- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
picur220
veterán
válasz
RetepNyaraB #13580 üzenetére
Járó motorral állítom, csak ha ki is tisztítom teljesen, az addig tiszta, amíg az első 5 db babot bele nem teszem.
Akkor ezen nem aggódom nagyon.
-
picur220
veterán
válasz
picur220 #13544 üzenetére
Na, vettem egy Mignon Silenziot, találtam egyet egy 100-asért. Elsőre tök jó kis gépnek tűnt, aztán elkezdtem utánajárni, mit is kéne csinálni ezzel a modellel.
Következő a kérdés: YT és Reddit és hasonlók alapján úgy kéne beállítani, hogy ha üresen hallom, hogy összeérnek a kések, akkor 2-3 osztásnyit visszatekerni durvább irányba és onnan elkezdeni kísérletezni úgy, hogy ne érjenek össze már a kések, ne halljam ezt a súrlódó csiszolódó hangot. Ha ezt megcsinálom, akkor 3-5 sec-es espressoim lesznek, használhatatlan. Ehhez még vegyétek hozzá, hogy ezt a kísérletezést nyitott karral csináltam... mintha robbantottak volna.
Ha nem foglalkozom az egésszel, hanem üresen már bőven a csiszolódós tartományban őrlök, simán tudok vele 20-30 sec-es espressokat csinálni, és kávéval bekapcsolva nem is hallok semmi rendellenes hangot. Most akkor mi az igazság? Baj ez a grinding noise, vagy nem baj?
-
picur220
veterán
válasz
RetepNyaraB #13543 üzenetére
Forgalmazzák még a DF54-et, vagy már csak a 64-et?
https://www.avxcafe.hu/index.php?route=product/list&keyword=df54&description=0
-
picur220
veterán
Biztos tök jó a Mazzer, de nem költök 400k-t egy őrlőre. 200-at is sajnálok érte. Azt persze megértem, hogy nincs 200k-s cucc 100k-ért, és lesznek limitációk, de szerintem a legnagyobb limitáció még mindig én vagyok, nem a technika.
DF54-et sehol nem lehet kapni jelenleg újan. Használtan sem nagyon találtam. Tudtok valami forrást?
-
picur220
veterán
válasz
RetepNyaraB #13528 üzenetére
Fellow Opus vélemény: https://www.reddit.com/r/espresso/comments/1fodzuq/long_term_fellow_opus_review/
Alatta kommentekben szintén megerősítik a cikkírót... Pedig tök jó áron lenne. És tök jól néz ki.Mignon Silentio-n gondolkodom még, meg hogy megéri-e a +45000-et a sima Mignonhoz képest. Valakinek tapasztalat?
Az AVX EGxxx-eket nézegettem egy időben, megtaláltam őket Alibabán fele áron. Ugyanitt volt nekem egy AVX által 80000-ért forgalmazott gép eredeti kínai verziója 25000-ért. Kezdőnek elment.
DF54 is egész olcsó most, és single dose. Ezt nem tudom eldönteni, mennyire hangos, így a netes infók alapján.
Varia-t is néztem most FB-n, viszont review-k alapján az is hangos.
Minél többet guglizok, annál jobban elbizonytalanodom...
-
picur220
veterán
válasz
RetepNyaraB #13526 üzenetére
Megnéztem, köszi, most 105 EUR-ért van fenn.
Kéziben ajánlották még a Timemore-okat, valakinek van tapasztalata velük? Némileg olcsóbb, és nekem olyan ember ajánlotta, aki "elég válogatós" kávé tekintetében, és elhiszem neki, amit mond.
Budgetben ilyen 100k körül gondolkodtam, de kíváncsi vagyok, hogy mondjuk 100-ért és 150-ért mi a legjobb választás.
-
picur220
veterán
Sziasztok!
Graef CM800-assal (és egy Gaggia Classic-kal) operálok már egy éve, viszont felmerült egy olyan probléma, hogy elég hangos. Kérdés: milyen őrlőre cseréljem le, ami legalább ezt a minőséget (de inkább akkor már jobbat) tud hozni, de halkabb? Kinek mi a tapasztalata?
Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- EA Sports WRC '23
- Spórolós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Linux kezdőknek
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- E-roller topik
- VoLTE/VoWiFi
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro drón - új állapotban, 2027-ig garanciával
- DJI AVATA 2 drón - 2026.05.20-ig DJI garancia
- Labubu - Exciting Macaron/Have a Seat bontatlan figurák
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo RC drón szett - 3 akku +szűrők +2db táska
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest