- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eleglide C1 - a középérték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- DIGI Mobil
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
-
Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
ph Megkezdődött az NPU-k elleni hadjárat, de egy fontos részletet nem említ a cég.
-
Egyre közelebb a Poco F6 startja
ma Újabb ár/érték csatát nyerhet a Xiaomi almárka.
-
VR játék lesz az Batman: Arkham Shadow (Meta Quest 3)
gp Egyelőre csak egy teaser trailert kaptunk a teljes leleplezésre a Summer Game Festen kerül sor.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t-bali3
senior tag
Huhh, hogy ilyen topik is van
Milyen kávéfőződ van? Elég furának tűnik.
Én karácsony környékén szeretném lecserélni az enyémet (egy Szarvasi Cafe Brill) egy valódi kávéfőzőre, mert sajna igencsak gyengén bánik a jobb kávékkal.
Illetve HM topicban olvasom, hogy spéci kávéid is vannak. Szabad tudni honnan szerzed őket?
[ Szerkesztve ]
-
t-bali3
senior tag
-
t-bali3
senior tag
válasz vadászcsiga #2584 üzenetére
És melyik javasolt?
(#2587) tariattila:
Ok, de típust is kérek!!!
Amelyiket én olvastam az a Classic vagy melyik, de az 90....[ Szerkesztve ]
-
-
t-bali3
senior tag
Én most Davidoff Fine Aroma-t iszom. Igaziból már korábban is eldöntöttem, hogy hanyagolom ezt a márkát, mert abszolút nem vagyok oda a jellegzetesen savanykás ízvilágáért, de ez van, adtam még egy esélyt.
Ha nem túl drága lehet rápróbálok majd az ajánlottra, ha ez elfogy. -
t-bali3
senior tag
Abban tudna valaki segíteni, hogy megindokolja miben és miért jobbak ezek a hagyományos presszó gépek a mai oly divatos kapszulás/podos gépekhez képest?
Akár valami komolyabb cikk is érdekelne, ha tudtok linkelni. -
t-bali3
senior tag
Értem. Egyszer talán majd sikerül egymás után megkóstolni a kettőt. Ami egyelőre gond, hogy a saját gépemet sem érzem jónak. De nemsokára teszek róla, hogy ez megoldódjon.
A kávéminőségnél az a rész egyértelmű, hogy a kávé darálás után folyamatosan veszít a zamatából. Persze ezt még nem tapasztaltam. Valaki próbálta már mekkora különbség van a bolti darált kávé, az 1-2 napos darált kávé és a frissen darált kávé között? -
t-bali3
senior tag
Egyelőre nem tudom képes leszek-e elmenni a minőségi kávékészítés pepecselős irányába: miszerint minden reggel gép melegít, kávé darál, kávé lefőz, gép kitakarít. Ezt tovább nehezíti, hogy egy "profi" gép közel 100 e Ft, ami mellé azt írják kötelező egy daráló megvétele is. Tudom van használt piac is, de akkor is min. 100 e Ft szükséges jelenlegi tudásom alapján.
Kérdésem az lenne, hogy ha most vennék egy egyszerűbb gépet, mondjuk egy több weboldalon is dicsért Delonghi BAR 14-et, akkor az szerintetek jó irány lehet ahhoz, hogy ha bejön a dolog elkezdjek fejleszteni, először daráló, majd gép irányába is?
Megfordítva a dolgot szerintetek megüt egy minimum szintet egy ilyen gép?Erre be tudnék ruházni viszonylag hamar és nem lenne, akkora pénzkidobás se, ha kiderülne alkalmatlan vagyok reggelenként halál kómásan elvégezni a kávékészítés rituáléját.
-
t-bali3
senior tag
Szeretem a finom kávét, így ha választhatok, azt iszom kómaság ellen is
Amit nem tudok, hogy mennyire menne ez nekem, de ahhoz hogy kiderüljön mindenképpen invesztálni kell bele.(#3100) And06:
Azt nem értem, hogy akkor miért árulnak presszó gépekhez őrölt kávét, ha az sem elég finom neki?
De tudomásul vettem, hogy kelleni fog daráló is. Darálóból melyik a legolcsóbb még használható darab? -
t-bali3
senior tag
eszpresszo.com-tól vettem.
"A csomagolás tartalmának felismerésében segíthet, ha ismerjük a legfontosabb olasz kifejezéseket:
szemes = in grani
őrölt = macinato
kotyogó(hoz darálva) = moka"és valóban mikor néztem jobb kávékat, külön fel van tüntetve mihez van. Egyik-másikon még picike presszógépes ikon is van.
-
t-bali3
senior tag
válasz -HajTömeg- #3111 üzenetére
Köszi. A többi akkor majd tapasztalás útján jön.
Darálóknál már ki is néztem az enyémet -
t-bali3
senior tag
válasz ronin s8 #3121 üzenetére
Értem. Akkor innen tovább elméletben már nem tudok menni, minden kiderül ha végre lesz egy normális gépem.
Abban esetleg valaki tud segíteni, hogy melyik gépet érdemesebb megvenni Delonghi Bar14 vs ,
EC 152?Én a BAR14 felé húzom, csak már nem nagyon kapható.
Van esetleg még Ufesa olcsóbban, meg a napokban vettem észre, hogy Szarvasi is gyárt rendes presszó gépet.
[ Szerkesztve ]
-
t-bali3
senior tag
Úgy látszik ilyenkor már csak mi tobzódunk ezen az oldalon (Én mondtam, hogy sok lesz a 3 kávé...)
Viccet félretéve, azért ahhoz a profi csapoláshoz azt is hozzá kell tenni, hogy távol keleti betanított munkásokat megszégyenítve követtem az utasításaidat.Jó zaccot kívánok az új kávéhoz!
Én pedig biztosan elindulok a minőségi presszó kávézás irányába! -
t-bali3
senior tag
Lucky-nál ez volt az egyik, legalábbis, aminek érezted az illatát:
A másik oldalon ezt kóstoltam:
Íze ennek gyümölcsösebb volt, nem az én irányom. Ebben még egy picurka édeskés ízet sem éreztem.
Előtte ittam egy filtereset...na az felejtős, legutóbb ilyesmi dolgot Frankfurtban egy McDonaldsban
ittamkóstoltam az akciós reggeli toast mellé. Akkor azt hittem ez valami felöntött zacc. A vicces, hogy a mekiben szerintem, az is volt.
Komolyabbra véve a szót, azért a filteresből is ki lehetett érezni a kávé ízét, de olyan volt közben, mintha jól felöntötték volna vízzel.Amit nem értek, hogy miért otthoni főzőkkel mentek ki...
Durván sokat kellett sorban állni emiatt.[ Szerkesztve ]
-
t-bali3
senior tag
-
t-bali3
senior tag
válasz vendingo #3605 üzenetére
Bármelyik elektronikai webshopba felmész megtalálod a ma kapható Delonghit 20-30 e Ft között.
Nevek:
EC-152
EC-155
BAR 14Ha előző jó volt, ez is az lesz.
Többiek:
Azért nehogy már ilyennel nem lehet presszó kávét csinálni? Korábban mintha azt írtátok volna, h lehet csak macerásabb.[ Szerkesztve ]
-
-
t-bali3
senior tag
Most találtam rá a Gaggia "olcsó" gépeire.
Kérdésem az lenne, hogy szerintetek megéri a 10.000 Ft-os felárat a Gaggia Gran Gaggia Style a Delonghi BAR 14-hez képest? Vagy műanyag-műanyag és egy kategória?
-
t-bali3
senior tag
Ariete, ez a márka mennyire jó?
Kinéztem egy gépét: 1334Kívülről acél, ami kezdésnek egész jól hangzik. A kart nem találtam meg miből van...
-
t-bali3
senior tag
válasz vadászcsiga #3891 üzenetére
Gaggia-t nézek, abból is Baby-t, Classicot. Minden más be lett offolva...egyéb márkát nem ismerek, amiről felismerem, hogy jó lehet, az olyasmi, mint Toobee-é, de az picit drága.
Bár nem sürgős, csak kérdeztem merre nézelődjek.
[ Szerkesztve ]
-
t-bali3
senior tag
Én ma sikeresen megkóstoltam az Etióp Yrgacheffe-t T&P-ben.
Maximális pont a kisasszonynak, mert nem az volt betárazva, de külön darált nekem egy kicsit, továbbá magának is főzött belőle, hogy megízlelje jól sikerült-e.
Sima presszót ittam. Találtam benne mindenféle ízt, gyümölcsöstől kezdve, erősebb kesernyésig is. Még szokom a dolgot, így elsőre minden egy kicsit túl intenzív volt, de a hölgy azt mondta, hogy ez még darálástól függően lehet egy kicsit kevésbé gyümölcsös is, úgy akár teli találat is lehet, nekem.
Maradt még Toobee vagy már benyakaltad mindet?
-
t-bali3
senior tag
Elég melegen futtatod Te azt a gépet?
Ebben a kávéban biztosan van a gyümölcs mellett más is, legalábbis szerintem. Ezt a mást most kesernyésnek érzem, de lehet nálatok ez a csokis vagy nem tudom... Igaz, többet próbálkoztál, mint én.Illetve ne felejtsd, hogy kötelező napi 5L kávét, ami szükséges a szervezetednek néha fel kell locsolni egy kis vízzel is. Elég egy-két csészényi
Idővel szerintem én is visszatérek a pici cukros megoldáshoz, de még kóstolgatok. Megyek ám majd több kávézóba is, csak emellett dolgozom, így előnyt élvez.
[ Szerkesztve ]
-
t-bali3
senior tag
PID-es upgrade-ekből kétféle verzió létezik?
1. Csak kimutatja a hőmérsékletet
2. Amellett, hogy kimutatja beavatkozik a hőkezelésbe és egy előre beprogramozott értéken tartja azt -
t-bali3
senior tag
Most ment valamilyen női műsoron TV2-n (Nespresso támogatásával) a kávé rovat. Egy szakértő beszélt a kávé termelési helyeiről, honnan származik. A végén megcsapta a fülem, hogy a műsorvezető nő szerint nagyon sok helyen találkozunk savanykás kávéval, ami minden esetben oda vezethető vissza, hogy rossz minőségű a kávé.
Következő részben a kávé izéről fognak beszélgetni, kíváncsian várom milyen a "jó" kávé íze.
-
-
t-bali3
senior tag
Szerintetek a Molinari Kávéház nyitva van vasárnap?
Hihetetlen, hogy a honlapon nincsen nyitvatartás. Kicsi az esély, de hátha...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- BestBuy ruhás topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Microsoft Excel topic
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- DJI Air 2s FMC drón 7 akkumulátorral!!! - 5,4k video, 1" SONY CMOS
- FREEWELL 8/16/32/64 ND/PL szűrőkészlet - DJI Mavic 3 drónhoz
- Eladó Garmin Venu 3 okosóra Árcsökkenés
- Giant Stance 29 kerékpár (L-es méret)
- DJI Mini 4 pro FMC drón - 3 akku, RC2 táv, 2 táska, Filterek, 2025. decemberig garancia, DJI Care