Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RetepNyaraB

    veterán

    válasz attiati #13210 üzenetére

    Ez a tézis folyton változik. Mostanság inkább az a konszenzus, hogy a jó minőségű (nem diszkont teveszar) arabica kv annyira kedvező élettani szempontból (5-700 aromakomponens, illóolajok, antioxidànsok tömkelege), hogy nagyjából mindegy, mivel készül. Ezen belül valóban a filter lehet a legjobb, mert nyomás nélkül, áztatással legbarátságosabb a kivonatolás.
    De óvatosan megjegyzem nem ettől fogunk 120 évig élni és pl. a pálinka rohadtul nem egészséges, viszont finom.
    Ha valakinek orvosi szempontból nem megy a kv ivás, az pech. Amúgy a jó kv ésszel fogyasztva nem fog ártani semminek; se savad, se fekélyed, se szívdobogásod nem lesz tőle. Ha igen, ott gyaníthatóan sok más is közrejátszott.
    Szóval én nem mennék be az egészség erdőbe túl mélyen :N

Új hozzászólás Aktív témák