Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Bocs srácok,este dolgoztam, meg még most van időm reagálni.
Én is egy renekát akarok még majd kipróbálni, mert az más mint ezek.
És ahogy írtad is, én is kicsit csalódott vagyok a Vst-ben.(#52578) mdav88
Köszi a megerősítést! :-) Először marad a próba.(#52577) weinmaker
Oksa, kíváncsi leszek a videóra!(#52582) zolnagy
Az ecm teljesen E61 kompatibilis. B68 2T C h 26,5 E Nekem ez van. A danettis Tomi belepróbálta egy E61-es Ecm karjába a boltban, jó lett, így ezt küldte, de jó is lett természetesen. Pedig én a 70-est akartam venni.
A 26-os méret meg azért kell, mert nekem kicsit jobban belóg a felsőszűrő, mert nem az Ecm-hez való és pont ez a jó méret. 18-18,5, max 19 grammal megpakolva nem ér hozzá a felsőszűrőhoz, csak levételkor, mikor már megdagad.
Ja és perem nélküli. Nem szeretem a peremes szűrőket.
Minden kávékészítés után elmosom, így könnyebb kivenni.
Végig egyenes, párhuzamos a fala. A peremeseket általában -nem mindet- a felétől lefelé elkezdik összeszűkíteni. Lehet csak az én f@szságom, de ez nem szimpatikus nekem. Jobban szeretem azokat a szűrőket, ahol végig egyenesen megy le a fala és minél nagyobb lyukacsos' ( perforált ) szűrőfelület lent.(#52598) adpeter
Annyi bor után nem csodálom....
-
adpeter
tag
Szilvásvárad Molinari kávézó....friss őrlés, teljesen korrekt eszpresszó 320-ért. Fehér és barnacuki, ír kávés csokigolyó grátisz. Nem vártam semmi jót,de kellemesen csalódtam...

-
rallypix
csendes tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Én anno a Graef 802-t úgy használtam, hogy kivettem belőle azt a kis lapot, ami visszafogja a kávét, és kívülről fújtam bele párat körtepumpával. Szinte semmi nem maradt bent. Ha bent a kis lap, akkor több grammot visszatart. Amíg ezt nem csináltam meg, addig mindig az előző napról visszmaradt kávét ittam. A legtöbbet ez a mod hozott ízben, nem a Reneka, meg a VST...
-
sz.zs.
őstag
Ha valaki megkívánna
egy 13-as méretű körtefecskendőt, Bp.-i vagy Bp. környéki átvétellel 2500.-ért birtokba veheti 
-
Sic.Transit
csendes tag
Ha valaki a nagy tesztelés végén eladná IMS competition / VST / Reneka kosarát, engem érdekelne szimpla (7-9g) és dupla (14-16-18g) méretben.
-
rallypix
csendes tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Egy hete használom, nem találtam eddig kényelmetlennek. 2mm-es letörés van csak rajt, lekerekítéssel nem tetszett a design. Amúgy nem nagyon kell rátámaszkodni, és nem is az egész tenyeremmel nyomom le.
Ha profi baristaként egész nap egy ilyet kellene használnom, akkor biztosan kényelmesebbet és könnyebbet választanék, a reggeli két duplához, amit készítek viszont tökéletes ez a kialakítás is.
-
zolnagy
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszi!,
Szerinted elég a 24,5 magas egy dupla risztrettora, vagy kell a 26,5? -
Bazsee71
őstag
válasz
mdav88
üzenetére
Nem az IMS ellenében ajánlottam, csak nálam eddig így vált be. Én személy szerint nagyon pozitívan csalódtam a Macskakőben próbált IMS kosárban. Az IMS Single óta talán 2-3 adagot húztam szimplával - ez 8 hónapos időtartam.
Igazából a Stradával kapcsolatban vagyok kicsit csalódott, de remélem egy találka alkalmával produkál majd vele valaki egy hibátlan duplát. Az elméletem szerint normál lefolyással lehetne vele egy jó kávét húzni, de a szűkítőzött GC-n ez nekem nem nagyon vált be. El nem temettem, nyúzni fogom, mert ennyi ember nem tévedhet. 
gpbenedek: Konkrétan melyik típust próbáltuk?
-
mdav88
aktív tag
-
zolnagy
őstag
-
rallypix
csendes tag

Beálltam én is a palmtamposok sorába ezzel az egyedileg gyártott tamperral. Működésre ugyan az, mint a Fragola féle Palmtampnak, csak ennek a felső részét aluminiumból gyártattam. A terv az volt, hogy eloxáltatom az alu részt, de egyelőre inkább políroztattam a talppal együtt.Tényleg nagyon jók ezek a maroktamperek, érdemes rá beruházni.
-
Bazsee71
őstag
A Macskaköves tesztelésen az LXR-rel nekem sokkal jobban bejött az IMS, mint a Stradával, itthon most egy időre nyugdíjazta is a Reneka. Rá-rápróbálok, de amik éppen terítéken vannak, azokkal nem hozzá az elvártakat.
IMS Single-t pedig volt alkalmam próbálni: a darálót ugyanúgy kellett állítani hozzá, tömöríteni pedig úgy kellett mint a hímes tojást, hogy ne váljon el az oldalfalától az őrlemény. Próbáltam nagyobb mennyiséggel is tölteni, hátha jobb lesz, de ugyanazt tapasztaltam. Aztán lehet csak velem nem volt kompatibilis, mert biztos nem hülye a gyártó, de így nem találtam egyszerűbbnek, mint az LM szimplát a fragola-féle okosságokkal.
mdav88: ha még nálad van, akkor próbáld meg 18-19g-mal tölteni, van amit lazán elbír, sőt kell is neki. Illetve engedheted hosszabban, tolerálja.
-
jolti
senior tag
válasz
mdav88
üzenetére
Ja, egyre többet hallom ezt is.
Weinmaker :
Arról azt olvasgattam, hogy, nem olyan jó, mert könnyen elfordul, elbillen benne a pogácsa tampereléskor. Igaz ez?Bajnokpityu:
Ja, kb.
Tervezem már régen a reneka vételét, de mindig másra kellett a pénz. Meg lehet igénybe veszem Simi ajánlatát, hogy kölcsön adja egy-két hétre mielőtt megveszem. -
jolti
senior tag
válasz
neumanki
üzenetére
Nem kell.
Én ugyanazon a darálóbeállításon használom mind a kettőt. Nincs számottevő különbség a lefolyások között. Van olyan kávé néha, hogy 1-2 mp. van közöttük, de olyannal még nem találkoztam, hogy el kellett volna állítanom a darálót az egyiknek, vagy a másiknak. -
jolti
senior tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Egyet értek!
Én is minden kávét készítek ezzel is, azzal is (Ims-Vst).
Az eddigiek alapján kb. 70%-ban jobban ízlenek az Ims-el készült kávék. -
Bazsee71
őstag
Linkelt Parci egy webshopot is, van ott pult alá rejthető változat. Én egy ilyen twin házra fogok náluk rákérdezni,aztán mehet bele egy szűrő és egy vízlágyító patron, majd közvetlenül a csaptelep hideg ágra kötve.
-
válasz
sz.zs.
üzenetére
akkor a hideg kar esetleg lehűti a kifolyó italt a kelleténél jobban. én a kart ott tartom, csak az üres szűrőbe darálok és tömörítés után teszem a karba. ehhez persze a legjobbak a perem nélküli szűrők és/vagy a kivett, de legalábbis kilazított rugó a karban. amúgy is utálom a peremes szűrőket (naná, hogy most az van, a perem nélküli annyival mélyebb, hogy ahhoz kell esztergálni egy jóval magasabb vízterítőt).
-
bl4ze
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ebből az IMS-ből létezik single is, vagy csa double ? Single milyen, ha létezik ?
-
sz.zs.
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
Oké, megfogadom
Bár még nem sikerült vele egyenletes felületet elérni, de akkor erre fogok törekedni...
Én inkább a rögmentesítés miatt alkalmazom a wdt-t. Lassan megérkezik majd a Keresztapper féle őrlemény eloszlató, de az ugye szimplánál nem játszik.
Keresztapper: miért? Azt hittem jobb, ha a pogi is átmelegszik kicsit?! -
bajnokpityu
félisten
válasz
soldier2
üzenetére
én is éppen kóstolgatom a renekát, ims-t és a VST-t. mind másmilyen ízű. reneka 16g, ims, vst meg 18g környékiek, és mind 18grammot kap.
ebben a pillanatban a legolcsóbb, az IMS competition a befutó nálam, de ez is KV függő lehet szerintem, mert amit itt gyengeségnem érzek, eddig soha se zavart. Nagyjából 1 éve renekázok.eddig egy féle saját kuba alterra pörivel az alábbiak a benyomások: vst hozzátesz valami égett izt, reneka meg kissé testetlenné teszi az egészet, viszont egy néhány ízt felerősít. perpillanat az ims tetszik a legjobban. a crema ezzel a legvilágosabb, egyúttal a legtöbb, közben meg testes, és nem csakacsoki. lefolyás is vele a legggyorsabb.
annyi koffeinre nincs szükségem, amennyi kéne ahhoz, hogy szűrőnként hőfokot, őrlésfinomságot is állítgassak. pid, őrlés, tömeg azonos (renekával lőttem be a hőfokot, azt kapta a többi is). Nomeg ilyen időben nem tudok 1kg (ennyi meg kéne hozzá) pontosan ugyanolyan pörit előállítani a teraszon, szóval ezek csak első benyomások, 2017ben lesz még időm kóstolgatni. mind megvettem, egyik se kölcsönszűrő.
az is lehet ám, hogy kb a tamper erők különbségét érzem, mert ugyan próbálok ugyanúgy tamperelni, de ez tökéletesen biztos nem sikerült..
-
sz.zs.
őstag
Igazából egy barátomnak csináltam, de gondoltam megosztom Veletek is!
Reggeli kávérutin -
soldier2
őstag
Egy újabb IMS vs VST összehasonlítás, most épp a Perfectdailygrind-től [link]
-
vendingo
veterán
Fehérváron van ajánlott kávézó?
-
adp
őstag
Erre van egy egyszeru megoldas. Olyan helyre kell tenni ahol nem algasodik, vagy annyit tenni a taralyba ami hamar elfogy.
En szinte klormentes artezi vizet is lagyitottam mar, es egy het utan sem volt vele ilyen gond. Na meg Neha nem art fertotleniteni a tartalyt, mondjuk a bojler igyis-ugyis csiratlanit -
megint nagyon határozott vagy

a vízben a bacik vidáman tenyésznek, ha nincs ott a klór. hűtőben jóval lassabban, szobahőmérsékleten gyorsabban. persze, hogy pár nap "aszalás" után már nem célszerű meginni a klórozatlan vizet (pár nap alatt egyébként a klór is eltávozik belőle és ugyanarra az útra lép). tudom, hogy a norda a császár, de azért a biológia még őrá is vonatkozik.
-
kaligula
tag
Ma egy srác behozott Hawaii-ról származó kávét. hatalmas szemek voltak, sötét pörköléssel. Brutális karamell-nádcukor ízek, szinte semmi sav. Nagyon rosszul folyt le, állítólag vadon termett. Valaki látott már ilyet?
-
kaligula
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ránézésre fogalmam sem lett volna, hogy az alu bojler.
-
soldier2
őstag
-
fragola.6035
aktív tag
0.5 literes nagyon vékony alu bojler. Nem kráteresedik, mint a Gaggia, de ha elöregszik, akkor szétroppanhat.
Egyedi kar és szűrők, csak a gyári jó hozzá.
Mindezektől függetlenül nagyon jó, hőstabil kis gép, de én nem venném.
Esetleg ha két kar és a gyári szűrők megvannak hozzá, akkor adnék 10-20 ezret érte. -
SzuMe
tag
válasz
Wolfy999
üzenetére
Most Bezzera BZ99 klón van. Igazából nem lett a konyha dísze, Feleségem nem igazán szereti. Ha maradna, akkor is roto átalakítást kapna. A gőz néha kicsit kevésnek tűnik, gondolom a másfeles bojler miatt. A Bricoletta gyönyörű, de annak is roto lenne a vége. Napi 4-5 kávé fogy. Azzal sokat pacsálok. A Rancilio valamennyire használható lenne Feleségem számára is a programgombok miatt.
A mostani gépem csak azért nincs hálózatra kötve, mert nem olyan a szivattyú csatlakozás.
A korábban kérdezett La Cimbali Junior is szóba jöhetne, de a hirdetőt el sem lehet érni. -
-
kaligula
tag
Ezzel szerintetek mi a helyzet? Venném is PID-elni, meg nem is.
-
nálunk is ihatatlan, klóros... aztán egy sima szénszűrő után zseniálisan finom lesz. mert a víz tök jó, csak a klór megcsapja. bizony-bizony, a honi vízminőség még mindig kifejezetten jó. aztán, ha alacsony ásványianyag-tartalom kell, meg nagyon kihegyezett víz, akkor tényleg nem "jó", akkor irány a norda.
-
válasz
Bazsee71
üzenetére
a szénszűrő nem lágyít, a gyanta lágyít. ha lágyítani is akarsz, akkor feltehetően egy dupla szűrőházas megoldás kell neked, az egyikbe gyantás szűrő megy, a másikba az aktív szén (+ mechanikus, általában kombináltak). nézz körül itt, millió szűrőjük van. igazából a drágább házakba is ugyanazok az olcsó szűrők mennek, ez a fontosabb szerintem, az olcsó fenntarthatóság.
biztos jó az amway-es csodaszűrő is, csak hát lehúznak egy százasra ÉS évi 40e ft kb. a szűrő..............
-
Bazsee71
őstag
Lehet teszek vele egy próbát. Rendesen lágyítja is a vizet?
envy: én gond nélkül iszom most is, azzal nincs gond, de rettenetesen kemény nálunk a víz, illetve nagyon magas az oldott vas tartalma. Konkrétan minden tiszta okker sárga pár nap után, amit megérek aztán levakarni. Van ahol már nem is küzdök vele.

-
válasz
Bazsee71
üzenetére
Azt azert erdemes tudni, hogy Magyarorszagon a csapviz minosege kivalo, tehat kavezashoz megerheti szurni az iz miatt, de egeszsegugyi okokbol nagyon ritkan indokolt (ill. fozesnel legtobbszor nem erezheto annyira a felhasznalt viz ize, hogy a magyar vizminoseg mellett aggodni kellene).
-
válasz
Bazsee71
üzenetére
sima szénszűrőt
(lehet, hogy lágyító is van benne, fejből nem tudom)én ezt használom otthon. a macskakőben egy olyan van, ami pult alá építhető, vízhálózatra köthető és több szűrőház van benne, magyarán nem csak egy betétet fogad, hanem hármat. ennek akkor van értelme, ha több funkciót akarsz neki. én a fenti egyszerű izét nyúzom otthon két éve, FCCBKDF-STO betétekkel. amikor szemre elkoszolódik a betét, cserélem (általában 3 hónap).
számold ki forintban, hogy a sok varázscucc mibe fáj / hónap...
azért is vettem ezt egyébként, mert úgy voltam vele, hogy ha nem válik be, legfeljebb veszek valami drágábbat, de kipróbálni ez elég olcsó. aztán maradt, mert tök jó.
-
Bazsee71
őstag
Ezt részleteznéd kicsit? Agyalok a konyhai csapvíz szűrésén, mert ez az amit iszunk, ételbe teszünk. Mosogatásra ott a gép, ritkán van komolyabb vízfogyasztás. Jelenleg a GC-ben Oscar tasak van, ivóvízre pedig BWT kancsó.
A Macskakőben ízre nekem teljesen jó volt a víz, ott mit használtok?
-
válasz
neumanki
üzenetére
minden szűrőnél gond, ha áll benne a víz. ki kell engedni előtte az űrtartalmát. erre én egy 5e ft-os asztali szűrőházat használok, amibe 1500 ft-ba kerül egy 3-6 hónapig jó aktív szénszűrő. nekem is csak egy véleményem van, de az az, hogy ezen felül maximum orvosi céllal vagy fanatizmusból indokolt a variálás. mármint ettől nem lesz a csapvízből norda, de ha amúgy is csapvizet akarunk használni, akkor ennyi elég.
-
neumanki
tag
Azon is gondolkoztam, de végül elvetettem. (a blas83 én vagyok ott, aki kérdezgetett)
Valahogy r58 nem győzőtt meg. Most 390e-ből kijönne a dream-t és nem látom, hogy r58 miben lenne jobb nála. Azt leszámítva persze, hogy sokkal szebb. Még a roto szivattyús dream is kijönne 460e-ból. Szóval ahhoz képest a 450e-s r58 használtan úgy hogy még előáztatást kell rajta hekkelni, nem tűnt elengedhetetlen ajánlatnak.
Még a karos QuickMill Veloce-n gondolkozom, de arról a gépről meg végképp semmi infó neten.
-
neumanki
tag
Egy HX-s Grimac Mini-ről lépnék tovább. Azt gondolom ezután egy másik HX gépet nem lenne érdemes venni, mindegy, hogy pid-ezett vagy sem. Dual-ból meg ami beleférne az a La Spaziale Dream T illetve a Profitec Pro 300, a kettő közül az előbbi tűnik jobbnak, bár nem feltétlenül egy szép jószág. Csak fura mód elég kevesen használnak la spaziale-t itthon is, meg külföldön is, kevés infó található róla.
Látszik, hogy le vagyok maradva infóban. Én még úgy tudtam, hogy a Compak-ok megbízhatatlan örleményt adnak a Mazzerhez képest, illetve hogy a lapos kés jobb örleményt ad, mint a kúpos (SJ vs Robur). Mondjuk most hírtelen megnéztem, a robur és az f10 is 2000Euro körüli, és gondolom használtan mint a fehér holló. Illetve Roburt gondolom ugyanúgy kell kaparászni, mint SJ-t.
Dualba már játszhatna a norda víz, de azért egy HX-ba nem locsolnám el

-
Bazsee71
őstag
Ezeket a fém tartályos vízlágyítókat csak azért kell nyitott szifonba kötni, hogy mikor regenerálom, egyből oda engedhessem a sós lét? Konyhai csapra gondolkodom egy ilyen berendezésen, de ezért nem szerelnék nyitott szifont, regeneráláskor simán felvezetném a mosogatóba.
Hogy ne kelljen túl sűrűn játszani vele, ezért a 12 literesre gondoltam. És akkor ezzel lehetne etetni a vízforralót, a kávégépet, illetve főzéshez és fogyasztásra is lágyított vizet használnánk.
adp: Varioval csak annyi a gond, hogy némely változata nem túl időtálló, nem? Talán kiszolgál az még komolyabb gépet is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vicces képek
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4682
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- Szerver / szerverterem / szerver infrastruktúra felvásárlás, 1-1db is, kiszállással, logisztikával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4457
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest