egész mögött nincs egy normális webshop kiírt árakkal, ahol lehetne rendelni, hanem kezdjek el emailben kuncsorogni. a weboldal pedig egy éve legalább "coming soon". ez akkor is szánalmas, ha amúgy megbízható német-román társaság.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
ronin s8
senior tag
Ööööő..... a SWIFT és az IBAN egyszerre kell. Az első a bank kódja (hogy biztosan a megfelelő bankba menjen a pénz), a második pedig praktikusan a bankszámla szám. Egyébként pedig tényleg működik a rendszerük, csak bele kell szokni.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
debsa
csendes tag
válasz ronin s8 #55356 üzenetére
ronin kollégával egyetértve így van.
a német nagyon merev.
kitalál valamit, amihez ragozkodik.
és biztos lehetsz abban megkapod.
ha utaltok, ne swift-en keresztül tegyétek, hanem iban-on.
ha megbíztok bennem, van osztr bankszámla, szívesen segítek utalásban.
mivel ausztriában is dekád alapu a számlázás, magában foglalja az eu-n belüli utalálások díját is.... és ott van másnap a számlán a pénzDebreceni Sanyi
-
debsa
csendes tag
sziasztok,
mik a vélemények, tapasztalatok a monterosa kávéiról?
Debreceni Sanyi
-
ronin s8
senior tag
Ez nem szánalmas, ez a német módi. Háttere az, hogy Te qrvára kib...ottul át fogod utalni a pénzt, ha meg akarod kapni a cuccot. Ők meg 1000 %, hogy elküldik Neked. Ez az oldschool. Vagyis az, hogy az üzlet alapja a bizalom. Ha valaki nem érti, akkor nincs üzlet...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
sturmanek
újonc
Eladó sorba került egy Gaggia Baby Primo kávéfőző és egy Iberital Challenge őrlő, egyben!
- Mind a két gép kitűnő állapotban van.
- Csak Norda víz folyt a kávéfőzőben.
- Szűrők, tartályok kitisztítva, tömítések nemrég cserélve.
- Jár hozzá egy dupla ipari , egy szimpla gyári, egy vak szűrő, valamint a gyári kar.Kitűnő kezdő sett otthoni espressóhoz, alkatrészek könnyedén beszerezhetőek hozzá.
PID-elni is remekül lehet!
Az eladás oka az hogy az asszony nem tudta megszokniEladási ár: 65 000 HUF ( nem alkuképes, nekem ennyibe van) a Postát vállalom, utánvét vagy előre utalás.
Elérhetőségeim: c i r k u sz@ h otma il. com és természetesen itt magánban -
soldier2
őstag
Paljoc Tanzania Kilimanjaro: fantasztikus kávé, szinte elronthatatlan. A magas hőmérsékletet nem szereti, de ha nem ég meg fantasztikus gyümölcsbomba, némi csokis beütéssel. Lehet, hogy a frissebb zöld miatt van vagy valami más, de ez most nagyon üt.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bl4ze
veterán
Egy nagyon kellemes, klasszik cuccot iszok éppen a Torrcaffé-tól, melyet elmondásuk szerint faszén felett pörkölnek :
A szemek szépek, egész egyenletes, jó kis tejcsokis, mandulás cucc.
[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
Bazsee71
őstag
Nálam az egy picit segített, hogy elkezdtem felfelé menni a hővel, de igazából csak annyit értem el vele, hogy nem lett brutál savas. Egyébként elkönyveltem teljes kudarcnak, gyümölcsökből nekem semmi nem jött, igazából élvezhetőt alig sikerül belőle húznom, nem hogy jót. Illetve ez volt az a kávé, ahol a Reneka helyett a csomag vége felé a Stradával próbálkoztam, talán egy fokkal az itt jobb volt (a testtel jött még egy kis íz a savak mellé). Egy szó, mint száz, nem találtunk egymásra, és be kell vallanom, hogy örültem, mikor elfogyott...ilyenkor bánom kicsit, hogy 200 km-re van Bp, mert tuti elmentem volna egy jó kávézóba megkóstolni.
Gitchathaini járt még nálam, ott a savak mellett visszafogottan, a háttérben feltűntek a gyümölcsök, de abból sem tudtam kihozni amit szerettem volna. Ez, ahogy nálam a többi kávé is, jobban szerepelt a Renekával.
Szerk.: Darálóban vagy 2x nekifutottam, hogy adjanak valami tippet a Danny Morenora, de sajnos semmi válasz nem érkezett.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
casmo honduras danny moreno zenél valakinél? látszólag sötétebb pöri (ahhoz képest), elég 18 gramm is belőle, hőfokot sem kér annyit, minden adott hozzá, hogy jóval egyszerűbb csapolás legyen, de valahogy nem az igazi a végeredmény. karamella van, savas is, de mégis összességében kicsit lapos, trópusi gyümölcsöket meg még a kamrában sem találtam. help!
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
titusz248
csendes tag
válasz beleriand72 #55340 üzenetére
Tudom, de ez volt itthon és gondoltam nem dobom ki a kukába, próbálgatni jó lesz. Igy is már fényévekkel jobb a kotyogós léhez képest Megrendeltem most az új zuhanyt meg szűrőt, kiváncsi vagyok milyen lesz.
-
beleriand72
tag
válasz titusz248 #55337 üzenetére
tchibo - silicia 1000-1500 Ft/250g, ami 4000-6000 forintos kávékilóárat jelent, ezen bőven találsz friss, a fórumon preferált pörkölők által kínált kávék közül, azokkal érdemes próbálkozni (jobbat, frissebbet máshol se találsz )
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
titusz248
csendes tag
válasz beleriand72 #55330 üzenetére
Hello, köszönöm a válaszod. A zuhanycserén gondolkodtam én is illetve új szűrőkosarat is szeretnék venni, mert ezen gyárilag van valami nyomásnövelő, hogy jobb cremat adjon, de én szeretném látni mire vagyok képes a hagyományos úton. A fogpiszkálóvak kavargatni szoktam ahogy irtad, csak rosstul fogalmaztam. Nyilván sajnos a felhasznált kávé is a kávégép minőségét tükrözi, most azt hiszem tchibo - silicia (20%robusta, 80%arabica) blenddel gyakorlok... Ha valaki ismeri esetleg ezt a gép tipust (DeLonghi ec190) akkor elfogadnék pár tanácsot a zsirtalanitásra
-
Rush77
aktív tag
válasz soldier2 #55233 üzenetére
Köszi!
Még nézelődök. meg addig még úgy is milliószor fog változni a kínálat de próbálok tájékozódni.@(#55242) Wolfy999 Neked is köszi az infót.
Más!
Valakinek van esetleg tapasztalata a Barbera Pregiata illetve Barbera Aurora-val
Vagy még az AVX saját Brasil vagy Colombia kávéin gondolkodtam.Köszi.
-
SierraFox
tag
A kaffee-netzen írták, hogy a Kinu darálók árán valószínűleg emelt a gyártó. Ez nem biztos, de azért én simán hihetőnek tartom.
M38: 179 Euro (nem változott)
M47: 249 -> 279 Euro
M68: 668 -> 750 EuroPénteken rendeltem tőlük egy M47-et még a 249-es áron. A rendelés menete elég oldszkúl:
- Írsz nekik egy e-mailt. hogy szeretnél rendelni.
- Erre visszajön egy automatikus válasz egy dropbox linkkel, hogy ezt a DOC filet töltsd ki, írd bele szépen az árat is (amit vagy tudsz vagy nem), és a szállítási költséget is, majd küldd vissza két e-mail címre.
- Utána kapsz egy proforma számlát, hogy utald át a pénzt.Azért egy webshopot tényleg felhúzhattak volna tavaly szeptember óta. A kereslet szerintem még így is elég nagy rá, mert elvileg május közepére szállítják le a darálót.
-
beleriand72
tag
válasz titusz248 #55323 üzenetére
Szia, én is viszonylag új vagyok ebben a témában, beleokoskodni sem szeretnék, csak néhány észrevétel (a nagyok majd úgyis segítenek, csak türelem kell hozzá). Nem ismerem a te gépedet, de az nem baj, ha egy lyukból folyik a víz, ezért ott a lyuk alatt egy úgy nevezett kis vízterítő szokott lenni, ami megpróbálja egyenletesebben elosztani a vizet az alatta levő felsőszűrőn (zuhanyon :-)), na ebből már ha a méret stimmel érdemes jobb minőségűt venni (pár ezer forint, ha van a te kávéfőződhöz). Vízkövezés mellett hasznos még a zsíroldás is. Nem tudom a te gépeden ez hogy oldható meg, de ha mást nem a könnyebben leszerelhető alkatrészeket időnként ilyen oldatokban érdemes kicsit áztatni. Szerintem a szűrőt nem kell előmelegíteni, a gépet hagyd állni egy kis ideig, hogy teljesen/egyenletesen átmelegedjen, én a csészéket szoktam előmelegíteni, mert az gyorsan ki tudja hűteni a kávét. Fogpiszkálóval nem egyengetni kell, hanem átkeverni, minél kevesebb levegő maradjon a kosárban, valamint a kávédarálóból kijövő rögöket szétpiszkálni, hogy minél homogénebb legyen az anyag (erre azt hiszem kapható egy nagyszerű minihabverőhöz hasonló szerkezet, én is most akarok venni, pár száz forint). A megtelt kosarat tamperolás előtt ütögetheted, simogathatod szerintem. A crema mennyisége minősége én úgy tapasztalom a kávé frissességétől függ (legnagyobb részben), nekem még a Saeco Incanto automata kávégépnél is tök jó tudott lenni (most Rancilio Silviát használok). Az, hogy vizes marad a pogácsa a szakirodalom szerint nem gond (feltéve, ha a kávé iható), nagyrészt attól függ, hogy a megdagadt kávé mennyire tölti ki a kosarat. Nekem is sokszor ilyen, de ha nagyon teletöltöm (esetleg túltöltöm), akkor sokszor - nem rutinos karfeltevő lévén - egy kis kávét lepiszkálok és a tömítés kávés lesz, ami miatt néha csöpög menet közben.
Nekem is azt ajánlották: próbálkozz, a mennyiséggel, őrlési finomsággal, a fő szabály 25-30 mp alatt 25-30 ml, legyen azért crema...[ Szerkesztve ]
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
itaprak
csendes tag
A hétvégén én is tovább haladtam az előáztatással, ami egyelőre csak annyit csinál, mint te is: kinyitja a 3 járatút de a pumpa indítással vár ~3 másodpercet.
Viszont zavaró volt, hogy a csapolás utáni fejöblítésnél is meg kellett várni mindig ezt a 3 másodpercet, mikor már mentem volna inni a kávét . Ezért megcsináltam, hogy hagyja ki az "előáztatást", ha közvetlen előtte rendes csapolás történt (>10 másodpercig járt a pumpa).
Itt egy videó a működéséről, ahol az első indításnál (a csapolás szimulálása) csinál előáztatás, utána meg a fejöblítésnél kihagyja: https://www.youtube.com/watch?v=m7eMaVZcHAw
-
itaprak
csendes tag
válasz kozsy18 #55321 üzenetére
Biztos jó egy ilyen merülőszonda is, de gondolom arra mindig külön gondot kell fordítani, amikor a tankot kiveszem és beteszem. Ezt az ultrahangos távolságmérőt majd csak beteszem a tartály fölé és többet nem lesz vele ügyem. Úgy halottam, hogy elég pontos is, 1-2mm-t téveszt maximum.
-
krx21
nagyúr
válasz Peti...(16v) #55322 üzenetére
Egyéb tulajdonságok miatt... De kösz az infót.
-
accu
csendes tag
válasz kozsy18 #55321 üzenetére
Ahogy én a kereséseim folyamán láttam ez kazánhoz van kitalálva, ami gyárilag le van földelve. Amikor beleér a szenzor a vízbe, akkor a kimenetén szintén föld potenciál lesz, hisz az ugyanannak a rúdnak a vége. Ezt megkapja egy vezérlőegység, ami a jeltől függően kapcsol egy pumpát vagy egy mágnesszelepet. A viztartálynál ez nem működik.
-
kozsy18
tag
válasz Elekellek #55313 üzenetére
Ez valóban belefér jóval kisebb csavarba is
Köszönöm a tippet!Szerk.:
Sőt, talán még egy szondát is lehetne belőle készíteni, hogy közvetlenül a víz hőmérsékletét mérje. Így a szabályozás is direktebb lenne, elvégre a fűtőbetét is a vizet melegíti.
[ Szerkesztve ]
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
titusz248
csendes tag
Sziasztok! Új vagyok a forumon, de korábban figyeltem a topikot külsősként és még a topikösszefoglalót is elolvastam Ebből leszűrtem, hogy nem vagyok egy kávégurman, megelégszem egy langyos fekete lével plusz hozzá egy kis tejhab. Ennek tudatában "fektettem be' egy használt delonghi 190-be... Lényegesen jobb löttyöt készitek vele mint a kotyogóssal viszont egy-két dologban nem vagyok biztos. Mivel használtan vettem, semmit nem tudok az előéletéről. Vizkőtlenitettem a hozzá javasolt oldattal, 5-10percenknt engedve 1dl folyadékot. Van egy hasonlóan szinvonalas kézi darálóm. Az őrleményt az előmelegitett szűrőbe teszem, fogpiszkálóval elegyengetem, tamperelem és gyorsan visszahelyezem. Próbálkoztam többféle őrléssel, néha nagyon szép cremat kapok, neha szinte semmit. Néha vizes a zacc néha nem. Hogy tudom megállapitani, hogy elegendő e a nyomás vagy csak én vagyok helikopter? Csináltam egy videót ha esetleg tudnátok segiteni, hogy ez igy normális vagy nem?! A csavarnak csak az egyik oldaláról jön a viz. [youtube link itt] . Illetve egy másik kérdésem, hogy a tejgőzölő fejet lehet e cserélni? Gyárilag műanyag van rajta és hát na... Köszönöm ha elolvastátok és válaszoltok.
-
Peti...(16v)
tag
Minek vettél duálbojleres gépet, ha sosem gőzölsz?
Külön a gőzbojlert kikapcsolni nem lehet, mivel ezen megy keresztül a kávébojler betápláló csöve, hogy így kapjon a beáramló hideg víz előmelegítést. Annyit tudsz tenni, hogy a lehető legalacsonyabbra állítod a gőzbojler hőmérsékletét a (haladó) menüben. -
krx21
nagyúr
Kérdésem, hogy a Catler 9010 dual bojleres gépnél nem lehet beállítani, hogy a gőzölő bojlert ne melegítse? Hisz én soha nem iszok cappuccinot... Logikus lenne egy ilyen beállítás, annak aki nem habosít tejet...
-
itaprak
csendes tag
Még nem oldottam meg, de már itt van az asztalmon hozzá egy ilyen szenzor, csak be kéne szerelnem:
-
Elekellek
csendes tag
válasz kozsy18 #55276 üzenetére
Jobban járnál, ha magad tokoznád a hőelemet, akkor nem kéne az osztósík épségét kockáztatnod. A K-szenzorok vége csak egy cseppnyi hegesztés a drótvégeken, amit egy M3-as vagy M4-es csavarba bele tudsz illeszteni. Így normális zsákfuratot készíthetsz a bojler húsosabb részébe.
-
Elekellek
csendes tag
válasz Sic.Transit #55310 üzenetére
Nálam van, ha kell, továbbadom. Nekem nem jött be, maradok a vécépumpánál.
-
senior tag
válasz Sic.Transit #55310 üzenetére
Nincs, elvitték már...
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
verti1
tag
válasz Sic.Transit #55308 üzenetére
Esztergálni sajnos nem tudok csak rajzolni. A gyártási-rajzot, o-gyűrű méreteket szívesen elküldöm neked. Bármilyen esztergályos legyártja neked.
-
paljoc
tag
Végre eljött a pillanat, megkóstolhattam a 42 cafe blendjét, Mazzer őrlő és egy brutal LM gép van hadra fogva az Első Mádi borházban:
Viszonylag nagy rendelést adtunk le, sok tejes itallal, valszeg az eszpresszot az elejen keszithették, de amúgy ízre rendben volt, guatemala/brazil blend, lagy savakkal, a kapucsinók is nagyon rendben voltak. Mondjuk mikor megkaptam, kissé megriadtam a látvány alapján és az ital hőmérséklete alapján is az elsőnek ezt az eszpresszot csapolhatták le, de sebaj!:-)[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
vegyen mellé egy caravelt is, az a biztos!
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest