Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
picur220 #13583 üzenetére
Világos, ezt igazából a cicergős nullpont megállapítására írtam. Azt értelemszerűen frissen berakott\kalibrált kések után nézi meg az ember.
Elfogadható állapotú őrlő esetén összeérő késeknél már nagyobb bab közé se megy (pacamara), nemhogy 5 másodperces lefolyást produkálna. Ha ilyen történik, akkor ott vagy nem a kések érnek össze (hanem a pangó, vagy horribile dictu egy beragadt kövecske), vagy milliméteres ütésről beszélhetünk, ami nem valószínű, hisz általában sík késnél a század mm nagyságrendű eltérés is sok lehet.
L4d1k@ a kiskúpos eg001 full fém, nagyon precíz az állítása és zéró pangós őrlő. Cserébe pici kése van, igen. Én a nagyobb késest teszteltem, amiről aztán hallgatás van azóta is, mikor lesz elérhető.
Az új 64mm-ről egyelőre semmit nem tudunk a marketingen kívül. Meg abból kiindulva mit lehet kapni 70k Ft-ért manapság, óvatos gyanúval élek a felhasznált anyagok terén (a kést is beleértve. Ennyiért kapsz csupán egy - amúgy durván túlárazott 64mm ssp késpárt). Persze ez csak spekuláció. -
Melorin
addikt
válasz
picur220 #13576 üzenetére
Szerintem te nem a kések összeérését hallod, hanem a beszorult babok hangját, ahogy súrolják az őrlő valamelyik belső részét. Nekem is sokszor van egy fura súroló, csikorgás szerű hang, pedig távol vagyok a kések összeérésétől. Ha kipucolom a kések környékét alaposan, megszűnik a hang, de a következő őrlés után nagy eséllyel újra visszajön ez a hang.
-
picur220
veterán
válasz
picur220 #13544 üzenetére
Na, vettem egy Mignon Silenziot, találtam egyet egy 100-asért. Elsőre tök jó kis gépnek tűnt, aztán elkezdtem utánajárni, mit is kéne csinálni ezzel a modellel.
Következő a kérdés: YT és Reddit és hasonlók alapján úgy kéne beállítani, hogy ha üresen hallom, hogy összeérnek a kések, akkor 2-3 osztásnyit visszatekerni durvább irányba és onnan elkezdeni kísérletezni úgy, hogy ne érjenek össze már a kések, ne halljam ezt a súrlódó csiszolódó hangot. Ha ezt megcsinálom, akkor 3-5 sec-es espressoim lesznek, használhatatlan. Ehhez még vegyétek hozzá, hogy ezt a kísérletezést nyitott karral csináltam... mintha robbantottak volna.
Ha nem foglalkozom az egésszel, hanem üresen már bőven a csiszolódós tartományban őrlök, simán tudok vele 20-30 sec-es espressokat csinálni, és kávéval bekapcsolva nem is hallok semmi rendellenes hangot. Most akkor mi az igazság? Baj ez a grinding noise, vagy nem baj?
-
-
válasz
picur220 #13541 üzenetére
Senki nem vesz ilyen dinoszauruszt újan, nyilván.. Kb tavaly sikerült Mazzernek finomabb menetemelkedésre állnia, hogy ne legyen olyan pocsék az állítása. Csak pár évtizedet késtek végül is
Ez egy tisztességben megőszült ipari őrlő. Sose háztartásokba volt kitalálva, csak mivel nem lehet elpusztítani és egész Európa ezeket használta, még ma is végtelen lenne a használtpiaca, ha a kínai egyadagosak nem tarolják le a piacot. De letarolták.DF magyar beszállítója az AVX. Tőlük veszi mindenki, a viszonteladók is. Elvileg most volt új szállítmány nemrég, vagy most jön.. fene emlékszik pontosan. Viszont előrendelésben el szokott fogyni 80%
-
iatti
aktív tag
válasz
picur220 #13529 üzenetére
azért egy motoros az mind hangos. egyet ismerek, a niche zero/volt az is/. az aránylag alacsony fordulattal dolgozik, de az drágább. az utóbbi években nagy lett a daráló dömping,/mint minden másban/. gyárt mindenki mindent, azt menet közben hullanak ki a csontvázak a szekrényből. a mazzer nem ma kezdte a szakmát, én azt vennék a helyedben. mini elektronik, jolly. nekem már egy picit nagyobb van
, a major. na meg a spájzban még mindig ott pihen az elődje a mini.
-
válasz
picur220 #13529 üzenetére
Ezért nem kell neten tapasztalatlanul olvasgatni.
Opusnak semmi baja, nem is drága. Nem lesz high end, ja. A Varia késprofilja igen jó, azt kell benne megfizetni, nem a hangját.
Df54-nek pedig kb fele annyi hangja van, mint a Graefnek. Őrleményben teljesen más szint. Nem lősz vele mellé.Az ávéikszet pedig annyiban meg szeretném védeni, hogy egyrészt általában átterveztetik a gépeket, tehát csak a burkolat lesz azonos. Eg001-ből pl jön tavaszra talán egy 55mm kúpos verzió, az is nagyon jó presszó őrlő az áráért. Másrészt kapsz rendes magyar garanciát, amit aliról egyáltalán nem. Mármint semmilyet, függetlenül attól, mit mond a kínai gyártó. Hacsaknem ingyen viszi el tőled - ekkor az ár is máshogy szokott kinézni ám.
-
válasz
picur220 #13527 üzenetére
Timemore kézi nem versenytársa a k6-nak. 100 rugó használt Eureka Mignon (sík), vagy Fellow Opus (kúpos), vagy avx eg001 (kúpos), vagy Mazzer Jolly esetleg, bár inkább felette. DF54, kicsit 100k felett.
150 körül Mazzer Major. Na az hangos lesz, de C151 késsel 2-3mp alatt végez 18g babbal. Láttam Varia V3-mat használtan 125 körül fészen (?). Az jó ár érte. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad topik
- Autós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jövedelem
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Kicsit később jelenik meg a Heroes of Might and Magic: Olden Era
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged