- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
skilleeer
csendes tag
sziasztok,
adott egy gaggia baby, amiből szivárog a víz ha berakom a tartályt.
A tartály nincs elrepedve, csak akkor ömlik a víz ha benne van a gépben. Valakinek van ötlete?
[kép] -
skilleeer
csendes tag
válasz
Alabástrom #13577 üzenetére
Valakinek van Amazon primeja?
-
skilleeer
csendes tag
válasz
deathcrow42 #13555 üzenetére
sziasztok, Old man-t most látom először, gyors fel is csaptam. (kezdő presszósnak mondanám magam, de már jóval többször sikerül finomat főzni mint nem, felszerelés k6 / gaggia baby opv pid) Most ott tartok, hogy keresem a saját ízvilágom, még nem találtam rá az igazira. Próbáltam impresso classic összeset, kapuczinertől próbáltam kétféle közepes pörit és jelenleg kávékalmár ethiopia kabira közepes (ez eddig a legfinomabb nekem)
Old man-nek van csomagajánlata, mind a három fajta kávéjuk benne van.A kérdés: mikor vásároltok világos vagy sötét pörkölést az adott kávéból? Mi alapján döntitek el?
-
skilleeer
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #13511 üzenetére
akkor normcore v4, nincs mese
köszi -
skilleeer
csendes tag
Aliról rugós tamper ár/értékben valakinek valami tuti tippje?
-
skilleeer
csendes tag
Sziasztok,
K6-ot használja valaki csavarbehajtóval?Mire kell figyelni?
Valakinek van jóféle tippje budget rugós tamperra? Kínából is jöhet!
-
skilleeer
csendes tag
Szerintetek egy jó kéziőrlőnek (k4,k6,1zpresso kat. stb..) meddig bírja a kése? Van tapasztalat csereperiódusról? Mikor fogom tudni, hogy kést kell cseréljek?
-
skilleeer
csendes tag
ezzel nagyon egyet értek. olcsó lidl kávéfőzővel kezdtem, szereztem hozzá temus tampert (meglepően jó minőségű), disztributort stb stb +rászántam magam egy K6-ra.
következő lépésben lecseréltem a gyári nyomásfokozós kosarat egy ims kosárra.
emlékszem rá, hogy itt érezhető előrelépés volt.
most szereztem be egy tuningolt gaggia babyt.. ez kb fél év leforgása. az elején nagyon szenvedős volt, sok kávé ment a lefolyóba..
Visszagondolva a Dedica valszeg jobb döntés lett volna és szerintem még mindig olyan gépem lenne. Sok kieget lehet hozzá kapni. -
skilleeer
csendes tag
impresso classic ma 14% kedvezmény.. én bevásároltam
-
skilleeer
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #12694 üzenetére
A baby abban a formában amit írtam 60k körül jönne. Még 50%-kal drágább lenne a 3810B slim
Az EM1 Lux pedig.. haha
Van jó szerviz a Babyhez? Nagyságrendileg mennyibe kerülne egy kazáncsere ha esetleg kipurcanna a sok gőzöléstől? Kb meddig bírja az új kazán? Vagy egy ilyen műveletet meglehet itthon is csinálni?
Ez mind matematikailag fontos csak.. Mert hosszútávon lehet megéri a drágább gép.
Köszi!! -
skilleeer
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #12317 üzenetére
Dedica 51mm kompatiblis, igaz? Mennyi az ajánlott (ideális) be/ki kávémennyiség?
-
skilleeer
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #12263 üzenetére
másfél hónapja vettem 106-ért
-
skilleeer
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #12162 üzenetére
ha érdekel egy téma és beleakarom magam ásni, rendesen akarom csinálni, akkor a következőképp teszem (például):
felütöm a google keresőt
beírom: -prohardver kávé
-billentyűzet ajánló prohardver
-egér prohardver.. stb stb
sehol máshol nincs még egy ilyen platform ahol MAGYARUL/INGYENESEN elérhető ilyen mélységű, mennyiségű információ..
s igen, így kötöttem ki egy Keychron Q5-nél
ec3-cw egérrel
finom eszpresszót tudok főzni
és még sorolhatnám...
itt is megerősödött az a tény, hogy az olcsó nem biztos, hogy a végére olcsó lesz, illetve nem a legdrágább a legjobb.
minden topikban fellelhetők az adott szakma mesterei akik már végigjárták az utat helyettem.. köszi nektek -
skilleeer
csendes tag
válasz
fecke78 #11973 üzenetére
ugyan én még kezdő vagyok, de ezt a problémát nekem a túl finom örlemény okozta. próbáld picit durvábbra őrölni.
Kis troubleshooting mankó ami nekem segített (ebben a sorrendben)savanyú:
- túl finom örlés -> őröld durvábbra
-főzd hosszabbra
-alacsony hőfok ->emelj hőfokot (legvégső esetben)keserű:
-túl durva örlés ->őröld finomabbra
-főzd rövidebbre
-magas hőfok -> csökkents hőfokot (legvésgő esetben)Mostanra (1hét) egész jó kávét sikerül főznöm, de még nem tökéletes (nem konzisztens a tamper és a mennyiség). De még mindig úgy érzem, hogy a felszínt kapargatom..
-
skilleeer
csendes tag
válasz
headhunter86 #11948 üzenetére
Jelenleg ott tartok, hogy már nem tudom eldönteni savanyú vagy keserű.. Én is annyi kávét "elpancsoltam" már.. és csak munka után, késő délután van időm erre. Éjfélkor pedig forgolódom
Nem szoktam ennyi kávét inni. Azt érzem, hogy nem tudok konzisztens lenni, nem tudom megismételni az előző főzésem.
Ettől függetlenül már sokkal jobb eredményt érek el mint mikor első nap elkezdtem. Azok a kávék ihatatlanok voltak feketén
@RetepNyaraB tanácsára impresso classic, brazil-kolumbiat vettem első körben. Egyébként egy kiváló minőségű kávé.. Jó sűrű cremaja van és az illata is nagyon finom. Már csak tökéletesen kéne elkészíteni. Pont az előbb ittam munkahelyemen egy saeco gépes nevenincs kávébabból készült koffeines italt és arra jöttem rá, hogy még az én savanyú kávém is finomabb ettől -
skilleeer
csendes tag
válasz
headhunter86 #11920 üzenetére
Nekem a héten jött meg a K6, de még ismerkedő fázisban vagyunk... Azt viszont már felfedeztem, hogy nem mindegyik van jól kalibrálva.
Az enyémnek a nullpontja 2 klikkel el van csúszva, tehát amikor beállítottam 40 klikkre, az valójában 38 volt és keserű lett a kávé. Ma fogom kipróbálni 42 klikkel (ami valójában a 40 klikk).
Elvileg ez az eltérés még határeset, de olvastam olyanokról akiknek 7-10 klikkel el van csúszva, azt már lehet gariztatni. -
skilleeer
csendes tag
Víz témához: szűrt csapvíz? (fordított ozmózis)
-
skilleeer
csendes tag
válasz
kchris78 #11864 üzenetére
Gyula, La Sposa Caffe nagyon jókat hallottam róla, elvileg valami olasz származású a tulaj és onnan hozza a cuccokat, de még nem volt alkalmam eljutni oda, így személyes tapasztalatom sincs. Gyulán a Manuelben voltam egyszer, xar vót
De igen, kifejezetten kávézó elég kevés van. Viszonylag nagy területű üzletek ezek és kombinálják étterem/cukrászdaként szinte mindegyik "kávézót". -
skilleeer
csendes tag
Igen, erről van szó. Ha finom kávét szeretnék inni, akkor magamnak kell megcsináljam. A román határ mellett lakom. Már-már balkános a feeling, nemhogy itt olasz kávéval flancoljak
A legközelebbi értelmes kávézó 28km-re van, így csak akkor szoktam finom kávékat inni amikor van idő arra fordulni vagy épp átutazóban vagyok valamelyik nagyobb városban. -
skilleeer
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #11817 üzenetére
Köszi!!
Az ár igazából "nem számít", mert feleségemmel hobbikávésok vagyunk. Kvázi hétvégente fogyasztunk itthon kávét + ha vendégek jönnek. egyébként munkahelyen pörög az automata saeco egy közepesen szar kávébabbal.
de az utolsó mondatod sok mindent elárul, nem feltétlen drága = jó -
skilleeer
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #11814 üzenetére
Igen-igen, sok pénzért lehet jobbat venni, de annyival nem jobb a javulás, több helyen olvastam. De akkor valszeg azt ütöm le, gondolom kiszolgál 5-10 évet. Nem tudom mennyire kopnak ezek ha rendeltetésszerűen vannak használva.
Kávéból valami tuti tipp amit "mindenki szeret"?(fenti paraméterekkel)
-
skilleeer
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #11811 üzenetére
K6 drágább kb ~10€-val mint az akcijós timemore c3 esp pro. A K2 pedig olcsóbb 20-szal
Nem tudom a márkát, talán az Aldis csodagép. Víztartályos, gőzölővel, ""15 bar"" nyomást tud (ebből következtetek, hogy a 9-et biztosan tudja a presszóhoz)
Akkor valami brazil / etióp /kolumbia szerűségeket keressek? Van ajánlott allrounder típus/márka?
Freiből ilyenem van, ez is szutyoknak számít? Az ízét szeretem
-
skilleeer
csendes tag
hello,
új vagyok a topikban, de próbáltam a lehető legtöbbet kiolvasni belőle. van egy olcsóbb fajta karos kávéfőzőm, tudja a 9 bart is, így egyelőre az marad. Előbb megpróbálok javítani a többi kelléken. Látom sokan köpködik a Frei café-t, viszont kaptam már ajiba pár zacsival (az espresso nem is olyan rossz) és nem akarnám kidobni. Szóval ebből nem nehéz kitalálni, hogy ízekből mit szeretek, mert nem tudom mit szeretek.. Ittam már jó kávézókban kiváló kávét és az inkább ilyen lágyabb, citrusos féle volt.. Szóval szeretnék kávéra is tanácsot kapni, mint newbie
Az őrlés nagyon fontos mint megtudtam, de nem akarok vagyonokat elkölteni. Beadnám a derekam egy Kingrinderre (korábban elképzelni nem tudtam magamról, hogy kiadok ~40k-t egy kézi őrlőért) viszont Amazonéknál akcióztak egy ilyen típust amiről szintén jókat olvastam: TIMEMORE Chestnut C3 ESP PRO
Van valakinek tapasztalata vele vagy hagyjam a 10€ difit mert a Kingrinder mindenképp jobb?
Köszi!..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Bluetooth hangszórók
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Yettel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest