- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
fecke78
senior tag
válasz
RetepNyaraB #12132 üzenetére
köszi
-
fecke78
senior tag
válasz
RetepNyaraB #12121 üzenetére
Pont most néztem én is
Nyelet találtam itt -
fecke78
senior tag
válasz
RetepNyaraB #12119 üzenetére
E61 58mm ből bármi
Gondolom akkor ez jó lehet és ebbe bármelyik kosár jó Pl IMS ami 18 grammos ? -
válasz
RetepNyaraB #12113 üzenetére
Persze és mint tudjuk minden kosár is ugyanott készül. Csak mást szitáznak rá.
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #12073 üzenetére
Ha az ember rendszeresen váltogatja a stílust sötét-világos\blend\robusztás rettenetvonalon, akkor már fejvakarósabb és érdemes lehet jegyzetet készíteni, minek mi volt a jó beállítás.
Szerintem jegyzetet készíteni mindenféleképpen jó dolog... 1-2 nap után nem tudja az ember csak az utolsó 1-2-t, korábbról szubjektív érzései vannak hogy merre volt a beállítás.. Én minden főzésről csinálok reggel egy jegyzetet: gr, ricni, gr víz, mp, és mennyire volt jó... 5 nap után már elég szép kép kezd kirajzolódni hogy merre érdemes még kísérletezni az adott zacskóval.. Persze inkább csak akkor ha sokféle kvt iszik az ember
.
Más:
Nálatok nincs az hogy a rokonok kicsit bolondnak néznek a mérések miatt? Hogy nem csak beleszórod nagyjából és csak lecsapolja az ember azt hello? Illetve hogy belül tudom hogy pont amikor kellene akkor nem sikerül valami miatt jó kávét csinálni.. Elhívtam egy kedves ismerősöm, néztem néztem hogy MIÉRT jött le olyan gyorsan a csapolás.. 2 órával később vettem észre hogy valamivel (odébb húztam vagy nem tudom vmi miatt) sikerült 2 ricnivel odébb tolnom az őrlőt és nem vettem észre.. Mondom ilyen nincs.... -
Mano66
senior tag
válasz
RetepNyaraB #12068 üzenetére
Soha nem gondoltam, hogy eladom. Csak teljes szemlélet váltásban vagyok. Nagyon kényelmes vele a darálás. De ez most háttérbe szorult. Ezt is biztos megbánom mint a NZ eladását. De a kávézás egy hobbi. Jönnek mennek a kávés kiegészítők.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #12071 üzenetére
akkor megnyugodtam
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #12068 üzenetére
tied megvan még? vagy már te is csak bottal piszkálod
nálam stabil a géppark. major üzemel, tarcsiba meg pihen a mini a spájzban.
-
zolnagy
őstag
válasz
RetepNyaraB #11964 üzenetére
Azt néztem én is. Át is küldtem neki, de már elvitték. Pedig ismerőse volt az eladó
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
RetepNyaraB #11935 üzenetére
-
Mano66
senior tag
válasz
RetepNyaraB #11935 üzenetére
A Facebook-on a "Barista eszköz piac"-ra mutatna a link.
T. Márk néven van fent. Nem tudom miért nem jelenik meg.
"Eladó egy Gaggia Classic kávéfőző, amely kiváló állapotban van és Fragola által teljes tuningon átesett. Professzionális minőségű eszpresszókat készít, masszív rozsdamentes acél borítással és erőteljes 9 bar-os szivattyúval rendelkezik. Ideális otthoni baristáknak, akik szeretik a kézi kávékészítés élményét. Adok hozzá egy VST szűrőkosarat. Frissen karbantartva, rendszeresen tisztítva és csak szűrt vízzel volt használva. Átvételi lehetőség Budapest 13. kerület vagy Dunakeszi, de igény esetén Foxpost is megoldható (vevő terhére előre utalással).
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #11877 üzenetére
Ez egy ilyen városi legenda, hogy nem szabad elmosni, én többektől hallottam ezt már, sőt talán a Bialetti használatijában is az van, hogy max tiszta vízzel szabad öblíteni, mosószer még véletlenül se érje. Ettől függetlenül én minden használat után szétszedem és elmosom. Nem értem, hogy mitől lenne jobb az íz, vagy bármi ha nem lenne tiszta.
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #11873 üzenetére
Ezeket nem fogom megérteni sosem. Bár ugye, nem úr, aki nem herdál.
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #11869 üzenetére
Köszönöm
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #11861 üzenetére
szavazz t.lacira. különben megyünk a levesbe
-
Alabástrom
senior tag
válasz
RetepNyaraB #11852 üzenetére
Én főleg a párakicsapódás ellen vákumoztam. Merthogy ha kiszívom a levegőt, úgy fagyasztom le, majd zárt zacskóban olvasztom ki és csak akkor bontom fel a zacsit, amikor már szobahőmérsékletű, akkor nincs párakicsapódás.
Na majd kialakul, kísérletezek ezzel is.
Köszi mindenkinek a tanácsot. -
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #11829 üzenetére
Lefuttattam egy autotunet, így meggyógyult a hőfok. Viszont az új tömítéssel is kifolyik felül a víz a portafilternél. Ha nem fogom oda erősen a kart,sajnos kifolyik. Tipp,hogy mi lehet a baj?
-
fecke78
senior tag
válasz
RetepNyaraB #11820 üzenetére
Neked valami beakadt a dalmayer kávéval , meg szeretsz picit nagyot mondani ITT
Hol látsz te 15 ezer / kg -os kávét , pedig van egy pár fajta 5500.-/ kg , és azon az áron egy nagyon jó kávét kapsz . Ár érték aránya kíváló , úgy szeretem , hogy mindig le van oltva a normális kávéfogyasztó ha nem rögtön kalmár kávét iszik( 16 ezer /kg ) áron a szarvasi gépén ....
Vícc amit itt müveltek -
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #11817 üzenetére
Még egy tipp a Warda, ott is a klasszikus vonal (blendek). Én most a Signature blendet iszom, egy alap géppel jókat lehet kihozni belőle, benne van a klasszikus íz, de mellé egy kis etióp savasság is jön.
-
krono.
tag
válasz
Többivel nincs tapasztalatom, de az impresso mellett én is le tudom tenni a voksom.
-
skilleeer
csendes tag
válasz
Köszi!!
Az ár igazából "nem számít", mert feleségemmel hobbikávésok vagyunk. Kvázi hétvégente fogyasztunk itthon kávét + ha vendégek jönnek. egyébként munkahelyen pörög az automata saeco egy közepesen szar kávébabbal.
de az utolsó mondatod sok mindent elárul, nem feltétlen drága = jó -
MC Pite
veterán
válasz
RetepNyaraB #11811 üzenetére
Nekem az időknél is jónak tűnt a K2, illetve 14 perctől az összefoglalót is érdemes megnézni.
K4/6-nál még kisebb a lépcső, de a C3 esp-vel szemben szerintem egyértelmű (több teszt alapján, de ez talán a legkerekebb).
K2 140 lépcsőben állítható kb.latti, köszi!
Amiatt is gondolkoztam, higy mondjuk a nano bevinatosnál nem.ragadna fel a pogi 3/2szer, de ha szűrőt.rakoonrá, azt mindig ki kellene szednem valahogy (egyébként a szemetesbe lendítem egyből a zaccot, a knock boxot elajándékoztam).skilleeer: Vegyél válogatást (valószínűleg a pörkés is friss lesz kávés oldalról véve).
-
skilleeer
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #11811 üzenetére
K6 drágább kb ~10€-val mint az akcijós timemore c3 esp pro. A K2 pedig olcsóbb 20-szal
Nem tudom a márkát, talán az Aldis csodagép. Víztartályos, gőzölővel, ""15 bar"" nyomást tud (ebből következtetek, hogy a 9-et biztosan tudja a presszóhoz)
Akkor valami brazil / etióp /kolumbia szerűségeket keressek? Van ajánlott allrounder típus/márka?
Freiből ilyenem van, ez is szutyoknak számít? Az ízét szeretem
-
MC Pite
veterán
válasz
RetepNyaraB #11797 üzenetére
Tegnap este kitakarítottam, volt egy kis dzsuva benne, de az átfolyást nem korlátozta.
Őrlő elég egyenletesen van tekerve, megvan mi az ami elég fordulat ahhoz hogy simán vigye, relatív gyors.
Az oké hogy nem egy disznó ára, de ha gondoltam ha van vele pozitív tapasztalat, megérheti. Ha nincs, akkor azt a kb 7,5ezret sem adom érte ki, mert eredendően korrekt a folyási kép (vagy hogy hívják).
valeno: Párodnak kell a koffein? Mert szemesből is akadnak mentesek, mi főként azt isszuk otthon. Ha nem tudja párom hogy mentes, meg nem mondja.
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #11790 üzenetére
Köszönöm szépen
-
válasz
RetepNyaraB #11773 üzenetére
Mondjuk a hófehérke pont olyan gép aminél képek alapján is megmondom, hogy bottal se piszkálnám meg. Ordít róla a sok filléres műanyag.
-
Gergőke88
addikt
válasz
RetepNyaraB #11773 üzenetére
Koszi az építő hozzállást. A képek alapján nem győz meg a minősége. Szerintem nyugodtan kerulj el
-
7Heads Drago
veterán
válasz
RetepNyaraB #11754 üzenetére
Ha jól tudom ez a Pellini elég jó kávé.
-
Halley
tag
válasz
RetepNyaraB #11688 üzenetére
A lejárat dátumából lehet tudni mikor pörkölhették? Mi alapján ítélitek meg?
Jobb kávékon külön feltüntetik a pörkölés keltezését is? -
nyunyu
félisten
válasz
RetepNyaraB #11688 üzenetére
Tényleg nem friss.
Fagyasztómban év eleje pihenő Brazilon 11.2025 a lejárat.Aldiban szerintem jobb szokott lenni a kávé kínálat, gyakrabban vannak friss márkás kávék kitéve, de az utóbbi 2 hónapban ott sem láttam semmi jót. (Dallmayr-t akartam lőni, de Prodomo sem volt, nem hogy Crema d'Oro)
-
headhunter86
senior tag
válasz
RetepNyaraB #11635 üzenetére
Én nem látom, hogy mediamarkt forgalmazná. De akkor miért nem inkább egy Bialetti?
-
MC Pite
veterán
válasz
RetepNyaraB #11617 üzenetére
Ha nem szorul, konstans, ha szorul, nem tudom annyival.
Két féle babbal használom (4/7 pörkölés a 29, az 5/7 a 31 klikkes), de 3 napja csak egyfélével.
70-80%ban simán megy, néha nehezen (ugyanazzal).Ennyire szoktam kitalarítani (fentről majdnem fémtiszta) meg másodpercekig kocogtatom hogy lehulljon még ami tud, kézzel megpörgetem, hogy tuti üres legyen.
Mostmár (mától) fentről takarítom ecsettel, de így már csak az örlés és takarítása magában elvisz több percet -
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB #11599 üzenetére
Pont ezt akartam írni, hogy majd a szuper df64-ek, ha 40 év múlva is úgy működnek mint a mazzerek akkor lehet #naugyemegmondam-ozni! De én ezt személy szerint kétlem....
Főleg azért mert a df-ek SD őrlök újkoruktól, a mazzerek meg ipari adagos őrlők és kb 15-20 évet kávézókban töltenek és járatják őket mint az őrült, és csak utána kerülnek át SD formába és nagyon úgy fest hogy legalább még egyszer de inkább 2x annyit még elmennek....na ehhez kell majd mérni a df-eket! -
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #11599 üzenetére
nekem tetszett a niche zero. a megrajzolt forma picit szofisztikáltabb mint ez a koppintás. használata is bejött. de csak eladtam. nem éreztem benne azt az őserőt, mint egy mazzerben.
-
capafog23
őstag
válasz
RetepNyaraB #11585 üzenetére
Imádom hogy itt vagy HC topikba kévő hozzászólásokra, avx facebook oldalán órákon belül van reakció.
-
donat_sz
senior tag
válasz
RetepNyaraB #11585 üzenetére
Tehát csak az a javaslat, hogy mégiscsak meg kéne várnom azt az októberi elérhetőséget a DF64 gen 2-nek.
-
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB #11581 üzenetére
“ ronda” -> ugye ízlésről nem vitatkozunk, de szerintem meg k@rva jól néz ki….imádom a retrót….meg süt belőle a tartósság.
-
iatti
aktív tag
válasz
megnéztem ezt a df64 csodát. azért ezt is baltával faragták a kínaiak. az a nyomógomb az oldalán
egy mini, jolly, de még major is szebb szerintem. persze megrögzött mazzer fan vagyok
-
válasz
Szétszedtem - összeraktam - megy. Lehet a kis vonszoló pöcök nem akadt bele?
-
MC Pite
veterán
válasz
RetepNyaraB #11564 üzenetére
A linkelt videót is néztem, köszi.
Ok, maradok a wdt-nél. -
MC Pite
veterán
válasz
RetepNyaraB #11558 üzenetére
"veszel bele .3-.35 tűt a sarki kínainàl"
Ezt nem mindig tudom hogy poén, vagy csak Bp/megyeközponti lakos írja. Kb olyan sci-fi, mint munka után postára menni.Ez azt jelenti, hogy ha ezzel keverjük össze, rossz lesz, vakteszten 10/10 kiszűrnétek
(Anno hifiztem, ez választotta el búzát a placebótól).
Blind shakert is néztem, 51mm-hez nem találtam, bár a tölcsérem kb60-as, ahhoz jó lehet az 58as? Pár vudeóba használták, mert mellé ment egy adag nélküle - gondolom gyakorlás kérdése is.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #11560 üzenetére
dobsz egy linket? megnézném ezt a kütyüt
pár éve már volt szegeden is, ha jól emlékszem. lehet láttam már ezt a figurát, nem nézek ilyen kávés fickókat.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #11558 üzenetére
vagy a pezsgős-boros dugó a kőkorszakból, azt ilyen műanyag vackokat se kell nyomtatni.
-
Jolida
tag
válasz
RetepNyaraB #11517 üzenetére
BWT-ből melyik színű betét kell?
-
nyunyu
félisten
válasz
RetepNyaraB #11508 üzenetére
Mit értesz balatoni atomkemény vízen?
Gyerekkoromban nagymamámék Füred óvárosában laktak (~Fehér templom), ott még nyáron is finom forrásvíz jött a csapból. (Siske patak és tsai)
Nálunk (Füred közepe, vasútállomás környéke) már jutott benne tisztított Balaton is, télen kevesebb, nyáron nagyon sok, ízre lényegesen rosszabb volt a csapvíz, mint fenn a faluban.El sem tudom képzelni, milyen lehetett a vízpart közeli területeken az ivóvíz, ahova 100% tisztított Balaton jutott.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #11484 üzenetére
-
fecke78
senior tag
válasz
RetepNyaraB #11484 üzenetére
avx es vásárlás
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #11474 üzenetére
A kézi őrlőket nem ismerem. Köszi az infokat
-
Fross
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #11459 üzenetére
Köszi szépen ránézek
-
Alabástrom
senior tag
válasz
RetepNyaraB #11420 üzenetére
mi az az "SO bab"?
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #11407 üzenetére
A kakaós-keserűbb jegyekhez nem feltétlenül kell szénné pörkölni a szemeket
.
-
Peetta14
tag
válasz
RetepNyaraB #11367 üzenetére
Igen, a józanész a két gép felé, az érzelem, meg az egy gép felé terel (esztétikum).
-
fecke78
senior tag
válasz
RetepNyaraB #11367 üzenetére
Bizzunk a 2 év garancia védelmében
Vehetne már valaki , és beszámolhatna róluk... -
fecke78
senior tag
válasz
RetepNyaraB #11362 üzenetére
Akkor te mit ajánlanál #11353 kérdésre ?
Karos , beépitett örlő , új 200k . -
fecke78
senior tag
válasz
RetepNyaraB #11351 üzenetére
Nem trolkodásnak szántam , a legolcsóbb nagy gépes látványvilág erre céloztam, aki "komoly" gépet akar külsőre (belsőhöz nem értek) , akor inét indul a cassa ...
-
fecke78
senior tag
válasz
RetepNyaraB #11337 üzenetére
majd fél millás árával ő a legolcsóbb gép , nem értem hol az érzelmi alap , szerintem ez anyagi oldal ....
De lehet rosszúl látom -
headhunter86
senior tag
válasz
RetepNyaraB #11330 üzenetére
Viccet félretéve, ez jó deal egy kezdőnek? Mert megpróbálok lecsapni rá.
-
headhunter86
senior tag
válasz
RetepNyaraB #11328 üzenetére
Az AVX DB1-ről pont azt olvastam akik használják, hogy gyenge a tejhabosítója. Nagyon gyenge. Helyette a DB1 Plus vagy a DB1 Pro az ajánlott.
De ezek még csak augusztusban fognak jönni, most előrendelés van. Már van belőle tesztpéldány, tesztelés alatt vannak. A Pro amúgy nagyon szimpi, csak így vaktában megvenni, meg annyit még várni rá. Hát nem is tudom... -
headhunter86
senior tag
válasz
RetepNyaraB #11301 üzenetére
Kösz! Lelitet elengedem. Gaggia Classic Evo Pro 2023 visszajött a versenybe, mert a felfűtési idő végülis annyira nem oszt, szoroz. Úgyis reggeli után kávézok addig bőven bemelegszik. Ebéd után meg ráérek. 😁
Mit kell tudni ezekről az új modellekről, mennyire jók még mindig? Vagy van ebben a kategóriában más márka ami ajánlott?
Ilyen tunningolt gépet hol tudnék venni? Foglalkozik még vele valaki?
Amúgy számomra tetszetős a Gaggia, semmi bajom a külsejével. -
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #11279 üzenetére
fragolát akartam ajánlani, nem találom a tuningolt gaggiákat nála. nem foglalkozik már vele?
-
fecke78
senior tag
válasz
"óccó kinai " pejoratív még mindig ...
Kíváncsi lennék a tapasztalatodra ha összefutnál vele ... -
headhunter86
senior tag
válasz
Ezek szerint nem túl sok opció van 200k környékén.
Lelit Annával mi a helyzet? -
headhunter86
senior tag
válasz
RetepNyaraB #11254 üzenetére
AVX EM TB1-el hasonlítom.
Ha meg se nézed a videót, akkor nem értem miért írod le full látatlanba? Csak azért mert kínai. Tom's Coffee Corner le is kapja a tetejét, semmivel nem szarabb mint mondjuk egy Delonghi ennyiért (nem azt mondom az a király márka, csak talán az nincs annyira fikázva). Én csak tapogatózok mit kellene vennem, ezért bedobom ide, hogy ha esetleg más már lefutotta ezeket a köröket akkor esetleg tud mondani valami hasznosat. Hasznos alatt pedig nem azt értem, hogy ha valaki meghallja hogy ez valami kínai csoda, akkor rögtön jön fos kínai cucc és hasonló szövegek. -
válasz
RetepNyaraB #11237 üzenetére
De ez egy magyar ceg vagy valami nemzetkozi?
-
donat_sz
senior tag
válasz
RetepNyaraB #11177 üzenetére
Ez a tabletta a backflashnél kell szerintem, így ha jól értem a KV zsír a fő célpont, megnézem ezt a tersonet/pulycaff opciókat, köszi!
-
válasz
RetepNyaraB #11176 üzenetére
Vízkőre egy-két teáskanál citromsav feloldva a tartályba (tartály és bojlerméret függő) és 10mp csurog 10mp szünet stílben átengedni. Majd egy teljes tartály hideg tiszta víz. Felesleges költeni bármire. Alutartályra nem szerencsés, oda tejsavas jobb. Rézbojlerre nem tudom miért nem ajánlja a lelit, én nem foglalkoznék vele. Icm épp most pucolt gyönyörűre egy öreg dallacortét, a hardcore totyikban ott a kép.
Kv zsírra tersonet, vagy pulycaff.
-
válasz
RetepNyaraB #11161 üzenetére
Igazabol nekem nem a novenyi tejekkel van a legnagyobb bajom hanem szimplan en a kb-bol a presszot szeretem.
ma amugy lefoztem az uj kv-t a de Tomassot. Kicsit lassan jott le ezert 39mp-ig kellett ereszteni. Allagra jo lett de nekem megint kicsit savanya lett. -
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB #11137 üzenetére
Van ajánlott tanfolyam amivel van személyes tapasztalata valakinek? Hirtelen őket találtam, a vélemények alapján egész jó.
-
válasz
RetepNyaraB #11130 üzenetére
Koszi. Van a csorsz utcaban egy barista bolt majd ott probalgstom hogy mi menne bele. De egyelore nem aldozok erre tobbet mert mar a mostani eredmeny sem rossz nekem.
delutan fozok egyet ugy ahogy irtad. -
válasz
RetepNyaraB #11126 üzenetére
A gépen nem automata így akkor megfogadom ezt a 20-30p-es előmelegítést. Miután áteresztettem a vizet utána leszedem, beletömöm a kv-t, tamperelem, visszarakom és főzöm? Itt az a lényeg, hogy maga a kar és a kosár is legyen átmelegedve?
Ha vennék egy kosarat akkor honnan tudom hogy méretben passzolni fog-e a karba?
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB #11107 üzenetére
Ha jól láttam most még olcsóbb. Csak egy 10-es.
-
válasz
RetepNyaraB #11092 üzenetére
Ja és ráraksz egy 300grammos csészét aztán nézheted miért nem mér, nem véletlen nem ajánlgatunk ilyet, tök másra való.
-
válasz
RetepNyaraB #11088 üzenetére
Köszi. Meg is rendeltem a mérleget.
A tekerésre próbáltam ügyelni, hogy egyenletes legyen, szerintem nagyjából sikerült.
Valószínűleg tényleg a mennyiségen csúszott el a dolog mert más nem változott az első és a harmadik főzés között...És akkor ezután mindig minden esetben patika mérlegen kell kimérni a kv-t?
-
Jolida
tag
válasz
RetepNyaraB #11092 üzenetére
A KC200 [link] a maga 19mm-ével elég jó kompromisszum.
Nálam az ősrégi presszós üvegpohár is elfér felette. -
válasz
Miert akarsz szazad pontos patikamerleget vetetni vele?
avx webshopja tele van jofajta 0.1g pontossagu baristamerlegekkel amiket direkt erre talaltak ki ellentetben az altalad linkelttel. -
kchris78
veterán
válasz
Én az alzán vettem egy 0.2-es mérleget, valami 5k körül volt, ez volt gyors és még jó árú. Nekem tökéletes.
Tamper: nekem a speci vízszintezős tamper nagyon bejön. Plusz extra hogy ilyen hullámokat is csinál a tetejére az őrleménynek és akkor azokon látni ha nem éri el - nagyon eléri a felsőszűrőt.
Szimpla kosárral szerintem csak ezzel a 2 segédeszközzel lehet megbízhatóan stabil shotokat hozni hogy kísérletezni tudjak.. Próbáltam rossz tizedes mérleget, meg érzésre normál tamperrel, hát ahogy esik úgy puffant a lefolyás.
Plusz tényleg érdemes 3-4 hetet kivárni pörkölés után, most fogyott el egy PallYotz és olyan főzetet főztem már a végén amit az elején nem tudtam hozni pedig próbálkoztam hasonló paraméterekkel.. Megjegyezném hogy meg is változott a kv szerkezete mert több ricnivel finomabban se folyt le a végén csak 25mp alatt.
-
d@vee
őstag
válasz
RetepNyaraB #11079 üzenetére
Ha már tömörítés.
Az enyém viszonylag gyorsan átnyomja a vizet rajta. Próbáltam kicsit finomabb örleménnyel, jobban tömörítve, de mivel lassabban jön belőle a kávé ki, így a gép hamarabb lekapcsolja a vízadagolást.
Nemtudom nem-e fog lerobbanni a gép, ha manuálban tolom ki rajta a vizet a kellő hosszúságú ideig? Ugyen nehezebben jön át rajta a víz ilyenkor.
Amire most van belőve azt szeretem ízre is és krémességre szintén, de kipróbálnám az általatok leírtat is. -
válasz
RetepNyaraB #11079 üzenetére
Akkor a tömörítést érzésre, határozottan?
A pörkölést nem tudom, a zacsira csak a lejárat van írva. Az 160425. Lehet, hogy április 16án volt pörkölve? Ha igen akkor jók vagyunk.
Képzeld végül 57.5-ös tamper kellett bele.
Az őrlő most 8.5-esen van, kezdjem azzal?
KÖszi
-
Libretom
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #11072 üzenetére
Köszönöm!
-
válasz
RetepNyaraB #11070 üzenetére
Köszi. Megfogadom amiket írtál.
MÁS: Teljesen irracionális döntésből vettem egy Tschibo Tampert 51mm-eset és persze nem jó az 53-as kosárba így eladó. ha valakinek pont ebben a méretben kell keressen!
-
válasz
RetepNyaraB #11051 üzenetére
Nagyon koszi a tippeket.
akkor ezt kell kitapasztalni hogy mennyire tomoritsem a kv-t meg mennyire daraljam hogy 16ml legyen es 25-28 mp alatt? -
válasz
RetepNyaraB #11049 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ.
Akkor ez azt jelenti, hogy ha szimpla kosárban főzöm akkor daráljak bele 8g-ot ha dupla kosárban akkor 18-at? És a végén 35-40ml-t főzzek bármelyiket is választom?
Ha igen akkor viszont gazdaságosabb az egyes kosár nem? Olyant nem lehet, hogy a dupla kosárból 2x40-et főzök mert nem lesz jó? -
válasz
RetepNyaraB #11044 üzenetére
Igen impresso pörköl nekik, cca 5k /zacskó
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB #11040 üzenetére
Megpróbálom durvábbra akkor majd. Erről a kávéról lenne szó:
Ha ez segítség. -
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB #11037 üzenetére
Egész jó íze volt bár szerintem lehetne jobb is. Lehetett érezni benne a savakat illetve egy picit túl "erős" volt. Nagyon minimális keserűség jellemezte de azt csak a végén lehetett érezni nyomokban. Szóval van még mit csiszolni.
Közepes pörkölésű kávét használtam hozzá. A recept az a Hoffmann féle volt nagyjából. 15g kávé(K6 on 90 click) 230g víz(több nem is nagyon fér bele), inverz metódus, 2 perc áztatás, megforgattam kicsit aztán 30 másodperc várakozás, aztán 30 másodperc alatt lepréseltem.Gondoltam megpróbálom először azt, hogy ugyanez a recept, csak a végén a kész kávét felhúzom egy kis vízzel.
Utána amire még gondoltam kipróbálni, hogy kevesebb kávét rakok bele, vagy játszok az őrlés finomságával. Bár annyira még nem érzem a dolgot, hogy mikor mit kellene változtatni. -
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #11037 üzenetére
Ha egy picit visszahúzod a dugattyút, akkor az a kevés vákuum megakadályozza az intenzív csepegést. Én az inverznél mindig tartok tőle, hogy baleset történik.
Vagy a másik lehetőség egy Fellow Prismo, de az megint beruházás.
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #11026 üzenetére
"meg alsó hangon 20 perc, hacsak nem tartod bekapcsolva." azért ennyi nem kell. Barista Express fűti pl a felsőszűrőt, és lehet várni egy kicsit, majd átnyomni egy kis forró vizet őrlemény nélkül, nem "szárazon" kell bemelegednie a gépnek.. Amíg melegszik lehet nyerni pár percet az őrléssel kimeregetéssel. Koszolni meg minden koszol
. Az automata az ami nem koszol (annyira
). Illetve nekem ritka az hogy azonnal kelljen kávé, 10-20 perccel előbb azért lehet már tudni, a nagy kütyü korszakban mindenki ír mindent ki hol van merre tart stb..
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #11024 üzenetére
Köszönöm
-
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB #11026 üzenetére
Az én (nem túl hosszútávú) tapasztalatom, hogy sima olasz presszóhoz (max közepesen sötét pörkölés, de a szénre még inkább igaz), a kosarat nem is szükséges előmelegíteni, max a tartót....a sötét pörköléshez meg a forrásban lévő vízzel is várni kell 0,5-1 percet, hogy ne keserítse agyon...amúgy a 7 perc az már hosszú időnek számít, vagy abban már benne van az eszköz tisztítása is.
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #11024 üzenetére
Én a karos gépet bevállaltam (Barista Express) automata után, de egy flair-robot az már kemény lenne - még a hőmérsékletre is figyelni, forralgatni a vizet, azt átönteni... egy PID-es vezérlés helyett. PID-je pl nincs a Classicnak amennyire tudom. (igaz próbálni nem próbáltam de végignéztem 1-2 YT teszt-videót)
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #11022 üzenetére
Ez már valóban más koncepció. Ahogy néztem,itt már a nyomást is lehet változtatni,olasz eszpresszónak,viszont konstans 8 bar való. Igazából így akkor érdemesebb lehet a Gaggia vonalon maradni?
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #10995 üzenetére
Hosszú alatt mik a konkrét arányok?
-
j.bravo
addikt
válasz
RetepNyaraB #10772 üzenetére
Azt lehet tudni valahonnan, hogy melyik koffeinmentes kávé melyik eljárással készült?
(Lista, adatbázis, nem szembeötlő, de kereséssel megtalálható jelzés a csomagoláson, bármi)
A lentebb Nyunyu által linkelt Lavazza Alteco csomagolásán jól látható hogy CO2 eljárás, de eddig ezt nem nagyon láttam (mondjuk eddig nem is nagyon kerestem a menteset).Nem marad más, mint ha nincs kiemelten feltüntetve, akkor oldószeresnek feltételezni, vagy avatott szem láthatja hogy szerves oldószeres/swiss water/co2 ?
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #10942 üzenetére
néztem egy Hoffmann-os videót ahol összehasonlította a spricnis meg a nem spricnis őrlést és ott igazából azért ment a spricnizés hogy ne töltődjön fel statikusan a kávé ezáltal ne legyen rögösödés. Elég látványos volt a különbség...
-
tailor
őstag
válasz
RetepNyaraB #10951 üzenetére
Köszönöm! Nekem most 125g-os, hermetikusan zárható zacskóban vannak a kávék (próbaképp rendeltem 4 félét ebben a "kóstoló" méretben), és az az igazság, hogy teljesen kényelmes így, elengedem az üvegezést. Fújtam rá kis vizet, és konkrétan minden kijött az őrlőből - ráadásul sokkal kényelmesebb is így, mert egyből a karba őrlöm, így nincs ide-oda-öntögetem-mérem-macera
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB #10953 üzenetére
Eddig jól elvoltam egy konyhai mérleggel meg a Xiaomi Mi Band4 időzítőjével
Ha tud tized grammot, meg van benne időmérés/részidő mérés a V60-hoz akkor én már örülök neki -
tailor
őstag
válasz
Köszönöm az infókat!
Most kitisztítottam alaposan, reggel pedig kipróbálom a fagyasztóból az egyadagos őrlést.
"Ja és üdv a lejtőn"C'est la vie!
-
Horvi
őstag
válasz
Ez a spricnizés dolog szükséges kézi örlők esetén is?
Illetve egy másik kérdés mérleggel kapcsolatban. Ez vállalható első mérlegnek vagy van valami jobb/ajánlottab vétel akár aliról?
-
Jolida
tag
válasz
RetepNyaraB #10927 üzenetére
A Commandante szerintem már minden gyártót megkóstolt, aki kézi, tekerővel ellátott rúd alakú őrlőt mert gyártani.
A mákdarálót csak ezért nem csesztetik, mert négyszögletes. -
Jolida
tag
válasz
RetepNyaraB #10925 üzenetére
https://espressosetupbuilder.com/news/kingrinder-lawsuit-2024
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- OLED monitor topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest