Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t-bali3
senior tag
-
-
t-bali3
senior tag
válasz
norkov84
üzenetére
A kávé nagyon guszta

A csésze viszont elég vékonykának tűnik. Kicsit szúrja a szemem.Múlt héten rendeltem egy Loveramics espresso csészét és azt kell mondjam elsőre nagyon meglepett a vastagsága és a súlya, de azóta csak abból iszom kávét. Pedig van itthon sokféle (d'Ancap , ipa, stb...)
-
t-bali3
senior tag
Ha egy kávédarálónak elkezdenek összeérni a kései, akkor minden esetben ad valamilyen megszokottól eltérő hangot, ugye?
Átállíttottam a 800as Graef örlőm mert már zavart a beosztása. Sokat finomítottam rajta és most tesztelgetem.
A jelenlegi beállitásnál, ha nagyon finomra tekerem kicsit más hangon zúg. -
t-bali3
senior tag
Én is kimentem a bazárra vasárnap.
Nem az újhullámos kávékért vagyok oda, így persze próbáltam úgy kezelni a dolgot, hogy most márpedig a gyümölcsös íz kerül előtérbe. Végre egyszer ittam Lucky Capet, meg CM-et, ezek kipipálva a bakancslistáról.
De sajnos nem tudok elmenni amellett, hogy több helyen is hozzáállásbeli problémát tapasztaltam: mint laikus kérdezgettem mindenhol a kávékról, mindenhol tojtak a fejemre.
Senki nem erőltette túl a magyarázást, kicsit mintha mindenki belefásult volna a dologba. Lelkesedést sehol nem tapasztaltam.Illetve ez nem igaz, mert a La Marzocco kiállított gépénél a fiatal srác nagyon rendes és segítőkész volt. Na ő még annak ellenére is elmagyarázott mindent, hogy sejthette, hogy soha az életben nem fogok 22.000 EUR-os gépet venni...
A leglazábban a Kávétársaság kezelte a dolgot. Kértem egy kávét, mire közölte a barista, hogy most a verseny megy, nem szeretné zavarni. Mondtam OK, erre elsétált, aztán többet vissza se jött...valami kollégája tért vissza, aki meg tök másokat kezdett el kiszolgálni...onnan azt hiszem soha nem is veszek majd semmit.
-
t-bali3
senior tag
Ma rápróbáltam egy karácsonyi ajándék Illy kávéra. Dark Roast...nem ajánlom senkinek, túl van pörkölve, merő kesernye.
-
t-bali3
senior tag
válasz
t-bali3
üzenetére
Egy hete már megérkezett a Kona. A feleségem csak a második kóstolásra mondta, hogy nem rossz, de legközelebb PY Indian Chocot vegyek most már tényleg

Ezek szerint a La Piazza csak fele olyan jó, mint a Kona.
Egyébként finom a Kona nagyon, capuhoz viszont nagyon nem ajánlom. Annyira sima a vége, hogy túlságosan bezavar a tej íze nála.
-
t-bali3
senior tag
De most tényleg, ittál már belőle? Valószínűleg az van, amit gondolsz, de kipróbálás nélkül tényként leírni szerintem nem fair.
El lett húzva a téma, de nem jobban mint a folyamatos daráló téma.
Kávés fórum, így szerintem elfér mindkettő. Főleg hogy én sokkal több kávé kóstolási hozzászolást szívesen olvasnék.
-
t-bali3
senior tag
válasz
weinmaker
üzenetére
Hát a Konára rárepültem. Meglátjuk milyen lesz így másodjára a tapasztalat.
Azt meg tudod mondani majd, hogy milyen hőfokon vált be? Nem a pontos hőfok érdekel, hanem az, hogy alacsonyabb vagy magasabb.
Azért ez most jobb esélyekkel indul, mint a Pacific La piazza. Annál a feleségem első kóstolás után azt mondta, hogy nem rossz, de a következő vásárlás PY legyen megint.
Amúgy csak a kíváncsiság kedvéért. Ki az, aki semmiképpen nem kóstolná meg a kopit ha ingyen kapna?
-
t-bali3
senior tag
-
t-bali3
senior tag
kona 26 e Ft/kg régóta, bár most pont akciós.
a szóban forgó kávét 1 hete lehet kapni, az elég rövid merítési idő...de ettől függetlenül senkit nem h*lyéznék le, ha kipróbálná.
szerk, amúgy meg volt valaki, aki kóstolta...
(#65612) weinmaker
nekem nagyon bejött, volt az ízében valami lágyság, amit azóta sem találtam máshol. Most az akcióra lehet lecsapok![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
t-bali3
senior tag
Mondjuk ezt nem teljesen értem.

Ez egy kávés topic és a kopi luwak bármennyire is hypeolt, mégiscsak egy drága és speciális kv.
Én már elég régen vettem Konát és a mai napig nagy kedvencként emlékszem vissza rá.Megkóstoltam a Blue Mountaint is, az kevésbé jött be. A Kopit is kóstolnám, de azért ez drága most

-
t-bali3
senior tag
Most hétvégén leárazás van a koktélboltban, hátha valakit érdekel.
Én megpróbálok egy duplafalú csészét, ilyenem még nincsen.
szerk:
Most nézem van ahol még olcsóbb is....hát akkor ennyit a nagy akcióról. -
t-bali3
senior tag
AZ Akváriumban megtartott Kávé napja eseményre megéri elmenni? Lehet számítani 1-2 jó kávéra?
-
t-bali3
senior tag
Teljesen fehér minőségi kávéscsészéből szeretnék venni egy darabot. Tudtok ajánlani boltot?
Coffee Hubnál találtam d'Ancapot, de sajnos nem válaszolnak.
-
t-bali3
senior tag
PY Yirga kis Gaggia Evoval is nagyon finom.

Örülök, mert ritkán sikerül újhullámosból ennyire jó rajta. -
t-bali3
senior tag
-
t-bali3
senior tag
Én időnként mindig beleugrok valami boltiba. Megmagyarázni nem tudom, főleg azért mert találtam már olyat, ami ízlik (PY, Kapucziner).
A héten a Kimbo Gold 100% Arabica került terítékre. Ahhoz képest, hogy milyen drága (10.000 Ft/kg körül van az ára) meglepően rossz. Közepes pörkölés van ráírva, de szerintem már így is túltolták. Kesernyés ízvilág, nem túl jó illat.
Nem ajánlom senkinek.
De trükkös voltam, mert "csak" 250 grammos kiszerelést vettem.

-
t-bali3
senior tag
válasz
Csápájev
üzenetére
Én egy éven át minden reggel daráltam Skertonnal.
Kibírható volt és halkabb is, mint a gépesített megoldás. Ha jól emlékszem 100-120 tekerés kellett, nem a világ vége. A minősége persze más tészta...bocsánat benéztem, azt hittem kézi darálóról van szó, Rok-kal nincs tapasztalatom...
-
t-bali3
senior tag
A kávészerviz kézműves friss kávéját kóstolta már valaki?
-
t-bali3
senior tag
Anyukáméknál háztartási verzió van a munkahelyemen irodai. Mindkettő iható részemről, de tény, hogy van egy fura-jellegzetes íze.
Családban sokszor a gépbe beillő nem eredeti Nespresso kapszulát vesznek. Na azok tudnak botrányosan rosszak lenni. Talán ha egyszer sikerült egy ihatóbbat kifogni, az is valami "prémium" termék volt. Összességében meg elég drága buli. -
t-bali3
senior tag
"Itt az idő, hogy megkóstold a Nespresso új, limitált kiadású kávéőrleményét, a SELECTION VINTAGE 2014-et, amelyet az idő nemesített. Ismerd meg a nem mindennapi őrleményünk történetét és komplex ízvilágát!"

-
t-bali3
senior tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Atyaég, az tényleg elég combos.
Én nem érzem fontosságát a porciózásnak, az tény, hogy nálam lehetetlen két ugyan olyat húzni egymás után. Nincs PID, de ettől függetlenül 1-1,25 kg kávét veszek mindig egyszerre (0,25 csomagokban) és messze van a döglöttől még 1 hónap után is a frissen bontott. Szerintem többet ártasz, ha kinyitod és becsomagolod, mintha hagynád bontatlanul. De persze most ki tudod próbálni.(#50236) pacuha69 : Így gondolom én is logikusnak.
Ráadásul egy tök friss pörkölésű kávéra azt mondják nem is baj, ha áll 1-2 hetet.
-
t-bali3
senior tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Én is elég sokat szenvedtem a 800-zal. Rendszerint azok mondják az ellenkezőjét, akiknek 702-je volt/van... Ha én tudom előre, hogy nem egyszerű alátétekkel működik, tuti a 702-t veszem..még olcsóbb is lett volna..
(#46155) Alvarez81
Szerintem próbálkozz majd duplákkal, én már csak azt iszom. Kicsit dupla ristrettós lefolyásban. -
t-bali3
senior tag
válasz
Surda-
üzenetére
Egy időben én végigpróbáltam az összes kávéjukat. Nekem a Classic jött be a legjobban.
A Mr. Exclusive nem volt kiemelkedő szerintem, a csokis PY kávék mind verik.Ettől függetlenül szerintem próbáld meg, egy kis új tapasztalat sosem árt! A lejárat meg teljesen rendben van ilyen típusú kávéknál.
-
t-bali3
senior tag
válasz
verti1
üzenetére
Nekem van egy fél kilós kávéhoz tervezett méretű. Kényelmesebb használni, mint a simítózáras csomagolásokat, de ennyi. Öregedést ez sem lassítja. Ugyan olyan hatásfokú, mint minden légmentesen zárható zacsi.
Ha újra vennék, akkor a kisebbet venném (250 gr) . Így nem tud versenyezni mondjuk az átlag Paljoc csomagolásokkal.
-
t-bali3
senior tag
Mokate szemes kávét találtam az Auchanban, nem tudtam otthagyni

A kedvesem sokat issza a 3 az 1-ben változatot.Egyelőre elég alacsony lécet kell átugrania (Frei).
-
t-bali3
senior tag
Egyre inkább beigazolódni látszik, hogy a szűz EVO, csak a hagyományosan sötétebb pörkölésű kávékkal birkózik meg.
Ma bontottam egy Kapu Brazil Pereira-t, ami már francia pörkölésbe hajlik és sokkal-sokkal jobbat tudtam húzni belőle, mint a bécsi pörkölésű Skyburyből vagy Blue Mt-ből.Közben kóstoltam egy Frei kávét is. Most tudtam meg mire gondoltok, amikor arról írtok fröcskölni fog a nyitott kar...
-
t-bali3
senior tag
-
t-bali3
senior tag
válasz
t-bali3
üzenetére
A kis EVO nem tud megbirkózni a Jamaican Blue Mt-vel. A lefolyás már jó, de nagyon kellene egy PID. Szerintem most túl sok a hő, hiába csapolok előtte. Találomra lehet, hogy összejön majd egy jó shot, de ez így nem érte meg.
Hozzáteszem a kávé sem tűnik egyelőre olyannak, ami megéri a hypeot, amit kap. A Kona sokkal szimpibb volt.
(#39941) vicces
Egyes fórumtagok 4-5-öt is tekertek rajta, úgy lett jó. Én próbáltam többet is, kevesebbet is, de nagy változást nem tapasztaltam. -
t-bali3
senior tag
válasz
vicces
üzenetére
Dobozból kivéve, mindenkinek máshogyan van belőve a darálási finomság. A 10-es fokozat így nem helytálló mindenkinek, nekem 6-2 között vannak a duplára használható fokozataim. Elviekben állítható a kések távolsága, gyakorlatban nekem nem sikerült érezhetően változtatnom rajta.
Másoknak sikerült, olvass utána itt a fórumon, hogyan kell. Weboldalon németül van.
(#39929) adp
Ez nem alátétes változat. -
t-bali3
senior tag
válasz
t-bali3
üzenetére
Megtörtént az első húzás. Szokásosnál jóval finomabb őrleménnyel kezdtem. Hiába fotóztam csapolás közben a fókusz nem sikerült, de teljesen jó lefolyás volt. Hőfokra nincs túlzott ráhatásom.
Jamaican Blue Mt
A kávébabok a csomagolásra írtan közepes pörkölésűek. Illatában kellemes, de van benne már ott egy kis savasság.Ízre egyelőre nem győzött meg. Ahogy az illatából következtetni lehetett egy picit túl gyümölcsös meg savas nekem. Ez persze nem végső verdikt, csak első benyomás. A napokban még próbálkozom.
-
t-bali3
senior tag
válasz
soldier2
üzenetére
A szűrőkkel már összeszoktam, így remélem nem lesz fröcskölés.
Közel egy éve egy Graef Cm800-at nyúzok. Elég lassan rázódtunk össze, mostanra megbékéltem vele.Kapuczinernél jellemző volt eddig, hogy finomabbra kell darálni, így lehet nagyon a szélén leszek, de remélem belefér.
A Kona nagyon szép emlék maradt, meglátjuk a Blue Mt felér-e hozzá.
Mindig kiló körül szoktam rendelni. Utoljára Pallyotz kávém volt, abból 1,5 kilót kértem. Friss pörkölés volt minden, március elejiek. Még a napokban is igen jót húztam a maradékból.

-
t-bali3
senior tag
Ha annyi pénzem lenne, hogy nem tudnám hova tenni, most biztosan ráállítanék egy brit kutatócsoportot, hogy derítsék ki befolyásolhatja-e az ízeket a rendes kar.
Sok pénz nélkül azt tudom mondani keressünk egy víz sommeliert, aki megkóstolja ugyan azt a vizet közvetlenül pohárba töltve és karon át folyatva.
Persze így is elég sok a kihagyott tényező (crema nemléte, a víz nem melegen folyik).Egyébként gondoltam arra is, hogy miután a nyitott karnak nagyobb felülete érintkezik levegővel, feltehetően sokkal jobban érezni a kávé illatát a lefolyás alatt. Ez már lehet egy bizonyos befolyásoló tényező.
Olyan, mint a borospohár kérdés.Ezek persze mind olyan dolgok, amik valószínűleg jóval kevésbé befolyásolják a kávé izét, mint a hőmérséklet változás. A tanulság az, amíg nem lesz egy ipari, PID-es csoda gépem, addig nem igazán mérvadó az ízekről történő ilyen típusú kijelentésem...szóval kezeljétek úgy...ezzel mondjuk nem is volt probléma...utána lehet nekem sem lesz különbség.
-
t-bali3
senior tag
Azt oda akartam írni a végére, hogy miután ez egy EVO mindenféle pid nélkül, nem annyira tudom a hőmérsékletet fixálni

Lehet, hogy pont jókor indítottam el...de az is lehet, hogy tényleg jobb. Én hiszek a vastag hifi tápkábelekben is, szóval...(#38183) soldier2
Renekát úgy látom már sehol nem kapni. -
-
t-bali3
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszönöm, most SOS-ba kellett, így a közelben egy 50,5-eset találtam, ha nem jön be, akkor jelentkezem majd egy 51 mm-esért.
Kicsit más téma, kedvesem ma meglepett egy naked karral az EVO-hoz.
Nagyon izgultam milyen lesz az első lefolyás, hiszen írtátok, hogy ez kiadja az esetleges rossz "barista" technikát. Én pedig már több, mint két éve nyüstölöm az EVO-t, így elég nagy blama lett volna, ha nem jön össze szépre.Nagy örömömre hibátlan lett a lefolyás, a tesztalany PY Choco madnesse volt. Ami rögtön kiütközött, hogy így sokkal ízesebb lett a kávé, most vált igazi csokibombává. Az Indian Choco sajnos már elfogyott, de az hozta a sima karral is a csokimámort.
Büszke vagyok most a kis EVO-ra, szintet ugrott a szememben.A boltban egyébként döntenem kellett a naked kar és a VST szűrő között (csak egy maradhatott), de nemsokára belevágok egy VST-be is. Remélem azzal még feljebb tudom majd tornászni a minőséget.
-
t-bali3
senior tag
Nem tudja valaki, hogy a Delonghi kávéfőzők szűrőjébe mekkora tamper passzol?
Nem tudom márkán belül vannak-e eltérések
Konkrétan a Dedica modell érdekelne.
Egy külföldi fórumon 50-51mm közé teszik.
Árul valaki ilyen méretű tampert? Fragola?Gosti: Bocsánat, nem válasz akart lenni...
-
t-bali3
senior tag
Sajnos a mai géptisztítás alkalmával elvesztettem azt a kis gumi tartót, ami a Gaggia EVO-n megtartja a tejhabosító műanyag fejét...

Meg tudja valaki mondani, hogy annak mi a neve?
-
t-bali3
senior tag
Esetleg tudja valaki, hogy az 58 mm-es Reneka szűrőben használható 58,35-ös tamper?
-
t-bali3
senior tag
válasz
Szyszko
üzenetére
Nem annyira veszélyes, mint első olvasásra tűnik. Rakd rá az ujjad felül a tetejére és mozgasd meg. Picikét ide-oda billeg. Gondolom egy ipari gép nem ilyen.
Azt vettem észre, hogy ha súlyt teszek darálás közben a tetejére akkor mintha picit finomabbra és egyenletesebbre darálna. Eleinte kézzel nyomtam le, de az nem egyenletes ezért találtam ki egy fix súlyt, ami jelenleg a tamper. Sajnos az viszont nem elég nehéz ezért írtam, hogy kéne valami nehezebb.
Belső durva állítás: én össze vissza tekertem, de sehogy nem volt jó, ezért megjegyezve az eredeti beállítást végül azon hagytam.
Amit még hibaként tapasztaltam - főleg az újhullámos kávékkal, amiket nagyon finomra kellett őrölni - hogy szimplán elakadt. Ilyenkor vagy le kell venni a tartályt és ki kell szedni a babokat vagy durvára kell állítani a fokozatot, hogy újra elinduljon...
-
t-bali3
senior tag
válasz
soldier2
üzenetére
CM800 zúg nálam is. Nekem nem annyira jött be, csak az alsó 5 fokozat eszpresszóképes. Mostani fejjel valami drágább fokozatmenteset vennék.
A babtartály könnyen mozog felül, én súlyozni szoktam 1 tamperral (bár elkélne valami nehezebb is)

Miután úgy tudom a 700 belseje kb ugyan ez, csak műanyag és kell egy alátét, szerintem az jobb választás lehet.
-
t-bali3
senior tag
Mint PID-hez hozzá nem értő valaki le tudná írni hogyan kell altalanossagban kezelni?
Illetve, ha habositani akarok akkor a PIDen kell emelnem a hőmérsékletet vagy csak simán használható a gőz gomb?
-
t-bali3
senior tag
Az szerintetek mennyire normális, hogy mostanában a CM800 elakad elég sűrűn? utána le kell vennem a tartályt és meg kell piszkálnom a babokat...szerintem elég gáz.
-
t-bali3
senior tag
válasz
soldier2
üzenetére
Én a Graef 800-at nem ajánlom. Elég régóta bíbelődök vele, de még mindig nem sikerült rendesen beállítani.
Szerintem a 700-as széria szerencsésebb, mert olcsóbb, vélhetően a belseje megegyezik vagy nagyon hasonló a 800-hoz (csak kívülről is műanyag) és egyszerűbb beállítani az alátéttel.
De én szerintem elkerülném a Graefot, abból baj nem lehet

-
t-bali3
senior tag
A Kapucziner Ausztrál Skybury kávét meleg szívvel ajánlom mindenkinek. Elég sokat próbálgattam mostanában a kínálatból és az jött be legjobban. Nem egy gyümölcsös ízvilág, inkább olyan jó egyszerű cucc, de nagyon jó. Kicsit a Konára emlékeztet, csak jobb az ára

-
t-bali3
senior tag
Véget ért az egy hetes vesszőfutásom a Graef CM800-zal. Mindkét irányba kipróbáltam a felső kés állítóját, de az eredmény mindig csak annyi volt, hogy elfogadhatatlanul durva lett az őrlemény. Arra jutottam, hogy jó az úgy ahogy volt. Persze így maradt az alsó 5 fokozat, de ez is jobb, mint a 10 másodperc alatt lefutó "presszó".
Másik téma:
A munkahelyemen átváltottunk Nespresso-ra, méghozzá egy irodai változatra Gemini CS220Az irodai változatban mások a kapszulák, kicsit olyan POD szerűek, gondolom, hogy ne nyúlja le senki otthonra
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
2 hét alatt kipróbáltam minden kapszulát és a helyzet az, hogy az irodai változat szerintem rosszabb kávét csinál, mint a háztartási műanyag kapszulás. Sokkal kevésbé testes a kávé. Természetesen az otthoni változat meg nem éri el a minőségi presszó szintet, de azért véleményem szerint fogyasztható. -
t-bali3
senior tag
-
t-bali3
senior tag
Aki esetleg vett újonnan Graef őrlőt attól azt szeretném kérdezni, hogy a tartalék alátétet hol találta meg?
Én nemrég kaptam egy CM800-ast, de sehol nem találom az alátétet és sajnos alap állásban nagyon el van csúszva a skála, konkrétan már a legfinomabbra kell állítanom...Nem is értem, hogyan gondolták ezt a beállítást
Minek így 40 fokozat... -
t-bali3
senior tag
válasz
t-bali3
üzenetére
Megkóstoltam reggel a Caffe Veronesi Super Bart.
Adatlapja alapján 7 arabika és 4 robuszta keveréke. Látszik is, hogy keverék, mert különböző méretű és pörkölésű kávébabok alkotják. Szerencsére nincsen túlpörkölve, még enyhe olajosság sem látszik, sőt a kevésbé pörkölt szemek elférnének egy újhullámos kávéba is.
Első gurítást az átlagosnál épphogy finomabb őrléssel csináltam. Lehet picit gyors lett, de nem tudtam egyértelműen eldönteni, mert 2 csészébe készítettem.
Íze gyakorlatilag olyan, amilyet elvártam
Az elején egy ici-pici kesernye volt, de utána átvált teljesen csokisra és ez az utóíz végig megmarad. Egymástól függetlenül ketten is ezt határoztuk meg.Később írok hosszabb távú véleményt, mert nyilván még kevés a tapasztalat.
-
t-bali3
senior tag
Felkerekedtem ma, hogy végre vegyek magamnak egy Pacificaffe-t. Eredetileg Rome-ot, akartam de bármi jó lett volna onnantól felfelé. Úgy alakult, hogy nem volt a kinézett boltban...
Így maradt egy Veronesi Super Bar.
Erről van valakinek valami tapasztalata? Az elvárás az, hogy legyen egy jó olasz káve
semmi savanya... -
t-bali3
senior tag
válasz
t-bali3
üzenetére
Nem tűnik annyira speciálisnak, mint a Reneka.
IMS dupla szűrő -
t-bali3
senior tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Keresőbe írd be, amiről info kéne, lesz találat.
-
t-bali3
senior tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
A Classic olyan 45-50 e Ft körül szokott menni. Fémből van a háza és van benne háromjáratú szelep is. Fejleszthetőség terén arra gondoltam, hogy ha magával ragad a kávézás, akkor a későbbiekben szerelhető bele PID, aminek a segítségével vezérelni tudod a bojler hőmérsékletét, így sokkal precízebben tudsz majd kávét készíteni.
Visszatérve az EVO-ra (nekem is az van), azért lehet vele jó kávét készíteni, csak egyszerűen nem lesz mindenevő, azaz bizonyos kávékra jó lesz, másokra meg nem annyira. Én lassan egy éve használom a a sajátomat. Bizony bánom, hogy nem Classicot vettem, főleg, mert én voltam olyan agyas, hogy újonnan vettem. Használtan azért nem olyan vészes.
Ezek a Gaggia gépek könnyen szerelhetőek és szinte minden alkatrész kapható hozzá. Konkrét hiba esetén, itt a fórumon is tudnak többnyire segíteni én sajnos kevésbé értek hozzá.
Az, hogy csak duplát tud készíteni, az nem igaz. Attól függ milyen szűrőt veszel hozzá, illetve azt mennyire tömöd meg kávéval.
Érdemes visszakeresgetned itt a "daráló" és "tamper" szavakra, mert bizony ezekre is szükséged lesz, ha jó kávét akarsz.
-
t-bali3
senior tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Nem tudom milyen áron nézted, de szerintem megéri rögtön Classicot keresni, mert az a késbbiekben fejleszthető és talán időtállóbb is.
-
t-bali3
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Még a medium is szét van égetve???

Ajjaj, akkor mégsem éri meg próbálkozni vele.Csak, hogy más fronton is morgolódjak, a korábban rendelt Kapucziner Espresso Italiano pedig túl világos maradt. Arra még ráfért volna egy kis "napozás".
(#20846) adpeter
A dögszag itt is megvan, párom rögtön jelezte, hogy elég fura az illata. -
t-bali3
senior tag
Karácsonyra kaptam egy kis csomag Starbuckos szemes kávét és bár nem túl jó emlékeim fűződnek oda, azért mégis reménykedtem, hátha jó eredményt kapok.
A probléma, hogy szerintem nagyon túl van pörkölve. Emellett az is szemet szúrt, hogy elég sok a töredezett bab benne.
Ízre az elején nagyon kellemes (olyan füstös és mogyorós), de aztán elnyom mindent a kesernye. Kár érte, szerintem, ha kicsit hamarabb leállítják a pörkölést, akkor egész jó kávé lehetne.
Egy próbát megért, bár ahogy nézem van világosabbra pörkölt kávéjuk is, abból még valami jó is kisülhet. Persze a kérdés, hogy mennyibe kerül, mert látatlanba is azt mondanám, hogy túlárazott a cucc.
-
t-bali3
senior tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Én, amikor egyszer kilós kávét vettem, akkor dupla Ikeás zacsiba porcióztam olyan 250 g-s adagokat, úgy hogy a belsőt becelofánoztam. Utána benyomtam a mélyhűtőbe.
Nagyon szépen megmaradtak, nem döglött le.
Most egy ideje nem vettem csak különféle negyedkilós adagokat, de nemsokára visszatérek a nagyobb és gazdaságosabb kiszerelésekre.

-
t-bali3
senior tag
válasz
WiZARD
üzenetére
Kíváncsi vagyok milyen, majd írd meg!
Nekem fent van a bakancs listámon a Jamaica BM-mel együtt.
Konát már próbáltam és nekem nagyon bejött.
Most Kapu Nepál MT Everestet kóstolgatok, de sajna megint elértem az EVO határát...savanya...vagy a daráló határát...mostanság nem jön össze semmi kv téren.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Túra és kirándulás topic
- Óra topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)