Hirdetés
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Yettel topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
verti1
aktív tag
válasz
bikebutcher
üzenetére
Expolygonban adnak neked ilyet szerintem.
-
bikebutcher
csendes tag
sziasztok,
apósomék egy Cafe Roma deluxe fantázianévre hallgató gépet használnak.
elszállt benne a 3 járatú ami nagyon hasonlít a gaggia classic szelepére
létezik hogy jó hozzá?német fórumokon jó néhány moddolásnál konkrétan ezt a ceme 5316vn1-et láttam beépítve.
esetleg tudnátok alternatívát mondani rá, amivel helyettesíthető és nem csillagászati az ára?ha már távgyógyítás.. ötlet arra hogy miért adta meg magát?

-
válasz
Toobee
üzenetére
húztam is a dolgot vagy egy évig
, de igazából sokat segít: utána nulla tisztogatás, öblítés, kutyafüle, a papírt pedig tényleg csak benedvesítem és ráteszem, pont jó méretű, szóval az egész nem több plusz pár másodpercnél, viszont spórol a végén legalább egy percet.nem hittem volna, de bejött.

-
na tessék, te még lehetsz bajnok
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(én ezt úgy hidalom át, igazi kőbaltás módon, hogy legalább 5 shothoz ugyanazt a papírt használom. a shot végén mindig elöblítem. persze biztos így meg a shotról-shotra egyre inkább "ráégett ízt" lehetne kikóstolni belőle, de nekem a kényelem megéri a fekete öv elvesztését)
-
apropó, aeropress filter. egy ideje én is felrakom átnedvesítve és úgy húzom a shotokat. nagyon tanulságos, mert:
- csatornák, gödröcskék, ilyesmi azóta nincsenek a pogikon, sosem
- ennek ellenére a shotok így sem ugyanolyanok, maradtak eléggé változatosak
- de az átlag érezhetően javult, magyarán úgy van szórás, hogy minden jobb
- a felsőszűrő tisztább marad, de így is zsírosodik ámbónusz track: az aeropress papír ízét nem bírtam kikóstolni a cremával nehezített shotokon

-
adik
őstag
sziasztok,
próbált valaki Bialetti-be belenyomni még egy aeropress papír filtert is?
állítólag nagyon jó...
üdv, Adik -
Bazsee71
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Grat a géphez, nagyon szemeztem vele már akkor is amikor fragola hirdette.

-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
ha a fej nem változtatja meg igazán a pid-en belőtt vízhőfokot (és miért tenné, gondolom okosan csinálták a gépet), akkor azért ez egy komolyabb gép of course, a bojler is kétszer akkora, a fej háromszor olyan tömegű. szóval hajrá

-
verti1
aktív tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Szilikon tömítést legutóbb külföldi webshopból rendeltem, de van a barista szaküzletben is. Cafelat márkájú, e61-eshez való jó a gaggiába. Van 8 és 8.5 mm-es. Szilikon 200 fokig bírja, a hőstabilizált változat 250-ig. Ezek a fekete EPDM tömítések csak 150-ig. Egyébként a sok gőzölés öli meg őket, a magas hőmérséklettől szépen , lassan megkeményedik.
-
bajnokpityu
félisten
Oké, ez viszont gyönyörű gép. Silvia is szebb szerintem, de ez eroika szint, attól szebbet én még nem láttam. Noés anya odáig van az ízétől, szóval maradhatok a konyhában.
Nemrég amiikor kipakoltam sjt, majort, frekiváltit, bz99et, vázával víztartály gyanánt, le akart küldeni a pincébe.
Szume : 2kW toroid le fogja verni a biztosítékot okos elektronika nélkül. Kérdezz utána milyen biztosíték elég neki, akármit veszel
-
Bazsee71
őstag
válasz
verti1
üzenetére
A karral már nem próbálkozok, az explygonossal és a barista szaküzletessel is ereszt a Strada kosár (a gyári karral amúgy nem, csak ugye az nem nyitott).
A tippet köszönöm, a cserére így készülök facsavarral is, hogy ne érjen meglepetés.Szilikon tömítést hol vettél hozzá? Annak tényleg nem lehet gondja a folyamatos hőterheléssel.
-
SzuMe
tag
Vettem egy 110V-os E61-es gépet. Több opció is van a működtetésére.
1. Transzformátorral használom.
Ehhez vannak elég erős, hagyományos és toroid trafók a piacon, amik vasmagosok és 2000KVA körül tudnak.Vagy találtam ilyet, ami furcsán kicsi.
2. Kicsi trafóval működtetem az elektronikát és a szivattyút, a fűtőbetétet kicserélem és pid-el vezérlem 230V-ról.
Egyéb ötlet?
-
verti1
aktív tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Tekerj bele egy vagy két facsavart és ki lehet húzni. Csak ne tekerd mélyre, fogóval ki lehet húzni a csavarnál fogva. Erre a szivárgó kosár dologra nekem egyrészt az új kar volt a megoldás amiben szépen fekszik a kosár, másrészt a szilikon fejtömítés is nagyon bevált.
-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
a lényeg, hogy elég hasonlóan viselkedik csapolás alatti vízhőfok tekintetében egy pid-es silvia, meg a mostani géped. nyilván hőstabilabb az e61 fej, meg a bojlere is nagyobb az új gépednek, de tényleg ilyen 1-2 fok különbségről beszélhetünk maximum. a különbség inkább a vízterítésben, kioldódásban kell, hogy legyen.
-
Bazsee71
őstag
Köszönöm a válaszokat! Az anyaga biztatóbb a gyári tömítésnek, csak a formáján lepődtem meg. Azt már látom, hogy az utángyártottat melós lesz kibányászni...de hátha nem spriccel majd a Strada nyitott karral.

-
kaligula
tag
válasz
excalibur36
üzenetére
Én próbáltam a hibridet a Perte-nél. Őrölttel és poddal is teljesen jó volt, úgy is, hogy először fogtam a kezembe ilyet. Én kirándulni poddal mennék, szerintem praktikusabb.
Más: Eladó egy Grimac és egy RDL két blokkos e.s.e. Podos gép kitűnő állapotban. -
válasz
bajnokpityu
üzenetére
"Azt szeretném tudni, hogy lehet,h ezeken az e61 eseken kb 5-6 fok difi csinál akkora ízbeli változást, mint pl a szilvián 20-25 fok?"
kizárt. a silvia sem az a hőingadozós gép csapolás alatt, pár fokot esik maximum. 20-25 fok eleve túl tág tartomány, én legalábbis jellemzően egy kb. 10 fokos tartományon belül csapoltam mindent, a szénbányától kezdve a chilis citromléig, minden gépemen (kb. 85-95 fokos víz).
-
mdav88
aktív tag
Réz bojler a fejen kialakításba hova érdemes betenni a K hőelemet? M6os csavaros fajta a hőelem(tehát nem csak egyszerűen betekerem a m4 menetű termosztát helyére), gőzölés külön tartályról megy. Köszi
-
-
Bazsee71
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Csak nem a fragola-tuning az ávikszről?
Más:
A GC gyári fejtömítés úgy néz ki, mint egy sima hengerből vágott gyűrű? Tegnap szüleim hoztak egyet a Danettitől, és meglepett a "puritánsága". Egyik éle sincs letörve, mint az utángyártottnak. -
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Piccolo a vege, mert a sima Dommobar mas.
-
zolnagy
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Mi az a kiscsillag?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
.. Vagy lehet bojleren belüli hőcserélős..
-
sz.zs.
őstag
Kapucziner Burundi Butihinda tapasztalata van valakinek hőfokot és lefolyást illetően?
-
bajnokpityu
félisten
Köszi Toobee a kvt, sintért, tapasztalatot, társaságot.
Nagyon más ízű volt a lascala meg a kiscsillag.
Azt szeretném tudni, hogy lehet,h ezeken az e61 eseken kb 5-6 fok difi csinál akkora ízbeli változást, mint pl a szilvián 20-25 fok?
A kiscsillag ugye nem hx, sima hőcserélő nélküli bojler, mint a kicsiken. hőmérséklet piden és fejen kb ugyanannyit változik. Silviához hasonlít a bojler rész, tehát gondolom ott is hasonló a víz hő változás. Fej képes felnagyítani a difiket?
-
neumanki
tag
válasz
excalibur36
üzenetére
Ez a kínai változata, érdemes megfontolni. Sokan jobbnak mondják a handpressonál neten. Utóbbit nem próbáltam, de ehhez volt szerencsém pár hete, és meglepően jó volt. Kicsit tompítja az ízeket, gondolom nincs 9bar, de szerintem ez még a nem túl jó kávénak jót is tett, nem lett olyan karcos, nekem kellemes csalódás volt. Sok krémát ad. Kicsit macera a sok részt elmosni, de azért egyáltalán nem vészes. Kicsit ijesztő készítés közben nézni ezt a ki be pumpálást, de tényleg jó lett az eredmény. Karos ízvilágra emlékeztetett, persze annál azért rosszabb jóval

https://www.wacaco.com/products/minipresso-gr
De idővel ez is megdrágult kicsit, ezért a kínaiak elkezdték ezt is koppintani:

http://www.ebay.com/itm/371842394570
-
Sinisi
senior tag
válasz
excalibur36
üzenetére
Szia!
Hááát nekem ezek az árak nagyon meredekek egy ilyen készülékért(persze nem vagyunk egyformák). Szerintem egy ekkora tételnél már nem számít az az áreltérés, amennyivel többe kerül az a változat amelyikbe őrőlt kv. is tehető. A frissen darált kv.-ból talán finomabbat készít (még ez a készülék is). Azaz el tudom képzelni, hogy van eltérés a pod-os és a frissen őrőlt produktomból készült kv. között.
Azonban felvetődik bennem a kérdés, hogy mennyit kell takarítani ha darálmányt használnék, ezt, hogy beletöltsem mennyit kell pluszban bíbelődnöm (plusz az eltakarítása), és megéri-e a külön erre a célra kialakított kis tartókat hozzá megvennem. Az is szempont lehet, hogy mennyi ideig túrázik az ember (mert gyorsan döglésnek indul az az előre őrölt kv!).
Szóva nekem a podos változat talán a praktikusság alapján eőnyösebbnek tűnne, ha rászánnám egy ilyen vételre magam (de az e termékkel kapcsolatos bizalmatlanságom miatt hamarabb vennék egy brikka/hairo+termosz kombót).
Ha van valakinek tapasztalata, hogy miyen profi kv.t tud egy ilyen készülék készíteni majd kijavít.
-
excalibur36
senior tag
Szervusztok!
Szertném asegítségetek kérni!Handpresso készülékről lenen szó... (gondoltam túrázáshoz, tartalék készüléknek veszek egyet)
Létezik belőle a wild és a wild hibrid. A wild csak S.E. Poddal működik és régebbi változat a hibrid működik őrölt kávéval és S.E. poddal is és új fejlesztés.
Az a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy szerintetek csak ebben különböznek egymástól, vagy a hibrid már anyaghasználatban és felépítésben is jobb konstrukció?
Véleményetek szerint melyik változatot érdemes megvenni? -
Sinisi
senior tag
válasz
marantzfan
üzenetére
Patyolat. Miért válsz meg tőle, illetve mi lesz helyette, vagy már van másik?
-
vicces
addikt
na épp akartam volna dicsérni a choco madness-t... január 9.-i tasak került sorra a fagyóból, erre olvasom, hogy már nem aktuális
, mert a mester már sötétebbre a pörizi.
most kapuccsinózgattunk az asszonnyal és a fene az izlelőbimbóit, meg is dicsérte a kofit, hogy ez most hű de nagyon finom. viszont már fel volt tejhabozva, cukrozva, fahéjazva neki. én örülök, hogy ha valami izvilág előjön eszpresszóként csapolva. de hiszek neki, mert eléggé meggyőzően adta elő és nekem is nagyon izlik reggelente a stampedlis pohárból. -
marantzfan
csendes tag
válasz
Sinisi
üzenetére
Íme képek a belsejéről. A 2016 augusztusi rézcső tuning idején készültek. Még annyi, hogy a kazán amúgy még körbe van szigetelve egy filc anyaggal, de arról úgy látszik nem készült kép sajnos.

Ezek féléves képek, elég frissek így a belülről való fotózást kihagynám leginkább azért mert én nem vagyok sajnos elég szakavatott kéz ahhoz, hogy bele tudjak nézni a belsejébe (és ha tudnám is hogy kell se szívesen nyitnám fel). Szervízbe pedig egy fotó miatt nem terveztem elvinni

Azt gondolom, hogy ezén képek azért adnak elég támpontot a belsejéről.
-
verti1
aktív tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Nálam most van Java Mix, szerintem az is ízlene az "átlag" vendégeknek, nagyon jó kis classik volnal szerintem, kicsi robusztával. Sötét, kicsit olajos pörkölés. Semmi flik-flakk, normál lefolyással 25-30mp, ristretto/presso között félúton 1:1.5 arány, alacsony hőfok tartományban, nem csak a cukor de a kanál is megáll a tetején...

Utána a Spicy vagy a Choco ami vendég barát. A Spicy egyébként nálam 30-35 mp-es lefolyással, 1:1.5 arány, 88 PID(valós kilépő 83) volt a legjobb, picit savas.
-
-
fater vett pacific kenya ruka chuit vagy mit, én is kaptam belőle... hát, elég hardcore ez a kofi. érzésre alulpörkölt (én legalábbis nem szoktam örülni, hogy ha a standard "18 grammos" térfogatú dobozkámba téve 21 grammot nyom a kávé), még a Nagy Szent Caravel is elsősorban citromlevet présel belőle, küzdős, hogy ne így legyen.
-
Algernon
csendes tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Szia,
küldtem privátot

-
adp
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
Most megint visszatert a mester a picit sotetebbre. En a vilagosabbol nem ittam. Nalam 80-82korul lett jo, felette nekem bantoan keseru.
Nem egy izgalmas kv, de a fagyiba van aztan ha megkivanom csapolok egyet belole.
Gyumi vonalon LXR ami meg csokis is de eroteljesen gyumis ( nem savas hanem tenyleg gyumis) spicy az inkabb csak savas csokis -
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy rézcsöves-PID-es Gaggia Evo tulajdonosa vagyok amit szeretek is de valami hőstabilabb gépet szeretnék mert elég nyűglődés vele húzni egymás után 3-4 db duplát, amikor átjönnek 1-2 barát vagy rokon.
Egy rézcsöves Silvia vagy Faema Family-nél tudna valaki adatot mondani egy adatot hogy mennyit esik a hőmérséklet egy dupla csapolásnál? (50-55g)
Esetleg milyen gépet tudnátok még ajánlani? Cimbali Junior vagy más ipari egykaros jó választás lehet?A fájdalomküszöb valamivel bő 100e forint körül alakul.

-
Bazsee71
őstag
Köszi a tippeket!
Locavore nálam is jól szerepelt, Choco Madnessnél még kicsit savasabb iránnyal próbálkoztam, de akkor ráfordulok még, Indian Choco pedig még nem volt otthon, de a következő rendelésnél biztosan a csomagban lesz.

Habsteve: Csak számlás és garis nem jöhet szóba? 100 körül ami új is, az egy megbízható szopóroller lesz. Hiába a garancia, ha a szervizben áll és nem tudod használni. Használt, számlás, garis pedig már 50e körül is van, ami megbízható(bb).
-
-
Bazsee71
őstag
Paljoctól szerintetek melyik a "legolaszosabb" arabika blend? Tartanék otthon "vendég" kávét, mert a savas italokra a betérők 99%-a nem vevő. SO-k közül még a Honduras lehet alkalmas erre, de véleményem szerint még azért is kár.

A-R blendek közül kizárásos alapon a Locavore lenne még alkalmas a feladatra.
-
sz.zs.
őstag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Sajnálnám, mert nagyon jó kis eszköz...
-
meander
tag
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Teljesen kiüríteni szerintem csak úgy tudod, ha nem engeded utántölteni, csak miután fullosan kiürült. De javítson ki egy hozzáértő, ha tévedek.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee
üzenetére
És ebből ma ihattam volna. Otthonról hívtak,h rám várnak a lányok, h adjak esti puszit... Ne haragudj,h ezredik talit halasztom.
Viszont domobar in da house. Ki kéne cserélni a vizet abojlerböl. Az úgy jó, hogy bekapcsoláskor alsó melegvizcsap bekapcs, gözcsap nyitva, majd egy liter víz csapolás?
-
Sinisi
senior tag
válasz
Sinisi
üzenetére
Na ez az!Ilyesmire gondoltam és emiatt pont azt nem tudtam, hogy meddig marad hőstabil. De így már ok! 2mp.
(úgy látom népszerű ez a típusa a mérlegnek
). Jól használható de persze koránt sem nem olyan guszta mint kv. ami a tetején lévő csészében van! (főleg ha egy rosszul sikerült tömörítés után összecsapkodja nekem a naked kar) -
Toobee
veterán
PY Guatemala San Miguel. Cseresznyébe hajló íz, nagyon eltalálta a mester. Kellett vele küzdeni, hogy nagyon jóból kiemelkedően jó legyen, de aki vesz mostanában kávét, az kóstolja meg! Nekem így vált be a legjobban: 17,2-17,5 gramm őrlemény (VST Strada 14 gramm), vakszűrővel 90 fokra beállított fejhő, 24 gramm kávé.
-
jolti
senior tag
válasz
Sinisi
üzenetére
Nem tudom, még nem láttam élőben ezeket, de látatlanban mondom, hogy kb. ugyan az a fos, mint a gyári gaggia gyári szűrői. Az ims mg a, ha 18g-okat nézzük, akkor csak 5-600 forinttal drágább... Szóval számomra ez eldőlt.
Én nagyon szeretem az Ims-t. Szép a kidolgozása és jó a produktuma. -
Sinisi
senior tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Mennyire biztos, hogy nem lesz a későbbiekben több?
-
Sinisi
senior tag
válasz
marantzfan
üzenetére
Hát ez az évjárat az ami a legújabbnak mondható abban a kategóriában ami még ajánlott. Szóval mondhatni, hogy a frissességét tekintve még nagyon ropogós ez a masina! Belsejéről (felülnézetből) kapunk egy kép esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Gyúrósok ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Xbox Series X|S
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Xiaomi Pad 8 Pro – a hardver felnőtt a névhez
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kitolhatja az LGA1700 élettartamát az Intel
- További aktív témák...
- Krups EA 877d10 Intuition Experience+ automata kávéfőző
- Új multikapszulás, multifunkciós kávéfőzők garanciával. DG, NESP, POD, Őrölt kv. egy gép.
- Jura F50 classic V2 automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Sage Barista Touch garanciával/ 2x lefőzés csak!!
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- 235 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- ASUS Zenbook 14 - 14" 2.8K OLED 90Hz - i5-1240P - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
- HP Probook 445R G6,FHD,14",AMD Ryzen 5 3500U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, de igazából sokat segít: utána nulla tisztogatás, öblítés, kutyafüle, a papírt pedig tényleg csak benedvesítem és ráteszem, pont jó méretű, szóval az egész nem több plusz pár másodpercnél, viszont spórol a végén legalább egy percet.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

a hétvégéken jobban lehet próbálgatni.

Keresem-keresem